A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Jo reggelt!

Ejjel en is ebresztettem Manot..na jo tulzok. A fel 11-es eves alvas kozben sikerult, nem sok olyan 50 gr lehetett (saccperkb!!), egybol visszaaludt, aztan 2 korul megint alva-etetest probaltam, de a pelus cserenel a hulye tepozar hangjara felebredt, pedig nagyon ovatos voltam a 11 -es etetesnel akkora kaka volt, mint a haz es o vegig aludta az egesz pelus cseret!! :D :D ...oke bealudt aztan..de igy kicsit tovab tartott..1 ora!!! :shock: :) De hat ilyen melegben muszaj volt etetni!!
Doo: Nem gond a hajnali etetes, felre ne erts, ami gond (ha gond), hogy utana nem alszik vissza es 1 masfel orat kepes nyuszmogni..ami azt jelenti, hogy nem lehet letenni...szoval ez van. Az alva-etetest igazandibol ezert nyomatom!!! :oops: :oops: Kimelve magam!!! 8) Meg hat neki is jo, mert nem ebred fol igazan es megis tele a pocak!! Mint egy tejinfuzio!!! :wink: :)
Szoval persze hajnalban eteteni kell, csak ugye jobb lenne ha ez nem egy 2 oras procedura lenne...es ez a kisgazficko almaban is ugy tudja szivni a cicit, hogy csak na. MOndjuk elalszik hamarabb...mint maskor :D de akkor is tankol egy kicsiket! :)

Horpika gratula Noel sulyahoz, szepen gyrapodik!! Mi is mar kozeledunk a 4 kilohoz lassan lassan!! :)

Elfelejtettem tegnap megkerdezni a dokinot, de nektek van olyan, hogy neha amikor felemelem a babat remeg a szajacskaja!! :shock: :shock: Ez valami reflex lehet vagy idegbeteg a babam?? :? :oops: Vagy mas baja van?? :( Azt hiszem felhivom a vedonot es megkerdem.

Kép

Kép
lorcika

Most latom kicsit zavaros az uzi eleje. :)
Szoval a 11-es etetest vegig aludta kaki cserestul mindnestul :D, a 2-es nel meg felebredt, de aztan viszonylag hamar, 1 oran belul elaludt. :)

Probaltam eteteni most a nyuszmot,mert felebredt es sirt, de 5 perc utan bealudt. MOst viszont a hatara tettem le..na azt utalja. Most nezelodik, de mar tudom mindjart jona siras rivas! :)

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Jaj,Dóri,ez szörnyű lehetett,nekem is volt hasonló kalandom Alexával,el tudom képzelni mit éreztél! :cry: Remélem Viki hamar elfelejti ezt az egészet és hamarosan csak rossz emlék lesz neked is!

Lorcika!
Többedszerre állapítjuk meg,hogy mi ketetn nagyon is hasonlóak vagyunk :shock: :wink: :wink:
Lili is csinálja ezt a szájremegést,én is ráparáztam,hogy idegbeteg.De én már interjúvoltam,azt mondta a védőnő,hogy ez is normális,megijednek valamitől,azért csinálja.
Lehet nekünk kéne alakítanunk egy para topikot,hogy ne rontsuk itt a levegőt :roll: :wink: ................
Biztos uncsi már,hogy mi ketten mindig valamitől parázunk,tényleg ránk férne egy jó kis csoport terápia Doonál. :wink: Ketten együtt szerintem bőven lennénk nagy létszámú csoport :!: Mi meg a fóbiáink,félelmeink........Lehet el sem férnénk egy szobában,termet kéne bérelnünk :wink: :lol:

Niki!Mit jelent az,hogy figyelned kell egy-két dologra Emmácskánál?
Vagy csak a meleg miatt?
Tegnap Lili is megivott egy csomó vizet,én tettem bele neki két-három csepp citromot is,így már elfogadta,idáig ő sem volt nagy ivó.De tegnap gondolom a meleg miatt ivott,mint egy kiskacsa.

Mi a melgben autós túrát iktattunk be,imád autókázni,csak este 9kor jöttünk haza,akkor már elviselhető volt a lakásban a levegő.
Sokkal nyugisabb ám ő is,ha kipiheni magát,fürdés és kaja után hajnal 5ig aludt fél11től! :lol: Én nem keltettem fel,mert jó levegő volt éjjel a nyitott ablaknál.

Jut eszembe csajok,ti mertek vezetni a babóval?Mert én nem,pedig ha mernék,akkor nagyon könnyű dolgom lenne,csak beülnénk a kocsiba és sorra látogatnék mindenkit,jól eltelne a napunk.

Horpika!
Noel igazán szépen gyarapszik,gratula neki és neked is! :lol:

Na lépek,amíg alszik dobok egy fürcsit,és szépen neki állok tanulni,legalábbis ezt tervezem,de mint tudjuk Brigi tervez,Lili végez :roll: :wink: :lol:

Pusz csajok

Kép
bringababa

Jaj és a legfontosabbat elfelejtettem!
Lili tegnap kapott fülbevalót!
Olyan,de olyan csudi széééééééééééééééép vele! :lol:
És csak kicsit sírt,szegénykém úgy megijedt,hogy még azt is elfelejtette,aztán gyorsan bocsánatot kértem tőle,kicsit hüppögöt még,és jól baludt.
És most még szebb,mint volt!Igazi kiscsaj!Söt!NŐCI! :lol: :lol: :lol:

Kép
bringababa

Sziasztok lányok!

Én anyukáméknál voltam Érden, szombattól, ma de-tig, nagyon szuper volt. Nagy kertesházban laknak, Domcsi is nagyon jól érezte magát, persze közre játszott még az is, hogy nagypapi és nagymami elkényeztették . Nem volt jó ma hazajönni a panelba, bevallom őszintén, de kellett, mert holnap ügyet kell mennem intézni a városba, meg vasárnap jön a legjobb barátnőm, ő lesz Domó keresztanyuja és péntekig marad! Szerintem azutáni héten megint megyek anyuékhoz!

Örülök, hogy jól sikerült a tali lányok, és jól éreztétek magatokat!

Remélem mindenki jólvan!

Teszek fel Domóról én is pár képet, ami a hétvégén készült!

Puszi

Liza

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
elizabeth25

Ja, ma mértem Domót, és 4860 gramm! :)

Kép
elizabeth25

Csajok, ti már így mertek közlekedni a babákkal, kiruccanás nagyihoz, egy egész napos csavi...ez igen!:) :) Én még nem mertem bevállani, nem azért mert fosós vagyok, csak még olyan rendszertelen nálunk minden. Még egy sétát is képes végigüvölteni Emma.

Melinda, már nagyon rég jelentkeztetek. Jó, hogy raktál fel képeket a drágaságról!

Dóri, hála isten, szerencsésen végződött minden! Jól van.
Tanultunk az esetből azt hiszem.

Bringa ne már! Fülbevaló? Én is akarok! Az olyan jóóó! Fotózd le és muti nekünk is!
Bringa, azt jelenti, hogy figyelnem kell, felveszi e velünk a szemkontaktust, követi e a tárgyakat, ad e már gögicsélő hangot, szóval ilyenek, amik most lesznek majd soron.

Kép
niki30

Bringa: Belolunk tuti diszzertaciot irhatna egy egesz evfolyam!!! :D Sajnos....na nem baj, en csak most azt akarom mar, hogy valahogy Ricsike ezt ne erezze..hogy az anyja totalkaros!! :)
Tutko, hogy ilyen jol aludt Lili!! :) Es tenyleg tegyel fel kepet a kis csajszirol! :wink: :)

En tegnap vezettem Ricsivel. Eloszor a dokihoz, aztan elmentunk apuert a hevhez. Jol birta, hazafele sirdogalt, mert mar kezdett ehes lenni, amugy komaban votl vegig! :) :)
En mennek mindnehova...aruhazba is...de attol ovnak a legkondi miatt. MOst mar lassan viszem mindenhova...bar azt mondjak azert a 6 hetet varjuk meg. Az meg ket het! Meglatjuk. Neha parazok, hoyg eleg tisztasag van? Nem kap el valamit? Vigyazok ra elegge? Jol fogom? BRINGA!!! Megnyitjuk akkor a para topikot??? :D :D Muszaj lesz most mar!!! :lol: :lol:

Eliza nagyon jok a kepek Domcsirol. Mi is igy szoktunk aludni, en annyira szeretem amikor egyutt kucorgunk. Es Riciske is, multkor majd 4 ora alvas utan alig akartunk felkelni...o sem nagyon forszirozta, csak elegedett nyoszmogott a pihe-puha hasamon! :D

Kép

Kép
lorcika

Lorci, szerintem is nagyon jó így aludni, összebújva, én is nagyon szoktam élvezni! :) CSAK ebben a melegben akkor nagyon megizzad ő is meg én is! :(

Kép
elizabeth25

Lenne egy kérdésem!! :)

Domóra jók a 62 ruhái, pont ma tűnt fel, de úgy nem tulajdonítottam neki "nagy jelentőséget". DE most hogy elaludt az ágyába és kivan nyúlva, olyan hosszúnak tűnt, és...gondoltam megmérem, és 62 cm-t mértem...lehetséges ez????53al született!

Kép
elizabeth25

A mai délelőttünk elég nehézkes volt. Kb. 20-30 percenként cici, aztán beájulás, 10 perc alvás, aztán nyűgösködés...passz.
Van ez így. Most megyek, csinálok végre magamnak valami ebédfélét gyorsan, míg alszik.

Kép
niki30

niki, miket kell figyelned? na, jól van, már erre is megvan a válasz :oops: bocsi h ilyeneket mondok, de végre vki, akinek a babája szintén üvölt a bkocsiban. már azt hittem h mi vagyunk ilyen tökre abnormálisak. ill persze h nem gondolom, de olyan rossz h mindenki meséli a szép kis sikersztorikat, nálunk meg a sétához is többen kellünk. :roll: lehet h többemberes babám van?! remélem, nem marad végleg így!

horpika, noelnek tényleg szép a súlya! gratula! mennyi idős most?

lorcika, bocs, igazad van! magunkból indultam ki h Viki manó visszaalszik - bár nálunk is volt egyszer-kétszer virrasztás. na, azt én sem kívánom vissza, úgyh igazad van! :shock: :? én szájremegést akkor tapasztaltam, amikor fázik. 40 fokban azért ez nem annyira valószínű :shock: ja, bringa már válaszolt. ez átka, ha az ember olvasás közben kezd el válaszolgatni :? :lol:

bringa, én merek vezetni - nekem ez soha nem volt para (mármint mióta van jogsim - előtte meggyőződésem volt h én megtanulni sem leszek képes ilyesmit :roll: ), de lehet h csak azért, mert nem tudom, mitől kellene félnem?! :oops: nálunk az a gáz h csak hátsó ülésre tudom kötni és kicsit zavar h nem látom, de ennél sokkal jobban zavar h visít végig :roll: :evil: minden rendes gyerek megnyugszik a kocsiban - hát ő nem :?

Melinda, nagyon szép Domcsid!!! a szemei különleges, mandulavágásúak, ha jól látom. a súlyhoz is gratula. de hát a fotókon is látszik h jól táplált babuka :lol: hasfájása elmúlt? (legalábbis úgy emléxem, Te említetted)
Vendég

Niki, a meleg sajnos nagyon bekavarhat nálunk! Domó már két órája alszik, én is sietek vásárolni valamit még fel nem ébred! Addig a barátnőm átjön vigyázni rá!

Kép
elizabeth25

Doo, sajnos vannak olyan kakilások, amiknél még nagyon sír, sajnos még mindig nem múlt el, de nagyon reménykedem benne, hogy nemsokára elfog!!!! Ti hogy vagytok?

Kép
elizabeth25

köszi, változó. ilyenkor, amikor épp alszik v fent van, de nyugiban, akkor azt mondom, jól :D egyébként meg azt h nem könnyű. :roll: jobbulást Domónak! azért, ahogy írod, ez mégsem több órás sírdogálást/üvöltést jelent - szerencsére. persze, marha rossz látni h szenved és nem tudsz vele mit kezdeni :cry: nálunk hasfájást szerencsére pillanatokon belül megoldotta h kiiktattam a tejtermékeket az étrendemből.
Vendég

Doo, ilyenkor kupot kap vagy kamillás beöntést (sajnos muszály), és akkor mindjárt megszűnnek a panaszok, ahogy sikerült kakilnia. Megnyugszik, és általában utána el is alszik!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Tegnap voltam a nodokinal a 6 hetes kontrollon.
Paraztam, hogy fajni fog, de abszolut nem ereztem semmit.

Viszon csajok nektek a vagasotok teljesen ok?
Csak mert az enyemnek a vege kicsit meg van duzzadva, a doki azt mondja ahol az oltes volt, ahol elvarrta ott a felszivodo cernak meg nem teljesen szivodtak fel, mert hogy 3 honapon belul kell.

Nekem kiskoromban a vakbel mutetemnel nem szivodtak fel a belso cernak, ugy kellett kihuzkodni, sokszor kellett visszamenni, sose felejtem el.
Remelem en nem ilyen "belso cernakat be nem fogado szerevezet" vagyok. :shock:

KépKép
horilda

Horilda, nekem teljesen ok a vágásom, mi már apával le is "teszteltük". Mondjuk nekem belül sehol nem kellett varrni és a gátmetszésem is csak 5 mm volt, de nem is érzem a helyét se igy se úgy! A dokim nagyon ügyin, valami plasztikai varrással varrta össze, a kórházban ő a legprofibb e téren! :) Úgyhogy nekem olyan, mintha nem is szültem volna! :))

Kép
elizabeth25

Jézusom Dóri, ez nagyon durva, nem is tudom elképzelni milyen para lehet amikor a gyerek ilyesmit csinál, pedig olyan sokfelől hallom, hogy gombot nyelt a gyerek, meg tisztítószert ivott (ecetről még nem hallottam)... Jó hogy Vikinek nem lett semmi baja.

Már mi is nézegetjük mennyi mindent kell majd a házon átalakítani, ha Zsófi kúszni kezd, a járásról nem is beszélve :roll: már most kezdhetek spórolni a belső átalakításokra :shock:

Niki, nálunk is "nem alvós" program van, egyre lejebb vetkőztetem a gyereket, biztos a meleg meg ez a hülye szél is bántja :roll:
Meg mint pár perce kiderült valszileg az a tálka málnás tejszínes eperhab amit tegnap benyomtam, és aminek hatására a gyermek frankón összefosta magát a háta közepéig, és még a nagyira is jutott :shock: pont jött nyunyálni :wink: szegény jól megkapta :oops:

Melinda, én úgy tudom havonta kb 2 centiket nőnek a babók, 9 centi 6 hét alatt egy kicsit soknak tűnik, de ki tudja hogy mérték a kórházba, biztos máshogy méritek mint ahogy ott csinálták. Amúgy meg mindegy is, mert Domcsi szemmel láthatóan nő és gyarapszik :)
Mi is próbáltuk megmérni a gyereket most hogy 4 hetes lett, mert ránézésre hosszabb, meg már jópár 62-es rucit hord, mondjuk van olyan 56-os meg közben ami majdnem nagy rá... úgyhogy inkább hagytam a fenébe, mert rajta is látszik hogy gyarapszik, most fosás után lemértük és 4250 gramm volt. Napról napra hízik mint egy kismalac :)

Zsófi is egyébként nehezen kakil néha, olyankor mindig Rambónak hívom, úgy küzd a drágám :lol: szereket nem vetek be, inkább tornáztatni szoktam, még mindig van napi 4-5 kakis pelus, nem piszkálom ha nem muszáj. Ez a kúp dolog nem semmi lehet, szerintem a mamának is van olyan megrázkodtatás mint a babának, nem? :roll:

Még én sem vezettem a babóval, az én kocsimban sem kikapcsolható a légzsák, úgyhogy csak hátra ülhetne a maszat... de ink :roll: ább lustaságból nem utaztun k még, meg a meleg miatt, félni asszem nem félnék.

Lorcika és Bringa, nem alakíthattok külön topikot, mert akkor mi lesz itt velünk nélkületek??? Parázzatok nyugodtan, mindenki úgy csinálja ahogy akarja, így teljes a csapat :wink: Egyébként sokszor amikor írtok valamit, és szerintetek túlparáztok, rádöbbenek hogy bakker én erre nem is gondoltam.

Ja és Bringa, azért nehéz elhinni rólad ezt a paramami státuszt, amikor a kis 4 hetes Lilikét autós túrára viszed máris, meg fülbevalót lövetsz be neki, én meghalnék, ha ki kéne lövetnem szegény gyerek fülét, pedig szeretném, de tök félelmetesen hangzik. Na tudod ki veszi ezek után be a paramami szöveged :wink: :lol:
pici76

Zsúfolt volt a délutánunk,kész átjáróház :roll:
Van egy barátnőm,aki ugyanolyan zsizsikes,mint én vagyok,azt vetetm észre nincs túl jó hatással rám mostanság,szeretem,meg minden,de mindig átdobja rám rezgéseit,na most többek közt ő is befutott :shock: meg anyukám,meg még két barátnőm,kicsit sok volt :(
De ügyes voltam,hallagttam Nikire és bevettem a leszarom tablettát,babáztam és ne is figyeltem rá,így észrevette magát és lefarolt hamar.Igazából nem is látógatóba jött,csak azért ugrott be munkaidőben,hogy megfőzzem neki a mai napra előírt két tojását,amikor ezt meghalottam,majdnem dobtam egy hátast,én főzni?neki?tojást? :shock: :shock: :shock: Ezért mikor megjött szépen elővettem egy lábost és mondtam szolgáld ki magad :wink:
Anyukám viszont édes volt,vásárolt Lilinek mindenféle nyugi,nincs több nyüfi varázskövet,édes, annyira rákattant most ezekre,hogy már az egész lakás egy kavicsbánya :roll: :wink: :lol:
Megpróbáltam tanulni is,konkrétan elolvastam 4,azaz négy darab tételt,nem valami sok,de ebben a melegben 1szerűen nem fog az agyam :shock:

Eliza!Domcsi tényleg csócs kis krapek,kis hajas baba :lol:

Jó,hogy ti mertek vezetni,doo én azért parázok,mert 1:téli gumik vannak fennt,amivel a múltkor is jól megcsúsztam
2:pont az üvöltés miatt!félek elterelné minden figyelmem
Mondjuk ez már nem aktuális,hiszen Lili nagyon bírja,úgyhogy ez már inkább múltidőre vonatkozik.

Ilda!Én is meg vagyok duzzadva még alul kicsit,viszont cseppet sem fáj.Intimtorna be kell,hogy játszon,mert én sem tudom szorítani(Lorci,ebben is hajazunk egymásra :roll: :wink: )

Doo!ér picit személyeskedni?meg önzőzni?
Tudod úgy örülök(ez milyen hülyén hangzik :shock: ),hogy még neked is vannak problémáid,ez mindig erőt ad és megnyugvást nem vagyok totál gáz.Tök jó,hogy itt vagy!

Megyek ébreszteni,aztán meg séta a parkban és tanulás odalenn.
Puszi mindenkinek

Kép
bringababa

Pici! :wink: :lol: :wink:
Azért ezt is jó adag para előzte meg,míg végül megtörtént.De rájöttem minnél kisebb a baba annál kevésbé fog útálni érte.Természetesen konzultáltam :roll: :lol: :roll: erről a védőnővel tegnap,ő mondta ki a tutit és az áment! :lol:

Ja képet majd dobok,csak most egyáltalán nem tudom hol van a kábel,pedig holt bizos,hogy ti is szerelmesek lennétek belé!

Kép
bringababa

Doo, Noel baba hétfőn lesz 3 hetes:)

Kép
horpika

Bringa köszi a bókot, Domó nevében is! :)

Pici végül is igazad van, az a lényeg, hogy látszik a babákon, hogy gyarapszanak hosszra és kg-ra is! :D

Kép
elizabeth25

Sziasztok Anyukák!

Remélem emlékeztek még rám. Mindenkinek gratulálok. Sajnos időhiány miatt nem tudlak benneteket visszaolvasni.
Mostmár mi is itthon vagyunk.
Nagyon sokat voltunk kórházban. A szülés elött 4 hétig bent feküdtem, szülés után pedig 3 hetet töltöttünk bent a babával.
Sajnos veleszületett szívrendellenessége van amit csak műtéti úton tudnak rendbehozni. Még nem tudjuk mikor lesz műthető. Addig itthon én adom neki a gyógyszereket amivel igyekszünk szinten tartani a vérkeringését.
Egyébként is elég síró, nyűgös baba. Hasfájás, székrekedés is elővette már. Szóval nem könnyű, de imádjuk őt.
Teszek fel képet, hogy lássátok milyen édes.
Igyekszem többet jelentkezni.

Puszi nektek!
Kép Kép
anido

sziasztok!

köszi mindenkinek Viki nevében és hát tényleg tanulságos. ja, és nem is elöl volt :!: kis lüke rástartolt vmiért.. na minden jó, ha vége jó.. huh :?

Marcikám megkapta a 2 hós szuriját, végigaludta :shock: :shock: :lol: szó szerint. :lol: kap homeós bogyit ma este azért.
Súlya 5470 g és 59 cm a hossza. :) (3180-al született )

majd jövök még ha tudok.
Vendég

Anido

Sok erőt is kitartást a picihez! És sok erőt a babának is!!!! Néha írjál, hogy van. Haláli aranyos a második fotón!!

Márti

Kép
horpika

Anido: En is csak azt tudom mondani, hogy kitartast a babahoz, illetve a betegseghez, remelem minden jol alakul.
Nagyon aranyosak a kepek. Hasonlit kicist a mi kis Mikimakinkhoz! :)

Bringa suru napod lehetett, de Niki tablettaja nagyon jol jon ilyenkor. :) Laza azert a tojasos baratnod!!! :shock: Hozzank is jottek rokonok, oket szeretem es hoztak fini kajat, sajtos husit, sargadinnyet, meg meggyes piskotat...huu nagyon fini, tomom a fejem.

A kis dragam ma is aludt rendesen, meg evett is.Egyutt is aludtunk delutan, amit imadok. 11-kor alva-etetes lesz, aztan megvarom mikor ebred. Remelem a vihar nem zavarja be...bar mar el is vonult itt nalunk (vagy ez csak valami helyi vihar volt??), de legalabb jo huvos van odakint. :) Akkor most lehules jon? De joooo!! :)

Dori nagyon szepen gyarapodtok es orulok, hogy Viki akkor mar jol van.

Nekem is mar rendben van odalent, de meg egy kicsi duzzanat van. 2 het mulva kiderul hogy allnak a dolgok! :)
Bringa: Es te csinalod is az intimtornat? Mert en nem....marmint egyszer jut eszembe este....akkor meg nem tul nagy intenzitassal vetem bele magam!!! :oops: :roll:

Kép

Kép
lorcika

Anido, most csak Neked!

Nagyon drukkolok Nektek a műtéthez és sok erőt kívánok!
Bár ahogy olvaslak téged, simán veszed az akadályokat és erős vagy!
Nagyon édi-bédi a babód! Hogy is hívják?

Kép
niki30

Ja, el is felejtettem mondani a nagy izgalmak közepette, hogy Vikit megcsípte egy darázs tegnapelőtt, és nem hiszitek el, de ma du. is! :shock: :shock: :? sétálgatott a kertben és mezitláb rálépett. A kis 21-es lábával, és a magam 38-asával nem tudok, de ő megtalálja őket, (no persze nem direkt) és megcsípik. Hát, reumás az tuti nem lesz. :) Szerencsére se nem dagad fel se nem fáj/viszket neki, mert abban a pillanatban rányomtam a csípés helyére kövirózsát. Ez vmi szuper dolog ilyenre. Gyorsan letéptem egy levelet és annak a levét kell rákenni. Tudom javallani annak, aki így jár.

Hogy ez a k..a konakion milyen büdös :!: és marcikám szó nélkül megissza. :shock: :shock: még a szája is büdi lesz utána.. olyan konakion szagú pfuj.. :?

Anido,
minden elismerésem, hogy ilyen jól tartod magad, és remélem a műtéttel megoldódik a probléma. Tényleg nagyon édes. :D Írtam privit.

Liza,
tényleg kis formás, husis baba Domi! :) Miért ilyen szecsések a képeitek? nem vakuzol?

Horpika,
gratulálok a gyarapodáshoz! Ügyik vagytok mindketten. :)

Pici,
nekem az a véleményem a lakás belső átalakításairól, hogy nem kell. :) No persze, a konektorokat be kell bugaszolni a védőcuccal, meg az ecetet :evil: egyéb vegyszereket, gyógyszereket, veszélyes tárgyakat eltávolítani, ill. hozzáférhetetlenné tenni a gyerek számára, de pl. én sosem pakoltam el sem könyveket sem cd-ket, dvd-ket. Akkor mindig mindent pakolhatnék. És mi lenne, ha vendégségbe megyünk? Ők is pakoljanak el, mert vigyázat jön a kis családom? Ln megtanítottam nekik, hogy nincs rámolás, sok sok türelem kell hozzá, de megéri. :wink: ismerek nem eg yolyan gyerket, amelyik nyomogatja a tv-t meg egyéb múszaki cikkeket kedve szerint, meg pakolja a cd-ket. Nálunk ez nincs. Kapott Viki (azért mondom őt, mert ő a "közelebbi" példa) egy cd tokot, és az az övé. Azt pakolhatja. megjegyzet egy percig érdekelte, míg a tilos nagyon. de megtanulta és békénhagyja. Szóval csak azt akartam ebből kihozni, hogy nálam ez 2 gyereknél működött. :) Mondjuk kellett hozzá néhány köteg ideg. :lol: :lol: de harmadjára sem csinálom másként.
Vendég

Anido, persze h emléxünk Rád/Rátok! sőt, épp a minap hiányoltalak. gratula a kisfiadhoz. nagyon kiscsávós pofi!! :lol: nehéz is elhinni ez alapján róla h bmi baja van :shock: kívánom Nektek h mihamarabb már csak egy rossz emlék legyen ez a nehézség! remélem, az orvosok is bíztatnak Benneteket! halálos az a kis fintorgós grimasza! :) :)

bringa, már miért ne lennének problémáim?! akkor hogyan tudnám beleélni magam a páciensek gondjaiba, ha körülöttem csak happy és szánsájn volna?! :wink: :lol:

Dóri, szó se róla, szépen gyarapodtok! :shock: asszem ebben alulmaradunk :shock: de hát egy leányka amúgy se baj, ha törékenyebb alkat :lol:

mi ma marha sokat aludtunk - mármint Viktória, én nem. és már 15 percig is elszórakozik a játszószőnyegen, ha éppen olyanja van. :D (ha meg nem, akkor visít :roll: )
Vendég

Dóri, én is ezt az elvet szeretném követni - remélem, menni fog. és nem az lesz h ez is szépen hangzik, de képtelen vagyok / vagyunk megvalósítani. :roll:
Vendég

Dori azért, mert ezek egy Samsung D500as telefonnal lettek csinálva!

Kép
elizabeth25

sziasztok

csak gyors bekukkantottam, mindjárt megyek vizsgázni. Ahogy olvaslak titeket megállapítom, hogy én egy nagyon vakmerő anyuka vagyok. Szóval mi már a kórházban betettük a fülbevalót Stellának, az autóban bekapcsoljuk a légkondit - jó nem tökig -, járunk áruházakban is -ahol szintén van légkondi -, meg alapvetően sokat csavargunk... No mindegy. Igaz légkondis helyeken mindig betakarom, meg sapka is van rajta. Most akkor rossz anya vagyok???

tegnap voltunk a csípőszűrésen. Hát mit ne mondjak, magyar eü. Szóval majd egy órát vártunk a 10 másodperces vizsgálatra, a doki ráadásul szimultán egy törött kezű gyermeket is ellátott. Azt se tudtam, hogy kihez beszél. No mindegy. HÁl istennek semmi baj. Majd 3 hónap múlva kell újra menni.

Bcg oltás helye nálunk is látszik, de hál istennek nem vészes. Nálatok is nagy vihar volt? Éjszaka jó is volt a levegő, de már süt a nap ezerrel. No ez van. Hál istennek Stella jobban bírja a meleget, mint mi. No indulok vizsgázni. Szép napot!

Márti
stella2007

Sziasztok!

Tegnap végre rájöttünk, hogy nem üvölt Emma a babakocsiban.
Hason.
Persze így nem tud nézelődni, de egyelőre még nem is nagyon akar.
Tegnap hason magától elaludt. Sőőt, este is cici után apukája kicsit ringatta, még nyitva volt a szeme mikor az ágyba tette és magától elaludt.
Szóval Doo, próbáljátok ki, hátha!

Tök jólesett a tegnap esti vihar.
A párom úgy állta az ablaknál, mint egy 5 éves kisfiú. :) :)

Kép
niki30

Sziasztok!

Anidó!Nagyon sok erőt és kitartást kívánok Nektek,babucinak pedig mielőbbi gyógyulást!Ha szükséged van némi vígaszra és támogatásra gyere-gyere várunk rád!

Tegnap este úgy éreztem magam,mint Dorothy Kansas cityben :lol:
Ültem békésen a parkban,szikrázó napsütés,alig láttam a betüket a fehér papíron,aztán egyszer csak jött egy baljós árnyék :shock: Felnézek az égre és :shock: :shock: :shock:
Pont addigra értünk haza,amikor feltámadt a szél,nagyon komoly volt!Valamelyik szomszéd ablaka repült,még az a szerencse,hogy nem talált el senkit!

Stella!Szerintem jó,hogy ilyen vagányul veszitek a dolgokat,nekem nagyon bejön! :wink:
Én is mennék mindenhova,de nálunk apuka még apportírozás alatt van,a vurstlin még mindig nem tette túl magát! :roll:

Niki!Tök jó,hogy Emma végre élvezi a sétát,Lili is hason heppázik a kocsiban,most próbálkozunk az oldalon fekvéssel,de az alvás az mindig hason van.

Dóri!
Három gyerekkel az élet olyan,mint a "fehérváráruház",mindig történik valami :wink: :!: :lol:
De Viki viszi a pálmát,persze tudom ő van most abban a korban,de igazi kis "szörvájvör"a kiscsaj :wink:
Alexámnál én sem pakoltam el semmit,de akkor még voltak idegeim,legalábbis úgy emléxem :shock: Azért biztosan ez is gyerekfüggő is......... Lili totál más,pedig Alexa a kos,bár még korai a hasonlítgatás,mégis már most látszik,hogy nála nem biztos bejönnek azok a nevelési módszerek,amik anno Alexánál beváltak.

Lorci!dehogyis csinálom,olyan macerás és egyáltalán nem egy látványos mutatvány,így oylan értelmetlennek tűnik :roll:
Na majd,ha apa lelép egy fitti mamával,akkor már elég látványos lesz :shock: Viccet félre téve,mindig elfelejtem,pedig kéne az 100!

Na pusszantás mindenkinek!

Melcsi!Olvasol legalább????????????Ugye minden okés?puszi nektek is!

Kép
bringababa

Anido!

Gyonyoru a Babod! Nagyon sok erot kivanok en is, es hogy a babaddal minden jol alakuljon a jovoben!

Csajok! Ugy bealudt a pindurom, fel 10 korul szokott enni, most meg ki sem lehet robbantani.
No de en fel nem ebresztem, csak kel ha ehes, igy max borul a menetrend, de az is lehet, hogy napkozben meg majd hamarabb ehes lesz.

Nalatok furdes elott mennyi idovel eszik a baba?

Eliza szuperek a kepek, nekem az elso tetszik a legjobban, gyonyoru szep!

KépKép
horilda

Stella egy kalappal a vizsgahoz!!!!!!!!!!!!!!!

Mi is jarunk legkondis helyen, mert hat a boltokba be kell valahogy mennunk, en is betakarom, mast nagyon nem tudunk tenni.
Szerintem nem gaz!

KépKép
horilda

Ilda!
Mi fürcsi után kajálunk,9körül,mikor hogy alakul.Előtte meg 5körül kajcsizik,szóval üres bendővel pancsolunk,de nem nagyon reklamál,este szinte mindig kelteni kell,mert séta közben beájul. :lol:

Kép
bringababa

Horilda köszi a dicséretet! :)

Tegnap nagyon gáz volt az az óriási vihar, ami itt volt! Én úgy paráztam, hogy csak na! :( Szörnyű volt! :(

Hogy vagytok ma?

Kép
elizabeth25

sziasztok

Anido, én is kitartást kívánok nektek és azt, hogy minden legyen rendben nálatok minél hamarabb :D szépek vagytok, abban nincsen hiba

Liza, Domi nagyon helyes baba, gyönyörűen kisfiús :D

A vezetésről jut eszembe, hogy pár napja egyedül ugyan, de elugrottam a patikába késő este autóval és egészen felemelő érzés volt, hogy végre vmi, amit én irányítok :roll: mostanában mást nagyon úgyse... :wink:

Mi 2hetesen autóba ültünk és elmentünk a 30km-rel arrébb lakó anyukámékhoz meg a nővéremékhez 1 teljes napra :D már pocakban is rengeteget utazott, úgyhogy idekint is szoknia kell a mászkálást. A légkondi is ment 1 kicsit az autóban, sőt a lakásban is van klíma, igaz, ha megy, akkor Hédi nem abban a szobában van. Sztem így nem lesz baja. :lol:

Pár napja elkezdte átaludni az éjszakát, éjjen :lol: :lol: este 10-11-től egészen 5-ig/6-ig bírja egyhuzamban. Reggel betolja a 120-130 g-ját, aztán nyomja tovább a szunyát, kivéve persze, ha hasafájás van. Erre a legjobb nálunk is a "békázás" apán vagy anyán. Ja és mekkora átvágás, hogy az Infacol és az Espumisan egy és ugyanaz, csak más-más cég gyártja :evil: kaki gondunk nincs, mert rengeteget rotyogtat, de erre a fránya pocifájásra ki fogom próbálni az édesköményteát. Vkinek van már tapasztalata ezzel?

Legi

Kép
leglesscat

Sziasztok,

Hat igen a vihar tegnap tenyleg egyik percrol a masikra jott, apjuk kiment, hogy elengedje a kutyat (buntiben van, ezert minden este megkotjuk, mert hajnalban eloszerettel ragja a szet a tujakat), hogy tudjon szabadon menekulni ha jon a vilagvege! :D De apjukot is majd elvitte a szel..en olemben a pindurral fraszt kaptam..o meg durmolt! :)
ALig aludtam az ejjel, mert este benyomtunk egy jo nagy adag kajat,meg meggyes piskotat es a szenhidrat este futott, mint a kazan!! Vergodtem ejfelig, folyt rolam a viz, akkor alva-etettem 1-ig, aztan utana 1 oran keresztul meg mindig nem tudtam elaludni, fel 5-kor meg kelt a lurko. MOst delelott szunyalt 3 orat akkor en is hunytam, most megint alszik...de hat most azert mast is kene csinalni...peldalul ebedelni! :lol: :lol:
Valahogy nekunk is ki kene tolni a furcsi kajat9-re. Tegnap fel 8-kor furdettunk es fel9-kor mar aludt. 10-kor kene eludnia es akkor szerintem nekunk is huzna sokaig. HIsz eddig 6 orakat siman aludt ejjel, amiota en keltegetem alussza a 3 orakat! Lehet elbaltaztam es most mar mindig 3 orankent fog ebredni?? :shock: Pedig azert bejott nekem ez a hosszu alvas...csak ugye az azutani hosszu etetes miatt csinaltam. Ma kiprobalom mennyit alszik egy huzamban! Most mar minidg raszolok magamra, hogy turelmesnek kell lennem....es ma kepzeljetek el, amikor a vallamon volt, en meg puszilgattam kozben adva a mmm...mmm hangokat olyan igazi teli szajjal vigyorgott ram ahanyszor megpusziltam!!!! :) Szeret? :) :oops: Mert en imadom!!!!! :)

Most Frideirkanak valami altato dalait hallagtjuk. Nagyon szepek es kellemes hangja van a csajszinak, szoval nekem bejon, jo kis kellemes andalito altatok! :)

Nekem meg egy baratnom mondta a hason fekvest, hogy az o babajanal bejott, de az elejen Ricsike nem nagyon elvezte, most viszont csak es kizarolag ugy alszik. Es mar sokszor volt, hoyg egyedul aludt el ugy..na persze a cumi segitsegevel, amit meg neha tartani kell neki! :wink: :)

Engem mindenki ov a legkondis boltoktol, hoyg legalabb 6 hetig ne menjunk sehova...pedig mar mennek. Holnapra is terveztunk kiruccanast, de tesom mondta, hogy jajajjjjjjj neeeeem szaaabaaaad!!!!!!!! :D En meg hajlamos vagyok hallgatni mindnekire!!! :) Szoval nem tudom, hogy meg 2 hetig huzzuk-e vagy legyunk batrak es menjunk vilagga. :)

Kép

Kép
lorcika

Hello Csajok!

Anido, sok kitartást és mihamarabbi gyógyulást kívánok nektek.
Mégis, évek múlva lehet csak műteni, vagy esetleg pár hónaposan már?
Nagyon cukik a képek, nekem is a kis fintorgós tetszik nagyon :)

Dóri, értem értem amit mondasz, és majd próbálkozom is ilyen irányban, mert tök igazad van, de sajnos nekem az okoz nagyobb fejtörést, hogy a földszinten a nappali meg az előtér közt van két lépcső szinteltolás, és már most látom lelki szemeimmel hányszor fog ezen a gyerek pofára esni, lezúgni.. és hát a járólapon nagyot lehet koppanni... tegnap azt találtuk ki apával, hogy körbe rakjuk majd a lépcső alját párnákkal, legalább puhára essen :? aztán meg ott a feljáró az emeletre, aminek elég hézagos a korlátja, meg nem is túl stabil... na majd ha már tud ezen közlekedni, megint a frász fog kitörni :roll: jó jó egy kicsit előrerohantam :lol: majd alakul :)

A konakion szerintem is iszonyat büdi, de Zsófi a kajci előtt mindent hajlandó megenni amit kiskanálban felkínál neki anya :wink: :lol: még mindig minden alkalommal úgy eszik, mintha az életéért küzdene :lol:

Márti, már miért lennél rossz anya??? Szerintem én vagyok beszari :) Össze kell szednem magam, mert a melege azért nem viszem ki, mert túl meleg van, a boltba meg a légkondi miatt nem.. szegény gyerekem 10 éves lesz mire rájön milyen is a kinti világ :roll:

Nálunk is kajci előtt van fürdés.

Csak félve mondom, mert Bringa le fog szúrni, de már megint a 11 es szopi után éjfélkor bealudt a gyerek, magától, a kiságyban :) és 7 kor kelt csak :) bezzeg én keltem fél négykor, majd szétdurrant a cicim, de Zsófika édesen szuszikált, úgyhogy eszem ágában sem volt felkelteni, én is visszadurmoltam :) most bezzeg szegénynek gondolom fáj a hasa, mert ugyan alszik, de 2 percenként nyekereg, meg nyom, néha felsír álmában... már megint mi a francot ehettem...talán a meggy? de az nem okoz gondot nem?

Niki, látod csak próbálkozni kell :wink:
pici76

Legi!
Én adtam Lilinek az édeskömény teát,útálta :twisted: :evil: :twisted: viszont puki volt bőven,de azt nem tudom,hogy az infacoltól vagy ettől,úgyhogy passz... Alexánál bejött,nálunk mindig csak a kakival van/volt gond,mert a puki és a büfi az mindkettőnél működött.De azért vigyázz vele,mert már nem egy helyről hallottam,hogy vannak babák akik érzékenyek rá.még jobban megfájdul a pocijuk tőle.
Nagyon rendes lány Hédi baba,hagyja anyut aludni :wink: :lol:
Nálunk ez még képlékeny,tegnap aludt ő is hajnalig,de ma felkelt éjjel enni,de hál'Isten akkor csak eszik és már durmol is tovább.
Jót derültem azon,amit írtál :D

Kép
bringababa

Lökött vagy Enikő! :lol: :lol: :lol:

Kép
bringababa

sziasztok

no úgy kivágtak, hogy csak na. 0 pont. Az vigasztal, hogy egyáltalán nem voltam egyedül, sőt... azért picit szégyenlem magam a 0 pont miatt, mivel a büntetőeljárás jog az én szakmám is... és 0 pont...

Nekünk nem megy a hason fekvés. Ugyanis állandóan nyomja a fekvőtámaszokat, majd elfárad és jól "pofára esik" és ez feldühíti. a védőnő mondta, hogy nyomjam le a fejét, hogy aludjon. Hát ez aztán végképp nem tetszik neki. De majd megpróbálom, hogy elalszik kézben és úgy teszem le hasra. Csak mostanában nem alszik el kézben, mert a nagy meleg miatt egyre többet szoptatok fekve. Pedig hogy utáltam a kórházban.-))) Dehát ha összeizzadunk és tiszta víz, félek, hogy ettől fog megfázni.

no lépek és sajnálom tovább magam, meg fejek, mert elkezdtem csorogni...

Márti
stella2007

Bringa :D

Én is adnám az édeköményteát, de nem kell neki, tegnap két szippantás volt, de aztán kipökte :? igaz nem raktam bele semmit...
mert csak bionádcukor van itthon, azt meg nem mertem... majd ma megyek vásárolni, veszek sima cukit és holnap újrapróbálkozom...

Csajok, anyós azt mondta nekem, hogy citromot is tehetek bele, de nagyon sok a vegyszer a citrom héján, amit beleviszek a késsel a belsejébe ahogy vágom ,ezért nagyon le kell kefével dörzsölni a citrom héját mielőtt felvágom. És hogy erre külön vegyek egy kefét...Ti hallottatok ilyet? Nekem egy kicsit túlzásnak hangzik. Persze megmosom meg minden de kefével dörzsölni?? és ráadásul külön citrommosó kefe???

Márti... hááát 0 pont, gondolom Stella így is ugyanúgy szeret :) majd legközelebb :wink:
Mi is gyakoroljuk a hasonfekvést, mert úgy hallottam jó a pocifájásra, de Zsófi is össze vissza emelgeti a fejét ha hasra rakom, aztán ahogy írtad elfárad és orrahuppan :cry: aztán vonyít :cry: úgyhogy amikor nyugodtabb periódusa van, akkor szoktuk próbálgatni, és néha már 15-20 percig is bírja... szal kitartás!!!

Én is igyekszem minél rövidebb ideig kézben tartani, kicsit úgy is tűnik, ő is ritkán igényli :shock: inkább úgy fekszem vagy ülök le mellé hogy lásson, és úgy gügyögök neki meg simizem, így sokat elvan magában, nézelődik, és ha látja hogy ott vagyok nyugis.
A karomon feküdni utál, úgy vonaglik mint egy kígyó, a mellkasomon elvan de ebben a melegben...max 5 percet bírunk.
A hátamra szoktam feldobni, azt szereti, de akkor meg nem látjuk egymást...
pici76

Sziasztok!

Anido! Sok sikert nektek a babóval, meg sok tejecskét és jó egészséget kívánok neki! Nem látszik betegnek egyaltalán, remélem nem túl "komoly" ez a rendellenesség és a műtét véglegesen megoldja! Drukkolunk nektek! Tájékztass maj minket! :)

Tegnap előtt még nem mertem nyilatkozni a vezetéssel kapcsolatosan, de ma már bátran állíthatom vezetői képességeim nem hagytak alább a második gyermekem megérkezésével! :D

Bringa! Gergővel majd félévig nem mertem vezetni én sem, olyan félelmeim voltak meg minden, nagyon kellemetlen volt. De ma beleraktam hatvan kilónétert ezzel a kis szarossal a kocsiba! :) elmentünk budaörsre onnan a 18. kerületbe onnan át a 13.-ba majd vissza budára.... blááááá undorító dugó és meleg! :(
ő méltósága végig aludta az utat. 13. kerületi állomásunkon felébresztettem és megszoptattam egy picikét, mert úgy izzadt. neogy kiszáradjon.
aztán itthon kapott még cicit mostan alszik kiterülve mint egy brekkancs! :) Úgy imádom amikor alszik! :D

Jövő héten szerdán vagy pénteken elhozhatjuk az újautónkat... még nem tudják mikor tudják átadni...jó volna szerdán akkor hétvégén már mehetnénk utazgatni! :)

Tegnap voltunk az egy hónapos teljesgenerálon az orvosnál.
tudjátok mondtam, hogy én nem méricskézek, ha nyügösködik megkínálom a cicimmel ha rákap akkor hagyom szopni, h anem akkor keresem tovább a bj forrását. Eddig teljes pánikban éltem, hogy nincs elég tejem bár gyarapszik, de biztos nem elég neki....bla bla bla
Nahmármost az orvos cici-stoppot rendelt el!!!!! Nem maradhat a cicimen csak 15 percig, közben háromszor le kell venni róla büfögni. És szigorúan csak három óránként cicizhet....
Levente az elmúlt hat nap alatt hízott 320 grammot!!!!! :shock: :shock: :shock:
Úgyhogy most 4300 gramm. Orvos szerint túl eszi magát, amiben lehet is valami, mert az utóbbi napokban rengetegett bukott-hányt, de mennyiségre is sokat, és mégsem kért utána enni.... És más betegséget nem látok rajta amiatt hánynia kéne!

Légkondiról megannyit, hogy kint voltunk osanozni a minap Levike szeme be is gyulladt... most antibiotikummal csepegtetjük de már javul! :)

Nah megyek pihengetek egyet, amíg őlordsága húúza a lóbőrt! :)

Szép napot és jó hétvégét mindenkinek, tettem fel új képeket Leviről tegnap! :)

http://picasaweb.google.com/zs.szalai/LeventeKisfiam

KépKépKép
bogyra

Pici, ez a citrommosó kefe számomra is túlzás.
Bocs, de jót röhögtem rajta.
Gyerekek, azért nem kell őket mindentől óvni, mert aztán hogy alakul ki szegénykéimnek az az immunrendszer?! Hogy erősödik?
Szóval csak módjával azzal a fertőtlenítéssel, óvatoskodással. Szerintem. :oops:

Kép
niki30

Pici!
A citromhéj tényleg tele van különbözö bacikkal meg kórokozókkal,és van vmi különleges is,biztos arról beszélt neked anyuka!onnan tudom,hogy amikor dolgoztam kaptam egy ÁNTSZ ellenőrzést,a néni kért egy vizet,én meg ahogy kell jéggel citrommal vittem neki,na akkor igazolta magát és megkezdte a kiselőadást erről a citrom dologról.
Én is pont az előbb csináltam Lilinek innit és mikor már itattam jutott eszembe,hogy csak megmosva volt a citrom,de nem sikamikáltam le :roll: :shock: Idáig szinte eszembe sem jutott amit az a banya mondott akkor,de most bezzeg igen!Hát már úgyis olyan rég szorongtam valamiért :roll: :shock:
:wink: :lol:

Márti!Hamarosan én is csatlakozom hozzád,azt hiszem vígasztalahatatlan leszek hétfőn ilyenkor.Bár ez most gondolom téged sem vígasztal :roll: csak gondoltam jól esik ha már így előre szolidarítok veled! :wink: Egyszerűen nem fog az agyam,azok a tételek amiket én dolgoztam ki,olyan idegenek számomra,hogy kezdem azt hinni vki megtréfált és kicserélte őket :roll:

Bogyra!
Cicis babát is túl lehet etetni? :roll:
Örülök,hogy mostanra már ez lett a problémátok,ez azért inkább édes nyűg,nem? :wink:
A Lőportál utcában voltál?

Na jól van csajok,akkor én holnap beülök az autóba,persze azért kérek felvezetést mellém,biztos,ami zicherr :wink:
Remélelm Lili értékelni fogja anyája hőstettét és nyugiban lesz.

Amikor Lili először fekvőtámaszozott hason én úgy hívtam kis harkály,vicces volt,ahogy járt afeje közben :lol: De most már nagyon bika,úgy tartja magát,hogy csak.Persze amikor elfárad ö is dob egy fejest és igen dühös lesz ő is.
az új tápitól végre ma magától kakált,és nem fáj úgy apocija,így végre tudtam háton fektetni,hatalmasakat mosolygott közben!
Végre szabad nyugi-Lili :wink: :lol: :!:

Kép
bringababa

Bringa olvasom, hogy a te Lilid is hasonló gondokkal küszküdött mint Domó, fájo pocak, nem mer miatta kakilni stb...milyen tápszer jott be nektek a végén? Én most Milumilt adok neki!

Kép
elizabeth25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?