A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Ati bírja az ilyesmit..és nagyon segítőkész..vér, stb..ez-az amaz nem zavarja..inkább az ha nekem vmi. fáj akkor kissé megriad ill. el kezd sajnálni...mondtam, hogy azt neee tegye!!!!!!!!!!
és amit én mondok azt csinálja..
torolve_20131003125716

Manó! Azt a cihológus terrorbori írta. Én, mint cyberbarátnő jól szórakozom a "töketlenkedéseden" ;) :D :D :D
főleg, hogy elég friss élmény: semmi közünk a beindulás időpontjához, a kis főnökök döntenek egyedül.

jaj, ez a gyerek bucira aludja magát ebben a melegben :roll:
Vendég

Rita! Az jó. Segítőkész, és adtál neki támpontot. Ennyi elég. Párocsak azt mondta, sajnált a fájdalom miatt, de ő is úgy volt vele, hogy természetes.
Azóta meg istennő vagyok, hogy kibírtam ;)
háhá, bentről nem is volt olyan vészes ám!
Vendég

Bori! Tök mind1, hogy a terror cihológus avagy a másik, cyber mit ír avagy óvas + szórakozik.
Eber jányának néha nem árt kinyitni a csipáját.
S végül télleg az lenne az igazi, ha gyerek önként szánná rá magát az indulásra, hogy megismerje kis és majd tágabb körű családját.

De azért tiszta csupa kíváncsiságból Gurgikának írtam egy privit, lám ő mit próbál kiokoskodni a nagy nap időpontjával kapcsolatban.
Csak ezzel meg az a nagy baj, hogy ha netán hinni kéne benne, akkor nekem max utólag működne csak. Előre nem bírok az ilyen "kilutrizásoknak" hinni.
Gurgi, bocsi.

Kép
kissmanó

Nini! Bori vonalzót cserélt az elmúlt 1-2 órában. :wink:

Kép
kissmanó

Bori! S olyan kötelező (vagy esetleg ott nem volt az?) beötésféle volt vagy passz :?:
Engem asszem még ez irritál egy kissé.

Kép
kissmanó

beöNtés akart lenni :oops:

Kép
kissmanó

istvánban nincs kötelező beöntés. én nem kértem, és sztem az első nyomásnál jött ki minden... :oops: :oops:
borotválás nincs, én akartam, de nem tudtam megcsinálni, Párocskát nem engedtem.
szülés után, amikor végre megint láttam magam, kicsit elszörnyedtem...

ja, nyú vonyalzó. még nemtom, teccik-e
Vendég

http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp ... ew/&pid=18

Akit érdekel, egy link a homeós gyogyókról szüléses felbontásban.

Kép
kissmanó

Bori!
Én annyit mondtam, hogy most azt az lészen amit én szeretnék..
mert pl. én nem igazán szeretem azt ha fáj valami vagy betegeskedem (ami mondjuk ritkán esik meg velem), hogy ott pattogjanak körülöttem..ezt úgy értem, hogy ne kérdezzék meg 2 percenként, hogy fáj-e, miben segíthetnek mert én attól bepöccenek, agresszív leszek.. :twisted: majd én mondom, hogy mit-hogyan..
Szal ha kedvem szottyan beszélgetni, hozzámérni akkor oké..de ha egyedül szeretnék lenni akkor sipirc kifelé..én ilyenkor szeretek magamban-magammal lenni..
torolve_20131003125716

Szal most én irányítok! elnézést de ez így lesz..
torolve_20131003125716

Manó!
Nézem-nézem a homeos bogyókat.. --> ez rengeteg..
Most akkor ebből mit vegyek?? szal mit ajánlatos??? érted?
:roll:
torolve_20131003125716

Rita! Én is, mi is így voltunk. Nekem már az is elég lett volna, ha csak mondja, hogy lassan lélegezzek (szerencséra azért nem számolt, az már idegesítő lett volna). DE ezen kívül hagyta magát nyúzni, ellökni, odabújni.
Én is büszke vagyok őrá!
Felnőttünk.

nem ébred ez a gyerek... :roll:
Vendég

Ricsi nálunk nagyon lelkes és már készül a nagy napra!

őszinte leszek ez a mai az eddigi legszarabb napom (leszámítva az elején lévő nehézségeket)minden bajom van holnap el is mondom dokibácsinak (aki majd közli hogy hát bizony ez így van a vége felé :lol: )

Gurgi tényleg szörnyű volt az anorexiás lány de hát nincsenek szülei?én már biztos megkerestem volna a kezelést és nem engedném hogy ő döntsön róla.

Bridzsi

Kép
esztora

ügyesek voltatok Bori!

persze kinek mi jön be..van aki szereti ha ott vannak folyamatosan mellette, stb..

egyem meg ádit, durmol a kisdrága baba...majd felébred..aztán szopizik egy nagyot..lálá

esztora!
én nem értem, hogy nincs aki kezelésbe vegye a csajt, barátok, stb..én ha nekem anorexiás barátnőm lenne, tuti csinálnék vele valamit..nagy gáz lehet a fejében szegénynek..baszki ezen segíteni kell!
torolve_20131003125716

Lányok, nagyon gatya vagyok! :( :( :(

A gyros nagyon fincsi volt, még 1 pizzaszelet is lecsúszott mellé, meg másfél lityi víz, de nagyon keményedek.... Fájni nem fáj, csak az egész közérzetem egy kalap sz@r! Azt hiszem ma Andi is így érzi magát!

megyek is pihizni, hátha jobb lesz! lehet hogy ma már nem jövök vissza!

ha mégis, akkor terminátor leszek! :)

KépKépKép
dikó1

Há, mint mán írtam, én nem ezek alapján, hanem a Vörösvári (vagy miféle) utcai patikában vásárolt Homeopátia napjainkban című könyv alapján szedem az Arnica CH9-et meg a Caulophyllum CH5-öt. Előbbire azt írja, hogy vérzésmegelőző, visszérjavító hatása, míg utóbbinál a méhnyak izomzatának puhítására, előkészíti a könnyebb vajúdást.
Szülés alatt pedig rendszeres fájásoknál váltakozva ajánlja a Caulophyllum-ot és a Cimicifuga Racemosa-t (szintén CH5).
Szülés utánra pedig az Arnica CH15 (látod, változik a potencia) vérzéscsillapító, sebgyógyító, fájdalomcsillapító, Staphysagria CH30 a gátmetszés vagy császármetszés sebgyógyulását serkenti, javítja és fájdalomcsillapító hatású.
Na, én ezeket vettem meg, de a szülés utánra még írja az Apis CH30-at - gátmetszés után javasolt, ha a gát és környéke duzzadt, szúrón fájdalmas és a jegelés jól esik.

Kép
kissmanó

Lányok!!!!!

Nektek volt olyan, hogy beremegett a baba???

Basszus az előbb leültem a fotelbe, rátettem a kezem a pocakomra és Samu tök beremegett..kissé ijesztő volt.. :shock:
torolve_20131003125716

Köszi Manóóó!!
Holnap lehet, hogy beszerzek Caulophyllum-ot és Cimicifuga-t..
torolve_20131003125716

Bízti Samu volt, s nem pedig a pocód csinálta?
Tod, görcsi az rángat, remeg, plussz jóslóval kombinálva.... én inkább erre tippelek.

Kép
kissmanó

Ja, még annyit a homeósokról, hogy itt a patikában szerencsém volt egy informáltabb nőcivel, mert ő kapta fel a fejét, hogy mit keresek, az ők adatbázisukban (s a kis tubuskán mindkét név fel van tűntetve, csak épp a könyvben leírt a kisebb betűs) nem az szerepel, hogy Cimicifuga, hanem Actaea. Szal azért jó tudni, hogy duflán keresztelték el eme bigyókat (s ez épp Boiron-os csomagolás)

Kép
kissmanó

Persze Samu csinálta a remegést, azt éreztem de ez nem gáz??
Olyan furi volt..
Szó szerint remegés.
torolve_20131003125716

hali

hulla vagyok, brutális ez az idő!
délután elmentem boltba, hiába a szomszéd utca, felért egy kínzással! :( ki is dőltem utána, lihegtem mint a fene, most meg ülök, és beleolvadok a fotelba, mert nem jár a levegő!
ugye tuti lesz holnap lehűlés!????
na és anyós ismét hívott, pedig tegnap itt voltak! lehet ezután már napi szintű lesz a dolog? :?

bori olyan jó olvasni az írásaidat!!!!! köszi, hogy elküldted!

hasam ma sokszor keményedett, és most is nagyon feszül...gondolom neki sem tetszik, lassan megfő a vízben szegénykém

a másik: mellbimbóm eddig nem fájt csak a legelején volt érzékeny, de most kicsit megduzzadt a mellem és a bimbóm lilásabb lett és fááááj! :cry:
és még: boltbamenet gyorsan beleugrok papucsba, na csak ugrottam volna, mert akkor eszméltem, hogy a lábfejem bedagadt, alig tudtam beletuszkolni!

manó, ez tényleg merénylet volt, szóltam ma szilinek, de mint kiderült nem hoztak árut a zöldségesnek és nem volt már dinnye :evil:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

na, bammeg. bocsi lányok. akkor legközelebb a pocakom küldöm nektek ténypéken, úgy is apa aszonta, hogy székre kellett volna tenni, s a pocóm mellé, s úgy leképelni. Hogy melyik a nagyobb. Hát ha az összes plussz amit a mérleg mutat nekem, az mind a pocón lenne, akkor asszem hajszálon bírnám legyőzni a dinnyét.

Kép
kissmanó

hát Gurgi ez az de hát ahogy egy ismerősünk mondja nem a mi dolgunk :?

Mano köszi megkaptam az email-t.

Ricsi most ért haza és bejelentette hogy szólt már júliusban sokat lesz szabin.elment az egyik barátjához segiteni és hoz nekem vacsorát.

Bridzsi

Kép
esztora

Bori, tényleg szépen írtad le Ádi születését, és lehet hüleség, de annyi erőt tudtam meríteni belőle, hogy csak na. :roll:

Gurgi, nekem is szokott Marci remegni, először én is furcsálltam, aztán megszoktam.

Emi, ezt a mellbimbó érzékenységet már én is írni akartam. Azután vettem észre először, mikor múltkor láttam háromcsepp tejcit a cicimen. Azóta türcsivel is óvatosan bánok, mert fáj, mint az első időkben.

Ti mindannyian vetettek szopis melltartót? Mert én nem merek. Amit a terhesség elején vettem is kinőttem.

Hallottátok, hogy megint jön a vihar, úgy 8 körül. :roll:

kispiskóta

Zsu!!
Akkor megnyugodtam..nagyon ritkán van ilyen remegés..talán párszor fordult elő..de most csak lestem..és nem volt jó érzés lelkileg..(ijesztő) aztán utána hullámzott, az oké.
Lehet, hogy a Moro reflex már odabent működik..
torolve_20131003125716

én csak egyet vettem, de nekem még nem nőttek a melleim...

csak érjen is ide az a vihar, mert itt csak szél volt eddig belőle! :(

lynia-

éés ma akkora öröm ért!
kaptam egy levelet a munkáltatómtól a főig aláírtásával, hogy továbbították a máknak a kitöltött tgyásos papírjaimat! hipphipphurrá!
és még mellékeltek is egy igazolást, amiért csaknem könyörögtem, a fősulihoz! el sem tudom hinni! már csak ocsmányiroda és sínen vagyok! :lol:

lynia-

Emi ezek aztán jó hírek (szomszédban megint ijjaznak hurrá)

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Ma voltunk ultrahangon azt mondták hogy minden ok, ultrahang szerint 36+3 vagyok .
Méreteink: BPD 87, AC 305, FL 73, HC 314, OFD 107,
Méhlepény 2 fokban érett. Súlybecslés:2488g.
Háromhete volt kereken 2000g. Én egy kicsit keveslem, de azt mondták hogy normális!Csináltak áramlást is az tökéletes lesz.
A kis buksira is azt mondták hogy pont jo. :lol:

Ma elöször olyan furán fájt a pocim ott lent olyan 20-30 percig folyamatosan, és közben keményedett is rendesen, és a méhszájamat is nyomogatta :oops: .

Gurgula,
Nagyon szép lett Samu lak!! :lol:
Nekem is volt már olyan remegés!

Kép
bibike27

bibi, akkor minden rendben!!!!! :wink:

az áramlásos vizsgálatot mindenkinek csinálják, vagy csak ha valami adat nem jó? mert nekem még egyszer sem volt!

ja, és már kérdeztem, csak elkallódott, az lehetséges, hogy jól hallottam a múlt heti uh-n, hogy 1-es érettségű a lepényem?

hú esztora nem irigyellek!

lynia-

Bibike!
Köszi neked is a dícséretet.
Jól van, ha neked is volt remegés akkor mégnyugodtabb vagyok. :lol:

No. Ezek nagyon jó hírek Bibike! 36+3-ra tette a gép az jó..
2.5 kg is jó sztem, könnyebb lesz kitolni a kisdrágát.
torolve_20131003125716

Emi!
Nálunk asszem ilyenkor csinálnak áramlást..de azért mert még van egy kötelező UH. Amúgy meg csak akkor ha vmi. nem jó az NST-n.
Nekem a 32-ik héten csináltak áramlást és I-es volt a méhlepény..
Kíváncsi leszek, hogy holnap mennyi lesz.
torolve_20131003125716

én túl vagyok a kötelező betöltött 36 hetes uh-n utána már nincs...nálatok van még? nekem csak azért írt be kontrollt, mert faros, és ha jövő héten is az akkor császár, hú tényleg oda is kell időpontot kérnem...

lynia-

mármint az uh-ra :D

na megyek, mert szili furán néz és tuti az a baja, hogy nem ülhet a gép előtt :o

jó éjt...és holnapra remélem vki babázik ismét

lynia-

Nálunk a 38-ik héten van az utolsó kötelező UH a kórházban
torolve_20131003125716

Nekem a 38. héten lesz még uh. NST-re pénteken megyek, áramlásosat nem csináltak még.

Már jobban vagyok, jót ettem, baba is mocorgott. Azért hívtam a dokit, de pont' aludt az ügyelet után, egy nő vette fel, mondtam, h ne keltse fel, nem olyan fontos.

ÁÁÁÁÁ, holnap még 30 fok felett mondják a hőmérsékletet erre.

Gurgi! Ezt a remegést én is kérdeztem, mikor először csinálta nagyon megijedtem hogy biztos vmi baja van, de aztán megnyugtattak hogy szoktak ilyet csinálni.

Emi! Nekem is most kezdett újra érzékeny lenni a cicim, már el keztem kenegetni, mert annyira fájt.

Bibike! Örülük hogy minden rendben!

Annee mennek a drukkok!!!!!!!!!!!!!
Mindenkinek kitartás, jön a lehülés, hurrá!!!!!!!!!!!!!

Emi

Kép Kép
emi_25

Emi! Aha, elkallódott. Pedig akartam ám reagálni rá.
Nekem ezelőtt 5 nappal mondta dokinéni, hogy 1-es a lepény. Há ha ezt a felét nézem, akkor kisasszony vígan elvan még odabenn.
Még vizikaki sem volt akkor (na, remélem azt azóta sem tette meg).

Kép
kissmanó

Még Brassóban is volt ma 31 fok. Pedig itt aztán 30 fölé nem gyakran kúszik.
Apa mondta, hogy minap hallott egy riportot a rádióban egy hapsival, aki szerint még vagy 4 év, s annyira megváltozik a klíma, hogy narancsot símán lehet majd dédelgetni a kertben (na jó, nem Brassóra gondolt, hanem az alföldre). S szerinte Mo-nak már van olyan része ahol már most megélne.
További gyerkőcök születését időzítsétek majd télre, tavszra. Hogy a dögmelegben ne nagyon legyen nagy pocó.

Kép
kissmanó

Emi25!
Köszi az infot remegés ügyben.

Ági!
Hát nálatok még 30 fok körül lesz valóban..de után már hülni fog.

Manó!
1-es lepény az igen ebben a terhességi korban..szép! Grétuska akkor jól hamizik
torolve_20131003125716

Jelentem nálunk esik az eső.Dinnyét küldhetne nekem valaki itt már vettem egy párszor de nem olyan fini.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
hemej

Na hellóka,
leszakad a hátam, meg a pocakom alja, már egyre gyakoribb, szinte állandó...

Szücsi: mennek a drukkok! +++++++++++++++++++

Annee: már alig várjuk a híreket!

Zsuzsi és többiek: találka elvileg jó, holnap derül ki, hogy szerdán jönnek-e javítani a tapétázást?! de úgy intézem, hogy jó legyen... már kéne egy kis program nekem is, hmm C&A?! :wink:

Most mennem kell, férjem már ideges, hogy nincs elé rakva a vacsora. :evil: még nem érzem az időjárásváltozást, csak kicsit feszültebb vagyok!

Jó éjt nektek, holnap jövök. Pusszantás

Andrea
Kép
kindernay

Mi az az áramlásvizsgálat? Akartam is már írni, hogy nekem nem volt, vagy nem vettem észre. A 38. héten volt UH, akkor nézett még vmit a csávó?

Nekem nincs szopis melltartóm. Igaz, várandósság előtt A kosaras, most is csak max B lennék. Nem feszül. Csak akkor veszek fel sportmellcsit, ha vendég jön, aki előtt ciki a tejfolt… Abba rakok betétet. De legszívesebben meztelenül vagyok.

Ja, és képzeljétek kaptunk egyágyast a kórházban. Ez is felért egy csodával. ;) Pont jókor született meg Ádi. A kiírás napján, és az általam óhajtott 22-én is a nőgyógyászatra kerültünk volna, olyan teltház volt. De így hétvégén „leírtották” az osztályt, és csak egy éjszakát voltam 3 ágyasban, másnap felszabadult az egyik alapítványi is, és én jöttem a sorban. Great! Aki teheti, kérjen egyágyast. Tanácsot kérni a folyosón is lehet. De meztelenül rohangászni, kényelmesen betétet cserélni, Apával kiccsaládot játszani, stb. sokkal jobb egyedül.
Vendég

Holnap megpróbálok visszaolvasni, csak jelzem, hogy felraktam Bori szüléstörténetét! :!:

kétfiús anyuka
babdorka

Idegesítő rokonyok.
Nagyváradról nagynéném osztja az észt, hogy minek hozzuk haza holnap a gyerekeket? Há vajon? Tuti velük szeretném kezdeni itthon a vajúdást. Sze a jó pap holtig tanul, kezdjék ám időben.
Meg aztán, hogy ami hátravan, azt mán fél lábon is kibírom. Vissza is szóltam, hogy há métt van két lábam?
ma a melóban a takarítónő, hogy ő azt hitte a múlt héten megszülök, mert az arcom akkor el volt torzulva.
Lehetséges rendelnem a hátralevő időre egy kijelzőt a homlokamra, hogy mindennemű véleményt mindenki (aki nem rendelkezik orvosi végzettséggel vagy nem kérdeztem előre) tartson meg jó mélyen magában.
Észbontó.
Mék fürikézni, oszt zsupsz be a zágyiba.

Jóccakát!

Kép
kissmanó

Manó! Ilyen pólót én is akartam. Meg "do not touch" feliratot a hasamra.

Dorka! Köszi a javításokat és a történetet. Elolvastam. Ez tele van helyesírási hibákkal :oops: :oops: :oops:
Még pár dolgot átírnék. Utána küldöm cserére.
Vendég

Sziasztok!

ÁRAMLÁSVIZSÁLAT.
- Az áramlásvizsgálat az azt jelenti, hogy ezekkel a korszerű ultrahangkészülékekkel a köldökzsinórban, a magzati aortában a magzati koponyán belül, a magzati ereknek a lüktetését tudjuk hullámok formájában ábrázolni a készüléken és a hullámok jellege mutatja azt, hogy ez az áramlás ez megfelel-e a normálisnak. Arról van szó, hogy ha a lepény kezd idejekorán elöregedni, akkor a benne áramló vér mennyisége is csökken és ezt az áramláscsökkenést ezt kitűnően tudjuk kimutatni ezekkel az ultrahangkészülékkel, illetve az ellenállás növekedését is az erekben, rugalmatlanságot azt is nagyon jól tudjuk ábrázolni.

Nálunk a 36-38 héten ugy tudom hogy mindenkinek nézik!

Kép
bibike27

Sziasztok!

Egy nagyon rossz éjszaka után, jelentem hidegfront ellenére még 2 in 1. Nem tudtam aludni, annyira meleg volt, ami olyan fél 4 környékére változott meg. Éjfél környékén jóslóra ébredtem, ami hát megegyezett a mensi görccsel, akkor meg azért nem tudtam aludni. Majd 5 környékén akkora szélvihar, hogy fel becsuk összes ablak. Fél 7 ig bírtam és felkelltem, mert addigra mindenhonnan folyt rólam a víz. :( És pocak csak fájdogál és fájdogál.

Gurgi a mai Nst-hez, uh-hoz drukk!!!

kispiskóta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?