A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Jóreggelt!

Lillus nem tudja, hogy vasárnap van, így ma is 6-kor fújt ébresztőt! :twisted: :twisted: Persze, csak nekem, apja tegnap is 10-ig aludt! :shock: :shock: Kiváncsi vagyok, ma mikor ébred! :roll:

Pann!
Nagyon klassz a járóka! :)
Mi egyenlőre még a földön nyomjuk, ugyanis Lillus képtelen megmozdulni :lol: :lol: . Majd ha forogni fog, lehet, hogy mi is beszerzünk egy járókát!
Ahogy látom, Gergő is szeret "ülni". Nálunk ez a műsor, hogy már "fekülni" sem szeret, azaz állandóan húzná magát ülő helyzetbe. :shock:
Ja, mi lett a bari-jégkockákkal? Nem ragadnak össze?

Dinyus!
Hát, tényleg nagy a szerelem! De azt hiszem a lányos apukák már csak ilyenek! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Tegnap így aludt Lillus...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 16:09-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska,
Robinak nincs olyan szerencséje, hogy 10ig aludjon. Tegnap 7kor álltam az ágya mellé, hogy indulás Agárdra. Ma Nati volt a soros ébrsztő. Ha 10ig várnék, biztos megütne a guta, hogy már lassan 5 órája húzom az igát ő meg csak a lóbőrt. Inkább gonosz vagyok, mint morcos. :twisted:

Dinyuska,
Jó látni ilyen szerelmes apukákat :D

Kép KépKép
lorca

Timi!

Ari a kiscsajod!

Hát igen, ez így szokott lenni... Amikor megtudtunk, hogy kislányunk lesz akkor Gábor első reakciója az volt, hogy azért a második legyen fiú... :)
Aztán másnap azt kérdezte, hogy "Tudok majd én egy lánnyal játszani?" Mondtam, hogy hát persze!!!! :D
Aztán a következő nap: "Tök jó, hogy kislányom lesz!" :lol:
Szóval nagyon aranyos volt!!!

Mondjuk megmondom őszintén én mindig is kislányt szerettem volna, elsőre mindenképpen. :oops: Úgy érzem, hogy jó az, ha egy anyának van egy lánya is...

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Ja, és amúgy a családban is nagy az öröm a kiscsaj miatt, ugyanis Gábor családjában mondhatni nincs egyáltalán lány és az én bátyámnak is 2fia van. :)

Néha, főleg az elején (nem mintha még nem ott lennénk, de mégis :lol: ) mondta is az Apósom, hogy pl. jajj, de szép kisfiú, jajjj kislány. Hiába, nincs hozzászokva! :wink:

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Dinyus, tenyleg nagyon klassz a foto! :D

A fius apak meg ilyenek:

Kép Kép
kami

Es aztan volt meg ilyen is:

Kép Kép

Elkapcsolta a TV-t a taviranyitoval, Gedeiapu epp nezett valamit, es en ugy elkezdtem rohogni, hogy gyorsan o is es elkezdte csapkodni az agyat :D IMADOM!!!!
kami

Dinyus!
Én mindigis kislányt szerettem volna! És szeretném, ha olyan lenne a kapcsolatom a lányommal, mint nekem anyummal. Ő a mai napig a legjobb barátnőm! :D :D

Tegnap Bali azt mondta, hogy úgy várja, hogy mikor szalad elé Lillus, mikor hazajön a munkából! :) Mondtam, hogy kábé 1 év múlva! :lol: :lol:

Kami!
Haláli a kép Áronról! Annyira cuki! :lol: :lol: Az első képen olyan, mintha: "Apa ugye nem baj, hogy nézem a tv-t?" :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, és Kami! Elnézve csiniaput, Áron leginkább rád hasonlít!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!

Tényleg édi. Hiába mondta apjának, hogy ő nem ezt a műsort akarja... ha nem ért apu a szép szóból, cselekszik! :)

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Timi!

Ugyanígy érzek én is Anyukám iránt, és én is teljes mértékben arra törekszem, hogy a lehető legjobb kapcsolat legyen majd köztünk és mindent meg tudjon beszélni velem a lányom, akármi is legyen a téma. Én így vagyok Anyával, bármivel bátran eléállhatok...
És nem utolsó: érezni akarom milyen az, amikor a lányom szül és nem a menyem...
Remélem egyetlenegy fiús mamit sem bántottam meg, nem szándékom... :? :oops:
Mert azért bár közhely, de igaz, a lényeg az egészség és a szerető család! És biztos vagyok benne, hogy a kissrácokkal is remek kapcsolatot lehet kiépíteni!!! :D

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Dinyus!
Bali azért kistesónak fiút szeretne! :) Persze, cukkolom azzal, hogyha elsőre lány sikerült, másodikra is biztos az lesz! :lol: :lol:
Én is bármivel odaállok anya elé.. :D

Délután megyünk apósékhoz kerti partira! 8)

Timi
Kép Kép
timocska

Engem aztan nem bantasz meg :D En regen mindig fiut akartam. Aztan amikor terhes lettem, akkor lanyt - aztan amikor kiderult, hogy kukacos az alma, akkor meg mar megint fiut :D De en egy eleg fius csaj vagyok. Nekem nem volt babam se gyerekkoromban, max plusskutyam, viszont annal tobbet fociztam, sakkoztam meg meccsbokszoztam. Sose erdekeltek a "csajos hulyesegek" es elkepzelni se tudnek magam mellett egy rozsaszin szoknyacskas kiscsajt :D nem is nagyon tudnek vele mit kezdeni!!! Valszeg nevelnek egy fius csajt - akkor mar inkabb legyen fiu! A tesom lanyait szeretem, ok talan a kivetelek, akarmilyen izek lennenek is, szeretnem oket :D De azert Fruzso nagy franc, amint a mellekelt abra is mutatja:

Kép

O mar nagyon oltozkodik, es festegetne is magat, ha hagyna az anyja (neha nyaron hagyja... az meg belefer... de nem is ugy nez ki, mint egy 8 eves lany!)
kami

Dinyuska,
Én is mindig lányt szerettem volna. Be is jött. Amikor Szabira mondták, hogy kislány, nagyon örültem. Meg annak is, amikor mondták, hogy kisfiú. Nem hinném, hogy akár egy centivel is magasabban lebegtem volna a föld fölött, ha kislány lett volna, annak ellenére, hogy végig azt szerettem volna.
Elég sok időbe került, amíg rájöttem, milyen szépek is rózsaszínben, nem vagyok egy csajcis anyuka.

Timocska,
Nati jó szokása, hogy amikor megjön valaki, odarohan nagy üdvrivallgással. Imádnivaló. Robi azt már kevésbé szokta élvezni, hogy ilyenkor jól odacsapja hozzá a fejét. Robi 179, Nati a fele. Részletezzem, hová csapja a fejét? :twisted:
Apucinak nem is kell olyan sokat várnia! Onnantól, hogy tudnak mászni, már odamennek. Hihetetlenül aranyos, ahogy egy össze-vissza mozgó bébi halad feléd esetlenül. Nat 8 hónaposan tudott mászni. Odáig meg csak 5 hónap van!

Egy lányos előny: Amikor pont jobban eltalálta apát, Robi kicsit csúynábban nézett. Erre ő felnéz és mondta, hogy Natasa szereti apát! Kislányok általában hamarabb kezdenek beszélni :)
Fiú előny: Muszáj megzabálni őket :D Szabi nélkül nem lenne kerek a világ :D

Kami,
Fruzsina nagyon szép kislány. Ő a nagyobbik?

Kép KépKép
lorca

Lorca! Majd' beszartam a rohogestol a Robi-fogado sztorin :D

Jaja, Fruzso a nagyobbik. 8 eves, asszem 9 lesz az iden. Ezen a kepen o mar tiszta no...
kami

Hahó, itt vagyok.
Én 10-ig aludtam!! Na nem megszakítás nélkül, mert fél 6-kor Boldi szopizott egyet, aztán a változatosság kedvéért apa ment be mellé a franciaágyra, és én költöztem ki a nappaliba, úgyhogy azonnal visszaaludtam, míg ő bent vesződött, h Boldi még aludjon már egy kicsit! :lol: Jól esett, tegnap úgyis én voltam az "áldozat", mert kerti partin voltunk, de míg mindenki kint szórakozott, én Boldival kínlódtam szinte végig, mert nyűgös napja volt..
Köszöni a harmadéves köszöntéseket :D

Hogy van Beni? Hogy aludtatok? Adtál neki valamit végül? Szegény, annyit gondolok rá, a fülfájás borzalmas, nekem sokszor volt felnőttkoromban is, és hát volt, h én is sírtam hangosan :(

Jók az apukás képek!

Eredetileg mi lányt szerettünk volna, de mikor mondta a doki, h fiú, akkor úgy örültünk mind a ketten, mintha azt akartunk volna...így megy ez :D
És állítólag a fiúk valami speciális szeretettel tudnak ragszkodni az anyukájukhoz :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Hat igen, oreg Boldinak mi is boldog hofordulot kivanunk...

Csajok, megorulok. Aron rajott, hogy tud visitani. EGESZ NAP VISIT! Mint egy kismalac! Kozben megprobal kuszni, hason fekve maga ala huzza a labat, a segget feltolja es persze eldol, mert a karja meg nem eleg eros... en meg itt ulok a forditasom tetejen es nem haladok, mert 1) k...nagy a hangzavar, 2) allandoan forditgatni kell a hasarol a hatara. Kozben majd' beszarok, akkorakat rohogok rajta!!!!! Annyira edes! Tokre lenne kedvem jatszani vele, de ma nem megy... na, a melo sem.... ejszakazni fogok, hotziher!!!!

Raadtam egy bugyit, az apja vette neki, beletettem egy Jessa-betetet, ha esetleg piplne... kakira nem szamitok ma...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kami

Sziasztok!

Én szinte biztos voltam benne, hogy lányom lesz elsőre (mióta az eszemet tudom így terveztem), úh ültem egy du-t magam elé révedve, mikor kiderült, hogy fiú. Nem csalódott voltam, hanem meg voltam lepődve. Hogy nekem, fiam lesz?!? Hát fel kellett dolgoznom, de végülis nagyon gyorsan beleéltem magam, és hát Ádám nagyon büszke fiús apuka, úh nincs itt semmi gond! :D :D :D
És úgy tűnik, hogy ez a "szerelem" működik apa és fia közt is:

Kép

Lorca! Én már nem tudom, hogy Gergőnek most éppen mitől ilyen a színe, de valszeg is-is. Sárga is, napbarnított is, bár ahogy visszanéztem a korábbi képeinket, nekem most úgy tűnik, hogy már nem is annyira sárga! :roll:

Járóka: nagyon-nagyon boldog vagyok tőle! Gergő végre nem a földön hempereg (nem vagyok az a naponta porszívózós :oops: ), és sokkal jobban elvan benne egyedül is, mint a játszószőnyegén, mert azzal, hogy magasabban van, nem a lábamat látja ahogy jövök-megyek a szobában, hanem az arcomat, és így sokkal nyugodtabb. Ma pl. folyamatos kontaktust tudtunk tartani miközben én vasaltam, beszélgettünk, énekeltem neki, és csak néha mentem oda hozzá egy kis dögönyözésre. Szóval úgy tűnik, beválik! :D :D :D
Vendég

Áron egy női eü betétben nyomul? Nem semmi!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Igazabol inkontinencia-betet es hat mi csak rendeltetesszeruen hasznajuk :)
kami

Sziasztok!

Tudom, hogy már volt itt téma a napirend vs igény szerint, de újra felvetném, mivel azóta eltelt egy kis idő, a babák is nagyobbak lettek, ti is lehet, hogy változtattatok rajta.
Eddig mi olyan nagyjából napirendet követtünk:
- evés előtt ill. kakinál pelus
- evés igény szerint, általában 3-3,5-4 óránként, általában délután sűrűbb
- nagyobb alvás délelőtt valamikor 9 és 11 között
- kisebb alvás délután, és
- fürdés/mosdás este 9 körül az utolsó szopi és alvás
- éjjel max 1szer kel2-3 körül, utánna alvás 6ig, 7ig, vagy ha nem ébred csak hajnal 4-5 körül, akkor utánna világosban már nem alszik tovább, legközelebb csak délelőtt.

Nem mérem, hogy mennyit eszik, csak a védőnőnél havonta. Legutóbb csütörtökön mértük. Akkor volt 6070 g (4400) és 61cm (53) szóval itt gond nincs.

Tény, hogy így szinte semmire sincs időm, a háztartás nagy (nagyon nagy) részét a férjem viszi, ebédet meg hozatjuk...

A félelmem az, hogy ha nincs ennél fixebb, pontosabb napirend, akkor később a "fejemre nő". Viszont a suttogó féle 4É-vel sem tudok azonosulni teljesen és eröltetésnek érzem, miközben lehet, hogy tényleg hasznos! Kicsit zsong a fejem :? :shock:
(és akkor még nem is beszéltem a nagyszülői jótanácsoktól).

nanica

Nanica, nekünk szinte szó szerint ilyen a napirendünk, szerintem ez elég fix, én nem gondolom, h lehet fixebb. Persze az a gond, h soha nem lehet rá igazán számítani, h tényleg tuti h aludni fog délelőtt egy hosszút, és délután is, de azért 80%-ban bejön, én jobbat nem is remélek.
Én emellett nagyjából (mikor bejön), tudok takarítani stb. Sőt, ugyebár én szeptembertől 4 órányit dolgozni (fordítás) is fogok. Ettől persze azért aggódom.. de mikor ennyire tartja a rendet, akkor sztem menni fog. A gond akkor van, mikor egész nap nyűgös, én meg ideges vagyok..
Szóval hogy lehetne pontosabb? Pl. h azonos időpontban menne a reggeli, tízórai, ebéd stb? Ez megy valakinél?

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi: most megnyugtattál, hogy nem vagyok egyedül... :D

Azt tudom én is, hogy egy gyerkőc nem óramű és nem is szeretném, ha mindig ugyanakkor történne minden, mert az uncsi is lenne egy idő után

Csak én is azoktól a napoktól félek, amikor semmi sem jön össze, és azt látom, hogy ez néha az előző napok hatására történik, amit ugye ki lehetne küszöbölni, ha valamit másképp csinálnék... de erre midnig csak utólag jövök rá :twisted:

Illetve van úgy, hogy pl elalszom szopi közben (ez néha ülve is megy :D) és nem tudom mennyit evett... ezért borul mindnen, mert nem bír ki annyit mint amennyit én gondolok - erre megoldás lenne a mérleg, de azt az idegességet meg nem akarom magamnak...

nanica

Nállunk szinte mindig azonos időben eszik kivéve éjtszaka. Akkor vagy 2-3 között vagy 4-5 között (az utóbbi napokat a nyügi miatt nem számolom. Igy is mindig 9-13-17-21. De hogy mikor alszik!!! :roll: Kiszámíthatatlan. Nállam is állandóan szalad minden.

Jelentem Beni jobban van adtam este neki Nurofent és egyszer hamizott 1/2 3-kor és reggel nyolckor arra mentem be hogy vidáman gügyög és nézelődik. :D Nagyon örülök. Kivi vagyok holnap mit mond a fülész! :roll:

Na szaladok hamizni apa csinált meleg szendót.

KépKép
csongria

Agiboldi! Ez nekem igy volt: kajak: 9-12-3-6-9, pont 3 orankent es 2 kaja kozben volt 1-1,5 ora jatek es 1 ora alvas. Most elofordul, hogy 2-2,5 orara etetek, de holnaptol a sarkamra allok es visszaszerzem a regi napirendet, ha kell, bugyolaval es egesz napos olben tartassal. Egy napot siman raszanok erre, mert a fenti napirend arany eletet, kiszamithatosagot ES boldog babat eredmenyez. A mensi miatt zokkentunk ki, akkor megkavarodott a tejem es neha ugy erzem, visszaalt rendesen, neha meg ugy, hogy nem...

Teny es valo, Aron igenye is tuti megvaltozott: ma pl egesz nap le sem allt, cak amikor szarra izzadva es felholtan a faradtsagtol alomba zuhant ugy, ahogy eppen volt. Pl:

Kép Kép Kép

Ezek mind ma keszultek. Kicsavarodva, hason, oldalt - olyan hirtelen fogja el az almossag, hogy a hatara gordulni sincs ideje... Szoval ki kell talalnom, hogy varazsoljam vissza a napirendet az eletunkbe...
kami

csongria!
hááát én nem is írok semmit a dokidról. az biztos, h én n n durván beolvasnék neki, egyszerűen felháborít, h ilyen megtörténhet és akkor legalább mással ne legyen ilyen. mégis vajon hány gyereket kínoz így meg évek óta????
beninek gyors jobbulást!!!

nanica
ez már szerintem A napirend. mi kell ennél több?? főleg egy ilyen pici babánál?! a suttogó tökjó, nekem is n sokat segített (mondjuk főleg ink abban, h átlássam - még ha fel nem is ismerem mindet ma sem -, h mennyiféle sírás van), de azért nem szentírás. de egyébként ott is az van sztm, h a 4É az vlmi olyasmi mint ami nálatok van. a kami által vázolt "kajak: 9-12-3-6-9, pont 3 orankent" az meg a szigorú napirend. tény, h kinél mi válik be azt kell alkalmazni, de sztm ti n jól álltok. nálunk is van vlmi hasonló, de mostanában a kaja ink 2,5 óránként van, mint három, viszont tény, h viszonylag keveset sír (kop-kop) és akkor is legtöbbször azért, mert nem teszem le időben aludni és túlpörög. persze könnyű nekem, nem vagyok egy háztartásguru, viszont ha alszik én már fél óra alatt össze tudom rántani a lakást, és ha van másik félóra szabad, akkor lesz kaja is. ha nem, akkor szendvics :lol:

pann
énisénis járókát! hányszor hány cm egy ilyen? mert vásárlás előtt lehet, h nekünk is ink méricskélni kéne
gergő irtó cuki az etetőszékben!

drusza
én is azzal tartom magamban a lelket a fogyással kapcs, h majd szoptatás után... legyen kedves majd senki nem emlékeztetni, ha eljön az ideje :lol:

:?: a hét kérdése :?:
vissza lehet altatni egy gyereket, ha félhatkor eszik hajnalban? mert nekem nem sikerül :evil: és rendkívül aggresszív vagyok olyantájt, nem nevezhetném pozitív napkezdésnek. szvl van vlmi módja, v törődjek bele, h ez itt bizony a móka-kacagás ideje. (sovány vigasz, h legalább nem dolgozni kell menni...)

sági
légyszi képet a keresztelőről! n kivi vagyok, peti mit viselt! na meg, h bírta a ceremóniát?

ágiboldi
basszus, pont ma jutott eszembe a süti, h nem is kérted a receptet, bizti nem is ízlett :? . no de megy a privi!

majus3

és még azt, h valszeg kelének jön a foga. már jó pár napja fáj a szopinál amolyan zsibbadósan az a rész, ahol az alsó ajka van, és a keresztanyám tegnap megmutatta, h az ínyén ki van fehéredve két csík. én azért bízom benne, h ez csak egy gyors rajt és még lassul a tempó..

majus3

Nanica,
Érdemes a Suttogón kívül még néhányat elolvasni. Vagy több, vagy egy se :wink: Tényleg ír jó dolgokat, de azért érdemes fenntartásokkal kezelni.
Egyetértek azzal, hogy a napirend uncsi. Ezt évekig kell csinálni, a monotóniába meg beleőszülnék. Így legalább van egy kis változatosság. Szerintem jobb.

Ágiboldi,
Szerintem ha van időérzéke egy babának, az a világos-sötét napszakokhoz igazodik, nem pedig az órához. Az meg naponta változik. Így boldogan úszok az árral. Persze nekünk Nati miatt elég kötött a rend, ebbe kell beleilleszkednie Szabinak. Jól megy neki, így nem okoz gondot, ha mondjuk a szopi közepén kell lecsapni a kiságyba, mert Nati pont meg akarja öngyilkolni magát. Szépen kivárja a sorát.

Csongria,
Reméljük csak jókat mond a fülész. A dokidat pedig nem szeretem. :evil:

Május,
Törődj bele. Szabi 5 körül kel, amiben a 4 is benne van. Ilyenkor kb egy órát van fent és utána egyet alszik. Megegyeztünk, hogy elviselem a hajnalokat, ha nem sír. Azt jobban utálom és tartja a megállapodást. :D
Szabinak is látszik a két csík. Már vagy két (?) hete. Főként akkor, amikor a megállapodásunk ellenére hosszan mondja, hogy áááááá. Fog az nincs. A gyors kezdet általában gyors befejezést is jelent. Azért jó túllenni rajta.

Kép KépKép
lorca

Május!
nem írtál azóta, hogy mikor szültél az Istvánban, kinél (szülésznő, orvos)... ha valamikor írtál róla és a többieknek már uncsi, akkor írj priviben.

Náluk visszaaltatásban a hasra fektetés általában beválik. Bár már nagyon emelgeti a fejét Laura, így mostanában előfordul, hogy torna lesz az alvás helyett. :) Amúgy nálunk is a délelőtti alvás a menő, délután már csak bóbiskolás van.

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Sziasztok! :)
Na, visszajöttünk apóséktól a kerti partiról. Lillus egész jól viselte, bár délután nem aludt. Most kidőlt.

Nanica!
Szerintem is teljesen jó napirendetek van, nem is lehetne jobb egy ilyen picivel.
Nálunk ált. 2,5-3 óránként szopizunk, aztán kábé 1-1,5 óra játszás, aztán alvás. Na, ez napirend? :)

Drusza!
Kivi vagyok, Kelének mikor jön ki a fogacskája! :D Ja, Lillus is 6-kor fúj ébresztőt és nem alszik vissza! :evil: :evil: Pl. ma is akkor kelt. Aztán 6-kor szopi, kicsi játszás és 7-kor szundi vissza! Persze, én akkor már nem tudok! :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 16:10-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Napirend
Nálunk kb. 2 héttel ezelőttig volt napirend, most nincs. Össze-vissza szoptatok (a nyűgösség miatt). Ami biztos, fürdés 7-kor, utána szopi, alvás legkésőbb 9-kor és ébredés ritkán 3 körül, gyakrabban 5 körül, de még mindig ágyban vagyunk(alszunk) legalább 7-8-ig. Aztán meg annyiszor adok, ahányszor kér. Mert ha sír a cicin, akkor nem erőltetem, így viszont van, hogy fél/egy óra múlva ismét szopizni akar. Most gyarapszik is mint a fene (a múlt héten 220g). Inkább délelőtt szopizik többször, ami nem jellemző másoknál. Szerintem, mivel ilyenkor sok vizes tej van, azt gyorsan kipisili, kikaklija és így gyorsan megéhezik újra, meg csikarja a hasát és sokat mozgolódik, így hamarabb megéhezik. Egyébként pedig van olyan nap, hogy alszik egész nap (mint pl. ma), és van olyan, hogy alig pár órát napközben. Remélem, majd beáll egyszer csak valami új napirend.
Hogy lekopogjam, tegnap és ma kisangyal a kislány. Tegnap\ma voltunk Börzsönybe bulizni és mosolygott, barátkozott, keveset sírt. :D Persze, hűvös is volt. Lehet, hogy egyébként a meleg a probléma? Vagy az segített, hogy igény szerint szoptatom? Vagy, hogy nem szedem a Cezarette-t?.

Ágiboldi,
Nálatok mi a helyzet? Még mindig sír a cicin? Nálunk szerintem biztos nem a kevés tej a probléma (legalábbis most már). Inkább olyankor valami büfi szorul belé. Persze, lehet egyik gyereknél ez, másiknál az az ok. Egyébként már akartam mondani, hogy mi is gondolkodtunk a Boldizsár néven, mikor még nem tudtuk, hogy lány lesz. Szép neve van (és helyes fiú).

Bébiőrző,
Van valakinek ilyen? Mi gondolkodunk, hogy veszünk egyet, mert sokat szoktunk kirándulni menni stb. és ha alszik, akkor hasznos lehet. Valami tanács? Fontos a márka? Használtan is jó, nem?

Lorca, Deako
A "túrós bukás oka tej\tejtermék lehet" azt LLL-es szopizási tanácsadó írta. Egyébként én sem hiszek benne. Végül is mindig is túrósat bukott, de mostanában jobban. Szerintem inkább azért, mert egyre gyorsabban behabzsolja a kaját.

KépKép
bozotka

Ja, Lilla 6200 gramm, a héten 190 gr-ot hízott! :) Éljen! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Május! Van nállatok redőny? Nem lehet hogy világos van hatkor így aztán gyere anya játszuk már??? Nekem is jöhet a sütis recept isteni volt el is felejtettem mondani!

Timo! Azok a húsos combik Lillánál?! Meg kell zabálni, na de tényleg! :lol:

A jövő héten nem leszek ha minden jól megy! El ne felejtsetek és ha lesz Barbinál tali a jövő hét után, jön valaki gyalog? Mehetnénk együtt! Tényleg Barbi hol van vagy csak én voltam figyelmetlen? :oops:

KépKép
csongria

Sziasztok! :)

Hát nekünk ritka sz.r éjszakánk volt. Na, nem Lillus miatt, ő fél 10-től 4-ig aludt és még most is húzza a lóbőrt.
Éjjel 1-kor arra ébredtem, hogy Bali a wc-ben hány.. :cry: :cry: 2-ig ébren voltunk, mert olyan rosszul volt. Aztán 4-kor kelt Lilla és Bal újra meglátogatta a wc-t.

Na, ébred a lurkó, majd folytatom!

Timi
Kép Kép
timocska

Aztán Bali még majdnem el is ájult, miközben én szopiztattam... még vagy 5-ig hanaloztam Balival, 7-kor meg ébredt Lillus. Szóval nem vagyok valami túl üde! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!
Timi, és aztán még elment dolgozni? Vagy otthon kókadozik szegény veletek?
Ja, és tartjuk a lépést Lillussal, 6240 :D Boldi belehúzott..
Lillusnak gyönyörűséges ruhája van!

Ria, jó nyaralást a doki után!

Májuuuus, elküldöd mégegyszer a receptet?? Biztos benne van az elküldöttek között... mer béna vagyok és egy mozdulattal az összes beérkezett üzenetemet kitöröltem :?

Kladi, képzeld, most szombaton egyszer se csinálta a mellen bőgést, és tegnap is csak egyszer.. Inkább az volt, h abbahagyta és vigyorgott..
De mikor neked cicin bőg akkor ha leveszed nem csinálja? Mert nekem úgy is, tehát hiába várnék fél órát..

Május, ezzel a hajnali vidámkodással Boldi is mindig bepróbálkozik, de én mereven elzárkózom. Én hajnalban egyáltalán nem vicceskedem SENKIVEL, morózus goromba álmos nyűgös görcs vagyok. Úgyhogy hasrafektetem és akkor kis esély van, h visszaalszik, ahogy Dinyus is írta, de mióta meg tud fordulni, azóta ez problémás.. Tegnap pl csatatérré változott a franciaágy, mert folyton visszafordult, fogta hozzá a lepedőt, húzta, nyöszörgött és dumált, én morogtam, erre a hátán forgott körbe lepedőstül, én átraktam a párnámat a lábához és úgy próbáltam kétségbeesetten visszaaludni, stb...
Ezután mentem ki a nappaliba, ahol a hajnali szopi óta apa békésen aludt, h csere van, ő megy be küzdeni, én alszok a kanapén :D Dehát ezt hét közben nem tehetem meg mert dolgozni megy..

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Nem, apa itthon kókadozik velünk! Persze, Lillus is a "legjobb" formáját hozza, sikongat, kiabál, óbégat és bőg! :( De hát nem tehetünk róla, ő nem tudja, hogy apa beteg! :cry:
Eldöntötted már, hogy mikortól lesz hozzátápi?

Timi
Kép Kép
timocska

Hahó!

Alig tudtam visszaolvasni...
Szenvedek az allergiámmal :( Ha 2 naponta szedem a gyógyszert, az nem elég, viszont jó kis depis mellékhatásokat okoz :? :( Szóval nem vagyok a topon :(

Babaúszás: most olvastam a Kismamában egy cikket: vagy 6 hónapos korig ajánlott elkezdeni, vagy utána már csak 5-6 éves korban érdemes.

Pann! A Ti bűvös 16 hetetek tartotta bennem a lelket :( Úgy látszik akkor bőven türelmesnek kell még lenni :?

Dinyus! Kipróbáltam amit írtál, hogy pont a füle megesságába teszem a csörgőt: na akkor nem fordul oda! Olyan, mintha a hátamögül hallaná a hangot -
mármint úgy viselkedik. Próbáld meg, hogy perifériára rakod a csörgőt! Elvégre a tárgyakat is akkor tudják követni, ha nem mozgatod túl gyorsan a szemük előtt!
Ennél se a legnehezebbel kezd ;)
Nagyon édik a fotók! Nálunk is nagy a szerelem :P

Pann! Nagyon klassz a járóka! Gergőnek hogy tetszik? Engem is visszatart a helyhiány :? Na meg ha már kúszik majd, akkor úgysem marad meg benne :?
Marha jó az etetőszékes fotó :D

Ria! Nagyon kiakadtam! Szegény Beni :( Örülök, hogy jobban van már!!! Én azért beolvasnék a dokinak...

Állag: én nagyon el vagyok keseredve a hasam miatt... Nem is az állaga zavar, az helyrehozható, e a totálisab szétrepedt bőröm az nem :( Próbálok megbarátkozni
a gondolattal, hogy ez mostmár így marad, de még nem sikerült :(

Szabinak gratula a fordulásokhoz :D

Timi! Május! Emma több mint 1 hónapja 7 körül kel - tegnap 5kor döntött úgy, hogy kialudta magát és indulhat a nap :? Jó kis szülinapi ébresztő volt Gábornak... Szerencsére ma
bepótolta a tegnap elmulasztottakat és hn8-kor kelt :D A hajnali keléseknél én sem vmi vidám :? Sőt puffogok magamban egész reggel amíg nem tudom napközben bepótolni :D
Bali jobban van már? Szegény :( Elcsapta a hasát?
Hogy Lillus mennyit változott!! :shock: :P

Kami! Csini Áron a bugyeszban :D

Na megyek, nyekereg...
Vendég

Tali: nyilatkozzatok, hogy melyik nap jó és ki tud jönni! Nekem még okés a dolog :D
Szóval jövő hét kedd vagy csütörtök és akkor ki tud jönni?
Vendég

Ja, Kami!
Még neked akartam írni, hogy hihetetlen mik nem jutnak az eszedbe: bugyesz és betét! :lol: :lol: Pelusspórolás! :shock:

Pann!
Te gyűjtöd a Liberós nyuszikat? (mármint a matricát?)

Barbi!
Hál'Istennek mi nem vagyunk allergiásak, a legjobb barátnőm viszont igen. Ilyenkor tiszta takony állandóan, folyik a könnye stb. És a gyogyó miatt meg teljesen zizi (depis, agresszív stb.) :shock:
Nem tudom mi baja lett Balinak, szerintem a tegnapi kerti sütésen sokfélét összeevett és az lehetett a gond. Most már lázas is, itt kókadozik. Két kisbabám lett! :D :D Persze, Lilla is hozza a formáját, sikongat, óbégat és bőg. :evil: Ő nem tudhatja, hogy apa beteg... :(

Timi
Kép Kép
timocska

Apropó pelus: Segítsetek! Emma 1 hete volt 5,5 kiló, most 5,7-5,8 körül lehet ha tartja a növekedési ütemét (majd ma vagy holnap lemérem), és még mindig nagy rá a 4-9 kg-ig pelus :shock: A 3-6kg-ig meg már érthető módon kezd kicsi lenni :? Még mindig ez utóbbival nyomulunk (Huggies), de már a combinál igencsak szűkös... Ötlet?
Vendég

Sziasztok Csajok!

Kisbabám 2 nap múlva lesz 3 hónapos. Lackónak hivják és nagyon édes kisfiú.
Az elmúlt 8 hónap alatt (a terhesség 4. hónapjától) minden nap benneteket olvasgattalak.
Rendkivül jó érzés olyan emberekkel kapcsolatba kerülni, akik hasonló helyzetben vannak és megosztják egymással érzéseiket, tapasztalataikat.
Ez alatt az idő alatt "megszerettelek" benneteket és most jutottam el odáig, hogy irjak is.
Aranyosak vagytok, hogy az újonnan jövőket kiváncsisággal és szeretettel fogadjátok. Remélem én is jöhetek közétek.

Puszi:
Asi
Vendég

Szia Asi! Gyere, persze! :D Emma és Lackó ezek szerint egy napon születtek :) Mesélj, hol szültél, milyen volt a szülés, milyen baba Lackó?
Vendég

Ja és hogy miért csak most írtál? ;)
Vendég

Barbi!
Milyen a nagyobb pelusotok?

Szia Asi!
Csatlakozom Barbihoz, mesélj nekünk!

Timi
Kép Kép
timocska

Huú, hol is kezdjem.
Igazán nem tudom megmagyarázni miért nem irtam eddig, egyszerűen nem mertem.

Szülésről röviden: Cegléden hoztam világra a fiamat, mert az orvosom ceglédi. Nagyon sok gondom volt a kecskeméti orvosokkal, mert nem hitték, hogy lehet gyerekem.
Az orvosommal (és perszer a férjemmel :lol: ) 4 éven keresztül hiába próbálkoztunk a teherbe eséssel, amikor elküldött a szegedi Kaáli Intézetbe. Inszeminációs kezeléseken estünk át, a harmadik beavatkozás sikeres lett.
Boldog várandosságom volt.
14 óra vajúdás után császármetszéssel született meg Lackó, mert rosszul feküdt a méhemben.
De ezek a dolgok -szinte - feledésbe merültek, annyira jó baba Lackó.
Egy nap 5-ször eszik, de sajnos pótolni kell tápszerrel az anyatejet. Próbáltam én is a More Milk kapszulát, de nekem nem jött be.
Az egész éjszakát végig alussza este 8-tól reggel 7-ig alszik. Már két hónapos kora óta. Szerencsés vagyok, minden tekintetben.
Anyósom védőnő és az ő javaslatára már minden délelőtt almalevet iszik, délután pedig gyümölcspépet kap.
Erre azért volt szükség (szerinte) mert nem csak anyatejet kap, hanem tápszert is és ráadásul szója alapú tápszert, mert a tejes alapútól kiütéses lett.
Nagyon félek attól, hogy teljesen tejérzékeny lesz.

Hát "röviden" ennyi.
Egy kép rólam és róla:
Kép [/img]
Vendég

Sziasztok Lányok!

Most találtam rá erre a topicra és elég sokat visszaolvastam és láttom, hogy úgyanazon problémákkal küzdök mint Ti. Ezenkívül nagyon szimpatikusak vagytok :lol:
Az én kicsi fiam április 14-én született és szeretném megkérdezni, hogy jöhetek-e hozzátok, befogadnátok-e minket? :lol:

Kriszti

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Asi! Nagyon jól mutattok a képen Lackóval :D Szerintem nagyon hasonlít rád - a szemetek legalábbis ua ;)
Az éjszakák nálunk is hasonló képpen zajlanak :P A hozzátápit viszont csak a 4 hós oltás után kezdjük csak. Remélem nem lesz tejallergiája Lackónak!

Timi! A nagyobb pelusunk Libero... Lehet, hogy a nagyobból is a Huggiest kéne megpróbálni? :roll:

Emma elaludt 1 órája, úgyhogy már le is zuhiztam és ki is teregettem :D Friss és üde vagyok :lol:
Vendég

Szia Kriszti! Gyere, mesélj Te is :D

Én meg addig bekapok vmi reggelit... :D
Vendég

Barbi!
És hol nagy neki? A pocakján vagy a combiján? Amúgy szólj, ha hülyeségeket kérdezek! :oops: Én nem szeretem a Huggiest sem. De próba cseresznye! :lol: :lol:

Asi!
NAgyon aranyos fiacskád van! :) Szerintem még nem kellene neki ilyeneked adnod, függetlenül attól, hogy tápiztok is. A tejpéptől nem lehet allergiát kapni? :shock: Nem értek hozzá, ne is szóljak bele? :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?