A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Tipikus fotok:
Kép Kép Kép

(Jelzem, az elsonel NEM EN pakoltam ra az inget, hanem o maszott be ala! Vagyis szerintem beleforgott... epp ettol tipikus... a kiskutyazas onmagaert beszel es vegul a 3. kep a beajulast mutatja: barmikor, barhol, barhogyan. Ez most epp a kisagya... )
kami

Jajaja, Barbi! Megkaptam az SMS-t, persze, el is kezdtem a valaszt, csak kozben Gedeiapu hazaert Birmingham-bol (hozott nekem egy SZEX konyvet, aszondja, "ez biztos olyan, mint a Szex es Nyujork" - hat max ha Samantha irta: ahova csak lapozok benne, tele van cock-kal meg suck-kal meg lick-kel... enszerintem ez egy CELZAS volt a reszerol! Ennyire o is tud angolul, nem? :D Akit erdekel, a cime: Girl With A One Track Mind, szerzo: Abby Lee... :D) szoval hazajott es nem kuldtem el, de jol el is felejtettem. Most hogy irtal a BBnetre, eszembe jutott. Nekem jo a kedd. Legyen kedd. Mit szolsz?
kami

Kami! Oks, akkor kedd :D Emma eszik 10kor, utána amit tutira elérünk az egy 10.53as busz, vagyis kb n12-re érünk a Gyöngyösihez. Hol talizzunk? Ha gyalog jössz, akkor szerintem a buszmegállóban, ha kocsival, akkor bent! Hmmm?
A pasik azt hiszik, hogy a nők nem látnak át az ilyen dolgokon, mint pl ez a könyv amit kaptál :D Pedig mi mennyivel többt kombinálunk :lol:

Nanica! Köszi, megkaptam! Lehet, hogy elnézünk :D Főleg, hogy Emma most 10 perc alatt már félig ledolgozta magát a játszószőnyegről :roll: Közben meg be nem áll a szája :D
Vendég

Hat ja, Barbi, ugy vihogott, mikozben ideadta, mint egy is taknyos, aki OKM-et latott :D Nagyon is tudta o, hogy ez nem SATC-kategoria... (Sex And The City - rajongoi rovidites, nem-rajongok kedveert :D)
kami

Jóreggelt!

Zsuzsa további csinyei (ezt így kell írni???):

Az eső miatt kijöttek a csigák. Zsuzsa eleinte félt tőlük, de most már gyűjti őket és lelkesen hurcibálja magával fel és alá a kertben. Nagyon büszke voltam rá, mert elmondtam neki többször, hogy a csigát nem szabad behozni a lakásba, kint kell hogy maradjon. Beszaladtam WC-re, mire kijöttem Zsuzsa már bent trónolt az egyik fotelen, én meg lélekszakadva kerestem hova rakhatta a csigát anyukám frissen takarított nappalijában. De megnéztem, lerakta kint az ajtó elé és úgy jött csak be! :)

Szintén kb 5-10 percre hagytam ott a nappaliban, úgy hogy éppen Micimackózott és ráadásul két felnőtt is mellette volt (igaz, nem rá figyeltek). Mire végeztem Szilvi etetésével, addigra Zsuzsa az egyik fiókból kiszedte az összes fényképet és hozzátartozó negatívot, és szétterítette a padlón. :?

Szólt, hogy szomjas, adtam neki vizet. Ivott belőle, aztán kért teát. Mondtam, nincs tea. Erre odament a hűtőhöz, kinyitotta, és kivette az ice teás flakont. :shock:

Ebből azt a tanulságot kell levonni, hogy a kis korkülönbség kezeléséhez a szerencsén, kötélidegeken és segítségen kívül még kell valami: megfelelő felszerelés. Minden fiókra, ajtóra, stb, biztonsági zár, minden lépcső elé rács, minden veszélyes cuccot el kell pakolni (vagy Lorca módra túladni rajta). Ezt a tanácsot kibicként adom, mert természetesen nekünk nem sikerült ilyen gyerekbiztos körülményeket teremteni, sőt anyukám fel van háborodva, hogy a gyerek alkalmazkodjon, ne a felnőtt. (Magyarul hogy legyen el csendben a járókában, de hát nem lehet őt állandóan ott tartani.) Valamennyire igaza is van, egy csomó mindent meg lehet tanítani a gyereknek és szerintem meg is kell, hogy tudja hogy van amit nem szabad vagy van ami fáj/veszélyes. Én egyébként veszélytelen helyzetekben hagyom, hogy orra bukjon, megüsse magát, mert szerintem csak így tanulja meg, hogy mikor és hol kell óvatosnak lenni. Talán ezért, talán veleszületett módon Zsuzsa elég óvatos gyerek tényleg, és figyel rám általában ha szólok neki, hogy vigyázzon. Ha nem életveszélyes, nem tiltom meg, csak figyelmeztetem, hogy mire számítson. Persze ez nem vonatkozik pl a fényképekre, ahol csak a felnőttnek nem elfogadható a végeredmény, a gyerek számára meg kifejezetten élvezetes. Ilyeneket is muszáj megtanítani, hogy van amit csak azért nem szabad, mert a szülő azt mondta, és kész. Én valahol próbálok egyensúlyozni, hogy nem is tiltani túl sok mindent, illetve olyan környezetet teremteni a számára ahol nem állandóan tiltani kell neki valamit, de nem is burokban tartani a gyereket. Viszont így némi aggodalommal tölt el, hogy milyen veszélyeknek teszem ki a gyereket...

Mint például... Ennek a nyaralónak 6 db ajtaja van ami a kertbe nyílik, ezek közül átlag 3 állandóan nyitva van. Ha nincs az ember állandóan a nyomában, szabadon járhat-kelhet a bent és kint között. A kert hatalmas, lejtős, és tele olyan lépcsővel, terasszal ahonnan le tud zúgni a gyerek, és ráadásul nem lehet az egészet belátni a háztól, el lehet benne bújni. A kertben rejtőző veszélyforrások: Anyu imád kertészkedni, és általában itt-ott olló, fűnyíró, egyéb éles dolog hever. Maga a ház két emeletes, a felső emeletről lelátni a konyhába, egy korlát akadályozza meg a lezuhanást. Ennek a rácsai közé szereti a fejét dugdosni Zsuzsa. Két szobában emeletes ágy van, egyiken sincs felül védőrács. Szinte minden helységben található rovarirtó flakon vagy más kemikália. Egyszóval életveszély a ház egy totyogó számára, és mondanom se kell, egy darab biztonsági berendezés sincsen benne. Otthon, a saját lakásunk egy fokkal jobb, de az sem teljesen gyerekbiztos. Szóval én is csak prédikálom hogy kell gyerekbiztossá tenni egy lakást, de egy biztos: lényegesen könnyebb és kevesebb energiát igényel kordában tartani egy totyogót ha NEM ilyen a lakás, hanem legalább egy elkülöníthető része gyerekbiztos. Egy olyan része, ahol szívesen el is játszik a gyerek, mert mondjuk lát közben és nem egyedül van. De hát ezt szerintem egy átlag lakásban nehéz megoldani.

Uff. Szóltam. Jó hosszasan megint...

Barbi:

Örülök hogy hasznos infót is találsz a sok irományom között. :) Allergiával kapcsolatban, Norcmorc kérdezte, igen, nálunk van az allergiás gyerek, Zsuzsa személyében. Se én, se David nem vagyunk allergiásak semmire, és Zsuzsa táplálása is jobbára a nagykönyv szerint haladt, 6 hós kora előtt semmit nem kapott anyatejen kívül, mégis allergiás lett. Emiatt persze Szilvivel fokozottan figyelni kell, őneki szerintem 1 éves koráig be se vezetem a tejtermékeket, semmilyen formában. Persze Zsuzsa is kapott 8-10 hónaposan (már nem emlékszem) egy nyalat fagyit, és 10-11 hósan már falta a joghurtot, sajtot, de ez önmagában még nem indokolja ezt az allergiát. Talán az, hogy 14 hónaposan teljes tejet kapott elég gyakran, lehet ez volt nála az a kiváltó esemény, mint nálad a sok virág a kis szobában. Nem tudom... mert azelőtt is volt hogy hányt, de mivel nem kötöttük össze a tejtermékfogyasztással, mindig azt hittem, egyszerűen túlette magát. No mindegy, ez volt nekünk leosztva. Sajnos.

Egyébként pont most filóztam azon, hogy mivel Zsuzsa a hányások ellenére jól gyarapodott, és maga a hányás őt nem zavarta, még azt is el tudnám képzelni, hogy adnám neki a tejterméket, csak kis adagban, amitől nem hány, mert mi a legrosszabb ami történhet? Egyszer-kétszer kihányja. Igen ám, de nem ez a legrosszabb ami történhet, hanem ami megtörtént: a két hét kórház a rejtélyes eredetű fül- és tüdőgyulladással meg 1 hónapig tartó magas lázzal. Mert utólag tudtam meg, hogy az allergia miatt gyűlik a hallójáratban a folyadék és hajlamosítja őt ezekre a gyulladásos betegségekre. Na ez az ami miatt tartjuk a drasztikus nullás diétát, mert az még belefér hogy néha hány, de még egyszer azt a betegeskedést nem szeretném átélni.

Egyébként bármilyen típusú allergia a családban növeli az allergia kialakulásának az esélyét a babánál, még akkor is, ha őrajta más allergia jelenik meg. És egy csomó ételallergia légúti tüneteket okoz. Úgyhogy mindenképpen csak helyeselni tudok, hogy vársz a hozzátápival 6 hós korig. :D

Timó, Sno:

Tudom hogy nem hasonlítanak. :) Teljesen más a szemük, a bőrük színe, az alkatuk, és a természetük is. A szájuk az a tipikus, mindenkinek ilyen szája van a családomban.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bocsi, de ezt muszáj feltennem! :) Ez olyan vicces, h valszeg ki fogom így bírni ezt a vacak szeles napot! :lol: :lol: :lol: Szóval kisfiús anyukák, ilyet muszáj beszerezni! :lol: :lol: :lol:
(Csak 1880Ft.)

Kép
lora7

Orsi,
Nálad mi a hajnal? :roll: Én az a tipikus 10kor megrémül hogy már ébren van és visszaalszik délig típus vagyok.
Én jobb szeretném, ha később aludna. Így 5kor kel. Igaz, most már többszöri visszaalvással és ébredéssel kihúzom kb f7ig az ágyban, de az azt jelenti, hogy kb 5x ébreszt a fészkelődésével, magyarázásával, nyöszörgésével. Nati is sokszor 7 előtt fent van, pedig ő 10 körül alszik el. Nekem ez is elég hajnal. :?
Én is hallottam sok véleményt arról, hogy az éjfél előtti alvás a legpihentetőbb. A másik oldal az, hogy az óraállítást pillanatok alatt megszokja a legtöbb ember. Unokaöcsi félig japán, kb évente van másik nagyinál. A 7 (?) óra időkülönbséget simán átvészeli, szinte aznap átáll, én meg döglött légy voltam egy hétig, mindig aludhatnékom volt. Egy éjszaka alatt több, hasonlóan felépített alvási periódus pörög le, úgyhogy nem tudom, miért lenne egyik jobb, mint a másik. Így szerintem mindegy, mikor, csak aludjunk. Egyben. Nem 1,5 órás szakaszokban, mert az kiüt.

Barbi,
Minden lakást gyerekbiztossá lehet tenni. :D Annyi kell, hogy végy egy paranoiás kisgyerekes anyukát, ültesd le és kérdezd meg, mit lát veszélyesnek. Fél perc után, ha még nem kaptál szívrohamot, csak jó szervezés kell és a lakás nagy része gyerekbiztos. Nálunk a konyha is jó, oda is bemehet Nati felügyelet nélkül. Én egyedül a füritől tartok, hogy fejjel belezúg a kádba és a wc-től, amire nagy bőszen felül és félek, hogy beleesik. (Bili van 2, nem kell, szűkitő is, de leveszi) A legfontosabbak: dugó minden konnektorba, erős mágnessel záródó ajtók, fiókok, alacsony súlypontú székek, gyógyszerek, vegyszerek záródó helyen. Főzés ha megoldható gyerek nélkül és minden zsupsz, be a hűtőbe. Már egy csésze friss kávé olyan súlyos égési sérülést okozhat, amibe akár bele is halhat a gyerek. Elektromos vezetékeket rögzíteni, polcot, szekrényt a falhoz rögzíteni. És ne nyúkálj veszéles dolgokhoz, majd rakd el a gyerektől távoli, látható helyre, mert vonzza, mint a mágnes. Ha lehet, szabadulj meg a terítőktől és minden lelógó dologtól (pl futó virág). A könyveket zsúfold össze úgy, hogy csak baltával lehessen egyet kibányászni. Ha eddig eljutottál, akkor már tudod, mire jó a járóka. Ennyit látatlanban :)

Norcmorc,
Nálunk hasonló a forgás. Hasra fordul, elvan egy darabig, majd ahelyett, hogy megfordulna, nyüsszög. Néha odaülök mellé olvasni. Fordítok egy lapot, majd egy gyereket vissza, és mehet tovább az olvasás.

Timo,
Hasalva próbáltad a mellkasodra fektetni? Ha nem vízszintes, akkor könnyebb. Függőlegesen tudja, vízszintesen utálja. Valahol a kettő között lehet a pont, ahol még sportember Lilla is hajlandó tornázni. (Natinak a szigorú vízszintes jött be :twisted: )

Róki,
A hasonlítgassuk gyerekeink témában azt hiszem, én is sok pontot szereznék.
Azt hiszem, ilyen mosolygós képet még nem is raktál fel Szilviről :D
A fürdés nálunk is tud hasonlóan kritikus lenni. Már volt példa a dupla üvöltésre, amikor ketten (!!!) csináltuk és alig tudtuk lenyugtatni őket.

Kép KépKép
lorca

Lorca,
a hajnal az nálam mindig máskor van: régen és hétvégén 10 előtt, hétköznap 7 előtt, most a 6 az már késő reggelnek számít :? .

kendő-hordozó,
megint belepofázok, de szerintem Pann nem azt mondta, hogy Xkg fölött nem jó a kendő, hanem, hogy nekik macerás a háton hordozáshoz a megkötés. Mert a Hordozós fórumon elég nagy gyerekeket hordoznak háton lelkesen.

Tettünk egy kb. 2 órás tesztutat az ergoval. A súlyt remekül elosztja, de ettől még az összsúly adott, úgyhogy jól elfáradtam. Sebi viszont úgy aludt benne, hogy teljesen rongybaba volt, és bár a hirtelen hordozó halálról még nem hallottam, de el kezdtem piszkálni, hogy mi van már…erre ugye legmélyebb álmából ébredve elkezdett üvölteni, de legalább élt :oops: .

Tipikus kép,
Hát ez az a póz, ami a Sebiről elsőnek eszembe jut. Ha nem ordít, akkor „tyaffog” hozzá, amit ha meghallok, akkor tök sötétben is tudom, hogy ebben a pózban van, és enni akar. Ennél sokkal jobban ívbe hajlik, de csak ez az egy kép van, mert ilyenkor mi sem a fényképezéssel vagyunk elfoglalva.

Kép KAJÁÁÁÁÁÁT!!!!!

Orsi
Kép Kép
sno

Róki,
Szerintem azzal, hogy a szájuk hasonlít, ami dominál, már nagyon hasonlóak. Én még a barna szem barna haj kombináción kívül mást nem láttam.

Gyerekbiztosság: Nekem a gyerekszoba biztonsága terhesen életmentő volt. Az elején a dög fáradt korszakban sokszor volt, hogy feküdtem az ágyon és elaludtam. Ahogy Róki írja, 5-10 perc alatt elég katasztrofális dolgokat tudnak csinálni. De így esélye sem volt rá.
Azzal, hogy a gyerek szokja meg, gondom van. Minél több dolgot tiltok, annál többet kell rászólni, így annál kisebb a hatásfoka. Sokan panaszkodnak, hogy nem fogad szót a tipegőjük. Nálunk ilyen gond nemigen van. Amit tiltok (galérialépcső, akváriumba mászás), ott nincs apelláta. Egyébként próbálok Rékához hasonlóan mindent megengedni, ami nem életveszélyes.
Azért voltak jó pillanatok, mint amikor Szabival a kendőben félig felmásztam a mászókára. Terhesen ez elég egyértelmű volt, zoknit húzni nem tudtam, de létrára mászással nem volt probléma. Aki látta a Városligetben a játszóteret, az tudja, nem épp egyszerű eset. Aki ilyen játszótérre jár, láthatja, hogy a nagy pocak semmiben sem akadály :twisted:
A másik baj, hogy soha nem bocsátanám meg magamnak, ha Nati vagy Szabi magára rántaná a könyvespolcot és megsérülne. De ennek ellenére ez még nincs kész, nem is lesz tán soha. Iszony meló lenne, így csak reménykedek. Egy ismerős gyereke a tv-s szekrényre mászott fel és az mindenestül ráborult, úgy kellett kivakarni a rázuhant tv alól. Karc nélkül túlélte. De...

Sági,
Boldog Petinapot!!!
Remélem, a fogdolog végleg rendeződött a töméssel. Egy hetes gyökér az nem épp felemelő, dög nagy. :oops: Jó lenne megúszni.

Kép KépKép
lorca

kami
köszi mégegyszer, beszéltem marcsival, szerdán jön!

majus3

Sno!

Én is így vagyok vele, 7 és 8 között altatom a lányokat, jobb esetben utána még van 1-2 óránk nekünk is mielőtt ágyba dőlünk. De inkább kelek korábban (a lányok 6 és 7 között szoktak, néha korábban és nagyon-nagyon ritkán 7 után), de legyen meg este az a pár gyerekmentes óra.

Ágiboldi:

Csak neked Zsuzsataréj! :D

Kép

Pann:

Legközelebb ha jössz talira, szólj, és megmutatom hogy kell újrakötés nélkül visszavenni a kendőt keresztkötésben. Nem lesz olyan szépen elsimítva, de szerintem nagyon praktikus. Én már összekötve hajítom be az autóba és ha hirtelen kell Szilvit magamra venni, akkor egyszerűen magamra csavarom és belerakom, nem kell őt lefektetni hozzá, ami a kenguruval szemben nagy előny. Legalábbis az én kengurumba fektetve szeretem belerakni és úgy felvenni. Nem tudom, az Ergoba bele lehet-e rakni úgy hogy már rajtad van megkötve.

Május:

Most tényleg nagynak tűnhet a különbség a hetek miatt, de hidd el, ez nemsokára teljesen el fog tűnni. Mikor Zsuzsa született, még két topikba írogattam vele, a 2005 nyáriakhoz is (szeptemberi születésű lett Zsuzsa, aug végére volt kiírva), és ott jópár baba hónapokkal Zsuzsa előtt született. Eleinte annyira úgy éreztem, fényévekkel előttünk járnak azok a babák, de pár hónap múlva már nem volt olyan sok, és egy-másfél éves korra el is tűntek a különbségek.

Kami:

Tényleg látványos a különbség a kéztámaszban! Van még ilyen sorozatod, ahol ennyire jól látszik a torna eredménye? Egy ilyen volt/ilyen lett sorozat?

Lorca:

Jaja. Azért nem nagyon raktam még mosolygós képet, mert mikor mosolyog, akkor inkább nézem és élvezem. És ahogy előhalászom a fényképezőgépet, azt bámulja nagyon komolyan a mosolygás helyett. Ezt a képet úgy csináltam, hogy a fényképező mellett vigyorogtam rá. :D

TV-s sztori: :shock: Nekem is iszonyú rémképek tudnak beugrani, de csak reménykedni tudok, hogy nem lesz semmi baj. Ma du pl Zsuzsa a teraszról összeszedett egy fűnyíróba való kést amit anyukám otthagyott. Igaz, zacskóban volt és gondolom élezésre szorul, de azért nem voltam boldog tőle mikor kiszedtem a kezéből. :?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Gyors bekukk, mert megyek KOZMETIKÁBA!!! Jajj de jó!

Barbi!

Megnéztem a Brendonban a járókát. A legnagyobb baj nem az alapterületével van, hanem a rács magasságával. Kb a combom közepéig ér. És ugye ravasz baba rááll a plüssmackóra, átbukik a rácson... had ne mondjam tovább. Ezért is nem lehet állítani a magasságát, mert nincs hova emelni. A többit is csak egy polctartó pöcök tartja, simán bele lehet fúrni egy nem emelhető aljuba is. Már ha maga a rács elég massziv, hogy elbírja a fekvő lapot!!!
Egyébként a 9500Ftos ár még nagyon kedvező, mert amit nézetem ma az elefániban 19-20evolt mind!!! De sajna használtan se sokkal olcsóbb! Olyan lepukkantakat árulnak néha :-(

Torna papír is megvan, csak most már nincs időm beszkennelni!!!!

Vendég

Na ameddig bejelentkeztem és ezt az előre megírt hsz-t felraktam, addig Zsuzsa ruhástól, cipőstül belemászott a felfújható medencéjébe. Mondanom se kell hogy csuromvizes lett. Kapituláltam és levettem róla az elázott cuccokat, most egy bodyban és pelenkában ül a hideg vízben. :?

Talis lányok!

A hétfői talira PZita is bejelentkezett! :D Őtőle lehet aztán informálódni mindenféle etetés ügyben. :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Orsi!
Brigi is szokott így kitekeredni, de ő nem sír közben és nem is éhes. Csak úgy... Az a fura, h pont én is egy ilyen képet néztem ki. :lol:
Kép

De ha nem az előző, akkor ilyen fej vár minden reggel. (VAgyis inkább hajnalban :) )
Kép
lora7

Róki
Zsuzsa taréj nem semmi! :lol: :lol: :lol:
Mint ahogy az sem, amit Lorcával írtok, h mire kell felkészülnünk! :shock:
Különben még nem biztos, de lehet át rakom a sebészetet másnapra, és akkor el tudnánk menni mi is hozzátok, ha nem baj. Egyébként meg ott dolgozom/tam a metronál az Árpád úton az Árpád-üzletházzal szembeni irodaházban. Asszem az volt régen a mozi. De legkésőbb vasárnap jelzem, h megyek-e ha az úgy jó neked.
lora7

Róki: de bolond vagyok, nem is leszel itthon! :oops: Akkor meddig szóljak? VAgy döntsem el még ma? :?:
lora7

Lora:

Mindegy, ha tudsz jönni, gyere! Hétfő délelőtt nem leszek gépközelben, akkor csak mobilon vagy sms-ben lehet elérni, de addig netközelben vagyok, hacsak el nem romlanak itt a dolgok... de a mobil az tuti.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Majus! Orulok, hogy osszejott. Megnezi es ha baj van, szol es megmondja, mit tegyel. Fontos: ha Kele a vizsgalat alatt (kicsit meg lesz szerintem gyomrozva) sirva fakad, ne ijedj meg es fokent ne allitsd meg Marcsit (sok anyuka nem birja, ha sir a gyereke es megszakitja a tornat. Volt olyan, aki minden egyes sirasnal elkezdett a gyereknek meset olvasni, es az 50 percbol kb 10 perc volt hasznos torna. Na, ot leadta Marcsi masnak...) Szoval ha bombizik a kissrac, inkabb probald meg csititgatni es a kobakjat megpuszilni. Nem fogja abbahagyni, de legalabb erzi, hgy vele vagy. De valszeg ez az egyetlen kivizsgalas nem lesz annyira gazos, hogy vegigbogje Kele, szoval csak nyugi.

Roki: jaja, ez egy ilyen volt ilyen lett sorozat, annyi modositassal, hogy az ilyen volt durva resze hianyzik es a furdokadas a legutolso, csak a helytakarekossag miatt igy tettem fol. Az helyet cserel a csikos badissal.

Itt van meg par kep, amibol talan latszik, mi volt a fo problema: a fejtartas. Ami meghatarozta az izmait is... Ezek nyugalmi allapotu fotok es hat eleg ijesztoen billen balra a feje. Egyebkent ez annyira belerogzodott, hogy meg a mai napig ha nagyon faradt, igy borul a feje. Az utolso kepet tegnap csinaltam, mikor benne felejtettem a babakocsiban, postara indulas elott...

Kép Kép Kép Kép
kami

Lora,
de jók ezek a képek! Nekem is a másik ötletem a "de örülök neked anya" lett volna, de sajna nincs még lefényképezve (még nevetőset is nehezen vadásztam össze. Úgy van vele, mint Szilvi, egy kicsit kamera érzékeny, és a legnagyobb viháncolást is azonnal képes abbahagyni). Na, majd most a szabi alatt...

Brigóca nagyon nyúlánk. Úgy megnézném Sebit a többiek mellett.

Kami,
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy hősök vagytok Áronnal :!: Itt a kedélyes csevegés közepette az ember hajlamos elfeledkezni róla, hogy ti heti háromszor min mentek keresztül :oops: (meg gondolom te minden alkalommal, amikor látod rajta az eltérést :cry: ).

Viszont a harisnya szuper ari, nekem a férjem van megőrülve az ilyen harisnyás szerkóért (ez akár egy szex hirdetés is lehetne :oops: :D ).

Orsi
Kép Kép
sno

Róki,
igen-igen, legalább egy kettesben elköltött vacsora-féle legyen, vagy bármi.

Na, ezen a képen hasonlít Zsuzsa Szilvire!

Orsi
Kép Kép
sno

Hali!

Kami, akkor kocsival jössz vagy gyalog? Hol talizzunk?

Nóri! Megnéztem, és az állíthatók is csak max 5-9 centivel magasabbak! Megoldás: ne tegyél nagy plüss mackót a járókába :D

Háton hordozás: én meg úgy értettem, hogy 6 kiló feletti súlyú babáknál a mamának már kényelmesebb a hátán cipelni a gyereket, de macerás a kendőt újra meg újra felkötni :? De majd Pann elmondja, hogy ő hogy értette :D

Teszek fel pár képet ha nem bánjátok :P

Alvás közben az arcába dolgozta a macis kendőt :D

Kép

Így mentünk ma sétálni (meg kellett állapítanom, hogy sokkal kényelmesebb a kendő, mint a kenguru...):

Kép

Na és egy szerelmes kép - ugyan nem apa-lánya, hanem anya-lánya, de azért felteszem (anyu csinálta rólunk) :P

Kép
Vendég

Orsi! Ez egy Benetton harisnya, tesomnak koszonheto :D En is imadtam :D Szerintem jobban, mint Ajron :D

Barbi! En kocsival szeretnek menni, mert ugye dolgi bolt, olivaolajak... Ugyhogy akkor odabent talizzunk, 1/2 12-kor bent fogok ulni Ajronnal a kanapen a recepcional, ok? (Remelem nem pont akkor vonul le a HR 1,5 orara ebedelni...)
kami

Oké Kami, akkor ezt megbeszéltük :D
Vendég

Barbi,
Hát ilyen album is van, és már benne is vagytok 8) .

Nem mondtatok semmit a talis képek feltöltésére (és már mindjárt itt a következő :shock: :D ). Ha nem muszály nem tölteném le őket a gépünkre, mert ma reggel megteltünk, így tök arik lennétek, ha feltöltenétek, persze nem csak az itt látottakat... (ha szabad ilyen mohónak lenni :oops: )

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi! En is kernek egy jelszot a gmail-es cimhez es a picsaweb-feltolteshez is...
kami

Bocs ha offtopik lesz, amit kérdezek, de nektek van valami xtra biztosításotok vagy valami megtakarítás a gyerkőc részére?

Mi most gondolkodunk egy biztosítás és ösztöndíj programon, nem tudom valakinek van e valami ilyesmi?

nanica

Ma délután nem voltam itthon, barátnőztem! :) Egyedül, Lilla nélkül! :D :D Megettem egy bazi nagy fagyikelyhet is! Komolyan mondom, mintha ujjászülettem volna! :D :D Lillus apával szórakozott itthon, megetette stb. Jól elvoltak, nem telefonált és nem ordításra jöttem haza! :P :P :P Úgyhogy ezt máskor is megismételjük! :D :D :D :D :D

Mindjárt visszaolvasok!

Róki!
Tök jó, hogy jön Zita, a sok levélváltás után jó lesz személyesen is megismerni! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Lanyok! Aron 2x is majdnem leesett az agyrol az elmult 10 percben, mig en itt netezgettem! Pedig en a nagy agy kozepere teszem le! Az elsot ugy vettem eszre, hogy maga ele kuldte a padlora a taviranyitot. O maga is az agy szelen libegett. Utana mar figyeltem es 2 perc alatt kikecmergett a fakeretre. Hivatalosan is bejelenthetem: a maga bumszli modjan kuszik. Vege az agykozepes aranyeletnek, mostantol szigoru agynemu-karam, kisagy vagy pedig habi tapi. (Ja, valaki kerdezte a minap: habi tapit a KIKA-ban vettem, asszem vagy 2,9, vagy 3,9e Ft-ert...)
kami

Halihó!

Kendő: úgy értettem, ahogy Barbus is írta, 6kg felett a mi gerincünk érdekében javasolják a háti hordozást, de természetesen ez nincs kőbe vésve, ki mit bír, azt cipeli. :lol:
Én pl. most elcipelem a 7 kg-osomat vhova, mert nem bír már magával, és elöl! :lol:
Róki! Én is használtam megkötve a kendőt, de ezt lehet csinálni háti hordozásnál is? :roll:
Vendég

Délután végre megvolt egy teljes közös alvás a nagy ágyon. Natit és Szabit egyszerre altattam el. Azt hiszem, főleg Róki tudja, hogy ez miért barbatrükk. Nem mertem otthagyni, nehogy Nat a szokásos kecses mászkálása közben rátottyanjon, átvittem a kiságyba. De hamarosan egyszerre elkezdtek nyivákolni és hát két szobában egyszerre gügyögni nemigen tudok. Szabival visszaszaladtam, cici a szájba, Natit simogattam közben és mindhárman elaludtunk. Csak egy jó óra múlva ébredtem, még Szabi is aludt, ha több részben is, vagy két órát. :D

Nanica,
Nekünk nincs semmi. Nem akarom, hogy a pénz úgy le legyen kötve, hogy nem nyúlhatok hozzá. Én egy Fundamentán gondolkodom, azt is lehet szabadon felhasználni és van rá állami kedvezmény. A részleteket még nem néztem meg, ezért nem is csináltam még semmit.
Egy kolléganőmnek meghalt a férje, a gyerek örökölte a pénzt. Nagyon gáz volt, egy csomó kört le kellett futnia azért is, hogy egy számítógépet vehessen a gyereknek a pénzből, mivel még nem volt nagykorú. Inkább a saját számlámon szedem össze a szükségest. Nem hiszem, hogy előfordul, de ha nagyon megszorulunk és az a pénz hiányozna, nem tudnék még az ő érdekükben sem hozzányúlni.

Barbi,
Baba-mama szerelmes kép nagyon tetszik. Jó, hogy anyukád is fényképez :)
A mi kengurunkat már nem bírom, a kendőt viszont simán.

Kép KépKép
lorca

Orsi! Én feltöltöm, csak időtkérek, mert sok képet a picsaweb-re (Kami után szabadon :lol: ) feltölteni néha idegtépő... De meglesz, ígérem! :D

Nanica! Ez egy rugalmas hordozókendő - anno Róki javaslatára vettem és nagyon bevált!!! Amint bejön a hűvösebb idő, én ezt fogom használni az tuti! Szinte meg sem éreztem a súlyt!

Megtakarítás - babakötvényben gondolkodunk, de még nem néztem utána a részleteknek... Ágiboldi, Ti végül megnyitottátok? Tapasztalat?

Timi! Éljen a barátnős délután :D Jó, hogy ki tudtál kapcsolódni! Ja, adóstárs témához:tényleg nem lehetsz, mert a GYED (ha megint keverem akkor bocs...) alanyi jogon jár neked az államtól, ahhoz a bank nem férhet hozzá, nem tilthatja le, szóval azzal ők nem is számolnak, mert nekik semmilyen biztosítékot nem jelent :?
Vendég

Ágiboldi! Nem is töltötted fel a címed a közös postafiókba! Ejnye-bejnye :D
Vendég

Barbi,
Köszi, csak tudni akartam, hogy valaki foglalkozik vele, amúgy egyáltalán nem sürgős.

Gyűlnek a képek, hurrá!

Kami,
Hogy kell képet kitörölni? (biztos n hülye kérdés)

Timo,
Lillus tipikus nagyon bajnok :D

Orsi
Kép Kép
sno

Lorca: hitelünk van :( emellett elkezdtünk egy lakáskasszát, hogy tudjunk majd előtörleszteni... de az tényleg jó, egyikünk már ellőtte :)

Barbi:
Startszámla: elvileg minden babának automatikusan letétbe helyezik a MÁK-nál az induló összeget. Kérhetitek, hogy tegyék át a számlát valamelyik bankhoz, akkor lehet a számlára befizetni, jár hozzá állami támogatás is... évi max X e Ft - ehhez is csak a gyerek 18 éves kora után lehet hozzáférni. Viszont tényleg csak a gyereknek takarékoskodsz és nem költöd el a saját házadra, lakásodra stb... (nekünk is nagyon jól jött annak idején a lakásvásárláskor a biztosításból kapott pénzecske)

8) GyED, GYES: Én úgy jegyzem meg, hogy az ABC-ben a D előbb van mint az S...

Amit mi kinéztünk, ott az a bizti benne, hogy a szülő halála esetén a biztosító tovább fizeti a havi megtakarítást és a gyerek 18 éves korában hozzájuthat... tehát "biztosítva van az indulás"... még filózok rajta

nanica

Csajok, segítsetek! Emma kapott egy tök jó rágókát, nagyon szereti, és tényleg praktikus is: a füle hűthető, az alsó része meg pont az a vastagság amit most meg tud fogni. Az a bajom, hogy félek, hogy a "haj" résszel megszúrja magát, pl.a szemét :roll: Az egész kb tenyérnyi méretű. Szerintetek? Oda merjem neki adni vagy tényleg inkább ne? :roll:

Kép
Vendég

Orsi! Ramegy a kepre, akkor megjelenik egyedul. Jobb oldalt (kb kozepen) van egy ilyen, hogy "Delete this photo" es arra klikk, megkerdezi, hogy biztos-e, igen, es mar ki is torolted.
kami

Barbi! En odaadnam. En azt latom Aronon, hogy ha barmi kozelit a szemehez, mar jo elore becsukja. Veletlenek mindig vannak, de ha az ember erre alapoz, jobb, ha befottesuvegbe zarja a gyerkocot. Szoval szerintem csak batran!

En egyebkent adtam mar Aronnak ragokat es egyelore hidegen hagyja...
kami

Barbi: a korona az puha gumi... rágható, vagy kemény... ha az előbbi akkor én oda merném adni. Bár passz.

Erről eszembe jut, hogy nekem volt egy Csipogó ülő elefántom felálló ormánnyal (Elefi) aminek az orrmányát rágcsáltam fogzáskor! A mai napig megvan - és jó darab hiányzik az orrából mégsem lett semmi bajom :oops: :roll: eddig.:D Azért a gyereknek már nem adnám oda :D :!:

nanica

Barbi,
szerintem se gáz, az ujjainál veszélyesebb úgy sincs.

Kami,
köszi :oops:

Orsi
Kép Kép
sno

:roll: hát igen, azok a bájos ujjak :)
Nekem megint sikerült az egyik ujján begyullasztani a körmöt. Kaptunk rá olyan piros ecsetelőt, amivel a köldököt is kezelték. De nem merem rákenni mert a gyógyszertárban is már panaszkodtak rá, mikor kikeverték, hogy mindent befog! És még a szájába is veszi :x

nanica

Hallali hallali hóóóóó!
Most már itt vagyok rendesen. Gyerök az ágyban, nem alszik ugyan, de esti lefekvésben nem ismerek tréfát, úh a kiságyában beszélget. Very Happy

Lorca! Végigolvastam amit írtál bababiztonság feltételeiről a szobában, aztán körülnéztem itthon, és konstatáltam, hogy nálunk ez nem kétperces feladat lesz! Shocked Az a szerencse, hogy a járókázással nyertünk egy kis időt. Wink

Na most már ordít. Mad Kemény vagyok, nem veszem ki 15 percig. Remélem ez még nem minősül gyerekkínzásnak!Cool

Ma voltunk látogatóban egy kétéves kisfiúnál, úh ismét szembesülhettem vele, hogy milyen "örömökkel" jár a kétgyerekes lét: pl. Gergőt épp sikerült volna elaltatni, amikor nagyokat sikkantva örvendezett valaminek a kis kétéves, amitől Gergő úgy megijedt, hogy kezdhettem újra az altatást, miközben a kicsi a lábamat ölelgette úgy, hogy lépni sem tudtam, Gergő pedig úgy üvöltött közben, mint az a bizonyos fába szorult. Aztán: meg akarta mutatni a játékait Gergőnek, és a kisujjánál fogva húzni kezdte, hogy menjen vele. Én majdnem rosszul lettem ahogy láttam, hogy csak nyúlik, nyúlik Gergő ujja, Shocked aztán nem vártam meg, hogy vajon tudja-e annyira húzni, hogy 9 ujjúvá váljon a fiam! Shocked Shocked Ezek után már csak a szemkinyomástól és a ráfekvéstől kellett megmentenem Shocked + folyamatosan vígasztaltam az állandó kiáltozás miatt. Hiába, Gergő nincs hozzászokva az ilyen korú gyerekekhez. Confused

Most Gergő úgy tűnik elaludt, asszem csak 5 percig háborgott!Very Happy Very Happy Very Happy

Voltunk az Árkádban is (még a vendégség előtt), Gergőt csípőn hordoztam, és nagyon jó volt, szerintem mindkettőnknek. Very Happy
Orsi! Szerinted mi a nyűnek vannak a gumik a csatok mellett? Vajon miért jó, hogy még azokon is át kell gyűrni a csatokat? Rolling Eyes

Timo! Tök jó, hogy végül is összejött a csajos du.! Very Happy Nekem is járna már egy ilyen! Wink Apa gondolom nagyon büszke volt, hogy elboldogult Lillussal, nem?

Babakötvény: jaaaj, tök jó lenne, ha egy kicsit vki tájékoztatna ezzel kapcsolatban, mert mi is úgy vagyunk vele, hogy talán kéne, ha tudnánk, hogy hogy is működik pontosan! Gergő születése óta halogatom az utánanézést (hú de csúnya magyartalan szó lett ez)! Embarassed

Holnaptól nyaralunk :D :D , majd jövök ha hazaértünk.:wink:
Vendég

Vajh miért nem jelentek meg az emotikonjaim??? :evil:
Vendég

Pann,
szerintem a gumigyűrű arra az esetre van, ha a csat kinyílik pl. eltörik, így nem enged el azonnal a tartás, van időd odakapni, hogy le/ki ne essen a baba.

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Babakötvényt nem javaslom!!!! Sőt, a biztosításnál se a picúr legyen a kedvezményezett!! 18 éves koráig NEM férhet a pénzhez. Nálunk apu 10 éves koromban meghalt. A bizt. összeget gyámhatósági betétre helyezik. Akkor húggommal fejenként 2millió volt. Az akkor fejenként egy lakás ára. Ez 94ben volt. 2002-ben töltöttem a 10-at, kb 2,5milliót vettem fel. Vettem egy jó szgépet, befizettem egy angliai iskolát, meg a fősulira félretettem a többit. Az a gáz, hogy a keresetkiesés akkor jelentkezik, de a pénzt csak x évvel később, gyatra kamatra kapja meg!!! És ez akkor nem segít!

Nekünk gyűjtőtartalék képző biztosításból 2 db 20év tartamú EURO alapú van. Egy nekem, egy a Lacinak. Kb 16-17 év múlva járnak le. Nem olcsók, de fontos az euro, mert addigra azzal fogumk fizetni. Amikor átvesszük, kb 300Ft lesz 1eur. Az addig befizetett pénz pedig annyival többet fog érni! 10 év tartam felett kamatadómentes, ami nem elhanyagolandó szempont.
Ezek viszont halálesetkor kb 200.000Ft-ot fizetnek, átvállalja a bizt. a díjat, és LEJÁRATKOR fizet díjtartalékot.

Emellett van 2 kockázatink. Alacsony havidíjjal, ami haláleset esetén fizet nagy összeget de lejárat esetén semmit!!!

Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de unalmas ideimegy részét a Generali tanfolyamain töltöttem... Érdekelt a téma!!!

Május, Bigsis!

Torna ment a közös mailcímre!
Remélem olvasható! Használjátok egészséggel!

Megyek JÁRÓKÁT szerelni! Juhéjj... Mindjárt elfelejtem mennyi pénzt adtam ki rá :twisted:
Vendég

10 helyett 18 (HÜjenő)
Vendég

szép jó estét!

mi is csajos napot tartottunk és bár kicsi lánykám velem volt jót csavarogtunk.A 3. csaj anyukám volt.Elmentünk ajándékot venni Amerikában élő hugicámnak aki remek ötlettel ált elő Ady összes verseskötettel ui. a postaktsg miuátn több tonnányit nyom a kötet több mint maga a könyv :shock: na mindegy még kitalálom hány részletben :shock: :wink: küldjem el de lehet hogy egy ismerős megy aug-ban ki és vele küldöm ki...na mindegy

azért kiakadtam Kecskemét Malom (Plaza) fél dél Lea éhes...kérdeztem a baboltban hogy van-e esetleg szopi szoba?mondta ahölgy ó persze a biztonsági örtöl kérjem el a kulcsot...megöültem milyen rendesek itt a tulajok gondoltak a kismamikra és éhező csemotáikra :lol: kiderült hogy ez tulképpen csak egy pelenkázó szoba kérdezem az őrt hogy tudok -e ott szoptatni mire a válasz persze lehajtom a klotyó tetejét :shock: :shock: :shock: azt hittem rosszul hallok de nem :shock: :twisted: :twisted: :twisted: úh lementünk a kocsiba a benzingőzös parkolóba enni :cry: a kocsiban dög meleg de nem mertem kinyitni az ajtót mert tényleg nagyon gáz volt... :shock:

na mindegy túlélte kicsi lányom de akkor is!!!

ja aztán hazamentünk anyáékhoz és délután fodrászhoz kísért el bennünket vagyis én mentem fodrászdába :lol: anya vigyázott Leára ill kint sétáltak most gyors voltam mert fél óra alatt készen lett szllel bbélelt frizum :lol:

legalább a séróm legyen klassz ha már a szemem alatti karikákkal,táskákkal nem tudok mit tenni

1/4 8kor értünk haza.Lea tündér volt beszélt vigyorgott mindenkire a kocsiban még aludt is...hazaértünk fürcsi gyors kaja és f9 kor már aludt is :lol:
remélem hajnalig bírni fogja...egyébként úgy tűnik beállt az éjszaka átalvására már csak nekem kellene visszaállnom az alvásra :wink: reggel f6-f7 körül ébred.

a tejem nem csökkent azzal hogy nem eszik éjszaka,mondjuk én napközben továbbra is fejek minden szopi után 5-10g jön le de reggel ill este 20-30is sikeredik ...

a mostani napi adagja 700-800g ez változó....
A More Milket most azért szedem (és itt most ellent mondok magamanka) mert a múlt hétvégén elkezdte pár napig hogy hajnali 2.kor kajcsizott így napközben már reggel sem volt elég 1 cici és a kétcicizésnek köszönhetően jobban fájt a pocija...szóval a more milkkel kicsit tunngoltam de most építem lefelé megint...3-4 nap után visszaállította magát a 6-9-12...kajcsira éjjel pedig az alvásra :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Barbi,
Szerintem Szabi keze sokkal veszélyesebb, mint a rágóka. Sági talin nem is tudom, ki kapott szívrohamot (Ágiboldi?) amikor ujjszopi közben belenyomta a szemébe az egyiket. Majd becsukja. Csak legyen teljesen sima ott, ahol a fröccsöntés találkozik. Én is odaadnám. Ha nem csukja be a szemét (márpedig becsukja!) akkor úgysem úszná meg a gyerekkorát.

Pann,
Nem a bababiztosság a két perc, hanem a veszély felmérése. Az nekünk két éve folyamatosan fejlődik, amikor új szakasz jön, ismét konstatálom, hogy még nem az igazi...
Jól néz ki a hű, de magyartalan után az embarassed :D

Kép KépKép
lorca

babakötvény
mi nagy nehezen elintéztük rajta a 42500 Ft
a család évi max 120ezer Ft-ot rakhat a számlára jár a z állami támogatás is de nem jelentős
18 éves korig nem nyúlhat hozzá

szerintem vmi lakáskassza féle vagy egy sima bankszámla még lesz hozzá...

"nagy viharok"
pár oldalt visszaolvastam csak figyeltem micsoda nézetelrtérések voltak itt az elmúlt néhány napban :shock:
szerintem is azért fórum a fórum hogy mindenki kifejtheti a véleményét...nem kell szentírásnak venni

leskelődők
hmmm leskelődjenek :lol: ha ettől jobban érzik magukat

majus
kelét alig ismertem fel!!!szerintem nagyon sokat nőtt, változott!!!!

torna
Lea sem tartja még ülésbe felhúzásnál rendesen a buksiját de gyakorlunk minden nap és egyre ügyesebb :lol: olyan édes mert rötyög amikor húzom felfelé :lol:

a hason fejet kiemelés kb 2 percig működik és utána jön az "úszás" vagy a hinta a nagy pocakon :lol: :oops:
a védőnők azt mondták hgy az ilyen nagy súlyú bébik később kezdenek forgolódni úh Lilla és Lea továbbra is kezet foghatnak Timo :wink: :lol:

babatali
naggggyon jók a képek! (vagy ezt már írtam ? :wink: :oops: elfelejtek mindent)

egyszercsak mi is felmegyünk ...ha lehet... :oops: :lol:
Lin ha gondolod jöhettek velünk :wink:

tápszeresdi
úgy látom egyre több bébinél bejátszik...(épp ma jegyeztem meg anyának a klotyón szoptass jelenet után hogy mennyivel egyszerűbb egy cumisüveget a nyilvánosság előtt a szájába dugni... :shock: :lol: )

ki az aki még mindig csak szoptat? lorca? róki? sági?

hajnali alvás
a 6 körüli kajcsit az ágyunkban fogyasztja el a kisasszony és utána durmolunk eggyüt :wink: :oops: (ja én szopi után kiugrom fejni egy kicsit)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?