A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

christine megy a sok sok +++++++!
még a végén te is szivvi idősen osztódsz ketté, de sebaj, ha egészséges!

a lepényt nekem doki nem szokta mondani milyen, csak azt, hogy hátsófali, most viszont uh-n az sztk-ban én úgy értettem 1-es, az lehet még ennyi idősen is?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

ja és még a melltartóméret, nekem alapban is 85-90B asszem, vagy C és most is, az elején duzzadt meg egy kicsit, de aztán semmi, gondolom ha majd beindul a tejci, már nekem sem lesz ez elég...

lynia-

Vár rám pótolnivaló az olvasásterén,de rohanok fürdeni,ha a drága párom befejezi végre!! Lent voltunk a Velencei tónál. Hát jól elsírtam magam a partján, hogy én be akarok menni!! Nem néztek ám hüyének térdig a vízben, poacakkal,bőgve!! :cry:
Örült a férjem h lent voltunk,meg lazítottunk egy kicsit a srácokkal, csak iszonyatmód bedagadt a lábam. Eltűnt a bokám, hiába áztattam a vízbe. :(
Vendég

elképzeltelek Orsi :D :D :D
mostanában én is nyavajgok, hogy de mennék strandra, de hát a balcsiba így mégse, meg amúgy évente egyszer ha belemegyek, de persze most hogy nem lehet...

lynia-

Próbáltam pihenni, de sehogy sem jó, ide-oda forgolódtam, melegem van és leszakad a hátam...
Emi látom neked sem jobb... ezek jóslófájások, talán erősebbek a fronthatás miatt, szerintem tudjuk majd, ha eljön az idő...
Mindenesetre befestettem a hajam, hogy legalább valamit csináljak. :shock:

Bori: nagyon jól írsz mindenről, én személyesen köszönöm neked, érdekes és hasznos dolgokat tud meg belőle az ember lánya. Akkor nem lőttem én sem mellé az "ébreszgetés" tanácsommal Szivvi felé.
Főni neked is nyugodt baba volt a hasadban és most kint is az? Ennek is örülök, mert Drága Kisfiam nagyon nyugis ott bent, remélem kint is az lesz! Nem is kérdeztem, kértél-e valami fájdalomcsillapítást, és hogy hatásos volt -e a málnalevél tea tágulás szempontjából? Úgy emlékszem (bocsi ha rosszul), hogy mégsem volt gátvédelem, sebed hogy gyógyul? Szopizás egyből beindult? Bocsi, ha sok a kérdés, de engem nagyon érdekel!
Puszika nektek!

Andrea
Kép
kindernay

Bori!
Szal akkor az utolsó 2 óra volt nagyon brutál?..ha jól értelmeztem :roll:
Valaki mozgolódik...ez annyira édes..kicsi Ádi éhes, cicit kér, nyamika :P
Ja köszi, hogy megosztod velünk a tapasztalataidat, ruha, popsitörlő, szopi téren!

Jöhet ám Szivvikém tőled is sok ilyen!
:lol:

Emi!
Az is fájás ha kidúgja magát, mármint jóslófájás.
Klassz a falvédőőő nagyon! és köszi a Samu kuckó dicséretet..

Nálunk is van sok hullámzás, egyik oldalon-másik oldalon..néha rugás is..de görcsi alig, keményedés alig..pedig nem szedem már a MagneB6-ot csütörtök óta..

Ági!
Ez durva story..de sajnos van ilyen...(változtatni kéne itt sok mindenen..mármint Magyaro-n, ahogy a dolgok mennek..áááh)
torolve_20131003125716

Engem is érdekel minden babás infóó!
torolve_20131003125716

Ja, MgB6 napi 1x szedem még, mert brutálisan begörcsöl a lábam, azt mondja a szülésznő nyugodtan lehet, mert a szülőágyon is nagyon sokszor begörcsöl a vádli a vajúdás meg szülés alatt! :shock:

Gurgi: ha az is fájás, amikor kidugja akkor nekem rengetegszer van ilyen, meg keményedek is!

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Na végre gép előtt!

Nem tudok mindenre reagálni annyit írtatok 2 nap alatt! :)

Borinak nagy üdvözlet, nagyon szép a lurkó, még nem ismersz, mert akkor csatlakoztam amikro már babáztál! gratulálok!!!!

Emi, nekem is mindenm fáj, azok a csontok főleg, de már 1 hónapja, főleg az ágyból felkelés macerás, de amúgy ülve-állva, mozogva elmúlik... Hát igen ez már a vég! :)

Képzeljétek ma végre leburkolták a nappali-konyhát, és a fürdőszoba is félkész, már csak a festés éás a 3 szoba padlózása lesz hátra, azután lassan költözködhetünk is! Még van 1 hónapunk a vonalzó szerint, remélemn addig kihúzzuk! Jó lenne már az új házba hazamenni!

Szivvi, érdekes amit a fixiesről mondasz, áén mindkétszer azt használtam és nekem bejött... mondjuk én szopi közben fejtem, 1 cicin baba, másikon aventes kézi, és így nem folyt a betétbe. Akkor biziti átázott volna!

Gurgi, nagyon klassz lett a Samu-lak4 felírtam a számod, ha nem gond neked küldök sms-t ha valami lesz, addigra te már bizti babázol és otthon lesztek! Bár ha valaki megadja a már babázók közül a számát kölcsönbe :) az sem baj, mert akkor nem a friss anyucit zaklatom a jóhíremmel?! :D

na most csak ennyi reakcióra futotta, holnap bővebben írok!

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1

Hűha, már nekem is nagy hasam van!!!!!! :D:D:D:D

KépKépKép
dikó1

Dikóó!
OKé küldjél nyugodtan sms-t.
Hová költöztök? Dejóóóó, kertes házikóó, nincs is annál jobb!

Kinderke!
Szal napi 1szem Magne-t még szedsz..aha, a görcsök..na azt nem kéne, mármint vajúdás közben..még az is..az durva..
torolve_20131003125716

Ja Dikó! Köszi neked is a Samu lak dicsit..

Kinderke!
Bizony az is fájásnak számít. hm..csak gondolom lájtosabb..ill. azt nem érezzük csak keményedik..esetleg pici görcs kíséri..

Tegnap a lelkészbácsi, azt mondta, hogy a felesége az első babáját 70 perc alatt megszülte..akkor mentek a kórházba amikor már szinte kint volt a feje és hogy a felesége nem ismerte a fájdalmat. (mármint akkor)..
Hát, ilyen is van!
torolve_20131003125716

de az olyan furi hgy a hátkidugás jóslófájás!? tudom, volt róla szó, de én elvetettem...akkor ma volt egy jóslófájásom, ami kb 12 órán át tartott! :wink:

lynia-

szia Dikó!
Andi, a nyugodtság most fog eldőlni, hogy itthon vagyok, és elkezdek megint pörögni...
Rita, az uccsó két óra volt az extra brutál, a többi is kurva szar, de belefért abba, amit tudtam a szülésről: fáj. a lexarabb, amit uxi is írt korábban, ha jön a toló, de még nem lehet. ezalatt 2x volt eéviselhető, amikor a dokker feltolta a lábam, és ritmikusan nyomva az ő kezét rugóztam, és ellihegtem (mint egy gőzmozdony) a fájást.
fájd. csill. nem volt, csak vmi bódító cuccot kaptam, amitől leálltak a felesleges paráim (úristen, tényleg anya leszek???), egy kicsit bebódultam, és jobban koncentráltam a fizikai feladatokra!
málnalevél? hát nem, 17 óra volt, hogy elérjem a 10centit... vsz típus kérdése is, ám!!!
Ádi belekakilt a vízbe, így muszáj volt hanyattfekve, felhúzott lábakkal szülni (hogy a csecsemőorvos egyből elláthassa), ezt viszont nehéz lett volna metszés nélkül. egész jól gyógyul, de még fáj. anyaszerep felkészítő ;)
szopi. előtej kb a 3. órában lett, pár csepp mellenként, de az 15-30 percenként újratermelődött, mindig cicire raktam, mert elég nyugtalan volt. kb. 28. óra után kezdett bedurranni a cicim, a 48. órától elkezdtük csípkedni, ébresztgetni, hogy többet egyen, jöttek a kakik, és a lelkes, nagyétkű szopások. Mostmár ahogy kér, úgy adok, mert napi 4-5 nagyadag kaki van, szal sztem tudja már, mit akar :D
Figyelem! a csecsemősök nagyon lelkesek, de néha hülyeségeket mondanak. Nincsen sok, vagy kevés tej. Van, vagy nincs. a nők 96%-a tud szoptatni!!!! a gyerek igényeit kell figyelni, és akkor nem lesz baj, ez elég nehéz, mert mindig jönnek a csecsemősök, rokonok, szobatársak, ctg-ismerősök, és mondanak vmit, az ember lánya pedig hajlamos összezavarodni!!!!
Vendég

Bori!Ühüm, értem..hm.. :roll:
Lenne egy kérdésem: neked menstruáció megjövetelekor szokott görcsölni a pocakod??

Mert nekem igen, régen kegyetlenül, még mentőt is hívtak anno..és állandóan hasmenésem van amikor mensizem.

Ez azért kérdeztem mert ugye hasonló a fájás is csak valamivel erősebb..
:wink:

Mennyi ideig ittad a málnalevélteát és mennyit ittál naponta?
torolve_20131003125716

Ja és milyen pelust használtok Borikám????
Márka, kg?? és bejön??
torolve_20131003125716

Emi!
Nemtom én ezt, nekem a szülésznőm mondta, hogy az is jóslófájás..de ilyen kinyomások, hullámzások már elég régóta vannak..24-25ik héttől..talán, meg pici görcsik is..
torolve_20131003125716

Libero newborn, nem rossz, de mást még nem próbáltunk.
Málnaéevél, Napi 1*3 dl, de abban púpos evőkanálnyi, sztem 2 hét lehetett. a vajúdás aéatt meg még 2t.
menzesz görcsöl, de nem mentős mértékben. nekem az eleje volt menzesz erejű, annál csak rosszabb, kb 10órán keresztül, amiből 2 extra brutál.
Vendég

Szivvi Nagyon Boldog Házassági Évfordulót nektek!!!!!

haza értünk mi is, ma egésznap Ricsiéknél voltunk (szomszédott fel kellett hívni mert iszonyat dögszag volt nála hogy jöjjön már haza mert nem lehet megmaradni az udvaron)

az én tapasztalatom így a vége felé az hogyha szarul is érzem magam nem biztos hogy szülés lesz azonnal.

Bridzsi

Kép
esztora

Libero newborn, köszii..huu..én Libero 3-6 kg-sat vettem..ill. van egy pici huggies newborn..

No akkor be kell, hogy szerezzek Libero newbornt..de abból van nagyobb kiszerelésben is, mint a 28 db-os???

No akkor 8 órát levonom az nem is olyan gáz..mert azt én soxor átéltem már..és akkor marad a 2 óra extra brutál..
Jól van.
torolve_20131003125716

illetve a 2 órát vonom le..
Matematika-szülés-számítás-osztás-szorzás.
torolve_20131003125716

Bori! Üdv újra fórumközösségben.
Jól néz ki a fiatalúr a rezidenciáján.
Jézus, azon a második képen stoppoltak? Brrrr.... rázza a hideg a hátam. Nincsenek erről kellemes emlékeim.
Megvolt a grillparty, de én nem kajáltam semmit, egyszerűen jobban esett csak ülni a kerti hintaágyon, s vegetálni. Aztán lefeküdtem a takaróra a földre, s annyira fáradt voltam (ugyi az éccakai max 5 órás alukától), hogy a nagy zsivajban még szunyáltam is.
Barátnőm (gyeses kismami, s ápolónő) azt mondta, hogy szerinte 3 napom van hátra. Hát a próféta beszéljen belőle. S jelezte, hogy júli 5-én egész nap a szülészeten lesz szolgálatos, most végzi a fősulit, s gyakorlatoznak. Hát nem tom. Valahogy úgy vagyok vele, hogy ha apa nem lehet bent, akkor inkább barátnő sem. Bár mikor csajok kibújtak, jelen volt anyum egy volt osztálytársnője, aki szülésznő vala, csak épp már nyugdíjbavonult akkoriban. Most valahogy megszakadt a kapcsolat, bár őt szívesebben venném ha ott lenne. Elvégre egy életen keresztül az volt a mókahelye. Nem tom, ha eddig nem kerestem meg, most mán asszem nem fogom.

Bori - besárgulós gyereknél azért télleg más a helyzet az ébresztgetéssel. Asszem igazad van, nekem ilyet nem adatott megélnem (na jó, most is bírnám eme irígy színt mellőzni majd), ezért ilyen téren nem gondolkodtam.

Kössz a gyerekkuckó dícséreteket. Sajna apa nagyon lassan halad, igazából legalább kétszemélyes meló lenne, de nekem nem bírja majdnem semmi hasznom venni. A kuckóriák száma négy lesz nálunk, de leegyszerűsítettük, nem lesz teteje. Lesz egy mozgó palló, egy síma, fix palló, meg két alagút, ami fél méter átmérőjű PVC csatornacsőből lesz kialakítva. Ezek a kuckóriák közti kapcsok lesznek.
S igen, színes vala rendelve, apa pedig rábólintott. Majd, ha megérjük, hogy kész legyen, természetesen landol a kép is róla.

Kép
kissmanó

Esztora, tök igazad van. Apa szerint ha a szarul érzem magamból indulnék ki, akkor már kéne készítse be nekem a szülészetre a hazajövő cuccost.

Gurgi! Jólvanna. Matematika. Anyuka szorozva apuka = pocaklakó.

Kép
kissmanó

Emi! Nem tom ezt a bazájozást. De te mennyit pihiztél közben? Vagy mennyire volt más a programod az előző napiakhoz képest?

Ja, s a temetésen egy tanárnéni ösmerős pedig azzal vigasztalt (mikor mondtam, hogy 3 órát adtak, s ha most kéne indulni, remélem még hazaérnék Brassóba), hogy a lányát 20 perc alatt szülte meg, tiszta szerencse közel volt a szülészet.
Na, azért ez nekem extra brutál gyors. Asszem én nem is érnék be.

Kép
kissmanó

Kissmanóóóóó!
Huha..3 nap..lálá.

Kép
torolve_20131003125716

Amúgy meg én is érzem, a hátam meg folyamatosan mondja, hogy mi a kicsi fenének kellett én ma reggel 7-től egész déli 2-ig tegyek-vegyek a konyhában. Igaz, azért volt elégtétel is, a meggyes süti partyra szállítmányozott része pillanatok alatt elfogyott. Pedig egy egész tepsivel vittem.

Fürikézés..... hááááááát ma a partyn volt medence is kipakolva, kicsi hiányzott, hogy nem kezdtem hangosan is sóvárogni egy kis jó lubicka után.
Ja, s apa minap rámkérdezett, hogy mit szólnék ahhoz, ha ahol a Pajti kutyánk van, abban a zónában csinálnánk egy 6x8 m-es medencét. Hát csak bólogatni tudtam, kértem én ezt már vagy 2-3 éve, de akkor nem mutatott hajlandóságot. Asszem ebben is igaz az, hogy ami késik, az előbb vagy utóbb, de bekövetkezik.

Kép
kissmanó

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hallottátok volna most a párom. Tisztára mint aki kilihegi a szülési fájdalmakat.
Vettünk hazafele jövet egy 17,5 kilós dinnyét, s mert a hűtőben épp nincs hely, javasoltam neki a pincét. S most szállította ki a zöld labdát a hűvösre.
Még most is röhögnöm kell.

Kép
kissmanó

sziasztok,

ÓRIÁS GRATULÁCIÓT KÜLDÖK EGON BABÁHOZ KATINAK ÉS ANTINAK!

Szt. Imrés Lányok, nekem is jó a szerda. Mit szólnátok 1 órához valamelyik kórház közeli fagyizóban vagy egy jó kis kávézóban, ahol van forró csoki??? hmmm.... Nekem egyébként mindegy a tali helyszíne, mert Dunakesziről jövök, csak azért gondoltam, mert úgyis be kell mennem a kórházba kenet eredményért.

Nenőke, minden rendben lesz! Szorítunk!!!

Móni, azér naon érdekelne, hogy mit mondott a szülésznőd? De majd szerdán megbeszéljük...

Jó éjt!
Ildi

ui: Babus tornázik a hasamban, és percenként van pisi ingerem... áhhh.....

Kép
lidikoka

Na pótoltam!

Köszi Emi!! Én imádom a Balatont, már amikor megéreztem a víz szagát odavoltam... Tegnap felpróbáltam a fürdőruhám, hogy hátha, csak a meleg miatt... Hát a cickóim nem fértek bele :shock: Nekem nem tűnt fel igazán a férjem közölte, hogy emberek közé ebben nagyon ne! :D JA és csodás a falvédő! Énis haladok ám! Jövőhéten már biztos kész!!

Bori! Tündéri ez a legény! Azt le tudod írni,hogy mi volt az ami tényleg hasznos volt és kellett a kórházban? Én még nem csomagoltam be :lol:

Ja és anyáék behozták az ágyat! Holnap már összeszereltetem apjukkal! De jó is lesz!

holnap reggel vérvétel :(

Szenimrés szerda nekem jó! Fagyizót viszont nem tudok jót....
Vendég

17.5 kg-os dinnye..jesszusom, az bazi nagy :shock:
Medence az szuper..
torolve_20131003125716

Orsi!
Félsz a vérvételtől talán?
torolve_20131003125716

Bori: Hű ahogy leírtad ezt a szülés dolgot, újraélltem :) Tök jó volt!!! :D
Sztem a szülés legszarabb része az amikor már tolófájásod van "majdösszeszarodmagad :shock: " de még nem tűnt el a méhszáj és vissza kell tartani a nyomást! Áááááááááááááááá az valami kegyetlen. Meg amikor a doki kézzel nyomja vissza,tágítja a méhszájat, az se sámli :shock:
Szal a kitolás a legszarabb, mert az kb olyan érzés, mint ha felnyársalnának.... Ami előtte van azzal úgy elvan az ember, elliheg, meg anyázik, de a kitolás...az a kemény...

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Esztora
Köszi!
Asszem én lassan kezdek örülni, hogy kimaradtam ebből a vége felé lévő fájdalmakból :roll:
Dikó
Minden szopinál fejtél is?? Áááá nekem nincs hozzá nagyon kedvem, mondhatni útálom, hacsak ránézek arra a sz.rra...

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok
Új hét kezdődik, hajrááá :lol: Reggel jövök!
pusszantás

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok : az elliheged a fájdalmat, a vajúdás közben = nagy levegőket veszel folyamatosan és kifújod? Bővebben?

Nagyon ennék dinnyét, de nincs, mindjárt megbolondulok! Semmi sincs nyitva! DINNYÉT AKAROK!!!! MOST!!!!!
Kép

Andrea
Kép
kindernay

Én nem akarok gondolni, a hogy fáj és "milyenszarmegilyenek"... majd ott meglátom, aztán ha nem bírom kérek epidurálisat. Aztán már 'nagggyonnnlaaazzzaaleessszekk". :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Na GUDNÁJT csajok, falok valamit!

Uxi: minden rendben?!

Andrea
Kép
kindernay

Ennek a gyereknek semmi sem jó.
Küldtem neki dinnyét, ő meg felvette a fayit kérek stílust, s nyomja fel a savat. Brrr. Rossz kölke.

Szerintem azért ne úgy induljatok neki a szülésnek, hogy olyannak kell lenni mint amilyet Bori átélt. Szerintem azért a java része valamelyest lájtosabb.
Nekem tecc az Andi hozzáállása. Majd ott meglátja. Naná. Meg különben is. Minden picúr más és más, más méretei vannak, a mi medencénk is más és más, tágulni sem tuti egyformán tudunk (még ha épp úgy is akarjuk), meg nem tuti ugyanúgy van beékelődve minden pindur, meg a fájdalomküszöbünk sem egyforma (van akinek tényleg kicsi, s ezért nincs miért szégyenkezni, de van aki azt is elviselné ha egy elefánt lép rá a lábujjára - már bocsi a hasonlatokért).
Szal oké az, hogy érdekel minket a másik megélése a szüléssel kapcsolatban, de az max információjellegű, kicsi az esélye, hogy nekünk is olyan lesz.

Andi! Nyisd az ablakot, hátha sikerül galambpostásat kerítenem. S akkor küldök.

Kép
kissmanó

Szivvi! Asszem nem is kell írjad, süt a szavaidból a büszkeség, hogy ti már otthon.
S ne érts félre, nem rosszmájú megjegyzés. :roll:

Kép
kissmanó

Amúgy meg Enikőnek igaza van. Télleg xar mikor aszongyák ne nyomj még, mikor te már úgy érzed, hogy csak kicsi jóindulat, nyomni kettőt, s béb kint van. Ez volt Adriánál.
De azért lehet ilyen érzés nélkül is. Edóval úgy éreztem, hogy még tengernyi idő kell elteljen a találkáig, mikor szóltak, hogy asztalra fel, nyomunk kettőt, s kint a gyerek. Hát akkor majd szemberöhögtem őket. S tényleg igazuk volt.
Ja, a lepény születés az persze nem eccerű vala, meg az azsúrozás sem, de akkor azért törpik mán kint vannak.

Kép
kissmanó

Amúgy meg Enikőnek igaza van. Télleg xar mikor aszongyák ne nyomj még, mikor te már úgy érzed, hogy csak kicsi jóindulat, nyomni kettőt, s béb kint van. Ez volt Adriánál.
De azért lehet ilyen érzés nélkül is. Edóval úgy éreztem, hogy még tengernyi idő kell elteljen a találkáig, mikor szóltak, hogy asztalra fel, nyomunk kettőt, s kint a gyerek. Hát akkor majd szemberöhögtem őket. S tényleg igazuk volt.
Ja, a lepény születés az persze nem eccerű vala, meg az azsúrozás sem, de akkor azért törpik mán kint vannak.

Kép
kissmanó

Nem én vótam, jelentem a babanet a xar.

Kép
kissmanó

Bori nagyon szépséges kisfiad van,olyan tökéletes,olyan szabályos.
A vastagbetűs részt pedig kiírom magamnak és esküszöm azt ismételgetem magamnak a szülésig.Nekem kellenek az ilyen bátorítók.

Emi az én babám is 2 napig szinte megállás nélkül nyomta tényleg fájdalmas volt.Aztán tegnap megmár azért izgultam,hogy nagyon csendben volt.De ma megint elemében van.

Manó a te írásod is tetszett,ahogy vígasztalsz minket,a fájdalomküszöbbel kapcs.-ban.

Voltam dokinál,áramlás rendben,tök zárt vagyok,de szerinte ahogy betöltöm a 38.hetet beindul a szülés.Ami csüt-pénteken várható.Hát nem tudom,hogy mennyire lehet ezt így behatárolni.Mindenesetre ha csüt-ig nem lesz semmi,legközelebbi vizsgálat péntek-
pillangó7

Bori: de jó, hogy már otthon! Nagyon aranyosan alszik Adám az ágyikójában! Abban meg igazad van, hogyha a baba sárgaság miatt aluszékony ébreszteni kell!!! Manóhoz hasonlóan nekem sem volt ilyen ezért nem jutott eszembe :oops:

Orsi: én tuti bementem volna a vizbe :oops: Lehet én vagyok a túl laza, de én mikor Marcival voltam terhes sokat jártunk a velencei tóhoz, és én bizony bementem. Semmi bajom nem lett :roll:

Manó: nagyon tuti ez a mászójátszóvár! Az én srácaim is tuti élveznének egy ilyt, de ahoz le kéne bontani a házat, hogy elférjen :lol:

Gurgi: nagyon tuti a Samulak! Ügyi vagy!

2napja én is elefántlábu vagyok :cry: Sőt feldörzsölte a papucs, rettenetesen fáj, és mivel be van dagadva folyamatosan feszül. SZÖRNYŰŰŰ :cry: :twisted:
Várom nagyon a keddi lehülést, hátha :roll: :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok lányok!

Megjöttem, szokásomhoz híven, késő este...

Elkezdtem olvasni, még nem értem a végére, de mindjárt pótolni fogom.

Gurgi: nem beleszólni akarok, de az, hogy kinek melyik típusú pelenka jön be, az babánként változó. ( pl. a comb- és hátrésznél mennyire erős a gumírozás stb...) nem biztos, hogy ami Boriéknak jó, az nektek is jó lesz, viszont abban is van igazság, hogy ha az ember nem próbálja végig mindet, akkor nem tudja meg, hogy neki mi a legmegfelelőbb.... :wink: Nagyon jó a babakuckó, Samunak egy szava nem lehet, üzenem neki :wink:

kissmanó: 17,5 kilós dinnye... nem jut nekem belőle egy szelet? ma ugyanis nem ettem dinnyét, és elvonási tünetek jelentkeznek már, pláne így, hogy most eszembe juttattad :?

ildi: nekem jó a szerda 1 óra, te tudsz ott a kórház közelében jó fagyizót? én annyira nem vagyok ismerős ott a környéken, célirányosan a dokihoz megyek, meg vissza. De nekem tökéletes. Többiek?

Orsi: tök jó, hogy neked is jó a szerda, remélem mindenkinek megfelel, és pikk-pakk összehozzuk a találkozót. Egyébként érdekes, mert épp azon gondolkodtam én is, hogy igazából nem is tudok jó fagyizót a kerületben, pedig biztos van ezer helyen.... no mindegy, lényeg, hogy fagyi legyen, és igazad van Ildi, a forrócsoki is nagyon jól tud jönni...

szivvi: ne aggódj a fejés miatt, én hogy őszinte legyek, le fogom tojni. Első babánál fejtem mint állat, én hülye...ahelyett, hogy pihentem volna addig is. Akkor fejek majd, ha nagyon kell, mert feszül a mellem... egyébként meg igény szerint termelődik a tej, annyi amennyi elfogyott, annyi úgy is lesz. ha meg nem, az nem azért van, mert nem fejem....én is utálom a mellszívót, még a gondolatától is rosszul vagyok :evil:

nekem is be van dagadva a lábam, ráadásul úgy megyek mint aki be van... olyan fájdalom nyilal néha a jobb combomba, hogy megőrülök tőle....

Az elmúlt éjszaka is zsibbadt mindkét lábam, de úgy az egész.... azt álmodtam, hogy iszonyú izomlázam van, felébredtem, és rájöttem, hogy ez csak a szokásos láb fájás, éjszakai módra :?

Képzeljétek, úgy néz ki, hogy július első napjaiban lemegyünk egy pár napra a Balatonra. Igazából nem terveztük, de adódott egy lehetőség és úgy döntöttünk, hogy kihasználjuk. Kicsit vegyesek az érzelmeim az ott töltött pár nappal kapcsolatban, de azért örülök... Blanka meg pláne!!!!! És ez a lényeg...

Megyek, megpróbálom a szinte lehetetlent, lefekszem aludni....nem tartom valószínűnek, hogy egyhamar összejön, de rajta leszek a témán.

Jó éjt mindenkinek.

Móni

Kép
Kép
moni1973

bori: isten hozott "itthon"(otthon :lol: )!! :D
panka nekem is besárgult kissé, de annyira nem, hogy fény alá tegyék... az ilyen gyerekek emiatt sokkal aluszékonyabbak, tehát keveset esznek, annál lassabban gyógyulnak... igenis nógatni kell őket- jól tetted-, mert akkor tud a májuk ürülni-tisztulni, ha esznek. és még vmi... jót tesz, ha kicsit napra teszed, na persze csak úgy ablak közelébe.. nem a déli tűzőre.. :lol: :lol: :lol:

szentimrések: szombat éjjel megszült egy barátnőm a kórházban, holnap már haza is engedik... gyorsan, szépen és víz alatt szült! (micsoda extrák vannak ott :lol: :lol: :lol: )

emi: velem ugyan ez! olyan durva mozgások vannak, főleg ma... hogy majd szétszakadok... :shock:

szoptatós melltartó ügyben, anno 80Bről indultam, terhesség alatt lett C, majd szoptatásnál 85C. ez meg is maradt a második terhességig, majd a szoptatásra 90D-E lett! 85C-re "fogytam" vissza... :roll: úgy tűnik erre állt be a mell méretem.. (annak ellenére, hogy a ruha méretem vissza ment az eredeti 38-40-re) és most is maradt végig a terhesség alatt ennyi...

köldökcsonk: lehet kapni chicco köldökcs.tapaszt.. én második gyereknél használtam.. szellőzik, bőrbarát, kényelmesebben adtam rá a pelust meg a ruhákat..(nem féltem, hogy leszakítom..), de tök hamar leesett, szóval nem tudom hosszú távon milyen. viszont rémlik, hogy lehet kapni egy fajta newborn pelenkát, ami direkt köldök kivágásos (hogy ne dörzsölje a csonkot)! ...dehogy melyik? :roll: :roll:

gurgi: mi is voltunk rómain, még pénteken... betoltam egy jó kis hekket ubival kenyérrel... :lol: :lol: :lol: húúú már mióta vágytam rá... :D

KépKépKép
mütyürke

húúú manó most látom csak, hogy 3 napot jósoltak neked... én meg zargatlak a hülye privimmel... bocs :oops: :oops:

andi: nálam a gyors levegőbeszívás és a lassú de erőteljes kifújás segített... és probálgass közben pozitúrákat is, mert pl én állva kicsit előre dőlve támaszkodva sokkal jobban viseltem, mint ülve v. fekve.. stb.. de persze ez is egyéni... :roll: kisérletezni kell :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Asszem a Libero newborn figyel a köldökcsonkra. Legalábbis ez van a csomagolásán, még nem bontottam ki.

Bori: olyan megnyugtatóan és életszerűen írtál a szülésről. Semmi pátosz, csak naturalisztikusan. Sztem is lesz fájdalom és nehézség, de mi nők, úgy vagyunk kódolva, h ezt is kibírjuk. :wink:

Szivvi: azért nincs még kiságy, mert ahhoz autó kéne, ahhoz meg a párom, aki igazából csak hétvégén tud jönni. Én pedig mostanság főleg feküdtem. De a hétvégére beterveztük. Ha baba hamarabb jön, addig is kinézek a neten vmit, párom megveszi. :wink:

Jah, ma este mensesszerű fájásom volt. Igazából nem görcs (az nem szokott lennei - eddig), hanem olyan nagy felületen nyomás. Volt már korábban is néha, akkor mondta a doki, h igyak magnézium oldatot. Most pedig csökkentjük az Mg-t. Ez a méhösszehúzódás??

háhá... ági: még nálunk sincs meg az ágy.. :lol: ami nem is ágy lesz, hanem egy bölcső. :roll: az fér el per pillanat a szobában... :?

van vkinek bölcsős tapasztalata??

jah... és fejtse már ki vki nekem ezt a gyerek testrész kinyomkodós= jóslófájásos témát... :shock: :shock:
úgy látszik még 3.gyereknél is érnek meglepetések... :lol: :lol:
erről még sosem hallottam... :roll: ez tényleg így van? mert akkor én tele vagyok jóslófájásokkal! :?

KépKépKép
mütyürke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?