A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Amúgy a kedvenc bababoltom a www.bababolt.elcht.hu igaz az áraik nincsenek fenn a honlapon, de nyitvatartási időben telefonon megmondják. Sztem nagyon olcsó! És nekem van -10% kártyám. 90e fölötti egyösszegű vásárlás után adják.
Vendég

persze rosszul írtam www.bababolt.echt.hu
Vendég

Nóri
Mi ez, hogy nem lehetünk adóstársak? Erről én nem hallottam. Akkor most lapítanom kéne a bank előtt?
Ja és köszi a út meghatározást. :)

Ria, akkor te a BVSC közelében laksz?
lora7

Na megjöttem és csodák csodájára túléltem a több mint 30 perces bölcsességfog kíhúzását. Nem kellett felmetszeni de beletört a gyökere aztán azt nehezen tudta kiszedni . Tiszta seb a szám mindenhol megsérült. :( Holnapra biztos tele lesz aftával... 3 szurit kaptam miután közöltem hogy a gátmetszéshez 30 ml lidokaint kaptam (10-20 az általános). Szóval nem volt piskóta de most sokkal rosszabb. Még jó hogy itt írni kell és nem beszélni... :lol:

Megkérdeztem a fogorvost hogy ha már látszik a két kis fehér csík az inyén az a fogat jelenti-e és azt mondta hogy igen, a csík megjelenése után kb 1 hónap. Hát majd meglátjuk...

Megvettük az új tápszert nagyon kiváncsi vagyok hogy meg fogja-e enni.

Norcmorc ismerős vagy erre felénk? Ja és úgy tudom hogy a BP Bank figyelembe veszi a Gyedet. Uncsimék most intézik.

Beni bébi alszik szépen. Tök jól kialakult hogy 3 x alszik egy nap és nagyon sokszor azonos időbe. Úgy örülök. :D

Kami neked a játszószőnyeged az habtapi? Hol vetted?

KépKép
csongria

Lora!

Aztán rájöttem, hogy bonyolultabban nem is írhattam vóna. Elég lett vóna a BVSC, mer azt mindenki ismeri :?

Nem lehetek adóstárs-ERGO (:-)) nem lehetek tulajdonos, mert ha a fele az enyém, a másik fele a férjemé akkor ha csak az ő felét finanszírozom be min 75% önrész kell. Akkor meg házat nem tudok venni, max kutyaólat.... :-) Ha nem lehetek tulajdonos sztem szocpolt se kapunk... Hihetetlen mert viszonylag jól keresek (ha dolgozom) apu ügyvezető és saját cégei vannak (3is és egyik sem veszteséges!!!) Nem minimálbérre van bejelentve! Van 15m Ft kp és 29 amit venni szeretnénk!!!! 14 hitel kellene, amit simán ki tudnánk fizetni, mert apa autóját a cég fizeti (üzemanyag, biztosítás stb) az enyémet most vettük és azért engedhettem meg az újat, mert a tandíjat nem kell fizetnem szeptembertől az egyetemen, ami évi 400e. A tölesztő meg kb 50 havonta. Használtra is lett volna 25 legalább!!!! Szóval ezen kívül nincs hitelünk. Mondjuk mire lenne, a hűtőre? :-)
Vendég

Igen Lorca a BVSC közelében lakom onnan séta kb15 perc. Te hova tartozol véőnői és gyermekorvosi téren? Na ezt jól meg fogalmaztam.. :oops: Szóval melyik utcába?

KépKép
csongria

Ria!

Igen! Ismerem a XIV kert mint a tenyeremet.. Amúgy a tengerszem u.-ba jártam teniszre, ha mond ez vmit!
Vendég

Norcmorc tényleg kérdezzétek meg a BP bankot!!!

KépKép
csongria

Bocsi nem Lorcának hanem Lorának címeztem a kérdést... :oops:

KépKép
csongria

Úgy látszik megártott a sok lidokain az agyamnak... :lol:

KépKép
csongria

Norcmorc igen! A Tengerszem közben lakom.

KépKép
csongria

Ria!!!

Köszi, de bonyolultabb a helyzet, mert csak a K&Hnál lehetett volna szerződni az ingatlanra (projekthitel van rajta, ha mond ez vmit) Sebaj, jövőre is lesz még eladó ház!!! Csak már úgy költöznék!
Bár Budaörs az ország leggazdagabb települése. Van itt minden. Kb 20m-ként eu játszótér, rengeteg ovi, bölcsi iskola uszodával...stb. Ha 1 évnél régeben vagy ide bejelentve 60e Ft-ot utal a város a babakötvényedre. Csak úgy! Bár egy kis kuytaól is 40milliónál kezdődik sajna!!!!
Vendég

Igen mi is a K&H-tól vettnk fel mert ott volt a projekthitel...

KépKép
csongria

Ria
Mi a Csertő parkba tartozunk. Te biztos máshová, mert azért elég messze van tőletek. A Városligetben szoktunk sétálgatni, ami viszonylag közel van hozzátok. :)
lora7

Két gyerek:

Lehet hogy a nagyobb (mint másfél év) korkülönbség tényleg gázosabb abból a szempontból, hogy fürgébb és szófogadatlanabb a nagyobb. Egyre inkább az a benyomásom, hogy szerencse kérdése a dolog, van akinek ez válik be, van akinek az, és mindegy milyen korú a nagytesó, minden kort megnehezít a kistesó érkezése.

Bozótka!

Szeretettel várlak. Az útmutató meg a cím a közös email postaládánkban van. Van hozzá jelszavad?

Lábnövekedés:

Sajnos a terhesség egyik maradandó emléke. Mint a csíkok. Emlékszem mikor Zsuzsával teherbe estem, olvastam a Barátnőim a terhességről c. művet, és nagyon jó volt abból a szempontból hogy az ilyen jellegű problémákat érzékletesen ecsetelte. :) Úgyhogy fel voltam készülve lelkileg.

Mit tud egy 22 hónapos pár óvatlan pillanatban produkálni (avagy a "mire jó a járóka" folytatása):

1. Kihúzgálta a fürdőszobában a fiókokat, egy fésűt elcsent, a nylon zacskókat széthajigálta, és mikor észrevettem mit csinál, már a borotváknál tartott. :shock:
2. Rájött, hogy a galériaágyra vezető létra olyan mint a játszótéren a csúszdáé, magyarul hogy fel tud mászni rá. :?
3. Kivette a dobozából a Micimackó DVD-t, majd belerakta a szerinte megfelelő eszközbe hogy megnézze. A baj csak az, hogy a szerinte megfelelő eszköz az a videólejátszó volt. Fél napig kerestük a Micimackót, és csak akkor jöttünk rá mi történt mikor megpróbáltunk egy kazettát rakni a videóba de nem ment. :)
4. Egyszer csak megjelent a kezében egy olivabogyós üveggel (amit ha elejt akkor jól megvágja magát). Gondolom kinyitotta a hűtőszekrényt és kivette belőle, mert azt akart enni.
5. Az emeleten kidugta a fejét a korlát rácsai között.

Ezt mind ma. :?

Ha nem is járóka, de egy olyan terület ahova le tudod rakni a gyereket és ottmarad és nem tesz kárt semmiben, ilyen kell minden lakásba. Mondjuk egy gyerek mellett még meg lehet csinálni hogy nincs ilyen és nem is gyerekbiztos a lakás (mint a miénk... :roll:), csak éppen iszonyat fárasztó mert MINDEN PILLANATBAN figyelni kell hogy mit csinál. Két gyerek mellett már nem lehet megcsinálni, hogy nincs hova bezárni. Lásd fent. Nem véletlen, hogy Zsuzsánál még nem volt járóka, de Szilvinek már születése előtt volt. (Igaz, akkor még Zsuzsának volt célozva, de ő most is csak akkor megy bele ha ő akar... )

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megjöttünk, úh gyorsan felteszem a képeket, aztán visszaolvasom a napi termést! :D

Elölhordozás: Kép Kép

Csípőhordozás: Kép

Háti hordozás: (most csak a bemutató kedvéért, így majd csak akkor, ha egy kicsit nagyobb lesz)
Kép
Vendég

barbi
nekem sem nőtt a lábam (pedig lelkem mélyén bíztam benne, h elérem a 36-ot), de olvastam még régen, h előfordulhat, h a hirtelen súlyváltozástól szétcsúsznak a csontok ilyen-olyan irányban és ez eredményezhet méretváltozást. úgy rémlik nem n fog visszamenni, szvl cipőcsere :)

súly
kele 5580 gr volt hétfőn, szvl van még baba 6 kg alatt... pedig sztm nem sovány, olyan kis pofás a lelkem

járóka
én szeretnék, pont azért amit róki írt. egyrészt a rend se vlmi csúcs nálunk (és bár törekszem a javulásra - főleg a talik után :wink: ), azért kutyából nem lesz szalonna. meg hát sztm praktikusabb, ha vlmelyest a gyerek alkalmazkodik hozzánk, nem mi válunk ezerszázalékig bababiztossá. a lényeg, h nem bababörtönnek szánom, nyilván, ha egy helyiségben vagyunk és tudok rá figyelni, kúszhat-mászhat kedvére, de a klotyóról nem szeretnék berohanni, mert túl nagy a csend. (hehehe, lehet, h be se tudnék, a pisilőizmok igen lassan regenerálódnak nálam - nesztek kukkolók :twisted: )
viszont én is fájlalom, h használtan se n látok olcsót

kami
köszi a telszámot, a múltkor innen hajtottak el, h mit ugrálok, de majd megpróbálom mégegyszer, hátha nem mindig az a nő van.

drusza
szeretném megnézetni kelét, mert hason nem n szereti emelni a fejét (más kérdés, h a sima hasonfekvést is utálja), és tornán is sírvafakad amikor a labdán ez a gyakorlat jön. hátha van vlmi trükk, amivel rá lehet venni. ill, ha baj van, akkor jöjjön mielőbbi segítség, ha meg ez normális, akkor ne ezen járjon az agyam folyton.

ágiboldi
én is ezen gondolkoztam tornán, h ez tökjó, h a csajszi ugrál boldihoz, anyu meg nyugodtan tornázhat :lol:

ria
ügyi vagy a fogorvos miatt. sajnálom, h ennyire fáj, sovány vigasz ugye, h gyakorlatilag nyaraltál :lol:

majus3

Majus!

Mondd azt, hogy szeretned, ha egy gyogytornasz kimenne hazhoz, adjanak egy keruleti gyogytornaszhoz teloszamot. Elvileg kotelesseguk! (Bar lehet, hogy azt mondjak, vidd be Kelet a kozpontba... Moszkva ter kornyeken vab, ha jol tudom...)

Figyu! Melyik keruletben is laksz? Megprobalok a neurologusomtol kerni abba a kertuletbe valakit. O is ugy adta az enyemet, nem a kozponton kerwesztul inteztem.

De ha csak 1 alkalomrol van szo, lehet, hogy meg Marcsi is elmegy hozzatok megnezni Kelet 1x. Akarod, hogy ot megkerdezzem?
kami

kami
n n ari vagy!! IX, ker, boráros térnél. ha nem gond, esetleg kérdezd meg a marcsitokat, eljönne-e egyszer, tényleg csak azért, h lássuk, van-e gond. a központban azt mondták végül (mert nem is értette, h ha nincs "papírom" akármilyen sérülésről/elmaradásról, akkor miért akarom a vizsgálatot), h időpont nincs, csak szeptemberre és csak V. kerületi gyógytornászt tudott "de mindenki n elfoglalt". én meg úgy gondolom, h ha már nem vihetem "hivatalos" helyre, akkor legalább megnézni jöjjön el ide vlki. de ha a marcsinak nem fér bele az idejébe, akkor felhívom majd őket újra, nem gond, engem csak egyszer lehet lerázni :wink:

majus3

Majus! Holnap reggel 8-ra jon Marcsi, beszelek vele. Ha neki messze lenne, akkor is kiszedek belole egy IX. keruleti gyogytornasz-teloszamot. Biztos ismer valakit, szokott a kp-ba jarni. Egyebkent a mult alkalommal, mikor emlitettelek neki, kerdezoskodott, hogy hol laksz, lehet h epp azt fontolgatta, hogy o nez meg teged. Na, majd holnap kiderul. 9 utan jelentkezem itt a valasszal, oksa?

Joccaka mindenkinek, megyek Ajronozni (olyan kis edes, szetszedett egy ujsagot... darabokra... tiszta kiskutya... :D Amikor megallok elotte az agyon, ram nez a kartamaszabol es elmosolyodik, szetszalad a szaja a ket fulehez es a szeme is kis huncut lesz :D Ugy imadom, rosszcsont ebadta kolyket :D), lassan kapja a cumisuveges 110 millit, hogy tudjunk aludni...
kami

kami
n n köszönöm!!!!

pann
hűűűha, n menősi ez az ergo. asszem majd kérhetsz tőlük százalékot (mint mazsi a moremilktől). sztm a köv talin, amire el tudtok jönni az összes anyuka ki akarja majd próbálni :lol: (én mindenképp)

majus3

Máus!

Szintén gyógytornász praktika: tegyél egy összetekert törölközőt a mellkasa alá Kelének. Kb úgy, mint a képen, csak kisebbre tekerd, mert béna voltam! Így csak a buksiját kellene támasztani, és erősödik a kis karja!!!!
Kép

Kép mai program .-)
Vendég

Voltunk az Auchanban. Szabi teljesen megrémült, amikor rájött, hogy lassan 8 óra és ő még mindig a kocsiban ül. Nálatok ragaszkodnak a bébik a napirendhez? Natit soha nem érdekelte, akár 10kor is elnézelődött a boltban. Vagy elaludt simán. Szabi ezzel szemben 7kor szinte percre pontosan szokta elkezdeni a de jó lenne már aludni című nyaváriát.

Lefejt tej:
Szerintem is elég szörnyen néznek ki az úszkáló zsírdarabkák. Amikor először láttam, hogy vastagon áll rajta a vaj, elég sokáig filóztam, hogy az meg mi a manó. :wink:

Orsi,
Ne aggódj bébiméret miatt. Egy féléves baba mérete sem igazán támpont a "végleges" méretet illetően. Azt kb 2 évesnél lehet sejteni.

Lora,
Egy linken szoktam megnézni a növekedést.
http://www.babycenter.com/toddler/toddlerdevelopment
Ennek az alján van a Growth percentile calculator, első oszlop alulról a harmadik. sex:girl age:kor hónapokban (months) length:hossz centiben, weight:súly kilóban, Head c : fej körtérfogat centiben. Get...az eredményt adja. Bocs, de nem emlékszem, hogy állsz az angollal. Onnan már százalékban adja ki. Nem azt a skálát használja, amit a védőnők általában, hanem négy nagyobb merítésű felmérésből veszi az adatokat, nem pedig egyből. Ha jól emlékszem.
Az ágyat úgy tettem bababiztossá, hogy ráterítettem egy takarót, arra a babát és az ágy szélére a takaró alá párnákat tömtem. Így nyersz pár hónapot. Igaz, nekünk csak az egyik oldal egy része volt veszélyes, ha nem a sarokban áll az ágy, macerásabb. Nagggyon fontos, hogy bababiztos legyen a lakás.
Ha a Városliget a sétacélpont, tudnánk egyszer csatlakozni. Nincs messze tőlünk.

Norcmorc,
Nati is hasonló paraméterekkel állt 3 hónaposan. Most egy elég jól megtermett kétéves, de egyáltalán nem számít kirívóan nagynak.
A kutyával sikerült már megismertetned Lucát? Hogy fogadta? Nekem egy cicám volt Nati előtt. (nyugodjék békében..) Teljesen fel volt háborodva, hogy Nati születése után nem aludhatott az ágyamban. Addigra már több hónapja itthon lebzseltem (aranyélet :) ) és nagyon hozzászokott.

Csongria,
Gátmetszéshez kaptál fájdalomcsillapítót? Azért jó bennfenntesnek lenni. :wink: Nálam az simán verte a szülést.

Rókica,
Nekem is az az érzésem, hogy nem a gyerek kora dönt, hanem a szerencse a tesókérdésben. :roll:

Mire jó a járóka (Róki után szabadon, folytatás):
Nati 8 hónapos, nem tud mászni, csak ücsörög. Kiugrok a wcre, visszatérek, Nati már a több méterre lévő egyetlen virág leveleit rágja, közben megtanult felhúzódszkodni is a kis asztalra.
Nati nincs egy éves, járni már tud. Békésen ül a szobájában. Kiszaladok a wcre. Gyorsan vissza, csak azt látom, hogy egy popó fordul be a galéria rácsa mellett. (2m magas, meredek)
A wc a legveszélyesebb helyiség!!! Bár ott egy mászó gyerekkel ritka a magány. :lol:
Asztalossal nem lehet csináltatni? Ennyiért lehet, hogy még jobbat is csinálna.

Pann,
Nagyon szupi a hordozó! Voltál már nagyobb sétán?

Május, Ágiboldi,
Irigykedek a torna miatt. Sajan az a 2 óra nem egy gyerekbarát időpont. :( Nincs más időpont? Esetleg délelőtt? Persze lehet, hogy akkor rájönnék, hogy simán csak lusta vagyok, de hátha nem :)

Kép KépKép
lorca

Hehe Május, köszi a kukkolók nevében az infót :lol: Sokan vagyunk így ezzel :D :D

Lorca, asszem ilyen pici babáknak csak ez az időpont van, de megkérdezzük legközelebb! Én is kaptam ám fájdalomcsillapítót a gátmetszéshez, nem éreztem semmit belőle.

Ria, egy hős vagy bölcsességfogilag, én még halogatom, pedig nő az ínyem falán... aligha a megfelelő helyen, de amíg nem fáj addig nem veszek róla tudomást 8)

Pann, irtó jó a hordozó, majd hagy próbáljam kiii!!! :D

Kép
Kép
agiboldi

Lorca!

Luca annyira nem dundi, mint hosszú... Többnyire 74-es ruhákat hord. :oops: Nem tehetek róla! 2 naposan, sárgán már 80at cicizett. Csak ezért nem tartottak benn. Húgom 1,5 évesen még nem tudott állni, annyira kövér volt! Nem bírta a lábacskája a nagy súlyt. Most 165cm és 45kg. Ebből tényleg nem lehet semmire következtetni. Én 53cm-vel születtem és 168 vagyok. A 189cm-es férjem meg csak 50m-vel született!

Barbi!

Megnézem Neked (meg magamnak) az elefániban a járókát 120X120as. Pont jó méret. Holnap megírom, mennyi pénz!!!

Jó éjt!!!
Vendég

Nóra,
nagyon megköszönném, ha beszkennelnéd azt a tornaleírást! Sőt, talán Májusnak is jól jöhet, ahogy nézem...
Hajrá Május!!

Ja, Lorca te éredeklődtél, h miért kell: most vette észre a dokinő (eddig nem :( ), hogy Roli felsőteste hypotón(usos?)-gyengusz a karja és a válla és így nem hajlandó rendesen támaszkodni. + Amikor karjánál fogva ülésbe húzta, a bébi nem segített rá eléggé a felülésre. (hozzátartozik, hogy Roli már a váróban kiakadt: szolidaritásból együtt bőgött a síró gyerekekkel, így aztán a rendelőben is mindenre elsírta magát-gondolom, ezek után az együttműködési hajlandóságából is sokat veszített :cry: :cry: )
Na, azóta ébren mindig hasonfekvésben van, Baby TV-vel motiválom. 8) :wink: (nem képcsöves TV és a szent cél érdekében bármit)
.....ésésés holnap megyek egy kedves barátnőnkhöz, aki mutat egypár fejlesztő tornagyakorlatot.
Pann,
milyen jókat lehetne kirándulni ezzel a hordozóval a nagy skót felföldön!!! :wink: nagyon klassz! Akkor a kirándulást végleg leszavazta Ádám? Kérjél valami vígaszdíjat!
Orsi,
7,5 kg-s Megabébi?!?! Persze, az éjszakai nasik :wink: :lol:
Ria,
minden elismerésem már a fogorvoshoz való bejelentkezésedhez is. Remélem, az én ki nem nőtt bölcsességfogaimat hagyják békében szunnyadni...

Gyermekdalok: én is gyakran énekelek fürge rókalábakról, lekonyuló fülekről és kengurumama egyetlen fiáról, Benedekről. Ezeket már úgy únom, hogy mindkettőnk szórakoztatására mostanában el is játszom. Próbáltátok már elmutogatni, hogy "hipp-hopp, jön Vuk?"

Csajok,
akartam már kérdezni, hogy a babatalin a gyerekek hogyan bírják a többiek sírását? Már ők is teljesen összeszoktak?
Vendég

Hú, tényleg most látom, h nem Rókinak kellett volna címeznem egy hsz-t, hanem Lorcának (a hozzátápi-témában) SORRY!
Vendég

Használtan olcsó járóka:

Hja, gondolom itt is érvényesül, hogy az eredeti gazdája kiadott érte jó sok pénzt, nem használta az adott dolgot, és szeretne érte részarányosan pénzt kapni. De ne felejtsétek, hogy a legtöbb cucc az ilyen apróhirdetéses oldalakon alkuképes! Én mikor ikerbabakocsit kerestem olcsón (ha!) akkor azt csináltam, hogy kikerestem a legrégebbi hirdetéseket amik kb jó árban voltak, és írtam nekik hogy megvan-e még, és ha igen, akkor megválnának-e tőle X forintért? Volt aki azt mondta, szó sem lehet róla, és volt aki csak lusta volt letörölni a régi hirdetését, de egy csomó olyan is van akinek már szinte mindegy mennyiért, csak vigyék.

Pann:

És élmény szinten? Tényleg olyan kényelmes? Szerinted miért kényelmesebb mint mondjuk a kendő? Mert az is ilyen ülésbe kényszeríti őket, ott sem a szeméremcsontján lóg a baba...

Kami:

Hmm, érdekes. Nekem egyértelműen idő kérdése mennyire fölösödik a tej. Viszont állítólag az este termelt tej zsírosabb, lehet ezért tűnt fel neked pont annál az adagnál! Én szinte mindig reggel fejek. Ha nagyon vállalkozószellemű vagy, próbáld ki hogy mennyire fölösödik a reggel lefejt tej vs a délután lefejt tej. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bigsis:

No problem. :)

Lorca (és egyben Bigsis):

Nálunk továbbra is a dolog rákfenéje, hogy hergelik egymást. Lásd ma, mikoris Szilvit fürdettem, Zsuzsa bent lábatlankodott a fürdőszobában, egyszer csak elkezdett nyafogni hogy ő is be akar menni a kádba (ami önmagában nem baj, én szívesen rakom őket egy kádba ha kéri, mert örülök ha összeszoknak). Mi sem kellett több Szilvinek aki amúgy is nyűgös volt, megijedt a hangtól és elkezdett sírni, erre Zsuzsa is elkezdett sírni, és másodpercek alatt mindkettő visítva, maximális hangfokozaton üvöltött!!! :shock: :shock: :shock: Tipikus esete a "nem tudom hogy melyikhez kapjak" című történetnek, mert Zsuzsát el kéne távolítani a hangforrástól hogy lenyugodjon, Szilvit viszont nem lehet otthagyni a kád vízben, meg őt is valahogy nyugtatgatni kéne.

Persze van olyan is amikor ilyen édesen tudnak "együtt" játszani:

Kép

És van amikor Szilvi ilyen angyali (tkp elég gyakran, mert ha éppen nem üvölt akkor szinte állandóan mosolygós, pláne ha van kire):

Kép

És a mire jó a járóka kategóriában:

Kép

Zsuzsa elcseni anyukám karóit, jobb esetben csak széthordja őket a kertben, de van amikor jobb ötlete támad: kituszkolja őket a kerítésen vagy beviszi a lakásba tarolni! Szóval nyomában kell lenni, pedig ő egy elég megbízható gyerek ahhoz képest hogy még nincs 2 éves.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szeretnék új kategóriát bedobni! Fotótémában.

A tipikus gyerekem címmel. Arra gondolok, biztos tudjátok, hogy vannak olyan fényképek, amin annyira önmaga a gyerek, én úgy fogalmaznám hogy olyan Szilvis vagy olyan Zsuzsás, tehát tipikus önmaga.

Ez érthető volt?

Most még két képet felteszek (persze nem a fent említett kategóriában hanem a "sose unom meg a gyerekeim összehasonlítgatását" kategóriában), azt lelövöm magam. Tkp csak inni meg pisilni keltem fel, azt ez lett belőle...

Szóval Szilvi 4 hónaposan:

Kép

(Köszi Barbinak a képet! :D)

Zsuzsa 4 hónaposan:

Kép

Na hasonlítanak?!?!? :lol:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jóreggelt!

Lillus 3x kelt az éjszaka és nem volt elég neki a cumi vagy egy kis simi! :evil: :evil: Mindhárom alkalommal tele is tömte a pocakját! :roll:

Pann!
Nagyon jól néz ki a hordozó! Csatlakozom Ágiboldihoz, majd felpróbálhatom én is? :oops:
Amúgy tegnap a CundA-ban vettem talpas nacit, úgyhogy most Lilla éjszakai öltözete egy rövidujjju body és ez a naci! Egy réteg, de mégis hosszú naci és így nem kell takargatni! :D

Ági és Május!
Minden elismerésem a tiétek torna ügyileg! Tök jó nektek! :D Mindjárt olyan csinik lesztek (na, nem mintha így nem lennétek azok) :lol: :lol:
Remélem Kelének semmi baja, inkább csak a lustább kategóriába tartozik!

Nekünk is kell járóka, egyre jobban megygyőztök (bár amúgyis akartam venni)

Róki!
Szerintem nem hasonlítanak a gyerkőcök, max. az arckifejezésük.

Lorca!
Lillus nem ragaszkodik a napirendjéhez, de ha este 8-fél 9 magasságában nem teszem le aludni, akkor túlpörög és olyan ordítás van, hogy inkább ezzel nem kísérletezünk! :D

Kata!
Lillust szinte semmivel nem lehet motiválni a hasonfekvésre. Max. 3 percig nézelődik, én meg bukfencet is hányhatok neki, nem érdekli, görbül is le a szája és jön a nyafi! :(

Megyünk reggelizni, majd jövök! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Boldog hófordulót kíván Lillus Petyának! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Nóri!
Mi pont tegnap voltunk lakáshitel ügyben érdeklődni, de nekünk nem mondták, hogy nem lehetek adóstárs, pusztán azért, mert GYED-en vagyok. De azért még utánakérdezek jobban! :shock: :shock: Ez azért szemétség lenne!!!

Kata!
Te hogy mutogatod el, hogy "hipp-hopp jön Vuk?" Elképzeltelek egy pillanatra magam elé... majd nekünk is megmutatod? :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Norcmorc!

Ezt a gyakorlatot nekunk is kellett csinalni (en sokszor a labszarammal helyettesitettem a torcsit) es a keztamaszban segit: a gyerek folfedezi, hogy van keze es tud ra tamaszkodni, de a torcsi / labszar segit abban, hogy ne a teljes sulyat kelljen megtartani. Ez a gyakorlat a fejtartast nem fogja erositeni, inkabb akkor kell(ene) alkalmazni, amikor a fejet mar tartja a babo. Illetve ugy mondom: elsosorban a keztamaszt hivatott gyakoroltatni (csakugy, mint az en furdokadas verziom: epp addig engedek vizet, mig hason kenytelen keztamaszt csinalni :D tudom, szadinak hangzik, de muszaj volt ravezetni valahogy - es bejott), a fejtartast csak annyira, mint barmelyik gyakorlat, amelyiknel a babo kenytelen tartani a fejet...

Ha esetleg valakinek kellenek ilyen "otletek" (pl Bigsis), az szoljon es osszegyujtom a problemakat es kikerem Marcsi tanacsait. Tud egy parat :D

Jon is mindjart, ugyhogy most keszulodok, aztan folytatom a visszaolvasast es Majus, jovok a valasszal.
kami

Jó reggelt mindekinek! Alig látok ki a fejemből... Kisasszony hajnali 1ig fenn volt. Nem sírt. Csak nem akart aludni!!!! :twisted: :twisted: Már arra is vetemedtem, hogy leraktam a tv elé. Be is vált, csak addigra kivasaltam 3 mosás ruhát. Kis liba meg röhögött rajtam :?

Igyekszem ma utánajárni a tornagyakorlatoknak! :-)

Isten éltesse Petit, a nagyfiút!
Vendég

Kami!

Én azt hittem, hogy Kelének a karja gyengus picit, nem a nyaka... Lehet,h én értelmeztem rosszul. Azt hittem, ülve mondjuk tartja a busiját, csak hason nehéz neki kinyomni magát. A fejtartáson ez valóban nem segít. De Luca nehéz, és nehéz a kis karjaival a nagy buksit tartani hason. Utált úgy lenni, mert hamar elfáradt, és koppant a buksi a játszószőnyegen. De gonosz anyu minden nap agyja kicsit szenvedvi. Főleg, hogy egyfolytában hasra fordul, és nem tetszik, ha úgy van. Nem mehetek fél percenként oda "fordítani" :?: :!: :!:
Vendég

Jó reggelt!

Róki! Úgy örülök, hogy most gyakrabban jössz! Olyan jókat írsz! Neked Lorcával tényleg van tapasztalatotok egy csomó mindenben Zsuzsának és Natinak köszönhetően! Így én teljesen másképpen kezelem a tőletek jövő infókat, mint amiket csak úgy olvasgatok máshol a neten! Pl. eldöntöttem, hogy nálunk nem lesz hozzátáplálás csak Emma 6 hónapos kora után! Hiába tápszer és nem anyatej, ez az allergia kérdés nagy megfogott! Én ugyanis jó példa vagyok a kivételre - na nem ételallergia, hanem pollen allergia esetében: senki nem volt allergiás a családban, így hajlamra nem is lehetett gyanakodni, rajtam úgy jött ki, hogy a gimis ballagásomra kaptam egy rakat virágot, amit szépen mind bezsúfoltam a kb 10 nm-es szobámba, majd másnap reggel bedagadt szemmel, fulladásra ébredtem :? És azóta szenvedek nyaranta... Égnek is áll a hajam minden évben, amikor megy a TV-ben a felhívás, hogy menjenek az emberek parlagfüvet irtani, mert ki tudja, hogy kinél vált ki hasonlóan allergiát ha egyszercsak nagy dózisban kapja a szervezete az allergént :evil: Szóval ugyan nincs a családban ételallergia, én azonban nem szívesen kockáztatok!
A másik a járóka. Ugyan tegnap azt írtam, hogy nem kell, most mégis úgy gondolom, hogy igen (fő a határozottság, tudom :lol: ) Az ilyen váratlan helyzetekkel nem számoltam, bevallom :? Nem szeretném, ha csak a szobája lenne gyerekbiztos, mert az a lakás másik végében van és szegény sokat lenne egyedül :? A nappalit sose tudom teljesen gyerekbiztossá tenni, mert nálunk amerikai konyha van, amire még rácsos ajtót se tudok felszerelni... Szóval itt is meg lettem győzve :) Már csak találni kell egy megfelelőt :roll:

Kami! Küldtem tegnap sms-t! Megkaptad? Vagy megváltozott a számod?

Pann! Nagyon jó a hordozó! Gergőn látszik, hogy a háti hordozás még új neki :lol:

Ágiboldi! Sírva röhögtem a tornás sztorin :lol:

Lábnövekedés: miután egy másik cipőm is szorított tegnap, így a fodrászhoz menet gyorsan beszereztem egy pár új cipőt is :D Ha már lúd... :lol:

Tipikus fotó: van! Mindjárt megkeresem :D

Petya! Boldog hófordulót :P
Vendég

Járóka,
Láttam már csináltatottat. Nem volt alja, a rácsot pedig össze lehetet csukni. Úgy, hogy két szemközti oldalon, középen volt a „csukló” függőlegesen, és így harmonikaszerűen behajlott, tehát a hossza megmaradt, de laposan a fal mellé lehetett támasztani, erre azért volt szükség, mert nagyon nagy volt (ikreknek). Ezt értette valaki? 8)

Róki,
Szerintem Szilvi az apja, Zsuzsa pedig inkább te vagy, de az orruk, meg a szájuk hasonlít ezeken a képeken.

Nem szeretném elvenni Pann kenyerét 8) , de szerintem azért kényelmes az ergo, mert a derék-, és a vállöve nagyon masszív, vastag és jól eloszlatja a súlyt, de főleg a derékrész kialakításában lehet a titok nyitja (azon támaszkodik az egész).

Loca,
Az esti menetrendhez én ragaszkodom :oops: , inkább hajnalban kelek, de nem szeretném, ha nálunk 9 után még ébren lenne a gyerek a későbbiekben (8 körül lefekvés). Információim szerint, nem mindegy, hogy az éjszaka melyik szakaszát tölti alvással, tehát nem csak az időtartam számít. Majd meglátjuk…

Ma CSAK fél 3-kor ébredt először és 5-kor másodszor, mint a régi békeidőkben. Átadtuk Lillusnak… :twisted:

Mi is kipróbáltuk az ergo-t, beszéljenek a képek:
Kép Kép Kép

Orsi
Kép Kép
sno

Szóval 2 tipikusat találtam! Az egyiket tegnap vagy tegnapelőtt tettem fel: ül az autósülésben kiskalapban és néz bele a kamerába. A másik meg az eszem a kezem című :lol:

Kép
Vendég

Tegnap betársultunk a Kami-féle „stikában kóstoltatók klubjába”, Sebi az általam evett őszibarackra cuppant rá, olyan erővel, hogy fehéredtek az ujjai, ahogy a kezemet tartotta. Nem tett a barackban nagy kárt, de az íze nagyon tetszett neki.

Felteszek még egy kamu hozzátápi képet, meg egy tegnapi gyöngyszemet :D (aztán leállok ígérem) : Kép Kép

Orsi
Kép Kép
sno

Ahaaaaaa! A kifekvős Sebi kép alapján már értem, hogy hogy műkszik az Ergo! :D Tényleg klassznak tűnik!
Pont tegnap gondoltam utána, hogy mire már esetleg a kenguru kényelmetlen lesz a nagyobb súly miatt (egyenlőre nekem nagyon kényelmes!), addigra újra kendős idő lesz :D
Vendég

Jóreggelt, igen a kifekvős képen én is megértettem végre... :D

Róki, sztem naggyon hasonlítanak, csak a haj hiányzik Szilviről, és a "taréj" :lol: :lol: Zsuzsáról, bár ha jobban megnézem még az is megvan :wink:

Képzeljétek, Boldinak hullik a haja :( úgy fog hiányozni a frizurája, remélem nem lesz teljesen kopasz...

Amúgy fél 6-kor keltünk és Boldi nem értette, h én utána még miért akarnék aludni, hiszen akár dumálhatnánk és szórakozhatnánk is :evil:

Most tévét néz... a csak csajokat, a pihenőszékéből

Kép
Kép
agiboldi

Hali!

Gyors leszek: nagyon sz*r éjszakánk volt (pedig nekünk alapból sem egy álom), most meg megyünk látogatóba, de előtte Árkádozunk egy kicsit az új Ergo örömére. Hátha tudok venni magamnak néhány olyan pólót, amibe beleférek ezekkel az új méretekkel. :shock: :?

Róki! Én nagyon golndolkoztam rajta, hogy mi legyen a vége, milyen hordozó legyen a következő. Gondolkoztam egy új kendőn is, de a lányok a hordozókendős topikban azt írták, hogy 6kg-tól mindenképpen háti hordozást javasolnak, (ami nekem elég nagy kihívás, bár próbálkoztam). Szerintük kényelmesebb használni az Ergot, amikor már vmennyire tud járni a baba, mert nagyon macárás az utcán újra és újra felkötni kendőbe, amikor elfáradt. + egy érv a kendővel szemben: ezt Ádám is tudja majd egyedül is használni (a kendőt mindig nekem kellett rátennem). :roll: Bocs, hogy kicsit béna a mmondatszerkesztésem, de félig alszom + Gergő most is nyíg. :evil:

Most mennünk kell, majd este még jövök!

ja, természetesen MINDENKI kipróbizhatja az Ergot!!!
:wink:
Vendég

NorcMorc! Jaja, ez KARerosito gyakorlat! De most kerdeztem Marcsit, ra lehet fogni a fejtartas-javitast is, mert magasabbra tudja emelni a fejet igy, mint fekve, es mivel tobbmindent lat igy, ezert motivalva is van a feje megtartasara es probalkozik. Kell is gyakoroltatni vele, nalunk is a karok gyengebbek, mint a labak - a labaival mar tolja magat elore, de karral meg nem tud ugy kitamasztani, hogy "kuszas" legyen belole es emiatt kell karra gyurnia :D Van meg mas kargyakorlatom is, csak ahhoz kellene igazabol Gedeiapu, de o este 10 elott ritkan van... ugyhogy az csak hetvegi gyakorlat...

Majus! Marcsi szivesen megnezi Kelet, ugyhogy SMS-ben megmutatom a teloszamat. Mutattalak neki benneteket a babatalis kepeken :D

Bigsis: ha a gyerkoc kiakad es ugy nezik meg, elvileg jobban kellene feszulnie (rasegitenie) es ha ugy se segitett ra, akkor valszeg telleg laza... Hat, mi ezeken mar reeeeeeg tulvagyunk, ugyhogy innen mondom: van jo esely a javulasra, csak SZAKember kell hozza, ilyen szintu dolgokon hazi tornaztatas sajna nem segit. Komolyan kell venni minden nem-megfeleloseget (amilyen hulyen hangzik), mert itt nem arrol an szo, hogy mit mikor tanul meg a baba (bar persze arrol is), hanem hogy mit HOGYAN tanul meg es hogy felnottkoraban a kezeles hianyanak / elegtelen kezelesnek milyen hatasai lesznek. Nem veletlenul mondta nekunk az Uzsokis csecsemos, hogy 2 hetesen (!!) vigyuk ortopediara... onnan mar jott az egyik vizsgalat a masik utan es halistennek Ajron egesz jol fejlodik...

Olvasok tovabb...
kami

Majus: megADOM a telefonszamat :D
kami

norc
köszi a leírást + képet, kipróbáljuk! igazság szerint nem gondolom, h különösebben baj lenne, mert ülve tartja a fejét, v ha felhúzzuk, akkor se lóg a semmibe, de tény, h még egy percet se bír hasonfekve. de az is eszembe jutott, h az istvánban ugye oldalfektetés volt, úgyh nálunk mindig úgy aludt. aztán mikor már nem maradt úgy, abból hátonfekvés lett automatikusan. a védőnő mondta,h minden nap fektessük hasra, csináltuk is, de valszeg ez a pár perc kevés volt, sztm néha napközben úgy is kellett volna altatni. na mindegy, mindenképp szerzek vlmi szakértőt, h nézze meg.
a másik, h itt a topikban (és a talikon/tornán) kelemaci a legfiatalabb legény, és lehet, h nagy a kontraszt. függetlenül attól, h az eszemmel tudom, h hetek n n sokat számítanak, mégis nagynak látom a különbséget.

snorsi, pann
gratula a szerzeményekhez, végülis mennyiben mérik ezt a hordozócsodát? link?

hozzátápi
csak, h én is nyilatkozzak a témában. én is szándékozom kivárni a 6 hónapot. biztos, ami biztos.

majus3

Par keztamaszos gyakorlas a kezdetektol maig:
Kép Kép Kép Kép Kép
kami

Orsi
Kép Kép
sno

Május,
Érdemes megkérdezni szakembert. Nem feltétlenül a gyerekdokit, ők sokszor olyan futtában nézik meg a gyereket, hogy még egy nyílt törést sem vennének észre. Natit vittem egyszer oltásra, csorgott az orra, látszott. Megkérdeztem telefonon, lehet-e így oltani. Védőnő: dokit kell kérdezni. Bementem, ismételtem a kérdést. Védőnő: majd bent megnézi a doktornő és megmondja. Amikor bementünk, már be volt töltve az injekció. Dokinéni beadta, majd megkérdezte: Minden rendben van? Lehet, hogy nem is egyet kéne kérdezni. Túlságosan sok az egyéni eltérés. A másik oldal viszont, hogy tényleg nagyon sokat számít az a pár hét. Tudom, hogy állandóan Natira hivatkozom, de ő sem akarta ezt a hasmizériát. 6 hónapig semmi, aztán 11 hónaposan jobb volt, mint a 90 %.

Megnéztem, hogy Szabi először hajlandó-e tartani magát, ha felhúzom a karjánál fogva. Lógott mint a rongybaba, még a feje is. Többedszeri próbálkozásra jött rá, hogy mit is szeretnék. Húúúú..

Pann,
Nincs most energiám elolvsni a kendős topicot, össze tudnád picit foglalni, miért nem jó a kendő 6 kg felett? Szabi felette van egy ideje és nincs igazán gond vele. Háton nem merném hordani. :roll: Még így is sokszor azon kapom magam, hogy fogom a fejét és a fenekét, ahelyett, hogy elegánsan eveznék a kezeimmel.

Ágiboldi,
Szerintem ne aggódj a haja miatt. Annyit világosodott, hogy annak tuti az új hajának kell lennie, mégpedig soknak, az nem hullik. A maradék meg ha kihullik, nagyon nem fog meglátszani.

Orsi,
A kifekvős képen végre megértettem az ergót én is. :D Csak halálra aggódnék, hogy kiesik. Tudom, nem lehet, ahogy a kendőből sem, de attól még tudok rajta jókat parázni.

Kép KépKép
lorca

Barbi: a járókáról írtam privit egy kereskedő elérhetőségével, remélem megérkezett.

Már én is rágódtam a járóka kérdésen, és arra jutottam, hogy ott tuti biztonságban van. Nem hiszem, hogy be lenne zárva, hisz úgysem 24 órán keresztül van ott, de ha szükséges neki is biztonságosabb...

Mi nem emelőset vettünk, de egy másik fórumon kaptam pár képet, hogy a gyári emelő hogy néz ki, ügyesebb apukák meg is tudják csinálni... sajnos már nem találomazokat a képeket... a lényege az volt, hogy egy csavarral és egy anyával két fa téglalapot a járóka rácsaira lehetett szorítani a kívánt magasságban, a szemközti oldalon ugyanugy - és ezekre jött egy léc. Ilyenből volt kettő, és ezek tartották a járóka alját. Remélem érthető!

nanica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?