A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!

Vannak ilyen történeteim.. szórom szét frutti helyett... :) Valamiért vonzom ezeket... mondjuk nem vagyok parás, odaszólogatok annak, aki "megérdemli".
Anno a régi dokim olyan volt, hogy megfagyott körülötte a levegő.. mindenki haptákban állt a docens úr előtt... én meg egyszer megkérdeztem tőle: mondja doktor úr, este mikor hazamegy, van még kedve puncit nézni, nem un rá egész nap? Szerintem ez kész horror! Az úgy röhögött, hogy majd kiesett a kacsa a kezéből... onnantól kezdve én voltam a kedvence... ami ritkaság az öregnél...

A férjem.. nos, ő sem unatkozik.. de sztem bírja a fanyar humoromat.. különben nem lenne mellettem már lassan 8 éve... :)

Jucu: Mona leelőzött... kérjük szépen a receptet.. csurog a nyálam....

Mona: találtam Neked egy belevaló festőt....

Kép

Edit, Ildi:
azért ez nem kicsit gáz... már amit Veletek műveltek.. mondjuk nekem is kevertek már el kémcsövet... anno a klinikán.. utolsó nap, mielőtt hazaengednek a babával, mindig csinálnak egy ellenőrző vérvételt, amit reggel levesznek, kb 1 óra múlva kész és ha oksi, mehetsz haza.. na, akkor én már közel 6 hónapja benn feküdtem, nem voltam otthon, szóval nagyon menni akartam már! A babóca oksi volt, mondták, hogy ha megvan a vérvételem és oké, mehetünk... lementem, megszúrtak, aztán 10 óra körül vártuk az eredményt. Mindenki megkapta csak én nem. Kérdezem, mi van, hívják a labort.. erre ők.. ez a kismama nem jött le vérvételre... ja, mondom az ujjamat meg én döföltem össze, mi?! Mondom ha emiatt még egy napot bent kell maradni, hazaszököm! Lementem újra... hát az a puffogás, amit a laborasszisztens levágott, hogy most miattam túlórázhat! Hát, mondom én meg maguk miatt túlóráznék még egy napot a gyerekágyon... elhiheti, hogy nagyon mennék... 6 hónapja bent fekszem, tegnap ellopták a mobilomat, szóval nagyon elegem kezd lenni....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hello!

Azért, ha Mandala megint a 37. héten szül akkor nem ő lesz az utolsók között!:) (Ha jól emlékszem ezt írtad)

Én teljesen nem vagyok normális! Elkezdtem pogit sütni!!! Inkább akasztottam volna fel magam... :?

Mona: Ez a festő nagyon gáz! De hát sajna nem látszik rajtuk elsőre, hogy ilyenek! :x

Én is kávézom, persze nagyon gyengét, de sajna homeopátis gyogyik mellett nem lehet, én meg pénteken kezdem! De most, hogy mondjátok, főzők még egy kávét...amig áll a pogi brrrrr.....

Judit

mamiblue

Na íme recept:
[quote]K írta:inder bueno

6 tojás fehérjét fel kell verni 6 kanál cukorral, ha kemény bele kell keverni 2 kanál lisztet, fél sütőport, 2 kanál zsemlemorzsát, 15 dk darált diót. Ezt egy közepes tepsiben meg kell sütni. Ha kisült, még forrón meg kell kenni 20 dk nutellával, és hagyni, kihűlni, közben a krémet elkészíteni.

Fél l Kinder buenó szelet:
tejet a 6 tojássárgájával, 1 vaníliapudinggal, 3 ek. liszttel és 25 dk cukorral kikeverni és felfőzni. Ha kihűlt 1 rámát belekeverni. A felébe kakaót kell keverni. A kihűlt nutellás piskótára rá kell kenni a fehér krémet, majd ennek a tetejét kirakni háztartási keksszel. A kekszre jön a barna krém, a barna krém tetejére pedig 2 cs. tejszínhabport elkészíteni, bele 2 habfixet , és ezt a tetejére. Szép is és fini és, és a látszat ellenére nem nehéz elkészíteni.

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Én is az utolsók között kullogok,aug.22.-ére vagyok kiírva.Olyan irigykedve nézem azokat,akik a 34.-35.hétnél járnak.Bár pont tegnap mondtam apának,hogy bizti előbb szülök.
Szegény munkatársam járt úgy,hogy júli elejére volt kiírva,nagyon nagy hőség volt,és 2 héttel túl hordta Zsombort.Egész nap a zuhany alatt állt :D .

Mona,szerencsétek volt,hogy a festő visszaadta legalább a pénz felét.Kiváncsi vagyok a másik felét viszont látjátok e még :?

MAndala,nem vagy szívbajos tényleg :lol:

Sabine,remélem minél tovább egyben lesztek még!!

Kép
Kép
huni

Mona,
én tutira a Mandala által ajánlott festőt választanám! :D :D :D

italoman

Lányok,még egy is kis infó,de lehet ,hogy már mindenki tudta,csak én nem.
Szóval:Kell házassági anyakönyvi kivonat a gyerek apai nevéhez.300 napnál nem régebbi.bemész,kiállítják,eljössz.Apa nem kell hozzá,elég egyedűl,egy személyivel.Akkor meg mi a fenének?Ha már 6 éve külön élek,bemegyek elkérem,aztán perlem apucit? :?: :?: :?:
tuza edit

Edit: nem az a gáz... az igazi ciki az az, amit a legutóbbi bentfekvésemnél hallottam....
Néni bácsi házasok, vártak a békítő után a bontóperre..... szóval válóvélben, de még papíron együtt...
Néni teherbe másik papától....
Másik papa elismerő nyiltkozatot adott, hogy övé a baba és szeretné a nevére venni... bácsi lemondó nyilatkozatot írt, hogy ő viszont nem szeretné a papíron még feleség másik pasitól lévő babáját saját nevére venni....
Na mit gondoltok mégis kinek a nevére kellett iratni a babát?...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!
Jucu!
Istenien hangzik ez a süti, a héten biztosan ki fogom próbálni! Nyami!

Mandala!
A történeteid...Folyt a könnyem a röhögéstől! :lol: :lol: :lol:

Mona!
Bárcsak én is kávézhatnék! A vérnyomásom el tudná viselni. Én viszont még mindig nem bírom elviselni az illatát sem. :cry: És ez már így megy 29 hete...

Edit!
Erről már 3 éve is hallottam, aztán rákérdeztem itt a kórházban és azt mondták, hogy az eredeti házassági anyakönyvi kivonat is jó.
Nekünk külön tortúra lenne frisset kérni, mert az esküvőnk Szécsényben volt,nehogymá többszáz km-t utazzak érte, postai úton meg ki tudja mikor érne ide.

Huni!
Én is pontosan ezt érzem, amikor a többiek vonalzóját nézem. Tegnap töltöttem a 33. hetet és a csapat nagy része akkor már babázik, amikor én még a pocimat hurcolászom. Legalábbis a fiaim nagyon betartották a kiírt időpontot. Nem bánnám, ha a csajszi 1-2 héttel korábban kibújna...

Italoman!
Mi egy napra vagyunk kiírva. Kíváncsi vagyok melyikünk szül hamarabb... :lol:
Egyébként a múltkori szentbeszéd nem használt...A leányzóm továbbra is kitartóan kapargat ott jobbra lent... :wink:
bee73

Mandala: Tudjuk!:) Csak a férj nevére lehet! Majd később átiratják...

Nekünk szeptember 23-án lesz az első házassági évforulónk, nekem Tökölön azt mondták, hogy az eredeti házzasságit is elfogadják, akkor is, ha régebbi 300 napnál...de fogalmam sincs, hogy megcsinálják-e az anyakönyvet a kórházban vagy majd nekünk kell itthon. Lehet, hogy csak akkor kell itt helyben ha itthon szülök, ami remélem nem fog előfordulni!

Kicsit elegem van a mai napból...nem lehetne már vége?????

Judit

mamiblue

Bee: pedig de... az egyik kismama Sopronban ment férjhez és BP-en szült... szép kis utazás volt apucinak az is! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Vértezzétek fel apucikat, hogy szép kis tortúra a papírok megszerzése.... mondjuk a házasságit beszerzitek előbb, az oksi... de a többi????!!!!! Na az a valami...

Leírom a kanosszát....

A nyóckerben szültem a gyerekeket... mindnél a következő volt a procedúra, ne gondoljátok, hogy kevesebbel megússzátok!!!! :)

Nos...

1. a gyerek anyakönyvi kivonatát kell először megszerezni, minden más csak utána, mert mindenhol kérik... ezt abban az önkormányzati hivatalban adják, ahova a kórház kerületileg tartozik (nálunk ugye a nyócker...)....

2. lakcímkártya: abban az okmányirodában, ahova a kórház tartozik (nálunk ugye a nyócker...)...

3. TAJ kártya... a Teve utcában... asszem az összes Pest megyei oda tartozik..

Vértezzétek fel apucikat, jó kis sorbanállás lesz.... addig mi pihizünk a klinikán.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Kéne dumálni a gyerekek fejével, hogy forduljanak már meg!!! Ma már kétszer cseréltem bugyit.. folyton a hólygomat tiporja.. annyira rossz....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés. Jól vagyunk, csak apa itthon van. Ilyenkor övé a gép. Elolvadok olyan melegem van.
csinik a pocakok nagyon. :)

Diego!: Millió puszi sabine-nak, és remélem a fiúk még bennt maradnak. :)

Na megyek mert ideolvadtam a székre. :P

Legyetek jók: Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

HÁt csajok nem akarok senkit elkeseríteni ,de sajna 300 napnál nem lehet régebbi a házassági anyakönyvi kivonat.Én már csináltattam újat hozzá és azt mondta nőci.új rendelet és ezt már csak így fogadják el.

Kép

Kép
jucu

Mi nem vagyunk házasok, és elvileg ide az önkormányzathoz kell menni apasági nyílatkozatért. Na de hogy ne legyen ilyen egyszerű a dolog, a párom cége miatt, átkellett jelentkeznie 1hete Bp-re. Én meg ide vagyok persze bejelentkezve :lol: Szerintetek hová kell mennünk, apasági nyílatkozatért?

Kép
mona76

Mona:Én úgy tudom, hogy mehetek oda is Mona ahova te tartozol! Mi is oda mentünk ahova én tartózom, igaz nem tudtuk megcsináltatni még, de nem ez volt az oka!
Hanem......kellet volna vinni egy orvosi igazolást a fogantatás lehetséges dátumáról, illetve a szülés várható időpontjáról!!! :o Ez vajon minek???? :shock:
Úgy hogy mi is jövő héten újra próbálkozunk, mert már beszereztük ezeket a papírokat is..... :D
Minket is bele tennél a táblázatba??? :lol: naaaaa?

Éppen meggylevesen ügyködöm :P [/b]

Kép
kis pupu

Hello!

Mona: Bárhová mehettek! Gyámügyintézőhöz kell menni!

Megjöttem a dokitól...azt mondta, jó lenne ha még 3 hetet kihúznék, de szerinte még juli végén meglesz a baba! Én meg csak lestem, mert igazából még jósló fájásaim sincsennek, nem is kíméltem magam, így hétvégén is pakolásztam. Azt mondta rövidül a méhszáj, meg fel van puhulva meg nyílik...hát tényleg csak lestem...fogalmam sincs mi lesz! Én ilyeneket csak a szülés közben hallottam még!

Mandala: mondjuk 3,5 éve volt, de nekünk ezt mind a kórház intézte...a TAJ kártyát meg postán kaptuk...de nem tudom máshol mi a szokás! Szerintem mostanság már bármelyik okmányirodában intézhetsz lakcímkártyát, mert ugye vmi központi rendszer van!

Jucu: Holnap akkor én is beszaladok új házasságiért! Mi is kell hozzá? Személyi meg lakcím kártya?

Holnaptól egyébként én is táppénzen vagyok! Ez azt jelenti, hogy kevesebb pénzt fogok kapni! :cry:

Kicsit meg vagyok most zavarodva...megpróbálom megkeresni mit jelentenek ezek a számok, azt hiszem vki már beírta ide a fórumba!

Pá:Judit

mamiblue

Sziasztok lányok!
Mamiblue: [b]Babakocsi[/b]Nem feltétlenül teszem bele üjszülött korban, mert nincs hol tologatnom, ha bevásárolni megyek úgyis marad a hordozóban, amit már vettem, azért légyszi írd meg milyen típusú a tied, hogy bepróbáljam valamelyik boltban a csomitartóba, és ha jó keresek a neten használtat hordozó nélkül.Én is pont úgy vagyok ahogy írtad, hogy minden szabad percemben már szülök.
Mona: Ez szörnyű, holnap jelentést kérünk, hol tart a festés dolog…Ha ez megnyugtat, az életben csak egyszer szív az ember festő miatt, aztán utána már 2x meggondolja, hogy odahívja, vagy nekiálljon maga. Ja légyszi írjál át mert 35 hetes vagyok, lehet, hogy az elsők között leszek én az első babát 38 hétre a 2.babát 36-ra szültem aszonta a doki lehet, hogy akkor Ő is előbb bújik, möglássuk
Sziszike77:köszi a kocsiinfót, nekem ez a sok cucc hozzá nem kellene, de megnézem a neten milyen is igazából, ja nem Zuzu vagyok, hanem Zeze.
Bkrisztike:Nézd meg az ikea. hu-n hátha találsz szekrényt.
Italoman:légyszi küldd el nekem priviben a felhasználónevet és a jelszót.Köszike
Mandala:Nem semmi csaj vagy azt meg kell hagyni.Tehát akkor számíthatok akár közönségre is frankón szülés közben KIRÁLY!
Edit:Jobbulást neked, jól jártál!
Csajok holnap megyek újra babaszívhangra, meg uh-ra és vérvételre. Jó hosszú nap lesz. De legalább megtudom végre mekkorát nőtt Gergely fiam.
Sabine:Kitartás neked!

Kép
Kép
zeze

Sziasztok!
Tegnap voltam a szülészeten.Most találkoztam a szülésznőmmel először. Tök aranyos, szimpatikus nő. Meg látszik hogy érti a dolgát.Minden kérdésre tök korrektül válaszolt. Meg mindent részletesen elmesélt , hogy mire számíthatok. Szerencsénk volt mert pont nem szült senki, úgyhogy megmutatta a szülőszobát is meg mindent ahol szüléskor megfordul egy nő. Amúgy én is úgy tudtam, hogy 300 napnál nem régebbi házassági kivonat kell, de most azt mondta nekem a szülésznő, hogy elég ha a személyimben a férjezett nevem szerepel és ha győrben házasodtunk, akkor nem kell vinnem a házassági anyakönyvi kivonatot.Amúgy a baba taj kártyáját is ők intézik. Hála Istennek. Legalább ez után nem kell futnom majd. Amúgy tök szép a szülőszoba. Már a kórházi viszonyokhoz képest.
Na sziasztok!

KépKép
dudu_84

Hello!

Zeze: Chicco ct.01 ami csak a sportkocsi! Nekünk a trio változata van!

Egyedül vagyok csajokkal, ugyhogymegyek is, mielött felfordítják az egész lakást!

Judit

mamiblue

Mamiblue: jogsit, személyit, útlevelet bármelyik okmányiroda csinálhat, lakcímkártyát csak az, ahol az ingatlan található, tehát itt Szentendrén csak itt csináltathattam meg, pedig várnom kellett rá 3 hetet.... nem mehettem máshova.... :roll:

Zeze: készülj fel, kedves! A barátnőm ikreket szült spontán... és a széttárt combjai között állt agy 25 medikus és medika félkaréjban.... klassz lehetett....
Nekem csak a hasam tapogatta végig 15 pasi szülés után a gyerekágyon, hogy lássák milyen is a puha, betapintható pocak, szülés után 12 órával.... az, hogy a főorvos megkérdezte volna, hogy asszonyom nem bánja ha megtapogatják? ÁH, felejtsd el! Letapizott és közölte a sleppel, hogy na, tessék kipróbálni.... na, mondom, az már igen! A második tapizó után magamra rántottam a hálóinget, és közöltem, hogy na, fiúk vége a gyereknapnak... fekszenek még a gyerekágyon rajtam kívül vagy 50-en, legyen nekik is karácsony....!
De hagyd el! A mellettem fekvő csajnak bedurrantak a mellei... szerintetek ki hagyta ki a húszéves hapik közül a laktáló emlők vizsgálatát?!!! A kéjenc banda!!! Nem mondom, női szemmel is jó csöcsei voltak a csajnak... na de akkor is! Kérem szépen!!!!! Szegény csajszi olyan zavarban volt... ő nem mert úgy beugatni, mint én....
Szóval állj a talpadra és ne hagyd magad!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Húúú, Mamiblue, akkor nemsokáááá babázol?! Király!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Bee,
én is néztem már, hogy egy napra vagyunk kiírva, de azért meglepne, ha tényleg egyszerre sikerülne. Legfeljebb majd sms-ezünk egyik kórháztól a másikig. :D

Mona,
mi sem vagyunk házasok, és épp a múlt héten csináltuk végig a boldogító papírmunkát. Mehettek ahhoz az önkormányzathoz, ahol te laksz, nálunk is az a helyzet, hogy papíron máshová van bejelentve a párom, de ez nem érdekes. Leírom, itt mi kellett, hátha véletlenül mindenütt ugyanaz. :roll: Szóval kérj egy hajadoni igazolást az önkormányzatnál (népességnyilvántartó, asszem ez a részleg neve, de ott majd megmondják). Utána szintén az önkormányzaton belül a pároddal együtt be kell mennetek a gyámhivatalhoz. Vidd a hajadoni igazolást, kell a dokitól egy igazolás, hogy babát vársz (nyilván nem elég feltűnő a 8. hónapban :shock: ), de hogy ez ne legyen elég, kell a kiskönyv is, mert a nyomorult sorszámát meg onnan kell kiírni (kérdem én: akkor minek a külön orvosi igazolás???), ezenkívül mindkettőtök személyije, lakcímkártyával, ha olyan a személyi, hogy csak azzal érvényes, merthogy ráadásul a személyi szám is azon van, és még az is kell. Ezenkívül már csak türelmet vigyetek sokat a bürokratákkal való szembesüléshez. Még jó, hogy legalább sorban állnunk nem kellett, nem volt akkor épp senki. :?
Ja, és mielőtt elfelejtem: szüléskor majd az apasági nyilatkozat mellé kell a hajadoni igazolás is, de nem lehet 30 napnál régebbi, tehát jól gondold meg, mikor kéred ki. Elintézhetitek most is az apaságit, az nem jár le (még szerencse), de tudd, hogy ha időközben majd lejár a hajadoni igazolás, akkor újat kell kérned helyette. :evil:

Zeze,
máris küldöm priviben a jelszót!

italoman

zeze, akkor légyszi a vonalzódat is írd át, mert aszerint csinálom a táblát, máshogy nembírnám követni :wink:
kis pupu, privibe /mert itt lehet átlépnék rajta :oops: /légyszí küld el: Lakhely, szül.v. ideje, kor, hányadik baba, melyik kórházban szülsz, baba neve, :D köszi
mamiblue, gyámügyintőhöz kell menni? Ez tuti? Vagy csak Bp-en? Mert itt nálunk az anyakönyvvezetőhöz :roll:
times, nem kaphatnánk egy rövid születéstörténetet, és képeket a kispasikról?

Kép
mona76

sziasztok!

hihetetlen hogy lassan a finishez érkezünk, mamiblue!! nagyon durva már a hó végén meglehet a baba.... :P

én is aug végére vagyok kiirva, majd meglátjuk, mit szeretne a kiscsaj de már úgy szeretém látni őt, na nem akarom siettetni, jó helyen van

mi sem vagyunk összeházasodva, nekem az önkormányzathoz kell mennem, az anyakönyvi hivatalba, vinnem kell igazolást a dokimtól h terhes vagyok, meg a kiskönyvemet és adják az apaságit...

csüt.ön megyünk Pestre egy hétre, remélem birni fogom ezt a kis kirándulást, anyósomat is látom :roll: hála Isten jó messze lakunk, ezért ritkán látom, félévente egyszer meg elviselem, remélem szülés után nem akar majd bebútorozni hozzánk :roll:

holnaptól jön egy kis lehülés....remélem! 8) Kép
nora80

Hello!

Mona: Nekem úgy rémlik, hogy a gyámhivatalban voltunk mind a 2-szer...nekem ez a hajadoni igazolás nem kellett egyszer sem, pedig ennek lenne értelme.

Madala: Közben átgondoltam ezt a dolgot! Bár én hiszek az orvosnak, de ők sem jósok...szerintem még 2 ujjnyi nyitott méhszájjal is el lehet lenni pár hétig...nem bizti, hogy megreped a burok! De egyébként a végén már mindenki türelmetlen, én is szeretnék már túlleni a szülésen, ugyhogy nem bánnám a júli végét!

Judit

mamiblue

Jó reggelt

Judit
Régi házassági kivonat is kell.
Rövidül és nyílik :o hú akkor bármi lehet.........
Barinőmnek külső belső nyitva volt 35 héttől azt hiszem a 36-37 héten már 2 újjnyira és 40 hétre +1 napra szülte második babót.
De akkor te készülhetsz és kicsit óvatosabban a dolgokat,mert nekem előbb jöttek a prüntyik.

Megint szar éjszakám volt,bár idő most kicsit legalább lehűlt.
Apa itthonhagyta nekem kocsit ,ma elintézem ügyesbajos dolgaim és főzök egy kis töltött paprikát.
Na tolok egy kávét az arcomba ,mert mindjárt leesek a székről...de akkor is ez az első ,hogy ideülök :wink:
Jucu

Kép

Kép
jucu

Mona nekünk is az anyakönyvvezetőhőz kell menni, szerintem ez mindenhol akkor más!!!Mint az is hogy kell-e hajadoni igazolás vagy nem!!!

Kép
kis pupu

Mamiblue: én a 33. héttől voltam 2 ujjnyi és a 37-en szültem... Persze ez nem mérvadó.. de mondjuk a méhnyak már a 20-on rövidülni látszott... Sztem a baba szép nagy, nem lesz semmi gond, ha kicsit előbb jön! 2,5 kg felett vagy a 36. hét után már nem is koraszülött... amúgy engem mindig azzal biztattak a klinikán, hogy a 34. hét után már nem lehet semmi baj, ha megszületik! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Jucu: ilyen a fejem most.... :

Kép

Tolom az arcomba a kávét, mert elalszom állva... elképesztő éjszakám volt! A nőci sztem megfordult... :) De hogy most milye merre áll? Ne kérdezzétek.... valami földindulást éreztem hosszú órákon át... aztán a párom reggeli ügyeletes volt, hajnalban ment, felébredtem rá.... a nagyobbik fiam negyed hétkor mellém csapódott az ágyban, mint a tégla... nos alávasról ennyit... azóta fenn vagyok, de nem bírok felébredni.. pedig már a takarítást is félig elvégeztem.. fel kéne mosni... de előbb engem.. aztán a lakást is...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Alávas... ez sem rossz... de alvás akart lenni... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hello!

Jucu, Mandala: ja-ja...bármi lehet. Szomszédom, úgy szült, hogy elment az első ctg-re, ami még semmit nem mutatott, másnap meg ment szülni!!!

Azért kicsit irigylem a programozott császárosokat, fel tudnak készülni a szülésre. Mondjuk, ha nekem hirtelen indulna meg, akkor azt se tudnám hogy mennék be a kórházba...főleg éjjel, mivel csajokat nincs kire hagyni. Valószínű mennék egyedül kocsival...De mivel a csajoknál sem hirtelen indult meg, szerintem most sem úgy fog.

Most viszont megyek főzni, fincsi mustáros tarját, krumplival, aztán a hétre be is fejeztem a főzést. :D

Szép napot!
Judit

mamiblue

Sziasztok,
délelőtt voltam dokinál, csinált egy gyors UH-t is, és befordult fejvégűbe a babó! :D Annyira örülök, most aztán augusztusig mindennap megdicsérem, és biztatom, hogy most már ne gondolja meg magát.

Mandala,
látom, hozzád is közel áll Garfield életfilozófiája. :wink: :D

italoman

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, mert nemlehet netezni, a zsinórnak még nincs meg a helye, és mindenfelé csak el van húzva, és zavarja a festőt mikor létrázik. Most elment ebédelni, kihasználom :lol:
Most vettem észre, hogy nekem mától kell számolni a magzatmozgásokat :roll: Csinálja már valaki? Vagyis a kiskönyvben az van hogy a 34.héttől, de kaptam a védőnőtől egy papírt, azon meg az van, hogy a 35. héttől. 17órától kell figyelni, be kell írni, hogy mikorra volt meg a 10 mocorgás, és ennyi :roll: Tuti én jó sokszor elfogom felejteni :oops:
Hűű, de pangás van, na majd este dobom a táblát :)
Holnap doki, már annyira várom :D
Apa nincs itthon, főzni nem kell, egész eddig csak lústiztam :oops: , de már vasalnom kellene :roll:

Kép
mona76

Mamiblue:
[quote]m írta:ivel a csajoknál sem hirtelen indult meg, szerintem most sem úgy fog.

Erre azért ne fogadj! :)
Nálunk úgy lesz, ha hirtelen kell futni, hogy anyukámnak telefon, mire elkészülök, ideér, és a férjem visz.... ha napközben történik a dolog (mondjuk én minden gyerkőcöt éjjel szültem....), akkor apának telcsi, kb. másfél-két óra alatt ér haza, addig anyukám ideér a gyerekekhez. Szóval valahogy megoldom..
De kocsival egyedül eszedbe ne jusson!!! Hívj inkább mentőt! Nncs olyan szomszéd, aki vigyázna a kicsikre amíg valaki leváltja?

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Ildi:
Remélem összebeszéltek a pocaklakóink... az enyém is most máshol rugdos... bár az előbb épp a hólyagomon éreztem a lábacskáit... de hátha mégsem.. szóval a reggeli földindulás remélem azt jelentette, hogy fejre állt a kiscsaj...
Örülök, hogy a Tied tudja a dolgát!! :) Ha az enyém fejre áll, sztem megyek a sotéra vissza.... kész káosz ami a mávban van.... :(

Garfield? Imádom!!! Sztem a leghelyesebb macsek a világon! Ja, és a Mici mackóból a tigris a kedvencem! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hú lányok most értem haza a kórházból reggel 7-kor indultam, 9-kor odaértem szívhang, vérvétel, doki, méhszáj vizsgálat 13-kor uh. Tehát full szerviz. Hulla vagyok. A babucim kb 3kg ez jó, de nem fejjel lefelé ahogy gondoltam, hanem popsival lefelé. Nagyon el kell beszélgetnem vele, hogy sürgősen forduljon meg, ja és így mondta a doki, hogy nyílogat a méhszáj a külső is és a belső is.nyitva van. Ja és 36 hetes vagyok.
Kérdés:A házassági anyakönyvi kivonatot hol kell kikérni?
Annál az önkormányzatnál ahol házasodtatok, mert én Kaposváron házasodtam és Veresegyházon lakom, és ha igen személyesen kell vagy lehet levélben is eredeti kell vagy fénymásolat is jó????? :?:
Italoman:Már próbáltam új vonalzót gyártani, de nem tudjuk a menses utolsó napját és csak bénázok vele, nem tudom átcsinálni, az utolsó infó szerint 36 hetes vagyok. A szülés várható időpontja aug 1. bocsi

Kép
Kép
zeze

Monának akartam írni a vonalzó bénázást bocsesz.

Kép
Kép
zeze

Mi is hazaértünk a kórházból...
Szerencsére Lucassal minden rendben... méhszáj zárt, fejjel lefelé van kistöki... :lol:
Vendég

Sziasztok!

Ma délelőtt az idegbaj kerülgetett. Először elmentem a védőnénihez megkérdezni, hogy tényleg igaz-e hogy 300 napnál nem régebbi házassági akvi. kivonat kell, vagy elfogadják az eredetit. Megerősítette a dolgot és elnézést kért, amiért ő elfelejtett erről szólni. Azt hitte, itt Vásárhelyen esküdtünk, ez esetben nem kellene semmi, a kórház venné fel a kapcsolatot az itteni anyakönyvi hivatallal.
Aztán elkezdtem Szécsénybe telefonálgatni, ráment a fél délelőtt, mire vki felvette és közölte, hogy sorry, de az anyakönyvvezeztő szabin van, majd 2 hét múlva lesz, addigra írjak egy kérelmet, hogy mi kell és milyen célra. Aztán vagy megérkezik a papír időben vagy nem.
Mindenesetre holnap bemegyek az itteni akivi hivatalba, elvileg őket is kéne tájékoztatni, ha bármi változás történt volna a családi állapotomban, hátha ők is tudnak legalább egy igazolást adni, hogy a házasságom fennáll. Az egész úgy röhej, ahogy van. Úgy felhúztak! :twisted:
Na, megyek a fodrászhoz, hátha jobb kedvre derülök...
bee73

Mandala,
szerintem tuti összebeszéltek: az enyém is a napokban mozgolódott az átlagnál is többet és hevesebben, gyanítom, hogy akkor fordult meg. Drukkolok, hogy a tiéddel is ez legyen a helyzet! :) Garfield meg valóban a legjobb fej macsek a világon. Persze Tigris is jöhet. :wink:
Zeze,
vettem, hogy Monának szólt az üzi, szerintem ő is. :)
Bee,
ne idegesítsd magad a bürokrácia miatt, nem ér annyit. Ha sokat idegeskedsz, hogy fogunk egy napon szülni? :D

italoman

Kép
Kép

Kép
mona76

Ha valakinél valami nem jó, kiabáljon.
Valaki csinál már magzatmozgás számolász?
Hűha zeze, jó nagyot ugrottál :shock: :lol:
Nálam tegnap este nagyon mocorgott a babó, apa nagyon élvezte, de ma nyugi van :?

Kép
mona76

Mona:Köszka a táblázatot, mi zárjuk ezek szerint a sort!
Én még nem számolgatok, nálam is tegnap nagyon aktív volt, de ma szinte semmi. Ilyenkor persze pánik, pánik, pánik......
Már nagyon várjuk haza apát, hátha a jelenléte beindtítja Manókát :lol: !!!!

csajok, én annyira kivagyok, tiszta csík a pocakom, pedig nagyon rendesen kenegetem...... :( Mi lesz még??? :oops:

Remélem nagyon jól van mindenki? Kismamik,pocaklakók, babókák kitartást ebben a nagy melegben...... 8)

Kép
kis pupu

Jajajajaj én vagyok az elején!

Kép
Kép
zeze

csajok nem emlékszik valaki, hogy sziszike, és mirr-múrr kiscsajának is Hanga Petra lesz a neve, vagy én értettem valamit félre :oops:

Kép
mona76

Sziasztok!

Mona mégegyszer köszi a táblázattal járó fáradságos munkádért!

Zeze: ugye tudod édesem, hogy a sotén simán köll megszülnöd a faros gyereket? Beszéltél Etelkával? Most már aktuális lenne.. főleg, ha lóugrásokkal közeledsz a szüléshez? Én parázom.. de üzenem a kórháznak, hogy közel 99% és megyek oda szülni!!! A Mávban már megszüntek a szülések, mindenki a szabolcsba van irányítva, és ott nem lehet velem a gyerek, éjjelre elviszik, amúgy 3 óránként hozzák szoptatni... a sotén meg éjjel nappali rooming in van... szóval jelezd kérlek: RETTEGJ SOTE MEGYEK VISSZA SZÜLNI!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hello!

Mandala: Azt hittem, jobban ki fogsz akadni erre a hírre! De mintha inkább megkönnyebülnél, hogy visszamehetsz a SOTE-ra.:) Egy jó szülésznő aranyat ér! Nekem anyukám minimum 2 óra mire ideér, de azt mondta férjem, hogy ha éjjel indulna meg és pont nem lenne itt anyukám, akkor visszük a csajokat is, és nővéreméket hívjuk be a kórházba.

Nekem meg folyamatosan fáj, szúr...mindenem...szörnyű. Néha alig tudok fellálni is!:( Lehet , hogy tényleg már csak 2-3 hetem van hátra???

Hétvégén szereljük a kiságyat, majd dobok képet!:)

Pá: Judit

mamiblue

nekem anno sára anna volt, és most lejavitottad a táblázatban a hanga petrára, ez igy jó a táblázatban.
Mona jobban vagy már???

Kép
sziszike77

Mamiblue: lehet, hogy ez már a minden mindegy állapot... legyünk túl rajta és kész! Amúgy ha látnátok milyen a szabolcs u-i szülőszoba... hát, lányok! Sírav menekülnétek asszem Ti is a sotéra vissza...
Ja, a szülésznő.. igen, ő az egyik motivációm.... :) Holnap reggel hívom, hogy tapossa ki nekem az ösvényt.. úgy határoztam, ha befordult a csajszi fejjel, és már nem faros, akkor a szabolcsban is szülni kéne normal, szóval csaszi felejtve.. úgyhogy akkor meg inkább a sote... láttátok a képeket.. kicsit kultúráltabb, mint a függönnyel elválasztott szülőágyak normatíva.... :(

Jönnek a frontok.. lehet, hogy azt érzed?
Hú csajok.. Mamiblue is babázik nemsokáááááá :) :) :) :)

Na, majd csak figyeljétek meg.. túlélek mindenkit! Majd küldöm ezerrel a babajelentéseket.... én meg csak hízok, hízok és hízok.... a kis pinás meg jót röhög a hasamban... :)

Sziszike: a Petra név a fiam gyengéje... ovis szerelem... szóba jött nálunk is.. :) A Hanga meg az én szerelmem.... Homán Hanga... hát nem lenne szép? A férjem leszavazta.... :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?