A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Hát nem is tudom. Nem bánnám, ha végre kibújna, de ha ma akkor meg egyedül kéne szülnöm :cry: Elejétől tudtam, hogy lehet, hogy egyedül leszek, de annyira nem akarom :cry: _Ma meg biztos az egyedülszülés. Na jó kiderül majd mi lesz.
Móni: mennyi idővel a hasmenés utánn jöttek a fájások?

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

brigi: nekem az egész folyamat nagyon gyorsan zajlott, így én nem biztos hogy mérvadó vagyok. Nekem a hasmenés után 1-1,5 óra múlva jöttek a fájások. Utána pedig nagyon gyorsan sűrűsödtek, meg nagyon gyorsan tágultam is, így pikk-pakk meszületett Blanka.

Még mindig tart a hasmenés?

Kép
Kép
moni1973

Orsi: én anno pezsgőtabletta formájában szedtem vas+c vitamint, ami mint tudjuk nem túl nagy dózis. Szerencsére nem volt vészes vashiányom, most meg abszolút nincs, pedig nem eszem húst ( épp ezért nagyon odafigyelek az étkezésre) , és vasat sem szedek.

De egyébként szerintem a szülés előtti hasmenés, az nem hozható össze a vassal....

Kép
Kép
moni1973

Orsikám!
Neked milyen kis édi mini pocid van hozzámképest.. :lol:

Kinderke!
Köszikee..na ja, jól megnőtt ez a pocak, tiszta zsírszalonna :lol:

Basszus nekem 3 napja nincsen székletem..olyan rossz...talán ez a 4-ik nap.. :(

Pedig tök normálisan eszem, rostosokat is..áhh nem értem én ezt..
Anno meg tök hasmenéses voltam..pöri után 10 perccel már rohantam is wc-re..

Moni!
Szerintem ez a szülésed is gyors lesz!
torolve_20131003125716

Egyébként nekem a vastól van sztem szorulásom..
torolve_20131003125716

Móni: köszi! Tényleg gyors volt! Hasmenés még mindig van, bár már nem nagyon van minek kijönnie :oops: Hányingerem is megvan. Pocim fájdogál meg keményedik, de renszertelenül és nem is vészes, csak érzem :roll: Tök vicces, de a 4. gyereknél sem tudom eldönteni mi van :lol: :oops:

Orsi: édipocid van :lol:

Mindjárt én is fotózok egyet, hátha ez lesz az utolsó :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi!!
Az előző 3 bébnél milyen jelek voltak??? Érdekelne.. :lol:
torolve_20131003125716

Na csajok nem is mondtam, meglett a vérképem és vashiányos lettem a végére, úgyhogy elkezdtem a vasat szedni. Az nem gáz ilyenkor már?
És a vércukrom 3.3. (ami 3.5.-től normális) szerintetek? Biztos éhes voltam?! :wink: Pedig egy csomó édességet falok a végére...
Ja a dokim meg beírta, hogy DIÉTA mert megint híztam 2 kg-t, így most már + 14 kg-nál tartok. :oops: (úgy, hogy letagadtam a dokinál 1kg-t....) :lol:

Brigikém: jobbúlást neked, nem akarlak idegesíteni de vírus is van, hasmenés-hányinger, nekem is sok ismerősöm szenved tőle, bár a mi esetünkben inkább előjel, mint vírus!!!! Akkor most szeretnél szülni vagy nem? Miért drukkoljak? :wink:

Gurgika: francos fenét zsírszalonna, csinos vagy, egyáltalán nem vagy elhízva, irgumburgum ne tessék ilyeneket írni, mert begurul a néni!

Orsi: te is nagyon csini vagy, de ezt már személyesen is közöltem, ha nem akkor: Nagyon csini vagy és nem nagyon híztál te sem! :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Na megyek gyorsan még egy-két dolgot megvásárolunk a kecóba, munkások már nem jönnek!!!!!!! :lol: Férjuram letiltotta őket, hogy rá tudjak koncentrálni a szülésre, úgyhogy csak egy napot fognak visszajönni javítani, ha bent vagyok a kórházba! UJJJÉ

Csóközön, majd du. jelentkezem, ha addig nem szülök! :lol: :D :wink:

Kép

Andrea
Kép
kindernay

Dorka, Balázs apuka és kicsi Balázs!!! Nagyon gratulálunk nektek! Dorka egy hőőőőős!!! Sok tejcit és sok-sok boldogságot!!! :lol:

Kép
zsuzsi**

Andi: Nem gáz a végén vasat szedni. Mit írtak fel neked? Én a Maltofer Fol nevűt szedem, csokis rágótabletta.

Gurgi: Te melyik vasat szeded? Mert nekem az enyémtől semmiféle szorulásom nincs, sőt, minden kicsit könnyebb, amióta szedem. Ráadásul rendbehozta a vasamat, ami az előző vérképnél tök szar volt, most meg aszonta a Sónkánöri, hogy jobb, mint az övé :lol:

Változatlanul szarul vagyok, már egy kicsit unom. :cry:

Kép
zsuzsi**

Sziasztok.
Mi fél 7 óta fent vagyunk, hasfájósan :-(

Dorka-apuka! Mi van veletek? Remélem, már babáztok.

Szilvi! Nekünk azt monták a kórházban, h ne tegyük kókuszmatrac alá a légzésfigyelőt, mert nem engedi át a jeleket. Inkább a matrac felé. Még bölcsőben alszik és abban nincs kókusz matrac, ezért még nem is volt téves riasztás. Gondolom, jól meg lehet íjedni....

Gurgi! Az is lehet, hogy kevesebb... Nagyon szép az a pocak! :D
molkata

Látom közben megszületett Balázska!

Nagy-nagy gratula Dorkának és az apukának!!!!! Gyors felépülést!
molkata

Sziasztok!!!

Dorkáéknak millió gratula :D ! Hú nem semmi volt a szülés, végigolvasni is fájt :( De a lényeg a végeredmény :) A szülésznő nagyon profi volt, hogy ilyen ügyesen védte a gátat! :wink: Dorka, Balázs, Balázsapuka sok boldogságot és jó egészséget a kis családnak :)

Brigi: Nekem is mindkétszer hasmarssal indultak a szülések,már akkor fájásaim voltak (nem rendszeresek és nem erősek), amikor rámjött a kakilás, de én csak 1x voltam vécén és nem görcsölt a hasam.Tehát nem olyan gyomorrontásos görcsölős fájdalom volt, hanem rendes méhösszehúzódásos fájdalom. Hányingerem nem volt, és vécé után megkönnyebbültem. Amikor feltettem a kúpot, már nem is jött ki nagyon semmi..... :oops: Sztem neked más valami bajod lehet :oops: :(

Anyum elvitte a csajaimat, csend van és nyugalom, olyan fura :) De jóóóóóóó :) megyek hűtőt takarítok :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Csak még annyit, hogy a kicsi Balázs gyönyörű!!!! Dorka már biztos el is felejtette a szenvedést. :D
molkata

Gurgi szerintem is gyors leszek :wink: legalábbis én nagyon remélem, erre gyúrok, és az szerintem sokat számít. ( ahogy te is írni szoktad, sok minden fejben dől el, és én ugyanígy gondolom)

Brigi: én is teljesen kitisztultam szülés előtt, beöntés már nem is kellet :wink: Drukkolok neked, írj majd még!

Andi: nincsenek munkások? nem mondod..... tök jó, lehet lazulni. Jó hétvégét, és jó rákészülést a szülésre. A vas miért lenne gáz így a végén?! Inkább jó, hogy csak most jött. Mennyi volt egyébként a vasad? Nagyon alulmaradt az alsó határértéktől?

Csajok, mi megyünk a Tescoba. Jövök vissza, és olvasom majd a híreket. Aki szeretne addig szüljön, akik nem szülnének még, pihenjenek.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Kinderke!
De-de sajna van rajtam háj..
No a cukkered sztem jó..letagadtál 1 kg-t? hihi..nem baj az..
Nemtom mennyire számít ilyenkor a vérszegénység..Én végig szedtem a vasat a 14-ik héttől de a szopi alatt is fogom, a dokim azt mondta, hogy szedjem csak.
Jó vásárlást!!

Zsuzsi!
Ferrorgrad Folic-ot szedem, napi 2 szemet..és még így is alacsonyabb picit a normál alsóértéknél a vasszintem.
hm.. :roll:

Szülés után lehet, hogy átállok valami más vaskészítményre..
Ráadásra sok folyadékot iszom (ásványvízet) szal, nemtom mire vélni a szorulást..
Lehet, hogy azért is ilyen nagy a pocakom mert tele van kakkerral..háhá
torolve_20131003125716

Bizony Moni!!! Ez nagyon jó hozzáállás, nekem tetszetős, ügyike vagy! :lol:
torolve_20131003125716

ceniko
örülök, hogy a te lányod is ilyen jól elvan maminál, szerintem a kisebbel sem lesz gond, pláne, hogy gondolom együtt vannak :wink: azért szerencsésnek mondhatjuk magunkat szerintem, mert képzeld ez azokat az anyukákat, akik ilyen helyzetekben mindig úgy jönnek el a nagyszülőktől, hogy sír a gyerek. A szívem megszakadna.... bár egy kicsit így is....

Kép
Kép
moni1973

Dorka!! Nagy gratula Nektek, Balazs fiatok nagyon szep! Nem semmi ez a szulestortenet, orulok, hogy minden jol vegzodott!!! Ugyes voltal nagyon!!!!

Szepek a pocakfotok!
Orulok, hogy Orsi is felrakta a kepet. Mert az en pocakom is kb akkora, mint az ove. Mar kezdtem megijedni Gurgi peldajabol, hogy mekkoranak kene lennie. :wink:
Vendég

köszi Gurgi :D :D :D Biztos vagyok benne, hogy te is nagyon ügyes leszel, illetve bocsánat MINDENKI nagyon ügyes lesz.
Mentem.

Kép
Kép
moni1973

hellóó!
Dorka
Szeretettel gratulálunk, ügyes voltál nagyon! Nagyon szépséges Balázska!

Orsi
Nagyon helyes a pocakod!
Kata
A légzésfigyelő papírjában az van, hogy 12 centi vastag matracig garantálják, hogy műkszik :roll: Van úgy, hogy több percig nézem, hogy emelkedik-e a takaró, de néha meg is szekálom, mert annyira kis levegőket vesz és ritkán...

KépKép

KépKép
szivvi

Főzés előtt bekukk!

Rita, én is szorulásos lettem a végére. Tiszta rossz, pedig én is mindennap el tudtam menni wcre.

Andi, köszi. Sajna én ilyen kis türelmetlen vagyok, főleg látván ezeket a gyönyörűbbnél gyönyörűbb Manókat. :lol: Ebbe a topicba, csak szép gyerkőcök születtek!!!

Kata, bátyámék is kókuszmatrac alá rakták és nem panaszkodtak a sűrű riasztás végett.

Orsi szép pocak, hát az enyémhez képes kis picike.

Na megyek vár a gulyás leves és rizsfelfújt. :lol:

kispiskóta

Kiskacsa!!
Én extrapocakméret vagyok..szal én nem vagyok alap.. :lol:
Orsi pocakja nagyon szép!!!!!!!!!!

Kicsit húz alul a pocak..de csak picurit
torolve_20131003125716

Na még nem indultam el várom a férjuramat, aki elment a gyógyszertárba nekem homeós bogyókért.... Már vagy két órája! :shock:

Móni: nagyon alulmaradt az alsó értéktől, azt hiszem 12 az alsó határ nekem meg 6... de eddig nem volt problémám vele, csak így a végére doki azt mondja ez normális...

Zsú: teljesen megértelek a türelmetlenség miatt, gondolhatod én mit érzek....

na csóközön

Andrea
Kép
kindernay

Csajok Babdorka szedett homeós méhszájtágító, szülést segítő készítményeket, málnalevéltea....stb???????????????????? Tudtok róla????

Moni: Na igen, szerencsénk van a kölkökkel :) De szerintem nem lesz gond a kicsivel se :wink: Max visszahozzák mamáék :lol:

Dinnyét reggeliztem (úgy egy felet :lol: ) most meg lezúztam 2 bögre málnalevélteát, émelygek a sok folyadéktól bakker :shock: ááááááá nem vagyok normális :lol:

ceniko
Szeged

Zsu!!
Rizsfelfújt, imádom, nagyon régen ettem már..

Nekem sosem sikerült.. :(
torolve_20131003125716

Babdorka család, nagy-nagy gratula nektek!

Örülök, hogy jó vége lett! Főleg, hogy varrás-vágás nélkül megúsztátok! Azt hiszem, emiatt viszont mégis érdemes volt a Szt Imrébe menni. :D

És jó olvasni, hogy vannak ilyen férjek is.
Az enyém Emi születésekor is csak magával törődött, hogy ő mennyire fáradt, aztán felfeküdt valami hordágyra aludni, én meg vajúdtam magamban.

Most sem számítok sokkal jobbra. Lehet inkább egy dúlát kellett volna fogadnom és azzal szülni.

KépKépKépKépKép
uxi

Basszus, most jól behergetletm magam. Akkor annyira rosszul esett, amit a szüléskor művelt a férjem, tuti most is lesz valami hasonló sztori. :twisted:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Gurgi-Rita
Elnézést, hogy itt de nem tudok neked privit küldeni. Esetleg írnál nekem? :oops:
Köszönöm szépen!

További jó babavárást mindenkinek! A kibújtaknak pedig óriási gratula!!!!

Biztatásul: enyém gyerek 1 óra alatt bújt ki, úgy hogy még szedtem a magneb 6-ot mert gyantáztatni szerettem volna még pénteken :oops: . Homeosokhoz hozzá se nyúltam. Hajrá lányok! Veletek vagyok!!!

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Kinderke!
Biztos vesz még valami meglepit is neked..dinnyét :lol:
torolve_20131003125716

Ohh UXI!
Hát ez nagyon nem szép tőle, sajnálom, hogy egyedül kellett átélned..és most nem beszéltél vele erről?? Hátha azóta változott valami benne?

Halacska!
Hová írjak neked és mit?? :shock:
torolve_20131003125716

Küldtem mélt Halacska..
torolve_20131003125716

Sziasztok

Dorka es apuka
Gratula Balazskahoz, azert jo, hogy vegul beadtak az EDA-t.

Uxi
koszi az infot, remelem BJ es a szuleszno ugyes lesz, es nem lesz semmi gond, ahogy hallottam BJ nagyon figyel ilyenekre. Sajnos engem csaszaroznia kellett, de nagyon pozitiv a hozzaallasa.

Gurgi
Szerintem nekem meg nalad is nagyobb pocakom van, szal nyugi :)
(most 6 kg-t hiztam, azt szinte hasra, de jelentos sulytobblettel indultam) bebi kb. 4-4,3 kg-ra lesz belove, mint a novere. (Most nem szedtem Elevitet, genetika pasim is 4 kilo volt, testvere is, anyukam es nagybatyam is, 2 oldalrol johet).
En oroszlan-oroszlan vagyok, pasim kos-kos, lanyom halak-nyilas, ha igyis-ugyis csaszar lesz szerinted milyen bebi lenne idealis egy rak (a halak tesonak) vagy egy oroszlan?

Brigi,
remelem akkor a hasmars nem elojel (nalam az volt).

nah reggelizem (tegnap csinaltam eletembe eloszor ozporkoltet, naggyon finom es csak 200 Ft-al volt dragabb a csirkemellnel :)), ma vendegek is jonnek, grillpartizunk, holnap is jonnek vendegek, aztan 3 hetig eskuvok hada... (az utolsora mar biztos nem jutok el:)). En nem szeretnek elobb szulni, elso gyereknel nem is gondoltam ra, hogy elofordulhat ez....napra pontosan jott...

Szep napokat :), kellemes szulest annak aki szulni szeretne.

mandarka

Uxi: Enyim párom bent volt velem Viola születésénél az utcsó 10 percre esett be, mert olyan gyorsan jött a csaj... Na a lényeg, hogy ott volt meg minden, segített, de azóta is azt hallgatom milyen gusztustalan volt a méhlepény :shock: :lol: Tehát akkor inkább ne lett volna ott.... most nem szeretne bejönni , mert ő azt a stresszt amit a lepény látványa okozott neki még egyszer nem élné túl :lol: Nem komplett :lol: Nemtom miért azt nézte :shock: Ménem a gyereket??? :lol:
Most anyukám szeretne velem bejönni (Bogival is ő volt) vagy a nővérem... Nekem mindegy, csak legyen valaki :)

Te is inkább a férjed helyett valaki mást nem tudnál behívni??? Ha már úgy sem hasznos segítőtárs :evil:

ceniko
Szeged

Dorkáéknak gratula Balázskához! Jó egészséget és sok tejecskét kívánok.
Móni!Én is szeretnék gátmetszés nélkül szülni, de állítólag a hozott anyag is sokat számít. Majd meglátjuk.
Zsu! A BPD méretek sem annyira mérvadóak szerintem. Ha az az ici-pici keresztecske egy parányival odébb kerül, már más az eredmény. Azon kívül, ha már a baba feje beilleszkedett, csak saccolni lehet a fejecske átmérőjét. Nagyfiamnak a 38. héten 95.8 mm volt a BPD-je, a kisebbiknek születése elötti napon (40.hét) már nem tudta a doktor pontosan lemérni, 93 mm-t saccolt. Mégis 35 cm volt mkettejük fejkerülete.
A mostani pocaklakóm jelen méreteit nem is tudom. CTG, flowmetria rendben, babácska mocorog rendesen. Elviekben még 2 napunk van és én nem akarom siettetni. De ha elindul, jó lenne ha nem váratna sokáig magára! :)
mtücsi

Emi_25: Most küldött smst!

"Bent vagyunk szülünk! Majd még írok épp most kötötték be az oxitocint"

:D

Hajrá Emese és Lillababaaaaaaaaa++++++++++++++++

ceniko
Szeged

Méhlepényt nézte..hehe..annyira nem is gusztustalan..a Péterfy oldalán van róla kép..meg különben onnan jött a kis lurkóknak a tápanyag..

Most nézem a szakácskönyvet: rizsfelfújt..annyira megkívántam

Mandarka!
Férjem 3600 grammal én pedig 3200-al születtem..
torolve_20131003125716

Uxi
most olvastam vissza, ferjed :( , az enyem se akart bejonni a mutetre, aztan olyan termeszetesen vettek (BJ) hogy bejon, hogy mar nem is ellenkezhetett, igy is meghatarozo elmeny volt neki, azota is lelkesen beszel rola es a tobbi baratunk is igy van vele. Szerintem az elmeny miatt o sokkal hamarabb tudta feldolgozni h. apuka lett (nekem kicsit kesobb sikerult).

Eniko
a te ferjed is eleg furcsa :(, en sem ertem miert nem babazott.

Eminek mennek a drukkok :)
07.07.07 tiszta jo datum, amikor a lanyomat szultem a fius anyukak gyurtak a 3.03.03.03-al kezdodo szemelyiszamra:)

mandarka

Mandarka: Viola kis súllyal született és elvitték... De mondjuk mehetett volna utána. Sztem nem tudta eldönteni kivel maradjon a gyerekkel vagy velem :)
Nem furcsa a zuram, csak ugyi első "szülése" volt, gondolom érdekelte mibe volt a gyerek, aztán a látvány hát nem volt túl meggyőző számára :lol: Én nem haragszom rá ez miatt. Ha akar bejön most ha nem nem. Nem erőszak, nem egyformák... :roll:

Sztem Uxi férje drasztikusabb dolgot csinált, lefeküdt aludni, mert ő fáradt... :shock: :evil: rúgtam volna seggbe....

Gurgi: Hol van a kép a lepényről? :) Én nem emlékszem milyen volt pedig láttam én is :oops: :lol:

ceniko
Szeged

[/url]www.peterfyszuleszet.hu
[url]

Emi25!
Mennek a drukkok, hajrá EMI25!!!!!!!!!
Könnyű szülést!!
[/url]
torolve_20131003125716

Enikő! Nem irigyellek. Az én párom pedig még meg is sértődne, ha nélküle szülnék. Bár megjegyzem, a véres jelenetek neki sem fekszenek.
Egy védőnő ismerősöm mesélte nem régen, hogy a férjét a szülőszobán szinte úgy kellett felmosni, mivel a szülés látványától olyan rosszul lett, hogy elhányta magát. Mind a kettőjüknek nagyon ciki volt. Így a következő baba születésekor már be sem ment a szülőszobára. Szegény anyuka egyedül vajúdott, lelki támasz nélkül. Be is vallotta, hogy bár időben rövidebb volt maga a szülés, de nagyon egyedül érezte magát.
mtücsi

Emi25: Drukkhegyek mennek!!!

Beindultak az események, csajok!!!

Babáról senki nem tud semmit? Régebben sokat jött. :roll: :roll:

Kép
zsuzsi**

Emi25: drukk!!!++++++++++++ Ügyesek legyetek!

Enikő:nekem sem hasmenésesen fáj a hasam, hanem olyan fájásféle :roll:

Gurgi: Hát Daninál már nem emléxem mi volt, Marcival fájások de rendszertelenül. Mint kiderült azok csak jóslók voltak, de mivel nem volt jó a CTG ezért megindították. Mátéval meg megrepedt a burok, az egyértelmű volt :lol:

Andi: jó kérdés! Magam sem tudom mit szeretnék :lol: :oops: Ha tudnám, hogy gyors szülés lesz akkor beválalnám akár egyedül is, de egy hosszabb menetet nem tudom, hogy kibírnék a férjem nélkül :roll:

Mondjuk érdemben az enyém férj sem segít sokat, de engem megnyugtat, hogy ott van

Uxi: ez azért furcsa, hogy lefeküdt aludni mig te ott szenvedtél :roll:

brigi73

Emi 25
Hajrááááá! Ti is ügyesek legyetek!!! Szorítok!!
puszi

KépKép

KépKép
szivvi

torolve_20131003125716

Gurgi: Megnéztem. Hú, jó nagy a lepény azért, nem? huhh...

Szegény Dorka, basszus, 21 óra :shock: :shock: :shock: Nem térek felette napirendre. Azért kíváncsi lennék, hogy ki volt a szülésznője... de arra nagyon!

Kép
zsuzsi**

I'm 37 weeks pregnant!!! Yess! Háháhá :P :D :lol:

Kép
zsuzsi**

Itt egy friss pocakkép
Kép

brigi73

Gurgi: Meg sem dicsiztem a pocidat! Szerintem extra csiniii!

Orsi: Neked nagyon kis cukika!

Brigi: Az enyém is kb ilyen nagyságú. A tiéd céééép kereeeek :D

Kép
zsuzsi**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?