A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Miléna,
hogy tudod kivetelezni ezt az alápárnázos figurát? Mert ugye lábat föl, csípő alá pléd még ok, de mindezt ugye oldalfekvésben?? :roll: Ha már van tapasztalatod benne, légyszi oszd meg velem. Neked már biztosan bent kell végig maradnod?

Regina,
normál esetben ez a szám 3000, ami azt jelenti, hogy a méhnyak hossza 3 cm és kívülről befele haladva, külső méhszáj, középső rész és legbelül is 0 cm-re van nyitva. Ez aztán elkezd megrövidülni és nyílni. Nekem azt mondták a 2000-es szám még annyira nem vészes, de mindenképpen figyelmet(=pihenést) érdemel, aztán, ha tovább rövidül, esetleg nyílik, akkor már egyéb intézkedés is szükséges lehet.

puszi:
silka
silka

Sziasztok Lányok!

Silka,
jó látni, hogy nem vagy elkeseredve! :lol: Csak jó dolgokra gondolj, beszélgess sokat a Kismanócskával, és meglátod, szépen szót fogad, és kivárja a megfelelő időt! Mi mindannyian nagyon drukkolunk Nektek! :wink:

Jaj, ma olyan szupi idő volt itt nálnuk! Szinte borzongtam :lol: :lol: , isteni jó érzés volt. Nekiálltam kinyalni a lakást, főzetm, mostam stb...a porszívózást viszont már nem mertem bevállalni, azt apa megcsinálta, mert már be kell látni, nem megy úgy, mint régen...Babóka nem akart tovább takarítani velem, és bekeményítette a pocakomat :lol: :lol: .

Niki,
épp most láttam a híradóban, micsoda ítéletidő van Anglia bizonyos részein. Remélem Nálatok minden ok!! :lol:

Granda,
lehet valami ebben a diabéteszes dologban, amit írtál. Nekem is feküdnöm kellett 1 hónapot, lehet, hogy ez is befolyásolta a dolgokat...
Nagyon megható a videó, köszönjük!

Kellemes vacogást mindenkinek és szép estét!
Puszi
kispocc

Köszi az infót Silka! :) Pihenj sokat!!!

Mostanában bealszom este 5-6 óra küröl, és ilyenkor ébredek fel... De hogy miért??? Jövő héttől itthon leszek, úgyhogy szerintem kezdődik az ebéd utáni alvásos időszak! :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok Lányok!
Végre emberi idő volt ma!ÚÚÚgy élveztem.

Kispocc!
Sajnálom,hogy felétek még mindig hőség volt, de holnap már csak jobb lesz...

Silka!
Pihengess sokat, és meglátod nem lesz semmi gond! Persze nem jó, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy az ember azt szépen eltervezi, dehát mit tehetünk. Én is mostanában akartam nekilendülni a vásárolgatásnak, de olyan fáradékony vagyok, hogy alig-alig jutok el néhány helyre... :roll:

Miléna!
Vigyázz Te is magatokra. Gondolom a front miatt volt ma nagyobb keményedés, de jó kezekben vagy és ez a lényeg!

Niki!
Örülök, hogy minden rendben volt a védőnéninél és hallhattátok a baba kicsi szívét! Én úgy élvezem mindig, amikor hallhatom őket. :)
Mi a szösz, Emese vuduja ezek szerint hatott? :wink:

Kispocc!
Azért módjával a takarítással! Mostmár csak öregesen! :wink:

Üdv. mindenkinek
Gica

Kép
gica1

Ja, bocsánat, a hőséges dolgot Kiskolbinak írtam! :oops:

Gica

Kép
gica1

Sziasztok!

És ma este 6-ra megjött a hűvös!!!! El sem hiszem! (Valaki errefelé is biztos vuduzott egy kicsit belőle! :lol: ) Előre látom, milyen jót fogok aludni éjjel! Napok óta először! Persze Máté szerintem már tenap érezte az időjárás-változást, mert nálunk is volt keményedés bőven. Szerencsére egy-két perc alatt elmúlt, csak sokszor jött egymás után. Most viszont már minden rendben!

Mazsola: ismerem ezt az esti szundit, nálam már a kezdetek kezdetétől ez a rendszer. Imádom, csak utána olyan soká tart észheztérni! De én is a délutáni alvásra gyúrok most, jövő héttől már megtehetem!!!! :D

Kaqk: jó, hogy újra itt vagy! Ne add fel, szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy MEGVÁRJUK, míg hozzá tudsz szólni! :wink:

Jó pihenést Mindenkinek, ahogy a hozzászólásokat elnézem, most ezt kívánja az egész társaság!
Szép estét,
Kiskolbi

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Írok pár sort aztán vissza vízszintesbe mert nagyon keményedek.Remélem nem kapok megint infúziót. :cry:

Regina:1110 nálam azt jelenti,hogy a belső méhszáj még zárt,Silka jól írta.Szerintem már továbbnyílt azóta.... :roll: Érzem,hogy gyakran hasogat és állítólag az attól is lehet.

Silka:őszinte leszek,otthon háton feküdtem így ahogy írtad. :oops: Oldalt nem bírtam megoldani.Itt az ágy lábrésze alá raknak egy nagy támasztékot,azon lehet bárhogy feküdni mert elég stabil.(Végülis az ágy lába van felpolcolva.)Más kérdés,hogy a fejed lefelé van,de meg lehet szokni.Enyém még nincs felpolcolva,itt csak akkor szokták ha a belső méhszáj is kinyílt.

Megyek pihizni,semmi nem jó most.

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Helló Lányok! Itt FittiMami! :)

Hú. Nemrég jöttem haza erről az aqua natal-ról, amiről belinkeltem egy cikket, és amire amona is jár.
Hát marha jó.
Mellig érő vízben két (polifóm-anyagból lévő) súlyzóval kellett a gyakorlatokat végezni. Volt nyújtás, és rengeteg ugra-bugra, mintha egy aerobik órán lettem volna.
Volt magastérdemelés, taposás (amiket mi a röplabda-edzésen szoktunk csinálni), bokakörzés, térdkörzés, nyújtás, lendítés, biciklizés... Főleg olyan dolgokat kellett csinálni, amik a medencét erősítik, nyújtják. Közben a kar is folyamatosan dolgozott ezekkel a súlyzókkal, amik a vízben elég negy ellenállással bírtak.
Ez így ment bő 1 órán keresztül.
Ha a szárazon kellett volna csinálni, biztos besz.rok! :shock:
Persze nekem 1x-2x muszáj volt "beszólnom", akkor rajtam röhögött a társaság. (Volt 1-2 faarcú mamika).
És ami nagyon jól esett, egyedül az én pocikámat dicsérték meg, hogy milyen szép formás. :oops:
Ott volt Bálint Antónia is, a 30. hétben jár, kislányt vár, és 4 (! :shock: ) kilót hízott. Szegénynek eléggé sz.r lehet, hogy apu a rács mögött figyel.
Szóval marha jó volt, kellemesen elfáradtam ,szerintem holnapra izomlázam lesz. Babuka párszor nyomott, de nagyon könnyű voltam a vízben, nem éreztem ,hogy izzadok, és a vizesedésem is elmúlt, mikor kijöttem. Ja, mikor kijöttem, 100 kilósnak éreztem magam! :shock:
Váltottam is egy 8 alkalmas bérletet, heti 2x fogok járni.
Csak jánlani tudom, akit érdekel. Ráadásul az oktatótól kaptunk várandós-tea leírást (ő hozza a teát). Mindenféle gyógynövény van benne, ami a várandósság alatt eléggé fontos. Hosszú a szöveg, így ide nem írom le.

Niki! Vudu megy továbbra is, dolgozom az ügyön! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese! Olyan hulye vagyok! Amikor irtad, hogy olyan gyakorlatokat vegeztek, amik a medencet erositik, nyujtjak, hat en nem ertettem hirtelen!! Azt hittem, a medencet, amiben a viz van... :D :D :D :oops: :oops:

Vuduzzzz, jol csinalod, meg mindig sut a nap!!!! :D :wink:

Niki
Vendég

Niki! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Szia Mindenki!

Emese: tökjó lehet ez az aqua-natal! Eddig csak sima aqua-fittnesst csináltam meg más vízi kismami-tornákat, de tényleg hasznos. A baj csak az, hogy nem tudok rendszeresen menni. Nagyon irigyellek, biztos Zsofka is élvezte!!! Ja, és izomlázad nem valószínű, hogy lesz. Vízitorna után nem nagyon szokott. Ez benne a jó. (Ha mégis lesz, akkor a hiba az Ön készülékében van! :lol: :lol: :lol: )

De: nem létezik, hogy a Toncsi csak 4 kilót hízott! :shock: Januárban találkoztam vele egy közös barátnőnknek szervezett bulin, és cérna-vékony volt. A múltkori Szulák-shows megjelenésével összevetve volt ott vagy 8-10 kiló plussz már akkor. Mármint a Szulák-showban. Ráadásul, ha abból indulok ki, hogy én eddig 5 kilót híztam, és semmim nem változott, csak a pocim nőt (se pufi pofi, se nagyobb popó, se semmi), akkor elég nehéz elhinni a 4 kilót. Na mindegy. Igazából nem fontos. Csak úgy meglepődtem ezen. :roll:

Na, jóvan. Mára ennyi. Jól kiszellőztetek, hadd legyen nyugodt éjszakánk! :wink: Sziasztok!

Detti
KépKép
kiskolbi

Valamit elfelejtettem:

Miléna: vágd magad vízszintesbe és PIHENJ! Írni ráér, ha Veletek minden rendben van! :wink:

Emese: nem is tudom, miért kaptam fel a fejem erre a 4 kilóra. Végülis tökmindegy. Minden kismaminál csak az a fontos, hogy Babuci és Mamuci is jól legyen... nem igaz? :)

Most már tényleg búcsúzom! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok !

Végre szép idő van és jót fogunk aludni.
Ma voltam vér csapoláson és a nővérke azt mondta, hogy nagyon jó az eredményem igaz a pontos eredményt nem tudta megmondani mert már nem volt bent de az tutti, hogy jó.
Utána megnéztük a doki bácsival törpit és minden rendben van vele korának megfelelő nagyságú és 850g-os most a drágám.

Tegnap sikeresen elpakoltam a málnaszörpit. Lányok isteni finom lett. Igaz hígabb mint a bolti de nagyon fincsi.

Emese: mióta írtad a lekváros kenyeret azóta mindennap eszem. Ma az volt a vacsim isteni volt.
Én is akartam menni erre a vizitornára csak az a bajom, hogy délután van és addigra annyira elfáradok, hogy nincs kedvem elindulni sehova.
Esetleg azt megtudnád kérdezni, hogy nincs-e délelötti foglalkozás ? Előre is köszi.

Miléna: annyira jó olvasni a soraidat árad belőled a nyugalom csak így tovább. Pihenj sokat és üdv nektek.

A videoklipp nagyon édes volt.
Megnéztem a fürdetőseket is hát nem semmi. Vetkőzéssel fürdetéssel és öltöztetéssel együtt 4 perc. Kiváncsi leszek nekünk mennyi idő lesz. Már nagyon várom, hogy ott tartsunk de tutti, hogy vissza sírjuk majd ezeket az időt amikor még a baba a pocinkban volt.

Ja és a lényeg sikerült beszéljek a dokimmal a körülmetéléses témáról és ő neki van ismerőse aki megcsinálja és kijönn házhoz. Hozza a steril cuccait és megcsinálja itthon és csak kontrollra kell bemenni hozzá.

Lányok élvezem ezt az időt nem lenne baj ha így maradna még egy kicsit igaz már hétvégére ismét meleget mondanak.

Niki: én is küldöm neked a meleget de te meg küld nekünk a hideget.

Legyetek jók és kellemes éjszakát mindenkinek.
20200310173350

Sziasztok !

Teszek fel egy reggeli pocis képet. Bocsi, hogy nincs fejem de túl nagy volt és csak így tudtam kicsinyíteni.

Kép 26 hetes poci

Üdv mindenkinek szép estét. :D :D :D
20200310173350

T.koszegi! Nagyon szep pocak!! Hat persze, hogy megy a levego-csere, en kuldom a huvoset, kis melegert cserebe!! :wink:

Szerintem mar csak en vagyok az egyeduli, aki nem tett fel pocis kepet :oops:

Kispocc! Nalunk minden ok, ugy tudom a folyomenti telepuleseken volt a legnagyobb gond.

Silka! Csak igy tovabb, pozitivan!!! Ez a kulcsa az egesznek!! :D

Olyan pangas van, sokan el vannak tunve :shock: :shock:
Vendég

Sziasztok!

Végre kellemes az idő!!!
Tegnapra ígérték már, de dög meleg volt, én marha meg egész délelőttre szaladgálós programot terveztem. Jól el is fáradtam délutánra, úgyhogy nagyot aludtam.
Vásárolgatom össze a kórházi cuccomat, már egész jól állok vele!
Júliusra van betervezve a DM-es nagy bevásárlás, mert a 15%-os kedvezményes füzettel jobban megéri. Már alig várom! Ott veszem meg az olyan kis kütyüket, mint a körömvágó olló, hajkefe, vízhőmérő, popsitörlő stb.

Miléna!

Júliusban lesz akciós a tófenék úti babavilágban a bébihordozó!!! 8.500 Ft-ba fog kerülni és szuper jó, már a márkájára nem emlékszem. Szólj a párodnak ha akartok venni!

Niki!

Megnéztem a térképen, hogy hol laksz és nyugtáztam, hogy ti messze vagytok az áradásos területtől. Öcsémet is felhívtam, azt mondta, hogy náluk süt a nap szerencsére, de sokkal "busy"-bbek, mert az emberek inkább otthonra rendelnek pizzát, minthogy elmennének valahova. Te szereted a Domino's pizzát? Öcsémnek ilyen pizzériából van 3. Azt nem mondom, hogy küldetek neked, mert ahhoz messze vagytok egymástól. :lol:

Emese!

Örülök, hogy tetszett az aqua natal! Én nem próbáltam még, de a doki már nem is engedi! 2000-es a méhszájam, azt mondta, hogy semmilyen tornát nem javasol. Szerencsés vagy!!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Jó Reggelt!

Timi(Kőszegi)! Nagyon örülök a jó eredményednek, csak így tovább. Látom, ebben a hűvös időben jobban érzed magad, ez igazán jó! :)
Itt a link: http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=18&cid=25108
ahol olvastam az aqua natal-ról. A cikk alján vannak azok a helyek, ahol tartanak ilyen foglalkozásokat. Én a MOM Wellness-be járok, kedden és csütörtökönkét du. Terveznek egy 3. foglalkozást is beiktatni, de még nem tudják mikorra.
És nagyon klassz a pocikás képed, csini vagy! :)

Babuka keresztben fekszik a pocakomban, legalábbis nagyjából keresztben. A tegnapi "vizibalett" óta már nem jobb oldalon rúg-nyom, hanem bal oldalon. Ő is lubickolt egy jó nagyot! :)

Ma megyünk kora du. 4D-re!!!!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Anikó!

Hát lekopogom (kop-kop-kop) 3000-es méhszájjal és védőnői utasítással mertem menni. A medence (Niki! Most nem az én medencémről beszélek, hanem az uszodairóóól!!! :wink: :lol: ) mellett volt egy szauna, padokkal. Ott vártunk, míg nem jött az oktató. Kb. 6-7 kismami volt ott, én voltam az egyedüli, aki türire ült. Vigyázok magamra. Meg hiányzott is a mozgás, igaz, hogy naponta 1,5 órát kutyákat sétáltatok, de az nem olyan. Én a röpit hagytam abba, és így 6,5 hónap után egész jól bírtam az egy órás mozgást.
Ne aggódj, a DM-es zacsik emelgetése jó sport lesz majd júniusban. :wink:
Egyébként én ott vettem Babylove olajos törlőkendőt, ami a teszteken kiváló eredményt ért el. Hugom olajos vattával törölgette a gyerekek popsiját, mindent lehozott, nem irritálta a bőrüket. Én ezt a törlőkendőt fogom kipróbálni, mert eleve olajos, és nagyon jó a vízhőmérséklete.
Körömolló: A védőnő azt mondta, hogy nem minden bolti körömolló jó, amiket nem lehet kipróbálni - és általában nem lehet -, az gáz. Bumszli, vagy túl hosszú, kényelmetlen. Azt javasolta, hogy vagy a saját körömollónk végét köszörültessem le gömbölyűre, vagy gyógyászati segédeszköz boltban vegyek jó minőségűt.
Én fürdő-hőmérőt is a DM-ben vettem, meg orrszívót, meg nagyon sok mindent. Így tényleg nagyon hasznos lesz a 15% kedvezmény.

Kép
Kép
Kép
gremese

Háháhá.... :lol: :lol: :lol: Milyen baromságokat írok..... :lol: :lol: "Jó az olajos törlőkendő vízhőmérséklete"..... :lol: :lol: :lol: TV-t nézek közben, és tök elvonta a figyelmemet... :lol: :lol: :lol: De süsü vagyok! :lol: :lol: :lol: :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Jelentkezem én is.
Mi is jól vagyunk,picur sokat mocorog,fészkelődik,
van úgy, hogy átlosan is.

Voltunk kicsit nyaralni is ami nem volt valami szuper,de legalább kimozdultunk itthonról.

Ma én is megyek 4d-re.
Nagyon várom már,utánna meg babakocsit nézek.

Majd délután jövök.
Sok pihit és
Kellemes szép napot mindenkinek.
Ildi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Húúú! Biztosan jó ez az aqua natal!!! Úgy mennék én is, de olyan messze van, kocsim meg nincs. A busz gáz. Vagy menjek vonattal??? Na, még ezen agyalok. Időm elvileg lesz. :roll: :roll: :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok, Kismamik! ;-)
Miléna, Sense, sokat gondolok Rátok, pihizzetek, aludjatok, szép dolgokra gondoljatok! :-)
Timi: szép poci, gratulálok!

Csajok, csodálom, hogy ennyi mindenhez van energiátok, én tegnap bementem a városba (értsd: beutaztam Bp. egyik külkerületéből a belvárosi részekbe), és teljesen kész voltam, pedig nem is volt kánikula! Egyáltalán: a sétáktól, ha negyedóránál tovább tartanak, teljesen lefáradok. Ennyi ambíció láttán azért megpróbálom összeszedni magam. :lol:
A munkák meg csak nem akarnak véget érni... :-( Ki dolgozik még?
Puszi!

Kép
Kép
irina

Hello Lányok,

irigyellek Titeket délután alvósok :lol: Nálam pár hete az álmatlanság az uralkodó. Este 1-ig, 2-ig nem bírtam elszundizni és amíg dolgoztam a korai kelés sem esett nehezemre. Vagyis megvoltam napi 4-5 óra alvással. Most, hogy itthon vagyok még nehezebben pihizek le (ma 3/4 3-kor), igaz reggel tovább alszom: kb fél 9-ig. Megtehetném, hogy délután ledőlök, de akkor éjjel tuti nem tudnék aludni...
Aqua-natal: Gremese, lubickolj helyettünk, fekvősök helyett is! :wink: Meglepő, hogy sok kismami ilyen felelőtlen (töri nélküli szauna). Nem félnek, hogy összeszednek vmit és szegény babák isszák meg a levét? Alaphelyzetben is a minimum a töri a szaunában, nemhogy babával a pociban :twisted: Bár biztos azért dühít fel a dolog, mert sajnos azok táborába tartozom, akik már attól elkapnak vmi bacit, hogy ránéznek egy nyilvános wc-re...
Isteni ez a hüsi!!!! Csak így tovább az angol légcserével :lol:
Lányok, a bababoltokban kapható kisollókat sem lehet megvenni próba nélkül? Azért ott számítanék egy minőségre...

silka
silka

Ja, és még egy dolog a Bálint Antóniás info-hoz:
engem az lepett meg, hogy velünk egy idős terhes... azt gondoltam min. 4 héttel előttünk jár. Kb 8 hetes lehettem (akkor kezdtük szétkürtölni a hírt a családban), mikor egy rokonom rögtön mondta, hogy BA is az, és azt nyilatkozta, h már nem tud csak terhesbugyit hordani. (ami ugye 8 hetesen kicsit túlzás) Ennek meg végképp ellentmond a 7 hónap alatti 4 kg. Bár szerintem ugye sok médiaszereplő szeret túlozni, mert nem trendi +15-20 kilókat bevallani... (tisztelet a kivételeknek, lásd múlt heti fókusz) Mikor ilyen Rubint Rékák azzal tömik a kismamik agyát, hogy bőven elég a babának a terhesség alatti + 4-5 kg (mint nála), nem csoda, hogy rémüldözve állunk a mérlegre és rögeszménkké válik a dolog...

silka
silka

Sziasztok!

Megjöttünk a nagy pihiből, egészen idáig csak olvastalak titeket, hogy képben legyek. Rengeteget írtatok!

Nagyon jól éreztük magunkat, voltunk kirándulni, barlangfürdőben, állatkertben, szóval nem unatkoztunk.

Épp akartam írni, de Gremese megelőzött. Hétfőn egész nap a fürdőben voltunk. Mire kijöttünk, a több napos vizesedésem elmúlt!!! Azóta sem jött vissza. Annyira örültem neki.

Majd délután még jövök, csak beszaladtam a munkahelyemre, persze ittragadtam. 1-2 számlát megcsinálok aztán húzunk haza a lánnyal hűsölni. Mert ide még nem ért el a hidegfront.

Puszi

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Gremese, Horcsog, de jo, hogy mentek 4D-re! Rakjatok kepeket mindenkepp! :!:

A koromolloval kapcsolatban: en is emlekszem, hogy a lanyome hasznalhatatlan volt, ugyhogy nagyon ovatosan az enyemet hasznaltam, szerencsere nyugis baba volt, igy sosem volt gond, de azert most mar nem mernem ezt bevallalni. Ez a babam egyebkent sem nyugis, mar most. :D :?

Aniko! En nem sok pizzat eszem, de aki igen, azt mondjak a Dominos a legjobb! Hogy lehet ezeket uzemeltetni, ilyen franchise rendszerben? (Na ezt a szot nem biztos, hogy helyesen irtam le).

Gremese! Most mar legyszi figyelj oda, es ne irj felreertheto dolgokat nekem!! :D :D

Silka! En sem vagyok jo alvo mostansag sajnos, valoszinu az is kozrejatszik, hogy egyszer a pisili, majd a csipo- es labfajdalom, aztan a baby rugdosasa ebreszt fel... Nem is tudom, mikor aludtam utoljara jot...(Es mikor fogok megint :?: :? )

Legyen szep napotok!

Niki
Vendég

Pisili :D :D :D = Szoval PISI
Vendég

Irina! Én még ezen a héten dolgozom, aztán szevasz! :lol: De jó is lesz, mert már néha nyomja az asztal a hasamat! :wink: :shock: Bár nem fáradtam el, mert nem stresszes a munka, szerencsére! 8)

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok !

Én heti két napot dolgozom így ki lehet bírni és szeretnék végig dolgozni.

Ma végig hívtam az összes aqua-natalt ahol tartják és egyetlen egy hely van ahol van délelött de oda meg azét nem tudok menni mert kicsi vagyok és nem érne le normálisan a lábam csak pipskedve. Most nagyon elszomorodtam. :( :(
Ja és mindegyik azt mondta, azért van délután és este mert a kismamák csak akkor érnek rá.
Ez mekkora hülyeség :!:

Kismamik mindenki tegyen fel pocis képet kiváncsi vagyok mindenkire.

Élvezem ezt a jó időt maradhatna így bár már vasárnapra mondják a 30 fokokat.

Üdv mindenkinek és további kellemes napot. :D
20200310173350

sziasztok!

tegnap voltunk 4d-n. nagyon-nagyon jó volt. persze megint pityergés :oops: de annyira kis édi volt. végig nyitogatta a száját, és körözött a kezeivel. na meg be akarta kapni a lábujját. a scöpf-méreiben voltunk. a szonográfus nagyon kedves volt, kb 40 (!) percet voltunk benn. a dvd 35 perc lett. készített 25 képet, amiket a netről lehetett letölteni, és 4-et ki is nyomtatott. ez került 13 e ft-ba. próbálok feltenni képeket.

ildikó
Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Kép Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Jaj Sense, nagyon édes!!!

És mivel kb. egyidősek vagyunk, a mi babukánk is kb. ilyen fejlett! Gratula :D

Kép
granda

Ma megjött 6 könyvem az Alexandrától. közte egy "cukorbetegség és diéta" című kiadvány. Eléggé kiképeztem magam a témában, úgyhogy most már könnyebb a diéta tartása. Érdekes, hogy ennivaló van dögivel (nem éhezik az ember), csak az a bizonyos vércukorszint-emelkedés érzés hiányzik... (Jó adag sültkrumpli vagy csokitorta után...) :D De nagyon sok hasznos táplálkozási tanácsot is ad a könyv ÉS mindannyian nagyon vigyázzatok, mert a terhesség előrehaladtával csökken az inzulin-tolerancia!
Sok alma, barack, egres, zöldség-gyümölcs,
Kép

kevesebb banán, burgonya, rizs, tészta, cukros lötyi... Kép

Bocs, de úgy gondoltam, ezek mindenkit érinthetnek...

Kép
granda

Sziasztok. :)

Jaj csajok, én nem bírom ezt az időt. :(
Jöjjön vissza a meleg, hisztis vagyok, álmos egész nap, fáj a fejem, meg amugy is, nyár van... :oops: 8) :lol:

Sense:
nagyon jók a képek. :) Méreteket leírnád nekem, én pénteken megyek dokihoz. :) Súlybecslés volt?

Emese, Hörcsög:
drukkk a 4d-hez. :)

Timi:
üdv újra itthon. :)

Na, megyek is, nyügi vagyok.
Vendég

Sense!

Gyönyörű szép babátok van! Nem csodálom, hogy volt sírás! Én is elérzékenyültem rajta! Nagyon szépek a felvételek!

Niki!

Igen, franchise rendszerű a Domino's.

Granda!

Köszi az étkezési tanácsot! Most pont jó, mert barack szezon van. Reggel voltam a piacon és be is vásároltam sárga- és őszibarackból!

Munka: az én munkám (esküvőszervezés) folyamatos, mindig van és mindig is lesz (remélhetőleg :lol: ), de úgy osztom be az időmet ahogy akarom. Ma is csak 2 pár volt nálam, így ki lehet bírni! :oops:

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Hát voltunk 4D-n, de még most sem térek magamhoz....
A képek, amiket felteszek, papírképek, azokat fotóztam le, de igyekszem szineseket is leszedni a DVD-ről, és akkor rakok még fel.
Ugye most vagyok a 29. hét elején. Babuba 1700 (!) :shock: :shock: :shock: gramm, a doki azt mondta, gyönyörűen fejlődik, egészséges, minden oké.
A 32 hetes babák vannak 1600 gramm körül. :shock:
Apának dagad a mellkasa, olyan büszke, mint még soha. Azt mondja: Látod?! Ez a gyerek meg van csinálval!!!! :wink:
Egyébként végig aludt, 1x-2x kinyitotta a szájacskáját, meg mosolygott. Forgolódtam az oldalamra, vissza, doki bökdöste a hasamat, de őt semmi nem érdekelte. Lehet, azért van kicsit lebiggyesztett szájtartása a fotón, mert azt akarta mondani: Haggyatok má békéééén! :lol: :lol:
Amúgy sem egy ügybuzgó baba, nagyon nyugis, jó kislány!
Holnap a saját dokimhoz kell mennünk sima UH-ra, kíváncsi vagyok, mit mond.
Mondjuk apa elég masszív, én sem vagyok egy kis darba, és mindkettőnk családja vastag-csontú típus.
De én (mi) nagyon boldog vagyok, szupi jó volt látni, igaz nem produkálta magát, de a súlyával legalább nem hazudtol meg minket. És nagyon klassz kis combija van! Majd csinálok még képeket, amiken jobban látszik, bár Sensét nem fogom tudni überelni, annyir jó képei vannak.
Sense! Nagyon cuki, formás a kisbabád, és nagyon jók a képek! Gratula!!!
Ja, és mivel 31 hetesnek mondanak, a mai UH szerint a szülés várható időpontja: augusztus 31.
Ha így lesz, akkor ne utáljatok ki a szeptemberi topikbóóóóóól!!!!!! :oops: :D

Kép Zsófi fejecskéje (álla alatt húzódik a köldökzsinór, az bezavart a képbe)

Kép Zsófi lábacskája (hm... milyen sportos! :-) )

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense! A baba gyonyoru, es szuper jo minoseguek a kepek!!! :D

Kepzeljetek, tegnap az egyik uzletben lattam ruhacskakat 1.2 kg-os babara :!: Ez szinte mar a mi babainkra is kicsi! :D

Hajni! Fel a fejjel! Az biztos, hogy itt te nem tudnal elni, ahol en! Egyebkent most, 2 ev utan kezdem megszokni az idot, mert amugy en is meleg-imado vagyok, mint te! Lehet, hogy Marcus hianyzik, nem is a meleg :?: :)

Timi! Hello ujra itt!! :D
Vendég

Gremese! De eeeedes, a labacskas foto nagyon kiri!!!
Vendég

Sziasztok Kismamik,

megjöttünk az egy hónapos nayralásból, újra itthon, juhhéé!!!!
Remélem még azért emlékeztek rám :wink:

Ha nem baj, akkor az egy havi termést nem olvasnám vissza, szerintem szeptemberig eltartana, ahogy elnézlek benneteket!!

Csak az utolsó oldalt néztem meg, nagyon nagyon szépek a babák, Timi, a pocid pedig nagyon aranyos!
Az enyém is óriásit nött, aztán a java még hátravan :shock:
Mondjuk a szomszédasszonyomat nem fogom túlszárnyalni, az tuti. Mintha egy kb 8 kilós görögdinnye lene a hasára csatolva :shock:

Gremese, üdv a csapatban! Hát nem semmi méretek! Az enyém most 1140 gr, ami több, mint ilyenkor az átlag, erre mondta a doki, hogy szép nagy és fejlett baba, de a ti méreteitek után akkor nem mondok semmit! :lol:

Tényleg nem vagyok most képben, de remélem, hogy mindenki jól van, minden baba szépen fejlödik. Silka, nálad most mi ez a pihenés? Remélem nincs valami baj! És tényleg, mi van Milénával? Vele is minden rendben?

Na megyek, mert vár az egy hónapja elhanyagolt lakás... :shock:

puszi mindenkinek, most már jövök minden nap!

KépKép
KépKép
motiot

Szia Motiot! Dehogy felejtettunk el!! Sot, akar hiszed, akar nem, pont ma gondoltam rad, annak kapcsan, hogy mennyire rohan az ido. Azon filoztam, hogy lassan lejar az otthon toltott 1 honapotok. Remelem, jol ereztetek magatokat!

Niki
Vendég

Sense, Gremese, gratulálok a gyönyörűséges babácskákhoz!!! (Bejelentkeztünk mi is a 32. hétre 4D-re, már alig várom!)

Granda, köszi a tippeket, én sajnos nagyon édesszájú vagyok, úgyhogy a gyümölcsökön is fogok módosítani (banánról másra).

Köszi, amit írtatok a munkátokról. Igazából engem az itthon végzett és ülős munka nem zavarna, ami gond, a bemenetel a városba (nekem röpke 3 óra oda-vissza, ha nincs semmi különösebb kitérő mondjuk a városon belül). Tudjátok, a barátok-ismerősök megszokták, hogy mindig bementem, ha bármi program volt, csak ez a 7. hónap végén már nem olyan mókás (az utazgatás). Vezetni meg nem tudok, majd jövőre.

Tudom, hogy nem ez a nyár, de bevallom, én ezt az időt élvezem, tudok benne létezni, élni. :-)
Puszi!

Kép
Kép
irina

Lanyok, aki magneziumot szed: hany milligrammot szedtek naponta?
Vendég

Niki
A magnéziumról csak annyit tudok írni, hogy itthon a legnépszerűbb a MagneB6, ebből az egyik kolléganőm napi 2 tablettát szedett be, én napi egyet.

Kép
granda

Sziasztok!

Granda: köszi a tippet. A barack az csökkenti is a cukorszintet? Mert ha igen akkor én tuti nem vagyok már cukros. (Napi 1-2 kiló egy ültő helyemben). Ha esetleg találsz 1-2 jó receptet abban a könyvben szívesen venném. Eléggé ki vagyok fogyva ötletekből, és mivel már többször vagyok itthon elő kell vennem a főzőtudományomat.

Sense, Gremese: gyönyörű babák!!! 1700 gr??? Én kb ilyen idősen voltam 4D-n, akkor volt 1375 gr, és a doki 4 kilósra saccolta a születési súlyát. Vajon akkor a tiétek mekkora lesz???
Úgy látom ilyen babaméretek mellet, hogy a komplett szeptemberi topik meg fog szülni augusztusban. :D

Motiot: épp ma gondoltam hogy megemlítem, vajon merre vagy?
röviden: egy páran cukrosak vagyunk, de nem vészes, csak diétára vagyunk fogva, mindenkinek óriásbébije van,(nekem ez nagyon tetszik), Milénának van hordozható internetje és ő is szokott írni, majd meglátod. Egyébként szerintem mindenki jól van.

Irina: én már csak heti 1-2x járok be dolgozni, bírnám még, de a kicsi lányomnak szünet van az oviban, így inkább vele töltöm el az időmet, mert ugye már nem sokáig leszünk kettesben. (hármasban).
Véglegesen augusztusban maradok itthon, de gyűlik már az itthon csinálható munka is (bevételezés), úgyhogy a készülődés (mosás, vasalás) és az egyéb házimunka mellett nem fogok unatkozni.

Nálunk elkezdett apuka pályája felfelé ívelni, ami azt jelenti, hogy nem sokat fogjuk látni mostanában. A legrosszabb, hogy aug.-tól okt.-ig be van táblázva, így még az is lehet, hogy a szülésről is lemarad. :( :( :( De hát mindent a családért. (nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy még fogtok hallani róla (zenész a lelkem)).

Lehet, majd még jövök. Puszi

Kép
Kép
timi26

Sense! Fantasztikusak a képek!!! Nagyon szép a pofika! :)
Emese! A Te képeid is jók! De ez a lábacska! Nagyon cuki! :)
Nyugi! Nem fogunk kiutálni! :) (Nem is mondtam Neked, hogy nálunk is majdnem a Zsófi lett a nyerő név! :) )

Jaaaaj! Ne csináljátok ezt velem, én csak 9-én megyek.... hogy fogom így kibírni... :wink: :(

Granda! Köszi a táplálkozási tanácsot! Nem is tudtam, hogy krumplit se lehet enni a diétásoknak... :(

Szia Motiot! Ezer éve nem hallottunk felőled!!! Jó, hogy újra itt vagytok! :lol:

Niki! Én a magnéziumot pezsgőtabletta formájában iszom, B6 vitaminnal van együtt. Mindjárt megnézem... ...200 mg.

Kellemes estét Nektek!!!

... most nézem az időjárás-jelentést, hát nem lesz kánikula vasárnap :cry: ... pedig el akartunk menni egy kis fürdőzésre valahova... (persze ez csak az egyik csatorna, és még csak szerda van... :wink: )

Regina
KépKép
mazsola7

Timi

Csatolok egy saját összeállítást (hihetetlen jó összefoglaló egy Margitos dokinőtől, az elején saját gyűjtésű receptekkel) :)

1182963472.44.doc

És mellékelek egy receptoldalt, amin belül külön 45 recept van cukorbetegeknek :) :
http://www.hazipatika.com/services/reci ... rec?cr2=16

barack
Vigyázat :!: :!: a sárgabarack tiltólistán van és a következők: szilva, banán, mind2 dinnye, aszalt gyümölcs, szőlő, füge, datolya. Az őszibarackott eheted! (100 gr-ban 9CH)-azaz egy közepes barackban 10 Ch van

Naggggyon jó a táblázat, amit a többiek korábban csatoltak:
http://www.kcal.hu/kcal.php

Remélem, segítettem :P [/b]

Kép
granda

Mazsola
Krumplit lehet enni, de tragikus (számomra) mennyiségben... :?
20 dkg krumpli 40 Ch-ot tartalmaz-azaz egy nagyobb krumpli :!: már kimeríti az én ebédemet...hi-hi :)
Ezért jók a zölségek, ma vacsorára pl. zöldbabfőzeléket csináltam (joghurttal és másfél kanál liszttel egy Bonduelle-konzervet), csak viszonyításképp:ebben a Ch érték 32g, tehát még egy virslit és egy szép barackot is meg tudtam enni hozzá :)

Kép
granda

Granda: köszi a tippeket, sokat ki fogok próbálni közülük. Én csak a kopasz barackot szeretem, de azt nagyon!!!

Niki: én 3x1 magnéziunot szedek, az orvos javasolta, mert vannak keményedéseim, főleg este, de szerencséra a méhszáj még mindig 3000.

Nem is mondtam, hogy a mai napom a 7-es szám bűvkörében telik. Eleve 200 7. június 2 7-e van. Ma vagyok 7 hónapos terhes és ma ünnepeljük a párommal a 7. évfordulónkat. És nem mellékesen apukámnak, öcsémnek és apósomnak is ma van a névnapja. Tök érdekes.

Kép
Kép
timi26

Nem tudjátok véletlenül hányadik oldalon van az, hogy mit kell vinni a kórházba? Igaz nagy részét én írtam, de nem mentettem el és mostanra elfelejtettem. Pedig már el kell kezdeni vásárolgatni.

Kép
Kép
timi26

Granda! Hát ez a krumpliadag nekem se elég... Hétfőn megyek cukorterhelésre, remélem, nem kell diétáznom. :shock: Persze tudom, hogy attól függetlenül oda kell figyelni, de ez a számolgatás... :? Megyek inkább őszibarackot enni...

Regina
KépKép
mazsola7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?