A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Mátém lebetegedett :cry: Folyik az orra meg a szeméből is jön valami zöld trutyi :cry: Remélem hamar túl lesz rajta, meghát fogalmam sincs róla mi a fene ez. Még soha nem volt ilyen jellegü baja egyik kölkemnek se :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Gurgi, a 10 az tényleg eléggé megugrott. Azt nem lehet tudni, mitől? Nekem is most volt egy utsó cukkerterhelés, de nekem 6,3 lett, igaz én diétáztam.

Nekem tegnap óta folyamatosan fáj pocak, és keményedik rendesen a alja is. Meg a derekam is szarakszik.

Így csináltattam egy remélem utsó 2 in 1 képet (extraként a fejem is rajta van). :lol: Hát megnőttünk... :oops: Kép

kispiskóta

Sziasztok!

Szivvi!
Csodaszép a kis Lilike, hatalmas gratula nektek!!!

Times!
Hatalmas gratulám a pici fiaidhoz, nagyon ügyik voltatok, sok-sok tejcsikét hogy nagyra nőjjenek ezek a picurkák!!!!

Csajok, gondoljatok rám, ma megyek CTG-re meg UH-ra, miért ne, pont a legnagyobb melegben...
Délután jövök, legyetek jók, és ne nagyon mozduljatok ki ha nem muszáj, pihikézzetek!

Pussz...
Vendég

Sziasztok Lányok!

Voltam a kozmetikusnál, direkt 8-ra kértem időpontot, hogy ne kelljen a melegben kint mászkálnom.

Még nem olvastam vissza, úgy látom eléggé levagyok maradva, pedig tegnap délután még itt voltam, de azóta is sokat írtatok.
Remélem mindenkivel minden ok, mindjárt visszaolvasok.

Megvettem a mákosgubához valókat, hamarosan nekilátok, és elkészítem :D Várom holnapra is az ebédhez az ötleteket :wink:
Tegnap délután olyan rossz kedvem volt, hogy azt elmondani nem tudom. Nincs oka, csak úgy jött.... de most nagyon....pedig déleőtt még olyan pozitív voltam, meg aludtam is délben, majd elmentünk Blankával a játszótérre, és mint akit elvágtak....Szerencsére mára egy kicsit jobb, de most sem vagyok még a toppon. Még az a szerencse, hogy tudom, hogy ez egy ideiglenes állapot, jön egy varázsütés, és megint kint leszek a gödörből.

Holnap megyek a szülésznőhöz, várom már. Írom össze a kérdéseimet. Remélem lesz alkalmunk beszélni, csak nem szülnek majd olyan sokan. Mindjárt meg is nézem, hogy holnap lesz front vagy sem?! Majd beszámolok hogy mi volt.

Na jó, most akkor visszaolvasok, hogy tudjam mi újság a "nagy világban" ?!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Jó reggelt!

Közepes éjszakám volt... azért elég jól aludtam. Apehot megúsztam, egy hét múlva kell beküldenem valakit meghatalmazással. Úgyhogy ez is letudva... Egyébként én még soha nem beszéltem ilyen kedves ügyintézővel. Megdöbbentem...

Csajok, nekem tegnap olyan erős keményedéseim voltak és hátkidugások, hogy alig tudtam ülni. Olyan fura volt. Úgy éreztem, mintha nyomakodna lefelé a kis drága. Huhh, táskák összepakolva, de még nem szülünk....

Kép
zsuzsi**

Kinderke!
Almát azt kifejezetten szabad enni, abban a legkevesebb cukker..
Banánt és szőlőt tilos!
és mindenféle fehér cumót, kenyér, tészta, krumpli,stb..

Zsu!
Ja durva..nem lehet tudni mitől ugrott így megy..a diabetológus nem mondott különösebbet..
Te ittál glükózt?? mert nekem azzal lett ennyi..
Sima kajcsizásnál 6.3 lett tegnap..

Jól nézel ki Zsuu!!
Kép

Brigi!
Máténak gyógyulást!!
Neked meg jobb éjszakákat.

Moni!
Ne is mondd mákosguba...jajj de szeressem aztat :cry:

Gyerekek, akkor baromságot álmodtam, hogy egy nagy lombos fa vagy óriás növény üldözött az utcán.. :shock:
torolve_20131003125716

Zsú: Tök csini vagy!!! Marci büszke lehet a mamijára!!! 8) 8)

Kép
zsuzsi**

No kiolvastam a regényt, amit tegnap du. óta termeltetek....

Gurgi: bocsi, én itt mákosgubázok, neked meg nem lehet, ne haragudj hogy írtam róla....egyébként kiváncsi leszek én is a cukor eredménymere, mert mostanában egy kicsit több édességet eszem, meg hát a mindennapi görögdinnye, gondolom az is megteszi a hatását.

Zsú: tényleg nagyon csinos kismama vagy, ha előbújik a bébi, nem is látszik majd, hogy babát vártál....Ügyes vagy!

Brigi:: gyógyulást kívánok a gyermekednek.

Zsuzsi:: tegnap nekem is többször keményedett a pocakom, és nagyon. Olyan volt mint a beton időnként. Remélem nem a rossz hangulatom miatt.

Times: : gratulálok a babákhoz, nagyon jó egészséget, sok örömet, boldogságot kívánok nektek.

Lányok, hallottátok? Este hidegfront... zápor, jégeső, viharos szél, bármi lehet... Lehet ezt érzem én?! Ki tudja, mert sajnos elég érzékeny vagyok a frontokra...

Jujj, vasalnom kellene, mostam tegnap, és utálom összegyűjteni a vasalnivalót, amíg kevesebb van szivesebben nekilátok.... basszus olyan vagyok mint mosómasa, állandóan csak mosok, teregetek, leszedem, vasalás, és így tovább.... mi lesz ha megszületik a bébi?! :roll:

Jövök majd még.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok Csajok!

Gurgi! Lehet enni szölőt és krumplit is, meg ilyesmit csak keveset. Krumpliból pl. ebédre egy két kanál max.

Zsuzsi! Jó, hogy megusztad. Akkor most jobb a kedved, ugye?

Brigi! Gyógyulást Máténak és vigyázz magadra!

Mary! Jó vásárolgatást! Már biztos nagyon várod.

Ági! Engem megnyugtat, hogy van időpont, inkább attól tartok, hogy mi van, ha hamarabb akar jönni Egon. Bár én beszélgetek vele és megvárjuk apát. :wink:

Ma nekem is fáj a hátam és húzódik a hasam, de nem ismétlööen, hanem egyfolytában.

Csorog a nyálam, ha ilyen finomságokról írtok. Nekem már hetek óta tilos és már rég listát írtam, hogy miket kérek a kórházba. Viszont császár után, megint nem szabad enni egy darabig és utánna is mértékkel....

Manó! Jó utat és ne izgulj, biztos bentmarad még Grétus!

Zsú! Tök csini vagy! Szép a pocid! :wink:
molkata

Moni!!
Semmi gond..meg tudom állni :lol:
Görögdinnyét lehet enni..kérdezzetek bátran, megmondom mennyi kcal, szénhidrát van benne..kaptam egy jó kis könyvet..

100 gramm görögdinnyében: 7 gramm szénhidrát van és 35 kcal., az almában 30 kcal..a legjobb!!!
torolve_20131003125716

Kata!!
Ari vagy, kösziii..
Hát lehet, hogy most túlzásba viszem ezt a diétázást..írom, hogy mennyit eszem..(szénhidrát+kcal) mondjuk ezt senki nem mondta... :lol:
torolve_20131003125716

Gurgi! Szerintem, tök normális, biztos kicsit meg is íjedtél.
Én találkoztam olyan kismamával az nst-n, aki kolát ivott és csokit evett, mert a baba elaludt, pedig cukros volt. Mondtam neki, hogy talán akkor nem így kellene ébreszteni...erre öö, hogy nem veszi öö ezt komolyan, ha megéhezik, van, hogy csokit eszik stb....brr...
A babánál anyagcsere zavarokat okozhat, ezért fontos betartani.
molkata

Kata!!
Jajj, azért ez durva, hogy "cukros" és nem veszi komolyan, mert igenis oda kell figyelni erre a baba és saját érdekében is..(ezeket a kismamikat nem is értem :roll: )

Dikó!
Nálunk a Péterfyben háromszor nézik a cukrot a várandósság alatt. Ugye 3 laborvizsgálat van és már a legelején, hogy kizárják ha vmi. probléma lenne..
Van ahol csak a 2-ik laboron nézik és slussz..
torolve_20131003125716

Hú, Zsú, de szép pocid van. Az enyémre mindenki azt mondja, kicsike, hát most már látom, miért. :wink:

Szegény Brigi, nahát, tényleg nincs elég bajod ezzel a nagy melegben három gyerekkel, bár gondolom, Danival már legalább nincs sok gond, nem? GYógyulást a kis Pöttömnek!

Szönryű lehet diétázni. Nekem ugyan nem kell, de férjem már írja a listát, hogy mit fog venni a szülés után. Több tonna kolbászt, camamber és márványsajtot, jaj, annyira ki vagyok már éhezve rájuk! :lol:

Kép
nenoke

Láttam olyat is, hogy kórházba befektettet kismamák az udvaron pöfékeltek..
Nagyon gáz! :shock:
torolve_20131003125716

Ja, hétfőn én is kiakadtam. Ugyanaz, amit Ági vagy Zsú írt, sajnos már nem emlékszem, ki: én annyira vigyázok, meg igyekszem mindent megtenni a babáért, ezek a kismamák meg ott cigiznek nagy hassal a Klinika előtt! Igaz, nekik bent kell feküdniük, engem meg egyelőre hazaengedtek.

Most meg épp akadályversenyt csinálok egy hittantáborba. Olyan igazi da vinci-kódosat. Mindenféle kódokat kell megfejteni, meg bibliai idézetek megfelelő betűit összerakni stb. Tökre élvezem! :lol:

Kép
nenoke

Én ettem kolbászt... :oops: :oops: De csak amit apukám csinált... olyan fini volt. És ettem szalonnát is. jajj

Kép
zsuzsi**

Nenoke!
Nekem sokan mondják, hogy nagy a pocakom..a dokim szerint normális..na megmutizom.. :lol: Kép
torolve_20131003125716

hopp... megint lemaradtam vmiről... kolbászt és szalonnát miért is nem lehet enni??

gurgi jópofa a hasad... formás :lol: mondjuk így a képen nem kicsi, de nem is óriási... az én 3.hasam is ilyen :lol:

szivvi: sztem teljesen rád hasonlít a baba... legalábbis emlékeim szerint, ahogy a képeken kinéztél korábban... :wink:

csináltam tegnap előtt egy jó nagy baromságot... felálltam szűk szoknyában egy székre legyet lecsapni, felfele még felhúztam a szoknyám, de lelépésnél elfelejtettem... :( úgy meg húztam vmimet a lágyékomnál, hogy alig bírtam menni utána, éjjel meg megforudulni... :? :?

főznöm kellene vmit...semmi energiám. +vasalni, + rendet rakni, + kicsit takarítani... :evil: :evil: :evil:

ahhoz képest, hogy mára ígérték az afrikai forrólevegő tetőzését, egész jól fúj a szél... :roll:
de rajtam ez sem segít... ááááááá :x

KépKépKép
mütyürke

Zsuzsi nyugtatás ként én is ettem kolbászt meg szalonnát is mangalicából.
Andi nekem még rendszertelenek ezek a tünetek tehát tuti jósló.

voltam tp papirért és marad a tp,utána megyek tgyásra.

mindenkinek szépen megnőtt a pocija!

ma megvettem a homeos dolgokat a gyógyitárban.

Bridzsi

Kép
esztora

találjááátoook ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kati sms: most visz a mentő, születik egon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Én nagyon szeretem a füstölt dolgokat, szerintem Panka is, mert amikor olyat eszem, vidáman mocorog. Én úgy hallottam, hogy a gyermek ízlése hasonlít a mamájáéra, mivel azokkal az ételekkel találkozik először, amiket az édesanyja eszik a várandósság alatt. Szerintem ebben van valami. Én sok csípőset is ettem, mindig csak azt kívántam az elején, most is sokszor.

Kép
zsuzsi**

Emiii!!! Ez kész! Egon nem várta meg apáját? Jaaaj, nagyon izgulok!! Drukk drukk Katának. Csak ügyesen angyalka!!!! :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

Ma nekem is fáj a hátam és húzódik a hasam, de nem ismétlööen, hanem egyfolytában.
ez a mondat Katától van :wink:
drukkolok nagyon!

Bridzsi

Kép
esztora

Emi!
Köszi a híreket!!

Hajrá Kata, Harjá Egon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ráz a hideg jó értelemben..aztaa.. pityergek..
torolve_20131003125716

találjááátoook ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kati sms: most visz a mentő, születik egon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lynia-

na ahírek hallatán a babanet is meggajdult és az előzőt küldte el!

szóval írtam neki, hogy mennek a drukkok mindenkitől, de azt már nem kapta meg, már ki is van kapcsolva, akció van!!!!

most én is pityergek! olyan jó volt látni, ahogy szivvi is a kezében tartja a picúrt! csodás az a kicsilány!!!!!!!!!!!

times neked is nagy nagy grtaula a fiúkhoz!!!!!!!!!!!!!!

lynia-

Énn vissza szoktam lapozni a kis Lilihez. Annyira édi, hogy nem igaz!

Kép
zsuzsi**

Kata, veled vagyunk!!!!!!!!!!!! Drukkkkkk ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Engem is kirázott a hideg, annyira örülök!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11-kor még írt, 12-kor a mentők viszik. Hmmmmm... Akkor viszont már meg is született, ha császáros.

Esztora, tényleg ezt írta Kata? Mert nekem ma egyfolytában fáj a pocak, és keményedik. :roll: :lol:

Gurgi, csini pocakod van neked is nagyon! És igen 75 gramm glükozt kellett 2 deci vízben meginni, és így lett 6,3. Az első pont 6 lett.

"lombos fa üldözött... ":lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

Zsu!!
Köszike..
6:3 :lol:

Egon, Kata hajrááááááááááááá!!!!!!
torolve_20131003125716

igen nekem is feltűnt a 6:3 :lol:

kispiskóta

Csajok, én minnyá kirepülök magamból... boldog vagyok! Kata is mindjárt megláthatja a kis tüncifiút :D

Kép
zsuzsi**

Zsú tényleg ezt írta Kata!

Bridzsi

Kép
esztora

Jajj, mennyi izgalom!!!! :roll:

[color=red] Kata sok sok drukk,gondolunk Rátok!

Szivvi, kész hercegnő ez a lány, kis gyönyörűség! Amikor teheted,mesélj nekünk.

Times, gratula a kissrácokhoz!!!![/color]

Zsú, Gurgi, nagyon csinosak vagytok!

Nekem a napokban egy olyan Anyuka kommentálta meg a súlyfölöslegem (+1O kg) és a szép kis pocim ( :oops: ) , aki anno 3O kg.t hízott és ha jól megnézzük, most is neki nagyobb a hasa, ugyhogy én tényleg nem törödök az emberek "kedves" kommentárjaival. Szépek vagyunk, jól érezzük magunkat és hamarosan gyönyörű kisbaba lesz a karjainkban :wink: .
Brigi, Máténak gyógyulást!

Dikó, tudjátok a babátok nemét?Nem jelenik meg a tickeren. Vagy meglepi lesz?
Vendég

Jajjj de izgi, itt bőgök!!
Hajrá kicsi Egon és ügyesen Kati!!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok!
Köszi a dícséreteket, de meglátjátok mindenkinek olyan gyönyörű, szép kisbabája lesz, hogy majd nem győzünk álmélkodni!
Hová kell termelni a szüli storyt??
1-2 napos meglátásaim:
nem jön be a fixies-es melltartó betét, nekem ráragad a bimbire és fáj, ha letépem :evil:
a mellszívót, bizti vmi perverz férfiállat találta ki :lol:
a ruhák mérete abszolút nem stimmel..

Olyan jó titeket még pocakosan látni!! Néha még elkezdem simizni a pocimat 8)

KépKép

KépKép
szivvi

Kata,Egon hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Képzeljétek itt baromi nagy vihar volt.Itt Memmingenben nem hallani mást csak a tűzoltókat.Tőlünk nem messze is ki dőlt egy fa.De viszont legalább kellemes hűvös idő van. :oops: :lol:

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
hemej

szivvi, nézd meg a táblánkat! Ha plusz infó van, küldd a babdorka@freemail.hu címre, felrakom az oldaladra!

Nagy gratula a már babásoknak, és várom a további szüléses történeteket, képeket, hogy fel tudjam rakni!

kétfiús anyuka
babdorka

hát ez nem semmi!Ilyen hirtelen történnek a dolgok?Nemrég írta,hogí nehogy keddnél előbb jöjjön a baba és erre tessék.

Ma nekem is bekeményedett a hasam és ezzel együtt a derekam is fájt.

Tegnapról maradt gombapöri a harmadik tányér után inkább kiöntöttem a wc-be mert nem bírtam volna neki ellenállni.Nem hiányzik egy kis gyomorrontás.
pillangó7

Szivvi: Miért? Milyen a mellszívó? Te milyet használsz? És miért nem jók a ruhák? jajjjj :shock: :shock:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi
Nem úgy nem jók, hanem a számozások minden gyártónál mások :evil: Elvileg enyém béb 55 cm, de a c&a-s 56-os rütyők körbeforognak rajta :lol:
Mellszívóm kézi avent, jó, csak szadinak tűnik :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Zsú: nagyon csinos vagy! Mennyit híztál? Keveset nem?

Móni: látom együtt járunk kozmetikába, aztán holnap meg szülésznőhöz... én megyek.

Gurgi: és 7 kg dinnyében mennyi a szénhirdrát? És a cukor? :wink: Ennyi csúszik le 2 nap alatt... :oops:

Zsuzsikám: én is "kolbászoztam meg szalonáztam" nem bírtam ellenállni... :oops:

Esztora: nekem is rendszertelenek és olyan fura érzés, pl. a derekam (farkocsont) tájékán, mintha bögdösnék... alul meg olyan a hasam mintha le akarna szakadni, még be is görnyedek... Neked is ilyen?

Jaj most olvasom: :lol:

Kata nagyon drukkolunk neked! HHHHUUUURRRRÁÁÁÁÁ!

Szivvikém köszi az infót, én is fixiest vettem, össze-vissza ruhákat, és kézi mellszívót. F@sza. :shock:
Egyébként hogy érzed magad? Fáj valamid? Lilike szopizik rendesen? Hogy viseled az Anyaságot? Olyan csodás kislányod van, és hogy paráztunk, hogy nagy lesz... most ki lesz az én Kisfiam menyasszonya?

Andrea
Kép
kindernay

Hali!

Szivvi , Times: GRATULÁLOK!!!!!
Kata: HAJRÁÁÁÁ!!!

Szivvi cuki babóját nézegettem, azt annyira belemerültem, hogy el is felejtettem mit akartam.... ha eszembe jut írok...

ckat
ckat

Sziasztok!

mütyürke: igen fúj a szél, de nálunk olyan forró így is a levegő, tényleg tiszta Afrika....Kiváncsi leszek, hogy mi lesz este, jó lenne egy jó kiadós eső....

Zsuzsi: nekem is ez a kérdés ugrott be elsőre, hogy melyik mellszívóról beszél Szivvi?!

Drukkolunk Kata! Édes kis Egon, ilyen nagy melegben látja meg a napvilágot. Kitartás drágám jön egy kis lehűlés....reméljük.

Lányok: nekem iazából ma nem fáj semmim, viszont alig mozog a manó. Ez tök jó, csak le kellett írnom, és máris megmozdult. De jóóóó... :D

Na haladok vissza a kanapéra pihizni, vízszintesbe dobom a lábaimat. Úgyis nem soká megyünk a játszótérre, gyűjteni kell az energiát.

Gurgi: teljesen rendben van a pocid, nagyon helyes :D

Majd később jövök, addigra lehet, hogy lesz hír Egonról. De jó lenne...

Sziasztok:

Móni

Kép
Kép
moni1973

Andi: az még csak semmi, hogy együtt járunk kozmetikába, meg szülésznőhöz, de a dinnye befogadó kapacitásunk is nagyon hasonlóan alakul.... :D :D :D :D

Kép
Kép
moni1973

Times szívből gratulálok a 2 lurkóhoz :)

Kata+Egon megadrukkok!++++++++++++++++++++

Mi ma voltunk egy Szegedhez közeli birtokon lovagolni,szuper volt :) :
Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ok! Eszembe jutott.
Fogytam :shock: . Tegnap hogy beszélgettetek róla, rászántam magam és ráálltam a mérlegre (ebéd után). Utoljára egy hónapja védőnő mért le, azóta 3kg lement. ...hmm, nem mondom hogy pánikba estem, de azért ma palacsintát csináltam.

Gurgi: nekem is ilyen "gigapocakom" van, és mindenki azzal szekál -egy hónapja-, hogy tuti mindjárt megszülök... azért is hagytam abba a munkám (bár csak két héttel a "kötelező" elött), mert nem maga a munka zavart, hanem a tisztelt kollégák idegesítése. Sajnos elköltözni nem lehet, pedig a szomszéd is löki a hülyeséget....

ckat
ckat

KATA!!! Megy a drukk tolunk is!!!!

Aaa, nemtom ki irta, nem vagyok "bator", ha rajtam mult volna mar mindenunk meglenne, node sajnos nem igy van... Majd 30an vagy elsejen, de akkor mar tenyleg!! :D
Vendég

Szivvi: Megkukkoltam a csajodadt, hát tüneményes :) Gratulálok hozzá még egyszer :D

Zsú: Nagyon szép pocakod van :) Kitartás neked :)

Bogim most csinálta ezt a 2 képet:
Kép

Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Üdv!
Kata: hajrá, csak ügyesen!

Holnap megint megyek melóhelyre, mert beviszem a tgyás-os papírt, miután megkérdeztem a gazdaságis helyett, h mit kell csinálni. :twisted: De csak 5 perc innen :wink:
Jah, én azért kértem most a tgyást, mert a 168 nap így lejár december elején, onnantól kapom a gyed-et, aminek az alapja a 2006. évi jövedelmem. Akkor lényegesen többet kerestem, az idén sokat voltam már táppénzen. De előre rosszul vok a papíroktól, pl. a tgyáshoz csak az orvosi igazolás kell, a terhes könyv nem. Az interneten pedig azt is írták. Jah, és sztem nem a doki dönti el, h táppénz vagy tgyás, mert a kismama joga ezt eldönteni, ha több mindenre is jogosult. Csomó dolgot a baba születése után kell igényelni, a nő azt mondta, ha megszületik a baba, kipostázza nyomtatványokat, mert nem szereti az internetről letöltötteket. Ez micsoda hülyeség. Előre nem küldi ki, pedig most lenne időm tanulmányozni.

Ma volt nálam anyukám, hozott kaját és sütit. Szegény mindenáron akart vmit segíteni, de úgy vok vele, h ha hozzánk jön, ne dolgozni jöjjön és ne fáradtan menjen haza. A kaja így is nagy segítség.(A nővérem az ellenpélda, nem akarom azt az utat járni.)

Tegnap, ahogy vizsgált a doki, azt mondta, h még nem fordította be a baba a fejét a nagy útra, sztem lesz még kb 2 hét. Elkértem a kórházból a beleegyező nyilatkozatokat, majd itthon, nyugisan elolvasom.

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?