A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Atyavilág! Akkor nagy drukkok Nenőkééknek is. Infúzióra kerülni ebben a hőségben. Elismerésem nekik.

Kép
kissmanó

Hali!

Barbuli: én most vettem tena-bugyit gyógyszertárba, betétet is kértem és úgy kérdeztem, hogy "milyet ajánl szülés utánra"? A gyógyszerész nő meg azt mondta, hogy tudja, hogy ezt mondják a kismamáknak, hogy jó az extra, de szerinte tökéletes a normál. Erre mondtam, hogy jó, akkor adjon olyat. Itthon meg látom, hogy ugyanolyan, mint régen a libress, kb. 2cm vastag, szélessége, hosszúsága meg (ugye) normál...
Szarvasbori, adnál tippet????

üdv.: ckat
ckat

Sziasztok!

Gurgi, de jó, hogy ilyen jó lett az Nst-d. Ági holnap de benn van a kórházban?

Bori a vizesedés, mikorra ment le a lábadról?

Nenőkének drukk!!!

Derékfájás, amolyan mensisen, és pocakalja is csak húzlefelé. De ez egész nap, egész sűrű keményedésekkel. Hát kivi vagyok a holnapi Nst-re. :roll:

kispiskóta

Én is beszereztem a homeos bogyókat csak épp azt nem tudom hogy kell szedni.Abban bízom,hogy ha sor kerül rá hátha a szülésznő tudni fogja.
pillangó7

Zsu!
Ági bent lesz biztosan, Ő hétköznaponként egésznap bent van..
Beszélj vele!!!!! Nagyon édike!
Lóvéról nem beszél, kérdeztem ma, azt mondta jajj ő erről nem szeret beszélni..olyan aranyos volt..

Manó!
Jaja én csináltam még tegnap a chilisbabot..nyamika..

Barbuli!
Gyógyszertárban vagy pedig orvosi segédeszközök boltban kapható a Tena betét+bugyogó.

Pár órája folyamatosan kemény a hasam. Nem néha keményedik hanem kemény.. :shock: Ilyenkor mi van? :lol:
torolve_20131003125716

amúgy semmi extra, se görcs, se derékfájás...háhá
mindenki hogy várja már a szülést..láláláláá
torolve_20131003125716

Üdv!

Még nem olvastam vissza a mai adagot!

Bori! Kösz a történetet.

Reggel fél nyolckor hívott a dokim, h bocs, h este nem tudtunk beszélni. Aludt, én meg nem akartam, h felkeltsék, igazából csak tájékoztatni akartam az új dolgokról. Mondtam, h mensesszerű nyomást érzek, hányingerem van. Szte ezek jóslófájások. Kérdezte , nem megy-e a hasam. Akkor még nem, csak utána 2 órával :shock: Kérdezte, h mozog-e a baba, mondtam, h lomhán, reggel és este jobban. Azt mondta, h ha nem múlnak ezek a nyomások, menjek be, m lehet, h a méhszáj nyílik. Csütörtökre berendelt áramlásos vizsgálatra. Reggel még kómás voltam kicsit, de aztán mentem postára, Brendonba, piacra. Főztem, meghozták a hűtőt. Baba sokat mozgott.
Sztem már felfőttem a meleg miatt, most talán már hűvösebb kicsit a levegő.
Amúgy komolyan mondom, h semmim nem fáj, csak ami eddig hetente egyszer volt nyomás, az már minden nap jelentkezik.

Manó: Nálunk a Hargita mint keresztnév benne volt a top5-ben lánynevek tekintetében. Éppen az Erdélyért (is) való rajongásomat, és az ott élő magyarokért való tiszteletemet kifejezve.... :wink:
Amúgy a 2 leányom 2. keresztneve és onnan való :wink: Az erdélyi magyarok adják (és a Délvidékiek közül 1 szem :) - velünk együtt már 2 szem Róna van-), Magyarországon nem volt ismert. Mi úgy kérvényeztük a MTA-nál!!!! :wink:
És valóban meseszép. Épp akkor akartunk befizetni egy Erdélyi körútra amikor terhes lettem a Violával, és mivel sugárba hányós vagyok, lemondtuk. Ez óriási szívfájdalmam :( . Minden vágyam a Csíksomlyói búcsúba eljutni, meg úgy mindenfelé :lol: Nincsenek nagy igényeim :lol: Amúgy ezerszer szivesebben utaznék oda hozzátok, mint bármely más egzotikus országba a világon! :wink:

Gurgula: Ilyenkor szokták azt javallani, hogy tessék befeküdni egy kád meleg vízbe, és ha elmúlik a keményedés, akkor csak gyakorol a méhed, ha felerősödik, akkor lesz valami... :D
Amúgy az állandó keménységet nem a béb okozza??? Úgy kucorodott vagy valami????? A vajúdáshoz azért kellene egy kis rendszeresség, szvsz.... de ez magánvélemény volt :)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ági!
Ha nem mozog annyira akkor az már lehet, hogy a szülés előjele?? persze nyomás, hányinger, hasmenés..stb..kíséretében..
torolve_20131003125716

Enikő!
Aha, akkor ez semmi :lol: Nincs semmilyen rendszeresség csak kemény..már lehet, hogy csak beképzelem..háhá :wink:
torolve_20131003125716

Ritusss: Má csak 20 naaap!!! Sameeeszkaaaa

Kép
zsuzsi**

Jó estét!Látom mindenkinek van valami baja nekem ma is olyan furán feszül a hasam.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Nekem eddig mindkét szülésem úgy kezdődött (spontán jött mindkettő) hogy kakilnom kellett :oops: Elmentem vécére (már fájogattam, de nem volt vészes) és kiraktam minden :oops: t. Szóval a természet szvsz tudja a dolgát, beöntés ide vagy oda.... :D

ceniko
Szeged

Nekem a szülésznőm mondta,hogy itt kötelező a beöntés!

hemej

Itt szegeden kúpot adnak. Bogival még beöntés volt, a kicsivel már kúp. Magadnak rakod fel és vársz 20 percet vagy amennyit tudsz és sipirc a vécé....

ceniko
Szeged

A kúp valahogy barátságosabbnak hangzik.

hemej

Enikő Ricsivel tuti egyetértenétek sok témában.nekünk csak ősi magyar nevek jöhettek számításba (Lurkó lány lenne Esztora Mandula lenne a neve vagy a 2.befutó Alma Bíborka)

Barbuli a www.babaruhazat.hu az oldal ahonnét rendeltem őket.
nagyon jó minőségűnek tünnek főleg azért mert olyan könnyen tudtam vasalni őket.

Bridzsi

Kép
esztora

Én kérek beöntést, nem rossz az, legalább kitisztulok.. :lol:
Assszem a borotválás nem közelező
torolve_20131003125716

Beöntés! Ha-ha. Méghogy kötelező. Itt pl. akkor csinálnak, mikor felvesznek a szülészetre. Aztán ha netán nem aznap szülsz, akkor minek volt az egész? Brrrr. Vagy álá Bori: Grrrrrrrr

Enikő! Én sokáig nem is tudtam, hogy Hargita létezik mint utónév. Egyszercsak egy régi osztálytársnőm, aki még 1988-ban telepedett ki Mo-ra, szal neki az iwiw-en levő képei között láttam, hogy lányommal, Hargitával. Na, akkor néztem nagyot.
Hú, én úgy csodálok mindenkit, aki a Csíkszomlyó-i búcsúra akar menni. Mert ugye Somlyó Csíkszereda egyik külvárosa, ergó nekünk a fenekünk alatt volt, így azért számunkra uncsi lett egy idő után (főleg, hogy református vok, s nem is a vallásos fajtából). De ha vendégeink jönnek, s oda akarnak menni, az számunkra parancs. Mert pl. anno nekem is felajánlották vala, hogy ha kíváncsi vok, akkor átvisznek Füredre, az Anna bálra. Csak aztán volt valami alternatíva, s az jobban bejött. Na, ha bármikor errevetődtök, akkor természetesen ha úgy adódik, úgy lesz előre leszervezve, akkor szívesen látunk, s besegítünk az úticélok elérésében. S ez bárkire érvényes itt a topikon.
.

Csajok! Kinn nagyon blitzzelnek. Edó már épp kiabált, hogy csukhatom be az ablakot. Naná, egy kis fény-hangjáték, s én betojjak? majd ha jő az eső is (add, Uram!), akkor ha csapós lesz, lehet szó róla.

Este megtartottam a hegyibeszédet a lányoknak. Hogy ha pl. Grétu éccaka akar kibújni, akkor ugyi apa kell anyát szállítmányozza a szülészetig, s így kölkék fél órát/órát lehetnek magukra hagyva. De nem kell pánikolni, aki éccaka ébred, irány elintézni a pisit, s bújni vissza ágyba, nem keresni a szülőket. Adri vigyorogva fogta az adást, míg Edina mint a rettenet nagyobb tesó szólt, hogy ha Adri felébred s fél, akkor menjen Edóhoz az ágyba. Ha-ha. Robbantani lehet, s ő akkor sem ébred fel, hiába szorulna a húga vigasztalásra. De ugyi a jóindulat számít.

Kép
kissmanó

Huha Manóó!
Aztán nem ám vmi. rosszban sántikálnak majd a lurkók..
:wink:
torolve_20131003125716

Asszem mára lelépek..

Szép álmokat, jó éjt! /ma naccerű az időőő/
torolve_20131003125716

Áááá, éccaka? Nem hiszem. Ártatlanok azok.
Most ha túl gonosz lenne Grétu, akkor kiszúrná, hogy nem tom mit tegyek nővéreivel ha netán holnaptól egész péntekig érkezne. Mert de. apa melóban, míg anyáméknál vendégek, s ovit le szeretném tudni zárva egész őszig. S akkor vajon mit lépnék?

Kép
kissmanó

ne nevessetek! ...szerintem a beöntés tök jó... picit kellemetlen, de semmi több és utána olyan jó érzés, hogy kitisztulsz... egészségügyileg is nagyon hatásos... kijön egy csomó salakanyag, ami lerakódott a bélfalon. :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

HEllóbelló,
most ment el barátosném, gyors bekukk, aztán jön a férjuram haza az "üzleti megbeszélésről" :roll: = haverok, söröző. :wink:

Zsuzsikám: anyajegy nekem is nagyobb lett a cicimnél, azt mondják ha nagyon fog zavarni, le is vetethetem, de terhesség alatt több lesz, és meg is nő... már most birizgálja a melltartó, úgyhogy valószínű, hogy nemsokára lekapatom!
Megyek holnap, egykor aula, (ha nem jön közbe semmi, mert közben szőnyegpadlóznak és javítanak itthon :cry: ), de úgyis csörgedezek!

Bori: Rucik közül nektek melyik a jó? 56? 62? Márka? Szivvi már kifejtette, de jól lenne, egy fiús mamitól és nagyobbacska Ádiból kiindulni...

Barbuli: gyógyszertárban van Tenna és hálós bugyi, de én MINDEGYIK Brendonban és Kenguruban láttam hálós bugyit, meg Tenna betétet (vagy valami hasonló betétet).

Nenoke: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Annee: de izgalmas, kitartás, ahogy Szivvi írta ez már az utolsó befejező rész! Ungászungálungé

Manó: homeós bogyók: akkor ez f@sza az az idióta gyógyszertáros csaj egy nagy kalap szart (bocsi nem bírom tűrtőztetni magam) nem ért ehhez, férjem intézte, kifejezetten mondtuk, hogy mire kell, milyen kell, erre ezt adta, hogy jó ez is. Arnica 200 CH... most mi a pöcskibrúnót csináljak vele????? Szóval akkor Arnicából melyik is a jó?

Pillangó: Manó feltette valahová a homeós bogyókat, de ha segít a Caulophyllum - napi 1x5 (szülés előtt 4 héttel) méhszájtágító
Cimicifuga 5 CH - vajúdásnál 10 percenként 5 db
a többit nézd meg mert én is bajban vagyok vele... :shock:

Gurgi: ma én is egész nap "kemény" vagyok, Kisfiam alig mocorog, hányinger megvan... de semmi fájás, pedig az szokott lenni... na gondolom vagy vihar előtti csend, vagy jól tűri az időjárásváltozást a kis Drágám!

Esztora: gyönyörűek a lánynevek mi is így gondolkodtunk nekünk is Bíborka, vagy Boglárka lett volna, ha lányka... Marad egy bibiliai és egy magyar név: Sámuel Botond (plusz férjem édesapja nagyon idős, és Sámuel református pap volt a lelkem és nagyon megtisztelőnek érzi, hogy az elsőszülőtt unoka róla kapja a nevét... Imádom! )

Na lépek én is gyors zuhanyzás, aztán lefekvés, holnap megint nagyüzem! Csóközön, gudnájt !

Kép

Andrea
Kép
kindernay

nah... behalt a vonalzóm... :evil:

jah... tudom mit akartam... andi emlékeztetett :lol:
szóval én eléggé anyajegyes típus vagyok. egyébként sem volt kevés rajtam, de minden egyes terheséggel nőtt a számuk. sőt májfoltom is lett, még szerencse, hogy nem az arcomon, hanem a fülemen... háhá :lol: :lol: (azok vmennyire felszívodtak szülés után..) a lényeg: nekem az egyik anyajegyem ami a hasamon van, elkezdett nőni és sötétedni. elmentem a jánosnak az onkodermatologiájára (állítólag az egy nagyon jó orvos), megnézte és azt mondta, hogy 3havonta ellenőriztetnem kell, de ő inkább mihamarabb levenné... :roll: jah... meg egy fehér folt a hátamon. ott volt egy anyajegy, ami 1xcsak felszívódott és ott maradt a fehér folt. (arra nagyon kell vigyáznom, hogy le ne égjen...)
na bő lére eresztettem a jegyeim, a lényeg, hogy mindenképpen mutassátok meg dokinak! mert egy kis ártatlan változásból és növekedésből is sajnos melanoma lehet... :( :( (a terhes-szülő nők különösen veszélyeztetettek :? )

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok!

Ha sikerül éjszaka aludnom, holnap reggel, bemegyek a munkahelyemre, így nem leszek itt a fórumon.

Lányok! Alapból megyek a találkozóra, Orsi ahogy megbeszéltük, találkozzunk a villamosnál. ha netán bármi közbejön, hívlak, vagy üzenek.
Örülök, hogy mindenkinek alkalmas az időpont :D Még mindig szivesen várjuk a többieket is, még van egy kis idő meggondolni magatokat :wink:

Most búcsúzom, próbálkozom az alvással, nem tudom hogy fog sikerülni a délelőtti szieszta után :wink:

Jó éjt, szép álmokat.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Tena betét.
Én a szt. imrében vettem tena extrát, van vmi gyógyászati segédeszközbolt az alagsorban. De nem adnak a kórházadban? Én alig használtam el 2t.
Esetleg oda is adnám valakinek, már ha az ember elfogad ilyet mástól...
Ckat. Írtam pár oldallal ezelőtt. Hogy ha most mennék be, nem vinném egyiket sem (tena extra, normál). A kórházi teljesen megfelel, sőt az hosszabb, és így nem kell félni, hogy alvás közben kifolyik vmi. Az első órákban pedig lehet duplán rakni, mert nincs vízzáró rétege.
Én a 3. nap átváltottam menzeszes éjszakai és normál betétekre. Az always egyik fajátja lyukacsos, az jó, mert átengedi a nagyobb darabokat is.
De egyénfüggő, hogy mennyi a váladék!
És van egy perverz infom is erről. Nemtom, mennyire általános. Nekem párszor jött alvadt vér csomó. De nem kicsi, hanem diónyi darabok. Szinte megszültem őket, éreztem, ahogy jön ki. Úgy nézett ki, mint egy darab marhamáj. Ez most elég gusztustalan leírni, csak azért mondom, hogy ne ijedjetek meg, ha nektek is jön. A dokkerek azt mondták, csak akkor van gáz, ha erősödik a vérzés (merthogy napról-napra kevesebb).

Vizesedés. Előtte elindult lefelé. Talán 1-2 nappal korábban, de azért elég pufók volt még a szüléskor (méhszáj is). A következő adag a 2-3. napon indult le. Még mindig nem tökéletes, de aki nem ismer, az már nem látja a vizet.
Pocak ugyanígy csökkent. Méhösszehúzódás már nincsen jópár napja. Amíg volt, kb a szülés közepes erősségű fájásai.

Nekem nem ment ki a vajúdás alatt túl sok minden, és beöntés se volt. Szegény szülésznő, sz.tam rá.

Rucik. A legjobb nekünk az 56-os Kenguru Gold.
Vendég

jó reggelt!

kati írt, ma mehetnek haza!!!!

nálunk a kórházban nem adnak betétet, ki is van írva a terhesgondozónál, hogy vigyünk, mert se vattát, se betétet nem tudnak adni!

Lilypie Maternity tickers
lynia-

ja és az alvadt dolog amit a bori írt...
azért is kell felkelni ha jól tudom utána nem sokkal, hogy azok tudjanak távozni! mert fekve ugye nem jön ki úgy, egy ism. mesélte, hogy egy csaj nem volt hajlandó felkelni, és amikor már szó szerint kizavarták zuhanyozni, akkor egy nagy toccsanás, és egyben egy óriási jött ki neki! na vitték is kitisztítani a csajt! :shock:

lynia-

Jó reggelt!Végre tudtam aludni éjszaka és csak kétszer keltem fel pisilni.Akik ma taliznak kellemes idő töltést kívánok de azért ha lehet kérünk képeket. :lol:

hemej

Annee-nak:+++++++++

hemej

Jó reggelt!

Éljen az jó idő :D Tök jól aludtam, olyan jó levegő volt/van, hogy el sem hiszem. Persze így is csak éjjel 1-kor aludtam el, de hát ez a tegnap délelőtti nagy alvásomnak köszönhető :D
Viszont jó a közérzetem, a bébi is jól el van, és nem okoz különösebb problémat anyukájának.

Épp azon gondolkodom, hogy hogyan kellene elraktározni ebből a kellemes levegőből, melegebb napokra :roll:
Mindegy, tart amíg tart ez a lehűlés, de a lényeg, hogy minden nap ajándék ilyenkor, amit nem hőségben kell eltöltenünk, így van csajok?! :wink:

Végül úgy döntöttem, hogy még sem megyek ma be a melóhelyre, mert egy nagy rohanás lenne az egész délelőttöm, hogy a MOM-ba is odaérjek időben.
Holnap úgy is megyek körmöshöz, majd akkor beszaladok a munkahelyre is.

Tena betét: lányok, ugye a Szt. Imrében nem adnak semmi ilyen alkalmatosságot, amiről Bori írt, mi vihetünk be bőven betétet?! Mert én rendesen bevásároltam ilyen téren, mert úgy tudom, hogy itt nem kapunk, arra meg már nem emlékszem pontosan, hogy hány napig vérzik ilyenkor erősebben az ember lánya....( bár szerintem ez is egyénenként változó. ha jók az emlékeim olyan igazán erős vérzésem talán 1-2 napig volt) Viszont a szülésznő azt mondta, hogy erre itt nagyon odafigyelnek, és nagyon alaposan "kitakarítják" az embert szülés után, nem lehet sokáig vérzés :lol: Hát majd meglátjuk :wink:

Reggeliznem kellene, megyek is.

Mindenkinek szép napot kívánok, akik pedig vizsgálatra mennek, nagyon jó eredményeket!!!!

annee-nak meg külön nagyon-nagyon drukkolok!!!!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Anne most írta, hogy beöntés megvolt, most kötötték oxitocinra!!! Drukkkkkk!!!!

Mi 10.30-ra megyünk Nst-re, de ma nincs dokker bácsi, úgyhogy nem is szülhetünk.

Nektek alul nem szokott matatni a Babátok és akkor olyan villámcsapás vagy tűszúrás szerű fájdalmat érezni? Nekem tegnap egész nap ez volt és ááááá, szar érzés volt. Lehet ez a méhszáj nyílása esetleg? Egyébként mára minden derék, alhasi fájdogálások megszűntek.

Viszont dagad a szám és az orrom, komolyan magamon észrevettem, de apjuk is.

kispiskóta

fúúú, anneee hajrááá! :D

Zsú, nekem már elég régóta van az a szúró érzés, ami mintha végig futna a hüvelyen...borzalmas! van amikor olyan erős, hogy összerezzenek

nálunk ma nst 11.30

lynia-

Emi akkor drukk az nsthez. Én annyira nem szeretem. :oops:

kispiskóta

Annee: szorítunk neked!!!!!!!
ez a nap már jól kezdődik.... Annee-nak nem soká megszületik a kis manója, Zsú-nak dagad a szája, orra ( ez is jó jel lehet ) , jönnek itt a babák kérem szépen :D
Zsú, írjál majd hogy mi van veled, várjuk a beszámolót....

Móni

Kép
Kép
moni1973

emi: tőled is várjuk az nst-s beszámolót, a nagyon jó eredményekről :wink:

Móni

Kép
Kép
moni1973

na ezt észre sem vettem :oops:
az orrod dagad?????? húúúú

lynia-

nekem nincs vele bajom...zsú, miért nem szereted? nem volt jó az előző eredmény? én elücsörgök ott

lynia-

hoppá, emberkéket mikor szokták hazaengedni? még lehet bent érem katit? ááá, reggel mehetnek nem?

lynia-

Haliho!
Hánykor van tali??????????? MOM-ban hol?? Angelo?

Annennak megy drukk ezerrel!!! Andriska kibújik ma...lálálá Kép

Zsu!
Megy a szorítás az NST-hez, utána mindenképpen menj fel Ágihoz!

Az éjszakám jó volt.
Nekem nem dagad a szám sem az orrom sem..sőt! azt vettem észre, hogy vékonyodott az arcom...háháháá
torolve_20131003125716

mekkora mákom van a dagadással! huh, nekem csak az a ballábas eset volt, most meg szintén ballábas, de érdekes mód csak a lábujjaim, max a lábfejem, de bokáig nem ér el!

lynia-

gurgi gurgi
zalálkozó: 13.00-kor az aulában! az a c&a szintje :wink:

lynia-

gurgi: igen, ma 1-kor a MOM-ban randizunk. Én nem vagyok ott ismerős, de ha jól emlékszem valami aulában, de mindjárt visszakeresek. hogy hol is pontosan.

Kép
Kép
moni1973

Most írt KissManó!!

Megint vihar volt az utcájukban, most a változatosság kedvéért egy fenyőfa dőlt ki és egy villanyoszlop..most gázosabb a helyzet náluk, Gréta megijedt de nem akar kibújni..
torolve_20131003125716

Ja tudom az info pultnál az aulában...
Na lehet, hogy megleplek benneteket...hááááááááá
torolve_20131003125716

Köszike Moni+Emiiiiiiiiiiii
lállálá
torolve_20131003125716

tök jó, alakul a Pocakos Őrs :D :D :D

Kép
Kép
moni1973

Hali!

Köszi a betét infót!!!
A II-es nőin adtak betétet, de most a szüléselőkészítőn a védőnő sajnálattal közölte, hogy ettől a héttől kezdve nincs betét, de pelus se. Tényleg szomorú volt, dehát Ő nem tehet semmit, az új költségvetés meghát ilyen megszorításokra készteti őket.... Ja, és textilpelust is vigyünk a büfizéshez, adnak egyet ha nincs, de utána kérik, hogy vigyünk sajátot...
Azt is momdta, hogy most extra mennyiségű szülés volt a héten. Behoztak egy egynapos bébit, Benjamint, és rajta mutatta meg a tisztábarakás csínnyát-bínnyát. Ari volt, kapott egy korty innit is, amit ki is bukott a védőnőre :lol: .... igazi bemutatót tartott Beni!

üdv.: ckat
ckat

Jövök mindenképp az eredménnyel, de nem tudom, mikor.

Ha lenne valami akkor gurginak írok sömöst.

Emi,mert én aggódós vagyok és mindig a frász kerülget, mikor esik a szívhangja! Tudom ez az én gyagyaságom. :oops:

kispiskóta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?