A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Hú, te topik hőse! Akkor majd meséld el a cérnázást:) Kiváncsian várom:)
cyprus

Oké, legkésőbb holnap megírom.
Ági28

Nagyon bátor vagy!!! :wink:
Sok a munkád?!

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Ági!!!
Akkor én csak holnap este tudom elolvasni. :(

kagyló

Ági!!!
Akkor én csak holnap este tudom elolvasni. :(

kagyló

csajok,
mi az a cérnázás?
valami teherbeesést segítő eljárás?
:shock:

cirmesz
cirmesz

Kagyló ha gondolod este felhívhatlak. És elmesélem.

Cirmesz, igen ez segíti a dolgot. Végülis ezek a kínaiak csak tudnak valamit.
Ági28

Ági,
én úgy tudom, hogy az Eöry Ajándok is csinál valami iylesmit....

cirmesz
cirmesz

cirmesz ki?
Ági28

Ági

Felhívhatsz!!!De kb hány óra körül???

kagyló

Nem tudom. Este dolgozol? Vagy neked mikor jó? Gondolom 6-7 körül.
Ági28

Oké
Csak fodrász a programom. Akkor inkább 7 óra után. Persze ha nem baj.

kagyló

Dehogy is, akkor 8 körül hívlak. Csak ne lepődj meg, mert nem a saját számomon fogok telcsizni, mert most van nállam egy telcsikártya, amit le kell telefonálnom! :-)
Ági28

De jól megy neked!!! :lol: :cry:

kagyló

Hát igen. Úgyhogy most ki is használom a dolgot. :-)
Ági28

Madaran!
Én emlékszem ám rád, te ős topik lakó vagy. Amikor elkezdtem keresni meddőségi központot, ezen a topikon végigolvastam, az elejétől, hogy mi van veled. Aztán talán Kaális lettél valahol vidéken? Mi van veled mostanság?
Bocsi, hogy csak így ismeretlenül.
finch

Sziasztok lányok!

Először is nagyon nagy gratula Szikrának és Bebernek és millió puszi a három új kis topik tagnak!!!

Köszönöm a kérdéseteket, én jól vagyok, 25-én megyek újból uh-ra. Róka majdnem minden reggel meglátogat, úgyhogy sajna azt kell mondanom, hogy a praktikák nekem semmit sem érnek. Ha valami ki akar jönni, az ki fog jönni. Dehát mind1.

Bodjas, hogyhogy nem dolgozhatsz? Szarul vagy? Vagy miért nem engedi a dokid? és hogyhogy megy hozzád a védőnő???Valamit nem tudok? Kéne vmit intéznem? Én Dévainál maradtam és semmi ilyesmit nem mondott, hogy kéne egy védőnéni. Hát hogy van ez?

Puszilok mindenkit!

Cseka :wink:

Kép
cseka

Cseka!

A dokim a lombik és az utazás miatt azt javasolta, hogy ne kockáztassak és inkább maradjak otthon. De lehet, hogy egy pár hétre még visszamegyek dolgozni. Majd megbeszélem vele.
A védőnőhöz a 12.hétig kell bejelentkezni. Ő adja ki a kiskönyvet és elmondja a vizsgálatokat, vérvételeket, amire menni kell. Azt hiszem min.4x kell hozzá menni, ez is feltétele annak, hogy jogosult legyél a gyedre és gyesre. Engem a Vass doki már úgy bocsátott el, hogy itthoni nődoki, védőnő, háziorvos. A 12.hétig meg kell lennie az első vérvételnek, vizeletvizsgálatnak és EKG-nak. Engem már kioktatott a védőnő az étkezésről, ivásról, mozgásról is. Persze ez sem szentírás, el lehet tőle térni egy kicsit. Ja és azért jött ki, mert egy alkalommal ki kell mennie környezettanulmányra, hogy alkalmasak vagyunk-e a gyerekvállalásra.
Ha van további kérdésed, nyugodtan írj. Szerintem a többiek is tudnak segíteni, de én is szivesen segítek, amiben tudok.
bodjas

Sziasztok Lányok,

tudtok nekem segíteni egy picit? Most voltam először a klinikán, és kaptam egy csomó beutalót, de sajnos (hiába próbáltam szóról szóra leírni mindent ami elhangzott) nem emlékszem pontosan a 3. és 19. napon esedékes hormonvizsgálat helyszínére... Lehetséges hogy a János kórház????

Köszönöm szépen, előre is, és mielőbbi babásodást mindenkinek! :)2
kutyakavics

na menjenek a fenébe környezettanulmány. Ez olyan gusztustalan. És mi van, ha úgy véli, hogy nem vagy alkalmas, akkor szorgalmazza, hogy vetesd el?
Ági28

utyakavics üdv köztünk! Vérvltelre a Nyírőbe kell általában menni!
Ági28

Sziasztok!

BEBER,SZIKRA NAGY NAGY GRATULA !!!NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT ÖRÖMET,EGÉSZSÉGET ÉS MINDEN JOT KIVÁNOK A PICI BABÁKHOZ!!!
ÉS SOK TEJCSIT :)

Lányok mindenkinek szurkolok!

Kép
póci

Köszi Bodjas, ezt nem tudtam :shock:

De akkor majd biztos mondja Dévai bácsi legközelebb. Arról már beszéltünk, hogy a csúnya hasbaszúrós vizsgálatot meg kéne csinálni, azt mondta, legközelebb ad hozzá beutalót. Neked nem kell megcsináltatni?

egyébként te jól vagy? Nincs hányingered? nem szoktál hányni? Mit mondott az étkezésről és a mozgásról a védőnéni? Én ma vettem meg a Rubint Réka féle kismama tornát, mert a doki szerint a múlt hét óta már tornázhatok. te mit tudsz erről?

puszi

Kép
cseka

Cseka!

A mozgás alatt azt értette, hogy minden nap legalább 2 órát sétáljunk. Én nem hasbaszúrásra megyek, hanem az Istenhegyi klinikára a 12-13 héten kombinált tesztre. Ez vérvételből és uh-ból áll. Ha itt minden rendben lesz, akkor nem kell menni hasbaszúrásra. Az Istenhegyi klinikáról az alábbi oldalon tudsz olvasni : www.gendiagnosztika.hu. A Down-kór szűrés alatt vannak leírva a vizsgálatok. Én már érdeklődtem és azt mondták, hogy ráérek a 10.héten telefonálni időpontért. Nekem ezt javasolta a Vass doki. Amúgy nekem csak enyhe émelygésem van, délelőttönként rossznak érzem a gyomrom. Hánynom még nem sikerült, hál istennek. Az étkezésről: együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, naponta joghurtot (szerinte natúrt), hetente kétszer sajtot (ne zsírosat és penészest) és túrót, kenyérből barnát és lehetőleg ne túl sokat, kevés zsírt és szénhidrátot, kerüljük a felvágottakat, nem szabad nyers és félig átsült húsokat, tojást enni, lehetőleg szénsavmentes vizet igyunk. De erről nekem már a doki is beszélt. Más most nem jut hirtelen eszembe.
bodjas

beber: gratulálok! :) jól beelőztél :)

Kép

Kép
boszti

Kutyakavics!
Engem kb. másfél hónappal ez előtt a Jánosba küldött. Szóal nekem ott csináltáK!
finch

Köszi Bodjas!

még mindig van kérdésem, bocsi. :oops: Szal nektek ICSI-s volt a baba? Mert nekem ezért mondta a doki, hogy csináljuk meg a hasbaszúrót. Neked Vass doki ajánlotta tényleg a szurka helyett? Mert eléggé fosok ettől bevallom, az uh+vérvétel sokkal szimpibb :roll:

Kép
cseka

Ja és még azt szeretném kérdezni, hogy ez a vizsgálat mennyiben kerül? Mert arról az oldalon nem írtak. és nincs több kérdésem, ígérem...

Kép
cseka

Beber- gratulálok és sok örömet, egészséget a fiacskához!
szépem

Cseka és Bodjas - genetikai vizsgálatról van szó?? akinek ICSI-s babája lesz, annak kötelező ? vagy csak ajánlott?
szépem

finch, Ági!
köszönöm szépen a gyors segítséget... :) Nekem is a János kórház rémlett, minthamintha, de nem voltam biztos benne...
kutyakavics

Bodjas - te Vass dokihoz jártál? milyen típusú a doki? én vele fogom elkezdeni a stimut, amíg Dévai szabin lesz. Vass doki is a János Khban szül? :D
szépem

Cseka!

A vizsgálat nem kötelező, csak nagyon ajánlott. De ez igy van 35 éves kor felett is, normál terhességnél. Nekünk is ICSI volt és mégis a doki javasolta az Istenhegyit. Még egy tájékoztató füzetet is adott hozzá. Ez a kombinált teszt 95 % pontossággal megmondja, hogy minden rendben van-e. De az oldalon minden le van írva, még az árak is. A kombinált teszt 28.000 Ft. Ha belemész a Down-kór szűrésbe, a lap alján van, hogy bővebben. Oda menj bele és ott mindent megtalálsz. Ha itt találnak valamit, akkor még mindíg mehetünk a szúrásra. Érdekes, hogy mennyire eltér a két doki egymástól. Nekünk a szexre azt mondta, hogy a 9.hét után, ha abbahagyom az utro-t, akkor megpróbálkozhatunk vele. És ő mondta, hogy a Dévai csak a 12.hét után engedi meg. Ő mindenben egy kicsit engedékenyebb. De én nagyon szerettem. Ha pesti lennék, biztosan nála maradtam volna.
bodjas

Szépem!

Igen a Vass dokihoz jártam. Egész más, mint a Dévai, de nagyon aranyos. Mondjuk én a Dévait csak a ti elmondásotok alapján és látásból ismerem. Szerintem nem fogod megbánni, ha nála kezdesz. Ő is nagyon alapos, mindent meg lehet vele beszélni. Nekem az elején egy ismerős kifejezetten őt ajánlotta, én igy eleve hozzá kértem időpontot. ÉS ha jól tudom, akkor ő a Szent Imrében dolgozik.
bodjas

Bodjas- köszi! és vajon lehet vele alkudozni, hogy Puregont szeretnék kapni?
szépem

ja, és azt elfelejtettem kérdezni- Vass dokinak hogy van a rendelési ideje?
szépem

Szépem!

Ezt nem tudom. Gondolom ilyenkor átbeszéli a Dévaival, hogy eddig kinél mit alkalmazott és közösen eldöntik mivel kezdjenek. Szerintem ebbe a Dévainak nagyobb beleszólása van, mint neked. :lol:
bodjas

Hétfőn, szerdán és pénteken van bent 8-tól 4-ig. De volt hogy mi 4-re mentünk és még voltak utánunk is.
bodjas

Na, én leléptem, másfél hétig feléje sem nézek a munkahelynek.
Remélem, jó hírekkel vártok :) És azt is, hogy én is jó hírekkel jövök.
Sziasztok!
február

Szia Február! Jó pihenést! és várunk a jó hírekkel!

Bodjas-köszi az infókat!
szépem

Bodjas!

Nagyon köszönöm az infókat, megint okosabb lettem :lol: Majd jelentkezz, hogy mi a helyzet Veled, oké?

Pihenj sokat és puszi a babócának is! :D

Kép
cseka

Vak vagyok, télleg ott volt az ára, bocsika :cry:

Leülök egy egyessel és csöndben maradok :oops:

Kép
cseka

Sziasztok!

Cseka, ha eddig nem sportoltál akkor legyél óvatos Rubint Rékával. Én két évig nem sportoltam, aztán végigcsináltam 40 perc R. Rékát, aztán két hétig moccanni sem bírtam :).
Most Béres Alexandrával kezdtem, és csak fokozatosan növelem az adagot, később aztán jöhet RR. Persze legjobban a jó kis koreográfiás step aerobikot szerettem régen, amikor még volt pénzem:).
kispinty

Szépem, hidd el Vass dokinál is nagyon jó kezekben leszel!:-) Nagyon emberi, nem az az ijesztgetős fajta:-), és nagyon alapos.
modrooka

Jé, megjavítoták az órát:-)))
modrooka

Sziasztok!
Gratula a babákhoz, akik már megszülettek.

Szoktalak olvasni titeket, de már egyre nehezebb netelni. Igazából okosat nem tudok mondani, akinek nem sikerül, csak hogy kitartás. Én is utáltam, mikor nekem ezt mondták, s nem is hittem benne, de tény, hogy nekünk az 5. sikerült, s itt vannak a lányok (2 biztos, a harmadik továbbra is szégyelős). Gyakorlatilag végig feküdnöm kell, mér csak 2x 15 percre kelhetek fel. Apánk szigorúan fog, de nem is volt semmi probléma a terhesség alatt. 12 kg-t híztam. Szülés bármikor beindulhat, de ha nincs gond, két hét múlva kell befeküdnöm a kórházba, s még két hetet terveznek bent töltetni velünk. Tehát júli 20 környékén kellene szülni :) Majd meglátjuk.

Émelygős kismamik: nekem sem vált be semmi praktika, persze én reggel egyszer hánytam, s ezzel le is tudtam a dolgot. Cca a harmadik hónapig tartott ez, utána elvágták. Ami talán használt az a hideg tej+gyömbéres keksz.

Cseka!
Dévainál szinte kötelező az amnió. Végig szekálni fog vele, tehát erre azért készülj fel. Mint ahogy arra is, hogy az afp értéked sem lesz határértéken belül, ez ikrekkel nem is csoda. A lényeg, hogy ne idegeskedj rajta. Mi pl nem csináltattuk meg (ezt már előre eldöntöttük), minden terhesgondozáson hallgattuk, hogy jó, de miénk a felelősség. De mivel a helyzeten nem változtatott volna (tehát nem vetettük volna el), akkor minek vállaljuk be a kockázatot?? De ezt nektek kell eldönteni!

Cirmesz!
Ha a következő vizsgálaton is kettőnél többen vagytok, akkor megírom a hármasikres tapasztalataimat. De mivel addig még bármi lehet, várnék vele addig. S a husi pedig nagyon fontos, tudom, hogy nem kívánod, de ha nem eszed, terhességi mérgezés lehet belőle, úgyhogy inkább küzdj!

Mindenkit puszilok, ha tudok, jövök még majd.
roxal

Modrooka-te is Vass dokihoz jársz? ő mikor lesz szabin? bár gondolom nem egyszerre mennek el Dévaival.
szépem

Sziasztok!

Először is gratulálok az újszülöttekhez!

Negyedik lombikot gyűrjük a párommal, minden jó tanács érdekelne, ami segíthet.

Február, én is maximumot kapok, kevés tüszőm érik, de amíg egy is van, nem adom fel. A harmadiknál a 17. napon 6 gyönyörű petesejtet tudott Dévai doki bácsi leszittyózni. Soha ennyi nem sikerült azelőtt. Másnapra 1 termékenyült meg ICSI-vel!!!!!, elbőgtem magam. Aztán a beültetés napjára még egy összeszedte magát, és végül kettőt tudott visszatenni. Szóval nem a mennyiség a fontos!

Sajnos nem maradtak meg, a sárgatest-termelés beindult, tehát mindhárom alkalommal elkezdődött valami, de nem maradtak meg. Ha van valakinek valami építő javaslata a jobb megtapadással kapcsolatban, szívesen venném, ha megírná.

Cirmesz, k.. meleg van, nem csodálom, hogy nem kívánsz eszegetni. Esetleg próbáld meg, hogy a husihoz hideg kovászos uborkát, tzatzikit, salátát eszel. Nekem könnyebben csúszik így.

Üdv
katóc

Szépem, igen,hozzá. Fogalmam sincs, mikor, de biztosn nem egyszerre. Mot épp a próbaidőmet töltöm az új munkahelyemen, úgyhogy a méhtükrözés se jöhet zóba, met nemigzán szeretnék már az első hnapban szabit kérni. Így engem most kb 1.5 hónapig nem érint, mikor van szabin:-) Sajnos, vagy szerencsére, nem tudom, milyen a Dévai szigor. Nekem teljesen jó, ahogy velem, velünk Vass doki bánik. Engem nem paráztatott hába, amúgyis volt elég stresszes dolgom. A leghülyébb kérdésemre is készségesen válaszolt. Még akkor sem akadt ki, mikor nem dévais napján a mobilján kerestem. Sőt a mailjeimre is mindig válaszolt. Szóval két csoda dokink van:-)))))
modrooka

modrooka avagy aki tudja - a méhtükrözés után kell feküdni vmennyit, vagy rögtön mehet az ember szabadjára? és kell előtte vagy utána vmilyen fertőzés-ellenes készítményt szedni (kúp v.bármi)?

ez tényleg nagyon jó, s ritka dolog, hogy még a amailekre is válaszol!! na akkor meg vagyok nyugodva ezt a dokit illetően is.
szépem

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?