A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!

Ma már nagyon jól vagyok. Apa tegnap nagyon parázott, komolyan már kinevettem :lol: :lol: :lol: szerintem jobban fél a szüléstől mint én :lol: , és egész úton a babónak magyarázott, hogy még 1 hónapot maradjon bent :lol:

Jucu, ez a hely tényleg jól néz ki :wink:

MiniLiza írt nekünk:
Helyzetjelentés:)) Voltam uh-n, zsebike szép nagy BPD: 86,3mm, a többire nem emlékszem....Doki elég mogorva volt, ugyhogy meg sem mertem kérdezni tőle zsebike nemét. Remélem jól vagytok, puszi mindenkinek!
MiniLiza

Kép
mona76

Osztom Jucu véleményét, tényleg kellemes kis hely! Nem omlik rád a vakolat meg ilyenek...
Sajnos azt nem tudom a SZt. János Kórháznak milyen a szülészete! Meg kéne kérnem a dokit, hogy mutassa meg, mert azért szeretnék felkészülni rá!
Lehet, hogy hülye kérdés, de szülés alatt lehet valamilyen zenét halkan nyomatni?? Romantikus, lassú, könnyfakasztó dallamokra gondoltam. Jobban bele tudnék mélyülni a vajúdásba mint ha tök kuss van és egymagam szenvedek. Celine Doin és társaira gondoltam. Vagy ez már nagyon Hollwood-i??

Kép
h.bogesz

Mamiblue, a szülési szabit meg lehet kezdeni a kiírás előtt 28 nappal, ezért akarom lemondani nemsokára a GYES-t.

Minilizának további kitartást, már nem sok van hátra és igen szép ez a BDP érték. Ő most pontosan hány hetes, nem tudod Mona?

Kép
Kép
robcsi03

Bogesz, kérdezzed meg a dokidtól, hogy van-e zenehallgatásra lehetőség, de szerintem ez már mindenhol van.
Amikor én Rékát szültem a dokim felmarkolt egy csomó kazettát, vagy lemezt, hogy ezek már nem kellenek és ki akarta dobni őket. Erre a szülésznő rávetette magát, hogy márpedig nem lesznek kidobva. Mi meg ott röhögtünk a férjemmel, hogy ezek nem normálisak.

Kép
Kép
robcsi03

Nem önajnározásból, de találtam magamról egy képet amin jól le vagyok barnulva, mivel születésem után besárgultam és bedobtak a "szoliba" egy kicsit....
Párom is hasonló paraméterekkel született, úgyhogy ezért gondolom, hogy a kis Pocakpöci is valami hasonló formát fog ölteni! :)
2 hét mire újra megyünk 4D-re, de már alig bírom kivárni!

Kép

Kép
h.bogesz

Ahol a képek készültek a sote II-n, ott még festményt is vihetsz a falra ha azt akarod bámulni vajúdás közben.... :)
Olyan cd-t raknak be, amilyet szeretnél, és a szülőágy mellett van egy távirányító, azzal tudod szabályozni a fény erejét, a zene hangerejét, a szülőágy támlájának és magasságának pozicióját...
De lányok, aki már szült az tudja... k....ra mindegy szól-e zene vagy sem, ha beindul úgy igazán a dolog..... engem spec kifejezetten idegesített a zaj.... kértem, hogy kapcsolják ki..... amikor megszültem és a méhfeltáráson is túl voltam, mindenki kiment a helyiségből és csak hárman voltunk, Etelka lehalványította a fényeket.. amolyan félhomály volt... úgy voltunk ott hármasban két órát... olyan romantikus volt, hogy elmondani sem tudom... a kislány meg képzeljétek el, hogy cuppogott és mortyogott... ilyet még nem hallottam.. de olyan ari volt.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

jucu

amúgy csak mellékesen említem, hogy amikor Gergőt szültem, akkor nem találtak rám való "ruhát" a szülőszobán, így a saját hálóingemben maradtam.... :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

robcsi 33+2-nél tart miniliza az uh szerint, amúgy meg 32+2-nél.

Kép
mona76

Mostmár mindenki írt itt a BPD értékekről én is találtam egy papírt amin ezek rajta vannak.
Igaz ez három héttel ezelőtti, magyarázzátok meg nekem mi mit jelent:

BPD 75,00 mm
HC: 275,8 mm
TTD: 79,6 mm
FL: 60,00 mm
AC: 264,10 mm

Mona örülök hogy minden rendben veled :D

Ma befejeztem a melohelyen a munkát, most nekiállok a nyelvvizsgára tanulni, plusz otthon könyvelgetni. Szóval nem fogok uncsizni.
Tegnap voltam babázni egy 2 hétes kislánynál, ma meg egy 6 hetes kisfütyishez megyek. Aztán nemsokára már a sajátomat fogom nyúzni.

Hanga baba megállás nélkül teker, azt hiszi anya hasa vidámpark :D:D:D

Kép
sziszike77

sziszike:

BPD: két halánték közötti távolság
OFD: homlok és tarkó közötti távolság
HC: fejkörfogat
AC: haskörfogat
APD: gerinc és hasfal közötti távolság
TAD: mellkas körfogat
FL: combcsont hossza
HUM: felkarcsont hossza
ULNA: alkarcsont hossza
TIB: lábszárcsont hossza
FIB: szárkapocscsont hossza
MAD: mért adatok alapján becsült terheségi hét
CRL: ülőmagasság

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziszike:

[quote]H írta:anga baba megállás nélkül teker, azt hiszi anya hasa vidámpark

Miért? Nem az? :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

sziszike, de jó neked, nekünk nincs ilyen picurka körülöttünk :?
csajok, mi az a sudokrém? /nemtudom hogy kell írni :oops: /

Kép
mona76

Mona, állítólag nagyon jó popsikiütésre, én speciel nem használtam soha, mert annó az én kórházi csomagomban nem volt minta belőle, venni meg nem vettem, mert igen jó ára van :roll:

Én mindenre a Bephantent használtam, az jó a mellbimbóra is, popsikiütésre is, nekem bevállt.

Kép
Kép
robcsi03

Bogesz, ez a szülésfelkészítő arra is jó, hogy a szülőszobát meg lehet nézni!! Megkérdeztem szerdám a dokit, azt mondta, mindenképpen érdemes elmenni, mert ilyeneket elmondanak. Szerintem a zene-ügyet is.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Hello!

Mona: Sudocrem antiszeptikus védőkrém popsira is!:) Elég sokmindenkinek bejön, én sokáig azt a mini tégelyt használtam amit kaptam a kórházban. Ritkán kellett, de akkor jól jött, csak elég drága!:( A szülés közben is férjed fog jobban izgulni, Te nem fogsz ráérni erre!:)

Én evvel a védőruhával úgy vagyok, hogy jobb félni mint megijedni! Szerintem könnyebb megelőzni a bajt, mint utánna gyógyítani egy fertőzést. A kórházban az van kiírva, hogy tiszta ruha meg papucs kell a kísérőnek! És ma megtudtam, hogy hálóinget,betétet meg evőeszközt is kell vinni! De a picurnak nem kell pelus, bár biztos, hogy viszek be.

Mandala: Szép ez a szülőszoba!

HC...fejkörfogat??? Akkor nekünk már most majdnem 30 cm???De szüléskor szokott annyi lenni nem? Úristen, hogy fogom én ezt a bébit kinyomni? :shock:
hm, hm!

Szép hétvégét! Sajna megint jön a dögmeleg.:(

Judit

mamiblue

Sziasztok!
Jucu! Bius is elkapta a fosást, azért nem megyünk ki három napja. Egy kis hőemelkedése is volt, már elmúlt. Amúgy elég jó a közérzete, és eszik is csak éppen kevesebbet. Meg inkább csak ropit, kekszet, főt krumplit és rizst adok neki. Remélem, jobban leszünk hamarosan és kivonulunk újra a törzshelyünkre. Addig is üdv a többieknek.

Edit! Azért örülök, hogy nekem a cégem intéz mindent. Így is annyi vacakért berángatnak aláírni, még jó, hogy közel is vannak. Nem irigylem azokat, akiknek maguknak kell intézni. Ügyesen összeszedted a dolgokat.

Nyuszifül! Én nagyon szorítok neked. Gartula az esküvőhöz. Egy képet azért majd dobjál ide is.

Mona! Örülök, hogy nincs komoly baj. Ízelítőt kaptál abból mi vár rád.

Times! Nagyon ügyesek a kis lurkóid. Szorítok, hogy minél előbb otthon legyetek. Várom a fotókat.

Mirosz! Közvetlenül a szülés előtt lelassulnak, a has általában lejjebb száll és a kismamák arca torzul. Bár én személy szerint ilyet még nem tapasztaltam császáros lévén. Az enyémek nem mentek be vagy le a szülőcsatornába.

Robcsi! A gyest le kell mondani, attól a naptól ahogy a kicsi megszületik és van rá külön nyomtatvány. Szintén letölthető valahol. A szülszab alatt jár a gyes is le ne mond. Én most szabin vagyok aztán szülszabon leszek és csak ha megszületik a bébi akkor kell lemondani a gyest.

Tehéntej ügyben elvesztettem a fonalat. De szerintem attól nem lesz a baba allergiás. Az allergia öröklődik, ha volt már a családban, akkor nagyobb a rizikó. Egy éves kor előtt a baba nem ihat tejet. Kisebb a kialakulás kockázata egy éves kor után. Ezt kilehet tolni tovább is ha szükséges.

Mona! Szuper jó popsi ápoló krém babáknak. Mi próbáltuk. az ára is elég jó. De ha folyton piros a babapopó akkor nagyon jó rá. A bepanten és a neomagronormon is hasonló. Jó mindegyik, meg az arsol is hatásos.

Sziszike! Szuper a babaszoba. ÉS te is csini vagy. Mi van a vizeleteddel? Van valami változás?

Magunkról annyit, hogy az én lurkóm is annyit bokszol, hogy majd ki lukad az oldalam. Főleg este kilenctől hajnali háromig. Jó így aludni. Cserébe délutánonként is ledőlök kicsit aludni. Szülés után úgy sem lesz rá idő. És hamarosan a suli is kezdődik? Na azt, hogy fogom megoldani???

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
bebi

Akkor én is felteszem a babó méreteit :D
32+1
BPD: 82,5
HC: 299,7
AC:272,3
FL: 57,5
nekünk azt mondta a védőnő, hogy soványka, és nagy a buksija. De a doki nem mondott rá semmit :roll: majd szerdán rákérdezek, hogy ő hogy gondolja :)

Kép
mona76

Sziasztok!
Hűűű, ti aztán termeltetek!

Mona!
Örülök, hogy minden rendben van, tegnap este sokat gondoltam rád.
A Sudocrem nagyon jó, bár én csak az akkori Felicitas csomagban kapott mintát használtam el, mert az ára elég húzós. Nekünk a Bepanthen és Neogranormon is tök jól bevált, de azokat is csak ritkán használtam, ha véletlenül kipirosodott a popsi. Egyébként a dokinéni által felírt olcsó patikai popókenőccsel is szépen karban lehet tartani a popsit.

Nyuszifül!
De jó, hogy hallottunk rólad! Nagyon sok boldogságot kívánok nektek és mielőbbi zebra tesztet!! :lol:

Times!
Nagyon ügyesek a srácok! Kívánom, hogy minél hamarabb belejöjjenek a szopizásba és mehessetek haza!

Mirosz!
Köszi!
Ja, a gátmasszázs olajról nem én írtam, de gondolom, hogy drogériában esetleg gyógyszertárban szerezhető be. Én az előző 2 terhességem alatt nem használtam, de szerintem most ki fogom próbálni. Jó volna most gátmetszés nélkül megúszni...

Bebi!
Jobbulást Biusnak!

Mamiblue!
Ilyenkor normális a 30 cm körüli fejkörméret. Visszanéztem, Balázsomnak a 36. héten volt ekkora, születésekor pedig 35,5 cm. Tominak is 35 cm volt.

Mandala!
Szép ez a szülőszoba! Össze sem hasonlítható a mi kis vidéki kórházunk szülőszobájával :cry: .Nálunk anno olyan belebújós zöld rucit kapott apa, szegény majdnem megfagyott. Emlékszem 3 éve májusban nagyon lehűlt a levegő és olyan hideg volt a szülőszobában, hogy még én is fáztam a vastag köntösben, pedig a kíntól inkább melegemnek kellett volna lenni. Aztán órákat töltöttem a jó meleg zuhany alatt, szegény férjem meg kékre fagyott.

Tehéntej...
Én az előző terhességeim alatt végig háztól, nagyon tiszta helyről hordott forralt tehéntejet ittam. Semmi baj nem lett. Bár most is lehetne, de sajnos már nincs időm rá, hogy elmenjek érte, sorban álljak, forralgassam, hűtögessem... Kényelmesebb boltit inni, de az íze a poros nyomába sem ér.
Az viszont engem is megviselt, hogy szülés után vissza kellett fogni a tejfogyasztást, mert nagy tejivó vagyok. Most közel 1 litert iszom naponta, plusz imádom a joghurtot.

Mocorgás...
Az én lánykám is rengeteget mozog, főleg este 8 után kezdi a banzájt. Úgy meg tudja feszíteni magát, hogy az már fáj.Egyszerre dudorodik ki jobbról lent és balról fent, s közben lent mintha kapargatna. Már beszéltem is vele, hogy van rajtam ott alól egy lyuk, ahol majd ki kell bújni, felesleges újat vájni.
Apa pár hete rájött, hogy ha a fülét odatapasztja a pocihoz,a megfelelő helyre, szabad füllel is hallható a szívhang. Mivel Picurkánk már szépen be van fejfekvésbe állva, ez a hely nagyjából mindig ugyanott van a köldököm alatt kicsit jobbra. Azóta ez mindennapos program, hogy apa hallgatózik, a csajszi meg bokszolja a fülét. :lol: Először nem hittem el, hogy tényleg azt hallja, de a védőnéni megerősített, hogy lehet.

Kellemes hétvégét!
bee73

Sziasztok!

Nagyon régen írtam már nektek! De költöztünk sok volt a tennivaló! Szuper , hogy mindneki jól van :D

Bogesz:Én is a Jánosban fogk szülni, úőgy tudom lehet zenét hallgatni! Nekem adott a védőnőm egy papírt, amin rajta van mit kell vinni, ha érdekel, szólj!!! :)
Szülésfelkészítőre én is fogok járni, csak még nem tudom mikor kezdjem el.....?Sőt, megyünk majd egy olyanra is, amin azt mutatják meg mit kell tenni he leáll a légzés( aZTMÁS VAGYOK DUPLÁN FÉLEK)

hÉTFŐI uh EREDMÉNYEK:
bpd: 79MM
AC: 246mm
FL: 56mm
HC: 290mm
OFD: 100mm
és már 1512 g, a mi kis csepp fiúnk....

puszika mindnekinek és kitartást!!!

Kép
kis pupu

Sziasztok!
én is felteszem az adataim!
2007.06.15 32hét (adatok alapján 32+3)

BPD 82mm
HC 294mm
TH 83mm
AC 282m
FL 62mm
PI 0,88
sűly 1619gr

Kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Megjöttünk

Az én kis pucurom jól megszenvedtetett minket.45 percet csinálták a 4d,de manó "nesze nektek" ezt nézzétek címszóval semmit sem akart mutatni.CSak a kukit ,meg a zsákot. :cry:
Már fájt a hasam annyit nyomkodtuk forogtam stb......A nő rendi volt nem kért el annyi lóvét......
egy két képet sikerült csinálni ,de nem sokat.
Bálint medencevégű és nem sok esélye van hogy megforduljon dokinő szerint.Feje a bordámba van ,gerince cici alatt és köldök felett jobb cicinél a lábai.Fogta a fejét ,hogy istenem már megint zargatnak. :P
BPD 9.33 cm 37 hét
OFD 11.93 cm
HC 33.53 cm 35.5 nap
FL 6.60cm 34.4 nap
AC 28.99 cm 36.2 nap
méret alapján módosul júli 28 ra a szülés ideje,főleg ha medencevégű marad.Egyébként 35 hét most.
Megprószálok leszedni képet videóról

Kép

Kép
jucu

jah 2400gr -ra saccolják
pár kép:
Kép Kép Kép Kép

Anikó
Bibinek jobbulást ,vigyázz el ne kapd.
Látod szomszédnak mennyi esze van. :oops: Mindenkit végigfertőzött.

Kép

Kép
jucu

Ohh Jucu, mekkorára nyitja a kis száját, aztán durcin befordul :o
Nagyon cuki!!!!! Gratula! Bocsi, de az utolsó képet nem tudom kivenni, ott mi látható?

Köszi Kis Pupu, érdekelne minden! Az én védőnőm érdi, a dokim meg nem bőbeszédű, ezért ha nem kérdez az ember, nem is mondd semmit :(

Ági, Kis Pupu, akkor megyünk kedden a Jánosba?

Látom mindenkinek majd kirúgja az oldalát a kis Pocakmanó :D
Apának is múltkor megrúgta a fejét mikor a pocimra rakta, aztán megkaptam, hogy ez a gyerek már most agresszív :lol:

A sudocream vagy miről én is csak jót hallottam+amikor a dm-ben járok a kismamák, anyukák ezt teszik bele a kosarukba!
A védőnőm ajánlott egy jó mellbimbóvédő krémet a kisebesedett, érzékeny cickóra : LANSINOH Brand Lanolin a neve és szoptatás előtt nem kell eltávolítani!

Kép
h.bogesz

Mikor nem vagyok itt mennyit írtok... :roll:

Minden babának szép mérete van :lol: :lol: :lol: :lol:

Tej
Megbízható helyről származó házi tej forralás után iható... szoptatás alatti időszakra olvastam én is a fél l/nap... baba hasfájós lehet, allergia?
Én is igazi tejet iszom... (após teheneket tart nagyban...)
Vendég

Sabine, Mandala!
De jó, hogy vagytok nekünk! Sabine eláraszt minket mindenféle okossággal, hasznos információval, Mandala pedig lelkileg tesz minket helyre. Nekem legalábbis sokat segít. Ha ki vagyok akadva, mert fáradt vagyok, a kölykeim nem fogadnak szót, egész nap mosok, főzök, pakolok utánuk, akkor leülök egy kis "Mandalát" olvasni és mindig jobb kedvem lesz. :lol:
Köszi nektek, lányok!
bee73

sziasztok!

Köszi a tejes hozzászólásokat. :D Megnyugodtam.

nekünk a 31. heti uh értékek:

BPD: 84
AC: 245
FL: 57

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Bogesz

:D az a zacsi:)

Kép

Kép
jucu

BOgesz
én megyek kedden. Jó éjt!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Bogesz:

Lehet, hogy perverzió, de én rögtön láttam... :) Az látható a képen, amiért a csajok ölre mennek majd... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!
Szörnyű éjszakám volt!Annyira fáj minden csontom, hogy semmilyen testhelyzetben nem volt jó feküdni.Szóval csak forgolódtam egész éjjel.Ja és este meg még elkezdett fájni a szeméremcsontom is.Hála Isten az reggelre elmúlt. Na de nem panaszkodom tovább.
Az én napom tehát nem indul valami jól.Remélem a tiétek jobb lesz.
Valamit főznöm kellene, de nem jut eszembe semmi amit most megennék! Ötlet?
Ma jön hozzán a mixer és kiöntik a síkalapot, aztán jövő héten már falaznak.Hurrá! Talán elkészülünk mire jön a babó! Már ha nem akar hamarabb kibújni.Még egy hónapot azért szeretném hogy bent maradjon.
Mostanában úgyis attól félek, hogy előbb kibújik és még nincs kész minden az érkezéséhez.Épp most ébredt fel a drága.Biztos leért a reggeli. :D Ha kajálok mindíg beindul. :D
Na szép napot mindenkinek!

KépKép
dudu_84

csak egy gyors bekukk!:)

Bogesz:A keddi felkészítőnek mi lesz a témája? Párotok is megy vagy csak egyedül mentek, bocsika apával vagy csak pocaklakóval:)?
Még én nme tudom, hogy megyek-e.......
Holnap vgay hétfőn felteszem a dolgokat, amiket ígértem! OK?

Manókánk kinek milyen gyakran mocorognak? Nekem érzésem szerint olyan kevéskét mocorog- most éppen ez az újabb mániám!!! :oops:

Most viszont lépek, mert megyünk esküvőre.....hajókázás, minden lesz..... :lol: Kiváncsi vagyok hogy bírjuk majd?! :shock:

Remélem mindenki jól van!!! mindenkinek szép napot!

Kép
kis pupu

Times, jó hogy bekukkantottál remélem nemsokára otthon lesztek mindannyian, várjuk a fotókat!!
Mandala:ez remek 5-let, hogy nem te gátolod ezután a fogamzást, de apa hogy fogadta a világmegváltó ötletet, nagyon bátor férjecskéd van! Jó látni, hogy hol is fogok szülni, nagyon kellemes, bíztató, remélem a doki is tudja majd a dolgát meg a babó is, és egészséges is lesz akkor minden oké lesz. :)
Mona: Amikor én voltam ilyen rosszul és a dokit hívtam azt mondta pihi magneB6 és Nospa, ja és ilyenkor nem jó ha zuhanyzol, mert szülés előtt is el szokták küldeni az anyukákat, ahol ez a szokás, mert ellazítja az izmokat, és könnyebb viselni a fájásokat, jobb ha ilyenkor nem zuhanyzol, még ha annyira jól is esik. Jobb minél előbb vissszintesbe kerülni.
Hála az égnek én most jól vagyok, elmúltak a nyavajáim, csak már kezdek kicsit félni az egésztől. Apa éppen karriert épít sosincs itthon, amikor nap közben rácsörgök, mindig úgy érzem, éppen zavarom, a hormonjaim boxolnak vége a vizsgaidőszaknak itthon van az 5 évesem több időm van magamra és a babára gondolni és parázni is ez nem jó.
Babakocsi:Nagy gondban vagyok! Szeretnék tanácsot kérni akinek van tapasztalata ez ügyben, van egy Fiat Pandám nagyon kicsi a csomitartója, légyszi aki sok babakocsit megnézett írja meg melyik a legkisebbre összecsukható, és még használható kocsi.
Nemá autót vegyek a babakocsihoz :oops: :oops: :oops: :oops: !

Kép
Kép
zeze

Sziasztok!
Csak gyorsan benéztem, de megyek is ki a kertbe, 1 hét múlva esküvő, addigra rendben kell lennie mindennek!!! Apa is glettel, csiszol fest 3 hete :)
Viszont most ebéd után beleolvastam a Kismama magazin Szoptatás c. könyvébe és nekem nagyon tetszett, Nektek is ajánlom. A szerzők Márta Guóth-Gumberger és Elizabeth Hormann. Tegnap kaptam kölcsön, de lehet, hogy megveszem, mert nagyon tetszik. Akitől kaptam, azt mondta, hogy használtan is hozzá lehet jutni babás-mamás oldalakon.
Dudu, remélem, már jobban vagy. Lett volna kaja-tippem, de későn olvastam az írásod. (lecsó, mi is azt főztünk Apával)
Na, tényleg lépek, mielőtt még megnyílnak az ég csatornái.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Ági!
Köszi már jobb egy fokkal. Kaját megoldottuk főzés nélkül. :) Drága anyukám hívott hogy menjünk át ebédelni. Jó kis töltött káposztát! :D
Holnap valószínű én is meg tudom nézni a szülőszobát győrben. Attól függ hogy alakulnak a szülések holnap! Majd 9-10 körül hívom a szülésznőmet aztán akkor már nagyjából látja hogy mire lehet számítani. Nekem nagyon sokat mozog a baba. :) Mondjuk én örülök neki( még ha néha kellemetlen is ) mert így legalább tudom, hogy minden rendben van.
Valaki ismeri a bulátát? A dokim ajánlotta, hogy vegyek, mert abszolút nem hizlal és elveszi az éhséget. Nem tudom milyen íze lehet, de lehet hogy kíprószálom. Bár nem nagyon van étvágyam. Meg olyan kedvetlen vagyok! :(
Sziasztok!

Niki

KépKép
dudu_84

Hello!

Bocs, ha már volt szó róla: https://www.babanet.hu/talalkozo.htm
Itt talizhatnánk! Én már voltam 2 ilyen talin, mikor még kisebbek voltak a csajok, ha találok küldök róla képeket! Bár mégsem jó ez a tali,csak akik közel laknak azoknak, mert már nagyon közel lesz a a szülés...

Egyébként én ma teljesen használhatatlan vagyok! Tegnap du. végigtakarítottam a lakást, ki is döltem estére, ma meg még nem sikerült felébrednem.:(

Megyek vissza pihizni! :lol:
Pá: Judit

mamiblue

Dudu: a buláta ilyen puffasztott micsoda... amolyan fűrészpor ízű akármi... Szereted a puffasztott búzát (régen asszem kuki :oops: márkanéven forgalmazódot.... )? Na, olyan. Nem sok íze van, de én a múltkor vettem a bio boltban fehércsokiba mártott bulátát... nahát, az isteni!!!!! :lol:

Zeze: ki a dokid a sotén? Lehet, hogy már dumcsiztuk, de elég szita a fejem mostanság.... ajánlom a szülésznőmet... nemrég beszéltem vele, ő egy földre szállt angyalka..... ja, amúgy őt látod a képen... a sotén ő és a Margit a legjobbak... mondjuk én a Margitot nem szeretném, mert nem volt fogadott szülésznőm és nagyon bunkó volt velem amikor a halott babát nála kellett szülnöm....
Amúgy nincs kizárva, hogy visszamegyek a sotéra szülni. Attól függ, hogy mennyire kavarják össze a mávban a dolgokat... ha ugyanis tényleg bejön amit hallottam, hogy megszűnnek az egyágyas szülőszobák és a rooming in... nos akkor megyek vissza a sotéra... hála a jóistennek, a dokim (a sotés) azt mondta Etelkának (a szülésznőmnek), hogy bármikor visszamehetek hozzá, nincs harag... szóval még simán megvan a menekülési útvonalam... ha meg a kiscsaj befordul fejre, akkor nagyon nagy a sansza, hogy sotés gyerek lesz.... :) Csak az a baj, hogy ott nem szívesen adnak eda-t, én meg kipróbálnám.... hát, nem tom.... majd kiderül.... Jaj, olyan határozatlan vagyok... vagy mégse..????? :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

dudu
Ha szereted az ízetlen puffasztott kukoricát....
Én csak lekvárral,vagy valami ízesítővel tudtam megenni.
Van több ízben ízesítve,de nem vettem észre semmi különbséget.Egyébként kalóriája tényleg semmi.
tuza edit

Zeze: amúgy a fogamzásgátlásos cuccos... az apa ötlete volt..... szóval le a kalappal a férjem előtt! :)

Bee: Köszönöm!
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hű, lányok, itt nem szabad elmaradni egy-két nappal sem az olvasással, mert aztán annyi... :P

Times,
nagy-nagy gratula a babákhoz, és várjuk a "csőmentes" képeket! :)

Nyuszifül,
nagy-nagy gratula az esküvőhöz, és várjuk a csíkos tesztet! :)

Miniliza,
kitartás, igazán hősies vagy! :wink:

Mona,
örülök, hogy nincs semmi gáz, de tényleg pihizz ám sokat!

Bogesz,
a heves tekergőzés és egyéb tornagyakorlatok, úgy látom, mostanság mindenkinek ismerősek. :D Ami a zenehallgatást illeti, szerintem a legtöbb helyen van rá lehetőség, és a Péterfy szülőszobájában például biztosan láttam hozzá felszerelést.

Bee,
"már beszéltem is vele, hogy van rajtam ott alól egy lyuk, ahol majd ki kell bújni, felesleges újat vájni" :D :D :D És segített a szentbeszéd?

Márkanyuka,
bár tudom, hogy még egy ideig nem olvasol minket, de azért leírom: ma végre kipróbáltam a csokis muffinod receptjét, és irtó fincsi lett, szóval ezer köszönet érte! :P Azt hiszem, a jövő héten muszáj lesz lecsót főznöm, annyit írtatok róla, és úgy megkívántam!

Dudu,
ez a "ha kajálok, beindul" dolog nekem is bejön. Sőt, ma már a muffinsütés előkészületei közben is diszkózni kezdett. Vajon honnan a bánatból tudta, hogy épp csokit aprítok? :D :D

italoman

sziasztok!

ma én is elég használhatatlan vagyok...olyan mintha semmi energiám nem lenne, étvágyam sincs sok
dudu, a buláta szerintem finom, bár nem sokan szeretik az biztos, mert nincs sok íze, de az tény hogy nem hízlal
nálam is akkor mozog a babó, ha eszek valamit, ja és általában valami édes íz után, csak nem édesszájú lesz? :lol:
éjszakánként én sem alszom túl jól, gyakran felébredek, és csak oldalt fekve tudok aludni, azelőtt sohasem szoktam így, és elég fura....

mindenkinek további szép hétvégét!
nora80

Sziasztok Lányok!

Sabine kért meg, hogy írjak...
Kórházba került...

Diego
Vendég

Hello!

Sabine, azért remélem még bent maradnak a srácok! Drukkolok nektek!

Judit

mamiblue

Diego

Köszönjük,hogy szóltál.Légyszi add át neki,hogy szorítunk érte!!!
Ha tudsz,akkor "jelents",hogy mi van veletek.

Edit
tuza edit

Sabine: Gondolunk rád, és nagyon szorítunk, hogy minden rendben legyen!
Mandala:Kedden megyek babaszívhangra+Gimes dokihoz(nála szülök) Köszi a szülésznő ajánlatot, ha úgy alakul lehet, hogy kedden felkeresem Etelkát, ha éppen nem szül.Hivatkozhatok rád?
Hú lányok, ma nagyon bőgős reggelem volt lehet, hogy leesett nagyon a cukrom.
Babakocsiügyben írtam már, de nem írtatok javaslatot légyszi kicsire öszzecsukható kis kocsiban elférő használható kocsit szeretnék, most találtam Graco sity sport. Volt már valakinek ezzel tapasztalata?
Zeze

Kép
Kép
zeze

Sabine: nagy drukk nektek!

Diego: Köszönjük, hogy hírt hoztál Sabineról! Várjuk a további híreket, reméljük a srácok még maradnak néhány hetet odabenn.... mondd meg Sabinenek, hogy soxor pusziljuk és sokat gondolunk Rájuk! Reméljük minden rendben lesz és néhány hét múlva örömteli híreket kapunk arról, hogy a babucik megszülettek és nemsokára indulnak haza... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Zeze: dobtam privit... előbb kérdezz rá a dokira, hogy melyik szülésznővel dolgozik szívesen, mert sajna - tapasztalat-, hogy vannak "válogatós" dokik.... mondjuk Etelkát ált. szeretik... nagy tapasztalattal rendelkező, halk szavú, kedves, szolgálatkész hölgy. És csupa nyugalom... én olyan biztonságban érzem magam mellette, hogy csak nosza..... Sok sikert és várom a fejleményeket!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Lépek csajok, mert a férjem úgy felbosszantott, hogy azt hittem a fejéhez b...ok valamit, és most nagyon keményedek, úgyhogy vízszintbe helyezem magam.... pusza és vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sabine,
vigyázz magatokra, és tartsd benn még néhány hétig a babákat, ha lehet! De egyébként ne aggódj, látod, Times ikrei is milyen jól vannak. :) Sokat gondolunk majd rád! :)

italoman

Sabine,
remélem, hogy minden rendben lesz Veletek.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Hello!

Zeze: Nekem chicco kocsim van, de most meg nem mondom, hogy mi a neve...de én is azért vettem ezt mert jó kicsire összecsukható! kb 90 cm X 40 cm-re egy kézzel be lehet dobni a kocsi hátuljába! Hordozó van hozzá meg mozes is, az első hónapokra, aztán meg klassz kis sportkocsinak lehet majd használni. Csak elég húzós volt az ára, de autóval közelkedéshez...(egyedül 3 gyerekkel) jobbat nem találtam. Ha érdekel megírom a teljes nevét!

Mandala: Pihizz csak! És ne isegekedj, én néha már úgy vagyok vele, hogy inkább ráhagyom...csak az a baj, hogy így sem veszi észre magát...:(

Megyek, mert ki kell pakolnom a fél konyhát, ugyanis bepenészedett a fal a konyhabútor mögött, és ki kell bontani az egészet, hogy hozzáférjünk lefesteni...jó fárasztó lesz ez a nap!:(

Pá: Judit

mamiblue

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?