A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Hát tényleg nyomi ez az időjárás, az én szemem is mindjárt leragad! 8)
Ma voltunk először csak kendővel sétálni! Elmentük kardiologiai vizsgálatra ahol a dokinő még meg is jegyezte, mennyivel könnyebb ezzel kimozdulni, ugye?:D
Hazafelé már el is aludt benne, aztán evett délben és azóta alszik :P

Én is elolvastam az előadást, tényleg érdekes volt!
Zita elküldenéd nekem is a táblázatot!
Előre is köszi (nanica@freemail.hu)

nanica

Akarom mondani nem ke hanem ki. :oops:
Vendég

Sagi, en pont ezt akartam irni! Nekunk remek napunk van, reggel ugyan volt egy tornaora, de mar alig sirt, csak amikor a nyakat buzeralja Marcsi, akkor sir nagyon, egyebkent csak huppog legorbult szajjal es uj poz utan abba is hagyja. Aztan szopi utan bolt, ahol Aron a boltos lanyok kedvence, majd fel 11 korul meglatogatott minden eddigi kozul a legkedvesebb kolleganom, egy 49 eves noci (ki nem neznem belole, imadnivalo vihora, nagyon fiatalosan oltozik es csinike), szetgyurmazta Ajront, aki ezt nagyon jol fogadta. Amikor o ment, jott egy mostani kolleganom, szinten szettrancsirozta Ajront, aki megintcsak nagyon elvezte a dolgot. Ettunk-ittunk, jot beszelgettunk, aztan o is elment, akkor en fejegettem egy kicsit, most pedig alszik a gyerkoc. Ma masodjara, egyszer mar bugyolaban aludt felorat (megint kellett bugyolalni, mert szetrendetlenkedte az agyat :D) Szoval nalunk is volt nagy aktivkodas, de semmi siras. Tok jo. Gyujtom a tejet, hogy este Aron vegig aludjon - ma mellettem alszik az agyban, mert nincs Gedeiapu, hajnalban elutazott es isten tudja mikor jon haza (asszem holnap este mar itt lesz, de tiszta ciki, mert nem vagyok benne biztos...)

Hat velunk ez van. Nekem nagyon jo a kedvem, nem is tudom megmagyarazni, miert. Tok vidam vagyok. Ha itt lenne, meg Gedeiapura se morognek, most nyugodtan a mosogatoban hagyhatna a mozzarellas tasakot :D
kami

Jaj, Kami jó olvasni téged... nálunk én szoktam a zacsit a mosogatóban hagyni :oops: :lol:

nanica

Na akkor minden mai bőgést Boldizsár vállalt át...gondolom tegnap megbeszélték... Reggeli átmeneti jókedv óta bőg, nem alszik (most épp igen, de már lila volt a feje az ordítástól). Az előző etetés óta 120 percet sírt folyamatosan, miután úgy bukta vissza a tejet, h spriccelt mindkét orrlyukán. Sose volt még ilyen, asszem ha nem tudom tőletek, h előfordulhat, totál kétségbeesek. Így viszont csak néztünk egymásra, aztán belőle kitört a sírás, én meg röhögni kezdtem (megkönnyebbülés, h kap levegőt).. :D Szegény, úgy megsajnáltam, még ölben hurcolászni is hajlandó voltam egy ideig.

Ági, Timi, köszi a könyvcímeket, pont ezekre a mondókákra gondoltam :D

Kép
Kép
agiboldi

Lora,
De jó a kép :) .
Így most nehéz lemérni az éjszakai szopi hatását a napirendre :( .

Pann,
Én már annyira várom. Kéne hozzá hátizsákot rendelni, no de ne legyek telhetetlen, majd ha használom, és beválik, akkor költünk még rá 8) .

Időjárás,
Rájöttem az összefüggésre az időjárás és a gyerek alvása között. Ha szar az idő, akkor nagyokat alszik, mert végre nem ordítoznak az ablak alatti focipályán a kisiskolás huligánok, és a nagyothalló nyugdíjasok, sem itt trécselnek. Délelőtt kétszer ébredt fel a fenti okokból kifolyólag :evil: , de aztán eleredt az eső… és 2,5-3 órát aludTUNK, aztán szopi, és ő még most is alszik, én meg új ember lettem :D !

Tegnap du-án furcsa jelenségre lettem figyelmes: csak fekszik a szőnyegén, szopja az ujját, és kábán néz (alvás mennyiségtől függetlenül), és ezt ma de-öt is csinálta. Remélem csak extra alvásigényről van szó, és nem lesz beteg! Jövőhéten 4 hós oltás, és utána rögtön utazunk, meg egyébként sem szeretném, hogy valami baja legyen. Még nem volt beteg, kicsit félek az elsőtől :? .

Orsi
Kép Kép
sno

Lányok,
az ilyen közérdekű infók, mint pl. ez a táplálási táblázat, esetében használhatjuk a közös e-mail címünket, hogy szegény tulajnak ne kelljen 10-szer elküldenie. Nem?

Orsi
Kép Kép
sno

Igen, jó ötlet a közös emailcímre kérni
:D
Zita, elküldenéd nekünk? 2007tavasziak@gmail.com
Orsi, ugye nincs szóköz a 2007 tavasziak közt?
Amúgy odaírtam a contacts közé az emailcímemet, ahogy Barbi tanácsolta.

Kép
Kép
agiboldi

Lorca, most olvastam a Rota oltásos topicban, h azt írod vigyázzunk a 7. napon a kakiks pelussal. Ez komoly? Jajjj... :shock: :D

Kép
Kép
agiboldi

Orsi ,
Küldenél jelszót!? Köszi
Vendég

Norcmorc:

Mézet 1 vagy másfél (már nem is tudom) korig nem ajánlják, mert egy komoly betegséget (botulizmust) okozó baktérium (?) spórái lehetnek benne. A cukor, ilyesmi, nem okoz betegséget rövidtávon, de azt sem nagyon javasolják, hiszen a gyümölcsök, zöldségek természetesen édeskés íze elég a babáknak, hiszen ők még nincsenek rákapatva a művi édesre. Persze szeretik, ez kódolva van bennünk, de szerintem ha már egészséges étkezésre szoktatásról van szó, akkor kezdhetjük azzal is, hogy nem azonnal rászoktatjuk a babákat a természetesnél édesebb ízekre. Elég ha ez bölcsiben/oviban megtörténik majd mikor látják hogy a többi gyerek csokit, túrórudit majszol.

Édesítőszert semmiképpen, az bizonyítottan rákkeltő.

Sno:

Sztem nem baj ha a fülébe megy a víz, de Zsuzsa fórumába írogat egy anyuka aki gyermek fül-orr-gégészeten főnővér, megkérdem tőle...

Hozzátápi:

Elnézést ha bárkit is megsértettem az irományommal. Próbálok semlegesen fogalmazni, és inkább információt mint ítélkezést nyújtani, de azt hiszem ebben PZita verhetetlen. :) Örülök hogy ide is bekukkantottál! :)

Időjárás:

Hát az én gyerekeim is elég nyűgösek, eddig ráfogtuk a hétfői oltásra, de nem tudom ez meddig lesz használható mint bűnbak. :)

Rólunk:

Szilvi egyre gyakrabban utasítja el a cumiját, úgyhogy a Barbinál tanusított viselkedésén felbuzdulva (ordított a cicin :?) most cumistoppot vezettem be. Úúúútálom ha elutasítják a mellemet (női hiúság? vagy anyai? vagy hogyisvan...) és hajlamos vagyok megsértődni ha a műanyag jobban kell neki. Úgyhogy most au naturel nyomulunk. Zsuzsánál kifejezett cumizavar miatt hagytuk el a cumit 7-8 hetes korában, és most nagyon örülök hogy nincs, mert a korosztályában látom/hallom anyukák hogy küzdenek hogy leszoktassák a gyereküket róla. Remélem Szilvivel is sikerül... mert azért azt veszem észre, hogy a saját magam leszoktatása a nehezebb, mert iszonyú kényelmes cumit nyomni a szájába ha sír, vagy cicin elaltatni minden alkalommal (bár ezt amúgy imádom, ha van rá lehetőség). És most hogy anyukámmal vagyunk nap mint nap, így van rá lehetőség. Ha egyedül lennénk, akkor meg se próbálnám.

Tali!!!

Akkor hétfő délhez mit szólnátok??? Az már túl késő? Remélem nem... Aki szeretne jönni, küdjön privit és küldöm a címet, útvonalat. Nagyon egyszerű, a kék metró végállomásától már látni a házunkat, úgyhogy azoknak is jó szerintem akik tömegközlekednek. Csak nálam ne várjatok olyan gyönyörű katonás rendet mint Ságinál vagy Barbinál. :? Mert az nincs.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Én is kérnék jelszót a közös email címhez!!! Köszi! :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Elküldtem a közös címre is, és az egyedi kérésekre is.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!
Amit az előbb írtam elszált de már nem is aktuális. Beni most uzsizik fött krumplit öszibarival. Úgy izlik neki hogy kurjongat evés közben nagyon édi és az apja eteti. :D Ami nekem még jobb mert itt ülhetek...

Orsi nekem is jöhet jelszó.Köszi :)

Beni is kicsit nyavajás ma elég keveset alszik az eddigi tapasztalataim alapján pedig hidegfrontban aludt sokkal jobban.De hát ki érti a csecsemőket.Használati utasítást nem kaptunk hozzájuk...

KépKép
csongria

Róki sajna én nem tudok menni a hétfői talira jelenésem van a Pszichinél, elfogyott a dilibogyóm...

KépKép
csongria

Hétfő nekem jó, ha Májusnak is, mert egyedül eltévedek bárhol, és ő is, de együtt (négyen) nem :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Roki!
Nekünk is jó a hétfő, úgyhogy mennénk! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Köszi Orsi!!!
Vendég

Róki,
Előre is nagyon köszi!!!

Jelszó,
Majdnem javasoltam, hogy felteszem a közös postafiókba :roll: …Látszik, hogy kipihentem magam.

Orsi
Kép Kép
sno

Timi!

Lucussal apuka van a vízben. Anyuka nem szereti a fürdőruhát, mert utolsó héten kb 5X5cm részen szétrepedt a köldök alatt. Meg még van rajtam pár kiló. Most kezdem a fogyókúrát 62ről szeretném 53-54re visszatornázni. Sajnos ez nem a terhesség miatt jött rám, hanem előtte a hormongyógyitól... :-(
De vkinek úgyis fotóznia kell...

Róki!

Én nem a kisbabának akarom édesíteni a dolgokat. Imádok sütni. Nekem sokat jelent a nagyi vasárnapi sütije, madárteje, rétese...stb. Kisgyerek korban azért módjával belefér egy kis nass. Az ilyenek édesítésére gondoltam. Meg mondjuk a reggeli kakaóéra. Vannak már jó növényi alapú édesítőszerek, de nem nagyon vagyok otthon a témában. De még van időm utánajárni.

Érdekes ez az idő! Luca húzza a lóbőrt egész nap, mint újszülött korában! 3 óra alvás után kaja, majd megpróbáltam ölbe venni, de 2perc múlva lógott a feje, mint egy kis madárfiókának!

Tudom, hogy korai, meg minden, mert csak pár napja irogatok, de esetleg mehetnénk mi is babatalira? Nem vagyok késelős sorozatgyilkos, ESKÜSZÖM! :-)
Vendég

Lehetne, h akinek az időjárásra való tekintettel alszik az aranyos kisbabája az most mind sajnál egy kicsit engem?! Miután kialudtátok magatokat persze.. :twisted: :lol: :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Ági!

Én sajnállak. :cry: De remélem melegben nem fordítva lesz! Hosszú még a nyár...
Vendég

Ágiboldi! Én nagyon nagyon sajnállak téged meg persze magamat is mert a jóllakott pocak ellenére nyekereg a gyerkőc. :D

Dobok egy két képet a nyaralásról bár nem látszik rajtuk különösebben hogy nyaralunk de ezek elég jól sikerültek!!! Kép Kép

KépKép
csongria

Még mindig nyaralunk... Kép Kép Kép

KépKép
csongria

Ági,
Én teljesen együttérzek veled!!! Hozd át Boldit, mert máshol mindig jól viselkedik!!! :D
Vendég

Hali!

Megjöttünk a Postáról, mert MEGJÖTT VÉGRE AZ ERGOM!!! :D :D :D

Gyorsan ki is próbáltuk, de Gergő azonnal nyűglődni kezdett, ahogy megálltunk (nem meglepő, minden közlekedési eszközön/ben ezt játsza:?), de most nem tudok hova menni vele az esőben, úh tettünk pár kört a lakásban és most letettem "nyígni" ( :lol: ) a szomszéd szobába.
Az Ergo nagyon-nagyon kényelmes, nem is érzem a súlyt (aztán majd erről még nyilatkozom egy hosszabb túra után is :roll: )!!! Szóval tök jó, alig várom, hogy mehessünk valahova! :D :D :D

Csináltam képet is, de nem találom a letöltő kábelt!!! Meg kell várnom, míg Ádám hazaér, mert nem tudom, hogy hova tette! A helyén nincs, a környéken...sincs! :x

Ági! Én nagyon sajnállak, és mélységesen átérzem a helyzetedet! :wink:
Vendég

Agiboldi! En is nagyon sajnallak, Aron most ebredt fol, megkapta a 6 oras vacsijat es vidaman tekereg az agyunkon. Jajj, es a cumisuveget utogeti. Itt egy felvidito video Aronrol es Pluto kutyarol :D

http://www.videa.hu/main.php?page=play& ... DToVivNaiG

Ettol biztos jobb kedved lesz :D
kami

Hehe, Áront nem lehet egykönnyen megfélemlíteni :D :D

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi én is nagyon sajnállak, de leginkább együttérzek veled. Brigi is egész nap nyüszizik. REmélem csak a front miatt.

Orsi,
hát igen nehéz most megállapítani, h a napirend vagy a front a nyüszi oka, de azért még folytatom. Nem igen hiszem, h a éjjeli kelés lenne az oka, főleg mert nem is igazán ébredt fel.

Róki,
én is mennék, de sajnos hétfőn jön vissza a sebész a szabijáról, oda kell mennem. De most már tényleg szeretnék én is egy babatalira eljutni, ha nem gond.
Legközelebb esetleg a Városligetben? Asszem talán már Lorca is írta ezt!
lora7

Ria
Tök jók a nyaralós képek. Biztos jó volt. Csak nem lecsó készült?(Egy kicsit éhes vagyok :)) Azért egy kicsit irigy vagyok az apuci etetés miatt. Persze azért imádok szopiztatni, de egy-egy ilyen vacak napon jó volna mindent itt hagyni kicsit kiszellőzni.
Azt vettem észre, h a fiúknak olyan férfias arcvonásaik kezdenek lenni. :D Benikét sem lehetne lánynak nézni sztem. Ue igaz a lányokra is. :D
lora7

Róki lehet hogy én is tudok menni mégis a talira 12-ig leszek a Nyírőbe utánna is jó ha megyek?

KépKép
csongria

Ria, Lora!

Sajnálom hogy nem tudtok jönni. :(

Norcmorc:

Jaaaa. Akkor félreértettelek. :) Zsuzsa 22 hónapos, én már simán adok neki cukrot és mézet is, kb másfél éves kora óta. Nekem muszáj sütni neki, mert allergiás a tejfehérjére, ezért semmi tehéntej fehérjét tartalmazó dolgot nem ehet (tejes kifli, kalács, kakaóscsiga, stb) úgyhogy az édességeket én szoktam sütni neki tejmentes margarinnal (mert a legtöbb margarinban van tehéntej) és növényi eredetű tejjel. Én sem szeretem a túlédes dolgokat, úgyhogy általában kevesebb cukrot használok mint ami a receptre van írva. A gyümölcsöt sosem cukrozom neki, anélkül is szereti. Igazából ő 1 éves koráig nem is igen találkozott édesített dolgokkal, mert nasit nem nagyon adtam neki, a gyümölcsöt nem édesítettem, teát, kakaót nem ivott csak vizet. Ha néhanapján kapott sütit vagy joghurtot, abban volt. Már ameddig ehetett ilyeneket, mielőtt kiderült az allergiája. Most már sokkal több cukrot fogyaszt, általában muffin formájában, de érdekes módon nem édesszájú. Inkább a sósat kedveli mint az édeset.

Talira pedig természetesen szeretettel várlak!

Ria!

Hehe, most olvasom a legutóbbit. Persze! Sőt, 12-kor kezdődik a tali, mert mi aznap reggel jövünk fel Balatonról Szilvistül, és nem szeretném ha valakinek várnia kellene az ajtó előtt mert késünk. Úgyhogy inkább azt mondom, kezdjük délben, addigra 1000% hogy hazaérünk. No meg addigra talán egy kicsit el is tudok pakolni a lakásban. :oops:

Pann!!

Hurrá Ergo! Én is nagyon kiváncsi vagyok a véleményedre! Sőt, ha egyik talira elhoznád, kipróbálhatnánk??? Tudod, én hordozóőrült vagyok.

Szopi kontra cumi :evil:

Szóval tök jó hogy pont most írtam, hogy már nem cumizunk, hát kb eddig tartott. Szilvi olyan üvöltésbe kezdett este pont fürdetésidőben, hogy csengett tőle a fülem. Mondjuk egész nap elég nyűgös volt, de általában a kádban felvidul, most is így volt. Együtt fürdött a két lány, és Zsuzsa még a kádban ült anyukám felügyelete alatt, én meg a szobában próbáltam Szilvit valahogy (főleg szopival) elaltatni, de 20 perc visítás után feladtam, otthagytam. Visítva. :evil: Aztán cseréltünk anyuval, én mentem Zsuzsához és ő elaltatta Szilvit valahogy, amiben volt egy kis cumi is, de hát nem fogom neki azt mondani, hogy ne tegye, mert nekem sincs jobb ötletem, sőt, örülök hogy átvette egy kicsit hogy közben Zsuzsával tudtam foglalkozni. :(

Nem tudom mi a fene baja lehet, odafordul, kitátja a száját, de aztán ahogy megpróbálom berakni a mellem, sírva elfordítja a fejét. Vagy bekapja egy pillanatra, aztán abbahagyja és üvölt tovább. Vagy szopik pár percig, és minden átmenet nélkül üvölt. Ezt eljátssza egy párszor egy nap, amúgy rendesen szopik. Szóval nem értem. :? De hihetetlen frusztráló...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok, mi lenne ha a gmail címünkre küldeném az instrukciókat a hétfői talival kapcsolatban? És ott mindenki meg tudja nézni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kami,
Igen, az sokkal logikusabb, hogy ha nappal alszik, éjjel nem. Natinak nem erőssége a logika. :wink:

Norcmorc,
Fogzásra jó ötleteim nincsenek. A homeoban hinni kéne, nekem az nem megy. A placebó hatás nem tudja kifejteni nálam így a hatását. Az antibiotikumban és társaiban hiszek, de azokat meg azért nem szedem/adom a gyerkőcöknek. Szoktak borostyán nyakláncot adni a gyerekre (ettől enyhe röhögő görcsöm szokott lenni). A hűtés segít meg a rágcsálás. Natinál az vált be, hogy párszor jól megharapott és ez feldobta annyira, hogy már nem is érezte. A Dentinoxot szokták még adni, a gél formája állítólag jó, de ha nektek nem jön be, akkor nincs jobb ötletem. Nekünk csepp volt, azt pláne ne vegyél sztem.
A Panadolban paracetamol van, attól Natinak hasmenése volt. A Nurofent jobban "szeretem", annak ibuprofen a hatóanyaga, jobban viseli. A kúpot nem próbáltad? Az egy kicsit kevésbé durva.
Édesítőszerek babáknak nem jó. Mézet egy éves korig nem ajánlják, a virágpor allergizál. Cukrot sem kell tenni bele. Ha üvegest adsz, olyant, amiben van hozzáadott cukor később azt a szintet kell fenntartani.
Babaúszáspárti vagyok. Csak túlságosan para hozzá 8) Nagyon jó a mozgásának. A búvárreflex meg amúgy is sokat segít. :lol:

Timocska,
Szerencsére nincs több dokizás. Hacsak nincs újabb jelentkező. Remélem újabb két évig nem kell arra járnom.

Orsi,
A baba fülébe nem szabad, hogy víz menjen. Meg tisztítani sem szabad pálcikával (mikrosérülések külső hallójárat gyulladást okozhatnak), csak olajjal. De úszni azt lehet, 3 hónapos koról. Így nem tudom igazán a választ. Szabinak mindig belemegy a víz a fülébe, eddig megúsztuk. Ma meg a tej spriccelt bele, pedig csak egy pillanatig bámészkodtam el.
Jó kis éjszakátok volt. :? Feldob, ha azt mondom, a szopis babáknak kisebb az esélye a fülgondokra? :wink:
Küldenél egy jelszót? Egyszer csak eljutok oda is.

Zita,
Köszi a linkeket. :D Már mazsolázgattam belőle. :)

Lora,
A tápis kaki elég büdös. Még az a 30 ml is sokat ront a helyzeten, de semmi baj nincs ezzel, ez a normális. Nehezebben emészthető. Szerintem is lehet abban valami, hogy a felébresztés megzavarhatja az éjszakát. Csak itt két rossz között kell dönteni, nekem inkább az ébresztés jön be. Ha hajlandó felébredni annyira, hogy egyen.

Bigsis,
Miért akar gyógytornászt a dokid? A torna mindig jó, de miért fenyeget? Hogy nincs kéztámasz?

Ágiboldi,
A rotás dolgot az orvosi ajánlásban olvastam. Mikor adatod be? A 24. hétig kell a másodikat is beadni, tehát az elsőt a 20.ig.
Nagyon nagyon sajnállak a babaordítás miatt. Nem is írom le akkor a napunkat. Bár anyukám ma volt, így nekem is volt némi szívás :D Persze nagyon szeretem az anyukámat, de vannak megjegyzései. :lol:
Ha bármikor hasonló probléma van, mégiscsak egy kerületben lakunk. :D Hozd el, majd itt megint alszik egy jót.

Róki,
Sajna nálunk hétfő oltásnap. :cry:

Kép KépKép
lorca

Sno:

Válasz a füles kérdésre:

Rokica
persze hogy mehet víz a fülbe!!!Én Pannit ötnapos korától úgy fürdettem, hogy benne feküdt a kiskádban, mko.-i fülcsije teli vízzel.
Akinek már volt hallójárat gyulladása annak szokták mondani, hogy pl.uszodában ne érje víz a fülét.az otthoni kádban meg csak Ti fürödtök, idegen baci, vírus nem kerül bele, meg ha nem fogékony rá, akkor akár úszhattok is Szilvivel!
szóval nyugodtan mehet víz a fülbe.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó éjt mindenkinek!!!!

Luca

Kép
Vendég

Jóreggelt! :)
Lillust annyira megviselte a tali, hogy tegnap este 7-től ma reggel 7-ig aludt! :D :D Persze azért 10-kor meg álometettem és 4-kor kelt magától. :) Többször kellene ilyet szervezni! :lol: :lol:

Ria!
Jók a képek, szépek vagytok! :) És azért látni, hogy nyaraltok! :D

Pann!
De jó, hogy végre megvan! Majd alkalomadtán bemutatót tarthatsz mindenkinek, mert úgy érzem, mindenki kiváncsi! :)

Róki!
A cicin ordítás sokunknál volt már asztalon! Mint említettem, van úgy, hogy az üres cumisüveggel tudom cicire csalogatini. Ez főleg akkor van, ha torkaszakadtából ordít! :shock: A játszócumit nem akarom kidobni, mert kábé az az egyetlen eszköz, amitől ilyenkor megnyugszik annyira, hogy ne liluljon el! :shock: :shock: Nem tudom miért van, de néha elalvás előtt van egy fél óra üvöltés, meg este. Remélem ez csak átmeneti állapot, mert ha sokáig így marad, tényleg felmondok! :D :D

Lorca!
Milyen oltást kapnakmár megint a gyerkőcök? Mintha a múltkor is kaptak volna valamit! Vagy az már egy hónapja volt?
:roll: Kár, hogy nem tudsz jönni.. :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

Jóreggelt:

Ma reggel mindkét gyerekem hisztivel indított, Szilvi előadta újra a cicin ordítást, most lent méltatlankodik a járókájában. Hálistennek diszkrét hangfokozaton, de kezdi turbózni magát. :roll:

Timi:

Az a baj a cumival, hogy nemigen akarja elfogadni, és ha már így van, én inkább nem tukmálom. Pedig néha elfogadná, és akkor tényleg jó lenne. De most bekeményítek, mert ez a tukmálás szerintem egyenértékű a szándékos rászoktatással, mikor pont az ellenkezőjét szeretném...

Tali:

Az infót elküldtem a közös email címünkre. Azért aki jönni szeretne, jelezné nekem? Csak hogy tudjam hány emberre számítsak. Köszi!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Remek ejszakank volt. 2x, igaz, Ajron folsirt almaban, mindketszer gyors cici, vissza is aludt. Nagyjabol ennyi is volt az ejszakai akcio :D

Most Pluto kutyat buvoli tisztes tavolsagvbol es persze kozben ugy tesz, mintha kuszna, mikromennyisegeket. Viszont mar nem ordit kozben!!!

En pedig azt se tudom, mit csinaljak ma... kene menni gyogyszertarba, boltba ugyebar, postara... asszem kezdek a postaval es hazafele jovet gyogyszertar. Csak meg azt kell eldonteni, hogy babakocsi legyen vagy kengu...
kami

Jó reggelt!

Mi tegnap is talin voltunk, bár szűkebb körűn ;) Ilyen még nem volt: mind a 3 gyerek nyivákolt szinte egész nap :? Gondolom a front miatt... Aztán Emma estére beájult szerencsére!

Hétfőn megint tali? De jó de jó!!! Nekünk jó! :D Róki! Mi szeretnénk menni! :D A házra emlékszem, még pocakosak voltunk, amikor egyszer Timivel elfuvaroztál minket :P

Nanica! Nekem egy sony P200-asom van és ezek mind automatán készültek! Előtte egy elég komoly gépünk volt (Gábor hobby-ja a fotózás): egy Canon EOS 300D, de az inkább a spec beállításokkal csinált jó képeket. Aztán amikor Emma már a pocakban volt, akkor cseréltük le, mert nem akartunk lemaradni a jó pillanatokról azért, mert állítgatni kell a masinát. Arról nem is beszélve, hogy az egy dög nagy gép, ez meg egy kis kompakt - mégis jobb képeket csinál automatán.

Sági! Örülök, hogy jól vagy :P Lorca? Nálad is vége a tortúrának?

Hozzátápi: visszakerestem amit Lorca írt, mert elsőre meg sem maradt bennem, hogy személy szerint szánta volna vkinek - aztán másodjára sem így láttam... Sok mindenben lehet eltérő vélemény, nem érdemes senkinek magára vennie ezeket! Ennyi erővel én minden anyatejes témánál megsértődhetnék ;) A stílusra meg lszi figyeljünk, mert a feszkó senkinek sem hiányzik! Szerintem...

Ágiboldi! Nem nem! A csukott szemes nyikorgásból Emma is kivette a részét :D :? :( vagy nem is tudom milyen fejet tegyek ide :lol:
Ja, nekem még a Hóc hóc katona is megvan! Abban is vannak jó kis egyszerű mondókák ;)

Lorca! A homeos dolgokkal ugyanígy vagyok :? Ezért nem is szedtem az Urtica-t...

Pann! Nagyon kíváncsi vagyok az Ergora! Elhozod hétfőn? OK, hülye kérdés volt :D

Na, megint indul a nyekergés :? Megyek... Ágiboldi! Sajnálsz most kicsit engem? ;) :lol:
Vendég

Köszönjük a kék szemes dícséreteket :P Ezen felbuzdulva felteszek 2 képet, tegnap csináltam út közben Emmáról :D

Kép
Kép
Vendég

Jó reggelt,

Mi is úúúúgy mennénk talira :cry: :cry: Annyira kiváncsi vagyok a babákra élőben, meg persze a mamákra is. Megnézném Sebi mit szól a többi babához.
Pláne, hogy tali után mindegyik alszik éjszaka... nálunk a nappalok tök nyugisak, olyanra, hogy egész napos nyüszögés, hosszú sírás, már nem is emlékszem. Viszont éjszaka...ma fél11-től kezdte az ébredéseket, 4-kor tudtam visszafeküdni a helyemre, addig szopi, kisebb nagyobb megszakításokkal. Fáradt vagyok :evil: Megint napközben kell aludnom, ami vagy sikerül, vagy nem :(
Ha visszamegyek dolgozni, 3 műszakot fogok vállalni, ne menjen kárba, hogy átszoktattam a szervezetemet az akármikor-alvásra.

Róki,
köszi a "fülest" :D Ez jó hír.

Orsi
Kép Kép
sno

Ágiboldi! Továbbra sem kell iwiw meghívó? Uncsitesóm felajánlott egyet ;)
Vendég

Barbi!
Nagyon jók lett Emmáról a képek, a második különösen! :) Sajnálom, hogy nyüszis a kiscsaj. Szerintem az idő és kész. Nem lehet, hogy egyszerre romoljon el minden baba! :?

Orsi!
:cry: :cry: :cry: :cry:
Sovány vigasz, de semmi sem tart örökké. Lehet, hogy tényleg társaságba kellene Sebit vinni. Vagy hozni a talira! :D :D

Megint tökre fúj a szél, b.kocsival le sem merészkedem. Pedig boltba kell mennünk, kong a hűtő.. :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Nekem is van egy felesleges iwiw meghívóm!!! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

A reggeli szopinál kiváncsiságból megmértem, hogy mennyit eszik Lillus: 150 gr-ot mutatott a mérleg. Azt hiszem, ez jó. :D (na, nem mintha aggódnék miatta)

Tegnapi művészkép: láblógatás a kiságyból
Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi, együttérzek, és csatlakozom. Megint kezdődik a nap :twisted:
Orsi, nem cserélünk egy napra gyereket? Te éjszaka alhatnál egy jót, én meg nappal nem térnék ki a hitemből...
Ordít mint a sakál, mert nem akar elaludni. Ok, ne aludjon, nem muszáj, de akkor válasssza ki, h a lakás mely pontján, játszószőnyegen, ágyon vagy pihenőszéken szórakoztatja magát csendben. Vagy ok, szórakoztatom én, de akkor ne nyavalyogjon közben.
Most ordít...

Róki, mi mindenképp megyünk hétfőn, már csak ne egyedül hallgassam alapon is... bár vendégségben mindig jól viselkedik..

Kép
Kép
agiboldi

Barbi!
A Lillusról készült képeket elküldenéd eredeti méretben emilben? Köszi!

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!

Róki! Mi nem tudunk menni a talira, mert a Balcsin leszünk! :(
Az Ergo bemutató még várat magára, de a következő talira már biztos összejön a dolog! :wink:

Most megyünk Nagymamázni (de fura, hogy anyukám lett a nagymama :lol:), és megkérem, hogy csináljon képeket, mert amit tegnap csináltam, azon nem sok látszik a hordozóból, :oops: de azért felteszem:

Kép
Vendég

Timi! Sajna utólag vettem észre, hogy a kicsinyítésnél véletlenül rámentettem az eredetire az összes képnél save as helyett :( Úgyhogy most mindegyik csak ekkorában van meg :(
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?