A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

csajoook :shock: :shock: :shock:
valami pattog-kattog a hasamban! :shock:
basszus, az előbb azt hittem képzelődöm, hallottam egy kicsi pattanó hangot, gondoltam áááá, biztos a bokám volt (épp kitekeredve ülök meg sem mozdultam) csak nem éreztem, de most néztem a hasam ahogy mozog, és megint az a kis pattanás szerűség :shock: most képzelődök? vagy mi a fene ez?
egyre hülyébb leszek :roll:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok!!!!

Ma voltunk ultrahangon, babácska 2452 g, azt mondták, hogy 3 kg körülivel fog születni, feje nem nagy, viszont tökéletesen be van illeszkedve a kismedencébe, és ezért nyom, szülésre semmilyen jel nem mutat. Győrfi szerint kihúzzuk a 40. hétig,, sőt a gép most 2 nappal fiatalabbnak mért, ami azért vicces mert egész éjjel álmomban szültem, és július 30. volt a dátum, a gép meg ma pont arra a napra írta a szülést..... (kíváncsi vagyok....)
Ja, és természetesen az arcát nem mutatta meg...

BPD: 9.09 cm
HC : 32.25 cm
AC : 30.66 cm
FL : 6.35 cm

Esztora: Nagyon szép lett a bababirodalom!!!!!!!!!!!

Kép
barbuli

Móni: Köszi a cikkeket, ma este azt hiszem én is elkezdem használni az olajat.....Holnaptól pedig a málnelevelet.....Majd kíváncsi vagyok a tapasztalataidra, olaj ügyben, és majd írok, hogy nálunk mi a helyzet......

Kép
barbuli

Sziasztok!

Csak gyors végigfutottam, de látom még senki nem szül, hát én sem...
Pedig almolok rendesen, mellszívóm kifőzve bekészítve a táskába minden, tegnap csak a szobáig jutottam aztán bealudtam, ma kinyaltam a konyhát is, szal kész vok, indulhatunk szülni... :lol:

Ma lángost csinálok, most kel a tésztám, már csorog a nyálam, tegnap láttam a tv-ben és úgy megkívántam, majd kiderül milyen lesz, még sosem csináltam...

Esztora!
Scodaszép a szoba, nagyon ügyik vagytok!

Lyna Emi!
Na, én tegnap este éreztem illetve hallottam de éreztem is ezt a pattogást amit írsz, én sem tudom mit csinálhat...
Kicsit én is megijedtem, de hát gond nem lehet szerintem, én elképzeltem ahogyan a pici kezecskéjével csettingtget, jót mosolyogtam rajta, de tényleg fogalmam nincs mivel csinálja ezt...

Na, lépek sütöm a lángosom, sajtos tejfölöset fogok enni...nyami-nyami...
Vendég

Hencsi nem ér tegnap meghaltam 1 lángosért!!!!!most újra ,ehelyett ehetem a tökfőzit...

Emi nálunk is szabin lesz a gyerekorvos igy az apja jön majd először,védőnő csak a hónap végén nem lesz.
és dokibácsi is hétfőtől szabin van de a 10.-i héten még itthon utána nyaral.jó lenne ha Lurkó igyekezne beleférni.

Rózsa amit a többiek leírtak én azzal értek egyet.

szomszédunk új kutya tipust alkotott "puli terier" így hirdeti a kiskutyákat amiket elajándékoz.

Bridzsi

Kép
esztora

esztora: és hogy néznek ki?? :lol: amúgy a vadász terrierek a kedvenceim... 8)

bori: sajna nem jut eszembe, hogy mennibe is kerül, de szinte tutti, hogy 1000 alatt van(vagy max. akörül) egy csomag ára... :roll:

húúú egy jó kis lángos nekem is lecsúszna... jó fokhagymásan, tejfölösen. esetleg egy kis reszelt sajttal a tetején... :mrgreen:

KépKépKép
mütyürke

Nyam nyam fini lett!!!

Jol van csajok nyissátok az ablakot és teleportálom, oksi?!
Egyébként tegnap én is majd meghaltam egy jó kis sajtos tejfölös lángosért azt hiszem a fókuszban volt, hogy a balcsin mennyibe kerülnek a lángosok, és ott ették előttem, hát azt mittem rögtön beleharapok a tv-be...

Ha kell elküldöm a receptet priviben, rém egyszerű az egész, én azt hittem sokkal bonyolultabb...
Vendég

Mütyürke nem tudom milyenek de már az anyuka kutya is mókás,persze a pulihoz annyi köze van hogy fekete a szőre.
az apát meg nem tudni mert titkos légyottból születtek.

Bridzsi

Kép
esztora

He-he.... lángos. Téma jegelve, de csak holnapig. Mára még van töltöttpapri.

Lenmag. Basszus, ezt elfelejtettem. Megyek, s kipakolom az üveget a konyhaszekrényre.

Már olyan elvonási tüneteim kezdtek lenni a net miatt, hogy míg itt voltak anyámék, én majd berohantam a kertből egyet, hogy kéne olvasni. Na jó, nem tettem, de miután elmentek, behüppentem. Csajaim most azt játszodják, hogy a kerti ágyon ketten akarnak elaludni. A kicsi kapott ehhez engedélyt, a nagy meg a kicsit zsarolta meg, hogy bújhasson mellé. Oké, de ha balhé lesz (aminek nagy az esélye), akkor megyek szétpalni közéjük.

Grétu ismételten nyomja a savat fölfele. Kéri a fagyit, de a vendégekkel majd az egészet föletettem. :(

Apa már jöhetne, állítólag vett dinnyét.

Ja, s bemutattam vendégek előtt, hogy milyen az, mikor ember lányának útban van a pocakja. Sikerült a kávéból is meg a fagyiből is a trikómra is landoltatni. S ezt a síma kiadagolásnál, mert pl. kávét én nem is ittam. Ergó most mán nem is csodálkozom, hogy métt is szoktam itthonra rövidebb pólókat venni, amiből jól kilóg a pocim. Há bőrt könnyebb mosni mint pólót :wink:

Kép
kissmanó

Most értem haza a klinikáról.
Volt CTG, minden oké. De fullos teltház és káosz van a szülőszobán csajok. Hogyhogy innen a topikról senki sem szül most? :shock: Brutál fronthatás van!
A szülésznőm nem tudott kijönni, 2 mondatot se tudtunk beszélni, annyira káosz van.... Sőt a CTG-ből hívták el egyik nővért segíteni... az összes orvos bent pörgött, jöttek mentek a mentők, koraszülöttmentő minden áááááááááááááááá
Csak ne ilyenkor szüljünk..... :shock:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hencsi! Bár tuti van lángosos recept a házban, azért ha neked most jól sikerált, akkor kéretik a Te recetúrád is.

Kép
kissmanó

Ha front nem, vihar nem, holdállás nem, akkor mi a rákfene tudja az én gyerekem kibújásra rávenni?

Csaknem arra gyúr, hogy a barátosnőm benn legyen majd júli 5-én egész nap, s akkor eleresztheti magát? Mert nekem szimpi a júli 5, de barátnő nélkül.

Kép
kissmanó

Oksi Manó, küldöm!
Nekem izlett nagyon, és jó sok, így elteszem a hűtöbe, és holnap is csinálhatok vacsira, a párom meg van zavarodva érte, csak még sosem vitt rá a lélek hogy csináljak, azt hittem bonyolultabb...
Vendég

hencsi, nekem iiis légyszi!
köszi

ja, meg megvan balakinek esetleg hirtelenjében gurgi joghurtos-fánk receptje? nemtom hova tettem :( gurgi, légyszi ha lehetne passzold át ismét! köszike

lynia-

valaki küldött nekem privit? bejött egy ablak aztán eltűnt hirtelen és semmi!

lynia-

Emi ment, sok sikert hozzá!

Egyébként belinkelem ahonnét vettem, annyi finomság van ott, én már egy párat kipróbáltam, de még fogok is, ha lesz időm, bár nem bánnám ha valami hatással lenne rám ez a front, bár én semmit nem érzek belőle...

http://www.webcuki.hu/pogi.php
Vendég

Hencsi! Köszike. Majd azért számolj be arról, hogy tényleg amit a hűtőből veszel ki s úgy sütöd, az is épp oly fini? Mert ha igen, akkor tuti jó ez a recetúra.
Amúgy a neve sem sámli :wink:

Kép
kissmanó

Ja, s írtátok a Brassói aprópecsenyét. Há-há. Életemben először vendéglői étlapon találkoztam ilyennel. Nyílt is tágra tőle a pilacsom. Apa aztán hamar lerántotta a leplet a titokról, hogy mi is az, oszt végül kiderült, ismertem, csak otthon nálunk más néven kergettük.

Kép
kissmanó

Bori - egy röpke kérdés: a strom szónak konkrétan melyik jelentőségére gondoltál?
:wink: :wink:

Kép
kissmanó

Oksi Manó!
Nemsokára ki is próbálom, mert a Robi 17-ig dolgozik, és már a hűtöben van a tészta, kiváncsi vok én is milyen lesz, de nem akartam még kisütni, mert az melegen fini, utánmelegíteni meg már nem olyan...
Ja, azt nem tudom miért lusta...

Bogikám elkezdett csuklani...
Vendég

Vagy az időjárásra vonatkoztattál? :lol:

Kép
kissmanó

Hencsi: A lángos nagyon jól hangzik, ha nem gond elküldöd nekem is? 8)

Enikő: Én nem akarok így szülniiii, jaaaj. Szegény anyukák és babukák. Lényeg, hogy nálad minden oké.

Barbi: Szerintem ez nem lehet igaz, kézzeld, a múltkori uh-n nekem is 30-át mondtak :lol: Még a végén télleg együtt leszünk háháhá... én örülnék nagyon! Te egyágyasban szeretnél lenni?

Emi, Hencsi: Jaaj, milyen ez a pattogás? Nekem csak a gyomromnál szokott olyan fura pattogásszerű lenni... :shock: :shock:

Kép
zsuzsi**

Hencsi - s holnapra is marad, vagy ma megsül az egész?

Kép
kissmanó

Manó!

Az nálunk is brassói nem?
Olyan sült krumpli meg disznóhusi kockázva.
Na az volt a másik jelölt mára, a kedvencem, de majd lehet hogy holnap.
Vendég

Há csajok, csak itt figyelek.... Pattogás? Hmm, akkor ha ez egy normál folyamat a terhességnél, akkor lehet nekem csak levegő van a pocómban? S a másik két csajszi is csak varázslat volt? Ilyenről előttetek még sosem hallottam.

Kép
kissmanó

Aha, disznóhusi kockázva.

Kölkeim már abba is hagyták a kerti alvást. Jelenleg épp megtárgyalták, hogy most a kisebb csajszi szobájában rumliznak, ott nagyobb volt a rend eddig ugyanis. Hát nem figyelmesek? Ne legyen mán különbség a rezidenciák között. 8)

Kép
kissmanó

Ja, bocs, közben belinkelted... Akkor leveszem onnan...

Kép
zsuzsi**

Manó!
Szerintem tuti, én kettőt birtam megenni belőle, de az csak a töredéke volt, akkor gondolhatod hogy mennyi tészta lett...
De a robi imádja, szal nem tudom mennyit fog megenni belőle ma, de tuti marad holnapra is, legközelebb azért szerintem nem egy kiló lisztből csinálom, de nálatok tuti elfogy, nagy a család.

Zsuzsi!
Küldöm neked is, próbáld ki, ja és tegyetek alá szilviát ha kisül, akkor egyáltalán nem lesz olajos!
Fogalmam nincs hogy mi lehet ez a pattogás, de csak nem lehet baj, semmi változást nem érzek, meg nagyon ritkán csinálja, talán tegnap este csinálta eddig másodszor.
Vendég

Amúgy most jut eszembe a Dorka tábláját nézegetve, hogy még álmodtam valamit az éccaka. Álmodtam, hogy nem én szülök következőnek.
Na ki ajánlkozik? Szerintetek ki babázott már az éccakai álmomban? (ja, persze nem zavart, hogy előzött, hisz ugyi jól felidegeltem magam az álmombeli indításos javaslaton)

Kép
kissmanó

Amúgy nem is tom ki kérdezte, hogy mi van Uxival. Szerintem a szgépük még nem orvoslódott, s bízti nem volt az anyukájánál, hogy onnan bejelentkezzen.
Jovikára pedig ezennel körözést adok ki!!! :twisted:

Kép
kissmanó

Zsuzsi: Én egyáltalán nem gondolkoztam azon, hogy egyágyasba szeretnék-e lenni, de most így belegondolva asszem nem. Főleg, ha egy szobába kerülnénk.... :wink: :wink: :wink: Ezek a lányok nem sietnek........

Kép
barbuli

Milyen amúgyos kedvem van most. :roll: :roll: Két beszólást is ezzel indítani. Fantáziám nem sok, ezek szerint.

Hencsi, akkor még térj vissza a lángosos témára míg van hűtős alapanyagod. Mett kíváncsi vok, időben hogy reagál. Kicsit húzósnak tartom azért az egy hetes határt vele.

Kép
kissmanó

Tyű Manó, ki???
Én tuti nem, Bogi rettentöen jól érzi magát odabent...
Esetleg Dorka?
Vendég

Barbuli! Igazad van. Lilkón kívül álltalánosságban elmondhatjuk, hogy a lányok nem sietnek.

Ja, s akkor egy segítő infó az éccakai álmomhoz: ott sem csajszi született :lol:

Kép
kissmanó

Na, hagylak még egy kicsit tippelgetni, kezdődik a kedvenc sorozatom, mék megkuksizom.

Kép
kissmanó

Az egy hetet én is soknak tartom, de itt tuti nem tart egy hétig...
Vendég

Manó!
Áruld már el amúgy.... :lol: :lol: :lol:
Szerintem vagy Dorka vagy Esztora.
Vendég

Enikő! Örülök hogy minden ok. Akkor ma megbeszélem a kiscsajjal nehogy ma akarjon kijönni, mert diliház van a szülészeten, remélem szót fogad, bár nincs semmi jele hogy ki akarna jönni, bár attól még bármi lehet..........

Nyammii lángos! Jó ötlet lehet hogy ki is próbálom :lol:

Emi

Kép Kép
emi_25

Manó: nálatok Brassóba hogy hívják a Brassóit? :lol:

Zsuzsi: Hát így én sem szeretnék szülni, és az a durva ha valaki már "régóta" vajúdik, viszik fel a műtőbe, hogy legyen hely az újonnan érkezett kevésbé régóta vajúdóknak :shock: Mert ahogy ott vártam a folyosón, rohant egy műtőssegéd és a mobiljába mondta, hogy ma extra sok a császár, mert nincs hely szülni!!!!!!!! :shock: :shock: :evil:
Akkóóóó szülök itthon, de nehogymár azért császározzanak, mert nem volt hely és idő kivárni a szülőszobán, hogy rendesen kitáguljon az ember lánya..... Bakkerbakkerovics :shock: :evil:
És még csak ezután (szeptembertől) akarják beszüntetni a kórházban a szülészetet. Egy ekkora városnak mint Szeged + környék, egyetlen szülészete lesz majd (most 2 van).... gratulálok ennek a fasza kormánynak és eü miniszternek, meg az egész "reform"-nak..... :evil: :evil:

ceniko
Szeged

Emi: Láttam az új dokidat :) Nagyon aranyos, bájos, szép arcú, kedves fiatal nőci :wink: !!! Becsöngettem a szülőszobára ki akartam hívni a szülésznőmet, a te új dokid nyitott ajtót, mondtam Neki kit keresek, és mondta, hogy sajna iszonyatbrutálkáosz van, úgyhogy most nem tud jönni.... de ő esetleg segíthet-e. Mondtam, hogy köszönöm nem :) nagyon aranyos volt :) El bírnám viselni ha ő lenne ügyeletben amikor rámjön a szülés :wink: :D

ceniko
Szeged

Sziasztok!

A gepunk meg mindig halott, a tesomhoz szoktem be eletjelet adni.
MA megvolt az utolso vizsgam, vegre kesz vagyok, ugy nez ki, eladjuk a lakast is az utolso pillanatban, kezdodhet a hitel egy szocpolinztezes, meg tarsaik.

Megvolt az elso ctg, elore mertem volna fogadni, hogy ez lesz: elotte es utana szetrugta a gyomromat, kozben edesen akludt... a nover probalta nyomorgatni, hogy picit mozogjon mar, de nem sikerult csaka vegere.

Meg nem tudom, meddig nincs gepunk, de meg ugysem fenyeget a szules veszelye, az egesz szakaszt semmikeppen nem eloznem meg, ha nem muszaj... szoval igazolt hianyzasom oka gepbaj. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Enikő! Van rá esélyed, ugyanis nagyon sokat ügyel! (mindig őt osztják be hétvégén, plusz most a szabadságolások miatt, sokat kell dolgoznia) Holnap végre én is találkozok vele!
Emi

Kép Kép
emi_25

Uxi: De jó, hogy jelentkeztél....!!!

Manó: Szerintem Zsú volt az álmodban a befutó. Valamiért úgy érzem, hogy ő lesz a következő...

Ja, egyébként anyukámnak is van egy frankó lángosreceptje, ami tényleg eláll egy hétig. Kipróbáltuk, és tényleg jó volt egy hét múlva is.

Kép
zsuzsi**

Enikő: Ez nagyon gáz! Szerintem le is fejelnék valakit, ha helyhiány miatt császároznának!!! :x :x :x A kormányról és úgynevezett reformjáról dettó ugyanaz a véleményem, mint neked!

Barbuli: Én is inkább kétágyasban szeretnék lenni (monnyuk veled! :D ). Úgy rémlik, hogy a kórházunkban kétágyas szobák vannak... vagy nem?

Kép
zsuzsi**

Emi: Hja és nincs a klinikán pelenka, popsikenőcs, törlőkendő...stb a piciknek, továbbá nincs betét, vécépapír (még a szülőszobán sincs, a kúp után nemtom mivel töröljük ki :oops: )...stb Úgyhogy MINDENT vinni kell! Csak szólok, hogy tudjad!! És 3 nap után mindenkit küldenek haza. Egy császáros anyukával beszélgettem (szomszédba lakik) kedden szült éjjel, ma engedik haza, csak a gyerekorvosnak annyi ideje sincs a sok új baba miatt, hogy megírja és aláírja a zárójukat, övé már megvolt, ágya se volt már mást fektettek bele, szegény kint ült a büfénél és azt várta mikor jön már a gyerekdoki a baba zárójával.... :shock:

ceniko
Szeged

Enikő: Jézusom! Balkán! Hova tartuuunk???? :x :x :shock: :evil:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: Nemtom, sztem nem kap úgy támogatást a klinika, mert nem állami hanem az egyetem tulajdona......
És hó elején még csak csak akad valami, de ha elfogy, akkor hóvégén pangás van....
A CTG-és csajok panaszkodtak, hogy alapvető dolgok hiányoznak, pl az ultrahanghoz a zselé meg ilyenek.... :cry:

Lassan vinni kell még a steril kesztyűt is magaddal ha mész szülni.... :shock:

Hjajj nagyon fáj a derekam.... olyan jó lenne hasrafeküdni és ha a Bogaram megtaposna..... 8)

ceniko
Szeged

Enikő, értem. De ez olyan szörnyű! Még én sem tudom pontosan, hogy mit kell majd bevinnem... maaajd ez is kiderül.

Kép
zsuzsi**

Van valami hir Nenokerol?
Megprobaltam visszaolvasni, de annyira sok, hogy feladtam. :oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Hencsi neked legyen igazad! én vállalom :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: