A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Jó reggelt 8)

akkor jó messziről kezdve:

Szrek,
ha bebizonyítod, hogy téged örökbefogadni jelentősen megtérülő, kockázatmentes befektetés, szerintem még az is megoldható :mrgreen:

Zsugyu,
őszintén szólva a canna, nekem kissé félelmetes növény, de a zöld levelű változatát nem ismerem. Tudsz róla, akár mélben képet küldeni? És köszi :)

Zsána,
Füles felvigyázási ajánlatot köszönöm :) De azt vegyétek figyelembe (mármint Votív is), hogy a Fülipesztra nem olyan szimpla "kicsapom azt eljátszik" dolog... Felmászik mindenhová, de olyan elánnal, hogy ott kell állni elkapni, ha megcsúszik a lábija, imádja a hintát, (no comment),kb. 10 precenként másik játékot választ, bármely gazdátlan kismotort lenyúl, valamint táskákat és egyéb játékokat, igaz, ilyen módon sok mobiltelefont lehet gyűjteni a kölökkel, meg pénztárcát is... :mrgreen: szóval a felajánlás kedves,meg is vagyok hatva rendesen, csak félek, nagyobb feladat, mint amennyi muffint és sütök 100-on...

Rídonli,
őszintén remélem, hogy mirka, mint afféle második gyerek, inkább nyugisabb lesz kicsit....

Szia Fibiiii,
velkám hóm :D dejó hogy itthon!!

Gabi,
talpraállás, meg rosszullét-ügyek... részben Kép (tudom, hogy a vigyort nem érted félre :) ), részben meg ++++++++++++++++++++

Mása,
azt gondolom, innét már mehetnek a megadrukkok neked is, bármely pillanatban :D :D :D :D

Zsána,
remekül hangzik ez az elromlott mosógép, meg sütő dolog... Kép

Johi,
eléggé rátok jár a rúd mostanában...nektek is sok ++++++++++++++++!!!

Vica,
igen, IGEN!! kérek 10 tőnyi liliomot!!!
Kép azt ne kérdezd, hogyan fogjuk a talit organizálni... :mrgreen:

utazás: Mátét nem ismerem, de Füles olykor jobban szeret a kocsiban, az ülésében aludni, mint a kényelmes ágyikójában...

Curse,
ha Adél pocakját szeretnéd tölteni és van tápszered otthon, amit megeszik, akkor vegyél hozzá Johitól rizspépet és sűrítsd be azzal. Én is ilyeneket adtam Fülesnek, mikor leszoktunk az éjji szopiról

Zsána,
elhiszed most már, hogy boszi-topic???? Kép

na asszem sikerült mindent..... :)

csók

Macsek
macskanyu

Macs,
a Füliről irottak akár Igiről is szólhatnának... :lol:
majd együtt járnak a nev. tanácsadóba... :wink: :wink:

éljen a boszi topik!

és legyünk egy kicsit ON:
öööööö....
tudtátok,h még mindig kint vannak a képek?????????????????? :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Szép reggelt Mindenkinek :)

Szrek,
beraktam a kedvencek közé a cipis oldalt ;) jó fog jönni :)
Köszííí. Ma megyünk dokihoz, 'oszt eldől mi van... Talán bokasűllyedés vagy ilyesmi (inkább ne legyen).

Indi,
Húúúú ez a játékos oldal :P :P :P Egy kettőre még én is emlékszem ;) Nekem igaz szoci játékaim voltak :lol: :lol: :lol: Szerintem remdelni fogunk egyet-kettőt. Csak ki kell választani, az meg Aptyukkal fog menni ;)

Macs,
Fülest össze kellene ereszteni Orsival :lol: :lol: :lol: Mert a lányom DETTÓ, komolyan!!! Izeg-mozog, 100X fel-le mászik az ágyra, csimpazkodik mindenhol ...... 8) Néha kész vagyok tőle. Főleg mióta kiesett az erkélyröl és nínús autóval robogtunk be a H-ba :? Na, azóta nem engedem úgy mászkálni, legalábbis én nem rohangálok utána..... amíg ekkora görögdinnyém van ;) Persze a nagyszülőknél kiéli magát ;) Megvan a fáramászás és társai......
Ja, meg mindennek nekimegy :shock: Soxor nem néz a lába elé és rálép egy-egy játékra....... hozzáteszem, én vagyok ilyen.......pörgök :oops: 8)

ma reggel volt egy kis keményedésem, WOW ! :8
szmagdi

Zsána,
akkor Igit is ide!!!! :)

Na L reggelizni....
Orsim még mindíg alszik :shock:

Vigyázzatok ma a napon! Írtó meleg lesz :? Tessék sokat inni!!

Pusza
szmagdi

Macs,
az a pici betűs iromány az az hogy:
én vagyok ilyen..... pörgök :oops: 8)
Volt kitől örökölni a kiscsajnak :?

Na télleg L
szmagdi

Jó reggelt!!! :D

Macs,
hát, ezt bizony 10 tőgynyi lilomnak olvastam :mrgreen: :lol: :lol:

Mása,
wow keményedés!!!!!!!!!!!!!!
:D :D :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek,
és akkor még én vagyok a szakmám fanatikusa...???!!! :lol: :lol: :lol:

Zsána, Mása
pörgős anyáknak, pörgősek a kölkeik... :lol: :lol:

Mása,
HÁTHA!!! :D :D :D
macskanyu

Én meg itt dekkolok, az önkormányzatos csaj 9-re ígérte, hogy jön elbírálni a lakhatási kérelmet és még sehol....
szerintetek mikor telefonáljak be, hogy hol a búbánatos silógödörben vannak? A szomszéd is e miatt mondta le a mai tárgyalását.... :evil: :evil: :evil:
macskanyu

Gabi, én annyira örülök nektek, hogy irtóra vissza kell fognom magam, hogy diszkrét maradjak :D :D :D már kitöröltem pár hsz-t hétszáznyolcvan szmájlival meg tüzijátékos gifekkel :mrgreen:
a lényeg, hogy ölelek, és ha bármit tehetek, csak szólj! :D

Macsek, én jó előképzést kaptam Istitől, ő is 1000%-os figyelmet igénylő sajtkukac...

Fibi, üdv itthon! és mégegyszer, nagyon örülök, hogy ilyen jó volt a szülésed, ha van kedved, írd még le, szívesen el is olvasnám :)
és képek képet képet kérünk! :D

Johi, hát ez nagyon összejött :( sok++++ Neked is és Fannilánynak is, szerintem most csak magatokra figyeljetek, a partit meg minden mást hagyjátok későbbre. és mindenképp írj, hogy vagytok, és hogy használt-e az ezerjó. Fannikának a dudorára homes bogyót nem javasolta doktornéni? esetleg Belladonna? (már, ha gyulladt) vagy Hepar Sulfuris (ha meg van gyűlve) vagy csak egy kis Arnica? szerintem érdemes lenne próbálkozni, napi 2x3-as adaggal, hátha segít. és sok puszi nektek

tegnap voltunk Istókkal először úszni, az első 15 perc üvöltözés volt, aztán rájött, hogy leér a lába meg hogy ez tök klassz dolog, és a végére már nagyon élvezte. ez már nem babaúszás, hanem a rendes úszásnak az alapjait rakják le, ill. játékos vízi foglalkozás. ezt is a fejlesztő mellé kiegészítésként kezdtük el, a lovaglás ebben a melegben most nem olyan frankó.

Curse, mi sokáig ettünk tejpépet is, meg csináltam házilag is pépeket, kb az a különbség, minta McDo és a házikoszt között. és persze hogy a gyereknek a Meki ízlett jobban :twisted: a biopelyheket meg ehettem én... és én kezdetben úgy indultam, mint "rendes anya", mindig főztem a gyereknek és csupa bio meg reformkaját, aztán lassan leadtam a szintet, és most már szinte minden belefér, és hát lényegében egyévesen már azt ette, amit mi, és sokkal jobban tetszett neki, mint a "krisna-kaja"...
szóval sztem itt is működik, hogy amit elhatározol, az sosem működik, vagy csak részben, és rugalmasan kell kezelni ezt is, mert a gyereknek is van ízlése, és végül úgyis csak ő dönt, hogy mit eszik meg és mit nem... légy nyugodt, nem tudsz semmit sem rosszul csinálni, a Főnök majd elirányít :)

Kisün, szemműtéről még nem szóltak, csak szemüveges korrekcióról :) de előbb a Mária utcában is megnézi majd az adjunktus néni, már ha meg tudja vizsgálni :roll:

Mása, hűha, mindjárt szülsz! :D :D és ha be kell menni a H-ba, Orsika megy a nagyszülőkhöz?

cipő: Siesta, Salus, Supy, Asso, Dr. Leo, Melania, Maus, Falcon, Elefanten mind nagyon jók! De mindegyik kicsit másképp van kialakítva, akkor már tényleg érdemes egy ortopédussal konzultálni, hogy pontosan melyik kell, a kifelé dőlő talpú, a kicsit magasított sarkú, bokát erősen fogó, keményebb v lágyabb talpú stbstb.

Rylie, a sarok közé beülés x-lábat csinál , és természetellenesen megnyújtja a belső combizmokat, ez pedig bezavar a járás/mozgás (és ezen keresztül az idegrendszeri) fejlődésbe. nem szabad engedni, hogy így üljön a gyerkőc, mindig szólni kell neki, hogy üljön másképp!

votiv 8)
votiv

Votiv :) De érdekes ez a sarok közé beguggolós gondolat! De egész Ázsiában így ülnek az emberek kábé 12 órát naponta és a kövér embereken kívül én nem láttam x-lábút (nekem is csak mostanában eltt, amióta ilyen tekintélyesre növekedett alfelem lett). Nem lehet, hogy ez csak egy bizonyos fejlődési eltérésnél nem ajánlatos?

indianyo

Dr. Leó cipők (döntött sarkú)
http://www.elitrt.hu/drleo.htm

Siesta cipők (betétes), Dr. Siesta (döntött sarkú)
http://www.siesta-shoes.hu/index2.htm

Salus cipők (döntött sarkú)
Salus Ortopédtechnikai Kft.
1117, Budapest
Dombóvári út 1.
Tel: 204-3938
Fax: 203-4015

Supy:
http://www.supy.hu

Maus:
http://www.tanodacipo.hu/

Melania
http://www.melania.it

Elefanten
http://www.elefanten.de/
http://www.elefanten.com/

mia sebastiano cipőboltban szokunk cipőt venni (a b.örsi Auchanban van egy, de van pl. a Körúton is) www.sebastiano.hu
itt szinte az összes felsorolt mrákát tartják, nagy méret és színválasztékban

votiv 8)
votiv

Indi, szerintem nem ugyanarról beszélünk, de mindegy, majd holnap megmutatom :) a sarok közé beülés (nem guggolás) teljesen természetellenes helyzetbe hozza a lábakat, amik úgy állnak, mint egy W betű, miközben a sarkak párhuzamosak a talajjal.

én csak 1 felnőttet ismerek, aki így tud ülni, és ő irtóra x-lábú :D

votiv 8)
votiv

Votiv :) hű, akkor tényleg nem ugyanarról beszélünk, de tényleg mutasd majd meg, felcsigáztál a dologgal :lol:
úszás de jó lehetett! ez már nekünk is döfi lenne, mert van itt egy vízikutyus :)

indianyo

Vot,
öö, aki felnőttként így bír ülni ismerős, télleg tök x-lábú, viszont aki x-lábú ismerős, nem tud így ülni; eleve az x-lábúság vmi genetikai vagy vmi ilyesmi , nem? (a hízás miatti az más tészta) de korrigálható tornával

a supy-supi dologhoz meg annyit, hogy eredetileg mi is supyt vettünk meg jobb is a píárjuk, viszont aztán vhogy eljutottunk ahhoz a fickóhoz, akinek a honlapját megadtam és ő mondta, hogy igazából az egész az ő ötlete csak aki a supy céget csinálják, kitúrták őt, így ő most külön forgalmaz supi+ néven
nemtom, mi igaz belőle, mi nem, a cipők szinte tök egyformák - mindenesetre mi maradtunk a cipésznél
de pl a supynak van kiépítve olyan hálózat, hogy gyógytornászok vmiféle kóddal futnak, és ha bemondod a kódjukat, kapsz kedvezményt :)

hogy lesz hnap?

Kép

Kép

szrekuc

Cipő,

nekünk siesta volt kezdetben, aztán lett a zetpol és ezt nem lehet lerobbantani sem Füles lábáról, annyira szereti. Érdekes, hogy eddig normálisan járt, kezdetben sem lábujjhegyezett, mostanában meg kezd pipiskedve járni. Ez normális?

Indike,
nekem pl. rettenetes x lábaim vannak, pedig 18 évig lovagoltam és jó sokat visszarendezett belőle... oszt mégis... :D

És Füles pl. sosem ült be a sarkai közé... vajon mitől csinálja ezt az egyik gyerek, a másik meg nem..?

És mitől van égett szag a lakásban????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
macskanyu

Szaisztok lányok!

Fibi! Nagy-nagy gratula :D Örülök, hogy ilyen szépe szülésed volt :)

Votiv! Ezt a fejlesztőben mondták, hogy nem lehet engedni,hogy a sarok között üljön a gyerek? Gréti ha ülve hátszik, mindig így ül, és láthatóannagyon kényelmes neki. Míg kicsi volt, örültem is, hogy így ül, mert így biztos nem dőlt el soha, és most sem látom természetellenesnek, mert így viszonylag egyenes marad a háta. A kozmetikusom is olyan széket használ, ami tök alacsonyan van, és a van olyan lábtartóka, aminek segítségével majdnem ugyanígy maga alá teszi a lábát, és ez állítólag nagyon kényelmes a hátnak.
De ha ez tényleg valami tudományosan bizonyított dolog, akkor mondom Grétinek, hogy másképp üljön.

KépKép
KépKép
lindicita

Szrek :) mélezek holnap-ügyben

indianyo

Indike,
nekem is ? :wink:
macskanyu

Votivom,
lógsz nekem egy itinerrel.... :mrgreen:
macskanyu

Macs :) minden kívánságod teljesül, délután mennek a mélek :wink:

Mása :) takarítás gyanús :wink:

indianyo

Votiv :)
köszi a cipis oldalakat. Már tisztára megkavarodtam :lol:

Egyébként ez a boka közé ülés nekem nem tiszta :oops: Nem értem hogy űlnek ilyenkor :? Bizti én vagyok ziz, de nem tudom elképzelni :roll: Lehet azért, mert O. nem űl így, vagy mittomén..... :?

Macs,
lábújjhegyenjárás nalunk is játszik. Néha elfeletkezik és balerináskodik :) De itt a csajok azt mondták hogy nem gond :D Vajon később is így fognak járni, vagy leszoknak róla??? :roll:

Cipő:
az egyik csajszi vett a lányának siestát 10 pénzért. Egy hónap hordás után a cipő így nézett ki :shock: :shock: :shock: Levállt a betét és teljesen csámpi lett :( A csaj megreklamálta, erre mondták hogy oké, megcsinálják vagy mi, de ez kb. 6-8 hét. Normálisak???
Na ezért veszek én enkább közép kategóriát és a Salus meg a Supi (vagy Supy) a favorit eddig...... Nem vészesen drága, mégis gyógy .... De minden a ortopédustól füg....

Szrek,
ez a supi-supy dolog :shock: :shock: :shock: :? Mennyi minden múlik egy jó pr-en ..... :?

Na, meek dinnyét enni :lol: :lol: :lol:

este jövök és elmesélem mi volt a dokinál ;)

Pussz.
szmagdi

Indike, Votiv,

http://www.pediatricservices.com/parents/pc-22.htm whats wrong with w-sitting c. cucc
nem olvastam teljesen végig, de vmi olyasmit ír, hogy csak bizonyos gyerekeknél nem ajánlott - neurológiai, ortopédiai okok esetén illetve hypertón izmokonál

illetve ez az oldal pl http://www.massgeneral.org/ortho/Pediatric_InToe.htm

Mása,
Kép

Kép

Kép

szrekuc

ez egyébként megint eg ytök izgi téma!!!! :D

bocs, magyarul nem találtam egyelőre semmit

Kép

Kép

szrekuc

Lindi, igen! a fejlesztőben mindig figyelmeztetik a mamát, ha vmelyik gyerek így ül, és hát itt különösen nagy koncentrációban vannak, szinte minden 2. gyerek beül így a sarkai közé.
de ez nem úgy működik, hogy ők kerülnek a fejlesztőbe, hanem hogy a már fejlesztős gyerekek közt ez elég gyakori.
térdeplős székem nekem is van, és tényleg tehermentesíti a hátat, de a sarok közé beülés más, ott teljesen kicsavarodik a láb.
én az előbb megpróbáltam, és nem ment, ok, hogy már nemolyan nyúlósak az izületeim, de én is természetellenesnek érzem.

Mása, beszéld meg az ortopédussal! :)

Szrek, supi-supy, hmm ez érdekes :?

votiv 8)
votiv

Vot,
nem úgy van inkább, hogy fordított az ok-okozati összefüggés? úgy értem, hogy alapvetően ez egy nem rpssz pozitúra a gyerekeknek, csak akinél alapban van vmi kisebb-nagyobb gond, annak nem ajánlják, és valszeg a fejlesztőben ezért nem
nekem ez jön le az oldalakról :? de nemtom

supi dolgon én is tök kiakadtam; mi ki szoktunk járni a palihoz Budakeszire, ő is ad kedvezményt, mint "messziről jött vásárlónak" :lol: nagyon jó humora van, imádom és a kert tele van gyerekjátékokkkal és a kis vásárlóknak mindent szabad :D (Ábelt alig bírtuk a pedálos traktorról lerángatni... :lol: )

és úgy van, hogy odamegyünk, kvázi akármikor, becsöngetünk, kijön, hátravisz műhely-boltba és ha kell, ott helyben a gyerek lábára igazítja
nem olyan nagyon szépek ,de korrektek és 6000 forintért árban is jó -és tudom, hogy biztosan, de legalábbis valószínűleg egészséges

a supy nagyjából ugyanez, itt nekem az jó, hogy ez a pali találta ki áés tényleg meg is igazítja, ha kell - ezt egy bolti eladó nem tudja

Kép

Kép

szrekuc

Votiv, Szrek :) köszi! Dé is szokott így ülni, de lába párhuzamos a testével(bokája közvetlen a popsinál) és nem lesz belőle W. Tényleg nagyon érdekes téma!

indianyo

Indi,
keress rá w-sittingre és kiad csomó találatot; amit leírsz, az is w-sitting :)

Kép

Kép

szrekuc

Képzeljétek, új építésű lakás újabb jópontja:
rosszul csempézhettek a kád körül vagy legalábbis vmi ottnem kóser,mert ugye a fürdőszoba az előtérből nyílik és az előtér azon fala, aminek másik oldalán a kád van, tiszta hólyag :twisted: :twisted: komolyan, azt a percet várom, amikor innen elköltözünk..

Kép

Kép

szrekuc

Szrek, ezt nem tudom! de majd most már megkérdezem a gyógypedagógust, ha ez a téma ennyi mindenkit érint :)

és mindjárt mélek! mindenkinek akinek lógok :)

votiv 8)
votiv

és kérdés:

tesóm 32 és 2gyereke van ugyi, soha nem szedett tablettát
most UM mint védekezési módszert, a spirált ajánlotta - van vkinek tapasztalata ezzel kapcs vagy ötlete, hogy mit lehetne még, ha nem spirált? Bocs, ha kicsit "olyan" a téma :oops: de tök kíváncsi lennék, hogy ki mit gondol spirál, tabletta témáról :D

másik dologmeg, hogy akinek volt gátsebe, felszívódó varratot kapott? lLett azzal kapcsolatban vmi zűr? Most már a második embertől hallom, hogy milyen sz@r a felszívódó, mert begyullad stb és azt is ki kell igazából szedni. Nekem felszívódót adott UM (borzasztó volt az egész és úgy voltunk mindketten, hogy egy jó db-ig ha lehet, ne piszkálja az alfelem....) de most elkezdtem járatni az agyam
magát a varratot lehet érezni, hogy ott van, úgy különösebben nem tűnt el, de be se gyulladt - nem intha ezt hiáynolnam ;) :D

no, hű de sok időm van :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Vot,
köszi! Ábel is szeret így ülni, unokahugim is és mondjuk nekem jutott vna eszembe rákeresni erre, hogy ez most jó-e vagy sem, de most már ott a bogár a fülünkben, úgyhogy köszi, ah megkérdezed!

Olyan becsapós dolog - egy csomó mindent ugye kinőnek idővel, egy csomó minden mást viszont minél előbb kezelni kell; csak az a gáz, amikor félrediagnosztizálják őket, és egy azonnal kezelendő problémára mondják, hogy mjad kinövi :roll:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek :) Ábelnek nagy gratula a hajmosáshoz!! :D és király, hogy van "házicipészetek" :wink:

Zsan :) hurrá mosógép!! :D Akkor apának már csak a sütőt kell megjavítania :wink:

Mása :) Dokihoz drukk!!

Votiv :) Úszás rulez, nincs is jobb annál ebben a hőségben! :wink: Lili bőre hogy van?

És ma éjjel csoda történt: 4 órát aludt a ded egyhuzamban!! :D Gondoltam leírom, hátha megismétlődik :wink: :lol:
denizsa

szóval NEM jutott van eszembe... :D
szrekuc

Köszi Szrek :) végülis Votivot erősíti a cikk, ő sem ajánlja ezt a pozíciót senkinek. (érdekes ez, a legtermészetesebbnek látszik)

Most így be is ugrott a fejlesztős tanulmányaimból (waldorfos) a függőleges sorompó, a cikk is ezt említi az egyik problémának, ez egyrészt a kezesség kialakulását, másrészt a finommotorikus képességek fejlődését akadályozza, mert ilyen stabil ülésnél a gyerkőcnek nem kell egyik oldalról átnyúlnia a másikra a test előtt egy játékért (nem kell elfordítania törzsét), egyszerűen csak a megfelelő oldali kézzel felveszi azt. A függőleges sorompó gátja az iskolaérettségi vizsgálaton sok gyereknél megjelenik, nekik később fejlesztő gyakorlatokat kell végezniük (például söprögetés, térdelve felmosás kézben tartott ronggyal úgy, hogy a test előtt elhúzzák azt stb. - ezeket teljesen problémamentes gyerekeknáél is érdemes gyakorolni!) és egyes súlyosabb esetben az írás/olvasás/figyelem fejlődését is akadályoztathatja. Remélem, érthető így. A cikkíró szerint azért szeretnek a gyerekek így ülni, mert nem kell az egyensúlyra figyelni, a törzs megtámasztva - de pont ez a rugalmatlan helyzet akadályoz egy csomó mindent.

Köszi Votiv, hgoy felvetetted ezt a kérdést, nahát, mennyi midnenre érdemes odafigyelni!

Szrek :) Köszi.hogy rákerestél erre a cikkre, nagyon érdekes!

indianyo

Szrek,
én is spirálozni szeretnék, ha Mirka megszületett. van itt valahol egy topic, ami ezzel fogalkotik, már rég nem él, de a vélemények olvashatók...
És nekem is felszívódó volt, kivéve a külső varratokat, amiket a 4. napon kiszdtek (brrrrrr....), a többi meg kiesett... legalább is a csomók. Én 2 héig majd' megőrültem a varraattól, pedig nem gyulladt be és a mai napig van egy jól érezhető heg... :( nem akarok köv. gyereknél gátmetszést..... már az elsőnél se akartam.... :( de baromi gyorsan jött....
macskanyu

SZIA DENI!!!!!! :D

gratula a kvázi átaludt éjszakához!!!! drukk, hogy innentől már ez legyen a "trendi" :wink: :lol:
házicipész :lol: meg is mondom majd neki :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek :) Engem felszívódóval varrt a doki mind2x, de nem lett belőle semmi bajom, persze érzeni a helyét. Állítólag a varratszedés se kellemes dolog (legalábbis anyám idejében még az volt és hát ő sem őriz róla szép emlékeket...), úgyhogy nem tudom melyik a jobb, valszeg mindegyiknek megvan a maga előnye-hátránya, mint mindennek... :roll:
denizsa

Indi,
ööö igazából én csak keresek :lol: de nem volt lelkierőm ilyen sokbetűs ánglius szöveget most elolvasni :mrgreen: ez amolyan fogjuk meg és vigyétek dolog ;) :lol: bocsi :oops:

Macs,
láttam én is a topikot, köszi, kár, hogy már nem él
csak ugye ellene szól az abortív működés meg a nagyobb esély méhenkívülire, kismedencei gyulladásra, de nekem leginkább az idegen test gondolata nem jön be, még akkor is, ha nem érezhető

tesóm is itt töri a fejét, hogy hogy kéne, mégegy babát nem nagyon szeretnének, hormonálisat kezdeni meg egyrészt öreg (ami sztem baromság, mert sokan kezdik ilyenkor, még bő 10 évig simán mehetne neki) - de hormont se akar - így meg elég nehéz

Kép

Kép

szrekuc

Indi,
végülis a medencében szeret így főleg ücsörögni Ábel, ami valahol meg jó, mert nem dől el :mrgreen: viszont ha rajta van itthon a cipő benti játszáshoz, akkor abban nem tud és nem is szokott így ülni

függőlege sorompó jó, de nem teljesen értem :oops: ha megül így a gyerek is tud forogni, nem?
szrekuc

Szrek,
tud forogni, de nem akar, mert nincs, ami erre késztesse. Mivel tök stabil az egyensúlya, nem kell hajolgatással korrigálnia, hanem csak a közelebbi kezével felveszi a tárgyat és kész.
Neke meg a tabletta nem jön be és anno tablettával is volt kismedencei gyulladásom. sőt, derék parametritiszem is, ami miatt a fél petefészkem nem működik soha többet, mivel elhegesedett. Szerintem nincs igazán optimális megoldás, ebben a kérdésben... csak rossz és rossz közötti választási lehetőségek..
macskanyu

Macs,
köszi; csak mert láttam már Ábelt ilyen ülés közben is elfordulni meg tárgyakért nyúlkálni; no, majd Votiv jól kiokosít minket ;) :D

ez így van sajna, nekem is aszonta a doki, hogy akkor bizony sok kis szrekuc fog a világban rohangálni, ha így állok ezekhez az eszközökhöz - persze én nem bánnám; házi focicsapat vagy egyenesen világuralom :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Indi,
oké, én itt zavarodtam össze: Children with femoral anteversion often prefer the "W" sitting
position because it is more comfortable…this should not be
discouraged or avoided.

Kép

Kép

szrekuc

Vica: piskótalábú Máté :lol: és azért egy picit irigy vagyok, hogy igy kiokosítottad a párod. Enyém embör nem igen tud táncolni és ez igen nagy hibája :(

Johi: :o óóó szegénykém, ez bazira fájhat!! Hogy akarsz igy kerti partit? Nem is látnád a vendégsereget :)
++++++++++ nektek!

Zsan: Szuper, hogy L ilyen ügyes! mennyit spóroltatok rögtön ;)
a többit meg csak kicsengeti hamar a biztosító :roll:

Fibi: itt Minden érdekel Mindenkit ;)

Vica&Mása: szervezzünk talit az Ósanba :lol: az nekünk is közel van, pénteken amúgy is piacjáratozunk mi is!

Most akkor bentre kell cipő a ded lábára?? Mert télen volt neki egy zetpol, de most csak tapadós zokni van a lábán bent...

Votiv: Kamillából táncoslány lesz és ahhoz elengedhetetlen a laza izomzat 8)
egyébként kicsinek ült igy sokat, és én is örültem neki, mert igy tök stabil volt a gyerek.. mostanában inkább normálisan ül, de érdekes, hogy még mindig nem fix, hogy jobb avagy bal kezes-e a lelkem :roll: ja és a banyadokink is megvizslatta, ahogy pucéron mászkált és azt mondta, hogy kiirálly :D szóval szerintem ez is olyan dolog lehet, hogy van amelyik gyereknél nem jó, van amelyiknék jó. és én is be w-be ülni és amikor tánciztam akkor meg kifejezetten jobban ment (hajja nem voltam ilyen merev izomzatú) és szerettem is igy ülni és nincs x lábam!

Indinél jó volt, csak enyém ded valszeg túlaludta magát és az se jó nála és ezért kissé antiszoc volt, de azért jól éreztük magunkat :) Dominó igazi csibész pernahajder és Anyukája asszem még fog őszülni miatta eleget :P
Igyekszem feltölteni képeket, csak neki kéne állnom az írományomnak...

Rylie
rylie

ööö szóval én is tudok wbe ülni csak én azért nem szeretek mert közbe fáj a bokacsontom. És közbe eszembejutott, hogy anyós még most is (50+x éves) igy ül oda a gyerek mellé játszani :roll:

R
rylie

Gyerkőcök szinkronalszanak, de szép is így az élet :D Apa a melóhelyén, én meg jegeskávét szürcsölök (persze csak módjával), szóval hawaii :lol:

Szrek :) Házi focicsapat :lol: :lol: Egyik barinőm most akar spirált berakatni, mert a tablettáktól mindig "női bajai" lettek (felfázás, gyulladások). Lassan nekem is döntenem kéne, mert ha megyek kontrollra a dokihoz, fel fogja tenni a nagy kérdést :roll: (és spirállal nekem is ez a bajom, hogy "idegen test")

Rylie :) Mikorra kell elkészülnöd az irománnyal? Ebben a melegben Bálint vékony zokniban vagy mezítláb rohangál bent, de egész délután a kertben nyomul mezítláb, így kompenzálunk :wink: vagy mégsem? :?
denizsa

Hahóóó! :lol: :lol: :lol:

Van egy kis időm és érdekes módon teli vagyok energiával ebben a qva melgben. Már főztem (hideg meggylevest 8) ), mostam, rendet raktam. Ja és reggel voltam anyunál, mert rosszul lett :cry: :cry: ki kellett hívni a dokit. De már jobban van, vittem neki az itteni sok +-ból!

Réka jól bírja ÉÉÉÉÉÉÉSSSSS: eszi a tápot. Bár kakilni még nem kakilt, de majd meglátjuk... :roll:

Megpróbálom bepótolni a tegnapot:

Mása, Arwen:
Kitartást, bár Arwen nem jelentkezett, lehet, hogy ő már...

Macs:
Már korábban akartam írni, nálunk az árokpart tele van tűzliliommal, ha kell még, éjszaka kiások neked egyet-kettőt... :wink: :lol: :lol: :lol:

Szrek:
Én is felszívódót kaptam és nem volt semmi gond, kb 3 hetsen már nem is éreztem, ráadásul nekem csak előnyöm származott az egészből... :wink: :oops: Azért a következőnél már nem szeretnék metszést/repedést...
Spirál: nekem is mondta UM, hogy azt rakjunk fel, de mondtam, hogy én nem akarok, mert mi szeretnénk még babót és én csomószor hallottam, hogy begyullad, meg méhen kívüli terhességet okoz, meg ilyenek... úgyhogy még kb 1évig nálunk apuci oldja meg a dolgot. (mert tablettát meg nem szedhetek)

Fibi:
Én is várom a sztorit, meg töménytelen mennyiségű fotót!!!

nukada

Rylie,
anyósod ülése :shock: :shock: :lol:

ma megint piskótalábam van nekem is :? meleg + szgép előtt ülés ajajajaj ;) :D

aki kedvet érez még, fogigátló meg varrat ügyben nyilatkozzon :D

Deni, köszi a hszt ;) :D

Vot, megjött emil ;) szuperfej vagy :D

Kép

Kép

szrekuc

Reku, meg mindig megvan a varrat? :shock: ejha :( kiszedni nem tudod? v jo melyen van... (bar ha eddig nem okozott gondot, akkor mar csak nem fog, aztan meg kiszedeted a dokival alkalomadtan)
gyermekaldas kivedesere: aviva! ;) :D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

köszi csajszik a fogigátlós dolgokat - itt télleg csak kisebbik rossz megoldás van :?
(UM eléggé szokta ajánlgatni a spirált, nekem is azt ajánlotta meg Nuvaringet, csak nemtom, kinek mi alapján mit)

Nuk,
éljen, hogy eszik a csaj!!! :D és hű, de hatékony vagy! :D (én ma punnyadok nagyjából...)
anyukád jobban van? mi volt? :(
van ám még plusz ;) ++++++++++++++++++++++++

tud vki adni nekem Zuz mobilszámot?

Deni,
wow 8) csak kevés jeges kávét különben nem lesz szinkronalvás :wink: :lol: :lol:

Fíbsz,
sztorit, képet, most! :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok,
sztorival még sehol nem állok, mert Bálint elkezdte a nemakarokaludni hisztijeit. képes egy órán át sirni, szerintem mert altatásnál ugy érzi, hogy akkor legalább CSAK vele foglalkozunk :? ugy sajnálom szegényt, biztos meg van borulva azért (annak ellenére, hogy Ábellel nagyon kedves). szerettem volna ma én elaltatni, hogy ne hidegüljön el tölem teljesen, de közben Ábel ciciért sirt, és le kellett jönnöm, gondolom ez sem esett jol B-nak :( valahogy meg kell szervezni, hogy a naggyal is tudjak több idöt szánni (pedig sokszor szopi közben is neki mesélek...).

2gyerekes anyákok, Ti hogy koordináljátok ezeket az alvásokat? a kicsit kell elöször megszoptatni, és aztán apa is eldajkálja? én meg mehetek a nagyhoz? (erre gondoltam ma)

Vica,
igen, teljesen ugy alakult, ahogy álmaimban :D és nem az ikea szoba miatt (Bálinttal is ott vajudtam), hanem csomo más miatt. majd leirom.

Deni,
nem tudom, miért kekeckedett, talán a 48 ora, talán a sulycsökkenés... Aha, nálunk is azota megy a 2 oránkénti, hogy hazajöttünk. És akkor a 4 orás egyhuzambani alváshoz gratula!!

Szrek,
nekem is felszivodo varratok voltak, és tök gyorsan begyogyult.

és képzeld, egy UM-os csajjal voltam a vajudoban, akivel késöbb összefutottam a csecsemösöknél, és mesélte, hogy oxival inditotta a szülést, és vákuummal fejezte be. (nem tudom, emlékszel e, hogy egyik NST-m alatt is áthallottam egy szülést a szomszédbol, az is vákuumos volt, és akkor is UM volt a doki.... elég érdekes.... :roll:

És ma volt a védönö, és szte a Betadine a köldökre akkor kell, ha vmi gond van :shock: . amugy alkohol+hintöpor szerinte...
És irtora kikerekedett a szeme, hogy térdelve szültem, ilyet még nem is hallott itt :lol:

KépKép
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?