A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Andi! S a koncentrálóképességed mennyire állja a helyét?
Kis angol lord mamika. :wink:

Kép
kissmanó

na így leírva milyen egyszerűnek tűnik...

Manó: úgy látom bejárónő téren nem túl jó a helyzet, mi most vettünk fel egy hölgyeményt, aki elég precíznek tűnt, háááátt anyukám meg én újra pucoljuk az ablakot helyette.
Egy kicsit félek tőle, hogy pletykás, mert azt nagyon nem bírom.... Ez egy lakópark, itt mindenki (sokan) tudni akarnak a másikról, hogy él, mit eszik, mit csinál, mimilye.. szóval nem örülnék, ha másoknak az életünket kiteregetné, most kicsit aggódom emiatt, nem szeretnék egy másikat keresni, egy kisbabával.
Nálatok hogy jön takarítani? Milyen időközönként?

Andrea
Kép
kindernay

Kinderke!
Nekem mindig megnézi és mondja is, hogy mi a pálya méhnyakkal-szájjal.
Leberetváltam magam elég szépen odalent..sosem lehet tudni (nem böki a kezét, bár gumeszkesztyűben oly mindegy)

Hencsikém! Sokat gondolunk rád!!++++++++
torolve_20131003125716

Manó: annyira, de annyira fogok koncentrálni... Kisfiam, gyere ki, vár a Mami idekint, kapsz tejet is! Tititiritttitititti

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Henchy, extramegadrukk+++++++++++

Gurgi, neked is+++++++++

Enyém éjszaka is car volt. Sokszor voltam menetrendszerinti pisijáraton, plussz melegem volt, majd hajnal felé lett egy picit jobb talán. Emi viszont tőlünk lelopták a holdat szerencsére. :D

kispiskóta

Kép
torolve_20131003125716

Andi én is valami ilysmit éneklek egy hete, lehet Marci azért nem jön. :lol:

kispiskóta

Gurgi, csomagostul mentek?

kispiskóta

Andi: ráéreztél, mennem kell ma dinnyéért, tegnap megettem/megettük Blankával ami volt. Az alvás pedig félig-meddig volt sikeres. A lábam tegnap estére nekem is nagyon bedagadt, és ez mostanra sem lett sokkal jobb. Rendesen zsibbad a lábfejem. Azthiszem ma sokat pihengetek, ha sikerül.
Olyan rossz, mert nem tudom eldönteni, hogy merjek többet inni, vagy inkább fogjam vissza a folyadékot?! Mindehol mást hall/ mást olvas az ember :?
Pihenjél te is sokat, vigyázz magadra. Szerencsére ma már talán egy kicsit enyhébb idő lesz.

Én tervezem, hogy ma elmegyek a DM-be, és hazafelé dinnyéért. Meglátom mi lesz belőle.

Tegnap én is kimostam a babóca ruháit, éjszaka ki is vasaltam. Pedig még nem terveztem, de tegnap egy hirtelen ötletem támadt, és megcsináltam. Legalább ez is meg van.

Balcsiról nagy fájdalommal lemondtunk, de sajnos pont azokon a napokon lesz hűvösebb, amikor mi ott lennénk, és persze hétvégére amikor jöttünk volna vissza, már jön a jó idő. Na mindegy, próbálom égi jelként felfogni, valamiért biztosan nem kellett hogy lemenjünk.

Húúúú Manó, most nézem a vonalzódat. 1 nap?!?!?! Nem kérsz az enyémből még egy párat? Szívesen adom.....

Megyek vízszintesbe helyezem magam.

Szép napot csajok!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Zsuu!
Nem viszünk csomagot :lol:
Ha bent is tartanának akkor még haza jöhetnénk sztem a cuccokért de sztem nem fognak..
Érdekes sosem izgultam de ma vhogy igen. :roll:
torolve_20131003125716

neeeeem izgulni!!! mondom én, aki mindig izgul

kispiskóta

Pillangóéknak gratulálok!
Hencsinek megy a drukk, ha a szüléshez nem használja már fel,akkor a mielöbbi talpraálláshoz!
Értem ne aggódjatok ma! Nem leszek, be kell mennem az üzletünkbe dolgozni! Azt mondtam,hogy a feje ok h lent van de nem töri magát a befurakodáson? Ez az uhos nőci is mondta,hogy elég magasan van... Lehet,hogy helyből távolugrásra készül?

no jók legyetek!

pusz
Vendég

Manó, kösz a hiányolást. Vagyok a háttérben, csak ne bírlak utólérni titeket az olvasásban.
Most éjszaka kis jóslófájásokkal, gyomorsavval, pisivel, és egyéb ilyen jó dolgokkal küzdöttem, de még 2in1, és tábla frissítve!
Ja, a vonalzóm nekem is tetszett, csak kár, hogy Balázs még nem tud olvasni!
De Manó, Te mutattad már Grétusnak a vonalzódat? Mert szerintem azért vagytok még egyben, mert nem látta... Kép

Mütyürke, Dikó1! Biztosan a Szabolcs utcában akartok szülni??? Engem nincs az az Isten, ami odarángat! Grrrbrr
Döntöttem, véglegesen Szent Imre, már beutalóm is van körzetitől. Ott is van mivel megalkudni, de a megmaradt kórházak közül ez a legtűrhetőbb.

kétfiús anyuka
babdorka

Há szerintem látni nem látta, de szóltam neki róla.
Ma reggel is, mikor gurultam lefele az utcán, közöltem, hogy ugyi tudja, holnap lenne a nagy nap, de kiegyezem szó nélkül a holnaputánnal is. De az azt követő ráadásoknál minden egyes plussz napért teljesítenie kell velem szemben. Na, erre ma nagyon békülő hangulatban van, rúgott ezerrel az előbb, szal nem hinném, hogy hamarosan kijöhetnéke lenne.
Uhhó Móni, asszem plussz napokat kaptunk. Hogy ki(k)től? Há azért nem szeretném a Szilviék fel nem használt napjait teljes hosszában-széltében átvenni.

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Henchinek megy a drukk, bár már biztosan túl van rajta!!!!

Dorka, a dokihoz ragaszkodom, így ez van. Mivel csak pár napom vam hátra, már mozogni is nehéz, így nem állok neki új orvost vagy kórházat keresni! Azt ígérte 24 max 48 órán belül hazaad, ennyit kibírok! Remélem neked szerencséd lesz az Imrével!!!

Jöjjön mindeki az eredményekkel!!!

Most reggeli, azután majd jövök! :)

KépKépKép
dikó1

Jó reggelt!

Hencsikém, megy a drukk ++++++++ remélem, már túl vagy rajta!

Gurgi: Mi van mi van? Izgulsz??? Jaaj, akkor lehet, hogy Samu kopogtat???

Kata: Egon nagyon cééép, cukkerbébi!!!

Én olyan furán érzem magam, de semmi előjel nincs... csak ramaty vagyok.

Kép
zsuzsi**

babdorka: a Szent Imre a megmaradt kórházak közül a legtűrhetőbb?!?! Ez nem hangzik valami jól.... Mire gondolsz ezalatt, hogy legtűrhetőbb? Tudsz valamit?

Móni

Kép
Kép
moni1973

Móni nekem is ez jutott eszembe, amikor olvasta Dorka sorait.
Bár én Péterfys vagyok, de azzal, mi a baj?

kispiskóta

Kata! Gyönyörűek vagytok! Tök jó, hogy kaptatok párnás kékfényt! Nekünk nem jutott. Cumi csak nyugtat, vagy máshogy is segít a hasfájáson?

Ez mekkora szenyóság már ennyit hagyni a gyereket, és csak kamerázni...
Rózsa! Köszönjük a Férjed figyelmességét! :D
Manó! Nekem az egyik kedvenc nevem a Vica…
Csajok, sztem a gaussos jobban fájhat!!!! Nekem a 10 perces volt egy nekem erős menzeszgörcs, bár általában nem brutál a menzeszem.
Orsi! Nekem még a 3 perceseknél is magasan volt a gyerek. Csak a burokrepesztés után ment lejjebb (egyikből sem éreztem semmit, csak mondták).
Szabolcs utcaiak! Azért készüljetek bent maradásra is, ha Bébbel vmi van! Mert ált a csecsemőorvos nem engedi haza a családot, nem a nőgyogyó! Isten ments, hogy igazam legyen, de én pl. kurvára nem készültem fel 1 hét kórházra, és azon is kiakadtam!!!
Móni! Almolsz???? Hmmm... :twisted:

Tegnap eljutottunk DM-be (8ig volt nyitva, yess)! 8) Kicsi fiam és én vettünk pelenkát, meg niveás törlőkendő utántöltőt. Majdnem az egész utat végigaludta, és amikor ébredt, akkor is csak csodálkozott. Mondjuk a 10-15 fokos hőmérsékletkülönbség nem tetszett (légkondi), de szerencsére volt nálunk melegebb takaró is.
Ma közértbe készülünk Nagymamis segédlettel.

Mamik! Ahol csak bevásárlókocsi van, ott hogyan lehet vásárolni babakocsival??????

Törlőkendő. Nivea rulez! Kaptunk kamillás gabit, 2 használat alatt kiütéses lett a kölök feneke, és még csak nem is tisztít rendesen, sőt, büdös is... Neogranormon illata jó, tisztítóerő elfogadható, de hülyén van összehajtva, sosem húzza magával a következőt, így állandóan turkálni kell a csomagban, és akkormeg 5 jön ki eccerre. Termékminta zöld pamperst kaptunk, az nem volt rossz.
Vendég

bori: hát lassan készülgetek, készülgetek, soha nem lehet tudni :wink:
Bevásárlás: én anno a babakocsi aljába pakoltam be amit vásároltam, jobb ötletem nem volt, de soha nem is szólt érte senki.

Szép napot nektek!
Móni

Kép
Kép
moni1973

Bori! Az a nagy helyzet a Vicával, hogy imádott nagynéném Viola, s őt szólítja fű-fa-virág Vicának. S nekem borsódzik a hátam attól (mióta az eszem tudom), hogy ha egy családban egy név kétszer szerepel.
Na, ezért sosem szívlelem ha leVicáznak.

Kép
kissmanó

Bori: De édes... shoppingolás anyával kipipálva :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

Csajok... tökre hányingerem van. Olyan xarul vagyok. De nem jó fekve sem. Mit csináljak?

Kép
zsuzsi**

Szent Imre: apuka nem mehet be vajúdás alatt, amíg anyuka nincs 2-3 ujjnyira (nem centire!!!) kitágulva. Apukát csak akkor hívják be, ha anyuka már szülőszobára mehet, ott vele lehet...
Ezen kívül nem 100%, hogy kaphatsz EDA-t, attól függ, hogy ki van ügyeletben...
Császárról nem tudok sokat, ha arra kerülne a sor.
A külön szobák másik emeleten vannak, így első babásoknak nem ajánlják...

Péterfy: szülés ok, DE! Szülés után átkerülsz ugyebár a gyermekágyas osztályra, ami katasztrófa: szobákban nincs zuhanyzó, csak folyosó végén, vaságyak, erősebben pigmentált komabarátaink...
Na már most, amikor itt azon agyalunk, hogy mit hogyan sterilizáljunk, akkor nekem ezek nem elfogadható körülmények ma...

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka, itt is van "külön szoba", amihez tartozik Wc, fürdő.

Bori, tök jó, hogy leírtad a tapasztalatod popsitörlő terén. Johnson? Pelenka?

Gyógyszertári fürdető, hogy jön be?

Zsuzsi menj el zuhizni, hátha. Ettél már valamit? Lehet csak a vércukrod esett le, nekem akkor szokott hányingerem lenni. Egyébiránt tudom Királylánynak még maradnia kellene, de te olyan gyanús vagy nekem napok óta... :roll:

kispiskóta

Zsú! Azért fizessek, h ugyan azt a színvonalat megkapjam, amit a mávban alapból kaptam volna? Arról nem is beszélve, hogy a különszoba lutri, hogy kapsz-e, van-e üresen...

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka: szerencsére nálam ezek nem különösebben szempontok. Mármint amit a Szent Imréről írtál... Az EDA-t nem tervezem, de nem is zárom ki, ha úgy alakul, de csak ha nagyon úgy alakul :wink: A dokinőm egyébként tudom hogy adja ha kell, arról nem tudok hogy hányan adhatják, és hányan nem. De gondolom ez a többi kórházban is így van.
Vajúdásnál pedig nagyjából tök mindegy, hogy hol töltöm az időmet, lefeküdni úgy sem akarok, majd kimegyek a folyosóra a páromhoz. Egyébként ez az egy szobában való vajúdás ez számomra is fura volt egy kicsit, de megoldom. Szerintem a császárral nem lehet gond, biztos vagyok benne, hogy fel vannak rá készülve, és jól felszerelt műtő van.
A külön szobákat miért nem ajánlják első babásoknak? Azért, hogy ne kelljen fel vagy leszaladgálni hozzájuk?

Húú csajok úgy megfájdult a hasam, valahol nagyon lent, olyan égő érzés, vagy nem is tudom mihez hasonlítani...még jó hogy nem indultam el a DM-be. Na végre, egy kicsit enyhült. Bocsi a hirtelen váltásért, de ez nagyon kellemetlen volt.

Visszatérve a kórház témára, remélem a legjobbakat mindannyiunknak :D :D :D

Móni

Kép
Kép
moni1973

Dorka, erre nem tudok, mit írni...

kispiskóta

Móni, nekem a párom nagyon sokat jelent, és ő lesz az egyetlen biztos pont ebben a nagy káoszban. Nekem nagyon fontos, hogy ott legyen, velem legyen, csak így érzem magam biztonságban és nyugalomban.
Az EDA-ra meg nagyon appellálok, mi a fenének szenvedjek, ha már egyszer feltalálták, hogy könnyebben is lehet? Persze nem azt mondom, hogy 100%, hogy kérni fogom, de azt hiszem, nagyobb az esélye annak, hogy kérni fogom, mint hogy nem. És ha nem is fogom kérni, nekem az egy megnyugtató tény, hogy ha meggondolom magam, van rá lehetőség.

kétfiús anyuka
babdorka

Zsú, nem akarlak elkeseríteni, de ezt még bemásolom Neked ide a Péterfy-s topikból:

"A kh tényleg elég lepattant-sajnos...
De van, amiért megéri mégis ott szülni: ha van egy jó dokid, meg szülésznőd. Vész esetére van szuper neonatológia. (Ha pl.koraszülött lesz netalán egy baba, nem viszik másik khba. Én ezért is nem váltottam a gyönyörű SztImrére. De hála Istennek, nem volt szükség rá, csak a biztonságérzetemet fokozta.)
Nem alapítványi szobában voltam, és ezt nagyon megbántam. Nagyon zavart a kosz, főként a fürdőben (ahol érdekesmód mindig teljesen egyedül voltam). És a szobatársak sürű látogatói sem voltak kellemesek."

kétfiús anyuka
babdorka

SZÉPSÉGES NAPOT MINDENKINEK!
HENCSI:Megy a drukk ezerrel, bár már lehet, hogy babázol.
GURGIKA:Sok sikert az orvosnál, várunk vissza a jó hírekkel...
LYNIA:Reméljük, hogy befordul a bébikéd a célegyenesbe! :P
BABDORKA:Elképesztő azért a magyar eü. helyzete, pedig fizetünk eleget...
A véleményeddel teljesen egyetértek, hiszen még nem szültem , nem tudom hogyan fogok reagálni a fájdalomra, az adott helyzetre, stb. Így mindenre nyitott vagyok és majd meglátjuk és valóban megnyugtató a tény, hogy van lehetőséged kérni az EDÁ-t, ha szeretnéd.

Kép
Kép
christine

Nézd Dorka, mivel olyan kórházat Pesten nem találni, ami 100%ban tökéletes lenne, így nekem fontosabb, hogy legyen egy tuti orvosom és szülésznőm, meg hogy a szülés közben minden rendben menjen (profizmus), minthogy utána azt a három napot, hol kell eltöltenem. Azt féllábbal is ki lehet bírni, a barátnőm is kibírta, én is ki fogom. Szerintem.

De ezen szerintem kár csatázni, mindenki maga dönti el, mi a jó neki és mi nem. :wink:

kispiskóta

Ja és a Péterfyben akkor kérsz EDA-t, amikor akarsz, nem ügyeletes függő!

kispiskóta

No, a fele elröpült. :twisted: :twisted: .
NÁ: Mikor kell jönnöd a klinikára? Ne idegeskedj, jó, babának sem tesz jót, meglátod, minden megoldódik...
SZARVASBORI:Átadom apának a dícséretet, de ő mindig mondja este, hogy nézzek be, hátha potyogott ki baba.Ha igen, úgy örül, mindig azt mondja, hogy akkor mi is nemsokára jövünk.
A képeket mikor nézi,mert megmutatom ám neki is a kis gyönyörűségeket, megkérdezi, hogy a miénk is lesz ilyen szép, meg ekkora?
Nem is tudna választani , mostmár 3-at akar, mióta nézegeti a feltett babucis fotókat, meg alig várja (ő is ), hogy babázhasson és írhasson nektek, hogy megszülettünk.
Bár én mondom neki, hogy ne siessen, mert azért szeretném minimum a 37.hetet betölteni, meg majd jön Lili, ha akar.... :lol: .
No, pusszantás mindenkinek, megyek kozmetikushoz (gyantázásra), meg utána a pedikűröshöz is, lábrendbetételre, mert ha jön Nyuszi ne ijedjen má meg anyájától...
Holnap meg fodrász, utána tanácsadás, csütörtökön uh.
Jaj, a lényegetfelejtem el megkérdezni:Apa talált szülésznőt, holnapután beszélünk vele, szerintetek mennyit illik adni első találkozásnál?
Köszike a választ!!!
Bocsika a szófosásért...

Kép
Kép
christine

Dorka: hol hallottad, hogy a Szt. Imrében ügyeletesfüggő az EDA? Mert a honlapon más van.

Kép
zsuzsi**

Rózsa: A szülés után adj neki pénzt, ne minden találkozásnál... szerintem. A szülésznőnek nem szoktak pénzt adni, csak ha már levezette a szülést.

Kép
zsuzsi**

Rózs, ugyanazt akartam írni, mint Zsuzsi. Szerintem is a végén adjál. :wink:

Zsuzsi, hogy vagy?

kispiskóta

Zsuzsi! Igen, úgy örültem a boltozásnak, vigyorogva toltam a kis csemetét ;) Apró örömök az életben.

Dorka! Saját tapasztalat a kórházról: rosszabb, ha hőbörög az ember. Kívülállónak kell maradni, úgy könnyebb. A hőbörgés = lázadás, ami pedig a behódolás első lépése, hiszen elfogadtad őket, csak nem teccik. Okosnak kell maradni (nekem nem sikerült, de olyan jó osztani a Zészt ;) )

Zsú! Johnson törlőkendőt még nem próbáltam, de kaptam tesztert. Mire kipróbálom, Ti már úgyis túl lesztek rajta. ;)
Pelenka Libero newborn, és mini. Néha kirobban egy-egy folyékonyabb puki (csak meglátszik a pelus szélén, ki még nem folyt, asszem), de elég jól bírja a lémennyiséget. ;) Tegnap Apa egy újszülöttes pampers mintadarabot akart ráadni űbébre, de azt mondta kicsi volt. Majd leellenőrzöm délután.
Fürdető (tubusos, ungentum hyp...) nekem tecc. Nehéz feloldani, de ha szétkenem a még száraz kád falán, és aztán azt lemosom a zuhannyal, akkor nem lesz csomós. Finom illatú, nem ragad tőle a csemete.
Popsikenőcs. Kórházban tubusos volt, az túl sűrű, de azért jó. Itteni patikában frissen kevert tégelyest adtak, az nagyon jó selymes, és popsi sem piros. (kivéve a gabi törlőkendő idején). Sudocrem fél nap alatt elmulasztotta a gabis kiütéseket. Illata túl gyógyszerszagú, állaga jó, de én megtartom gyógyszernek.

Rózsa! Azért még legyetek türelmesek! És a Férjednek a Ti babátok fog tecceni a legjobban! Ez tuti!
Vendég

Zsuzsi, a honlapon pontosan ez szerepel:
"Az epidurális szolgálat a szülészeti osztályon - bizonyos esetekben - 24 órában elérhető."
Ehhez én még hozzáolvastam itt a babaneten a szent imrés fórumot, és kijött a képlet...

Zsú, tudom, hogy nincs 100%-ban tökéletes (bár megjegyzem, a máv 99,9%-os volt!!!), csak akkor nem értem, miért van mindenki oda a kórházáért. Én úgy vagyok vele, hogy el fogom viselni, végigcsinálom, de rajongani és "szuperezni" nem fogom. Ezért írtam a téma elején, hogy a "maradék kórházak közül a legtűrhetőbb" a Szent Imre. Eltűröm, elfogadom - mert kénytelen vagyok - ami velem fog történni.

kétfiús anyuka
babdorka

A fürdetőre azt mondta barátosném, hogy egy picit oldjak fel és azt keverjem a vízéhez, akkor nem lesz csomós.
Tehát akkor te maradtál a gyógyszertári dolgok mellett. Én is azt szeretnék eleinte használni.

kispiskóta

Dorka: értem én, hogy fontos a párod, mindegyikünknek az....de nincs megtiltva, hogy vele legyél, csak sajnos ha ezt szeretnéd, ki kell vonulnod a folyosóra. Egyébként én ezt a kivonulósdit nem is bánom ( ha már így alakult, hogy többen vajúdnak egy szobában), mert biztosan nem lenne rám jó hatással, hogy látom a sok szenvedő nőt....szóval én úgy tervezem, hogy amíg lehet, jövök-megyek, ez végülis az első szülésemnél is így volt, de tény, hogy ott nem a folyosón.
A szoba valóban nem mindegy, (én csak tudom, amikor Blankát szültem akkor egy 6 ágyas szobába kerültem, mindennap egy örökkévalóság volt, de kibírtam), úgy tudom, hogy a Szent Imrében 2 2 ágyas szobára jut egy fürdő... tény, hogy nem a legideálisabb állapot, de megint csak visszatérve a múltra, annó a folyosó másik végére jártam, teljesen közös zuhanyzóba, és tök jó volt, amikor kiderült hogy fullon van, mászhattam vissza mégegyszer, de szerencsére ezt is kibírtam....
A látogatók valóban nem túl szerencsések ( és akkor még finoman fogalmaztam) egy baba-mama szobában. És hát mint tudjuk, jó sok tapintatlan honfitársunk van, nem is értem, hogy miért engednek be látogatót egy szülészeten a szobába.

No mindegy, egyszónak is száz a vége, szerintem sincs olyan, hogy optimális.... mindenhol közbejöhet valami.

Reméljük a legjobbakat,
Móni

Kép
Kép
moni1973

sajnos csatlakoznom kell dorkához...
a szentimrét ugyan szépen felújították, de sosem volt híres a szakmai gárdájáról.. :( ez persze nem azt jelenti, hogy ott nincsenek jó orvosok, de talán az arány nem olyan jó,mint máshol :roll:

én csak azért szülök a szabolcsban -mint dikó-, mert ragaszkodom a dokimhoz. 3. császárom lesz és nem mind1, hogy egy ügyeletes ismeretlen szülész csinálja-e vagy egy olyan orvos, aki eredetileg alhasi sebészként diplomázott és praktizált. (nekem spec. ez most fontosabb, minthogy amúgy meg 6éve szülész-nőgyógyász.. :wink: )
bori neked is igazad van, kicsit félek is ettől, hogy bent tartanak, panka anno besárgult, de aztán mégis hazaengedtek mert a szúrás alapján jók voltak az értékei... nem mondhatnám, hogy fel vagyok készülve erre az eshetőségre, de a fent említett okok miatt maradok a szabolcsnál.. :?

KépKépKép
mütyürke

Dorka, én nem ajnároztam, csak megütötte a szemem a legtűrhetőbb kifejezés. Én odamennék szülni, ahol a dokim van, úgy mint mütyür. Megbízom benne és ez a legfontosabb. Bár én más elbánásban részesülök.

Egyébként meg anyáink idejében is a folyosóra jártak zuhizni és wcre és anya akkori fizuja nem is volt elég, a "tarifára".

Moni, a Péterfyyben az utolsó néhány évben lett szokás, hogy beengedik a látogatókat. Annak idején senki nem mehetett be az osztályra, ki kellett menni az előtérbe.

kispiskóta

Folyosó... hm. Hát nem is tudom, akkor már inkább itthon vajúdok. Gondolom, a folyosóra viszont bekötött EDA-val, vagy CTG-re kötve nem mehetek ki.
Ne haragudjatok a hisztieimért! Csak nem értem, miért kell olyan kórházakat bezárni, ahol nincsenek ilyen gondok...

kétfiús anyuka
babdorka

Bori: azt tudom, hogy nem nődokker enged haza, de épp ma megyünk majd az itthoni gyermekorvoshoz, és ha ő vállalja az állandó itthoni felügyeletet, tehát hogy kijön mindennap, akkor nem lesz gond a hazaengedéssel! De végülis 4 napot még akkor is kibírnék, már kezdem edzeni magagm rá! :)
Sárgának tuti sárga lesz, mert o-ás vagyok, és ettől jobban sárgulnak a babók, valami okos mondta, de még egyiknél sem kellett kékfényezni!

KépKépKép
dikó1

Dorka: az a szomorú, hogy nem bezárják, csak mi éppen a felújításos időszakba estünk bele, utána valószínű még jobb lesz az osztály, mint volt, csak mi így jártunk!
Azért ne szomorodj el nagyon!!! :)

KépKépKép
dikó1

Azt hiszem, nem folyok bele ebbe a kórházas "vitába", mert teljesen más a véleményem....

Kép
zsuzsi**

Dikó1! Sajnos kétlem, hogy jobb lesz, pont hogy inkább rosszabb! Olvasd el a mávos fórumban nadimo hozzászólását!!!
https://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=8450
Katasztrófa! Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka: csak azt sajnálom tényleg, hogy nem találtad meg azt a helyet, ahol a legjobb lenne neked... de remélem, kellemesen csalódsz majd, és felejthetetlen lesz számotokra Balázs születése. :) :D

Kép
zsuzsi**

Ez így nem biztos, hogy érthető, inkább bemásolom. Még annyit kell tudni, hogy nadimo nick-kel egy mávban dolgozó csecsemős írogat a topikba. Íme:

"Sziasztok !

Bocs , hogy mostanában egy kicsit eltüntem, de kellett egy kis idő a regenerálódásra. Nagyon kivoltam már. A háttérből azért figyeltelek benneteket. Köszi az érdeklődéseteket. Én megvagyok még, a kórház az már sajna nincs. Tegnep óta egybeolvadtunk a többi kórházzal.
A szülészeten szülés már nincs, most " ügyeletet " tartunk amig haza nem tudunk adni mindenkit. Kicsit húzósra sikeredett a finish, már teljesen kifáradtunk. Reméljük a hét közepéig elrendeződnek a dolgok. Sajnos csak kevesen vagyunk ( munkaerők ), páran az újszülöttből már július 1-től az ÁEK-ben dolgoznak, sokan pedig szabin, ill. betegácsiban vannak. Még mindig kaotikus az állapot, olyan dolgok vannak, amiket le sem merek irni. Zajlanak a felújitások is, szépen kifestenek mindent, alakitgatják a szülőszobákat is. Erre az időre a Szabolcs u-ban vannak a szülések. Hogy meddig tart ez az állapot nem tudni, gondolom azért 2-3 hónap . ( de ezt csak én gondolom )
Biztos attól függ, hogy hogyan haladnak. Az biztos, hogy a munkások késő estig dolgoznak. Tudjátok, itt nem is az a gond hogy egy ideig ezt az állapotot el kell viselni, hanem az, hogy ha vissza is költözünk , más elvek alapján, egy teljesen más csapattal, más főnökséggel kell dolgozni. Nehezen tudjuk ( mi Mávosok ) elfogadni azt a változást amit az újak szeretnének. Mi bababarát kórház voltunk,akik pedig nálunk szültek, minket választottak , pont ezt akarták. Most etetés lesz, nem lesz rooming in, szóval más.
Sokan ezért mondtuk vissza ill. nem vállaltuk az áthelyezést, inkább eljövünk. Szörnyen nehéz volt kimondani a végső szót, hiszen mindenki több 10 éve dolgozik itt. Leirhatatlanul rossz ez az egész. De ez az én / mi oldalunkról van megközelitve. A most benntfekvő anyukák is nehéz időszakon mennek át, a káosz közepén vannak, alig van rájuk idő. Akik pedig pocakosan izgulják végig ezt az időszakot... hát az sem semmi. Remélem mindenkinek sikerül a körülményekhez képest jól kijönni ebből az egészből. Szoritok mindenkinek és jó egészséget és legfőképp kitartást kivánok ! Majd még jelentkezem, most befejezem, mert most nézem csak milyen litániát irtam.
Puszi mindenkinek !
nadimo"

kétfiús anyuka
babdorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?