A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Szrek,
és még mindig alszanak! :D

Marci átfordulásához gratula! :) Majd ha P-nek lesz saját babája, megérti, miért nagy szám ez. :lol:

neet
neet

Szép jó reggelt :D

Móni :) Nagy gratula Marcinak az átforduláshoz!! :D :D

Szrek :) Nekem olyan anyajegyeim vannak, amik idővel nőnek :evil: szóval egész pici pöttyként indul, aztán lesz barnás dudor sok-sok év alatt... De apám egész családjában megvan ez (legalább tudom, honnan örököltem :mrgreen: ) És Bálint hátán is van egy pici barna pötty, pont ott, ahol apámnak is van, hiába a gének... :lol: De persze ez nem jelenti azt, hogy Ábel pöttye is u.ilyen, lehet hogy mindig is pici marad :wink:

Curse :) Ekcémát nem ismerem, de megmutatnám gyerek/bőrdokinak ha nem múlik :? persze a védőnő is jó első lépésben :) Álláskereséshez drukk!! Mi volt a gáz a kollégákkal? (én még ott tartok, hogy a régi helyre készültél visszamenni félidőben akár otthonról dolgozással...)
Köszi, mi megvagyunk :) Párom már dolgozik, bár tegnap du. előbb jött haza, mert vittük Bencét uh-szűrésre (jelentem minden rendben :D ), meg a héten még megyünk csípőszűrésre is.

No mennem kell, kaksi van a pelusban... mindkettőben :mrgreen:
denizsa

Szrek,
én sem ismerem a rajzokat, úgyhogy hiába számolgattam :D
Ákos sem tűri a sapkát, illetve csak egyet. :? úgyhogy mindig az van rajta. Szerintem ha nagyon óvod a naptól, akkor később nehezebben fogja szokni a bőre nem? Nem tudom hogy is van ez, meg biztos bőrszín függő is. Nekünk szerencsénk van, mert Apja színét örökölte a kölyök, egy napsütés után csokibarnák a szerencsések. :) Én viszonylag bátran engedem, hogy süsse a nap, de csak 4 után, addig hűsölünk a lakásban.

Curse,
és mit fogsz dolgozni? és ki lesz otthon Adéllal?

Rylie,
Dubrivnokról eddig csak csupa szépeket hallottam, de jó nektek.

Mi is Bak-Rák páros Apával. Egyszer azt olvastam valahol, hogy ez a párosítás be se mutatkozzon egymásnak. Mi meg már 15 éve ugyanazt a levegőt szívjuk. :D
Sajna az én aszcendesemet nincs esélyem kiszámolni, mert császárral születtem, akkor még altatták anyát, így 2 órás intervallumban tudja csak megmondani mikor láttam napvilágot. Ja! és a születésem HARMADIK napján láthatott először, mondván addig pihennie kell!!!!!!!!!! Ne panaszkodjunk a mai rendszerre, azt hiszem! (épp a napokban mesélte :) )

Kép
akata

s az anyajegyekről:
tesómnak szinte mindenhol van ahol nekem csak épp a másik oldalon! nagyon fura.....tiszta tükörkép.
Ákosnak is van egy folt a hátán, abból is az lesz. Ez annnnnyira undi "ajándék" a természettől, akárcsak a szőrös láb :lol:

Kép
akata

Jó reggelt :)

Látom, lassan átalakulunk asztrológia topikká :mrgreen:
Annyit hagy jegyezzek meg csendesen, hogy az sztrológia egy meglehetősen bonyolult tudományág, akik valóban művelik, azok is sok évig tanulják, 5 év alapra épülnek a" finomabb" számolások.
Szóval ez így marhaság, akár ki is mondta, hogy a bak -rák be se mutatkozzon egymásnak... Az alap csak a főjegy, amelyben születünk, ezt befolyásolja az aszcendes, a deszcendens a medium coeli és az immum coeli, meg egy csomó leszálló-felszálló holdcsomópont, melyik bolygó, mekyik házban van, stb...
ezért is sikerült alaposan lejáratni a horoszkópokat, mint olyt, mert a rengeteg sarlatán, meg "napi horoszkóp" (eszem megáll ekkora baromságtól), meg "buherálj magadnak horoszkópot elemzéssel" progik stb.
Másik tévedés: a horoszkóp semmit az ég világon nem jósol meg! egy amolyan skicc, ami megmutatja, (ha jól készítik el), hogy melyik időszak kedvezőbb, vagy épp nem kedvező bizonyos eseményekhez. Pl: mondjuk X.év május elején nagyobb eséllyel találjameg valaki az álmai munkahelyét, mint mondjuk előző, vagy következő hónapban. Vagy adott időszakban nyitottabb az emberi kapcsolatokra, ezért a párkereséshez is nagyobb/jobb az esély. De ugye ez nem = a biztos, hogy bekövetkezikkel és a biztos hogy csak akkorral.

Oké, oké, lelőttem magam :mrgreen: mert ezt órákig lehetne írogatni... :mrgreen: bocs a flémelésért....

Akata,
egy képzett és jó asztrológus, az életeseményeid alapján, elég pontosan vissza tudja számolni az aszcendensedet. :) nem lehetetlen dolog :)
És hardekel, az asztroneten megtalálod a rajzocskákat, melyik szimbólum, melyik jegyet takarja, de van aszcendens számoló program is fent, ami jó :)

Monisa,
átforduláshoz gratula :D :D

Deni,
tök jó, hogy jól mennek a dolgok nálatok :)

Neet,
hé-hé-hé!!! nem alszik ám mindenki, csak azér' mer' nem a banyaneten lóg épp :mrgreen:

Anyajegy, hát nekem volt 10-20 kezdetben és folyamatosan pöttyösödöm... majd lassan le is kell szedetnem néhányat... de a bőrgyógyi a változó méretű, színes foltocskáim miatt sem izgatja magát. Monjuk napozás ellenjavallt

szép napot mindenkinek

csók
Macsek

ui: remélem senkit nem bántottam meg az sztrós kirohanásommal.... pííísz :)
macskanyu

Móni,
Neked is köszi :)

Deni,
Szupi, h minden okés :D Minket eddig sehova sem küldtek uh-ra, most aggódjak vagy ne? :?
Munka fronton tényleg az volt az előző verzió, ez a kollégás dolog utána történt, de majd személyesen elmesélem :wink: És tényleg eddig otthoni munka volt az álom, csak sajnos azok semennyire sem fizetnek, mi meg elég nagy k@kiba kerültünk, túl sok váratlan esemény történt, ami most mind kiadás :(
És készültük Bálint szülinapjára?

Kata,
Szerencsére a mh-en két dologból állt a munkám, hr meg sap. A hr-t már annyira nem szívesen csinálnám, viszont a sap-ot igen, úgyhogy most sap tanácsadói pozíciókat pályáztam meg. Jól tudom, h te egy gyógyszergyártó cégnél vagy? :? most az egyik szintén keres hasonló emberkét csak hát nekem nagyon messze van a 4. ker. A fél napom utazással menne el :roll:
Adéllal úgy néz ki, h anyám lesz. Hála a mai munkáltatóknak és igényeiknek, szegénykém munkanélküli :roll:

Macs,
Én ugyanezt gondolom az asztrológiáról, szóval, jó, h írtad :)

Neet,
Vezetés?

Kép Kép
curse

Curse,
bár nem engem kérdeztél, de sztem ne aggódj, mert nem minden doki küldözgeti a babákat vizsgálatokra. A miénk spec. igen, mi is voltunk hasi, meg koponya uh.-n, csak rutin-ellenőrzés miatt, meg persze csípőszűrésen is. De ezek nem kötelezőek.
macskanyu

Gud morning :D

Macs,
ju ár ebszolútli rájt, de ettől ez még egy jó játék ;) :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Hali!
Meg sem próbálok reagálni az elmúlt 4 napra, annyira ment a szófosás... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sajnos nem nyaralunk meg ilyesmi, de apa itthon volt és nem hagyott netezni. Többször összevesztünk, hogy a bnet fontosabb, mint a család, meg ilyesmi... :roll: :roll: :roll: :roll: De most már dolgozik, úgyhogy jöhetek szótfosni én is!!!!

Réka egész nap dumál, valszínű ezeket a géneket tőlem örökölte. De olyan aranyos, a függönynek, a játékainak, meg mindennek mondja a magáét! :lol: :lol:

L, mert a nagysasszony sétát óhajt... Majd még jövök! :wink:

nukada

Nuk,
ismerős kicsit :roll: bár ugye mi nem élünk együtt; sztem marha jó h van, jó, egy kicsit függők vagyunk - de no és? :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

és éljen a dumáló drusza! :D :D

meg persze átforduló Marci :oops: :D és értetlenkedő Peti ;) :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
tisz is veri amúzing pléj, ameddig nem veszi valaki komolyan a "megmondom a mai napi frankót" :mrgreen: az meg vessen magára :mrgreen:

Gyermekem új remek szórakozást talált... 10 percenként töltöm neki a locsolókannát és mindent meglocsol odakint :mrgreen: :mrgreen:

Nuk,
már hiányoltalak, hová tűntél :D

Macs L, teraszsöprés folyt.köv.. :D
macskanyu

Mit lehet csinálni a térdfájással? :? Annyira fáj, gondolom, a túlsúly és a gyerek cipelése okozza. Már segítség nélkül alig tudok felkelni a földről. Akkor is fáj, ha leülök. Mikor meg felkelek reggel, akkor kicsit nehezen hajlítom.
Menjek el orvoshoz, mi? :wink: Á, ettől van herótom. A lábujjaimat még mindig nem gyógyították meg, pedig már kétszer voltam a háziorvosnál, egyszer bőrgyógyásznál. Ebből kétszer fizettem vizitdíjat és a sorban állást nem is számolom. Meg azt, hogy meg kell oldani, hogy jutok el a szakrendelésre (természetesen békávéval tőlünk kb. 1 óra :roll: - még jó, hogy "közel" van :evil: ) és addig mit csinálok a gyerekkel. Mondjuk elmennék én akármilyen messze, csak ne kellene 1. várni, 2. többször visszamenni.

Kép
Kép
tinu

haliho,
most csak gyorsan, mert itt van keresztanyám... és szombatig marad segiteni.
tegnap du. horror volt, 2-töl 11-ig :shock: nem birt Ábel aludni... hogy ilyenkor mi lehet vele, fogggggalmam sincs.... már érezte a hidegfrontot? :roll:

Asztrologia: egyetértek Maccsal, napjegy önmagában semmit nem jelent, a komplett horoszkoprajz számit, rengeteg tényezövel. (tanultam félévig, majd azt is abbahagytam...)

Szrek,
én is Vizöntö ascendensü vagyok, meg párom is, jol kijövünk egymással :wink: :)
astro.com-on van egy olyan link, hogy gyerekek (vagy ilyesmi), és ott lehet ujszülöttét is kiszámitani :wink:

Curse,
aha, sokmindent sikerült befejezni vasárnap :)

Deni,
hát, átcsoportositottuk B játékait, polcra meg dobozokba, és igy elfért a fotel a sarokban :)

Bocsánat, a többi dologra most nem tudok reagálni, mennem kell....

KépKép
fibi

Folyosó... hm. Hát nem is tudom, akkor már inkább itthon vajúdok. Gondolom, a folyosóra viszont bekötött EDA-val, vagy CTG-re kötve sem mehetek ki.
Ne haragudjatok a hisztieimért! Csak nem értem, miért kell olyan kórházakat bezárni, ahol nincsenek ilyen gondok...

kétfiús anyuka
babdorka

Macs,
ha B akar locsolni, akkor 2 percenként mehetek tölteni a kannát :lol:

és nem válaszoltál: nem jo a szerda? :roll:
fibi

Tinu,
Nekem a bokám és a térdem (felül, a combom és a térdem között) fájt és főleg reggel felkeléskor. A nap folyamán elmúlt, de reggelenként alig bírtam felkelni. Neked nem így fáj? Az én védőnőm azt mondta, hogy egy bizonyos kor után. Jó nagy baromság. Vagy egy még bizonyosabb kor után elmúlik. Nekem pár hónap alatt elmúlott. Olvastam vhol, hogy a terhesség miatt az izületek vmit csinálnak (kilazulnak?) és ennek következménye lehet a fájó térd, könyök akármi. Van rá vmi homeopátiás szer. Persze lehet hogy neked nem ez van!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Fibi,
Nálunk is van olyan, h M csak ölben alszik. Ilyenkor mindig arra gondolok, h biztos elrontottam vmit. Aztán a köv. nap alszik, mint egy kismedve.

Móni
Kép
Kép
monisa

Tinu,
Nekem is szokott hasogatni a térdem, de szerintem az lehet, amit Móni is :?

Fibi,
Simán lehet a melegtől is, h nem alszik Ábel :?

Nuk,
Tudtam én, h vmi ilyesmi van a dologban :lol: mert h az iwiwes jelöléseket visszaigazoltad :wink: Egyébként van erre is egy megoldás, párod is regisztráljon vmilyen fórumra és akkor neki is lesz függősége :lol: Nálunk működik :lol:

Macs,
Köszi :) akkor nem aggódom :) és csak szépen lassan azzal a sepregetéssel :wink:

Gabi,
ISTEN ÉLTESSE DORKÁDAT UTÓLAG :oops: :oops: :oops: :D :D :D

Kép Kép
curse

Móni, Curse: akkor van rá esély, hogy magától elmúlik? Bezzeg most biztos kapnék gyógyfürdős beutalót, csak időm/lehetőségem nem lenne elmenni. 8)

Kép
Kép
tinu

Tinu,
nekem is fájt a térdem, de jól lefogytam hamar és nem fájt. :D

Dorka,
minden kórháznak vannak előnyei és hátrányai. Nyilván te azért (is) választottad anno a kórházadat, mert a neked fontos dolgokban volt erős.
Itt a sztimrében, lehet, hogy az apával együtt vajúdás nem épp optimálisan megoldható, viszont azoknak, akik természetes és egyben alternatív módon szeretnének szülni, azoknak a lehető legjobb. Sajnálom, hogy nem a te igényeidhez szabottan szülhetsz, hiszen ez nagyo fontos, de vígasztaljon, hogy számos egyéb dologban remek helyre kerültél, ha már így alakult. Még mindig nem biztos, hogy nem kaphatsz EDA-t és ha épp nincsenek sokan, akkor az ikea szobában esetleg együtt is vajúdhatsz Apával.
Nem mellékes, hogy egy tiszta, modern helyen leszel, ahol max. 2-en vagytok egy szobában és 4 embernekvan egy fürdőszobája. Ha egyágyasba mész, akkor még apa is be tudja lopni magát hozzád. Ne gondolj mindjárt a legrosszabbra, próbálj koncentrálni inkább a lehetőségekhez képest lévő előnyökre.
Tudom, nem nagy vígasz ez, de lehet még nagyon szép szülésed..én kívánom neked! :)

Fibi,
küldtem sms-t
macskanyu

Curse,
ha NukApa is beáll fórumozni, akkor 2 gép kell...sőt ha Réka nagyobb lesz, akkor 3... :shock: :roll: :lol: :lol: :lol: tiszta ráfizetés.... :lol: :lol:

egyébként szép kövér 15 perceseim vannak, de mégsem gondolom, hogy szülnék mostan.... reméljül csak jóslók és a fronthegyek miatt...
macskanyu

Macs: NE szüljél mostan! :shock: Egyébként mekkora most Mirka odabent? (Én nem tudtam a szülés napjáig, mert UM sose mondta.)

Kép
Kép
tinu

Macs,
juuuuuuj, remélem minden oké lesz.++++++++ sms megjött, okés :wink:

Móni,
detto uez van nálunk is :wink: :D
fibi

Tinu,
nem tudom... legutóbb kb. egy hónapja másfél kilós volt, de rengeteget nőtt azóta. Csak én tippelem, de 2kiló felett van már tutira. egyebekben, ha a vonalzómnak hinni lehet, akkor 35+2 vagyok, úgyhogy valóban ne akarnék szülni most..... :?
De a fájások megvannak már egy ideje, erősen remélem és koncentrálo, meg meditálok, hogy csak a kettős fronthatás miatt legyen az egész. Fülesnél is voltak viszonylag rendszeres jóslók, negyon nagyon remélem, hogy ezek is azok.

természetesen semmi cuccom nincs összekészítve sem meg beszereznivalóim is lennének, meg egyébként is....
macskanyu

nna, már gépelni sem tudok..... ejnye-ejnye...
macskanyu

Macs: :o tartsd vissza !!!! remélem csak jósló... ++++++

Szrek: ezek szerint ded Bak+Leo. Na ezt megtudtam, dehogy ettől most nekem jó lesz-e avagy sem azt nemtom :roll:
Én meg ikrek+bak

Én voltam 1x asztrocsajnál és nekem jót tett: kimondott olyan dolgokat helyettem, amiket amúgyis tudtam csak elhessegettem.
És valóban úgy van, hogy mondta, hogy ez mind szép és jó amit ő mond, de a döntés nálam van és már változhat az egész dolog pl azon, hogy a sarkon mégis másik írányba fordulok :)

Anyajegy: nekem is van rengeteg+szeplő is. Kamillán eddig csak kettő van. Ja és egy a terhesség alatt jött ki a köldökömbe :o
Szoli felejtős, és a napon is vigyázni kell magamra. Ennyi.

Moni+Tinu: nekem a bokám megagáz reggel! Alig bírom hajlítani és úgy megyek mint egy járókeretes vénasszony...tiszta gáz..aztán lassan bejáródik..Én arra gondoltam, hogy nem túl szerencsés a tök lapos papucsomban flangálni sokat. Szerintem itt a bibi! Tinu te milyen cipőt hordasz ha kimész?

Deni: ööö mit is akartam...
ja szept megyünk nyaralni. De még annyira képlékeny az ügy, hogy nagyon...

Macs: locsolás itt is megy. Ma pl az alattunk lakókat locsolta a ded, mert Apjuk kinthagyta az erkélyen a teli kannát amit én nem vettem észre - ill akkor már nem volt tele :oops:

Curse: úgy tudom a SAP-posokért nagyon kapkodnak és jól is fizetik őket ;) Te az EDSnél voltál nem? Oda ment egy volt kollegám..ő meg ódákat zeng a kollegáiról...
Külföldi állás: wow! Legalább elgondolkodtál? ;)

Bretegeknek továbbiakban is +++++++++++++++++++++
ÜGyesedő dedek: :lol:
Arwen meg szüjjönmáegyet!

Rylie
rylie

Sziasztok!

Ja de szulnek mar.....

Macs,
Te meg meg ne szujjjjeeeeeeeeeee!!!!Drukkolok,hogy meg bent tudd tartani!
Nekem is regota vannak joslok...... :roll: Neh mar en is azt hittem hogy....
Remelem Nalad is csak ez van....

Ma megint voltam CTG-n okes,vizelet okes,vernyomi elmegy..140/80...
Dokimmal beszeltem,este megyek hozza,megvizsgal es kell UHt is csinalni.Szerintem megbeszeljuk,hoygan tovabb,mert biztosan nem var mar sokat..terhesgonozoban is az volt az elso kerdesuk,hyog mikor fektet be..... :?
Probalom szuggeralni Attit,hoyg induljon meg,mert nem lenne jo befekudni... mamrint nem szeretnek...
Mar elore tartok az esti vizsgalattol is,mert a doki is tuti ra akar segiteni....

Most jo sokat setaltam,de a vegefele mar elkezdett rendesen fajni a pocim,ha lett volna pad,tuti leulok..alig vartam,hyg hazaerjek..........
Puszi,majd este jovok....

Kép

Kép
arwen07

Arwen,
most nem viccelek, hajts fel egy pohár bábakoktélt!!!! nekem is ez csalogatta elő anno Fülest és itt a topicban is volt olyan, aki szintén élt vele és szintén sikerrel. Legrosszabb esetben nem történik semmi...
macskanyu

Rylie: enyém gyerek is Bak Oroszlán aszcendenssel. :) Hát én is papuccsal közlekedek és nekem is fáj a bokám. De korábban is papucsoztam, akkor még nem cipeltem gyereket és akkor nem fájt a bokám.
Curse: mi az a SAP? :oops:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
már megint nem engem kérdeztél, de épp szómenésem van.. :oops: ,szóval a SAP (Systemanalyse und Programmentwicklung), egy integrált vállalatirányítási rendszer. mármint operációs rendszer, saját programozási nyelvvel rendelkezik, rengeteg multinál használják..
macskanyu

Babakoktel recept? :wink:
Ricinusolaj+barackle+palesz (ugye?),de az aranyokat nem tudom....de mar hallottam rola.... :wink:

Kép

Kép
arwen07

Tinu: igen, de nem mindegy milyen a papucs! Mert pl melóhelyre sokáig air-step mokkaszínbe jártam, meg magasabb sarkú papucsba. Mostmeg ugye egy ocsó lapos vietnámiba nyomulok a játszón...

Arwen: hajrá!

Ja és az nem is "dicsekedtem", hogy megvan az első csúnyaszavunk amit a jány "rendesen" használ! Ez pedig a -basszus-...Tőlem tanulta :) azt találtam mondani kb 3 hete a zöldre váltott lámpánál az előttem levőnek, hogy -basszus elindulunk má!- 8) Akkor Kamilla meg is ismételte a szót, de gyorsba eltereltem a figyelmét. Erre a múlt héten ül az ölemben, rajzol, lelejti a tollat és utánanézve mondja fejét csóválva, hogy basszus! Meg ha elesik az utcán akkor is ezt mondja :? :D
Mi a jó taktika ilyenkor??? Most én úgy teszek, mint aki nem hallja, és mondom, hogy hoppá! ...de ez eddig nem tántorította el :roll:

És azt is el kell mondanom, hogy olyan édes ahogy Zapit hívja: Apa, Apika gyeje, Apika gyeje :lol:

R
rylie

Rájli,
elvileg, ha nem foglalkozol vele és nem is ismétled előtte a szót, akkor feledésbe merül.. a basszus, még nem si olyan gáz, ahhoz képest, miket hallottam már... :shock:
macskanyu

Rájli,
Basszus, az nem is csúnya, én ma, szánom-bánom, lekurváztam egy fickót, aki ki akart vágni elém jobbról, mikor fejjel lefelé háromszöge volt a dögnek. Na meg persze áthúztam a másik sávba, oktató nem is a szóhasználatomért dorgált meg... :oops:

Curse,
ezzel el is meséltem a mai vezetést. :D És és és voltam az M7esen is, és wow. De most jön egy kis szünet, a héten már nincs alkalom, majd jövőhéten, azt mindenki szabin lesz, úgyhogy kitolódik a dolgo aug.ig sajnos.

Macs,
lábakat össze,
Arwen,
lábakat szét! :lol:

neet
neet

Sziasztok!
Szentendréről jelentkezem, csak egy csöpp időm van, épp csak átfutottam ezt az oldalt.

Macs-jajj, tartsatok ki, remélem minden rendben lesz!!!!! ++++++

Arwen, azt hittem, már babázol!!! Kitartás, én mind2t 1-1 héttel túlhordtam-eléggé idegölő napok....próbálj pihenni, és nagyon szép szülést!!!!

Fibi egyim kicsi is egész nap nyavalygott tegnap is és ma is, front is van, meg már majdnem kint van a foga, én meg hulla vagyok tőle...még eszerencse, hogy apa it tvan ma meg holnap velünk. Jó, hogy neked is van segítséged!
Most megyek patikába, remélem kapok a kicsimnak chamomillát, és segít is.

a Nagy meg Dunában fürdik, homokozik, szuperül érzi magát.

(Én is függő vagyok, ahogy megláttam egy számítógépet máris bizsereg az ujjam...)

Majd otthonról rídonlizok, addig is mindenkinek minden jót!

rídonli#

Tinu,
Nekem elmúlott. Hosszú hónapok alatt. Nem biztos nálad is ugyanaz-e a gond. A cipő egész biztos nem mindegy, hogy milyen.

Macska,
És most hogy?

Arwen,
Én napokat feküdtem bent szülés előtt és ha felkészülsz rá nem annyira rossz. Kicsit fura, hogy körülötted mindenki okkal van ott (egy gyerekkel) te meg csak úgy.
Nekem szar érzés volt és stresszes viszont nagyon megismertem a kórházi életet és a fiam születése után semmi nem tudott kiakasztani, se meglepni. (Vagyis viszonylag megismertem a rutint, a szokásokat.) Azért a te esetedben is max pár napról van szó, valszeg annyiról se, mert babád egyszer csak meggondolja magát!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Macs???? Minden ok????

Gyerekem ma kacagott, már nem is bánom annyira, hogy nem tudok sokat jönni... Annyira édes volt, hogy én is röhögtem meg az Apja is, annyira jó volt. És az elmúlt napokban, amikor már vigyorog, dumál, kacarászik, Zoli is sívesebben van vele!!

Tegnap voltunk neurológusnaál, javul, de még nem teljesen ok, kaptunk megint tornát, úgyhogy már 7 gyakorlat van és naponta 4x, szegény gyerek egész nap csak tornázik :lol: :lol: :lol:

nukada

Ja és a drnénink monda, hogy adjak barackot meg krumplit neki, de én nem akarok... Vagy nem is tudom... Azt mondta, hogy a tápi miatt előbb lehet, de most teljesen össze vagyok zavarodva... Pedig barack most már van apuéknál, teljesen bió és ráadásul ingyen :wink: :wink:

nukada

helló csajok :)

na, eddig bírtam, hogy orrom előtt a szgép meg az internet (apjukkal persze folyton pörölök, hogy minek akar még itt is dolgozni :twisted:)

nyaralás egyábkánt nagyon jó, időnk szép, és sokat fürdünk/mozgunk, Isti délutánonként 2 órákat szunyál, dehát nekem itt van Lili is, aki ugye 5-kor kel, és jelen melegben 2 óránként eszik, és épp élete első betegségét küzdi le (köhög és taknyol, szívjuk az orrát is, de már voltunk a siófoki homeós patikába, ahol még azt is megtudtuk, hogy az ország legjobb hom. patikája a gazdagréti :twisted: de azért itt is volt olyan szer amit a dokinénink telefonon javasolt)

Zsanci, hogy vannak a srácok?

Monisa, elmúlt a fülfájás?

Macsek, nem lesz semmi baj!! puszi :)

Arwen, te még mindig nem szültél? :D a bábakoktél féldeci barackpálesz, egy deci baracklé, egy deci ricinusolaj (ha jól emléxem, de most nincs itt a Bábakönyvem). És nyugi, ha a baba még nem kész az indulásra, akkor max. lesz egy kis hasmarsod. Egyébként nem került szóba, hogy elszámolták esetleg a kiírást? És milyen hosszúak a ciklusaid? Nekem 31-33 naposak, és az első gyerekem 41+6, a másikat 41+4 napra szültem...

Lindi, antibigyó :shock: vazeeeee... És ha nem bírálod felül az orvost, akkor egy évig antibigyón él szegény kis Gréti???? f@sz@

Szrek, szép kis háziállatotok van :mrgreen:

Rylie, amit nekem tanácsoltak, az nem csak egy új étrend... vond ki a kaják közül az összeset, amiben állati fehérje van, és aztán az összeset, amiben glutén van, és marad pár gabonaféle meg néhány zöldség meg gyümölcs, abból meg vond ki a puffasztókat, allergéneket - és mi marad? :roll:

egyébként nem érzem magam annyira találva az étkezési szokásaimat illetően, mert cukrot meg lisztet évek óta nem eszünk, általában otthon főzök, jó alapanyagokból (ha nem is bájó, de falusi), sok zöldséggel-gyümölccsel...
akkor már inkább a stresszoldás irnyából kellene megközelítenem a dolgot, de ez tényleg olyan, mint ahogy Móni is mondta, mint mikor egy szingli csajnak azt mondják, hogy biztos azért nincs gyereke, mert nem akar... :twisted:

most lépek vacsizni :D

votiv 8)
votiv

Nuk: szerintem a tápisok kaphatnak már 4 hós kortól mást is. Legalábbis a táblázatomban, amit valahonnan kaptam, így szerepelt. De tudom, hogy a többiek azt fogják mondani, hogy majd csak 6 hós kortól akkor is... Nos, a barack biztos megszüntetni a kaki-gondokat. :wink: Ja, bár lehet, már nincsenek is. Én azt az öszvér megoldást választottam, hogy csak levet adok, még pürét nem - 5 hós korától. Aztán majd ha 6 lesz, akkor adok szilárdabbat is.

Kép
Kép
tinu

"Sokan gondolják, hogy a tápszerrel táplált babáknál már 4 hónaposan el kell kezdeni a szilárd táplálék bevezetését. Ez egy óriási tévhit! A tápszeres babák emésztõrendszere semmivel sem érettebb anyatejes társaiénál, ráadásul a tápszer nem tartalmazza azokat az emésztõenzimeket, amelyek az anyatejben megvannak és segítik a szoptatott babát abban, hogy könnyebben megbirkózzon az elsõ falatok feldolgozásával. A tápszeres babák szervezete amúgy is ki van téve a fajidegen fehérje bélrendszerre gyakorolt negatív hatásainak, így különösen fontos, hogy megvárjuk a féléves kort, mielõtt újabb ételekkel ismertetnénk meg."

Valahogy így gondolnám én is... De akkor mi legyen a dokival??? Csatázzak vele?

Votiv:
Te meg nyarajjááá má! Lilinek jobbulást!!!

nukada

Szaisztok! Pumukli jelentkezik :lol: Dominónak nagyon teccik az frizkó, sikongatva tapogatja meg ütögeti.
Megtanult egyedül ügyesen lemászni az ágyról - magától - és nagyon büszke magára, igaz, én is dicsérgetem rendesen érte.

Itten csodakedvesek az emberek, mindenki köszön, segítőkész, boltos és patikus is!!!!

Egy rendes asztrológus két-három fontos dátumot is kér a születési adatokkal együtt, hogy eleve bepontosított képletből dolgozzon. Én 4 évig tanultam, de nem állítom, hogy bármit is konyítanék hozzá...

És bizony, tényleg arra való egy elemzés, hgoy a lehetőségek és határok felvázoltassanak, aztán meg már mi döntünk.

Nuk :) Dominó a full tápszeres gyerek 5 hónaposan kezdett el hozzátáplálódni, de azért módjával. Nem hajt a tatár, ehet még barackot az a gyerek úgy 80-100 évig :wink:

Macs :) Belegondolunk az esti belegondolnivalók közé rendszeresen, remélem, Mirka vár még egy kicsit, msot esős napok jönnek, irgalmatlan hidegfrontokkal

Tinu :) Mitől jobb a lé, mint a püré? Hát nálunk levet sose kapott a kölök. Terhességi ízületi problémákról könyvet írhatnék, egy részük valóban a súly miatt, más részük pedig elmúlik, csak soká (nekem elmúlt a pattogó ujjas ínhüvelygyulám, a másik kezemben viszont megmaradt, azt más természetű)

indianyo

Tinu,
Nekem is megfordult a fejembe a gyógybeutaló, csak kár, h én sem tudnék vele mit kezdeni 8) És Macsnál a pont, bár én a német rövidítést nem tudtam volna és tényleg bazi sokat keresnek (irigy-irigy)

Macs,
Hú, remélem nem komoly, +++++++++++++++!!!!

Rylie,
Igen, én is ezért hajtok :wink: És igen eds-nél vagyok még elvileg állományügyileg :roll: Barátnőd hova került, mit csinál? Lehet, h ismerem :?

Arwen,
Sajna ezek a napok már tényleg valóban rosszak, de kitartás!!!

Neet,
Vezetés :lol: Egyszer én is kinyitottam a számat az oktató mellett, hát én még olyan meglepett embert nem láttam :mrgreen:

Rídonli,
:( Fogzáshoz ++++++++++!!!!

Nuk,
Kacarászos Réka édes lehetett és szuper, h javulgattok :D Rulez az új vonalzó :)
Szerintem még várj egy picit a hozzátápival, mert Tinunak igaza van, h már 4 hós kortól lehet a tápis babáknál, viszont Réka eleve előbb érkezett, de ezt Votiv múltkor tök jól leírta Neked, ha jól emlékszem :?

Votiv,
:( Jobbulást Lilikének!!! És szupi, h ilyen jó helyen vagytok, élvezzétek ki!!! :wink:

Kép Kép
curse

NUK :) CsAtázz!!!! VAgy fütyülj rá magasról és akkor add a gyümiket csak, ha te is úgy érzed. Ha az enyémmel a legkisebb vacakság lett volna, én bizony nem adok neki semmit annak idején. szerencsére nem volt gond, de én bizony mindig beelé hallgattam, hgyo mit csináljak.

indianyo

Nuk,
Csatázz a dokival! :lol:

Indi,
Ezek szerint új frizkód van? És gratula az ágyról való lemászáshoz :D

És lécci holnap 11 körül gondoljatok rám. Megyek interjúra. Nem is emlékszem mikor voltam ilyenen utoljára (akasztják a hóhért :lol: ) ráadásul lesz egy kis angol beszélgetés :shock: azt kb. egy éve tettem mielőtt eljöttem pocakosan táppénzre.
Szóval izgi lesz nagyon :lol: Mindenesetre sikerült magamból emberformát csinálni, már csak egy ruha kéne :? :lol:

Kép Kép
curse

Curse:
sok sikert!!!
Igen, Votiv jól leírta, de a dokinéni magabiztossága kicsit eltántorított az elhatározásomtól, de már győzött bennem az ősanya!

Indi:
Apuék Tiszaújvárosban dolgoznak, eszembe jutott, hogy egyik nap leugorhattunk volna hozzátok, erre ma mondja, hogy ő egy darabig nem megy. Úgyhogy marad, hogy Ti jöttök!!!!

Már közöltem Apánkkal, hogy nincs evészet a gyereknek (igazából ő már nagyon várja...), szerencsére megértő volt!!!

Kis OFF:
fogyózunk... Most fikázhattok, meg hurroghattok, de Norbi-update-et csinálunk. Az az igazság, hogy én nem szeretem, ha megmondják konkrétan, hogy mit egyek, többek közt ez volt a bajom a 90napossal is... szénhidrát napon húst akartam, fehérje napon meg csokit. Most eszem sok mindent, de csak 1-eseket... már elvileg lement 2 kg... majd ha lefogyok, teszek fel képet!!! (és kimegyek monokinizni a szomszédok elé, bár a mellem nem nő meg... :lol: :lol: :lol: :lol: )

nukada

Neet:
engem 1x egy teherautó leszorított, majdnem árokba mentünk, na akkor az oktató engedte ki a hangját, én csak ültem kukán, kicsit beszarva...

Indi:
Tegyél majd fel új frizkóról képet, meg D-ről is, olyan régen láttam!!!

nukada

Indi: nem tudom, nekem az az elképzelésem, hogy a lé biztos kevésbé "nehéz", mint a püré. (A lében nincsenek rostok - bár nem szűrtem le.) De alapvetően csak azért, mert úgy szeretném már ismertetni ízekkel, de közben így nem kell megküzdeni az állag másságával. Folyékony, mint a tej. És mikor a szájába lapátoltam egy kis almapempőt, azt annak rendje és módja szerint ki is lökögette. De a leveket lenyeli. Eddig még nem volt semmi baja (pöttyök vagy ilyesmi). Mondjuk ezzel egyidőben elkezdett rosszul aludni, de asszem mégse a hozzátáplálástól, inkább a foga indulhatott meg.

Kép
Kép
tinu

Nuk :) Nem tudok feltenni képet, mert vidéken vagyunk két hétig.
Nekem Norbi diétájával nincs bajom - csak a termékeivel, melyeknek egy része ócskaság tele édesítőszerel, nagy része pedig a pofátlanul drága kategória. Tudom, van pudingpor olcsón :mrgreen: Apafejnek meg mondd meg, hgoy a kolbászt elég hamar kilopja majd a hűtőből, még dugdosni is kell majd előle, úgyhogy ne siessen sehová :lol:

Tinu :) Szerintem eddig is emberformájú voltál, sőt, meglehetőst nőies emberformájú :) Ha ezt szeretnéd csinálni, akkor drukkolok hozzá.

Tinu :) nem mondom én, hogy biztosan ez az oka, de a hozzátáplálástól is lehet, hogy rosszabbul alszik ám.

Arwen :) Nekem ma világosult meg, hgoy mit jelent a neved :shock: hiába, igen hiányos a műveltségem :(
Hajrá annak a kisembernek, te pedig pihenj, ronda nagy frontok szaladoznak :)

indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?