A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Votiv :) Na akkor ahogy már mondtam: az az ember, akiben nincs megfelelő empátia, ne merészeljen semmilyen terápiát végezni másokon :evil: Ami a beszólós pszichiáternél előny(oda azrét emgyünk, hgoy segítsen megértenünk, mit hazudunk magunknak), az beszólós természetgyóyásznál szoptatós anyukával szemben bunkóság!

Hüvelyeseken és szóján élni nekem nem szimpatikus, főleg ebben az időszakban.

Kéne nekem az oltáshoz Silicea D200, de csak 1-2 golyócska, van neked esetleg? nekem csak 30-as van, de kifejezetten a 200-ast ajánlották.

Macs :) ez a pszeudo-tudatalatti macsakád akkor :wink:

indianyo

Zuzi :) hát ezt csodajó olvasni! fogzás vacak, de a többi szuper! kicsinyíteni én is tudok neked, küldd át a képeket, ha csak ez a gond!

AMcs :) ó de jó, hgoy bejött a sedatif!!! Éljen a homeopátia :)

indianyo

Macs!
Ki tudhassa? 8) De azért előbb semmiképp :roll: :lol:

Votiv!
Jujj, nem akarlak megbántani, de szerintem ez a természet gyógyász egy barom!
POnt nem úgy ismerünk, mint aki annyit mérgezte volna magát, hogy most az a sok méreganyag átmenjen a gyerekébe. Szerintem halgass a dokinéni(nk)re!+++++++++++++++++és sok puszi

kikötés miért????? VArráshoz? És a Barna doki ragaszkodott hozzá?

amúgy múltkor mesélte egy barátnőm, hogy a császármetszését a szülésznő varrta össze, mert állítólag ők szebben tudnak varrni. Én még ilyet nem is hallottam........
zuzmo1

Zuzi, Macs,
Még a banánt nem mertem próbálni :oops: Azt teljes mivoltában adható? :? Mert akkor azt is megpróbálom.

Votiv,
Ilyet mondani egy szoptatós anyukának :shock: :evil: Komolyan ledöbbentem. Szerintem ilyen emberek miatt ne marcangold magad!!!

Kép Kép
curse

Valaki tud esetleg egy olyan linket vagy táblicskot, ahol az is le van írva, h a fűszerezést hogyan lehet majd el kezdeni. Melyik fűszert mikortól? :?

Kép Kép
curse

Zuz,
én el tudom képzelni ,hogy egy NŐ szebben varr, mint egy férfi... :wink:
de látnád milyen szépen varr az apósom!!!! :lol: egyszer elszakadt az utazótáskánk, és ő varrta meg ilyen orvosi cérnával, hát ollllllllan szép lett...varrónő sem varrta volna szebben... 8) ez a rutin, már 40 éve varr... :lol: :lol:
és igen, Dr. Barna ragaszkodott hozzá...én biztos nem... :lol: és olyan kényelmetlen volt, brrrrr...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Curse,
banánt adhatod teljes nyugalommal, azt vedd figyelembe, hogy van akinél megfogja a kakit. de almával keverve tök jó! És Fülinél pl. semmi gondot nem okozott magában adva sem:)

Zsána,
én még most is le vagyok döbbenve ezen a szíjazáson...de miért?? hogy ne szaladj el a varrótű elől?? vagy másmiért..? nagggyon brutál módszernek tűnik....

Indike, ha lehet még nálad benevezni rugalmas kendőre, akkor kérnék árat, ilyesmit, mert beneveznék egyre Mirkának...

most ennyi, mert sül a muffinom...
macskanyu

Zsána!
Utazótáska! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Curse!
Van kismama naptárad? Annak a hátulján van egy klassz táblázat a hozzátápiról, és a fűszerekről is (elsősorban a zöldfűszerek, 7. hótól pl petrezselyem, zellerlevél, kapor metélőhagyma mehet). Nekem megvan a tavalyi is, illetve lefénymásolhatom, ha szeretnéd, de lehet, hogy a honlapjukon is fent van, illetve van még egy klasz szakácskönyvük is, abban is benne van ez a tábla.

Kép
Kép
zuzmo1

visszatérve a kiszijjazásra, van ahol a kitolásnál is kiszijjazák a nőket, úgyhogy egy szavunk sem lehet :cry: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Sőt, szerintem ez a bevett gyakorlat :cry: :cry: :cry:

Indi!
Köszi :) majd keresek cd-n képet, mert ugyi a vinyónk szállt el :twisted:
zuzmo1

Kedves Neet és Macskanyu!
Köszönöm a hozzászólást, ez már engem megnyugtat valamennyire, főleg ha jó kedélyű, mert én is elég mosolygós típus vagyok. ...hogy még esztétikai élményt is nyújt... :D :D :D

KépKép

KépKép
boo

MAcs :) én Nandu kendőt árulok csak, a rugalmas kendőt csak ajánlgatom, mert pici babához - különösen kezdőknek - a legjobb :) Az enyémet szívesen odaadom nektek arra a néhány hónapra, olyan 6-7 kilós babának már úgyis másfajta kendő kell, ne adjál ki ezért pénzt.

Egyébként itt kapható: www.babakozelben.hu

indianyo

Macs,
igen, pontosan ezért volt a kiszijazás. Bár én nem mondtam, de eléggé über-hisztis leszek a tű gondolatától is, szóval nálam talán jobb is volt igy...
egyébként k..va kényelmetlen, mert a feneked lelóg az ágyról, semmi nem tartja, szóval...boááááá...
és a rohadt tű, amit beléd döfnek, és összevarrnak vele, meg előtte az érzéstelenitő, meg előtte a méhpuceválás...rémálmaimban se jöjjön elő többet...:evil:

Boo,
tudtam, h valakinek még irni akartam. Te voltál az.
Én vele szültem, jó volt, szép volt, bár most épp a kiszijazásról irogatok, semmi vész, az max 20 perc... :lol: és egy ideig akkor is ment a móka, de a végére igen bedurcásodtam, és akkor már nem ment a móka...
sebaj.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

utazótáska nekem is teccett :D

Zuzi, Indi, Curse, nem az emberrel van bajom, hanem azzal, amit mondott. De többen is mondták el egymástól függetlenül majdnem ugyanazokat a dolgokat, és egyenként mindegyik nagytudású hiteles ember, sokszor segítettek már sok más dologban is. épp ezért esik nehezemre megkérdőjeleznem a véleményüket (pedig asszem most muszály lesz).
Így leegyszerűsítve durvábban hangzik, mint ahogy nekem elmondták, teljes jóindulattal és őszintén.
inkább a tartalmat nem tudom igazán elfogadni, vagyis valamiben igazuk lehet, de a méregtelenítést inkább lelki szinten kellene végeznem :roll:

Indike, silicea 200-as a G.réti patikában lehet csak kapni sztem (már ha normális csajt fogsz ki), nekem sajna nincs. 30-as a legnagyobb potencia itthon.

Neet, oltás most határozatlan időre eltolva. Védőnő már pedzegette, hogy nem lesz ez így jó, de a drnő ma mondta nekem, hogy a védőbanyának csak akkor van jelentési kötelezettsége, ha 4 hósan még nem kapta meg a 2hós oltást a gyerek, és akkor is indokolt esetben semmi következménye sincs, márpedig a mienk indokolt. ez azért klassz, hogy ő ilyen határozott :)

Macs, örülök, hogy bejött a sedatif :) (vagy ki tudja mi, ami épp használt :))))) méledre is válaszolok, de most előre dolgozom épp (jövő heti szabi miatt)

votiv 8)
votiv

muszáj :oops:

votiv 8)
votiv

Újabb HELP:
Gyerek nyálzik, rágja az öklét és nyűgös. Tegnap, életében először felriadt az éjszakai alvás közben, ma meg még nem aludt, csak a fejlesztő oda-vissza úton a kocsiba (kb 10-10 perc), meg eltoltam sétálni, kb 20 percre, de ahogy hazaértünk, felkelt. Lehetnek a fogai???? Ha igen, mit csináljak???? Dentinox és egyéb cuccokat nem akarok neki, már csak azért sem, mert anyukám lidokain allergiás, nehogy baj legyen...

nukada

Votiv: nehogymáááááá magadat vádold, te szeritnem maximálisan mindent elkövetsz a babáért, az egy hülyeség, hogy te mérgezted meg. Persze lehet változtatni az étrenden meg ilyesmi, de nem drasztikusan és főleg nem a szoptatás alatt. És szerintem is lennének hasi tünetei babócádnak, ha valóban a kaja tenné. Olyan hülyék néha az emberek és még jól ki is készítik, pedig éppen elég baj neked Liliróza bőre.....
Hová utaztok? biztos volt róla szó, de én vak tyúk vagyok. :-)

Macska: jó az avatar és Füles is édibébi. Mirka pedig jó fej, hogy kikönyököl, biztos kikukucskálna már, hogy mi is van idekint. :-)

Nuk: simán lehet a fog, legalábbis igy a leírtakból ítélve. Én camomillát adtam neki CH15 vagy CH9est, mást ő anno nem kapott.

Rájli: mi volt a vérvételen, röntgenen stb... gondoltam rátok és mentek a ++++.

Én nagyon szenilis lehetek mert kiszijazásra sem emlékszem, egyáltalán szültem én?? :lol: :lol:

Persze még egy csomó mindent szerettem volna, de nem csak vak, hanem tényleg szenilis is vagyok....

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Nuk,
bár korai lenne a fogacska, de nem lenne egyedi eset... nálunk a chamomilla 15ch-ban vált remekül be!!! de ha a te babád esetleg másféle szerekre reagál, akkor a phodophyllum-ot 15ch vagy a borax-ot is 5 ch megpróbálhatod. esetleges pocifájásra szintén jó lehet a chamomilla.

Ha mégsem fog, akkor nyugodtan lehet a frontra is érzékenyebb.

Vagy , akkor is produkálnak ilyen tüneteket a büdös kölkek, ha épp egy fejlődési/növekedési ugrás üt be.

Ez utóbbi kettővel dunsztom nincs mit lehet tenni... :)

Recca, Indi & aki tudja:
Mikortól lehet icipici babácskát a hátamon hordozni és milyen módszerrel??? Nagyon érdekelne, majd leírom miért..

Votivom,
ne edd magad ilyeneken. Pont te ne, aki mindent megtesz a gyerekeiért, erőn felül is !!!! Lilike bőre rendbe fog jönni, szépen kinövi a bajt és el is fogjátok felejteni, hogy valaha volt ilyen. Az élet, na meg a betegség-karma-természetes gyógymód-lélekgyógyászat összefüggései, sokkal összetettebbek annál, hogy akármekkora szaktekintély(ek), ekkora magabiztossággal tehessen ilyentén kijelentéseket.....
macskanyu

Macska,
macskás kép, nem csak neked. :D
Avagy: mire használjuk a kiszáradni indult popsitörlőket és hogyan oldjuk meg ezzel egyidőben a macska fázását? (Eszter szerint sok kell rá, mert megfázott...) :lol:

Egy:
Kép

Kettő:
Kép

Sok:
Kép

Állatvédőket nem rámküldeni! :D
neet
neet

Neet,

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
macskanyu

Macs :) Ha megtanulod a helyes hordozést, akkor már ez elejétől mehet - vana hordozókendős topikban két 2 hónapos babácska, aki már régóta alszanak az anyuka hátán.
Újszülött babáknak való háti hordozást én nem tudok tanítani (a sajátomnál sem próbáéltam, emr takkor még nem volt kendőm) - viszont a www.hordozo.hu -n Áginál tudsz jelentkezni tanfolyamra, nem drága és ő nagyon kedves és tökéletes profi! Én is fogok hozzá menni, csak úgy továbbképzésre, hogy majd később már jobban tudjak segíteni másoknak.

Neet :) az ifjú Geraldina Durrellt csókoltatjuk - macskák szuper türelmesek tinálatok :lol:

indianyo

Jók az új avatarok!

Indi: ok, akkor majd megbeszéljük a talit.

Votiv: nem egészen értem. Tündér is extrán reagált a BCG-re, ki is fakadt, de nekem senki nem mondta, hogy ez baj lenne. Megkapta az oltásait is rendes időben. :shock: Még most is elég ronda a karja.

Kiszíjazás? :shock: Uff, azt igazán nem szerettem volna.

Kép
Kép
tinu

jóest!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Nuk :) Dé 2 hósan kezdett el fogzani és 7 hósan jött elő az illető... Chamomilla, Belladonna, Borax -ezeket próbáltuk. nálunk napközben nincs nagy gáz, ha mégis, kapja a homeobogyót, bekötöm kendőbe és úgy megnyugszik. Ha viszont éjjel sírva ébred a fájdalomtól, akkor előbb-utóbb sajnos csillapítani kell és erre nem volt jó semmilyen gyógysezrtári szer, csak a vacak ámde hatásos fájdalomcsillapítók (de csak többórás sírás után)

A mai napon gyermekem megtanulta kinyitni az ajtókat és kilógni az udvarra, valamint felmászni az asztalról az ablakba és elfogyasztani közben 5 nagy paradicsomot, segítségükkel közben - kis díszítéseket alkalmazni a nagyanyja féltett függönyein. Előtte azért még a konyhaasztalon lakó gépeket is megnézte belülről - az asztalon guggolva. Hát egy cukorfalat, na :)

indianyo

Csendesen jegyzem meg, hogy ha a méhkipucováláshoz nem szíjaznak le alakit, az minimum fejbe rúgdossa szegény dokit, aki egyébként csak a munkáját végzi. Jobb a békesség. :wink:

Vot,
asszem mindent értek. De a diéta... 2 eset van: vagy fejsz egy hónapig és tápozod a csajt, ennyi idő alatt tán kiderül (??) h a tej miatt ilyen-e a bőre, és ha nem, nyugodtan visszatérsz a cicikhez, vagy betartod a diétát, ami szintén nem 100%, h nem apasztja el s lesz hatása.. vagy tojsz a dokira és a belső hangra hallgatsz... egyébként ez már 3. Az első 2 verzió részemről abszolútli kilőve.

BCG-re meg aszonták anno, h minél randább, annál jobb, ha kifakad, az se gáz. (Ugye, Tinu?) Ezek egy iskolába jártak, vagy valaki levelezőn lett doki/védőnő, stb?

Macs,
avatart nagyjából együtt váltottuk, tied is nagyon macska! Az aláírásod is. :D

Johi,
sztem szültél. :mrgeen: Vakságod megvan még?

Boo,
örülünk, ha segíthetünk. De aztán nem megszökni! :)

Egy kérdés: ha a varráshoz úgyis adnak injekciót (nekem adtak), miért nem lehet azt a pucova ELŐTT beadni? Van rá orvosi magyarázat? Vagy erre is igaz a híres-hírhedt mondás: Akkor jó, ha fáj?

neet
neet

Zsugyu,
öö, 6 évesed már most jobban rajzol, mint én :D

Fibi,
küldd hát. Ha in Hungarian, akkor pláne. :D (lustaneet)

Ma 2en próbálkoztak be 2 telefonon (tmobil, matáv) az egyik angol tanítványt vadászott, a másik számtekest. Lelomboztam őket. :lol: (Érettségim programozó, technikum: térinformatikus, elte: angol tanár-bölcsész, hehe.) Erre meghívtak tanárnak. :!: Erre benyögtem, h van egy kisded, és nem hinném, h űberelni tudják a közintézmény nyújtotta szabadságaimat. Erre letették végre. :mrgreen: (ja, gyereke van? Akkor kösz, de nem kell.... valami ilyesmi volt, de igazából nem tudtam megsértődni, ez egy ilyen wild world.)

Zsan,
avatar sikerült, jó is, írj is. :D
neet
neet

Ja, és arra nem írtatok, vagy vak vagyok én is, hogy holnap de bikázik valaki?
neet
neet

HÉÉ! Nézi valaki a fókuszt? Bár mire leírom.. tegnap vették fel a bölcsinkben, hogy esznek és kakilnak a skacok. :lol: Eszter még aludt, ezért nem lett fókusz-sztár. ;)
neet
neet

Zsanci,
Utazótáska :lol: :lol: :lol: Új avatar sirály :D

Macs,
Köszi :) akkor megpróbálom :)

Zuzi,
Sajna nincs és a neten sem találtam meg, de beneveznék egy fénymásolatra, ha lehet :wink: Holnap nem tudok menni bikásra, mert nincs kocsi, de egy kövi talinál vagy esetleg postai úton? :wink:

Puceválás, leszíjazás. Engem úgy tettek helyre, h semmit sem éreztem belőle. Különben sem értem, ha kap vki érzéstelenítőt, akkor annak minek a leszíjazás? :?

Neet,
Besz@rás jók a képek :mrgreen:

BCG nálunk is egy nagy púp lett, amiből szépen kifolyt a genny és akárhányszor megnézte a doki, mindig azt mondta, nagyon szép a BCG :?

Indi,
Dominó rendezkedése :lol:

Kép Kép
curse

Kisün,
Végül is lett bajom az átszoktatásból. Vagyis mostantól azt mondom, hogy azért nem voltam sose kitűnő (mit kitűnő, még 4-es se), mert igazából balkezes vagyok. Vagyis valszeg balkezes, mert jobb kézzel is ment az írás. Onnan gondolom, hogy balkezes lennék, hogy sok mindent balkézzel tudok. (labdázni, tollasozni, elkapni vmit...). Mi ugyanis töltőtollal tanultunk írni (hogy miért azt máig nem tudom) és ugye azt bal kézzel nem lehet (mert elmaszatolod). És csak egy balkezes volt az osztályban, de ő menthetetlen volt. Ő írhatott golyóstollal.
Egyáltalán nem éltem meg traumaként (hát izé, lehet hogy nem is volt az - és én tényleg jobb kezes vagyok, csak baromi rondán írok). És anyámék nem voltak benne a buliban (tőlük akár lábbal is írhattam volna).

Neet,
Ha hozzámjöttél volna nagyon elégedett lennék. A családomat sok időbe telt rászoktatni, hogy szóljanak ünnepek előtt. (A saját és mindenki érdekében.) Viszont mára már öcsém megveszi magának az ajándékot és hozza. Csak még nem csomagolja be. (Egyébként nem önző vagyok - vagy ki tudja - mert nagyon figyelek mindig, hogy ki mit szeretne és jegyzetelek.)
Macskás képregény óriási!!!
És mi csak du. érünk ki a játszóra.

Ebitt,
Azért az irodai főnök este hazamegy és elvan otthon!!! Olyan tanulságos lenne nekem, ha látnám egy napodat. Egy sima hétköznapi napodat. Biztos nagyon klasszul tudsz szervezni vagy ha nem akkor másban lehetsz óriási!
Annyit gondolok arra, hogy milyen kár, hogy nem látok magam körül eleve gyerekes párokat. Nem csak a homokozóban, a trolin, hanem úgy mindenestül. Hogy lássam más hogy csinálja amikor pl. üvölt a gyerek vagy vigyorog. Amikor neked van eleged vagy beteg vagy. Én az egy szem fiamtól annyit tanultam, de azért jobb lett volna ha már előtte több REÁLIS elképzelésem van egy anya-gyerek buliról (hát hogy miből is áll, ha gyereked van). És nem csak kulcsszavakat tudok, hogy türelem, meg következetesség, hanem konkrétan látom, hogy x.y és z.t. mit csinált, amikor a gyereke az utcán a földre veti magát és magánkívül ordít, amíg neki a kezében a másik ordító gyerek van. (És persze, hogy hogy nyaralnak, hogy fektetik le a gyereket, szóval nem csak a thriller rész érdekelne.)

Ildi,
Ötletem nincs - mostanság úgy érzem a saját gyerekem kifogott rajtam (mondjuk csak a nagyobbik, a kicsi még lapít). Nem hagyhatnád, hogy a wc-n töltse az idejét? Mondjuk maximálnátok, hogy csak 1 vagy két játékot vihet. Egy idő után megunná. Sztem ez nem jelentené azt, hogy később is játszani akarna pisilés alatt. (Vagy igen?) Gondolom pár nap alatt megunná és addig is odavihetnél magadnak vmi klassz könyvet és olvashatnál 8) ... De ne vegyél komolyan, tényleg nem osztanék tanácsot a mostani napjaink után!

Zsugyu,
6 évesed szebben rajzol, mint én!!! (És látom Neet-nél is.)
Miért van rossz kedved? (Nem fontos ám reagálni, ha nincs kedved, csak tényleg érdekel.)

Macska
Lányod óriási!!!
Háton hordozást majd Indi jól megmondja (már meg is mondta, csak én hamarabb írok, mint mindent végig olvasnék), de én úgy tudom, hogy már pár hetes korban is. Csak nagyon jól kell felkötni. Marcit nem tudtam volna, mert ő sűrűn akart enni és én nem vagyok olyan ügyes, hogy csak úgy fel-le kössem a hátamra. Igazából őt még nem tudtam a hátamra kötni és Petit se nagyon szerettem úgy vinni. (Mer akkor nem birizgálhattam a fejét és nem szaglászhattam!) És miért kérdezed???

Zuzmó,
Életem első és második számú kiteljesítője :lol: :lol: !!!
És igen, megyünk. hn3-3 fele érünk oda, de lehet hogy később - Petitől függ. Bár ott lesz Elvira, így Petit csak-csak kordában tartja. Egyébként Peti mostanában nem áll szóba gyerekekkel - ne lepődj majd meg rajta. Én se lepődöm meg, ha mégis szóba áll - kb. naponta változik (mint Pom-Pom).

Votiv,
Petinek is nagyon csúnya volt a bcg-je. És ki is fakadt, de nem gondoltam, hogy az baj. Őt nem zavarta.
Én simán ehetek zöldbabot, lencsét - P-nek és M-nak is tök mindegy. De azért biztos van abban vmi, hogy állítólag nem jó szoptatás alatt. (Mindegy, én eszem.) Egyébként vki rajtam kívül kipróbálta, hogy mit csinál a gyereke, ha eszik? Peti így is, úgy is szépen üvöltött, Marci így se, úgy se üvölt. Szóval vki kipróbálta?

A tejterméket lehet helyettesíteni? Szójával? Zabtejjel? És kibírnád a diétát? Mert ha igen, akkor biztos nem árt - persze csak akkor, ha nem éhezel. És ha várnál, míg Lili kicsit nagyobb lesz?

Nekem ez a harmonizáljam magam kicsit felnyomta a vérnyomásom (úgyis mindig alacsony). Kicsit olyan, mint amikor nőknek azt mondják, (akiknek nincs gyermekük de baromira szeretnének), hogy biztos azért nincs, mert magukkal nincsenek tisztában és hogy igazából nem is akarják... Szóval nesze neked, legyen csak bűntudatod! Persze lehet, hogy néha igaz, de azért nem mindig.
És ki az aki teljesen harmonikus? Mindig? Egyáltalán lehet a harmónia elérése cél? Vagy mi a harmónia?
És igen, Indinek igaza van. Meg Neet-nek. Ja, meg persze Neked is!!

Nuk,
És ha nem csinálnál semmit??? Csak várnál és várnál... Ha még pár napig nyűgös írhatnál újra. (Nem szívózni akarok ám, de 1-2 zűrös nap belefér. Ha beteg lenne úgyis kiderül, ha átmeneti lelki válságban van úgysem derül ki.)

Fibi,
Hurkákhoz gratula!!!
Marci piszok kövér - tele hurkákkal. De a dokinő szerint nem kövér. Vagyis semmi gond vele. Az a klassz, hogy Peti mindig nyúlánkabb baba volt kevéske hurkával és imádtam. És Marci dagi baba sok-sok hurkával és imádom! Pedig haja is alig!

Móni
Kép
Kép
monisa

khmm. khmmm. itt vagyok. :oops:
előre is bocsánat, de neki sem futok, hogy behozzam a társaságot. olykor-olykor beolvasgattam, de nekem ez a tempó nem megy :( . próbálok, majd jövögetni, de tuti már nem bírok mindent pontosan követni. remélem majd jó sok talira eljutok, s mindent élőszóban megtudhatok :lol:

Neet mellett vagyok kiszíjazás ügyileg. Engem is kiszíjaztak a varrásra, bár alig kellett vmit, s nem is emléxem rá egyáltalán mert a gyerkőcöm első kinti fürdésében gyönyörködtem. (mellesleg a kitolás alatt is 1x belerugtam szegény dokibácsimba)

Macs! szuper az új avatar, s már csak 40nap :shock: :lol:

Zsan! nem tudom, hogy kitaláltatok-e már vmit a kis orrlyuk miatt, de nekem nővérem javasolta (náluk is ua probléma volt), hogy a szemcsepegetetővel (van vmi neve is), szívható ki. lenyelni nem tudod, s az eredményt is látod.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Ancsiról hír?
gödibarbi

Nuk! szerintem tuti fog. nálunk is chamo 15ös jön be.

Votív! szerintem nem annyira vészes ám kipróbálni! persze tudom könnyen beszélek, de pár nap után már talán te sem éreznéd olyan vészesnek. s szerintem amíg megfelelő mennnyiségű a kalóriaadagod addig az nem fogyókúra! +++++++++ neked . s ha esetleg bármiben tudok segíteni szólj!
(még régebben olvastam, hogy aludt Isi Lili mellett. könnyekig hatódtam :D )
gödibarbi

Votív! remélem azért nem döngöltelek földbe?! :? azért még egy kis ++++++ : téged választott anyukának, s bármit is teszel az úgy TÖKÉLETES!!! :lol: :lol: :lol:
gödibarbi

Éljenek legkisebb Ábel hurkái :lol:

No L, megszavaztam magamnak egy korai ágybavonulást
gödibarbi

csak egy kérdés még: igaz hogy nehéz beszerezni a 15hós kivezetőjét? nevét tudja vki?
köszi!
gödibarbi

zsan! azt hiszem pipetta a neve

no lassan teleírok egy oldalt :lol:
gödibarbi

Barbi :) Nekem van egy rakat, ha összetalálkozunk, adok belőle. Csak a Gazdagrétiben lehet kapni. MMR kivezető a neve :lol: egy doboz minimum 4 gyereknek elég, úgyhogy másnak is tudok adni - már egy ideje kínálgatom, de eddig nem érdekelt mást.

indianyo

Óvasgattam-óvasgattam, de annyit írtatok!
Szal csak randommódban:
Cerazette: 1.szülés után szedtem 9 hónapig, és végig nem jött meg tőle. Ezért néztem nagyot azon, amit Votiv írt.
Most is elkezdtem, de valahogy én sem komálom ezeket a hormonos megoldásokat, 2,5 hónap után abbahagytam (ráadásul minden másnap elfelejtettem, ami ugye nem vmi célravezető. És szárazságot is okozott, érdekes, az első szülésem után nem.). Naptármódszer nekem sem nagyon műkszik, 2.gyermekem akkor fogant, amikor épp elvileg nem lehetett volna (és pont akkor, a Nagy 2 éves szülinapján döntöttünk úgy, hogy jöhet). Patentex kúp (10perces változat, sztem elég gáz az időt figyelni ilyenkor) kipróbálva, némi forróságot okoz :oops: .
Van egy másik, Pharmatex (www.pharmatex.hu), ennek van vmi krém változata is, amivel nincs 10perc, ez szimpi.
Pont 1 hónapja hagytam el a cerazettet, és múlt héten meg is jött (tutira van összefüggés). Egyből rá is jöttem, hogy mitől voltam olyan rossz állapotban mostanában, hja, kérem a hormonok... és most javulok. :)

Fibi-elolvastam a történdeted, nagyon szuper és gyönyörű! Klasszak vagytok mindanniyan! És Férjed is, hogy ENNYIRE részt tudott venni a folyamatban!

Nuk-keresztelős fotók gyönyörűek, milyen nagy már a kis Réka! :)
És jófej a papotok, én is ismerek egy hasonlót, pedig ő már 80 éves, de a LEGNORMÁLISABB ember a viéágon, lehet,h te is ismered, mert a giminkben is tanít. Kár,h kevés ilyen ember van...

Zsan-esküvős sztori gáz, olyan szomorú az ilyen... Múltkor mi is leültünk a templomban, hátranéz az előttünk ülő nő, a tizenéves gyerekével (aki nem is olyan rég még 3 volt), fölháborodik a 3évesem láttán, és tűntetően odébbülnek. Ja, ez anyáknapján volt. Rosszul esett, pont egy másik anyától. Sztem a keresztény embereknek AJÁNDÉKNAK kell tekintenie a gyerekekre, a máséra is. A mise meg KÖZÖSSÉGI ISTENTISZTELET (így tanultam a gimis hittanórán), ahol a gyerekeknek is helye van, hiszen ők is a KÖZÖSSÉG részei.
rídonli#

Sziasztok lányok :)

Életjelt adok hogy még mindíg 2in1-ben vagyok 8)
Köszönöm a köszöntéseket :) Tegnap főztem, mert jöttek anyósék vacsorára..... Nem volt időm jönni. Ma meg lustiztam.
Képzeljétek, kezd fájni a derekem (legalábbis ma) és volt egy-két keményedésem is, YESS!!! Még a végén gyerök lesz belőle :lol:

Neet,
lányod :P :P :lol: :lol: :lol: Kész vagyok tőle ;)

Macsek,
Füli jóóóóó segítség ;) Írtó cuki. És azok a "foltos" térdek... :lol: :lol: :lol: Te meg vigyázz magadra és pihizz ;)

Most csak ennyire futotta. visszaolvasgattam és szeretnék még reagálni, de most a Zuramnak kő' a gép :? 8)

Tsókolat mindenkinek.
Jó éjszakát!

Ja, ha esetleg mennék szűlni, tuti tudni fogjátok ;)

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Votiv!
Írtam privit.

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Holnap bikásoztok? Húúú, lehet, hogy beugranánk-ha lehet... :oops:
(De nem 100%, Apán múlik, hog ymikor ér haza, mert házassági évfordulónk lesz, és van kb 3 óra kimenőnk KETTESBEN! ezalkalomból és Anyukám jóvoltából, de szigorúan du., fektetésre itthon a helyünk...jó, mi?)

Nukada-pont ezt gondoltam, amit Monisa Rt: és ha nem akarnál mindenképp csinálni Réka sírásával vmit? Tudom, ez bazi nehéz, nekem is most a 2.gyerkővel sikerült csak néha. De el kell fogadni, hog ynem mindig tudjuk azonnal elmulaztani, ha vmi rossz nekik. De akkor is ott vagyunk mellette (alatta, stb), és szeretgetjük, hogy ne érezze magát egyedül a bajával. Sztem lehet fog és front is (nekem mind2 nemalvóssírós, amikor szeles idő van, ja, a Nagy már kinőtte).

Neet-Eszti, macska és a popótörlő :mrgreen: :mrgreen:
Enyim dettó ezt csinálta, csak kutyával!

Fibi-amiket írtál Bálintról, és Ábelhez való viszonyáról, na meg arról, hogy te hogyan viszonyulsz mindehez, nagggyon ismerős... Én is sokszor sajnálom a Nagyomat, mert láthatóan kűzd a saját ambivalens érzéseivel. És most megint egy féltékenységi hullámban vagyunk...de alakul...
rídonli#

Johi, Siófokra megyünk, 5 napra. Remélem nem lesz túl fárasztó, 4 gyerekkel megyünk --- Ebitt, én is kivi vagyok a titkodra, hogy tudod kézben tartani a dolgokat, pláne pocakkal :)

az EDA-t én eddig úgy tudtam, hogy ha van anesztes műszakban, akkor azt hívják le beadni (mivel nem mindegyik doki vállalja a beadást, de ettől még nem mind zárkóznak el tőle)
a topikból - ha jól emléxem - Ruzicsky szült EDA-val, hátha egyszer erre jár, ha vége a vizsgaidőszaknak, és elmeséli, hogy is volt :)

Barbi, azt tudom, hogy vega vagy, de még mit mellőzöl? és végül mit eszel? Johi, Te pedig candida-diétát tartasz, ugye? szopi alatt is tartottad?

Móni, ahogy Indi is írta már, a szója nem igazán szerencsés ebben az állapotban, egyrészt allergizálhatja a bébit, másrészt megzavarhatja a hormonrendszert. persze kis mennyiségben nem okoz gondot, de erre építeni a táplálkozást elég rizikós lenne (ismereteim szerint, tapasztalatom még nincs)

BCG: az igaz, hogy pont ennél az oltásnál számít az oltási reakció (ill. ha nincs, akkor ismételni is kell), de a csúnya gennyesedés meg a köhögés és tüsszögés, orrváladékozás már szövődmény. A védőnő is azt mondta: "milyen szép a BCG-je", a drnénink pedig "milyen csúnya a BCG-je"
Neet szavaival, nem ugyanoda jártak iskolába :mrgreen:

votiv 8)
votiv

Ebitt! Bocs, felfogtam a helyzetet: gratula a 7hez! :) :)
rídonli#

Ildi :) Bölcsi :( Sok +++ Nektek! Milyen az új munkahely?

Rylie :) Engem is érdekelne, hogy mit mondott a homeos dokitok bili-ügyben! nekem is küldd el, plííz!

Zsugyu, Macs, Neet :) Nagyon szépek a gyerkőcök és roppant ügyesek!! :D :D
Macs :) cicás avatar rulez :lol:
Zsugyu :) akkor mennek egy kis +++++ok
Neet :) Eszti új frizkója nagyon csini, tényleg nem túl rövid :D

Indi :) NAgy gratula Dominónak az ajtónyitáshoz és asztalra mászáshoz! :D de szép is ez, amikor anya rohanhat mindig utána :wink: :D :lol:

Votiv :) Csatlakozva a többiekhez: ne magadat okold már ezért is, plíííz! Téged ismerve, igazán mindent megteszel, amit csak lehet a gyerekeidért, úgyhogy ne Te legyél már a bűnbak! (Nekem vhogy van egy olyan érzésem, hogy ha fogalmuk sincs, hogy mi a gond, akkor imádják bevetni a tisztítókúrát, az mindig "kéznél van" :roll: de mint szoptatós anyukának nem biztos, hogy most erre van szükségetek, nekem sokkal szimpibb a dokinénid véleménye)

Fibi :) Hurkácskákhoz gratula! :D és a 300gr-hoz is! Bencus is hasonlóan nyomja, 2 kilót szedett fel 6 hét alatt (már majdnem 6 kiló)... kinőttük a 62-es méretet is (újabb rugikat könnyeztem meg :cry: )
Úgyhogy Móni :) csatlakozunk a hurkások táborához! :lol: :lol:

Kiszíjazás: Engem is az utómunkákhoz. De bevallom, nekem ez nem volt gáz, tul.képpen egyáltalán nem érdekelt, hogy van-e a lábamon szíj vagy sem, ettől se nem fájt jobban se kevésbé, hisz ott volt közben a csodaszép gyermekem :D no meg a doki is szórakoztatott közben :lol:
Ja és ma voltam a 6 hetes kontrollon, minden okés, jöhet a menet, úgyhogy megyek és átadom apának a névnapi ajándékát :mrgreen:
denizsa

Kövecske, köszi! :)

Barbi, dehogy, semmi olyat nem mondtál, ami rosszul esne, sőt, köszi a +-okat :) komolyan érdekel, hogy mit eszel s mit nem :D

ma megint elkezdett csúnyulni Lilike nyaka :( már észrevettem, hogy ciklikus a dolog, ha kapja a homeós bogyót, egy hétig rendben van, aztán rosszabbodik. sebaj, holnap kap Siliceát meg utána a BCG kivezetőt.

német oldalakon is utánaolvastam, és a BCG is okozhat bőrtüneteket, sőt. az egyik honlapon azt állítják, hogy vizsgálataik szerint a neurodermitisben/atópiás dernatitisben szenvedő gyerekek 90(!) százalékánál volt reakció tuberkolinumra, ami BCG-oltás szövődményre utal. De emellett több más oltás szövődményeivel is találtak összefüggést. kár, hogy nincs itt Dr. House, hogy utánajárjon :D

votiv 8)
votiv

Den,
üdv Lacidnak. ;)

neet
neet

Barbi,
köszi, asszem ki fogjuk próbálni, mert ma este megint megpróbálkoztunk az orrszivással, és nem ment. Csak nagy sirás volt. Olyan furi, egyik nagyobbik fiam sem volt érzékeny az orrszivózásra ilyen kicsi korban, de ő meg már most marhára úúúúúútálja...Mi lesz itt később, ,mikor már rúgni is tud????
Most is azt csinálta, h állandóan megfogta a csövet, és húzogatta...micsoda túlélő reflex... :wink:

és ó, Dr. House...ha itt rendelne már tuti nála lenne a taj kártyám... :wink: :wink:

Deni,
jó névnapozást!!! :lol:
nálunk ez az ajándék házassági évfordulóra fog esni, de Levi szerint ez a dolog (khmmm szex) nálunk már egyre inkább stressz forrás... :o igaz, ami igaz...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Barbi!
Már épp kérdezni akartam, hun vagy? :)

Azt Hiszem Levente itt az idő! ;)

Rídonli,
és mekkora volt akutya? Elfért rá - gondolom - egy egész doboz törlőkendő? :lol:

neet
neet

Sziasztok!!!

Votiv

tegnap előtt lett vége (legalábbis egy időre) a vizsgaidőszaknak! Huhh. Kicsit próbáltam visszaolvasgatni, de egyrészt elég lehetetlenségnek tűnik ennyit visszaolvasni, meg mivel emlegettél, így inkább írok. :) Remélem Lilike bőre hamar megjavul és ne aggódj nagyon, biztos ki fogja nőni, lehet, hogy tényleg a bcg miatt van és ha kivezeted, meg ő is erősödik, akkor majd biztos elmúlik!+++++++++++++ És láttam képeket Istiről meg Liliről, nagyon édesek együtt. :)

Én inkább nem panaszkodok hosszan, csak annyit írok, hogy nagyon-nagyon sokat szívok mostanában, valahogy semmi sem sikerül és egyre nehezebben bírom az egyetemesdit, és a családot is hanyagolom, stb. stb. De már, hogy két napja nincs vizsgaidőszak már is jobb. :lol: Gondoltam demonstrálom nektek, hogy mennyit kell tanulnom. :)

Kép

Utólag is gratulálok minden új babához Leni, Zsan, Fibi!!! Ügyesek voltatok, babákok igen, nagyon szépek!! :)

Barbi!

Jaj, ne haragudj, de még mindig nem küldtem el neked a cd-t, :oops: :oops: :oops: :oops: , de most már elküldöm, ígérem.

Ebitt

Húúú, nem semmi, ekkora család, nagyon szépek vagytok!! :)

Egyébként én kaptam Eda-t a szülésnél. Nem beszéltem meg előre a dokival, mivel úgy gondoltam, hogy akkor kérek, ha úgy érzem, hogy szükség van rá, első szülés volt és nem tudtam, hogy majd milyen lesz. És mivel a H honlapján írják, hogy erre van lehetőség én egyértelműen úgy gondoltam, hogy ha szükséges, kérhetek, de úgy látszik ez nem ilyen egyértelmű, bár szerintem ez nem igazán helyes eljárás, hogy neked azt mondja egy doki, hogy nem lehet, miért??? Sztem jogod van fájdalomcsillapításra, ha ez elérhető a kórházban és ugye a honlapon ezt ígérik!!

Szóval én azért kértem, mert nagyon sokáig vajúdtam már és még mindig semmi tágulás, vagyis egy ujjnyi, és nekem mivel elfolyt rögtön a magzatvíz, az elejétől nagyon fájt, vagy legalábbis azt mondják, amíg a magzatburok ép, addig a fájdalmak nem annyira erősek, mindegy én nem tudom, csak azt, hogy nekem nagyon fájt és mind hiába, mert táulni meg nem tágultam és akkor mondtam az orvosomnak, hogy kéne valami fájdalomcsillapítás, mert én nem bírom ezt már és még ki tudja meddig tart. És ő elmondta milyen lehetőségek vannak, homeobogyó, injekció, meg EDA. Én rögtön az EDA-ra szavaztam. :) Akkor már az ördögnek is eladtam volna a lelkem, csak csillapodjanak a fájások. És később egy másik doki jött le, sztem az idősebb Barna (de nem vagyok bitzos benne) és ő adta be. Nappal volt, szóval az éjszakai elérhetőségről nem tudok. Úgy adagolták, hogy a tolófájásoknál már ne hasson.

Teszek még nektek képet Bendiről, most van egy-két jól sikerült. :)

Kép

Kép

Neet

Ezek a cicás fotók nagyon jók!!! Eszcinek vannak jó ötletei. :lol:

És még annyit, hogy egy-két napig még tudok jönni, aztán megyünk Bendivel a szüleimhez, ahol csak lassú net van :? , szóval megint távol leszek, de mindig hiányoztok ha nem tudok jönni!

ruz
ruzicsky

Másenyka,
tényleg szülheccc is :D Hajrááááá! :D

Monisa,
azért kellene ismernem a hátonhordást, mert jelen pillanatban nem látok más esélyt, a háztartás és a kerttartás vezetésére. Hasamon a kölökkel meg nem tudok sütni, meg gyomlálni..., tehát úgy mint a négerek, a hátamon a kölökkel képzelem a melókat egyenlőre. Elöl tudom hordani, de a hátamon még sosem.
Aztán persze lehet, hogy Mirka is olyan lesz, mint Füli és 3 hónaposan kikéri magának, hogy kendőbe bugyolálják....

Mindenkitől megagiga drukkokat kérek, mert iszonyúan fáj a hasam... :cry: :cry: nem jóslók, hanem mintha szanaszét akarna szakadni... már az is fáj, ha hozzáérek én, vagy Füles.... és jól lent van.. nem tudom, mi a fene lenne, ha délután nem jönne Szrek segíteni kicsit, mert reggel sírtam, amég átpelenkáztam Fülest, annyira fájt... magnéziumot szedem ezerrel, de most nem ülök be a kocsiba, hogy patikába, vagy bárhová menjek.... :cry: :cry: :cry:

azért, hogy ne csak panaszkodjak, mint egy vénaszony, teszek fel egy képet, ilyen szép volt nálunk tegnap.. meg a szivárvány a remény jele is ugye... :D

Kép
macskanyu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?