A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

mirosz, igen én úgy tudom hogy a Laktoherb teát szülés után kell elkezdeni.
mik azok a dolgok amiket a szülőszobára kell vinni?

Kép
mona76

Mona, igen iszom, mivel nekem a védőnő ajánlotta!

Képzeljétek csőtörés van nálunk :evil: Folyik rólam a víz és nem tudok lezuhizni! Fújj de rosszul érzem magam!

Szerintem én végig fogok vezetni! Nem vettem észre, hogy bármi problémát okozna. Vagyis el sem gondolkodtam rajta, hogy ne vezessek! Amíg odaférek a kormányhoz ...... Az én verdámban sajna nincs légkondi, de mégegy nyarat biztosan nem csinálok végig légkondis autó nélkül!

Viszont ezt vettem észre, hogy nyűgösebb vagyok, olyan kis hisztis, mint valami szőke P... ! Nem tudom miért, de rohamokba jön rám és olyan dühös tudok lenni!

Kép
h.bogesz

sziasztok,

A vezetésnél én sem vettem észre nagy különbséget, bár tény hogy egyre kényelmetlenebb ki-beszállni, melegben ücsörögni...

Tegnapelőtt elfogyott a magne b6-om és már tegnap észrevettem hogy kezd görcsölni a kezem-lábam, ugyhogy ma lefutottam venni, muszáj volt.

Nekem azt mondta a védőnő h a szülőszobára lehet vinni vmilyen italt, üdítőt.
Amin kiakadtam hogy kell vinnem a babakelengyében pelenkát is, mert sajna csak 5 db a fejadag, nincs többre pénz :x mit szóltok?

a homeo bogyókra visszatérve én is csak ajánlani tudom, és ki is fogom próbálni őket a szülés körül, mert már a vizsagidőszakban is segítettek!

további szép napot Kép
nora80

Halihó

Mandala
Le a kalappal a türelmedért én úgy látszik hisztis p..a vagyok.
Szülést meg tuti nem vállalom be és kérni fogom a császárt ha így marad babus.Nem rizikózok. :roll:
Bogesz
Látom legalább nem vagyok egyedül :wink:
Milyen jó kis dolgokat kaptatok. :lol:
Nekem is kéne szerezni az ok babí onda kádhoz állványt vagy kádra tartót.Mert behajolni kényelmetlen lenne a kádba nagyon.
Málnalevelet most ajánlották már? :o
Mona
Én már 2-3 hete észrevettem vezetésnél ,hogy nem kóser vmi.Nem olyan a koncentrációm mint előtte és így nem igazán eröltetem már.
Vigyázz magadra nem kéne most megfáznod,mert derékfájás stb nem hiányzik.
Laktoherbet szülés után kell kezdeni.
Jucu

Kép

Kép
jucu

Egyébként doki korongja meg itthoni szerint már 35 hét 2 napos vagyok. :lol: :lol:

Kép

Kép
jucu

Hello!

Bogesz: Szerintem se idd még a teát! 36. héttől javasolják, úgy tudom éhgyomorra a leghatásosabb reggel!
Na ideges én is tudok lenni! Bár megpróbálom visszafogni magam, mert ha gyerkőcök látják rajtam, hogy ideges vagyok valahogy mégjobban behülyülnek...mikor Tamara még a pocimban volt, egyszer úgy jártam, hogy nem értem el a kuplungot, így 2 esben jöttem hazáig, persze már bent jártam a lakótelepen, ahol ugye 30-al lehet menni, de elég vicces volt. Én is vettem masszázsolajat, de még nem próbáltam, azt is csak a 36. héttől tervezem!Kiváncsi leszek...

Mirosz: Nekem párom főzte itthon a szopis teát és hozta be a kórházba!:)

J.

mamiblue

Sziasztok!

Mandala,örülök,hogy rendben vagy!!Tegnap végig az eszemben voltál,nagyon drukkoltam nektek :) .

Tegnap voltunk uh.-on.Az egyik kezét már megint nem látta a doki,csakúgy mint a 12 hetesen :cry: ,de a 18 hetesen látszott.Azt mondta,hogy ő úgy látja,hogy pont alatta volt,és most azért nem látta.Remélem tényleg csak ezért nem látszott.
Most is azt mondta,hogy kislány,nagyon megmutatta a puncusát.Még a hülye is látta volna,hogy ki is lakozik a pocakomban :lol:

Nekem sincs a vezetéssel semmmi bajom,csak annyi,mint Nórának.Rossz ki-beszállni.Meg ha tehetem Gábort nem is viszem magammal,mert mire ki-berakom az ülésébe,széthasadok.NA ilyen ritkán van,hogy egyedül mehetek valahova.

A laktoherb tea nekem semmire nem volt jó,pedig liter számba ittam :?

Én is nagyon hisztis vagyok.Mindenen olyan könnyen felhúzom magam.Apa is megjegyezte már.Elég ha csak másképp szól egy kicsivel hozzám,és robbanok :shock: .

Nálunk a szülőszobára nem lehet vinni inni :cry: ,pedig Gábornál is olyan jól esett volna 1-2 korty.

Viszont arra kiváncsi leszek,hogy kell-e a babának vinni valamit a kórházba,mert Gábornál ugyan nem kellett semmit,de a mostani helyzetekben ezt kétlem.

Kép
Kép
huni

Köszi, Mandala!

Hát igen, a pasik, az külön műfaj...
Tegnap délután takarítottunk együtt (Benus addig a nagyszülőknél volt, mert tőle végképp nem lehet csinálni semit).
Igazán nagyon gázos volt már a lakás, mert eddig egyszerűen hetek óta nem jutott rá még néhány óránk sem. Férjecském a fürdőszobát súrolta (persze a wc-t nem...), én meg a 2 szobát, de volt benne még kárpitmosás is.... utána "pihenésképpen" vasaltam 1 órát, s amikor végzett a fürdőben, jött és sajnálkozva nézegette a kezét, hogy mennyire kimarta a vegyszer. Az nem érdekelte, hogy én majd elájulok... Persze, nem is panaszkodtam:) Meg aztán, legalább segített! Ez is nagy dolog.
Most, hogy tanév vége van és sokat itthon van, Benedek is sokkal kiegyensúlyozottabb, hiába, nagyon fontos az apuci....

Jövő héten 4 napra elmegyünk a Balcsira pancsolni, hogy Benus ne maradjon nyaralás és élmények nélkül... Bízom benne, hogy ezt a kalandot még megúszom szülés nélkül:)

Azt hiszem, málnalevél teát én is hanyagolom inkább... nekem sem ízlik.

Kép
Kép
pfranciska

Kimásoltam egy oldalról:

A következő gyógyteákat ajánljuk figyelmébe a várandósság idejére.

Málnalevél tea: vajúdás könnyítésére, a szülést megelőző 3. hónaptól napi 1 csésze fogyasztása ajánlott

Hársfatea: a terhesség során gyakran előforduló álmatlanság ellen, lefekvés előtt ajánlott fogyasztani

Komló tea: csökkenti a terhességgel összefüggő reggeli hányingert

Borsmenta és fodormenta tea: hányinger ellen, segíti az emésztést, magas ásványi anyag és vitamin tartalmuk van

Csalántea: enyhíti a terhesség során kialakuló vashiányt

Csipkebogyó tea: magas C-vitamin tartalma miatt növeli az immunrendszer ellenálló képességét

Kép
h.bogesz

Pelenka a kórházban: Azért annyira ne higyjétek, hogy nincs! Nekem egyik ismerősőm dobozzal hordta haza a saját gyerekének! :?

Én biztos fogok bevinni, de csak akkor adom rá, ha nem hoznak! A Kútvölgyiben nem kellett, volt pelenkázó a szobában, ha elfogyott onnan a pelenka szóltál és hoztak, de nem is kellett szólni mert hoztak maguktól is! Minden ott volt rajta a baba ellátásához is!És olyan szép kis rucikat adtak rájuk! A betéttel is így volt ki volt téve a folyósóra, akinek kellett vett belőle, hálóinget is akkor cseréltél amikor csak kedved volt! Jó kis kórház volt, csak ott pld. az EDA-ért külön kellett fizetned az aneszteziológusnak. :roll:

J.

mamiblue

Lányok, áruljátok már el.. mire jó a málnalevél tea? Anyuéknál van málnabokor, szüreteljem le a levelét? :)
A masszázsolaj titkát is elárulhatná valaki.. ez is kimaradt az életemből... apukáknak sztem tetszene ha kenegethetnék.....

Mona: gyógyulj meg mielőbb és nagyon vigyázz, mert a felszálló fertőzések, vagy pl. a vesemedence gyulladás nem jó a babának sem! Ha nem javulsz, menj, lásson orvos nehogy a gyulladás felhúzódjon a pocidba.. Javulgass addig is!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

MAmiblue, örülök, hogy ilyen jók voltak a tapasztalatok, de ez melyik érában volt??? Hány éve? De ha ez még mindig van, akkor azok a legszerencsésebbek akik ebben a kórházban fognak szülni!

A málnalevél tea állítólag formába hozza a méhet a szüléshez, a gétmasszázs olaj pedig rugalmasabbá, jobb "állaguvá" teszi a gát és környékét! De mindjárt keresek ide valami szakirodalmat!

Kép
h.bogesz

GÁTMASSZÁZS-OLAJ: ezt az olajat már a szülés elott 6 (vagy több) héttel elkezdhetjük használni a gát elokészítésére (ez nem "kötelezo", de egyes bábák szerint csökkenti a szülés közbeni gátrepedések elofordulásának gyakoriságát).
A masszázs technikája ilyenkor a következo: helyezkedjünk kényelmes pózba, melegítsük meg az olajat a kezünkben és kenjük be a gáttájat, amíg kelloen síkos nem lesz. Ne használjunk túl sok olajat, illetve a felesleget a masszázs végén töröljük le, nehogy baktériumok táptalajává váljon. Ha már kívülrol egy kicsit ellazítgattuk a gátizmokat, nyúljunk be mindkét kezünk egy-egy ujjával a hüvelybe és finoman húzzuk kifelé és szét, ill. a végbélnyílás felé a szöveteket, hasonlóan ahhoz, ahogy majd a baba is feszíteni fogja a fejével. Kezdetben égo érzést tapasztalunk. Tartsuk meg a húzást addig, amíg ez az érzés alábbhagy (kb. fél percig). Utána masszírozgassuk a hüvelybemenetet U alakban oda-vissza. A masszázst a partner is végezheti!

Kép
h.bogesz

Bogesz,félő,hogy ha a partner végzi ,más lesz a dologból,mint egy egyszerű masszázs :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Nyugtassatok meg lányok, hogy a Dunántúlra már megérkezett a lehűlés! Akkor van esély, hogy ide is elér, bár minket a múltkor is elkerült a beígért hűvösebb levegő. :cry:

Mandala!
Örülök, hogy minden rendben van! :lol:
Decoupage...Imádom csinálni! A fiúk szobája is tele van képekkel.
Bármilyen felületre alkalmazható. A srácok képei méretre vágatott farostlemezre készültek, de próbáltam már üvegre, műanyagra is. Most gipszből öntöttem képkeretet, a csajszi képeit erre ragasztottam. Szalvétát és decoupage ragasztót kreatív boltokban vásárolhatsz.Fontos, hogy a szalvétának csak a legfelső rétegét kell használni.
Ezt a képet Tominak készítettem amikor elsős lett:
Kép

Ezek pedig a babó képei:
Kép

Mirosz!
Engem érdekelnek a webáruházak címei, ahol szalvétákat lehet vásárolni. ( Bár így is annyi van már otthon, csak győzzem megcsinálni...)
bee73

Bee

Ez meseszép! Jaj, de ügyi vagy!!! Szerintem én is belevágok... de hogy is kezdjem el? :roll:
Majd kéretik szépen egy kis továbbképzés... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Bee, gratulálok, nagyon tetszenek a képeid. Nekem ehhez sajna nem nagyon lenne idegem...
A gátmasszázsról ilyen részletesen még nem hallottam, köszönjük, Bogi, a részleteket. Az orbáncfű olajról olvastam, hogy azzal is jó gátat masszírozni.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok Kismamik!

A vezetés már nekem sem esik tól jól, sőt úgy vettem észre, hogy a babó még az autót se nagyon bírja már! Rögtön elkezdek keményedni! Bár ma - biztos a front miatt - eléggé feszeng a pici, most meg fájdalmasan rúgdos!

Edit azt megköszönöm, ha valamilyen módon elküldöd nekem, arról tudsz esetleg vmit, hogy nálunk lehet-e majd inni?

Nálunk már itt van a hűvösebb idő, bár éjszaka még iszonyatosan melegem volt!

Én is ingerlékenyebb vagyok, de főleg akkor bírom magam nagyon felhúzni, amikor valamit elbénázok, mert sajnos mostanában ez is előfordul. Kiesnek a kezemből a dolgok és ez főleg akkor kellemetlen, amikor kajáról van szó! Szerencsére a párom zömében elég türelmés, aztán ha neki is rossz napja van, hát.....
inkább nem is mondom!

Mindenkinek további szép napot!

Üdv
Móni

Kép
szamo

mona76:Papucs,hálóing,tusfürdő,egy kis türi,ha van zuhanyozási lehetőség.Szőlőcukor,ásványvíz ha nem is ihatod meg,a szülés után imádni fogod magad érte.Ugyan ezért valami nem romló kaja(keksz Pl)
12 óra vajúdás után éhes leszel.
Zene,ha téged megnyuktat,nekem segített.Nem árt betét,mert kórháza válogatja,nekem egy darabot alám raktak éjjel,felvittek,aztán nem volt több.
Ebben a motyóban legyenek az ÍRATOK,TERHESKÖNYV,esetleg beutaló,a leletek.
Mást nem tudok.Ja a bogyók,meg a személyzet,aki adagolja.

pattogó:ha nála szültél,akkor a második babót miért nem nála?Egyébként szerintem is ilyen,és ahogy dadog.... :lol:
A férjem mindig azzal húz,hogy a gyerek szaggatottan fog születni.és már tudni fogja a morse jelet. :?
tuza edit

Hello!

Bogesz: Kisebbik lányom 3,5 éves, szóval ez 2003 decemberében is így volt és elötte 2 évvel is így volt! És most meg bezárták ezt a szülészetet!:(

Mandala: Szalvétázásba nyugodtan belevághatsz, nem nehéz és nagyon mutatós dolgokat tudsz vele készíteni! Én is szoktam néha a lányokkal,ha nem felejtem el holnap lefényképezem miket csináltunk már!

Bea: Nagyon tetszik, hogy a keretet Te öntötted gipszből, ilyet még nem próbáltunk! Mi dobozokat meg zsepitartót meg tojásokat szoktunk csinálni húsvétkor!

Ma sikerült beszereznem a homeo-s bogyókat! Az egyiket már el is lehet kezdeni szedni! És úgy látom a gátmasszást is kipróbálhatom, ha már 6 héttel elötte lehet! :)

Judit

mamiblue

Lányok!
Kórházfüggő, hogy lehet-e enni, mit kell vinni, mit adnak...

Bee
Nagyon jók a képek....

Mandala
EDA technikán múlik minden... a legjobb a katéter és a frakcionált gyógyszerbeadás...
Rizikószüléseknél (koraszülés, faros baba, ikrek) éppen azért jó, mert kíméletesebb szülésvezetést tesz lehetővé...
Egy lényeges... aki EDA-val akar szülni, azt már kérje a szülés minél korábbi szakaszában! Az előkészületek legalább 1 órát igényelnek!
Vendég

Sziasztok!

Végre beborult az ég és kicsit hűlt is a levegő :lol: .Hurrá!

Mandala!
A szalvétatechnika tényleg egyszerű, aránylag gyors, és ahogy Mamiblue is írta nagyon szép dolgokat lehet készíteni. A [url]decoupage.lap.hu[/url] oldalon mindent megtalálsz ami a technikával kapcsolatos.
bee73

Mandala,
azért érdekes, hogy a dokid azt mondta, a faros babát is szüld meg simán. Engem épp az ellenkezőjével fenyegetett az én dokim (merthogy a baba, sajna, legutóbb medencevégű volt), hogy fordítsam meg valahogy a gyereket, különben tuti császár. :( Azóta rendszeresen igyekszem komolyan elbeszélgetni a babóval mint nő a nővel, hátha megérti... :lol:

Bogesz,
a hűtőpultok mellett mostanában én is elég elmélyülten, sokáig szoktam nézelődni. :D

italoman

Sziasztok!

Edit: azon egyszerű oknál fogva nem nála szülök, hogy a szülőotthont bezárták és mi meg vidékre költöztünk. Messze van. De ajánlom mindenkinek. :D Már aki ott szül ahol ő van. :D Ami a dadogást illeti.. Imádtam. Apa, meg azon izgult, hogy ne legyen semmi komplikáció, nehogy elakadjon közbe a szava. De szülésnél meglepően hangosan és egybefüggően beszélt. :D Egyébként anno sztem elcsíptem az első rendeléseit is. :D Amikor először mentem hozzá és mondtam neki, h pozitív lett a tesztem akkor megvizsgált és mikor öltöztem fel akkor hallottam, hogy odasúgta a nővérkének, hogy most hova is küldjem? :lol: :lol: :lol: De olyan ari volt. :D
Na mindegy. Asszem megyek és visszafexem mert ma extra kóma vagyok.

Sziasztok
Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Hello!

Bogesz: Nekem nem igazán jött össze ez a masszázs! Talán majd holnap, mert ugye 2 naponta kell! Még kivül csak-csak, de belül...

A szülőotthonról jut eszembe, én is egy ilyenben születtem és anyukám gyalog ment be, pedig jó 5 km-re laktunk tőle! Hát én nem tudom, hogy képes lennék-e rá!

Mára nincs sok dolgom, remélem tudok jó sokat pihenni!:)

Judit

mamiblue

Most találtam meg!
Az olcsó szopipárnát: http://www.babaruhazat.hu/termekek.php?kat=27

Remélem működik al ink!

J.
mamiblue

Lányok!

Köszönöm a sok biztatást, a decou... ez úgysem jön össze nekem...szóval a szalvéta technikát kipróbálom... jönnek a szülinapok a családban, pénzünk nem sok, úgyhogy inkább magam kreálok ajándékot, nem utolsó sorban a gyerkőcök apró kezecskéi gyártják a meglepetéseket... :) Az a tapasztalat, hogy a vásárolt ajándékok nem okoznak akkora örömöt a mamáknál és unokatesóknál, mint a gyerkőcök kreációi... :) És még olcsóbb is.. :)

A szüléssel kapcsolatban a következő infokhoz jutottam.. csak hogy ámuljatok, én is ezt tettem....:

A szabolcs u-i klinikán a faros babákat automatice csaszizzák.... a Sote II-n (tegnap beszéltem a szülésznővel, akinkél a három babómat szültem) az a trend, hogy első babát TILOS simán szülni ha faros, az összes többit KÖTELEZŐ.... szóval nem kérheted a csaszit, nincs választásod.... Ja, és gerincérzéstelenítőt sem szívesen adnak... küzdd végig natur... egy faros babát... köszi! Szenvedtem én eleget a többiekkel....
Szóval simán kell szülni a faros babát, ha gond van, akkor műtő... Mondom, akkor már b...tom ha elmegy a szívhang és akkor kezdik a műtőt spanolni..... azt mondta Etelka, hogy 3 perc.... ja, mondom, köszönöm szépen... főleg ha a szülőcsatornába szorul be a gyerek.... azt mondta a negyediknél ne is gondoljak ilyenre, simán kipottyan.... annyi csak, hogy a kiszabadítást csak orvos végezheti.... szülésznő nem....
Hát, mit mondjak... nem lettem túlságosan nyugodt... de bízom abban, hogy Emese megfordul addig... még van sok ideje és helye is erre... szóval bízom a csajban...
Amúgy nem megyek bele egy faros szülésbe, úgyhogy hisztizni fogok és a felettesek úgyis automatikus csaszit javasolnak, úgyhogy a dokim próbálkozhat.... :twisted: Nem kockáztatom a gyereket és pont!!!!
Azt mondta a dokim, hogy miért akarok magamnak rosszat? Miért akarok csaszit? Most mondjátok, tényleg annyira nagyon rossz? Minden orvos, szülésznő és védőnő elrémül ha előhozom, hogy csaszit szeretnék... nem értik meg, hogy nincs kedvem 80 ezret fizetni az elkötésért és kétszer kés alá feküdni... a csuda vigye el, hogy nem rendelkezhetek a testemről! Utálom ezt a kiszolgáltatottságot! BRRRRRRRR!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mamiblue: le a kalappal anyukád előtt! Az enyém is gyalog ment be... miközben ömlött belőle a vér.... :(

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sabine: köszönöm az infokat! Tündér vagy, hogy elvilágosítasz minket! :)
Elhatároztam, hogy mindenképpen kipróbálom az eda-t, legalább megtudom milyen az... eddig mindegyik babót végig küzdöttem fájdalomcsillapító nélkül, sőt még erősítőket adtak, mert sztük nem voltak elég erősek a fájások... hát, mit mondjak... nekem nem úgy tűnt....
Csak azt hallottam, hogy az eda fájásgyengeséget okoz... én meg amúgy is az voltam... nem fárasztja nagyon ki a babát? És most komoly, hogy semmit nem érzel a kitolásnál sem? Abszolúte nem fáj? Ezt nem tudom elképzelni... fájdalom nélkül szülni? Sztem olyan nincs!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sabine: elvilágosítasz = felvilágosítasz... ez így kicsit mást jelent asszem... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Medencevégű fekvésnél a hüvelyi szülés feltételei:
- magzat becsült súlya 2500 és 3500 g között van
- magzat egyszerű fartartásban helyezkedik el
- megfelelőek a medenceméretek
- magzat kifogástalan állapotban van
- kielégítő méhtevékenység biztosítható
- medencevégű fekvéses szülés vezetésében jártas az orvos
- elérhető aneszteziológus, neonatológus
Vendég

Hello!

Hát én kipróbáltam ezt a párnás dolgot.. mármint poopsi alá 3 párna (ennyi fért oda) És így 20 percig! Nagggyon kényelmetlen!!! És a fejembe ment az összes vér... :(

Mandala: Én is abban reménykedem, hogy megfordul a bébi! Nekem nem sok esélyem van, hogy 3500 alatt legyen a baba, mivel Tildus 3900 volt Tami meg 4450.... Nekem is mondta a doki, hogy ki fog pottyani belőllem a gyerek, de én azért nem vagyok ennyire bizakodó! És én is a babát féltem nem ám a magamat, igazából a fájdalmat is rögötn elfelejtettem utánna,de olyan sok szörnyűséget hallani! :(

J.

mamiblue

Sziasztok kismamik!

Mindennap olvasom amiket írtok, de egyszerűen már hulla vagyok. Még 2 napot jövök dolgozni és utána VAKÁCIÓ :D:D azaz csak elméletben, otthon fogok melozni tovább, márha tudok ülni. Nekem Hanga bébike nagyon ugribugri!! kapálózik, láthatóan mókuskerekezik a hasamban, forog stb. nagyon beindult, de érdekes ahogy szólok neki hogy azért egy kicsikét vegyen vissza, mert az anyukája már full fáradt akkor abbahagyja egy pár percre.
Este semmi alvás már nálam. Nem tudok hanyat aludni, világ életemben hasonalvó voltam! Oldalt megint nem megy, elzsibbad a kezem,áááááááááááhhhh. Full fáradt vagyok! Ennyi, meg lehet hogy már nyügős is. Jövőhéten megyünk a doktorbácsihoz, ez lesz a 35 hetes vizsgálatunk és utána már szinte hetente kell mennünk!

Kedves Kismamik! Mostmár annyi idő van hátra, mint amikor még az elején elkezdtünk itt fórumozni!

István Kórházban ki fog szülni még rajtam kívül???

Ott tartok hogy már szinte semmit nem bírok megenni, mert a hústól megundorodtam, a kenyértől fáj a csepp hasam :D, szinte csak a gyümölcs meg a zöldség ami maradt, ja meg a víz!

Babaszoba nálunk is elkészült, bár még nem tudtam szépen lefényképezni, amit csináltam azt most közkincsé teszem, minden este bemegyek a szobába és álmodozom, elképzelem hogy már ott fekszik, a kis illatát már érzem!!!

szeretnék én is képeket, meg virágokat még a babaszobába, és én is arra gondoltam hogy a képet én fogom megcsinálni, hát ........ Na hagyjuk! Semmi kézügyességem nincs!!!

Vigyázzatok magatokra, pihengessetek sok puszi mindenkinek

mandala drága jövőhét utáni hétfőn fogom megcsináltatni a szemölcsöt Kép Kép

Kép
sziszike77

Kép Kép

Kép
sziszike77

Sziszike

Szép a pocakod! Van azért Neked is pocód rendesen! :) Olyan szép!
Gyönyörű a babaszoba! Nálunk nem lesz külön babaszoba... Összecsomagolom a négy gyereket egy hálószobába... Mondjuk azt beszéltük a párommal, hogy a kicsi amíg szopik éjjel, addig velünk alszik. Nekem ez a kényelmesebb, nem kell ugrálnom hozzá éjjel. Amikor már végigalussza az éjjelt, akkor már megy ő is a nagyokhoz.

Sabine

Asszem nálunk (ha bent marad az ifjú hölgy addig), minden feltétel biztosított a hüvelyi szüléshez. Csak én nem akarom! De az érdekel is valakit....?! Amúgy olvastam tegnap az ortopéd orvosok szakmai kollégiumának egyik anyagát arról, hogy a faros szülés és a csípőficam milyen kapcsolatban állnak egymással... Állítólag van vm. genetikai háttér is a dologban, szóval ha volt már csípőficam a családban, akkor növeli a rizikót, illetve a faros hüvelyi szülés tovább ronthatja a statisztikát... nos, az én jobb lábam "csupán" 5 cm-rel volt hosszabb, mint a bal... farosan születtem, mondjuk szülés közben keresztbe fordultam... de visszafordítottak.. nem kis kínlódás árán... Volt terpeszpelenka, kengyel, csirkék módjára történő csípőtördelés... szóval minden mi szem-szájnak ingere.... úgyhogy nem szívesen csinálnám azt végig a lányommal, amit szegény anyukám volt kénytelen velem.....

Mamiblue

Hát, nem semmi ekkora bébiket kipréselni.... Nekem csak 3 kg-sak voltak, de a 37. héten születtek. Mondjuk lettek volna olyan 3500-3600 max ha végigviszem a terminust.
A szülésznő azt mondta, neki volt olyan kismamája, aki úgy ment szülni, hogy faros volt a gyerek és a szülőágyon fordult be fejvégűre... de szerintem ez a fehér holló kategória....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Ma már 2* voltam a városba, mert a festőknek kell valami, vagy kevés az anyag. De nem baj, csütörtökön végeznek, és jön a parkettás :lol:
Nálunk sem lesz babaszoba, csak babasarok a mi hálónkban, mert messze lenne tőlünk, majd később :D
Már több mint 1 hete anyu mindennap hív, hogy hogy vagyok, és rögtön szóljak, ha menni kell. És képzeljétek ma már annyira kiakadtam, hogy még van 6 hét /remélem ehhez tartsa magát a babóm is/ és akkor végig ezt fogja csinálni :roll: :x
Nekem még a hasamon nemjöttek elő a csíkok, de térdtől fölfelé, elől-hátúl nagyon narancsbőrős lettem.
Na megyek rakottkrumlit csinálni :lol: nyam-nyam

Kép
mona76

Mona

Én is rakott krumlit csináltam..... :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mona

Én is rakott krumplit csináltam..... :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Na, csak elment a krumli is... én krumplit csinálok, a gyerekek meg rumlit.... de még mekkorát... jesszusom! Egész nap utánuk járkálok és pakolom a széthagyott kisautókat és építő kockákat... na most meg letöröm a derekukat, mert megint a hálóban ugrálnak az ágyunkon.... azt meg úúúúúúúúúúúúúúútáááááááááloooooooooooom!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala
A csípőproblémád lehet az indok... :wink:
Vendég

Sabine

Köszi a tanácsot! Te vagy a cinkosom... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Apropó.. Sabine küldtél egy kis hűsit nekünk? mert megérkezett! :) Kb. 15 fokot hűlt a levegő... most egy kissé elviselhetőbb az élet. Nálatok mi a helyzet? Találtál már dokit? Tényleg, ott hogy megy a szülés? Van hálapénz? Ha igen, mi a szokás? Tudod, itthon általában a magánrendelésen fizetett díj tízszerese a ki nem mondott összeg... persze vannak pofátlan dokik, akik kerek-perec kimondják náluk mi mennyit ér.... :(

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala
:lol: :lol: :lol: :lol:
15 fok... annyi hiányzik itt a 30-hoz... :cry:

Doktor...
Itt szülhetsz magánkórházban, magánorvosnál, csak fizesd ki...
Van állami kórház... oda érvényes a megkötött biztosításunk... ott szülsz annál, aki éppen van... de nagyon rendesek, klassz a kórház...
(pillanatnyilag nekem csaszi lesz... ahogy most fekszenek a fiúk :roll: )
Vendég

Mona

Hiába edzettem neki is térdtől felfelé olyan mintha egy narancsültetvény lenne :( hát ez van, majd ledolgozzuk!

Nekem napok óta barnás, rózsaszínes a vizeletem és a dokim a héten szabin van ,elérhetetlen. hasonló tapasztalatok?

Kép
sziszike77

Sziasztok!
Olvaslak ám benneteket, de odáig nem jutok el hogy írjak is.
Végre végeztem a félévemmel 17 vizsám volt, de lezúztam, most itthon van Linda lányom és intenzív úszásra megyünk napi 2x.
Ez a babócának nem tetszik nagyon sokszor keményedek és a gerincem mellett hátul szurkál, amikor Lindánál így voltam akkor éjjel meg is született, de most még csak 35 hetes vagyok nem kellene kibújnia Gergőnek.

Timesnak nagyon sok boldogságot, egészséget kívánok a babócákhoz.
Mandala és hogy döntöttél a Sotén szülsz? Orvost keresel még aki megteszi azt amit szeretnél?
Nagyon szépek a pocakok, és a babaszobák, egyelőre nálunk még az a raktár velünk lesz a pici egy darabig aztán majd megcsináljuk.
Most pihizek fekve, hogy enyhüljön a pocak para, ja hála az égnek nekem most a héten megfordult fejjel van lefelé.
zeze

Kép
Kép
zeze

Sziasztok!

Bee,nagyon szépek a képek,nagyon ügyes vagy,és nem kis türelmed lehet :wink:

Sziszike,szép a gyerkőc szobája.Mi még nem rakjuk külön,majd csak akkor ha már nem szopizik.
Hétfőn vásároltunk neki ezt-azt,nem kell sok,mert ugye Gáborról maradtak le használható ruhák,de így 36e.fizettünk.És ebbe még nem volt benne a baldahin,amit garnítúrába szeretnék megvenni(takaró,fejvédő).Na az is kb 15e.lesz :? .

Én ma tökfőzit,és faasírtot csináltam.Imádom :)

Voltunk ma dokinál is.Rám akarta tetetni az abpm-et,de sikerült lebeszélnem róla :D .Mondtam,hogy attól csak felmenne a vérnyomásom,és különbenm is napjában vagy 10x mérem itthon,és minden oké.3 hét múlva kell mennem megint,és utána már szerintem hetente.

Munkatársam tegnap este szült :D .Kislány lett,Luca.Sajnos inkubátorba kellett rakni egy rövid ideig,mert nehezen vette a levegőt :( .Az első babót császival szülte,Őt ,meg most simán.Azt mondta a simán szülés jobb volt.Hát nem tom',én maradnék a császinál.

Kép
Kép
huni

Sabine

Akkor ez nálatok is úgy van mimt itthon... :) vagy inkább: :(

Remélem minden oksi lesz a gyerkőcökkel... nálad mi újság babafronton? Mekkorák a srácok? Nálam mengint kezdődik az idegölés, ami mindegyiknél... retardáltak voltak a dokik szerint... Hát, most mondjuk megnéztem, tényleg elég kicsi a feje... de hát, csak megnő....
a BPD: 75 mm
és elvileg akkorra vagyok kiírva, mikor Te... Az utolsó mesim nov. 15-én volt. ahhoz képest már így is hátrébb tettek néhány nappal... a babót meg ismét kisebbnek látják, úgy 29-30 hetesnek... kész gáz! Azt mondják kb. 1300g. A doki szerint olyan 1500g körül lehet.. hát az sem sok ha azt nézem, hogy már 32 hetesnek kéne lennie... Most kaptam 2 hét kifutást, ismét UH, és ha nem mutat látványos növekedést, akkor sztem megint kezdik a hülye cukor infúziót, amitől a seggem ugyan óriásira bír nőni, a gyerek azonban nem.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziszike

Csak meg kéne mutatni egy urológusnak... bizti, hogy nem a hüvelyedből jön? Nem várnék a dokira...

A narancsszüret után kiírtjuk a ligeteket! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Télleg.. Mona hogy van a derekad, a veséd fáj még?

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Zeze

Vigyázz nagyon magadra! Bár engem anno azzal vígasztaltak amikor az infúziós állvánnyal korcsolyáztam a folyosón, hogy a 34. hét után már nem lehet semmi baj... de persze maradjon csak minél tovább bent a kismanó!

Végülis biztos nem a sotén szülök, mert ott lehetőségem sincs császárt kérni, vagy dönteni hogy mit szeretnék még ha faros marad is a baba. Szóval ha faros, akkor is meg kell szülnöm simán, és még epidurált sem adnak. Azt mondták nincs indoka, így nem adnak. Tök jó... Amúgy egy anesztes azt írta az egyik topicban, hogy annál nincs embertelenebb, mint fájdalomcsillapítás nélkül oxytocin infúziót kapni... nos én minden babámat így szültem... ott, a sotén...
Most úgy döntöttem maradok a mávban a dokimnál és ha normál kell szüljek akkor is kérek eda-t, kipróbálom télleg nem fáj-e a szülés... meg ha faros, akkor beszélhetünk csasziról is.... a sotén erre esélyem sincs! A másik meg az, hogy megegyeztünk a párommal, hogy ha simán kell szüljek és nem csaszival, akkor ugye nem kötnek el... tehát ha azt szeretném az nagyon sokba kerül, így a férjem tartja oda a micsodáját, tehát abban maradtunk, hogy ő csináltatja meg a meddővé tételt... végülis így is jó. Ráadásul náluk 10 perces ambuláns beavatkozás és a visszaállítás is könnyebb, mint nálunk. Én meg fekhetnék be két napra közel száz rugóért a pasiknál meg ingyen megcsinálják.
Nos, ha a szexben közös az ülés.... nos akkor legyen a fogamzásgátlásban is az...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?