A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Nálunk a férjem aggódik mindig, hogy jaj mi lesz... De most már nagy bajt nem csinálhat! :lol: Mondjuk nehezítő körülmény, hogy 3 hete csak hétvégén van itthon, hajrá spontán!!
Vendég

Jaj Gurgi a legjobb, hogy lehet, hogy végül nem is Emőke lesz,pedig nekem nagyon tetszik! Most a legújabb a Zita! De gondoltam nem zaklatom ezzel a Dorkát,mert még képlékeny! A férjem szerint rövid a Tóth mellé.... Engem ez a fele nem izgat! A Zitában nagyon tetszik, hogy lehet Zitus! :oops:
Vendég

Jó reggelt!

Orsi: Igen, így kell! Mindig pozitívan, és be kell hívni magadnak a jót. Én ebben hiszek. Viszont kicsit ledöbbentett, amit az öreggel kapcsolatban írtál. Nem tudom, velem mindig mosolygós, kedves, mindenre válaszol. Hmmm, nem értem.

Minden kismami, aki ma kiteszi a lábát otthonról, vigyen magával vizet, kalapot, napszemüveget! Vigyázzatok magatokra.

Uxi: Én nem érzem, hogy előbb szülnék. :) Remélem, nem is fogok.

Húúúú, Bori 17 órás szüléseeee nagyon komoly. Borikám, egy hős vagy!

Andibébi: Nagyon kíváncsi vagyok már Samu szobájára, úgyhogy amint vannak képeid, tegyél fel, jó?

Sálálálá tegnap ettem mindenféle finom gyümikét, nagyon jól esett!

Kép
zsuzsi**

Andi!!
+11 kg...sok a dokidnak??
Engem megdícsért érte..én már 12 kg plussznál tartok de nem szándékozom többet hízni..
A védőnőm szerint a 9-10 kg. a normális..azt mondta, hogy jó lenne ha az utolsó hónapban már semmit nem híznék..
(persze ő egy cérnasovány nőcike)

Kész a tojásos lecsó-lecsóóó lecsókolom a rúzst a szádróóóól..lálá
(ezt apukám szokta énekelni) :lol:
torolve_20131003125716

Akkor lehet én is beviszem, vagy majd behozatom Robival, azt mondják ha császáros valaki, nagyon jó vele szoptatni, bár én nem készülök császárra, de sose lehet tudni.

Orsi!
Nagyon ügyi vagy, az meg nem baj, hogy csak olyan mint egy tapétacsík, de hidd el az lesz a legszebb, mert te készítetted.
Egyébként én is meg akartam tanulni a terhesség alatt egy csomó mindent, gondolok itt a kötés horgolás és társai, de hát, ezzel már elkéstem...

Na tényleg teregetek...
Mindjárt jövök...
Vendég

Nekem az Emőke jobban tetszik..de biztos azért mert ugye én Rita vagyok és soxor Zitáznak..irgumburgum..

Zita viszont régi magyar név.
:lol:
torolve_20131003125716

Szex: nálunk van de nem digidugi..csak lájtos ez-az-amaz.. :P
torolve_20131003125716

11kg... én 13nál tartok. Szombaton nagyi és anyósék után 80on állt meg a mérleg kicsit kétségbe estem (+15) De hétfő reggel "csak" 78 volt! Jobb érzés volt a kerekfejű kijelentések után!
Egy dolgot értek el a banyákok, hogy beszárítom a hajam! HA jobban kihúzom hátul már nemis olyan kerek!! :P
Vendég

Azt tudjátok, hogy a kiskatonák fellazítják a méhszájat?! Bezony ám! :lol:
torolve_20131003125716

Orsi: Nekem is jobban bejön az Emőke...:)

Kép
zsuzsi**

Gurgi, nincs neve, mert mindent beletetetett a doki, ami cucc csak lehet odalennt, kenetet csak a jövő héten vesz. Ezt azért írta fel, mert látta hogy van folyás, gondolta így a kenetre már minden oké lesz!

Én beraktam a jkórházi csomiba a kispárnát, az elsőnél nagyon hiányzott, a másodiknál sem vittem, pedig jó lett volna, most már tapasztalatból ott figyel a tatyóban! A szopipárnát csak azért nem teszem be, mert nagyon nagy, de szerintem majd szállítják utánam anyuék! :)

A Zita nagyon szép név, tetszik!!!!

KépKépKép
dikó1

Az Emőke a régi magyar név.... Már István idejében volt! Anyatejjel táplált csecsemőt jelent.

A ZIta német-latin jelentése gyors,sebes... Ha ezt a születésre is érti kibékülünk egy perc alatt! :lol: Rita is volt a listán, de már van a családban :lol:
Vendég

Na ja..kerekfej..
Nekem azt mondta a szomszédnő, hogy fel van duzzadva a szám és kerekebb az arcom.. :evil:
Hát szerintünk meg nem..
Néha érdekes dolgokat tud mondani..amikor fogyok, hogy híztam..amikor meg hízok, hogy milyen sokat fogytam... Kép
egyébként meg kedves-rendes nőci
torolve_20131003125716

Rita,már értem miért potyogjanak a gyöngyszemek minden könnycseppel!! Hát a Rita jelentése gyöngy is! :lol: :lol: Te tenger leánya! Pedig inkább a csillagoké nem? :wink:
Vendég

Orsi!

Tényleg, a Zita latin-német..hm..eltájolódtam

Ritaaaaaaaaaaa!
:lol:

Én nagyon szeretem a nevemet. kis önimádó.. Kép
torolve_20131003125716

Orsii!
Jaja, tenger csillaga..hopsz :lol: :lol:
torolve_20131003125716

Sziasztok!

én is Uxival értek egyet nem jó arra gondolni hogy előbb jön Lurkó mert csak csalódás ás idegölő várakozás lesz belőle.
nekem mondta dokibácsi ha van v.mi előjel menjek be szerdán a rendelésre.lehet jővőhéten jelentkezem ha több jósló lesz már.
ugyis kell uh meg laborpapír is.

Manó Anyukámék péntek hajnalban indulnak "felétek" és 9 napig kalandoznak mindenfelé.

ma én is küldöm a családot a zöldségeshez van gyümölcs a dinnyén és őszibarackon kívül is :lol:
amugy igaza lett dokibácsinak nem pisilek csak max 2szer éjjel és nincs víz rajtam.

Bridzsi

Kép
esztora

:lol: Az Orsival nekem sincs bajom, mikor még kicsi voltam aggódtam, hogy hoyg fognak majd nénizni ha öreg leszek. De a gyrekek megoldották! SOrsinéni!!!!
Vendég

Orsi!
Nekem nagyon tetszik.
Kisiskolás koromban az elős tanítónénim: Orsi néni volt..nagy fekete konttyal..
torolve_20131003125716

Megyek befestem a hajamat..sok már az ősz :( szép csokoládéra..nyami
torolve_20131003125716

Orsi, elképzeltem a mózeskosaradat, hogy nemsokára lesz benne egy kis Ordító Töltelék, és rögtön elkezdtem bőgni. :lol: Tündéri, asszem, ma már elkezdek mosni meg vasalni, és akkor én is összeállítom, hogy még jobban bőgjek. :lol: Nekem is jobban tetszik az Emőke név, amit írtam korábban, hogy a Láthatatlan ember miatt mindig egy piroscsizmás, fehér ruhás csodaszép hun leány jut róla eszembe. A Zita is szép, az meg olyan öntudatos, határozott, dögös név!

Én nem érzem, hogy hamarabb szülnék, bár hajnalonként, amikor nem tudok magammal mit kezdeni, annyira fáj a hátam, meg délután-esténként, amikor már létezni sem tudok a melegtől, akkor néha szeretném, ha hamarabb jönne. Meg most arra gondoltam, milyen kilátásokkal indulok: az apja, ha nem volt tele a cumisüveg, kihajította a kiságyból, hogy ne szúrják ki a szemét egy fél üveg tejjel. Az anyja meg minden hajnalban felüvöltötte a családot, és addig nem hallgatott el, amíg meg nem kapta a tejecskéjét. Szüleim abban reménykedtek, hogy ha megtanulok beszélni, akkor el lehet magyarázni, hogy hozzák azt a tejet, még sosem maradt el. Ehhez képest, amikor megtanultam beszélni, onnantól nem artikulálatlanul üvöltöttem, hanem azt kiabáltam, hogy "NEM HOZZZÁÁÁÁÁK!" :lol: Szüleim előre rettegtek minden vállalati üdüléstől, hogy mit fognak szólni a kollegák, vajon mennyire éheztethetnek engem. :lol: Na képzeljétek el két ilyen ember kisbabáját. :wink:

Kép
nenoke

Megjött anya a piacról, hozott meggyet, sárgabarackot, málnát meg csokissütit is nekem!!

Ebédre kesőce lesz meg csokisgombóc! Hajrá diéta!! Hajrá kerekfej!!

Gurgi: Te meg csak szépülj! A csokoládé mindenhogy jó! :lol:
Vendég

Mi az a kesőce és hogy készül a csokigombóc?
nenoke

Gurgi!
Én a hétvégén festettem, anyukám meg tök kétségbe volt esve, hogy ilyenkor szabad?!

Na megreggelizek, mert korog a gyomrom...
Vendég

Jó történet Nenőke!! Az Emőke nekemi s jobban bejön és a NEnőke is már majdnem Emőke!!!
Tegnap az uhon amikor a fejátmérőt nézte a dokinő tök mókásnak tünt, hogy valami látszott a fej mindkét oldalán. Olyan volt mintha szarvak lettek volna! Meg is örültem, hogy ördögfióka! / Ami persze nem áll messze az igazságtól / Anyu meg nézte ma a hasam reggel, hogy ficereg és felsíkít, hogy olyan mint én voltam! Szóval mi sem számíthatunk sok jóra... Max. ha a férjemből jut nieki valami,mert ő 3 óránéknt kelt csak fel enni, a többi időt csendes szabadfoglalkozással töltötte! :lol:
Vendég

Kesőce: Hideg meggyleves!
Csokigombóc: Krumplialapú tészta csokival vagy kakaóporral töltve! Ilyen lehet szilvásgombóc is de mi csak csokisat csinálunk itthon! Porcukorral.... Jaj!
Vendég

Orsi, csorog a nyálam...........
Vendég

Csajok, megmértem a hasamat... :shock: :shock: :shock: 112 cm :D :P :lol:

Kép
zsuzsi**

Sziasztok Lányok!

Megjöttem az OEP-től, 8 után mentem, és már 15 várakozó volt előttem, viszont szerencsére elég jól haladtunk :D

Húúúú, én úgy megkívántam a rántott cukkinit, azt fogok sütni. Már be is sóztam, hagyom állni, és mindjárt megyek panírozni. Utálok panírozni, de sajna másképp nem lesz rántott cukkinim :wink:

Annyit írtatok, hogy mire végigolvastam, elfelejtettem, hogy mire akartam reagálni.

Egy-két dolog eszembe jut:

Orsi: nem értem miért mondták, hogy kicsi a bébi súlya. Ilyenkor még minden héten 200 gr körül gyarapodnak a bébik, szerintem ez így neked teljesen ideális. Miért a 3 kg körüli gyerek, az neki nem gyerek? Én a Blankát 2800 grammal szültem, tök édi volt, és úgy fejlődött hogy csak na..... Ne aggódj emiatt.

Andi, Gurgi: vettem lemagot, de csak simát... én nem tudtam hogy pehely is van. Na mindegy, jövőhéttől eszem naponta, aztán reméljük a legjobbakat :D

Én is különpakoltam a vajúdós cuccot, és a bentlakósat. Az utóbbit fel sem visszük a szüléskor, nehogy lába kéljen. Majd Blaázs felhozza eksön után :wink:

A "terhestorna kicsit másképp" valóban megteheti a hatását, és indíthatja a szülést, bár sokan azt mondják, hogy ők hiába "tornáztak" , nem lett semmi. Biztos valamit nem jól csináltak... :wink: Ez természetesen vicc volt :wink:

Megyek panírozni, aztán még jövök.

Sziasztok, Móni

Kép
Kép
moni1973

Jaj én nem szeretnék 17 órás szülést!n még nem érzem azt,hogy már várom a szülést de szerintem a hatalmas félelemtől ami bennem van.

Gurgi az én dokim 2féle vasat írt fel amit felváltva kell szednem ,hogy ne okozzon székrekedést/ha elfogy az egyik levél kezdm a másikat./Nekem bevált.

Nenoke örülök,hogy minden rendben.Vki írta,hogy nst-n szapora volt a baba szívverése.Nekem is először az volt,de kiderült,hogy nem tett jót,hogy gyalog mentem a vizsgálatra/4O perc/Vagy szarabb a gép.

Tegnap voltam uh-n meg flow-n.Hát a gép elromlott úgyhogy nem tudta megnézni az áramlást tehát tök feleslegesen utaztunk 4Okm-t.Mehetünk újból vasárnap.Most már tényleg elhiszem,hogy nem 1OO% az uh. 4 napja mikor voltunk levolt maradva 1 héttel a fejlődésben a súlya 25OOg volt,tegnap már utolérte magát tehát megfelel a 37.hétnek.a súlya 31OOg. 4 nap alatt ennyit nőni?
Bár a doki is mondta,hogy itt csak akkor lennének 1OO%-ak a méretek ha kivenné a babát és szabó centivel lemérné.Kíváncsi vok vasárnap ha megyünk mi lesz az eredmény.

Én a koli bacira szemicilint kaptam de szerintem nem múlt el,majd vasárnap vesz le tenyésztést is.
pillangó7

Lynia: kösz a segítséget, ma bemegyek a melóhelyre is, de a gazdaságis nő sajna nem áll a helyzet magaslatán ezekben a kérdésekben.

Babdorka: Debrecenben kötelező a körzeti dokihoz járni!!! (nem értem , miért, ill. ő adja a pecséteket a kiskönyvbe, ő ír ki táppénzre) Ha rajta kívül választ az ember dokit, az már a magánügye.

Andi: én több, mint 12 kg-nál járok, de ez mind a has. Ezért rövidöltem már C 0,5000-re. :twisted:

Uxi:
én is vállalom a 40 hét kihúzását. :P Annál is inkább, mert a babaszoba még készülőben, tegnap levonultak a festők, ma volt a redőnyös, kezd szobaformája lenni :P

12-kor indulok a dokihoz :twisted:

Gurgi: nekem a lenmagtól más csúszik, de nagyon, állandóan k@kilok... :oops: mint egy szarógalamb...
Hmm lecsó... Kívánom!
A dokimnak sok volt már 5 kg után beírt a füzetembe... 8)

Orsi: nálunk is a férjem aggódik, tiszta ideg, már el kellett mondani neki, hogy mi fog történni, de jövő héten jön be velem a szülésznőhöz és majd Ő elmondja neki a dolgokat... :wink: No para!
A Zita szerintem nagyon jó név (nekem a barátnőm Zitka) és jól is hangzik: Tóth Zita... Cuki! Tóth Timi, Tóth Anna stb. :lol: Cuki mózeskósár!

Hajszárítás.. én pocsékul nézek ki, de holnap kozmetikus, jövő hétfő fodrász... már 2 cm a lenövésem... :oops:

Móni: nem is a digi-dugi a lényeg, hanem az orgazmus... biztos nem tudták.. :lol: A lenmag nekem is hagyományos van, kicsi viz, kiskanálba bele, és lenyelni... ennyi...

Pillangó: ne félj mert megérzi a gyermeked! Nyugalom! Minden jó lesz! Én is hasonlóan gondolkodom, mint Zsuzsikánk CSAK POZÍTIVAN!

Kép

Andrea
Kép
kindernay

Andi: Nálunk a férjem a szüléssel nem nagyon foglalkozik, amikor itthon volt esténként apránként adagoltam neki, hogy mi lesz ott kb és milyen feladatai lehetnek... De ő attól fél, hogy ha együtt vagyunk az nem árt-e a babának. :oops:
Vendég

Csajok, nekem lenmag nélkül is kiválóan megy :oops: :lol:
Lehet, hogy a sok gyümölcs és gyümölcslé. De nekem mondta még régebben egy doki, hogy ha nem sikerül, akkor igyak egy pohár colát. Az segít, és egyébként tényleg.

Mit szóltok a 112 cm-es hasamhoz? Háháhá

Kép
zsuzsi**

na, sül a cukkini :D Mindjárt eszek is.... :wink:

Köszi Andi a lenmag infót, szerecsére nekem sincs gondom "olyan ügyben" de az soha sem baj ha gyakrabban kell, nem?!

Nem értem a védőnődet, miért mondja hogy sok a 11 vagy 12 kiló?!
Engem úgy megdícsért a védőnőm tegnap azt mondta, hogy szerinte semmit nem híztam mióta utoljára találkoztunk. ( 5 hete volt) ami nagyjából így is van, de pár napja, mióta dagad a lábam pikk.pakk 2 kilóval többet mutat a mérleg. Gondolom ezt foghatom a vízre... :lol: Így össszesen most 11 kilóval nyomok többet én is...

Pillangó: azért nem csak maratoni szüléstörténetek vannak....nyugi! :wink: Itt van pl röviden az enyém. Este 8-fél 9 körül hasmenés, kisebb fájásokkal tarkítva, de még ritkán. akkor még nagy Barátok közt rajongó voltam, és mondtam a páromnak, ( aki már indulni is akart a kórházba) hogy ezt még megnézem, ha törik, ha szakad.
Este 10-kor értünk be a kórházba. Méhszáj két ujjnyira nyitva, szülünk..... magzatvíz még sehol. Párommal beöltöztünk, és bementünk az alternatív szülőszobába, én odatelepedtem a bordásfal mellé, és amikor nem volt fájásom, kapaszkodva a bordásfalba, guggolásokat csináltam, ha egy ment egyszerre akkor egyet, ha kettő, akkor kettőt.
Úgy tágultam, mint a huzat.
Viszont a burok csak nem akart repedni, így éjfél körül burokrepesztés, majd még egy kis tágulás... na nekem ez az időszak volt gáz igazán...éjfél után.... ott nem volt se 5 perces, se 2 perces fájás, fájt az folyamatosan.
Blankám végül 3 tolófájásra 0.59-kor született meg. Tádámmmmmm....

Szóval én összesen 3 órát töltöttem a kórházban a vajúdással szüléssel , de ha 8-tól számolom, akkor is 4 óráig volt időm tudatosítani magamban, hogy itt az idő....mindjárt láthatom a babámat...

Bocsi, mégis csak hosszúra sikeredett, de csak azért írtam le, hogy ne aggódj, azért van ilyen szülés is :wink: :wink:

megyek csajok, mert odaég az ebédem :?

Sziasztok

Kép
Kép
moni1973

na, amíg elvitettem magam postára addig megtöltöttetek 1 oldalt! :D

Andi, szarógalamb, ez jó! én is ilyen vagyok akkor! Hiába szedek 3x1 vasat, inkább hajt, mint fog! :)

Szex, hát az én szegény páromnak nem sok része van benne... a másállapotom áldatlan hatása, hogy ilyenkor tiszta frigid leszek... :( pedig amúgy nem lenne már útban a 3. is! :wink:

Gurgi, én is csoki vagyok, és nekem sem árt majd egy újrafestés, még júli vége előtt. De még várok vele, hátha kibír még odabenn a babó 3 hetet, majd akkor megyek fodrászhoz, ha meg nem, akkor majd anyu bekeni 2 szoptatás között! :)

Orsi, nagyon fincsi lesz az ebéd!

Én most pakoltam be egy kis mákos gubát, ezt leöblítem mindjárt egy negyed dinnyével, azután majd moccanni sem tudok majd, de lesz@rom, mert annyira jól esik!!!!!!

megyek is dinnyézni! :lol:

KépKépKép
dikó1

Orsi: nálunk az együttlét megszünt kb. a 4. hónapnál :oops: mert véreztem a férjem jött be velem az ügyeletre, és az első kérdése az volt a dokinak,hogy volt-e szex? Na, azóta úgy fél, hogy semmi összebújás nem volt...

Jó étvágyat Móni!

Andrea
Kép
kindernay

Hú Dikó, irigykedem a mákos gubára... Én is, én is! Dinnyém is elfogyott tegnap! :cry:

Andrea
Kép
kindernay

ildi: mákosgubaaaaaaa?! Azt a mindenit....imádom. Kár hogy most nem megyünk a szülőkhöz, beugranék hozzád útközben.
:wink: No de sebaj, meg van holnapra, hogy mi lesz az ebéd!!!!

No mi?! mákosgubaaaaaaaaaaaa :D :D :D

Bocsi, ez a dili, a melegtől van.

Kép
Kép
moni1973

Andi: köszi, a jó étvágy az meg van.... :D dinnyém nekem sincs ( csak a hasam) , megettem az utosó szeléetet, amikor hazajöttem az OEP-től. De nem maradok sokáig így dinnyétlenül, az oviból hazafelé jövet már is beszerzem a következő adagot. :wink:

Andi, az hogy 1x véreztél, az nem azt jelenti, hogy legközelebb is fogsz.... ezt nem mondta a gokid?!

Móni

Kép
Kép
moni1973

gokid=dokid

Kép
Kép
moni1973

Mákosguba...nyamika..imádom a mákot!!!

Moni!
Sztem. a sima lenmag is jóó...
Hu de ennék rántott cukkinit..aztaa

Zsuzsi!
Szép pocak.
Nekem lazán 120-as..nah, ezt kapd el ne a náthát :lol:

Pillangó!
Én a ferrograd folic-ot szedem a 14-ik hét óta. napi 2x.
de a dokim azt mondta, hogy szopi alatt is kell..
A méretekkel én annyira nem foglalkozom, mármint az UH-s gép szerint, hogy ennyi meg annyi..majd meglátjuk a ha kibújik a kiscsillag..

Ági!
Megy a drukk a dokihoz..

Mi 1-kor indulunk :lol:

Andi!
Szarógalamb.. [img]
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 909.18.gif[/img]
Nekem orgazmusnál tök bekeményedik a pocom..

No. Kész a csokifej!
Most leszadalok a gyógyitárba+ veszek sárgabarkót.
torolve_20131003125716

Szarógalamb Kép
torolve_20131003125716

Gurgi: De te mán a 37. hétben vagy anyukkkáááám! Kézzelj el engem a 37. hétben 150-es lesz :D

Kép
zsuzsi**

Gurgi: gyere egyél, amíg van..... :D

Kép
Kép
moni1973

Csajok: hol méritek a pocak kerületet?! Köldök alatt, fölött, köldöknél?! Én még sosem mértem, de most már olyan kiváncsivá tettetek...

Kép
Kép
moni1973

Én léptem... megyek Blankáért az oviba. Elhozom ebéd után, mert olyan hőség van bent, szegényt úgy sajnálom, abban a hőségben képtelenség aludni. (itthon meg már tudunk csinálni jó kis hűvöset, így ha hazajövünk, szunyálunk egyet) :wink:
Viszont itthon nem akarom még tartani, szegény csak unatkozna, én nem tudok egész nap a játszótéren csücsülni vele, hogy legyen társasága. Meg egyébként is imád oviba járni, így is ki volt akadva, hogy miért megyek érte ebéd után?! Jó fej gyerekem van, nem?! :D

Kép
Kép
moni1973

Dehogy lesz 150-es..ááhh

Moni!
Én a köldöknél mérem..ahol a legnagyobb :lol:
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Nem, fogtak benn, mert egyenlőre minden rendben! Fehérje nincs, lábdagadás nem vészes, vérnyomit meg figyelnem kell!!!

Ctg: Nekem van a legtündéribb fiam. Végig mozgott a drága, mert ő nem szereti, ha pocakon van valami, így egyfolytában le akarta a kütyüt rúgni. Alapon 150-es a szívverése, és mozgásoknál szépen felment. Egyszóval tökéletes. Méhtevékenység viszont szinte nuku. Egyszer méltóztatott úgy 40-ig felmenni, amúgy olyan, mint az Alföld. :D Méhszáj 3000, tehát mi nem mostanában szülünk, bár a hidegfrontra én is pályáztam!

Ja keményedés van.

Kép
kata05

Szóval, az előző én lennék, csak tesóm gépéről írok és az ő neve maradt benn. :lol: :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?