A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Ez most off lesz, ne haragudjatok, de ki kell dühöngenem magam. Jött a hűtőszerelő, persze akkor nem adott ki rendkívüli hangot a gép (olyan sípoló hang, mint az autónál, ha szorul az ékszíj, csak halkabb). Mivel nem volt rendkívüli hang, bemérte a tök normális hűtőhangot, mondta, h a jelzett hiba a modern technikából adódik, cirkulációs hang blabla... Örüljek, h nem a hálószoba mellett van a hűtő. Anyád! :P Hozzá sem nyúlt a készülékhez!! Miután elment, a párom másfajta hangot is hallott. Szervízet megint felhívtam, azt mondta, max kijönnek mégegyszer, de törődjek bele, h ez a technika ilyen. 93.000 ft-ért??????? Felhívtam a boltot, végül azt mondták, h kitalálunk vmi cserét (elvileg csak akkor lehetne, ha üzemképtelen a gép). Mellesleg a bolt üzletkötőjének ofője voltam, hivatkoztam rá. NA, meglátjuk, mi lesz holnap. Kell ez most nekem :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Zsuzsi
Mér szerinted nem a csípődet feszegeti szét?
Esztora
Mennyi lett végülis a matranc?

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: Nem tudom. Olyan, mintha egy ideget nyomna, vagy ilyenek. Fura, soha nem éreztem hasonlót. De lehet, hogy az van, amit mondasz, fogalmam sincs... Mindegy, kibírom, csak rossz, mert menni alig bírok.

Kép
zsuzsi**

Zsú! Kössz, hogy még számontartasz.
Internet még nincs otthon :cry: Pedig az este bejelentettem (s megtudtam, hogy senki más, ergó senkinek nincs optikai kábeles nete.... hmmm). Ma felhívott egy másik pacák, kezdte előről osztani az észt, de leállítottam. Aztán hatalmas csönd, majd közölte, hogy lehet ma nem ér el hozzám a szerelő, mett Kőhalomban van (na jó, megbékélek, de csak ha holnap lesz mán net).

Nem hiszem el, hogy Gurgi nyákdugózna. Nekem valahogy hihetetlen. S nem bírom elmagyarázni.
A derekam folyamatosan fájdogál, most épp kicsilányommal jöttünk irodába, s jövet rámkérdezett, hogy anya, mért fogtad meg a pocidat? Hát mett épp egyet belenyilalt. De ezt folyamatosan szokta csinálni, uhhó fel sem tűnt.

Még van 3 órám, s attól a perctől kezdve lurkó előtt szabad az út, akkor jön amikor akar. De télleg. Csütörtök ezennel elmúlik, uncsitesóval nem osztozunk s kész.

Kölkékről, az összesről tüneményesek a képek. S Andris babán nem látni az összerágcsálás nyomait. Asszem végül anyája megbocsátott.

Hemej! Ma töltöttpapri vót az ebéd.
Semmi 5lettel nem szolgáltatok a holnapi napra. Így mit fogok főzni?
Ma még a karom is elégettem, uhhó a pakkomból ami össze vót rakva (ugyanúgy félig ahogy tegnap hagytam), mán ki is vettem az Aloe First-öt.
Holnap érkezik a sógornőmtől haza az autósülés. Én meg küldhetem az újat nekik.

Illetékesek nem javítják (mett ezt mán nem lehet karbantartani) az utcánkat, hiába voltunk egy hónapja kihallgatáson. Apa most egy pár emberkével próbálja a legkatasztrófálisabb szakaszt orvosolni. Ásnak, lapátolnak, már amit tudnak tenni. Szarom annak a magyar embernek a markába aki ígérgetett a kihallgatáson. Szar alak, tudtam.

Adrikám azt mondta ma, hogy ő már látta Grétut, ilyen pic volt ni (s mutatott vagy 15 centit). Aztán kialkudtuk, hogy lesz vagy fél méter.

Ja, s ma reggel 8:30-tól ismét nem volt áram, vagy 3 órán keresztül. Hát majd hátast vágtam, mikor a riasztó kezdett ismét ordítani (tegnap estétől nem bírt feltelni az akkuja). Meg az ebédhez kellett az elektronyos húsdaráló is, mán szinte bótba mentem készre daráltat venni. Végül elszünyóztam bánatomban, csajszik nyugisan játszadoztak, erre ismét arra ébredtem, hogy ordít a riasztó. Hát mán az sem tecc neki, ha megjött az áram. De ezt legalább bírtam kezelni.

Na, asszem húztam, Adrikám kezd nyűgös lenni, s nekem is kezdi a derekam unni ezt a széket (ez nem olyan kényelmes mint az otthoni).

Pussz, s aki szülni óhajt, gondoljon arra, hogy nem bírok drukkolni míg nincs netem :lol: :roll:

Jóccakit.

Kép
kissmanó

Andi: kitartás, ha már ennyit kibírtatok. Nekem is elegem van már a szerelőkből, mesterekből, pedig itt már végeztek, és a munka is kisebb volt. Néha nekem is visszajön a kaja és éget a torkom, én kivárom, míg elmúlik. :wink:

Dorka! Én is fenthagytam egy darabig a zoknit pelenkázáskor. De a magzatszurok (a szülés közbeni adagot kivéve) szinte egy adagban távozott, az első önálló pelenkázásomkor. (első 2 csecsemős és a nővérem) Csipcsirip-puttpurutty, ügyülüm. Pelus nyit, zokni lecsap... :D nagyon röhögtem!
Csak nem jött ki a szurok tusfürdővel... Párocska viszont jól kimosta géppel.

Én nem merek fürdetni. Rettenetesen csúszik!!!!

More tanács?
Babanet olvasás a szoptatás végén, amikor még nem lehet lerakni, de már nem kell vele édelegni (félálom).
Apa-gyerek kapcsolat: büfiztetés, pelenkázás, hasonfekvés (egyedül nem merem hagyni).
Ha nem jön a büfi, le lehet rakni oldalfekvésben, kipeckelve egy pólóval. Így ha bukik, szépen kifolyik.

Csajok, nekem mondjuk repesztették a burkot, nem magától ment el a víz, de én éreztem is. Kis megkönnyebbülés volt. Aztán rögtön összébb húzódott a méhem is, utána már ugyanolyan volt. Ha ilyen a spontán b.repedés is, akkor észre fogjátok venni fürdés közben is.

Rita, Te milyen löki vagy... Tágulok-tágulok :D
- Az elengedés meg. Hát, én azt hittem, elengedtem. De csak bemagyaráztam magamnak...
- Sterilizálás. Kórházban azt mondták, ha csak egy baba használja, akkor nem kell minden alkalommal sterilizálni!
- Nekem a fejbedagadás kimaradt szülés előtt!!

Nekünk most volt meg az első séta! Olyan furi volt. De nagyon jó döntés volt ide költözni. Kilépek a kapun, és már aktív frisslevegő szívás van, nem kell parkot keresni. Éljen a zöldövezet.
Ja, és délelőtt meg a hőn áhított erkélyen szoptattam. Az is kircsi volt.
De mégis hihetetlen, hogy ez már az. :roll: :roll: (hiába, én ilyen hitetlenkedő vagyok!)
Vendég

Haho!

No. Nemrég ment el Kispiskóta, jól eldumcsizgattunk! Tök jó volt!
A gyerkőcök integettek egymásnak, komolyan! :lol:

Kismanó! Szerintem sem nyákdugózom..háhá..dugóhúzó..lálá
küggyé töltött pappert, imádom..megörülök érte..háhá

Már megint elememben vagyok, úgy érzem, kellett ez a talicska Zsuval.

Bori!
Bezony: tágulok, tágulok..fájdalommentesen persze..

No.
Brigi! Ezek jó értékek nagyon.
szal no nyákdugóóóóó..

Zsuzsi!!
Nem hívod fel a szülésznődet vagy a dokidat?
Fáj még?

Esztora!
Várjuk a fotókat a rezidenciáról..

Most eszem valamit..bár annyira nem is vagyok éhes.
torolve_20131003125716

Oké Gurgi, te tudod, bár nekem gyanus :wink:

Tegnap elkezdtem inni a málnalevélteát, hát nem tudom. Tegnap még csak hányingerem volt utánna, ma viszont miután megittam ki is jött :roll: :oops: Szerintetek? Pedig az ízével nincs semmi bajom :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!

Én is itt!

Töööök jóóót dumcsiztunk, úgy érzem ez nekem is kellett!!! :lol: :lol: :lol: És Samu lak nagyon csini!!! :lol: És tényleg összhang volt a két fiú között!!!

Ná, nem Whirpool hűtőtök van? Mert ezt eljátszottuk mi is. El is vitték, hoztak újat, és utána beletörődtünk, hogy a hütőnk hangot ad ki.

Bori, de jó, meg volt az első séta. És Ádámnak, hogy tetszett?

kispiskóta

ime a fotók!

Kép

Kép

Bridzsi

Kép
esztora

Szivvi a végén semmit nem kellett ráfizetni,pedig becsületes voltam és megmondtam hogy az expon vettük és 10%-al olcsóbb volt .

Lurkónak van még 1 komódja is de azt nem fotóztam le.sima fenyő kisszekrény.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora!
Jajj ez nagyon aranyos, nagyon szép lett a kis kuckó!!
Maci, nyuszi, vizilóó :lol:
Látom a Liberot (nekünk is ugyanilyen van+ a DM-es steril vattalapok, hihi) sudokrém :lol:
Gratula!!
torolve_20131003125716

Kispiskóta: Elektrolux a hűtő

Esztora: szép helyre fog érkezni a baba :wink:

Köszi Gurgi!
a krémet Ricsi nővére hozta (védőnő és kaptak mintákat)
több állatkát nem tervezek venni de hát meglátom aztán jönni akar velem :wink:
illetve még egy kockásfülű nyulat mindenképp!

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora: Tökéletes és nagyon szép a kuckó! :) Én is ellennék benne :)
Ha szabad egy megjegyzést :oops: Én a pelenkázószivacsra tettem, egy kettőbe hajtott textilpelust is és úgy helyeztem rá a kisdedet, hogy ne legyen neki hideg :wink: Ha lepisilte, ment a mosásba... :D
A Sudecrem a legjobb krém a popsi összes problémájára (szerintem) az az egy hibája van, hogy drága.... :oops:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Esztora
Tök jó lett! Nagyon tecc az ágyikó színe!

KépKép

KépKép
szivvi

Szerintem lesz a pelenkázón textil pelus.
Most nekünk csak natúr van, tegnap lefertőtlenítettem, aztán ha haza jöttünk a kórházból, majd akkor teszem rá a pelust..Én pl. akkor húzom fel a lepedőt is. Addig a komódban lapul.
torolve_20131003125716

Köszi Lányok!

Enikő én is teszek rá meg vettünk ilyen eldobhatót is csak még nem akarom hogy porosodjon!ki tudja mennyit kell még várnia Lurkó popsira

Bridzsi

Kép
esztora

Már bocsi, nem Esztora helyett akartam válaszolni.. :oops:
torolve_20131003125716

Nyugodalmas szép álmokat!!
torolve_20131003125716

Bocs csajok nem akartam okoskodni :oops: , csak jóindulatúlag írtam... 8)
Nálunk még fel sincs állítva a pöcsös kiságya, úgyhogy csak fogjam be a csőröm :lol: De lent van a tárolóban, majd ha jövünk haza apa összedobja! De hogy hova tesszük relytély :lol: Mivel rohadtul nincs már hely sehol ebben a 1,5 szobás lakásban :roll: :lol:
Bár ezt a néhány hónapot még kihúzzuk itt, folyamatban van a lakáskeresés....

ceniko
Szeged

ha tehetnék én is egy apró megjegyzést... :oops: :lol: :lol:
a pelenkázóra én ua. a DM-es pelenkázó alátétet teszem, amit az útra is használok... meleg az is és higiénikusabb kidobni, mint feleslegesen 1-el több textil pelust feláldozni... így is bőven lesz mit mosni... :wink:

holnap megyek a dokimhoz... kiváncsi vagyok mit mond, állítólag még ő sem tudja, hogy hétfőtől dolgozik-e még a mávban.. :roll: :( ha nem... hát nem is tudom mi lesz :shock: max.2hét múlva-ha addig nem- szülök! jah.. és ma már volt derék fájás rendesen + iszonyatos nyilalás az alfenéken... :?

jó éjt mindenkinek!

KépKépKép
mütyürke

enikő: pont így vagyok én is... azért kértem kölcsön a bölcsőt, mert az lényegesen kisebb és lehet tologatni, úgy hogy nem lesz fix helye, valahol az ágyunk vége- szekrény-pult-ablak négyszögben fog mozogni... :lol: :lol: na de ha kinőtte... (kb.4-5hónap max.) akkor mi lesz? :roll: :roll: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Jó estét!Esztora:nagyon szép lett a szoba igazi baba birodalom gratulálok hozzá.Én voltam megint uszikálni nagyon jó volt.A szülésznő most a szopiról mesélt.Van egy csaj aki azért kér majd egy szurit,hogy el menjen a teje mert ö nem akar szoptatni ö a férjének akar tetszeni.Nektek erről mi a véleményetek,hogy valaki emiatt nem szoptat?

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

jah... és abba még a légzésfigyelőt is be kell tuszakolnom... :D:D
(én megfogadtam az első gyereknél, hogy a többinél légzésfigyelő nélkül egy tapodtat sem! semmi baja nem volt hál istennek, de én szinte aludni sem mertem :? és ha aludt napközben -ez elég ritka volt.. :lol: - nem mert otthagyni pár percre sem... szal teljesen magamhoz láncoltam és hurcoltam inkább magammal a lakás minden pontjára, aminek persze az lett a vége, hogy leginkább csak az én kezemben akart megmaradni... :? )
hát ezt csak okulásnak írtam, ha esetleg vki úgy érezné hajlamos erre szintén... jobb a mások kárán tanulni... :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Mütyürke
Én a légzésfigyelő mellett is éberen alszom, az első nyüsszre ugrok :roll: De örülök, hogy vettünk..Így is lesem néha, hogy emelkedik-e a takaró..
Hemej
Én már montam apának, hogy gyűjtsön a ciciműtétre... :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Esztora: nagyon szép a bébkuckó!

Ágy még nekünk sincs, vagyis van, csak foglalt :lol: A fiúknak már megvan az emeletes ágy csak matrac kéne bele, de egyenlőre nincs rá anyagi keret :oops: :cry: Meg még én sem tudom hova tegyem az ágyat :roll: Lesz egy fent a mi szobánkban valahol meg egy lent a nappaliban. A lentinek van már helye, de, hogy a mi szobánkban hova teszem még relytély :roll:
A pelenkázón sincs még szivacs, max leveszem a Mátééról :lol: Neki meg teszek egy plédet, ő már úgysem pisili le :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

hemej... én is ismerek ilyet..
sőt mikor második csajszit szültem, egy angol lány feküdt a fizetős szobában, aki szintén ezt kérte. pont a mávban, ami elsőként lett bababarát kórház.. :lol: szóval nem csinálták meg neki és hívott egy privát dokit, aki beadta neki, majd tápszerrel etette a gyereket az első pillanattól... (nem is vállalták a csecsemősök..) 2 nap után hazament.
mások vagyunk. ki ezért, ki azért... van aki eleve a szülésre sem vállalkozik hasonló okokból. van olyan aki csak 2-3hónapig szoptat, majd leválasztja a gyereket, mondván ennyi elég volt, ne deformálódjon a melle...

na jó én nem török pálcát senki felett... majd az élet.. :roll:

KépKépKép
mütyürke

szivvi: a tietekben csak rács van alul? vagy tele deszka? és milyen matrac volt hozzá? sima szivacs v. kókusz? egyáltalán van ebben a méretben kókusz... és érdemes megvenni arra a pár hónapra? :roll:
jah... éberalvás... hát az a mai napig megmaradt! :lol: :lol: :lol: csak megfordulnak az ágyban, vagy egyet nyögnek, köhintenek és nekem már pattannak ki a szemeim... :lol: a férjem meg a legnagyobb hisztire is alig ébred fel... :wink:

KépKépKép
mütyürke

Hemej: engem nagyon fel tud bosszantani az ilyen hozzáállás :evil: Jó, nem vagyunk egyformák, de a cici már a terhesség alatt változik :roll: Na mindegy ő dolga...

brigi73

brigi: alapvetően engem is... dehát mérleg vagyok... örök empatikus... :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Így van igazatok van nem vagyunk egyformák.Személy szerint én is el ítélem.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
hemej

na ettől kinyílik a bicska a zsebemben... aaa hüüülye trendi barmok..

http://www.cosmopolitan.hu/mindenki_err ... reket/358/

KépKépKép
mütyürke

KépKépKép
mütyürke

csodálkozunk, hogy itt tart a világ?? hogy tényleg tisztelet a kivételnek! de ilyenek a mai tini-fiatalok??
én spec. mindenkinek sok erőt, kitartást és szeretetet kívánok, hogy mi a gyerekeinket más útra tudjuk terelni... legyen a kis csomagjukban amit otthonról visznek annyi, hogy tudják a valós értékeket felismerni, rangsorolni...

KépKépKép
mütyürke

Mütyürke: Milyen az a DM-es pelenkázó alátét? :oops: Én még olyat nem is láttam :lol: :oops:
Én utazáshoz azt a műanyag borítású alátétet használom amit a pelekázótáskához adtak... :roll:

Nem is tudtam hogy létezik ilyen tejelapasztó szuri :shock: Rá kell jönnöm le vagyok maradva :shock:
Én se vagyok nagy szoptató, de azé ameddig tudtam szoptattam őket és nagyon sokat fejtem Bogival... Ki is nyíródtak a cicijeim, épp ma beszéltük apával, hogy ha le van tudva az összes babaproject akkor irány egy plasztikai sebész..... (nem szilikon csak helyretenni :) )
Nem kérnék ilyen szurit az biztos, bár császárt se kérnék, mint sokan a hírességek közül... :roll: :x

Kb 1 órája olyan 10 perces jóslóim vannak... Fábryt néztem, volt, hogy nem bírtam röhögni :lol: :shock: De sztem még nem szülünk... :D 8)

ceniko
Szeged

enikő: hát babaylove wickelunterlagen :) nagyon jópofa, 60X60cm, 10db van egy csomagban. egyik fele nedvszívós(amire fekteted a babát :lol: ) a másik meg nylonos szerű mintás.

vmi lehet a levegőben, mert én meg kb 10. kovászosuborkát falom be, de úgy mintha életemben nem ettem volna... :roll: :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Mütyürke: Nem láttam még olyat :lol: Mentségemre legyen mondva, DM-ben se gyakran fordulok meg. Hozzánk nincs közel egy sem....
Jéééé láttad, hogy mi tök egyformán haladunk ??? :D És neked is 3. bébid :) Hmmmm :lol:

ceniko
Szeged

igen... :D:D csak mi nem akarjuk tudni a gyerkőc nemét.. :lol:
de mindenki azt mondja tutti fiú.. már a hasam alapján.. de persze ez nem jelent semmit. anyukám pont így nézett ki velem :wink:
..bár én nem így néztem ki a két lányommal... :roll:

jah... és azon nevettem, hogy mi 2(3) gyerekesek nyomjuk az éjszakai csevejt.. napközben nagyon ritkán tudok a gépre nézni.. vagy reagálni :lol:

KépKépKép
mütyürke

jah... és hacsak nem kapod össze magad, én a tutti császárommal beelőzlek.. :( :wink:

KépKépKép
mütyürke

na és az már csak hab a tortán, hogy a lányaink is szinte egyidősek.. :lol: és anyukám anyai vonala szegedi.. (ill. szabadkai)
:wink:
és a szálkástacsink klárafalváról való(onnan hoztuk el) az egyik leghíresebb kennelből (marosmenti-rudifogó).. :lol: :lol:
na ragozzam még? :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Én most ráérek 2 napja, mert csak 1 kölköm van :lol: A nagyot elvitték mamáék, a kicsi meg délelőtt bölcsibe van, délután meg alszik (valemennyit) én is csak akkor tudok itt ülni. Hja és ma főznöm se kellett :lol: egész nap tepedtem :)

A nagyobbak fiúk/lányok, hány évesek? Bocs ha már írtad, szita az agyam (helye :lol: )

ceniko
Szeged

málna 5év,3hónap :lol: panka 3év, 5hónap :wink:
(a kicsi nálam is bölcsiben azaz családi napköziben van, de ő egész napos. ott tutti alszik) málna meg hol itthon, hol nagyszülőkkel... :)

na elteszem magam holnapra.. :wink:

KépKépKép
mütyürke

ja... és kos és vízöntő :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok!

Jó Reggelt! :D

Én ma almolni fogok, ez tuti.

kispiskóta

szép jó reggelt!

ma jön ki védőn. semmi kedvem, mert így nem lustizhatok, hanem rendet kell tennem! :(

csajok, tegnap este már majdnem sírva fakadtam, jó lesz ha kijön végre!
néha reménytelennek érzem már ezt a helyzetet! :roll:
este lefeküdtem, erre úgy elkezdett ficánkolni, hogy ihajjj! :shock: mondtam Szilinek, tegye oda a kezét, akkor mindig abbahagyja, na odatette, látni kellett volna az arckifejezését! kb: :shock:
még sosem érezte-látta, hogy ennyire is tud a gyerek! (mert mire odaért, mindig befejezte, apának nem produkált, nyugi volt)
na elkezdett vele beszélgetni, hogy pihizzen, alukáljon, simogatta, és szerencsére abba is hagyta a gyerkőc! nagy megkönnyebbülés volt! na de rá 5 percre meg elkezdett csuklani, akkor azért nem tudtam aludni :?

Zsú jó almolást! (én is gondoltam az ablakpucolásra, de már nagyon lusta vagyok)

mütyür, ezek a cikkek, amiket feltettél! :shock: na meg ez a szuri, még én sem hallottam róla!

esztóra szupi jó lett a bababirodalmatok! :wink:

Lilypie Maternity tickers
lynia-

jaaa, és rá mertem állni végre a mérlegre, azt hittem rosszabb lesz, de "csak" 8kg! :o

lynia-

Jó reggelt!

Cici téma! Csak gratulálni tudok annak a csajnak aki szurit kért a tejelapasztásra! Kis önző, önértékelése a béka segge alatt lehet. :evil:

Zsu!
Én tuti, hogy nem szülök ma. Semmit nem érzek. Este volt keményedés+pici görcsi..slussz.
A barinőm most írt, hogy szerinte juli 1 vagy 2 de inkább 2. (a képletem alapján)

Én úgy aludtam, mint akit agyonvertek, jól el is gémberedtek a csontjaim.

Lányok ez a kókuszmatrac baromi kemény. Jó lesz ez a babának?
torolve_20131003125716

szia gurgi

kókuszról nem tudok nyilatkozni, miénk spéci szivacs, de ez is marha kemény...

milyen képlet???? esetleg nincs kedved számolgatni kicsit így kora reggel? hmmm? :wink:

lynia-

Jó reggelt!

ma én is almolok! :)

Biztos ami biztos alapon! Délután megyünk a dokihoz de a tegnapi délutánom után én már nem bízom semmiben...
Nagyon fájt a hasam, görcsölgetett, betonkemény volt folyamatosan, a köldököm meg ki akart szakadni, mindez jó kis hányingerrel társítva.. na panasznap vége, de inkább puccba vágom a lakást amennyire tudom, hátha már nem lesz időm!

A tejcsis témához hozzá sem szólok, az ilyeneknek gyerek sem kéne! :evil:

Emi, 8 kg, gratulálok, az szép! Ügyi vagy!!!

Most lépek reggelizni, majd jövök!

KépKépKép
dikó1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?