A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Gurgi, szerintem a 2.-ával is kiegyezel nem? :D

A kókusz matracnak direkt kell ilyen keménynek lennie. Jó a gerincének. Azt nem is mondtam, hogy mi a Novetex kmatracot 7990-ért vettük a 140*70-eset, mert nincs rajta semmi minta. A mintás már 10-en felül lett volna.

Ja és a coccusaimat sem meséltem, a leleten szerepelt ez a szó és hogy pozitív, de kiderült, hogy ez nem az ártalmas fajta, tehát nem kell semmi antibigyó. :D

Egyébként nálunk is csend honol, nagy csend, remélem vihar előtti... :D

Az én képletem, hogy mielőbb szülni kell, mert Apának a két hét szabiját jövőhéttől adták ki, ergo, ha Marci időben jön, akkor pont letelik neki, és az rossz lenne... :?

kispiskóta

Én szeretem a kemény fekhelyet és azon is alszunk de ez a kókusz..ez brutkó.

Emii!
Egyébként tényleg baromi nehéz megmondani egy képletből, hogy mikor jön a baba..találgatni lehet..full profi asztrológus sem nagyon vállalja be.Talán a 3-ikát mondanám neked.
esetleg 4-ikét...de inkább passzolom. :lol: Jön amikor jönni szeretne..
torolve_20131003125716

Jaj!!!

Esztora, nagyon szép lett ez a szoba!!! Nagyon tecc a bordűr!!!

Gondoltam én is felrakom az ágyneműt és rakok egy képet.

kispiskóta

:( istenem, csak jönne már, remélem jövő 7en szeretne!

pont ezt álmodtam Zsú, hogy páromnak most adtak szabit, és a lüke bele is ment, én meg hisztiztem, hogy majd akkor, ha meglesz!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Zsu!
Kiegyezek bár az hétfő és azt nem kedvelem annyira..ellenben a vasárnap az tökéletes de a szombat még jobb..én meg a húgom és Ati is pénteken születtünk..
Zsu aztán lehet, hogy nálad a 4-ike lesz a befutó..Született július negyedikén.. :lol:

Szal akkor jó ez a kókusz keménység szempontjából. :)
torolve_20131003125716

Na tippelgetés befejezve mert meg a végén még meg leszek kővezve.. Kép
torolve_20131003125716

Légézésfigyelő. Én is olyan vagyok, mint az ecceri szülők az anekdotában: nem hiszem el, hogy vesz levegőt akkor is, ha nem nézek oda :D :D :D Ha alszunk, igyekszem elhinni, hogy jól működik a gép, de napközben még hurcolom Bébet. (mondjuk ebben a nappal-éjszaka megkülönböztetés pedagógiája is van)
Szivvi! Én is első nyüsszre ugrok. Lehet, hogy elkényeztetem így, de legalább nincs szirénázás, azt nem bírnám!

Cici! A szép mell miatt nem szoptatni, butaság. Múlt héten olvasta vhol a tesóm, hogy mikor vki elhagyja a szoptatást, addigra már rég átalakultak a zsírsejtjei tejtermelőmirigy-raktárrá (asszem). Ezek szép lassan fognak visszaalakulni zsírszövetté, amikor egyre kevesebb tejet fog kérni Béb. Tehát a biológia szerint (ahogy a neten olvasta), minnél lassabban hagyjuk el a cicizést, annál teltebb lesz a végén a cicc.

Esztora! Csudiszépek lettetek!
Ez Rozi ágy, ugye? Végül mi is ilyet vettünk, mert olcsóbb volt. Kicsit nekem alacsony, de most jól jön, mert még a földön van a mi matracunk, így térdelve is ki tudom venni Bébet.

Mütyür! A DM-es eldobhatós unterlagen mennyi pénz? Én fixiest vettem, az 1800 volt asszem.
És nagyon jól jött már a kórházban is. Plusz én is használtam 1et, amikor levegőztettem a gátamat az egyágyasban éjszaka, sálálálá.

Rita! Éljen a kemény matrac! A puha matrac egy tévedés! A kemény tesz jót a hátnak!
És Te csak ne tippelgessél, mert nekem is 2 rossz tippet mondtál ;) ;) ;) ;) ;) Jó, a fiú, az stimmelt. ;)
Vendég

Bori!
Na ugye..a nemeket azt könnyű megmondani ha meg van a pontos fogantatási időpont de a szülést..
Így utólag neked tuti a 18-ikát mondtam volna.. Kép
torolve_20131003125716

Bori! Kép
torolve_20131003125716

Gurgi, tippeld meg, hogy júni 29. és júli 12. között bármikor jöhet! :wink: :lol:

Ma nem leszek, úgy döntöttem, hogy ma mégsem almolok (pedig nagy a vágy), hanem anyukámhoz átruccanok. Majd délután este fele leszek.

kispiskóta

Zsuuuu!!! Okééé Kép

Ne almolj, menjél csak dumcsizni..
torolve_20131003125716

Én meg szarrá hallgatom a besame mucho c. dalt..van egy oldal, ahol ezerféleképpen le lehet tölteni..
bessszámee, bessszámmme múúúúhuuucsóóó...lálálálá..álálálálá ultimáááááveeeeeeeeeeeeeee[/size]
Kép
torolve_20131003125716

Gurgi, ma éjszaka vagy holnap éjszaka lesz telihold? :roll:

kispiskóta

Sziasztok!

Bori ez a használtan vett ágy és én felújítottam (nem kellett nagyon) így nem tudom milyen származású de nem szabványméret az tuti.a pelenkázó pedig Tomi mert ez a legmagasabb és nekünk kell a kényelem (utálom ha leszakad a derekam 180 vagyok Ricsi 195 )

ma nálam is takarítás lesz de nem én csinálo ez is számít? :wink:

ne nyüglődjetek Lányok attól nem jön előbb Lurkó!(mondja aki este már szabályosan hisztis volt 1-2 órán át)

Köszönöm a dicséreteket.
a bordür praktikerból van és én tettem fel.(az egészet mi csináltuk)
dekor még nincs mert nem kapok olyan képkeretet amit szeretnék...

megyek pediküröshöz meg fodrászhoz!írjatok sokat addig!

Bridzsi

Kép
esztora

bakker hulla vagyok, pedig csak mosogattam, felsöpörtem 2 helyen és fel ostam, meg egy kis fürdő sikamika, de megmozdulni sincs erőm :(

lynia-

Zsu!
Ma is de holnap is még nővő hold van. Holnap 15.53 perctől kezd el fogyni.
torolve_20131003125716

Jó reggelt!

Baromi rosszul aludtam, nem tudom, mi van, de rémálmom volt, ugyanúgy fájt a hasam alja, reggelre jobb lett. Most meg kezdődik ugyanaz a bal oldalamon. Szerintem Szivvikém, neked volt igazad, feszíti szét a csontokat, az fáj ilyen cefettül.

Lánkáim, Gurgikát ne bántsátok, jó kis boszi ő! Sok minden van a kis fejecskéjébeeen :D

Kép
zsuzsi**

Jó reggelt!

Esztora gratu a babalakhoz! Nálunk is alakul már...
De a keddig még nem tölthetem meg, sőt szerdán szabadna először,mert kedden még dolgoznom kell a boltunkban :evil: Anyáék temetésre mennek és nem tudjákmásképp megoldani csak úgy ha a húgommal bemegyünk. Fasza lesz. Nem az a baj,hogy ott kell lenni,csak Babuska nem jöhet ki! Mondjuk én amúgyse sok esélyt látok,mert kedden még 3000cc-m volt. És nem fáj semmim se, na jó néha belenyilal a hasam alja,de csak ha sietek. :wink:
Szóval lehet,hogy kivárjuk az időnket!

Tegnapi barátnőzés..... GÁZ volt!! Előjött azzal,hogy sose találkozunkés miért nincs igényem rá. Tök jól elvagyok nélküle! Nincs olyan dolog,amit csak vele tudnék megbeszélni! Nincs! :evil: Aztán én voltam a bunkó,amikor ezt meg is mondtam :oops:
De már nem elöször tette fel ezt a lemezt.... :?
Vendég

Ez a cosmos cucc elég gáz! Meg a szurisokról is meg van a véleményem!! Mondjuk én alapból nem bírom a tűt, szóval EDA eddig kilőve!
Vendég

Jaaj, Esztora, még nem is gratuláltam a gyönyörű Lurkólakhoz! Csak magammal voltam elfoglalva :oops: Gyönyörű lett a kisszobaaa :D

Kép
zsuzsi**

orsi de ismerős a barátnő dolog! nekem anyuval üzenget, hogy nem is hívom, meg keresem (már ő sem lakik otthon, kicsit messzebb), na marha jó, szóval én is le vagyok cseszve, hogy mi az, hogy nem pattogok!? nem neki kellene felőlem érdeklődni? ő még tud mozogni, én nem! :evil:

zsuzsi, én is alig tudok menni! csak nem akar múlni a szeméremcsonti fájdalmam! :cry: pedig tényleg nem vagyok alapban vékony! szóval nem értem mit feszít, hisz van elég hely!

dikó köszi! :lol:

lynia-

Szép napot nektek, nálunk már fúrnak-faragnak. :evil:

Nekem is kőkemény a hasam, éjjel is keményedett, meg hányingerem is van, és görcsölgetek is, de szerintem én még nem almolok, ez a "finisbeliutolsónyüglődés".

Esztora: nagyon szép lett a babaszobád, gratulálok hozzá, Lurkó nagyon boldog lesz benne! És neked is jó szépülést! Kicsit irigykedem... :cry:

Zsuzsi: nekem is ilyen fájásaim vannak, én úgy tudom, hogy ez még jósló, de hát mindannyian különbözünk. És nekem is az a véleményem, hogy megy szét a medencéd!

Még az állapotom előtt remek cicivel rendelkeztem, soha nem kellett melltartót hordanom, és büszkén állíthatom, hogy felkértek egy plasztikai sebészetnél, hogy legyek a "reklám cicijük". :lol: Nos most 90 F a szoptatós melltartóm, a cickó enyhén lóg a hasamra, a bimbi kitágult, és társai... de eszembe sem jutott, hogy ne szoptassam a gyermekem. Undorító, önző dolognak tartom, és az a véleményem, hogy az ilyen tipusú nők mindig visszakapják ezen önzőségüket az életben! És kapják be, hülye kurvák! Ja és Szivvi nálunk is gyűjtés van ha nagyon gáz lesz a helyzet, tehát én is azért kicsikét [size=12]hülye picsa vagyok... [/size]

Lányok, a CTG papíron az alsó csík a méhösszehúzódást, meg ilyeneket mutatja ugye? Mi számít magas értéknek? A 90 magas érték?

Andrea
Kép
kindernay

Zsuzsika!
Mily édes vagy, nem bántanak kicsiszívem..sok minden van fejében--> ez nagyon tetszik Kép

Orsi!
Hát van ilyen sajnos. Más dimenziókban mozogtok..de néha előfordul az ilyesmi..attól függ mekkora a barátság mert elvileg azért vagyunk barátok (igazi), hogy mindent megbeszéljünk egymással, azt is ha gázok vannak..őszintén. nálam ez a fokmérője egy barátságnak.
torolve_20131003125716

Kinderke!
Szerintem a 90 az magas.
torolve_20131003125716

[quote="mütyürke"]m írta:mütyürkeálna 5év,3hónap :lol: panka 3év, 5hónap :wink:
(a kicsi nálam is bölcsiben azaz családi napköziben van, de ő egész napos. ott tutti alszik) málna meg hol itthon, hol nagyszülőkkel... :)

na elteszem magam holnapra.. :wink:

Télleg ezt már egyszer kiveséztük, áááá ilyen szita agyat...brutál vagyok :evil: :(

Sziasztok amúgy! :D

Hát éjjel nem sokat aludtam, kb 2ig olyan 10 perces jóslóim voltak, aztán bealudtam. Ma megyek CTG-re délbe, bent lesz a szülésznőm is viszek neki Brassói aprópecsenyét azt főzök éppen :) Hja meg beszélni is szeretnék vele úgy mellesleg :D ...
Elég kemény a hasam, fájogat szurkálgat, és a derekam is kivan :roll: . És szinte folyamatos székelési inger és egyéb nyomások altájon belülről... :shock: :roll: :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

na nekem mellproblémám nincs, sosem volt szép sajnos, volt szerencsém olyat örökölni... :cry: szóval én sem bánkódom!

hmmm, brassói, de befalnék belőle! :D

lynia-

torolve_20131003125716

kíváncsi leszek, hány babónk fog 1 napon születni! innentől kezdve sűrű lesz a program! :wink:

lynia-

Lynia: A méreted önmagában semmit sem jelent. Én Bogit 2980 grammal szültem 41 hétre, tehát nem volt óriásbébi, de alig bírtam megszülni :shock: . Belül keskeny a medencém. Kívül széles a csípőm nekem is, de belül nem, úgyhogy tágulnia kell neki, ami igenerős csontfájdalmakkal jár. De ha ez megnyugtat, csak az első gyereknél lesz ilyen fájdalmas, a többivel már nem vészes.... :wink:

Amúgy ebben a Cosmopolitan nevű újságban írnak értelmes, tényleges, valóságos, szép, családbarát, nem szilikoncicis, nem legújabbdivatos, többszázererért már lehet cipőt kapni......stb dolgoról is???? :shock: :oops:

ceniko
Szeged

JÓ REGGELT!!!

CENIKO:Veled érzek, nekem is ilyen napom volt tegnap, apa megmasszírozoot, kicsit jobb lett, de ma uo.ssaarr.Kíváncsi vagyok, neked mit mondanak rá...Én már tegnap sem állni, sem feküdni, de még menni sem tudtam :oops: .

ESZTORA:Nagyon otthonos a kis baba-lak, nagyon tecc...

Bocsika, hogy nem írtam, de tegnap beszéltem az orvosommal, még én sem fogtam fel, mit mondott, oszt azóta tanakodunk apával.
Elmesélem, hátha tudtok tanácsot adni :lol: , ti mit tennétek az én helyemben?
Szóval, míg bennt voltam a kórházban,pénteken csinált áramlást, mivel nekünk már 3 hete III.fokú a lepény.Akkor azt mondta, ez a vizsgálat 5 napra előre jelez, hogy nem lesz baj babóval.Kedden hazaengedtek,de előtte 3*ígérte hogy megnéz, persze nem tette, nem is találkoztam vele, mikor eljöttem. :roll: , (persze pénteken a pénzt+csomagot, amit apa adott eltette) Tegnap felhívtam, hogy mikor kell menni NST-re, kontrollra, stb,mikor kijelenti, hogy ő júl.3-30-ig szabin lesz (amit szerinte mondott nekem :twisted: , hhhátt én se vagyok hülye... :twisted: ) és ha valami bajom van, keressem Dr.Vad Szilviát (akit már láttam és tiszta unszimpatikus, ahogy a terhesekkel bánik :roll: )

Eddig azt mondta a dokim, hogy a méhszáj és méhlepény miatt már nem húzzuk soká, a lényeg, hogy a 36. hetet betöltsem, addig vegyünk meg mindent, tegnap meg azt mondta a telefonban, hogy lehet augusztusban még egyben leszünk, hát baasszus, döntse már el, hogy
mi van , -mert a család meg én is már-azt se tudom, mit gondoljak, decemberig ne hordjam én ezt a lurót, szerinte?

Most ti ebben a helyzetben fogadnátok egy olyan dokit, aki szimpi is?Mert én ezt Vad Szilvikét nem akarom sem pénzelni, sem látni :roll: , vagy csak szülésznőt fogadjak szerintetek, vagy ne fogadjak senkit?
SEGÍTSETEK DÖNTENI, JÓ? Bocsika, hogy hosszú voltam, de nagyon el vagyok keseredve, hogy a végére itt maradtam a két szék közül a pad alatt...

Kép
Kép
christine

A Cosmopolitannel az a baj, hogy a célcsoport, akinek szól, eléggé fura gondolkodású. Általában csak beszélnek a pasikról, de nincs nekik, beszélnek a gyerekről, de nincs nekik, és általában olyan hangsúlyokkal mindkettőről, hogy jó is, hogy nincs nekik.
Ellenben van sok cipőjük meg ruhájuk, meg londoni divathét. És ez teljesen kielégíti őket.
Enikő: Nem, ebben nem írnak semmi olyasmiről, amiről mi szívesen olvasnánk. Ez egy másik bolygó. Fura. Az egyik barátnőm, aki mellesleg egy nagyon okos lány, bármiről lehet vele dumálni, nagyon értelmes, ő az egyik szerkesztője ennek a szemétnek. De mivel nem talált munkát sokáig, kénytelen volt ezt választani, mert meg kellett élnie. Azóta nincs pasija, kissé depresszív és nem valami boldog. Viszont van pénze, hogy vegyen ruhákat meg cipőket, mert ez az elvárás. .... hmmmmm

Kép
zsuzsi**

Rózsa: A szülésznő szerintem sokszor fontosabb, mint a doki. Én is szabi miatt fogadtam szülésznőt, nekem nagyon sokat segít. A doki úgysincs ott végig a szülésen, úgyhogy szerintem egy jó szülésznő sokszor többet ér...

Kép
zsuzsi**

Christine: Hát a dokidhoz no comment.. :evil: :evil:
Mivel a lepény már III-as érettségi fokú szvsz ki van zárva hogy agusztusig kihúzod!
A többi értéked milyen? Méhszájad cx:???? Mekkora a baba? Koponyavégű a fekvése???
Ha nem szimpi az új nőci ( a családnév úgyláccik kötelez :lol: ) de amúgy minden rendben van a babával, akkor én a te helyedben, egy szülésznőt fogadnék, aki elsőre bejön neked, akiben bízol, és az épp ügyeletesnél megszülnék! :wink:
És nyugi!!!!!

ceniko
Szeged

Christine: egyetértek Zsuzsival szerintem fogadj egy szülésznőt, de ha nagyon szeretnél egy másik dokit, mert neked úgy jobb, ha már előtte találkoztatok, akkor kérdezd meg a szülésznőt, hogy Ő kit javasol... Szerintem fontos a szimpátia! Egy utálatos, uszimpatikus embernél én sem szívesen szülnék.

EGyébként nagyon bunkóság most közölni valakivel, hogy elmegy szabira. NEkem a dokim kb. 2 hónapja mondta, hogy sajna júl.14-től nincs (júl.15-re írtak ki).

Zsuzsi: nekem egy dolog tetszik ezekben a magazinokban, hogy vannak olyan termékek, amelyek tényleg jók, így én is megveszem (a terhesség alatt nem vettem, mert úgyis veszett fejsze nyele) ezeket az újságokat, átlapozom a reklámokat, meg megnézek egy-két ruha összeállítást, és bedobozolom... hátha egyszer jó lesz valamire. :oops: Tehát ciki, nem ciki én át szoktam lapozni...

Andrea
Kép
kindernay

Hát , mint mondtam a lepény már III.Fokban érett.
A méhszáj értékek:Nyakcsatorna hossza 1.5 cm, felpuhult.
A többi érték 110 a papíron, tehát nyílogat...
Meg sokat keményedik
a pocakom, fájogatok és az állandó székelési inger nekem is megvan azért.....hozzá a derék leszakadással, ami azzal is társul, hogy lassan ülni sem tudok, mert a szeméremcsontom is szétszakad... :roll: .
BABÓ:Koponyavégű fekvésben van, inkább kisebb lesz, nem lesz óriásbébi az orvos szrint, ha lehet még ezek után hinni neki, mert itt Debrecenben nincs súlybecslés..
CENIKO:Nagyon jó ötletet adtál, meg is beszélem apával...

Kép
Kép
christine

Gurgi: köszi az infót, hát nem tudom... mondta a szülésznő is, hogy itt már látszik valami, de nem nagyon "biztosított" be, hogy ebből a közeljövőben lesz is baba... Bár én megbeszéltem kis pöcsösömmel, hogy jövő héten bújjon ki, és eddig nagyon szófogadó volt, remélem így lesz. Éjszaka, gyorsvonat...

Andrea
Kép
kindernay

Örülök Emi,hogy nem vagyok egyedül!
Guri: Szerintem nálunk már elmúlt az az igazi barátság... Már tavaly nem volt kerek a dolog, de most is úgy jött fel, hogy most ő a hegy vagy a Mohamed... Így nem kell semmi!! :? És a más dimenzóval abszolút fejen találtad a szöget!! Zsuzsi is megmondta sok minden van a fejecskédben :)
Bocs,hogy ilyenekkel zaklattalak és ki sem írtam előre,hogy off, a kicsinyitést meg mindig leb....szom!
Christine: Kitartás! Valahogy csak lesz... Legalábbis én mindig így készülök mindenre :wink:
Vendég

HIPP-HIPP-HURRÁ
HIPP-HIPP-HURRÁ
HIPP-HIPP-HURRÁ

Na végre, vége az elvonókúrának. Kb 25 perce ismét jó a netes kapcsolatom.

Esztora! Tündéri a kuckó.

Rózsa - há olyan elgondolásból amit írtak mán neked, inkább szülésznő. S ezel nem te lennél egyedül itt a listán.

Amúgy az éccaka olyan kőkemény volt a pocakom, hogy csak. Mintha egy kőkemény golyóbist raktam volna be a trikóm alá. S ez egéssz az előbbig így volt.
Aztán én is álmodtam egy baromi "jót": dokinéni megüzente, hogy vasárnap de. menjek be, mert megindítják a szülést. Hát fasza. Mintha szóltam volna már neki is erről, hogy épp ezt az egyet nem szeretném.
Utána meg apa a huzattal jól bevágatta a szoba ajtaját, kicsit sem ijedtem meg. De Grétát ez sem hatotta meg.

Háromnegyed órája hívtak az anyámék, hogy jönnek a rokonokkal meglátogatni. Há én még annyira nem szülök, hogy nem almoltam, kis kosz van a házban, de ha nekik nem tetszik, vehetik a porszívót.

Na, azért mék, valami rendes culát magamrakapok.
S ma még jövök, vegyétek fenyegetésnek.

Ja, s több vihart nem kérek.

Kép
kissmanó

Welcome back, dear storm-lady! 8)

Én nem bántom Gurgit, csak ugratom! Szegény, lógatja is az orrát rendesen :D

Én is almolok, az számít?????? :D :D :D

Rózsa! Én vegyes dolgot csinálnék. Elmennék egy másik orvoshoz, aki szimpi, és szakvéleményt kérnék az állapotomról. Kerek perec megmondanám neki, hogy csak a szakvéleménye érdekel, mert elég hülye helyzetbe kerültem, ami összezavart egy kicsit. Sztem szimpi dokikkal ezt meg lehet beszélni (nem mondanám meg, ki a dokim!!!). És ezen kívül választanék egy jó szülésznőt, sokat beszélnék vele, stb. Nekem is a fő dolgokat a szülésznő csinálta a szülésnél (igaz, ő a főszülésznéni, és még alterosabb, mint a dokim!), de persze a doki nélkül nem mertük volna.
Szal hülye dokker felejtős. Még az utolsó héten is! Van elég dolgod idegeskedni, nem kell még ezen is. Nem csak egy doki van a világon, és ha jól értem, nem is a leglelkiismeretesebbet fogtad ki. A vajúdás alatt pedig nagyon jó, ha ismerős ember vizsgál meg. Főleg, ha kíméletes, és bár fájdalmat okoz (fájás közben kell vizsgálni, így duplahosszú lesz a fájás), de ezt úgy tudja csinálni, és úgy tud bocsánatot kérni, hogy tényleg kibírod.
Azonban, ha van esélyed császárra (mármint mindig van sajna, de ha előre lehet tudni – bocs, nem emlékszem, mit mondtak neked!), akkor sztem keress egy új dokit.
Biztos nehéz lesz most nekiállni, keresni, de vajúdáskor a rossz személyzet duplán rossznak tűnik!
Vendég

Manó: végre itt vagy! Jó kis álom, én is állandóan szülök...

Orsi: ismerem a helyzeted barátnő téren, sajnos vannak rossz tapasztalataim, és valóban kiderül, hogy ki az aki igazán miattad van melletted. Nekem is felejtős lett két-három barátnő, akik nem értik, hogy nem tudok most nekik a "miérthülyeapasim" c. kérdésükre válaszolni, meg megoldani helyettük a problémáikat.

Andrea
Kép
kindernay

Christine: Kizárt, hogy kihúzzad agusztusig. A dokid visszaadhatja a diplomáját..... :evil:
Az UH-ás adatok milyenek? Mekkora a baba BPD-je stb???? Amúgy az nem baj, hogy nem lesz óriásbébi, könnyebben kijön :wink:

Sztem amúgy ez egy problémamentes terhesség (már felpuhult méhszáj, nyílogatsz, fejvégű a baba, érett lepény....stb) szóval én egy a szülésznő + ügyeletes dokira szavazok (csak halkan jegyzem meg én is így fogok most szülni, sőt Bogit -első baba- is így szültem annó, az ügyeletesnél!!!!!!)
Úgyhogy meg fogsz spórolni egy csomó hálapénzt ugyanolyan ellátásért.... sőt lehet, hogy kifogsz egy tök jófej dokit :) :wink:
Amúgy a dokinak a szülésnél az a szerepe, hogy vajudás közbe néhányszor megvizsgál (méhszájat) és a kitolásnál ott áll és néz, ha gond van besegít a szülésznőnek. Ha esetleg varrni kell, összevarr és kész! Ennyi!
A szülésznő meg lélekben és testben is támogat, masszírozza a derekad ha kéred, elkísér letusolni, beszélget veled, foglalkozik veled, nyugtatgat, tartja benned a lelket segít minden téren és végig veled van.... Tehát a terhesgondozás idejére sztem fontos egy jó orvos, de a szülésnél meg sokkal fontosabb a jó szülésznő!
Ez a magánvéleményem! :wink:

ceniko
Szeged

Hát a legutolsó uh eredményem,( ami 33+2 naposan volt, mindjárt 3 hete):

BPD: 83 mm (77-88 mm)
Thorax AP:82*87mm
Femur: 63mm (58-67mm)
Egy élő magzat,I.fejvégű fekvésben látható. A magzatvíz átlagosnál több. A lepény mellső falon, jó helyen tapad, III.fokban érett.
A számítottnak megfelelő terhességi kor , (33 hét 2 nap) . Az elvégzett vizsgálat alapján magzati rendellenesség nem látható.

Kép
Kép
christine

sziasztok!

Esztora! Nagyon szép babószobát csináltatok!

Zsanett eltűnt, csak nem............ :shock:

Christine: együttérzek veled nekem is előző héten derült ki hogy se orvosom se szülésznőm. Szerintem a szülésznő aki veled van szülés alatt ő a fontosabb, legyen olyan aki a szimpi neked és megbízol benne, de ha találsz addig szimpatikus orvost azért beszélj vele is nehogy véletlenül ehhez az unszimpatikus csajhoz kerülj. Szorítok hogy megoldódjon a dolog!

Mostmár itt a finish, mindenkinek jó almolást!
Emi

Kép Kép
emi_25

na túl a védőnőn, mostmár "okos" vagyok a szoptatásból...

christine ez nagyon durva! persze az ajándékokat elvette szó nélkül! :evil:

na nekem nem az orvosom lesz szabin (mivel nincs) hanem a védőnőm és a gyerekdokkernénim! :?
mind a ketten 9-től 2-3 hétig, szóval elsőre sikerül totál idegen emberekkel összekerülnöm :cry:
jól bebonyolítottak, írjak a védőnőnek, ő szól a helyettesnek, az felkeres, vagy én őt (?) aztán ha 3 nap után hazaengednének akkor el kell mennem a helyettes dokihoz (mert ő nem tud kijönni) és akkor lehet pku-teszt meg satöbbi! :shock:

manó, van még ép fa az utcátokban??? :wink:

lynia-

Sziasztok!

Jó régen voltam, nem is olvastam még vissza, csak az előző oldalig.

Olvastam, hogy felmerült a szoptassunk vagy ne kérdés. Én nem ítélem el azokat az anyukákat, akik nem szoptatnak. Mindenkinek a magánügye. Angliában az anyukák szinte már automatikusan kapják szülés után a tejelapasztót, én nem mondom hogy ez normális, sőt.... de náluk ez így alakult ki, teljesen más világ, más kultúra. Nagyjából szerintem ez Amerikában is így van. Eleve csak pár hónapot vannak otthon a babával az anyukák, szinte a kezdetektől bébiszatyor van fogadva, innentől kezdve elég nehézkes is megoldani ezt a tej kérdést, bár biztos meglehetne, de ők nem akaraják... A melldeformálódásról pedig az a véleményem, hogy szerintem rendesen rátesz a fejés, ezt én is tapasztaltam, és számtalan anyukától hallottam. Én még olyanról nem hallottam, hogy azért mert valaki sokáig szoptatott, egyre teltebb lett a cicije. Eleve megereszkedik a mell magától a többlet súlytól ( mint azt már ti is többen írtátok ). Lehet egyébként, hogy magától a szoptatástól nem is ereszt le annyira a cici, de a fejéstől....szerintem ezutóbbi viseli meg igazán...
No minndegy, egy szónak is száz a vége, ez is egy olyan téma, amiről mindenkinek meg van a maga véleménye, és szerintem annyira intim dolog, hogy tényleg mindenkinek magának kell tudnia, és ez így van jól. A lényeg, hogy csak azért, mert tudom, hogy az én mellem is sokat változott Blanka után, azért még ugyanúgy fogom szoptatni most is a bébit, mert én ezen az oldalon állok :wink:

Én is készülődök már mindenfélével, kimostam a textilpelenkákat, lassan a ruhákat is mosom. Elkezdtem összekészíteni a vajúdós táskát is külön, biztos ami biztos.
ma megvettem a mellszívót is, mindjárt ki is bontom, megnézem, hogy milyen. Remélem istenien vákumos :wink: De jó is lesz az.....

Vettem newborn pelenkát is, bár nagy babát jósoltak, de gondolom, azért eleinte csak kell ez a méret is, pláne ha előbb szülök, amire nagyon gyúrok :wink:

Elkezdtem enni a lenmagot, én nem nagyon érzek különösebb változást, bár nem tudom, hogy eleget eszem belőle, vagy sem. Én napközben egy teás kanállal szoktam. Andi, Gurgi, ez elég? Ti mennyit is szoktatok?

Ma fogom először használni a gátmasszázs olajat is, hát mit ne mondjak, kiváncsi vagyok. Ti használjátok rendszeresen? Mik a tapasztalatok? Szivesen veszek minden információt ezügyben.

Alvás téma: nálam is változó, de azért ezek a jó kis hűvös éjszakák sokat segítenek. Pisilni megint egyre többet kell éjszaka, ez sajnos zavaró tényező tud lenni. Pláne amikor ki kell mászni az ágyból... hát az nem egyszerű.

Most már megyek, lassan ebédelni kellene. Visszaolvasok majd, kiváncsian várom a történéseket...

Szép napot.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Christine: ezek teljesen jó méretek! Nekem most mértek 87-es BPD-ét 35+2 hetesen! És 2400-2500 grammra becsülte az UH gép a baba súlyát a méreteiből. Szóval nem is kicsi, nem is nagy a babád, pont jó! :D És mindene jól van és neked is. És nyugiiiiiii :)
Ez egy sima hüvelyi szülés lesz, problémamentesen, ne aggódj! :wink: Apa be szeretne menni veled a szülésre???
Amúgy a bunkó doki se olyan bunkó, ha bent van a jövendőbeli apa :wink:

ceniko
Szeged

Üdv!
Rózsa: amit Bori mond, az jó ötlet, kérj egy másik dokitól szakvéleményt (esetleg a körzeti nődokitól?). Én ajánlanám a dokimat, de már egy hónapja mondta, h nem vállal senkit egyelőre (amúgy ő már lehet, h túl alapos, és júl. 16-tól megy szabira 5 napra). Ha pont' akkor szülök, amikor ő nincs, akkor marad az ügyeletes doki és szülésznő. Ha téged megnyugtat, fogadj szülésznőt! (Bár a dokim azt mondta, itt nem annyira szokás ez, mert ha vki elkezd vajúdni, akkor az éppen aktuális szülésznő ott lesz vele, nem nagyon ugrál máshova). Mondjuk az egész doki-ügy lutri, és én is fizettem minden vizsgálatkor, de ma is megyek NST-re, azt mondta, menjek vasárnap is, nem tom, miért. :shock: :shock: Vad doktornőnél szült egy kolleganőm, ő elégedett volt. A másik kolléganőm most választotta, nem volt túl szimpi az első találkozónál, de marad nála. Vannak topicock a Babafalván, a Nők Lapja honlapján, ahol kifejezetten debreceni dokikról is beszélgetnek, ajánlgatják egymásnak.

A ma délutánom fullos lesz. 1-kor jön a pelenkázó, utána megyünk hűtőt cserélni (éjszaka megint sípolt, párom fel is ébredt rá :twisted: ). Ha még belefér, lesz egy bababolt, aztán Klinika.

Ez most off! Tegnap rendeltem függönyt, mondtam a nőnek, h milyen legyen a beszegett, végső méret. A varráshoz nem értek, ők tudják, mennyit kell beszegni stb, engem a végső érdekel. Úgy emlékeztem, h nem a jó méretet írta fel, ma felhívom, hát persze, h nem jól írta fel. Nem értem, mi a bonyolult abban, h végső, beszegett méret? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: A tegnapi nap amúgy sem volt az enyém. Off vége.

Amúgy ma jól vok, semmi panasz, majd meglátjuk, mi lesz a nap végén :shock:

Uxi, Jovika hol van?

Móni: én a lenmagot, napi egy kávéskanállal "eszem", nem azonnali a hatása... várni kell egy kicsit rá. Én "nedvesebb" lettem tőle, és nincs szorulásom, hipsz-hopsz. :oops:

Ja voltam a szülésznőnél, aki megnyugtatott, hogy simán meg tudom szülni a 4,5 kg-s babát, ha ekkora lenne. :shock: Reped a csőnaci semmi gáz....

Andrea
Kép
kindernay

Andi: köszi az infót lenmag ügyben, tudom már egyszer leírtad, meg beszéltünk róla, de képtelen vagyok megjegyezni dolgokat...

Ez jó, reped a csőnaci semmi gáz... teszik...
Egyébként így van, nem a baba súlyán múlik, hogy megtudjuk szülni vagy sem. Sokkal inkább a saját testfelépítésünk a meghatározó.... Úgyhogy tényleg semmi gáz... Egyébként jó eséllyel indulsz, hogy 4,5 kiló lesz a bébid, ezért mondta szülésznőd, vagy csak úgy általában?!

Szia,
Móni

Kép
Kép
moni1973

teszik=tetszik

Kép
Kép
moni1973

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X