A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok !

Kérdésem a következő:

A Szt. Imrében fogok szülni. Az orvosom nem ad epidurális érzéstelenítést. Viszont én nagyon szeretek azzal szülni.
Azt is mondta, hogy altatóorvost sem lehet hívni. Nem érnek rá erre vagy valami ilyesmi.....
Kinek van infója vagy tapasztalata ezügyben ?
Miért nem lehet aneszteziológust hívni ? Ilyen körülményes megszervezni egy EDA-t ?

Orvost már nem szeretnék váltani, mert már ő is alig vállalt el...

Köszönöm

Krisztina
ebitt

Arwen, Mása,
Hajrá!!! :D Holnap jön a „hideg front” :wink:

Nuk,
Nagyon szépek voltatok a keresztelőn :D És csatlakozom az előttem szólókhoz: Réka tiszta apja :D

Johi,
Szupi, h már jobb a szemed :)

Neet,
Annyira rossz lehetett nektek a Balcsin :mrgreen: Ma voltál először forgalomban? Milyen volt?
Hüh, ebbe a pusziszkodos képbe még én is belepirultam :oops: :lol:

Kókusz,
Szia :) Én is kb. a 20. héten éreztem meg Adélt pocakban. Tök ciki volt, mert kérdezte a védőnő (vhova fel kellett jegyeznie), h mikor éreztem először, és nem tudtam válaszolni, csak saccper :oops:

Zsanci,
Nálam is hasonló volt a helyzet, mint Kátyánál. Élénk kezdett bebarnulni, aztán egyszer csak abbamaradt. Nem sokra rá újra kezdődött és ez így ment egészen a 6. hét végéig, sőt még tovább is :roll:

Macs,
Gratula a csajod önálló alvásához :) Jóslókhoz sok ++++!!!

Leni,
Mellgyuszi :( gratula a 3 óránkénti zabbantáshoz :) csak maradjon is így :wink:

Fibi,
Babakötvényes papírt elvileg kiküldték postán, de már nem emlékszem, h a születés után mennyi idővel :? Ábel álmában mosolygása rulez :D
Szülés történeted pedig nagyon szép, totál elképzeltem az egészet :D

Deni,
Hozzátápival totál rosszul állunk. Egyelőre feladtam, egyszerűen nem látom értelmét az ételek próbálgatását, mert csak kiköpködni :roll: És Bencédnek tök igaza van, minek a víz, ha ott a fincsi tejcsi :wink:

Orsi pusziszkodása :lol: Máté jól bírta :D de tessék vigyázni, mert Máté már foglalt 8)

Szrek,
Jobban vagy?

Rylie,
Köszi :) Időközben még az is eszembe jutott.

Zsu,
Tök jó, h leírtad és Isten éltesse Benidet!!! :D

Votiv,
Szupi, h már Istid jól van :D

Tinu,
Csajod még mindig zabálnivaló :D

Kép Kép
curse

Krisztina :) Azért egy EDA egyáltalán nem veszélytelen dolog, én megértem, hogy nem akar az orvosod ilyet - feltehetőleg a természetes(ebb) megoldások híve. Te miért döntötted el előre, hogy kell neked olyan? Ebben a kórházban más a szemlélet. A szülőszoba nem műtő, feltehetőleg azért nem lehet aneszteziológust hívni, mert az említetteken felül a megfelelő feltételek erre ott nem állnak rendelkezésre - de ez csak az én elgondolásom. Mostanában sok baba született nálunk, majd valamelyik boldog ifjú mama biztos tud konkrétumot.

Nuk :) sajnos hamarosan gyakori vendégségbe kell mennünk (lakásfelújítás lesz itt hetekig, ha túl akarom élni, akkor reggeltől estig távol kell tartanunk magunkat innen) úgyhogy meglátogatunk feltétlenül! És persze nagyon szívesen jövünk, a sajnos csak a körülményeimre vonatkozik. Majd szólok, ha készítheted a hajrengeteget :wink:

indianyo

Krisztina,
Üdv itt :) Nekem van némi tapasztalatom fájdalomcsillapítás ügyében. Szombat éjszaka mentünk be a kórházba. A dokinő felvázolta az esetleges fájdalomcsillapítási módokat injekció formájában (pl. nospa) és közölte, h epidurál nuku, mert h nincs olyan doki a kórházban perpill, aki ezt meg tudja csinálni :roll:

Kép Kép
curse

Zsugyu :) Isten éltesse Benit!!! :P

Votiv :) De jó, hogy Isti jól van! :D

Fibi :) Szüléssztori nagggyon szééép :D :D :D

Zsan :) "kedves" rokonok... :evil:

Tinu :) Lánykád nagyon édes!! :D Bulást a náthájának!!

Leni :) 3óránként kelés-kaja: szupeeer!! remélem marad is! :wink: Nálunk is alakul a dolog: 2 nap óta Bencét esti elalvás után a kiságyába teszem le aludni és nem magam mellé az ágyba, így az elmúlt 2 éjszaka mi is csak kb.3 óránként keltünk. Tök fura, hogy ennyit számít ez a kicsit nagyobb távolság (a kiságy a mi ágyunk mellé van tolva), mert ha bealvad mellettem a ded, akkor ismét kel 2 óra múlva... de vele durmolni olllyan jóóó :wink:

Nuk :) Sztem se kéne ostoroznod magad, pláne mert nincs is miért!

Curse :) Végülis igazad van, ráértek később is hozzátápizni, meg bmikor lehet próbálkozni, ha akartok :wink: Vizet nem is szopi helyett gondoltam Bencének, hanem jól jönne néha útközben a cumisüveg, amíg "szopihelyre" jutunk, de majd csak megoldjuk vhogy :)

Bocsi, hogy ilyen röviden reagáltam, de hulla vagyok, megyek vízszintbe, jó éjt mindenkinek!
denizsa

Indi,
Hozzánk is jöhettek :) Ami késik, tudod :wink:

Kép Kép
curse

Krisztina,
itt eléggé EDA "ellenesek" a dokik...
ha jól tudom össz. 3 doki adhat be EDÁt...
ha a tied nem tud beadni, akkor gyak. csak akkor kaphatsz, ha császárra kerülne a sor...

biztos, h nem birod ki nélküle? mert ha nem, akkor valszeg csak a dokiváltás marad...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Fibi,
A beesett kutacsról csak annyit, hogy P-nél ez működött - mármint, hogy ne essen be, mert az nem jó jel. Viszont M-nak eleve nyomi kutacsa van. A kórházban is kérdezgettem, majd a gyerekdokit is és mindenki szerint tök oké, amit el is hiszek. Csak hát olyan furcsa, főleg Peti után.

Rylie,
Gyümölcs köpködés - gondolom azért van, mert csak. Legalábbis Petinél. Egyáltalán nem eszik gyümölcsöt, talán a dinnye a kivétel. Én most répát adok neki, nyersen, sütve, főzve... És sütőtökös bébikaját. Pár hónapja napi 3 almát is megevett, citromot és bármit...

Votiv,
De klassz, hogy Isti jár uszodába!!!
Jaj, és mi van, ha Peti erősebb srác nálam??? Legalábbis hangosabban ordít?!?!

Deni,
Marcinak sose fájt a hasa. És semmilye sem. Hihetetlen buddha kölök, de kell is P. mellett. Most jöttünk meg a nyaralásból, meg különben is már alszik, de néha (naponta néha) olyan állapotba juttat a nagyobbik fiam :twisted: .... Talán csak annyi,hogy most már M. nem eszik egyfolytában.

Fibi,
Nálunk Marci az első hónapban evett nagyon-nagyon gyakran. Most van, hogy 3-5 óráig nem eszik - ilyen melegben sem!!! Viszont az elején tényleg baromi sűrűn evett. Esténként voltaképp folyamatosan kajált (pár órán át). Nekem is kicsit sebes lett, de gondoltam ez ezzel jár...
Gyönyörűen született meg Ábel!!!

Neet,
Nem írnál Eszter (gyönyörű a képeken!!) nonstop hisztijeiről? (Úgy tudsz írni, hogy látom magam előtt!!!) És arról, hogy te mit csinálsz?? (Biztos kitaláltad, meg panaszkodok is eleget, hogy nálunk is hiszti-time van. Mindig!!!)
És igen, én alulöltözött vajúdó nő voltam, ráadásul utoljára 10 évesen volt rajtam kétrészes (annyira szégyenlős vagyok), viszont tényleg nem érdekelt volna még az se ha filmeznek!!!

Zsanci,
Én alig véreztem az első pár hétben, majd egy nagyobb séta után hirtelen nagyon és persze baromira megijedtem. És annyira hamar elfáradtam (kb. 3-4 hónapig) és mindenem (a fejem kivételével) fájt egy pár órás séta után, vagy csak úgy, este!!!
Ja, ha ez a hiperaktivitás, akkor mi is csatlakoznánk.

Zsugyu,
Köszi a történetet!!

Tinu,
Tündi nagyon szép nagylány lett!!

Indi,
Én nem képzeltem el - főleg az első szülésemet. Mondjuk ehhez talán az kell, hogy annyira balf. legyek, aki mindentől fél és agyon aggódja a terhességét. Amint megláttam az okés gyerekem nekem már jó volt. (Bár a második szülésemnél már nekem is voltak elképzeléseim... - szóval lehet hogy hülyeséget írtam?? Bocs.)

Leni,
ekcéma tünetei mik voltak? És mitől lett?

Találkozó
Képek nagyon jók voltak!!

Móni
Kép
Kép
monisa

És Fibi már írta, hogy lesz találkozó csütörtökön!!! Gyertek!!! (Majd leírom, hogy hánykor és hol, csak vissza kell olvasnom Fibi hsz-át - nehogy hülyeséget írjak!!!)

Móni
Kép
Kép
monisa

Köszi a gyors válaszokat.
Szültem már Eda-val(3-szor) és nélküle is(3-szor).
Egyértelműen jobb volt az EDA-s.
Tudtam élvezni a szülést, nem merültem ki a végére....stb
Semmi mellékhatása nem volt, a tolófájásokat pedig már éreztem.

Biztos kibírnám most is anélkül....az első 3-at így szültem.

Ha nincs EDA, akkor milyen egyéb fájdalomcsillapítási módok vannak az Imrében ?

Valami azért jó lenne, mert elég alacsony a fájdalomtűrő képességem.....

Köszi

Krisztina
ebitt

Sziasztok,

Mostanában nem nagyon van lehetőségem jönni, ha igen, akkor meg olvasok, és nem tudom elküldeni, MERT Máté nekiindult a világnak :P Én ollllyan boldog vagyok - tudom-tudom, lesznek idők, amikor visszasírom a nyugis időszakot :lol: - végre, már azt hittem, elmaradott egy kicsit, de NEM :D Szóval, fél szem, fél fül mindig Mátéé :)

Köszönöm mindenkinek a hsz-eket, illetve a priviket, amint lehet válaszolok rájuk :)

Fibi :) érdekes, ülést én sem bírtam. Szülésznőm behozott egy labdát, és egyszerűen fájdalmas volt ráülni, úgy éreztem, mintha visszanyomná a babát. És álmában mosolygás :D
Ez egyszerűen csodálatos volt, olvasni is, nemhogy átélni. Nagy-nagy szeretettel gratulálok hozzá :D

Indi :) köszönöm, hogy leírtad a pelyhekről a leírni valót :)

Arwen :) ++++++ és kitartást az utcsó napokhoz :) Vagy lehet, hogy már nincs is több nap? :wink: Én még szülőszoba kontra vajúdó témához annyit, hogy én már két ujjnyi méhszájjal a szülőszobában voltam a párommal. Vajúdóban egy percig nem voltam, mármint vajúdni, csak átöltözni.

Nuk :) utólagos BÓDOGOT Neked :) Mit kaptál ajándékba?, mármint, ha publikus :roll: szárazságról egy másik topicban azt olvastam, hogy a szoptatás miatt van, de akkor most már ez sem feltétlen igaz…. Van, amit bevállalok, van amit nem 8) , DE ez a topic tényleg tud valamit :wink: , mióta leírtam szimplán a kérdést, néhány dolog megoldódott :wink: Anyud jobban van már? Ez a méregtelenítés, amiről említést tettél, patikra is jó?
Réka nagyon szép volt a keresztelőn és gratula a sírásmentességhez :) Papotok óriási :D:D:D

Vica

Kép
Kép
vica94

Rekuc :) Máté nem a kúp mellett jött össze nálunk :wink: , azóta használjuk ezt a megoldást, amióta meg van Máté és más megoldás nem volt szimpi, illetve dokim felírt egy bogyót, de nem akartam szedni, mert nem szerettem volna, ha csak egy kevés is átmegy a tejbe. Pedig ez, kifejezettem szoptatós anyukáknak jó. Valahogy mégsem akartam.
És sejtem, ki volt aki burkot repesztett Nálad, de ő nem BS.
Én nem maradtam tág a szülés után, sőőőőt. Sokáig azt hittem, hogy semmi nem fog már összejönni, olyan szűknek éreztem magam. De inkontinencia nálam is nagyon sokáig volt.

És akkor itt van még egy kérdés: ismeri, szedte vki közületek a Cerazette nevű bogyót –szopi alatt? Tudom, ez nem az a topic, de Tőletek jobb szívvel fogadom a véleményeket, mint másoktól :) Ez a bogyó az, amit doki felírt.

Curse :) most hogy álltok hami és vizecske terén? Már meg is írtad a választ :) És olyan jó olvasni, hogy lestopizod Mátét, itt ahol lakunk, hiába van oda érte egy lyányzó, anyukája azt mondta, majd ha felnőnek, eldől ki lesz a befutó, mert hogy állítólag többen csúsznak-másznak a kislány után. No, de majd tényleg eldől annak idején :)

Monisa :) köszi Neked is kajás hsz-t :) És ha jól emlékszem csüt. 1/2 3, 3 körül írta Fibi a talit :) Mi valszeg nem tudunk menni :cry:

Macs :) néninél ezúttal nem voltak – hétvégén – liliom tövek, ha nem lesz már neki, akkor odaadom Neked az egyiket, amit vettem anno :) És bocsi, ha látok, ígérem beszerzem Neked.
Bekeretezhetem, amit a hitről írtál??? Annyira így van!!! És amit Indi írt, az is nagyon igaz, és nálunk is van rá példa sajnos :?

Recca :) utólagosan is BÓDOGOT! Écsapád már jobban? Olvastam, hogy javul, de kár, hogy nehezen tud lassítani a tempón... :roll:

Gabi :) továbbra is csendes gratula a pocaklakóhoz :) Képzeld, nálunk is kikelt a tavaly a fűzfa alá – biotrágyának szánt hely – bedobott pari magja. Csak azt nem tudom, milyen fajta. Remélem, nem szenvedett maradandó sérülést a paradicsomosod, meg minden más ültetnivalód?

Vica
vica94

Egok :) gratula az ikrekhez :) Átnéztem a kért topicba, de Te már beírtál oda is :)

Neet :) 10 percet várj megoldás :) igen, addig játszhat az előzenekar, de vannak melódiák, amik letiltás alá esnek sajnos :roll: Milyen volt a mai forgalom gyak.? A TE szemszögedből?

Votiv :) Isti jobban? Látom, jobban, úgy szorítottam Nektek :)

Kókusz :) gratula pelus elhagyásához és örülök, hogy halad a ház. :) Az én babómat már a 16. héten éreztem mocorogni –doki nem hitte el, de én tudtam, hogy az a szappanbuborékolás odabent, az- , nővérem kb. a 20 héten, úgyhogy biztos nincs semmi baj, ne idegeskedjetek :)

Leni :) mellgyuszi :( jobbulást, nagyon együtt tudok érezni most Veled. +++++++++++++++++ mellé :)

Zsan :) mesélj családról, hadd fájjon nekünk is :D , ajjj, most olvasom. Ledöbbentem!!!!! Hogy lehetséges ez? Csak állok értetlenül. :roll:

Zsu :) Boldog Születésnapot Beninek :D köszönjük, hogy leírtad, nagyon megható volt számomra. Örülök, hogy már szép emlék az első szülésed története. Tágító doki meg , grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Tinu :) Tünde nagyon helyes :)

Mása :) képet nagyon köszi, aranyos, majd mingyá el is mentem :)

Vica
vica94

Krisztina :) én fájdalomcsillapító nélkül szültem, csak nagyjából tudom, mit tudnak felajánlani, úgyhogy én nem is mennék bele, nehogy butaságot mondjak. DE, ahogy elnézem Curse-öt felvilágosították részletesen róla, majd jön és leírja Neked.

Vica
vica94

Hát, ez az én formám, jövök és most nincs senki. Csak annyit, hogy sok drukkot kérek holnap délelőttre, nagyon rám fér :roll:

Viszont most megyek és kibélelem az ágyamat,

Jó éjt mindenkinek,
Vica
vica94

Vica,
csak röpkére ugrottam be, de akkor is:

Éljen éljen az elindulós Mátébaba!!!! Hajrá felfedezés!!!
többit, holnap mélben :D

Kép Kép Kép
macskanyu

Köszi Vica !

Akkor várok olyanokra, akiknek van tapasztalatuk fájdalomcsillapítás ügyében.

Krisztina
ebitt

Vica :) Mi az, hogy elindult Máté? Jár? Mászik? Kúszik? Akárhogy is, semmiről sincs lekésve :wink: És Éljen!

Curse :) Igen, jövünk akkor majd - bár hozzátok kicsit bonyolultabbb, de megoldjuk.

indianyo

Szia Midenki :)

Visszaolvasnom esélytelen, mert mióta nem voltam már egy háborúésbékényi hsz termett :D
Az utolsó néhányat azért sikerült.

Pl.: Vica , én szedtem és semmi gondom nem volt vele.
Most meg már spirál és ezzel sincs semmi gondom. Kb. 1 hónap alatt megszokta a szervezetem és már mintha nem is lenne.

Fibi,
szüléstörténetnél még nem tartok, de a képet láttam és gyönyörűek a kisfiaid. :)

Nuk,
én még nem tudtam magam rávenni a keresztelőre :oops: főleg ez a vendéglátósdi utánna brrrrrrrrrrrrr :roll: :oops: :shock:

Én úgy szeretnék képben lenni, úgyhogy próbálok gyorsolvasni, talán sikerül. :D
Annyi minden történik és pörögnek a napok. Voltam kicsit kikapcsolódni (2nap) de jó volt!!!!! (hazajönni
:lol:) úgy hiányzott a babóm, de azért tényleg nagyon jó volt.
És megszülettek a barátnőm ikrei a 30. héten :? Alig több mint 1 kg/baba de reméljük nem lesz semmi baj. Az a gáz, hogy 3 utcányira vannak tőle a babák és még nem látta őket szombat óta!! :shock: :shock: :shock:
Dunavarsány ünnepélyes keretek között polgárrá fogadta a tavalyi újszülötteket és kaptunk egy igazi arany medaliont is. hmmmm. mégis csak jó hely ez?? :D
És a bestét bevittük magunkkal a nagy medencébe, így most a kicsit kidobhatjuk, vagy kiakaszthatjuk madáretetőnek, mert ő abba már bele nem megy többé :) meg még egy csomó minden tök jó dolog történt, de ennyi off biztos elég volt, főleg ha még emléxik rám valaki :D

Mindenkinek pussz, megyek olvasni :) Fibi szülés sztoriját keresem meg először :)

Kép
akata

na végre elaludt Adél :D

Deni,
Értettem én a vizes hszt :wink: Adél sem komálja a vizet, pedig én is elsősorban azért akarom adni neki, h ha elmegyünk vhova és bazira leizzad, akkor tudjam pótolni a folyadékhiányt.

Vica,
Gratula az elinduláshoz :D Holnapra sok-sok drukk!!! De mihez is? :oops: lehet, h elkerülte a figyelmemet :oops: :oops: :oops:
Én szülés után szedtem a cerazettet, semmi különös nem volt vele, azon felül, h bazi drága. Kétszer annyiba került, mint a régi gyógyom. Szülés után az első 6 hóban szedtem, mert tényleg nem akartam véletlen becsúszást 8)

Krisztina,
Sajnos nem tudok jó dolgokat mondani fájdalomcsillapítás terén :( 3 fajta injekciós változat van emlékeim szerint, én ebből a nospát kaptam. Hát hogy is mondjam, nem volt sok hatása :roll:

Indi,
Okés :) Hozzánk buszok elvileg a Kosztolányiról indulnak :? de egyébként BÁRKI MÁST is szívesen látunk. Akkor esetleg tudnátok vkihez csatlakozni és még sem kéne tömegezni :wink:

Kata,
Lehet téged elfelejteni? :wink: Ákos nélkül voltál kikapcsolódni? Hogy bírtad? Telefonálgatás ment ezerrel? :wink: Gratula az arany medalionhoz :) Sok drukk barátnődéknek!!!!

na most én is L aludni

Kép Kép
curse

Vica, Cerazette-et szedtem 2 hónapig és 2 hónapig menstruáltam tőle. konstans. aztán abbahagytam. de én eleve nem vagyok jó alany fog- gátlásra. 1. ha rámnéznek, én már attól is teherbe esek. 2. spontán peteéréseim is vannak, így a naptárazás orosz rulett 3. spirált doki nem ajánlotta, ő csak akkor teszi fel, ha valaki BIZTOS nem akar soha többé gyereket, mert nagy kockázata van a szövődménynek, meddőségnek. gondolom így ez nálatok se frankó. 4. én minden hormonkészítményre állati szarul reagálok, fizikailag és lelkileg is, vagy össze-vissza menstruálok tőle, vagy depressziós leszek. ráadásul "túl fiatal" vagyok még, legalább 20-22 évig kéne szednem :shock: abba tuti belepusztulnék... 5. marad a helyi védekezés, vagy apa részéről vagy kúppal, vagy aszpirin a térd közé :roll: (végülis én a kúpot perferálom, minden hendikepjével együtt)
mesélj csak, miket csinál a fiad? :D

Rylie, a megoldás: szója! mindenféle formában és menyiségben. nagyon szépen helyrerakja a klimaxos tüneteket, tele van fitoösztrogénnel (sok van még a citrusfélékben meg a hüvelyesekben, de a legtöbb a szójában!). találjatok egy anyud számára fogyasztható formát, pl szójatej, szójafasírt, tofu stb... (ha sehogy sem szereti az ízét, van kapszulában is)
és kényeztetés :) én leginkább egy fini masszázsra fizetném be, ez az összes többi dologra is jó hatással lenne :)

votiv 8)
votiv

Ebitt Krisztina:
Akkor, ha jól számolom, ő lesz a 7. gyermek???? Képzelj ide egy hatalmas megemelem-a-kalapom-szmájlit!!!!!!! Mesélj, hogy hány évesek, milyen az elosztás stbstbstb. Én úúúúúúgy imádom a nagy családokat, mi is nagyot szeretnénk!!!!
Az EDAhoz nem szólok hozzá, mert 1, én nem kaptam, 2., nem a Szt Imrében szültem legvégül. (annyit azért hozzáteszek, hogy úgy volt, ahogy anyukám mondta: az elején visszautasítottam, a végén, amikor meg kértem, már nem lehetett, de 5 perc múlva már meg is lett Réka, úgyhogy én örülök, hogy végül is nem sikerült beadniuk)

Curse/Indi/megakiakarmég:
1x eljön mindenki hozzánk, 1x meg Indiék kijönnek Tb-re BKVval (gondolom az egyszerűbb???) és innen átkocsizunk Érdre Cursékhoz!!!

nukada

Szia AKata!! :D
mesélj magatokról még :)

Macsek, konkrétan egy ilyen sztori is van a bába könyvében, hogy megszületett a kisboci valahol egy tanyán in den Alpen, és a kindert elküldték százszorszépet kaszálni a tehénke mutternek. és mikor a kinderből lett mutter, neki bellis perennist adott a bába, és lám eszébe jutott, hogy in den alten Zeiten Milkának is azt adták hogy gute utófájásai legyenek és szépen összehúzódjon a méhecskéje :D

Zsanci, én sehol sem szeretem az intoleráns, képmutató embereket, sem templomban, sem másutt, úgyhogy :evil: :evil: :evil: :evil:

Igi fiad meg teljesen rendben van. és Fülicsek is!
ha akarjátok, ingyen bevizsgálják a biai korai fejlesztőben hiperaktivitásra (bár ők olyat nem nagyon ismernek, ez igen tudománytalan és differenciálatlan diagnózis :mrgreen:)
és meg lehet nézetni a cranio-sacralis terapeuta Orsival is (06 20 9420074), ő foglakozik gyerekekkel is. Istit 2x vittem eddig hozzá, és DRÁMAI a változás. nem hiszem, hogy csak ez segített, de vszínű ez olyat is adott, amit a fejlesztő nem, és a kettő együtt nagy jó hatást ért el, és folyamatosan még jobbul :)
és megtanított nekem pár alapfogást, amivel lazítani tudom a gyereket, és ez majdnem olyan jó hatásfokú, mint a babamasszázs, csak azt Isti már nem hagyja...
bár, most mindenben utánozza a húgát, minden kell neki, ami Lilikének. ma pl póló nélkül szoptattam, és a szabad cicimet elkezdte puszilgatni, hát nagyon meglepődtem!
nem szopni akart, csak puszikat adott. mostanában egészen váratlanul támad a puszijaival :D pl. fekszem az ágyon és egyszer csak a talpamra nyom egy puszit :shock: szegényt majdnem fejberúgtam, úgy meglepődtem...

Fibi, szép szülés :D :D :D szívből örülök, hogy így sikerült, hogy ilyen felemelő élmény marad :D

Monisa, Te vagy a falkavezér! :wink: Petinek tudnia kell, hogy ő "csak egy gyerek". az anyuka lehet (legyen) türelmes, partner, elfogadó meg minden, de nem szabad szerepet cserélni, Te irányítasz, akármilyen kedvesen is. ha kiabál, hát kiabáld túl :wink: és ezek a meccsek most dőlnek ám el, az életben nem fog neked szót fogadni/rád hallgatni, ha most nem alakítod ki ennek az alapjait. ez nekem is marha nehezen megy, vagy totál out of control a gyerek, vagy túlkorlátozom :?

beájulok, ha vkinek nem reagáltam, legyen elnéző és majd emlékeztessen, már zokni az agyam :roll:
jóéjt mindenkinek

votiv 8)
votiv

Rylie, a te apjukod is ilyen? :? es van vmi modszere stressz-mentesulni/lazitani/kikapcsolni? otlet jol jonne ;)
Anyukadnak meg: nagyon ajanlom az avivat! (nem rohogni, h mar megint ezzel jovok :P) egyreszt barmilyen hormonalis problemara nagyon jo (engem eleg jol helyrerazott: sokkal jobban erzem magam, amiota csinalom, es a reggeli hom se ugral osszevissza azota - tehat valszeg a hormon-termeles is rendezodik ;)) masreszt klimaxos idoszakra kulon is ajanlja. ha fogekony az ilyesmire, erdemes kiprobalnia.
es ha mar itt tartunk ;)
Zsan, mehsullyedesre van egy gyakorlat, amirol azt irja, h napi ot perc vegzesevel elkerulheto a mutet (mar ha esetleg neked tenyleg az lenne, ill. ha szeretned megelozni, h esetleg az legyen...)
hat meg meg egy csomo mindenre jo :lol: (de megprobalom leloni magam a temaban 8))

Fibi, ez a szules egy igazi sikersztori :D ugyesek voltatok, ill. ugyes voltal! :)
a kitakaritas miert kellett? v ez mindenkinek jar?

Vica, gratula Matenak! negykezlabazik a kissrac? :)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Éljen a világjáró Máté és anyukája! :D
Ceraizét nekem is felírták, de ki se váltottam, 1. ha minimálisan is, de átmegy a tejbe, 2. nem olyan hatásos mint az egyéb bogyók, mert csak helyben hat, vagy mi.
Ha megöltök se mondom már meg hogy volt, hogy volt, valszín a calmopirynt szorongattam én is, vagy a fene tudja... tesó mindenesetre nem lett, szal valami jót csináltunk. ;)

Curse,
hozzátápival kapcs ne izgulj, előbb- utóbb meg akarja majd kóstolni Adélbaba úúúgyis, amit ti esztek, és majd meglátod, az lesz rosszabb érzés, amikor a cici kínálásakor kiröhög és a pörkölt felé mutogat... (nálunk szó szerint ez volt, szal a tapasztalat mondatja velem)

Fibi,
szép volt. :D

Arwen,
apa nálunk is kiment a kitolásnál, ill már előtte, mert amikor kiderült, h még másfél óra, én megkönnyebbültem, h jajj de jó már csak ennyi, apa meg "elájult", h tejóisten, mééééég ennyi?? De egyébként is tartóztattuk magunkat az apás szüléstől, csak addig volt bent, amíg készülődött Eszter kifelé, a végén mindkettőnk megkönnyebbülésére kiment véégre. :lol: :lol: Szóval semmin ne izgulj, minden rendben lesz, ha akar, végig bent maradhat, ha meg úgy jobb, elhagyhatja a süllyedő hajót. :D

Isti és a cicpuszi: :) :) :)

Ebitt,
mindig is jó voltam matekból, de akkor most is? Tényleg hetedjére szülsz? Wow és wow és wow. :D
Fájd.csill. nem kaptam, az összes egyetlen gyermekem anélkül szültem, így passz, de volt, aki igen és majd jön és mesél, türelem. :)

neet
neet

Érdekeseket írtok a lochiáról, én mind a 6 hetet ezzel töltöttem. Na jó, az első 5 volt jelentősebb, a 6.on már csak-csak... :?

Szia Kókusz!
Én 17 hetesen valami bugyborékolást éreztem, majd a 20.ig semmit, és onnantól már rendesen. De az is normális, ha csak a 23. körül kezd érezni bármit is az ember lánya. :)

Macska,
alvás :D Eszter este lekéredzkedett, mondván: "-Nem tudok aludni", majd egy kis olvasás, egyebek után rámnéz: "-Fáradt vagyok, menni szejetnék aludni" És ment. :)

Azt Hiszem Levente, te jössz!!! :D :D :D

Leni,
téged is jó volt olvasni, ha tudsz, gyere sűrűbben, de jó kifogásod van egyébként, elfogadjuk. :D

Den,
torkom javul, ha lassan is, köszi. Viszont asszem nem kellett volna kipróbálnom, hány bukfencet tudok egy levegővel (HATOT!! :lol: ) a víz alatt, mert mintha a fülem... de nem, velem ilyenek nem történnek meg, nem is attól fáj... :?
És tegnap csupa egyes volt a 2 csíkodban :D

Orsi és Máté... új szerelem a láthatáron? :D

Rájli,
rövidhajú se annyira csirke azért, de majd teszek fel :D

Zsugyu,
boldog 9.ediket a nagyfiúnak!! :) És a 6 héttel kapcs iagzad van, de sajna nem mindenki engedheti meg magának ezt a luxust, ami egyébként jár. ÉN megengedtem, bár a házimunkát elvégeztem és nem lett tőle bajom.---

Tinu Tündéje eszméletlen arc! :D :D :D

Igi templom és a többi: én nem szólok be, ha hangos egyedeket visznek halk helyekre (pl gyereket múzeumba, ;) stb), de az enyémet nem viszem, ha nem s.o.s a helyzet. Egyrészt mert nem élvezi, másrészt, ert vele én sem tudok élvezni. Persze más a helyzet, ha ki van alakítva a zsibongó, de ez elég ritka.
Barátosném mesélte, h mennek ballagásra az alig egy múlt fiával és a pár hetes terehsségével, rosszulléteivel. Hmmm.... se a fiamat nem vittem volna (40 fok volt árnyékban, és tudjuk mind, milyen egy ballagás tömeg, ezer fok, ohne oxigén), magamat... nos, talán...

neet
neet

sziasztok,

Rec,
kérem szépen annak a könyvnek a pontos nevét, cimét, és fellelhetőségét!!!!

Votiv,
tegnap észrevettem, h Igi W ül a kádban. Máshol nem nagyon csinálja (mert nem ül, csak fut) de a kádban bezony igy ül. Ez talán jelent vmit, nem?? :roll:
de: nem akarok én semmi hülyeséget ráerőltetni a fiaimra, de B is örökölt tőlem egy csomó "rosszat" (ügyetlenség, koordinálatlanság) és persze Igi is (balkezesség, stb) szóval ránk férne egy NAGYRUTIN.

de ezt le kell beszélnem L-l is, aki szerint tök rendben vannak a srácok, de ő meg az a fajta, h ha kés áll ki a hátadból, és dől a vér, akkor is azt fogja mondani, h SEMMI BAJ, kicsit vérzik a hátad... :?

egyébként tegnap beszéltem egy másik rokonnal, akit arról az oldalról eléggé szeretek, és ő is azt mondta, h gáz volt Igi, mert ők
1. nem viszik ilyen helyre a gyereket (bárcsak én is megtehetném)
2. ha túlmozog/kiabál, kiviszik a helyről

Nuk,
nektek tök jó lehet, és azt irtad, h az anyukák kimehetnek a babáikkal, ha ŐKET zavarja a sirás...ez tetszik.
egyébként: ha sirna a babám, én is kivinném. Én már jóval azelőtt kiszállitottam a Memét a templomból, h akár egy ici-pici hangot is kiadott volna magából...
Igi pedig inkább rohangált, egyszer kiabált, h HÓVAGYOK!? amikor elbújt az "őszinte-boxban"... :wink:
ja, és sógor már úgy mesélte el ezt a történetet (mert mondanom sem kell, erről csámcsogott az egész család), h ő odament a Levihez, és felajánlotta, h kimegy Igivel. Levi meg másra emlékszik.
És persze megy az össznépi sajnálat, h szegény Levi, de a tehermentesitésére már nem igazán gondolnak...
olyan szinten korlátozták az ottlétünket is, h bele sem kezdek... :?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Többen kérdeztétek a vezetést, csak előbb reagálni akartam rátok, nem csak önzőjen a közepébe. :D
Szóval: hattttalmas volt, írtó jó, mennék ma is meg mindig. Megint nagy naívan azt hittem, lesz valami kis előjáték, de nem, most is elmaradt, egyből öveket becsatolni, ki a pályáról, másik sávba sorolás (úristen, jönnek mögöttem!!), Börsről le Kelenföldre, át a városközponton, piros lámpa, én voltam az első, haladjunk, mögttünk tudjanak kanyarodni, stb... aztán be a kisutcákba, millió fekvőrendőr, lassíts, jobbkezes jön, megint jobbkezes, az is jobbkezes, majd ki a Tétényire, integettem a H-nak, azaz nem, mert kapaszkodtam a kormányba ezerrel...ááááá, aztán az Egérúton vissza, sárga villogó, midnenfélék jöttek mindenféle irnyból, bicikli, motor, egy nagyon bátran előttem ment, papucsban (motoros), de nem vasaltam ki. :D És meg kell mondanom, h nagyon rendesek voltak a sofőrtársaim, előzékenyek és udvariasak, na jó, a 40es tempót nem mindig bírták és kielőztek, na bumm, de útfeltúrásnál, szűk sávnál engedtek előre szerencsétlenkedni. :D
Aztán az Egérúton felszólított a oktató, hogy ha 70es tábla van, ne araszoljunk, így aztán 70nel.... lobogott a hajam a szélben és wow wow wow wow wow.. aztán valahogy vége lett az egésznek, túl gyorsan sajnos, de legközelebb már próbálok nem izomból váltani és nem kapkodni a lábaim a pedálokon és nem rángatni a kormányt, se nem vizet csavarni belőle. :D :D

Monisa,
jön a hisztis rész :)
neet
neet

Neet,
ha gyerek nem élvezi, nem viszem, de ÉLVEZTE...miért fosszam meg ettől, mert egy két begyepesedett hülye nem tud elmélyedni?
ez ne az én gondom legyen...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Moni-hiszti
előljáróban annyit, h a világ legokosabb és legédesebb lánya az enyém, erre néha azért magamat is figyelmeztetni kell... szal félreértés ne essék, még a nádasba se hajítottam be, pedig... :wink: :roll:

Szal anyu levitte hétfőn mi meg szerdán mentünk utána, és ahogy beléptünk, Marcipán előreszaladt, és őt ölelgette, minket meg le se.. de sebaj, legalább nem túl érzékeny a gyerek, vagy jól elnyomja, valamiből meg kell élniük 18 év múlva is a pszichomókusoknak. :D (egyébként már itthon kérte, h ne kettőt, hanem 9et aludhasson, mielőtt csatlakozunk a balatoni bulihoz, az elmúlt napokban volt pár veszekedésünk (mármint a gyerekkel) és sztem jót tett neki is egy friss erő, a nagymama személyében.

Na, onnantól aztán péntekig egyfolytában ment az üvöltés (sőt, igazából már előtte péntektől,sajna vannak ilyen időszakok, amik sztem nincsenek összefüggésben sem az időjárással, sem semmihez nem tudom kötni), de meg kell érteni, roppant problémái voltak a lánynak: pl nem tudta kinyomni a naptejet a DMes kék tubusból (jelzem, nekem is csak vicsorogva megy, kissé kemény pvc ből gyúrták össze), és ha neki valami nem megy, jajj mindenkinek.
Erre elhajintotta, ez is oké, de amikor nekemesett 10 körömmel, arra már megorroltam, nem én gyártottam a fránya tubust, nem?
Szóval millió ilyen incidensünk volt: vagy nem szabad valamit, vagy nem megy neki és ez dühíti és mindenki meneküljön.
A megoldás mindig másban rejlik. A figyelemelterelés egy nagyon hasznos dolog, de ha a gyerek magán kívül sikít és üvölt és tépi magát, nem nagyon hallja meg a józan szót. Ilyenkor legjobb magára hagyni és eltávolítani minden veszélyes ojjektumot a közeléből. Üvölteni nem érdemes, de néha írtóra jól esik. :D Fájós torokkal nem éri meg, abszolút kudarcélmény az anyának, nekem. ;)
Ha sikerül lecsillapítani, már érdemes lehet elkezdeni magyarázni, h ez meg az ezért vagy azért van vagy nincs vagy lehet vagy nem, és ha már nyugi van, még a figy. elterelés is működik.

Konkrét pl: Tegnap a böliből hazafelé elkezdte, h ő haza akarja hozni a poharat (üveg, tejes), mondtam, nem, az a bölié, tessék meginni a tejet (ébredéskor megkapja mindig az uzsit, mert olyankor hozom el, és a babakocsiban nagyszerűen elrágódik rajta, de az italt helyben kell fogyasztani, érthető okokból (nálam van másik itóka az útra). Na, elkezdte. Összeszaladt minden közeli gondozónő, én meg igyekeztem higgadt maradni. Ja, a legszebb poén még a,h igyekeznünk is kellett, mert 40 percenként van busz haza (azaz egészkor és 40kor a Camponától), és ha az egészest nem érjük el, 40 perc a 40 fokban... pénz különösebben nem volt nálam, h a Camponában elverjük, másrészt onnan is lett volna egy szép menet elhozni a buszig.... úgyhogy mondtam neki, ugrás a babakocsiba, kaja a kézben, tej ledönt és nyomás. Nem. KIfeszítette magát, C-ben, alig bírtam begyömöszkélni, és sikítva elvágtattunk a helyszínről. Mivel kidugta a lábacskáit, 2 keréken, hátradöntve toltam, viczes volt alátvány sztem... aztán 5 perc alatt lenyugodott és itthon már édes volt és mesélte, hogy "-Azért sírtam a bölcsiben, mert...." és itt jött valami szöveg, aminek se füle se farka, magyarul ő se tudta miért, csak kijött.
Na jó, regényt, floodot abbahagyom, 1. vagy magára hagyom, amíg lenyugszik, 2 vagy lecsitítom, vagy 3. figy elem elterek, vagy 4 túlüvöltöm. Ilyesmi, de persze nem 4 verzió van, habnem 104. Agyilag toppon kell lenni mindig, h legyen gyors és frappáns válaszom....
neet
neet

Indiában ezt az egyet pont nagyon szeretem: mindenhová viszik a gyerekeket (na jó, késő este is, meg moziba is, azt nem annyira) és a templomban is szaladgálnak a srácok és az tök jó.
Azt is utálom, hogy a múzeumban csendben kell lenni - zavarják a fetményeket, vagy mi

Őszinte-box :mrgreen:

Szia Kata!

indianyo

Gyors bekukk.

MONISA,
Boldog szülinapot ;) :):):):):):)
szmagdi

és még vmi ezzel kapcsolatban:
mi nem árulunk zsákbamacskát, ha minket hivnak, az legalább három fiúgyermeket is jelent rajtunk kivül.
És ezt a rokonok is tudták, akik hivtak (csak a közeli család nem volt ezzel tisztában???), mert pl. minden gyereknek KÜLÖN meg volt teritve a lagziban, ez azt jelenti,h MEMÉNEK is, ami nekem nagyon jólesett, kedves gesztusnak gondoltam, mindenki kapott kicsi ajándékot, és ugye igy Memének is járt az ajcsi (3 db gumicukor, szépen csomagolva) :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Neet :) Tök jó, amit leírtál! Sokszor nekem is az a benyomásom a gyerekről ilyen apróka korban, hogy nincs megmagyarázható oka a hisztinek, egyszerűen egy pillanatig nem az történt, amit helyesnek láttak és aztáén olyan nehéz abbahagyni, ha egyszer elkezdtük (szerintem ezt mi felnőttek is ismerjük, kisértődni baromi nehéz, ha egyszer sikerült végre jól megbántódni :lol: )

Ja, jut eszembe: vagy talizzunk, vagy küldj egy címet, van nálam egy icipici meglepetés a kiskorú egyed számára.

Éljenek a Másák és Mónik sokáig :)

indianyo

indianyo

Neet,
hisztiket én is így kezelem. Nálunk főleg akkor van, ha kezd fáradni és ahogy fárad, úgy lesz egyre roszabb. ritkán üvöltök, de akkor jóóóól esik :mrgreen:
És kutyával, meg pitypanggal mindig le tudom szerelni...eddig még....
Vezetés rulezz, lobogó, 5cm-es hajad nemkülönben :mrgreen: megértem én is nagyon szeretek vezetni, lovat, bringát, motort, meg autót is :mrgreen:

Monisa,
boldog szülinapot :D

Zsána,
neparázzadmátúl a dógokat. W-ül, hát w-ül. Más baja nincs, nemde? :wink:

Votivom,
eddigelé eszembe sem jutott, hogy Füles "hiperaktív" lenne. Nem is az :D Csak egy cserfes, szaladgálós, energikus, duracell-baba. :D

szerintetek normális, hogy hajnal óta non-stop görcsöl a hasam, meg keményedik?Mirka meg helyezkedik folyton és totál lent van a hasam... :roll: :roll: de én nem akarok 34+2 - vel szülni...... :roll: :roll:

na megyek, mert Füles tombol, hogy ki akar menni, mert fontos kertészkedni-valója van....

csók

Macsek
macskanyu

Sziasztok Lányok

Köszönöm a bíztatást, és a rengeteg hozzászólást.
Tényleg megnyugodtam, mert amúgy is nehéz ez az időszak, főleg első terhességnél izgul az ember rengeteget.
Puszi
kókuszdió

sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket. Kipityeregtem magam tegnap egy időre. A nagyfiam meg úgy itthagyott, mint a pinty az ünnepemmel. Nagymamázik a hugával ezerrel. Én meg csak telefonálgathatok, hogy ugye minden oké. Ezért volt az ünnep vasárnap. Megint fincsi lett a torta, kinti hússütéssel, és sk. koviubival.

Fibi, szép volt, és örülök, hogy a félelmeid nem teljesültek, hanem az álmaid. Gyönyörűségesek vagytok. (jó fej férjed van, de ezt te is tudod) :lol:

Zsanci, én személyesen nem ismerem a gyerkődet, de szerintem abban semmi extra nincs, ha egy 2 éves rohangál, és kiabál. Tegnap eszembe jutottál: az APEH-ban ültem :evil: , és egy 2-3 éves kiscsajjal várakoztak a szülei. Akik SEMMI játékot, könyvet nem hoztak, hogy a szerencsétlent lefoglalják, ergo halálra unta magát. Nincs ebben semmi meglepő, ÉN IS. Csak én 30 évvel, és rengeteg korláttal öregebb vagyok, ezért csak néha mantráztam, és kalimpáltam a lábammal. Szóval a gyerök mindenféle csintalanságot művelt, asztalra mászott, stb. Kárt nem csinált, a szülei hagyták, és nekem eszembe sem jutott, hogy most akkor a gyerekkel baj van. Más kérdés, hogy a két szülő közül egyik sem vette az ölébe, mondókázni, mesélni, vagy höccölni. Tehát nekem ez esetben az volt egy kicsit a gondom, hogy a gyerkőc kínlódott, mert csak hagyták, nem foglalkoztak vele. Egy templomi szertartáson értelemszerűen nem lehet (miért is nem?) mondókázni, játszani a felnőttnek, mert a korlátai már kiépítettek. De a gyerek komolyan ülje végig egy pisszben az egészet? Van olyan is, én az elevenebbjét jobban ismerem. Egyszómintezer, letojni a flúgos rokonyokat. Egyébként sogorodéknak van gyerkőce, vagy az övékének volt a kerije? Nem emlékszem. Szal, ha nincs, akkor még ne legyen egy ideig, ha van, sajnálom a kőceit. :wink:

Neet, gratula a vezetéshez, hajlobogás tök jóóó!
A 6 hétről, tudom, hogy luxusnak számít, sajnos. Én csak azért írtam, mert emlékszem pl, h. Zsanci milyen rosszul érezte magát a majom védőnője miatt. Tenni magasról az ilyen emberekre, a látogatók mit képzelnekre, ha fáradt, és érzi, hogy ez egy kicsit sok volt. Oké, a gyerekekkel foglalkozni kell, ők az elsők, ha nincs segítség, de akkor a kéró szűztisztasága már ne számítson ebben a pár hétben. Utána lehet csillivilli. Most pihenés, regenerálódás legyen, ha a gyerkők végre hagyják. (de ez csak az én vesszőm)

Na, pici szünet.
zsugyu

Macska,
nem 5 centis a hajam! :D Eszciét és apjukét vágtam csak le, én nőből vagyok. ;) :lol:
És apjukkal éppen 3 éve hivatalosan is egy pár vagyunk. :D Gyűrű, buli, torta, miegymás, szűzies fehér ruha, alatta a 17 hetes Eszcivel.... :D
neet
neet

Indi,
talit megbesz! Nemcsak az ajcsi miatt :D
neet
neet

MOnisa,
mi is BOLDOG SZÜLINAPOT Kivánunk!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Neet,
akkor neked is szép ünnepet :D

Kép
macskanyu

Boldog szülinapot Monisa, innen Fehérvárról is. :D

Neet, nektek boldogat, és még legalább 20-szor ennyit együtt. :lol:
A hiszti-leszerelési tecnikáid alkalmazom én is, bár a nagyok már nem (annyit), a picur még nem (annyit) hisztizik. De jön még az is újra. A nagyok már a besértődős technikát alkalmazzák inkább, az csendesebb. A kétkerekű robogásotok tényleg jó lehetett. :lol:

Máténak nagy gratula az induláshoz. Tényleg mit is csinál? Mindegy is, lehet átrendezni a lakást. Aztán meg újra, és újra. És majd ha mindegyik kőc elmúlt 12 éves, talán pár évig nyugalom, de utána jönnek az unokák ugye? De legalább nem unatkozunk. :wink:

Nuk, nagyon szépek vagytok a képen, és kalapom emelgetem a fogadott vendégsereg ellátása, tűrése, előkészülés miatt. :shock: :D

Puszilkodós képek nagyon :oops: :lol: . Hiába, no, nem lehet elég korán kezdeni.

És Gárdony, meg Sukoró vagyon emlegetve? Ha igen, akkor esetleg majd társulnék egy tali erejéig, mert az hozzánk már nemvan olyan messze. Persze, csak ha nem zavarnék, jó volna személyesen is találkozni. :oops: És természetesen áll a meghívásom, ha valaki (Indi, hallod?) szívesen elutazik Fehérvárig.)

Votiv, olyan jó, hogy Isti jobban van, és azt is jó olvasni, hogy sok eredményt értek el. Puszilgatás nagyon aranyos. :D
zsugyu

Macs, na akkor minden okés, ha Te így gondolod.
(én sem látom másképp)
akkor nem is értem, mit is akartál csinálni Fülivel? vén Szenília vagyok :roll:

hogy "zavar-e" a gyerek: sztem elsősorban a szülőket az zavarja, hogy mások mit gondolnak, ők érzik magukat kínosan, nem feltétlen a másik emberek (bár Zsanci esetében a többiek nem átallottak éreztetni is, hogy a gyerek zavar)

nekem is volt már mindkettőben részem, volt hogy Istók hisztizett vmi nyilvános helyen és én szarul éreztem magam, pedig senkit nem érdekelt...
és volt hogy vki tökismeretlen randán beszólt (ilyen volt többször is), és még csak nem is olyan helyen, ahol bárkit is zavart (pl ábécében, utcán), mégis rohadtul fontosnak érezték, hogy kicsit kieresszék a gőzt rajtunk, hogy miért nem bír magával "EZ" (mármint Isti), meg "be kéne nyugtatózni" meg anyuka a csecsemőjének jól hallhatóan: "ugye te nem leszel ilyen, kicsikém???"
de rokon szerencsére még nem szólt be. tőlük sztem az átlagnál nagyobb tolerancia is elvárható.

sztem a beszólósoknak vagy nincs gyerekük, vagy van és így vesznek elégtételt saját megaláztatásaikért, vagy egyszerűen csak alacsony szintű életfromák, akik attól érzik jobban magukat, ha bárkit mószerolhatnak meg szidhatnak, kormányt, zsidókat, cigányokat, a zöldségest, szomszédot, vízműveket stb.

néha megdöbbenek, hogy mennyi indulat és gyűlölet lakozhat egy emberben, múltkor egy öreg nénire "rászóltam", hogy még akkor sem szabadna valakinek azt kívánnia, hogy dögöljön meg gyomorrákban, ha az a legelszántabb ellensége, pedig az illető "csak" hivatalnok, politikus, vagy gazdag...
múltkor a Bártfai úti sztk-ban a liftben egy idős házaspár beszélgetett arról, kit kéne felakasztani :shock: akik belekutyulnak aez EÜ-rendszerbe... vajon ettől nekik jobb lesz?
az ilyen méreg mindig visszaszáll a mérgelődőre és az ő életét keseríti meg...

votiv 8)
votiv

Móni, isten éltessen! :)

Neet, még sokszor 3 évet :)

Macsek, pihizz!!! ez már komoly figyelmeztetés :? tudom, hogy irtó nehéz pihenni egy kis örökmozgó mellett, de találj ki vmit. ágy mellé vigyél oda pár könyvet/játékot, és dőlj le, és onnan beszélgess/játssz Fülivel.
dokid nem hívod fel? vagy szülésznőt?

megyek, szopitájm van

votiv 8)
votiv

Macs, akkor az ígért képek:
Kép Kép
szóval ők biztos nem tűzliliomok, viszont volt egy narancssárga, ami pont olyan volt mint a saárga, csak a színe más.
És azért megmutatom a cannámat, és egy büszkeségemet :oops:
Kép Kép
a többi képet inkább mélben, ha még kéred, és akkor én is kérhetek képet rólatok?
zsugyu

és Macs, tényleg pihenj! Nekem tavaly pont ez volt, amikor az orvos azt mondta, hogy vagy fekszem, szigorúan, vagy kórház. (egy hétig feküdtem, húsvéti, tavaszi stb. takarítás helyett, és egy hét múlva 37+1 hetesen megszületett mégis Lorci) Nem elrettenteni szeretnélek. Szóval valahogy muszály lenne pihizned, és most akkor a kertet csak tervezgesd, meg mást is. Ha nem tudod másként megoldani, akkor csak Fülizz, ő is elég meló. (olyan furcsa, nem szoktam tanácsnokot játszani, de ti kihozzátok belőlem, és mindig úgy érzem, hogy okoskodom, megbántok valakit. Tényleg nem szándékom :oops: )
zsugyu

Én is szeretnék talizni valahol valakikkel! Nem nagyon tudtam követni mostanság, hogy mikor mi hol lesz. Az a baj, hogy Érd, meg Törökbálint messze van tőlünk - kocsi nélkül, tömegben, melegben BKV-val szerintem gyerekkínzás kenguruzni. Én mindig úgy sajnálom Tüncit, mikor ilyesmit csinálok vele. :oops:
Mondjuk gyermekem még szipákozik, szívom az orrát, de szerintem pár nap és meggyógyul. Most nem kezdett köhögni, mint a múltkor szerencsére.

Zsugyu: mi Fehérvár környékén nyaralózunk (Úrhidán) anyóséknál. Mondjuk ott az a baj, hogy nincs (használható) net. Szerintem jövő hét szombattól megint ott leszünk egy hétig.

Rylie ?, Johi: ugye ti írtatok a Dévényes tornászásról. Mindketten ugyanannál voltatok? Jó lenne nekünk egy, lehetőleg nem a város másik végin. Ma voltunk megint ortopédián és a dokibá most már aszonta, hogy javul ugyan a gyermek lába, de míg járni nem kezd, maradni fog a sín. :? UTána meg olyan cipő kell, ami korrigál. És azt is megaszonta, hogy nem fogja zavarni a gyereket a mászásba a sín, de én nehezen tudom elképzelni. Kéne valami kis rásegítés, ha egyáltalán lehet.

Kép
Kép
tinu

Ezt nézzétek meg, beszarás: 8) 8) 8) 8) 8)

http://videa.hu/play.php?v=ZxqhMuEtDZgDridt

nukada

Sziasztok!!!

Csak beneztem,hoyg meg egyben vagyunk :wink:

Masa,
te ma akartal szulni,ugye? :lol: :lol: :lol: :lol:

Koszi Mindenkinek a hozzaszolast,igyekszem nem "elvarni"magamtol semmit,csak sodrodni es atadni magam az erzesnek,hoyg anyava leszek......

Fibi,
a szulessztorid nagyon szep!!Fantasztikus elmeny lehetett!Orulok,hogy igy sikerult!!!

Annyira rosszul aludtam ejjel..egyszeruen nem birtam aludni...csak forgolodtam...semmmifajas vagy ilyesmi..csak uyg szimplan....Tobbszor kijottem olvasni....ugyhoyg most olyan vagyok,mint egy zombi,megyek is,megprobalok aludni....legelab mar nincs olyan meleg..... :roll:

Nuk,
jo ez a video :lol:

Neet,
boldog evfordulot!!!!!!!

Monisa,
isten eltessen!

Macs,
pihizz, a gorcsoles egy jel a szervezetedtol,hoyg "lassits!"Biztosan a frontot erzed amugy....Ne aggodj nem lesz semmi baj!

Megyek pihenni..hatha tudok aludni kicsit....

Kép

Kép
arwen07

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?