A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Ancsi
Szerintem a legjobb a lábfelemelős, 2. kép! Gratulálok! :D

Kép
granda

Sziasztok !

Ancsi: gyönyörű ez a baba igazi tornász.

Gremese: köszi, hogy szóltál. Azért holnap beprobálkozom mert a Mini Manó az itt van veünk szembe max haza küldenek.

Lányok ezer drukkot kérek holnap megyek vérvételre egy hét diéta után kiváncsi leszek, hogy most mennyi lesz a cukrom.
Aztán ha ott vagyok akkor meg is mutatom magam a doktor bácsinak is.

Üdv mindenkinek és szép estét ! :D
20200310173350

Ancsi26!

Nagyon édes tesóbaba! Igazi akrobata!

Ma voltam terhesgondozáson, és megdícsértek! 1 kg-ot híztam egy hónap alatt, összesen eddig 6 kg-ot. Szerintem ez egész jónak mondható. Ennek örömére most ettem egy csokit! :oops:

Képzeljétek, hogy Szolnokon nem tudok kupont szerezni amivel beváltható a várandós csomag. Egyszerűen nincs! Úgyhogy írtam a Felicitasnak, hogy küldjenek.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Végre bejutottam! :D
Örülök,hogy minden kismami és baba jól van.

Nekem ma viziten azt mondták,hogy legyek nagyon-nagyon türelmes....Semmi nem fog történni velem,vizsgálni sem fognak csak ha valami panaszom van.A lényeg,hogy bármi van helyszínen vagyok.
Jelenleg semmi panaszom nincs,jól vagyunk.
A pocim olyan nagyot nőtt....Óriási lesz mire szülünk.
Nagyon sokat pihengetek és beszélgetek a többi kismamival.

Folyt.köv.

:D

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Mentem inkább mindig,nehogy kidobjon közben.

Körülöttem szülnek,olyan nagy élmény!Hétvégén két szobatársam szült,végigizgultam velük az egészet.Ma voltam a gyerekágyon babanézőben.Olyan édesek!!! :D Az egyik kismama ugyanezzel volt itt 8 hete már amivel én.Tüneményes csaj,kitanított minden túlélő trükkre. :lol:

A körülményekhez képest nem olyan szörnyű ez az egész.Persze rossz az otthontól és páromtól távol....De mégsem azért vagyok itt,mert valami nagy betegségem van,hanem "csak" kisbabát várok és segítenek vigyázni rá.Pihenek állandóan,ami otthon tényleg nem menne ennyire ismerve magamat...
Kialakítottam egy aránylag kényelmes napirendet már.A nővérek és mindenki tudja,hogy ki a hosszútávú beteg itt és nagyon aranyosak és biztatnak.

Folyt.köv.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Ami nagy előny:mivel a szülőszobán kezdtem már rutinosan fogok indulni ha élesben megy a dolog majd.Láttam jó sok szülni induló kismamit,tudni fogom mi vár rám.
Pl:itt háromfelé kell csomagolni ha elérkezett az idő.(Ami azt jelenti elkezdett tágulni és kb. 5 percenként fájások vannak.)
Szóval a hazamenős dolgokat egybe,amire már nem lesz szükség ha megszültek.Másik ami megy a gyerekágyra.Harmadik pedig a szülöszobai tisztasági csomag+innivaló és papírok.Ha papás szülés van akkor negyedik csomag neki kell papuccsal,zsilipruhával amit ki kell váltani,ennivalóval,fényképezőgéppel.

Olyan aranyosak az izguló kispapák! :lol:

Hú,annyi mindent tudnék mesélni....Ha valakinek eszébe jut valami kérdés ami szülés környékére vonatkozik az írja meg és rákérdezek szülésznőtől,szerintem hasonlóan működnek a dolgok minden szülészeten.

Mára ennyi azt hiszem,majd mesélek még.

Sok puszi mindenkinek!!!

Zéti és Miléna

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Még eszembe jutott valami:császárra itt nem lehet az apukának bemenni.Helyette amikor kiveszik a babát a papa az első fürdetésen jelen lehet,aztán végignézhet minden méregetést.

Azt mondták mindenképp jobb ha császáros leszek.Az én méhem sima szülés után nem tudna kitisztulni és rögtön egészségügyi kaparásra vinnének aztán valami öblögetésekre. :shock: Valahogy nem igazán örülnék ha még ilyen dolgokon is túl kellene esnem rögtön.

Zéti szerencsére nem akar mozdulni,kényelmes hintaágyas pózban van,a lábával hintázik minden uh-n. :lol: :lol: :lol:
Olyan aranyos! :D Jó lesz nekünk a császár,a szülésznő is megmondta őszintén,hogy a sima szülés nálam nagyon macerás lenne.Főleg mivel első baba meg sem próbálhatják.

Na tényleg búcsúzom,bocsánat a hosszúságért. :oops: :oops:

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok Mammikák!
Szia Miléna! Jaj de jó, hogy írsz, és nagyon örülök, hogy jól vagytok. Én azt szeretném kérdezni, hogy kb. mennyi ideig maradnak bent a Mamik a Babikkal? Azt hallottam, hogy 2nap :roll:
Tényleg ilyen hamar hazaengednek? És a Babák, csak napközben vannak ott a Mamákkal? Vagy egész nap?

Ancsi! Nagyon szuperek a felvételek!!! Édes a kis Babókád, tényleg tünemény a kis lábikójával az arcocskája előtt :lol:

Gica! Szia! Gratulálok az ikrekhez!!!! :lol: :lol: Jó, hogy itt vagy, majd mesélj sokat! :lol: Egy, vagy kétpetéjűek a Babókáid? (gondolom kettő, ha még nem tudjátok, hogy milyen neműek, csak azt, hogy az egyik Fiúcska :lol: )

KőszegiTimi! Holnap nekünk is megmérettetés lesz :lol: , szó szerint - védőnéni azt mondta legutóbb, hogy max. 1kg-ot szedhetünk fel 1 hónap alatt - hát majd kiderül (sajna mérlegem nincs, de vasárnap Anyósoméknál 84 voltam ebéd után, az pedig jó, mert a védőnéninél legutóbb 83 voltam :roll:
Timi!próbálj meg ne izgulni!!! Hidd el az is emeli a cukrod! Tuti!

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok !

Miléna: nagyon jó olvasni a soraidat. Csupa pozitív energia árad a sorokból. Pihenj sokat és szerezd az infókat. A rém híreket ne vedd fel és ne is foglalkozz vele. Nagyon aranyosak lehetnek a kicsi babák ebből irigyellek, hogy mindig láthatod őket de neked is jobb lenne otthon lenni. Igaz most ez neked nem elzázás sőt inkább maximális ellenőrzés és az a lényeg, hogy minden rendbe legyen veletek.

Anitja: köszi a bíztatást de az az igazság, hogy eddig egyszer sem izgultam még is magas lett az eredmény. Én még mindig nem hízok áll a súlyom egyhelyben.

[/b]Gica: üdv a csapatban ennél jobb topikot nem is találhatnál. Nagyon jó kis csapat jött itt össze. Gartulálok az ikrekhez.

Mindenkinek kellemes estét holnap jelentkezem, hogy mi volt a dokinál.

JÓ ÉJT !!!
20200310173350

sziasztok!
Miléna!
Örülök, hogy jól vagytok.

Gica!
Üdv közöttünk

Ancsi!
Nagyon édes a babód! :)

Mindenki!
Lányok! Egy fontos kérdésem lenne. Még mindig ágynemű. A paplan milyen méretű legyen??? 70x90-es, 90x130-as vagy ennél is nagyobb. Mi normál, 120x60--as kiságyat vettünk. Szerintetek?? SOS!!

Ma 1/4 10-re megyek védőnőhöz. Mérlegel. Sztem nem kapok dícséretet. :oops:
10 órára pedig a fogászatra va időpontom. Drukkojatok.
Holnap cukorterhelés! (veszek jó sok citromot)

Hát jó forrósodást mindenkinek az elkövetkezendő napokra

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Sense: Én a kisebb paplant javasolnám, vagy ha a nagyot veszed akkor egy kisebb plédet vegyél mellé a kezdeti időszakra.

Miléna: én is örülök, hogy jól vagytok és jó kezekben vagytok. Kitartás, már nincs sok hátra.

Ancsi: nagyon édes a pici, úgy látom, neked is elkezdett hízni, legalábbis a ki pofija nagyon babás már.

Timi (Kőszegi): megy a drukk, remélem nem lesz baj.

Anikó: ügyes vagy a hízással kapcsolatban, én sem híztam már öt hete. Valószínű benne van az is, hogy a munkahelyem egy igazi szaunával felér. Egész nap folyik rólam a víz. De ez az utolsó munkás hetem.

Már kezdem érezni a 7 hónapos terhesek nyűgjeit. Fáj a jobb lábam, a derekam, estére nincs bokám, egyre nehézkesebben mozgok. Bár szerintem a hőség, meg a munka is közrejátszik. Már alig várom hogy itthon legyünk kettesben a naggyal.

Szombaton megvolt a tesóm lagzija, azt meglepően jól bírtam, még táncoltunk is egy nagyot. Képek is lesznek, meg a 4D-ről is, csak én marha béna vagyok hozzá, a férjemre várok.

Vasárnap meg strandoltunk. Simán bementem a vízbe, igaz egy tampopnt feltettem a bizt,kedvéért, de úgy néz ki nem lett semmi bajom, a víz is tiszta volt, és rengeteg kismamával találkoztam, akik ugyanúgy fürödtek. Szóval jó volt.

További szép hőségmentes napot mindenkinek!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Jó régen voltam már erre. Jól vagyunk, de már engem is elértek a nyűgök: állandóan keményedik a hasam, sokszor fájdalmasan, és a járás is egyre nehézkesebb: valamiért a combom tövénél fáj mindkét lábam. A hasam óriási, valamelyik nap csinálok egy újabb pocakfotót, döbbenet a méretem: Alexával a legvégén nem volt ekkora! :)
Elég nehéz másfél hétnek nézek elébe: forgalmi vizsga, válóperes tárgyalás. Csupa olyan "finomság", ami egy hetedik hónapos terhes kismaminak való. Pontosan a sok stressz miatt egyre jobban félek a koraszüléstől. Az előző két terhességemmel valahogy fel sem merült ez a gondolat, de most valahogy ilyen érzésem van. Azért augusztus legvégéig, a 37. hét betöltéséig jó lenne, ha bentmaradni Pocibaba.

Mindenkinek kitartást ezekre a forró napokra!
Üdv.
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Ancsi! Nagyon kis formás a babád! :lol:

Miléna! Olyan jó, hogy így ki vagy virulva!!! Továbbra is maradj ilyen jókedvű és nyugodt! :lol:

Ilyen átalakítható ágyat néztem ki:
3 magasságba állítható a fekvőfelülete, később gyerekággyá alakítható.
Kép Kép

Képzeljétek! Tegnap készítettem egy méretarányos rajzot a hálószobáról, ahol a baba is lesz, de elkeseredve láttam, hogy nem igazán fogunk elférni a bútorokkal... sajnos csak 12 m2 a szoba. :cry: Úgyhogy most újra át kell gondolni a dolgokat. A nagyszobában egy hatalmas sarokülő van, ami egyébként kihúzható, de én utálok azon aludni, még a derekam is megfájdul reggelre. Így lehet, hogy a hálószobában lévő nagy franciaágyat egy kicsire fogjuk cserélni. Párom amúgy is jobban szeret ezen a (szerintem :!: ) kényelmetlen nagyszobain aludni :roll: ...
Jobb lett volna, ha összejön az a 3 szobás lakás... :cry: :cry: :cry:

Szép napot Nektek!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Húúú Zsu! Forgalmi vizsga? Válóper? Hát ezek a dolgok tényleg nem kismamiknak való... :( Kitartás!!! Próbálj nyugodt lenni! Magnézium + B6!!!!!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a kedves fogadtatást, nagyon aranyosak vagytok!
Igyekszem minél többet bekukkantani hozzátok.

Gremese!
Tényleg, ha belegondolok elég nagy esélyünk van arra, hogy találkozhassunk a Péterfyben szülés környékén. De jó lenne!

Miléna!
Örülök, hogy minden rendben veled és csak a pihengetés vár rád a kórházban. Sok-sok türelmet kívánok hozzá! Megkérdezhetem, hogy melyikben vagy? Mert bár olvasgattam visszafele, de ezt egyenlőre még nem sikerült kinyomoznom... :wink:

Ancsi!
Nagyon édesek a 4d-s képek! És hol van ez a rendelő?

Timi(Kőszegi)!
Köszi a gratulációt az ikrek nevében is! :)
Megy a drukk a vérvételre! Biztosan minden rendben lesz!

Anitja!
Neked is köszi a gratulát! :) Igen kétpetéjűek, ezért várjuk kiváncsian, hogy a kis rejtőzködő majd megmutassa magát...

Sense!
Húha fogdoki! Nem irigyellek! Szorítok, hogy ne legyen semmi gáz! CSak ellenőrzés, vagy valami kezelés is lesz? Erről jut eszembe, hogy nekem is el kellene ballagnom, hogy megnézze, hogyan alakult a fogam a múltkori ottjártam óta. Akkor ugyanis látott egy gyanús fogat, de nem röntgenezte a babákra tekintettel, inkább adott 1 hónap haladékot, hogy meglássuk mit művel az a fog....

Timi!
Akkor jövő héttől itt a megérdemelt pihenés! Ebben a hőségben biztosan jobb lesz otthon! És ennek Rebekka is nagyon örül majd gondolom.

Zsuzsóci!
Hát, nem irigyellek a mostani programjaidért! Valahogy vigyázz magadra!

Mazsola!
Elhiszem, hogy gondban vagy a kisszoba berendezése miatt. Nekünk is hasonló méretű a kicsi szoba, úgyhogy egyenlőre oda kell bepasszírozni két kiságyat. Később pedig muszály lesz költöznünk... :roll:

Képzeljétek, tegnap megjött a múlt heti vérvétel eredménye. Hát nem túl rózsás. A vasam alacson, tehát vastablettát kell szednem, de a koleszterinem és a vérzsírom is magas... :roll: Ezt nem gondoltam volna, mert világ életemben gebe voltam és most is az vagyok, csak a hasam nőtt. Azt hittem, hogy nekem aztán soha nem kell majd figyelni a táplálkozásomra aztán most kiderült, hogy mégis.... :?

Kellemes hűsölést kívánok mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

Gica

Akkor Te ma mégy védőnénihez? Biztosan jó volt a

Kép
gica1

Zsu! Ugye nem a te válópered? Vagy lemaradtam valamiről?

Kép
Kép
timi26

Az aláírás utáni félmondat valahogy ott maradt. :oops: Bocsi! :)

Gica

Kép
gica1

sziasztok!
hazaértem.
teljesen el vagyok kenődve. a védőnéni nem igazán dícsért meg. egy hónap alatt 6 kilót híztam, így plusz 8 nál tartok. azt mondta ez sok. na meg azt is, hogy ez a hirtelen hízás lehet a diabétesz jele. persze én is gondoltam már erre, de nem volt jó hallani a megerősítést. közölte, hogy ha nem is magas a holnapi cukorterhelés eredménye, akkor is diétáznom kell. semmi kenyér/tészta/cukros étel. nem lesz egyszerű. gyakorlatilag a következő hónapban nem lenne szabad híznom egy grammot sem. pedig olyan jól indultak hízás ügyileg az első hónapok!!! :cry: :cry: :cry:

a fogorvos nem volt gáz. csak a szurinál ijedtem meg. iszonyú szívdobogás és remegés jött rám. azt hittem nem veszi érsze. hát észrevette... egy fogamat betömött.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense: ne aggódj, én is így jártam, 6 hét alatt 5 kg, annyira megijedtem, hogy az elmúlt 5 hétben egy dekát sem híztam. Picit magas a cukrom, de diétázom (jelentem nem éhezem!)
Úgyhogy nyugi!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Mammikák!
Sense, sajnálom. Tudom milyen ez, legutóbb én is így jártam, azóta kevesebbet eszem, nincs édesség, csak ritkán, inkább sok zöldség és gyümi - meg is lett az eredménye, mert most meg lettem dicsérve: 5 hét alatt csak 1 kilót szedtünk össze Babókával :lol:
Fogdoki: nekem simán betömte szuri nélkül legutóbb, pedig nem kis lyuk volt, ugyanis kiesett egy régebbi tömésem. Lassan nekem is vissza kell mennem újra kontrollra.

Mazsola! Tegnap én is pont azt csináltam mint Te :lol: : rajzolgattam, méricskéltem egész nap :lol: úgy élveztem, hogy az csak na, rohangáltam itt a lakásba a mérőszalaggal, meg a ceruzával :lol: ugyanis az Anyósomék készíttetni akarnak a Babának bútort :lol:
Ilyesmire gondoltam:
Kép
Direkt felülre terveztem a fiókot, mert azt nem éri el, ha később már rendezgetni szeretné a dolgokat :lol: a szekrény foggantyújára pedig lehet védőt tenni. A szekrényt pedig kétpolcosra terveztem :lol: Kezdetnek...

Timi26! De jó lesz Nektek, gondolom már nagyon várja Rebeka is, hogy otthon legyél Vele. Megbarátkozott már a Fiútesó gondolatával?

Gica! De kétpetéjűeknél nem nagyobb arra az esély, hogy különböző neműek?

Zsuzsóci! Vigyázz Magatokra!

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!!

Jo reg voltam, de ezentul tobbet leszek!!! Tegnaptol befejeztem a munkat!! :D :D :D Yippeee!!!! :D :D :D

Olyan sokat irtatok, hogy a regebbiekre mar nem is tudok reagalni! :lol:

Sense! Szerintem a plusz 8 kilo egyaltalan nem sok!! En mindig kiakadok, amikor ezeket a vedonos storykat irjatok!! Hogy lehet minden embert egy kalap ala venni?? Mindenkinek a teste, alkata mas.. Ha valaki abnormalisan, korosan elkezd hizni, az kivulrol is latszik, minek kell dekakat merni??
Ezek a dolgok arra jok, hogy jo stresszesse tesz titeket, az meg nem hianyzik! Tok csinos kismama vagy, es szerintem semmi gond nincs 8 kilo plusszal 7 honapos terhesen!!

Szia Gica1! Tolem is udv, gratulalok az ikrekhez!! :) Nagyon klassz ez a csapat, biztos jol fogod erezni magad!

Milena! Nagyon orulok, hogy jol vagy, tok jo, hogy ilyen pozitiv gondolatokkal allsz hozza a helyzethez, meglatod, ez sokat segit! :wink:

A babak nagyon edesek a 4D-s fotokon! :D Olyan szerencsesek vagyunk, meg persze ok is, hogy ilyen technika all a rendelkezesunkre!

Mindenkinek szep napot, probaljatok legyozni a hoseget! :? Itt, Angliaban csak 21 fok van, amugy imadom a meleget, de most valahogy nem banom, hogy itt nincs akkora hoseg, mostanaban mindig hogutam van!

Puszi mindenkinek!

Niki
Vendég

Sense! Én is plussz 8 kg-nál tartok. :oops: Eddig egyenletesen jött fel, de az utolsó 3 kilót 2 hét alatt :!: sikerült felszednem. Ez is elég ijesztő volt. 1 hete diétázom, így 1 kiló visszament! (és én sem éhezem!) Néha azért eszek tésztát, de este semmiképpen, és heti egy édességet megengedek magamnak. Gyúrok a jövő heti védőnői látogatásra! :wink: Nekem nehogy sokat írjon a kiskönyvembe, mert a doki leszedi a fejemet! :shock:

Regina
KépKép
mazsola7

Anita! Ez jó, hogy ugyanazt csináltuk este! :D Jó lesz a szekrény!!! Egyébként beszereztem még egy torna dvd-t, ha érdekel! :wink: Ebben van légzésgyakorlat is. Még ugyan nem néztem bele, mert a tegnap postával érkezett.
Kép

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

timi(26) De igen, az én válóperem. :( A férjemmel már rég különvagyunk, sajnos a kapcsolatunk egyre rosszabb, ahelyett, hogy javulgatna, legalább a közös gyerekünk: Ákos érdekében. Rengeteget sérteget, sms-ben, telefonon, gyerektartást fizetni nem akar. :(
A mostani párommal szerencsére jól vagyunk, örömmel várjuk a kiskukis érkezését, Alexa is imádja az apját. Jó lenne már túlesni a jogi formaságokon, bár a férjecském mindent megtesz, hogy nehezítse a dolgom. :( Na mindegy, erről ennyit

Mindenkinek köszi a drukkokat, remélem, sikerül a vizsga is, és a fiúcska nem akar idő előtt kikandikálni erre a gyönyörű világra. Dokival beszéltem telcsin, ő is a magnéziumot mondta, és sok pihenést. Ez utóbbit a legnehezebb betartani.

puszi mindenkinek
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok Kismamik!

Szeptember 14-re várjuk első Babónkat. Kisfiú lesz, de még a nevét nem döntöttük el. Nagyon szívesen csatlakoznék hozzátok, ha nem bánjátok! Már régóta olvasgatlak Titeket, és én is hasonló örömöket és izgalmakat, na meg néha nehézségeket élek át :), mint Ti. Én az első 4 és fél hónapot végighánytam :shock: , nem maradt meg bennem semmi. Bezzeg most! Felszedtem 7 kilót, nagyon leszúrtak, és sajna a cukrom is magasabb lett, így most 175 grammos szénhidrátdiétán vagyok :? . Hát, már egy hete csinálom, szenvedek kicsit tőle. Bár csak önuralom kérdése, azt moindják :roll: Eddig még sose számolgattam én se kalóriát, se szénhidrátot. Ha visszagondolok, a megengedett 5szörösét ettem meg az elmúlt 4 hétben :oops: .
Jövök még, mihelyt tudok! Addig is mindenkinek boldog pocakosodást és szép napot :lol: :lol:
Kinga

vonalzót szúrnék be, de nem megy. Csak ügyetlenkedek itt...
kispocc

Megpróbálkozom a vonalzóval...Meglátjuk:D
kispocc

Sziasztok!

Üdv az újaknak. :)

Ancsi:
itt is gratula :)

Miléna:
örülök, h jól viseled a kórházi napokat. Stramm csajszi vagy. :wink:

Zsu:
júj, szegényem. :(

pocikép:
Kép
Vendég

Heló-Beló!

Hú mennyit írtatok! :shock:

Ancsi! Nagyon édi a baba, látszik, hogy már husikásodik a pofikája. :D

Sense! Nekünk olyan kispaplanunk van, ami az ágy méretének felel meg, azaz 70 x 140-es, nincs külön huzata, egybe kell mosni. Azért ekkora, mert a rácsos ágy később átalakítható gyerekággyá, és akkor pont jó lesz neki. Most meg van már egy csomó takarója, meg hálózsákja, és természetesen a jó nagy paplanja.
Én az ágynemű témánál is úgy gondolkozom, mint a babakádnál, hogy nagyon veszek, ami most is jó, illetve olyat, ami a lehető legtöbb ideig használható.

Miléna! Árad belőled a jókedv, ez szuper! :D Ha nem is tudunk kérdezni, örömmel és kíváncsian olvassuk a beszámolóidat!!! :)

Mazsola7! Nagyon jó az ágy, épp erről beszéltem az imént, hogy sokáig ki lehessen használni! :wink: :D

Kilók: Én most tartok +9-nél, és nagyon jól érzem magam. A védőnő nem csesztet, csak az orvos finoman, hogy óvatosan a súlyokkal. Ezért nem kifejezetten diétázok, csak odafigyelek.
Ma, ahogy hazajöttem a védőnőtől, ettem székelykáposztát, meggyes piskótát, sárgadinnyét, meg szalámis kenyeret. :twisted:
Most meg rotyog a pörkölt! :twisted: :twisted: :twisted:
Ennyi kilengés lehet egyszerre. :oops: :lol:

Teszek fel egy képet a pocikámról - amiért előre is elnézést kérek, hiszen valószínűleg a ti babáitok is ilyet produkálnak, de olyan édi-bédi, hogy meg kell osszam veletek. :oops:

Kép A védőnő azt mondta, jobbra van a buksija :-)

Amúgy ma a védőnő addig kergette babucit a pocakomban a méhem nagyságát vizsgálva, hogy elkezdett csuklani a drága. Apa ilyenkor ha puszit ad a pocakomra, megnyugszik, és abbahagyja.
Nem baj, jó kis erős leányzó lesz, 146-ot ver a szíve. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

És persze Kispocc üdvözlet!!! :D

Hajni! Egyre csinibb vagy, csak kár, hogy mindig "levágod" a fejedet. :D
Jól haladunk, a WC-det már ismerjük, most jön a füri. :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Kispocc! Üdv itt nálunk! Jó pocakosodást!!! :lol:

Emese! Nekem is szokott féloldalas lenni a hasam, de Neked milyen jól látszik! :D Tök ari!

Én ma rátettem a kezemet a hasamra (nem direkt, csak munka közben), és arra lettem figyelmes, hogy lökdösi!!! :lol: Ez ám az élvezet! :D
Kíváncsi vagyok, hogy majd a szoptatás idején is ennyire virulunk-e. Átnéztem a májusiakhoz... hát nem úgy néz ki... :shock: De majd akkor is itt leszünk egymásnak!

Ti vettetek szoptatós könyvet? Én tervezem. Kettőt néztem ki:
Kenéz Kíra: Szoptatni akarok
Guóth-Gumberger Márta, Hormann Elizabeth: Szoptatás
Szerintetek? Ismeritek valamelyiket???

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Gica!Kispocc!
Üdv itt és gratulálok a babákhoz.

Miléna!
Szuper,hogy ilyen jól vagy írj sokat.

Ancsi!
Nagyon aranyos a babád.

Timi(26)!
Várjuk a képeket.

Hajni!
Csinos poci.
Tetkó van a hasadon?

Zsu!
Csak ne idegeskedj sokat,szorítunk neked.

Emese!
Ilyet nekem is szokott csinálni.
Bár néha fáj is.

Mindenkinek további szép napot.
Ildi

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok !

Sense: ne idegeskedj. Nekem a terhelés után 12 volt a cukrom azonnal diétára fogtak. Elküldtek a Szabolcs utcai kórházba és ott egy dietetiológus elmagyarázta, hogy hogyan kell diétáznom. Napi ötszöri étkezés reggel 7-től este 7-ig.
Reggeli 25g, tízórai 25g, ebéd 50g, uzsonna 20g és vacsora 30g széhnidrát. Küldök neked egy linket ahol elég jól táblázatba van foglalva a szánhidrát és kalória értékek. www.kcal.hu
Ja és én sem éheztem amíg a szigorú diétát tartottam mert a 3 óránkénti evéstől soha nem voltam éhes. Ja és a lényeg csak ásványvizet ittam. Persze a dietetiológus mondta csináljak teát hűtsem le de ízesítés nélkül.
Na én meg úgy nem tudok teát inni.

A cukor témához csak annyit, hogy megvan a reggeli utáni eredményem amit ma csináltak és 4,9 lett. Tök boldog vagyok. Igaz hozzá teszem már közel sem tartom annyira a diétát mint ahogy az első 2-3 napban de mindig mérem és amióta mérem itthon azóte egyszer sem ment 6 fölé.
Ma a doki bácsi is megvizsgált és minden rendben van törpivel. Olyan édes kis ficánkoló.
Ezentúl én minden héten megyek vérvételre a cukrom miatt és a doki bácsi mondta, hogy mindig meg is nézi majd a babát is , hogy minden rendben legyen vele.

Szóval Hajni a táblába nekem max azt írd be, hogy 07.05. 4d uh.

Lányok már alig várom. Szeretném látni a kis kukacost milyen nagy már.

Kispocc: üdv a csapatban ennél jobb társaságot nem is találhattál volna.

Na jó hosszú lettem bocsika.
Mindjárt 100 nap alatt vagyunk juhéééé.

Üdv mindenkinek és további kellemes napot. :D :D
20200310173350

Sziasztok
Hát nem azérrrrrr... de tegnap hiába kutakodtam itt.

Kép

3-4-en ha voltunk, erre meg ma csúcsforgalom :D :D Külön üdv az újaknak, Gica és Kispocc!

Miléna
Nagyon jó felőled hallani és láthatod, sokan gondolunk Rád!

Sense
A diéta számomra a legszörnyűbb szavak egyike, ugynis imádom az üres kalóriákat (süti, csoki, nyami)
Kép
Remélhetőleg nem kell sokáig szenvedned.

Zsuzsóci
A volt férjednek ennyi legyen az összes öröme az életben! Biztosan sok sérelmet hordoz még magában...De látom, nagyvonalúan kezeled a dolgot, hiszen Te boldog vagy
:D

Magamról
Utolsó kontrollon voltunk ma, 5% járáskiesésem van, ha úgy tetszik, még ennyit kacsázok :P A gyógytornász egy angyal és képzeljétek, tök egyedül járhatok hozzá (ami szerintem most kész szerencse, mert a pocim miatt egy sor gyakorlatot nem tudok végrehajtani) :P

Kép
granda

Sziasztok!

Köszönöm szépen a kedves fogadtatást!

Kőszegi Timi: Nekem is magas lett a terhelésem, 8.7. Én is voltam diíbetológián és ugyanilyen rend szerint kell diétáznom, ahogy Neked is. Csak nekem nem kell minden héten menni, csak majd egy hónap múlva, mert most reggeli után jó lett megint a cukrom. Ettem is egy picurka túrós rétest :twisted: . Örülök, hogy jó lett a Te eredményed is!!!! :lol: :lol: :lol: ! Szerintem ha tartjuk a diétát(nagyjából :wink: ), nem lesz semmi baj a Babáinkkal, se velünk! De azért várom a szeptembert! Nemcsak hogy megszületik életem értelme, de én akkora torta és csokievést tartok.... :lol:

Granda olyan ügyi vagy! :wink:

Lányok, nagyon édesek a pocakképek! Emese nekem is "eltorzul" így a pocim egy csomószor :lol: , nagyon aranyos!!! Bár nekem néha már-már tényleg fájdalmas, úgy érzem, mintha kirúgná a ház oldalát :lol:

Ma gyártottam a Kisfiamnak 2 dekopage képet. Nem lett olyan szép, mint ahogy akartam, de Kismanó biztosan elnézi majd... :lol:

További szép napot Neketk, puszi!
[/b][/i]
kispocc

köszi a pocidícséretet. :)

Emese:
nagyon látványos. :) Nekem is szokott, csak nekem faros a drága, így nem ennyire látszik. :)

Horcsog:
igen, tetkó. :) elvileg az ágyékomon van, csak most kicsit megnyúlt. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Ha minden igaz akkor most sikerül felraknom a 4D-s képet.

28hét+4 nap

Kép Viktorka profilból

Kép
Kép
timi26

Lehetne szebb is a felvétel, de mi így is imádjuk!!
Talán majd ha lesz programunk hozzá.

A lagzis képek csúsznak, mert ottfelejtettem anyukáméknél a CD-t.

Gremese: nagyon édes, ilyet nekem is szokott.

Hajni: a faros babák is szét tudják feszíteni az ember pociját főleg amikor a megfordulással próbálkoznak. Várj 1-2 hetet és meglátod. :D

Kispocc: üdv a csapatban és a diétások klubjában.

Granda: irigyellek, hogy korlátok nélkül ehetsz bármit, viszont a diétás fagyi is nagyon finom. Örülök, hogy jól van a lábad, az a kis kacsázás meg mit sem számít már.

Timi (Kőszegi): örülök, hogy jó a cukrod, csak így tovább, már nincs sok hátra. Utána meg majd csapunk egy közös szénhidrát bulit!!! Benne vagytok???

Ha így folytatjuk, akkor már csak babás topik bulit tudunk tartani.

Zsu: ne haragudj,nem tudtam, először azt hittem hogy egyedülálló anyuka leszel. De megnyugodtam, hogy sikerült megtalálnod a párod. Az exel meg ne is törődj, a lényeg, hogy boldogok vagytok. Lehet hogy csak irigy.

Puszi mindenkinek!!!

Kép
Kép
timi26

Timi
Próbáld meg a következő ingyenes programot: Jet Audio, linkje:

http://www.origo.hu/szoftverbazis/multi ... audio.html

A DVD lejátszása közben a Neked tetsző képnél megnyomod az Alt+Ctrl gombot és máris mentheted az állóképet! :P

Remélem, így sikerül élesebb fevételt készítenetek, bár a kisfickó így is nagyon édi!

Kép
granda

Granda! Örülök, hogy gyógyul már a lábad, és szerintem egy kis kacsázás direkt szexis! :wink: :lol:

Timi(Kőszegi)! Gratula a jó eredményekhez, csak így tovább. És Timi(26)-nek igaza van, csapunk egy oltári szénhidrát bulit majd! Én nem a cukor, pusztán a súlyom miatt kell vigyáznom a szénhidráttal, de mint már korábban említettem, ma bűnös napom van, most például a második margarinos-lekváros kenyeret majszolom. :twisted:

Zsu! Úgy látom, az exed nagyon önző, ha neki nem jó, akkor neked se legyen az, ha ő rosszul érzi magűát, érezd te is rosszul.
ítudom, hogy nehéz, de az embernek azért van két füle, hogy az egyiken be, a másikon ki....
De az a lényeg, hogy boldog vagy a pároddal, és a gyermekeiddel! Más nem számít! :)

Timi26! Hejj, de jó kis pasikád van! Szép husimusika! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Granda a mindentudó! Éljen! :D
Ezt lehet, én is hasznosítom. Az én babámról van 20. heti DVD, és lesz 29. heti is. Majd teszek fel képeket.

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi
HELYESBÍTEK:
Alt+C, azt hiszem, előtte "pause" gomb. Ha nem megy, írj privit, bár eddig még én is csak kislányunk DVD-jénél próbálkoztam, des ikerült

Kép
granda

Sziasztok Mamikák!

Két napig nem írtam, és annyit pötyögtetek, hogy nem győzöm visszaolvasni!

Gica, Kispocc: üdv köztünk, érezzétek jól magatokat, és gyertek rendszeresen!

Pociképek: mindenkié gyönyörű, gratula! Emese: ilyen "alien"-es dolgokat én is tapasztalok, szerintem nagyon vicces!!! :lol: :lol:

Miléna: nagyon örülök, hogy újra itt vagy, és hogy ilyen vidám vagy! Pihizz sokat, és mindenképp szállítsd a fontos és hasznosítható infókat!!!! :wink:

Hízás: plusz 4-4.5 kilónál járok, ami nem sok, de én se vagyok valami nagy termetű. Remélem, lesz ez még több is, egy biztos: diétáznom nem kell. A dokim egyébként Béres cseppet javasolt a Gravida mellé.

Ancsi: nagyon jófej a Babád!!!! Aranyos kiskölyök lesz!

ÉS AMI A LÉNYEG MA: VOLTUNK 4D-N, ÉS MÁTÉ LAKIK ODABENT!!! :D :D :D :D Most már biztos, láttuk a "bizonyítékokat"! A képek nem lettek túl rózsásak :( , de azért holnap megpróbálok felrakni egyet. Elég homályos, és mivel Máté állandóan az arca elé tette a kezeit, ill. belebújt a méhlepénybe, nem is látszik túl sok. Aranyos turcsi orra van, husikás pofija, és csücsöri kis szája! Pont olyan, mint egy medvebocs. :lol:

És úgy tűnik, beigazolódik a dokik sejtése, és tényleg egy héttel fiatalabb, mint ahogy saccolták. Na nem baj, majd megnő, megszületni pedig ráér később is, amikor majd igazán eljön az ideje!

Mára búcsúzom, így is túl sokat írtam, szép estét,

Kiskolbi

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Megpróbálok képet felrakni a szombati 4D-s uh-ról.

Kép

Kép

Kép

Kép
banita

Jól van, sikerült! Nem volt könnyű uh-ozni, mert haránt fekszik, és a kezeivel takarta az arcát.

Mazsola!
A szoptatás a világ legtermészetesebb dolga, ne pánikolj be :wink: ! Úgy állj hozzá, hogy sikerülni fog (tudod pozitív gondolatok :D )! De ha esetleg mégis gondotok lenne a szopival a La Lechte Ligát bármikor felhívhatod (sok ismerősöm fordult hozzájuk tanácsért, és segítettek a problémáikon). Mikor a nagyobbik fiammal terhes voltam elolvastam a LLL "Amit a szoptatásról tudni kell" kiadványát. Ez nagyon hasznos volt, de kismama újságokban is sokat írnak a szoptatásról.

Sense!
Szerintem 7. hónapban a +8 kg teljesen normális! Az meg teljesen egyéni, hogy kinél milyen ütemben jönnek fel a kilók. Szerencsére engem még sosem cseszegettek a védőnők a súlyom miatt.

Emese!
Én is ma voltam védőnőnél. 100/60 volt a vérnyomásom, pedig előtte 1 órával ittam egy cappuccinot!
Nekem is szokott féloldalas lenni a pocakom :) ! Teszek fel holnap pocakfotót, és ígérem nem lesz levágva a fejem.

Hajni!
Még mindig csini a pocid :D !

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok, Kismamik!
Miléna, nagyon jó volt olvasni a soraidat, írj még!

Tök jók a pocakképek, a 4D-sektől meg olvadozom, olyan aranyosak! Szeretnénk elmenni még egy 4D-sre, nem tudjátok, hányadik hétig érdemes (a dokim szerint a végefelé annyira nem, mert nem látszik túl jól a baba). Nekünk nagyon szemérmes volt Ádám az első 4D-sen, ezért szívesen megkukucsolnánk őt még egyszer, és már amúgy is olyan, de olyan rég láttam...

Lányok, úgy látom, sokunkat mindig kínoznak valamivel, ha nem a súlyunkkal, akkor a "jaj, mekkora a hasad, biztos nem ikreid lesznek" típusú kérdésekkel. Nekem tetszik, amit erről az "Az a 9 hónap" szerzői írnak: füldugó, nem meghallani.
Én amennyire szerettem a védőnőhöz járni a várandósságom elején, most annyira nem, mert jön a súlymizéria nálunk is (holott a 7-8 kg tök normális, tankönyvi érték a 7. hónapban!!!), miközben folyton elhangzik, hogy de mivel magas vagyok, nagyobb gyerekem lehet (akkor miért kell a súlyok esetében mindenkit azonosan mérni).
Szóval: letojni (én a súlyomat le is tojom, de a kismamák felesleges stresszelését komoly büntetőjogi kategóriának tartom -- bár erről Granda tudna nyilatkozni ;-)), talán nem tudják, milyen hatással van a stressz a babára?!).
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

"Súlyos kérdések": Egyetértek Veled Irina, le kell tojni magasról, pedig nem könnyű. Nálam pont az szokott megrökönyödést kiváltani, hogy mennyit NEM híztam. Ma megyek védőnőhöz, hát kíváncsi leszek... De könyörgöm: 43.5 kilóról kezdtem, az a mit eddig felszedtem, arányaiban normálisnak tekinthető. Hova hízzak én is 8-10 kilót?! :shock:
A másik: van itt egy UH-s doki Pécsen, ő meg mindig azon problémázik, hogy a Babánk kisebb, mint az átlag. És akkor mivan? Arányos, szép, és nem lehet minden baba 4 kilós! Én is 2.5 kilóval születtem, most se vagyok túl nagy termet, hova is férne belém nagyobb gyerek? Persze azért izgulok, hogy Máté szépen fejlődjön, de nem értem, miért kell Apát meg engem mindig ilyenekkel stresszelni!!! Így is túl sokat parázok az alacsony súlyom miatt, miért kell még ezt fokozi?! :shock: :shock: :evil:

Szép napot!

Detti
KépKép
kiskolbi

Na, megpróbálok feltenni egy képet kicsiny fiunkról. Tőle jobbra a méhlepény van, jól bele is bújt, nem is tudom, mennyire látszik. Talán a 2 szeme, a nózija, meg a szája valamennyire kivehető... :roll: Elég szégyenlős kis teremtés... :oops: Majd a dvd-ről próbálok leszedni jobb képet.

Kép

Detti
KépKép
kiskolbi

Banita! Nem parázok a szoptatás miatt, csak szeretnék róla olvasni, mielőtt oda kerül a sor! De igazad van, ez a LLL is jó lesz nekem. Már néztem a neten, csak közben elfelejtettem :oops: .
Bár unokatesóm paráztat rendesen, hogy "nem olyan egyszerű ám", de én most azt állítom be az agyamba, hogy menni fog! :lol:

Namostmáraztán! Így én se fogom kibírni, hogy ne menjek 4D-re! :wink: :lol: Olyan szép mindegyik babóka!!! :D

Ma lesz a Fókuszban, hogy kinek mitől nagy a hasa, és ki mennyit hízik a terhesség alatt. Ha nem felejtem el, megnézem. :shock:

Jók legyetek! Később jövök!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok Pocakosok!

Képzeljétek, tegnap volt a forgalmi vizsgám és sikerült! :) :) :) :) Je-je-je! Happy vagyok! Már csak az a fránya tárgyalás van, jövő héten, remélem, az is flottul fog menni.

Nagyon jók az UH képek és a pocakfotók. Kicsit sajnálom, hogy Kispasival nem jutok el 4D-re (anyagi megfontolásból), de végül is születése után lesz időnk gyönyörködni benne. :)

Van rajtam kívül valaki, aki úgy érzi, mintha odalent "mennének szét" a csontjai? Néha menni sem bírok, kiváncsi lennék, mitől lehet.

sziasztok!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Zsuzsoci! En mar jo ideje kuzdok evvel a problemaval, a legrosszabb, amikor hosszu ulesbol, vagy fekvesbol akarok felkelni, igen nagy fajdalommal jar. Ugyanez volt a problemam az elso terhessegemkor is, de a kislanyom szuletese utan teljesen elmult, valoszinu most is igy lesz. Amikor ejjel pisilni jarok, eloszor meg kell kapaszkodnom valamibe, nehogy osszeroggyak, aztan szep lassan elindulok...csakugy, mint a nagymamam.. :lol:

Nagyon szepek a babak, Kiskolbi, nekem is ugyanez a problema volt, mindig elbujt a baby valamibe, es erdekes, en is a pecsi klinikan voltam! Lehet, hogy a dokival van a baj? (Nem jo helyen keresi a babat :) )

Hetfotol mar nem dolgozom, igy elkezdtem kicsit vasarolgatni. Bar nagy valoszinuseggel lanyt josoltak az ultrahangokon, a 4D-n nem latta biztosra a doki, ezert nemigen mertem rozsaszin ruhacskakat venni, pedig olyan edeseket lehet kapni!! Olyan hatalmas valasztek van itt Angliaban, a babadomping miatt, es olyan olcso... Nehez visszafogni magam.. Tenyleg nem akarok tulzasba esni, mert tudom, mennyi folosleges dolgot vettem az elso babamnal.. :?

Penteken ujra megyek ultrahangra (sima 2D-s) megint rakerdezek a nemere.. :wink:

Granda! Nagyon tetszenek az abrakkal kommentalt hozzaszolasaid!! :D Ha mar nem lesz bunozes a vilagon, es abba kell hagyni a biroi palyafutasodat, szep jovo all elotted valamilyen kreativ teruleten! :D

Sokat gondolok ratok a nagy meleg miatt, hosok vagytok, itt jelenleg csak 18 fok van. (Nem is hiszem, hogy valaha az eletben megerem itt a 27 foknal melegebbet :( )

Puszi mindenkinek!
Niki
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?