Szia Mindenkinek
látom, jól megmerítkeztetek a témában
Sajna csak felületesen tudtam visszaolvasni, de annyit hagy fűzzek hozzá: bárkit is megdobálni, megverni, megalázni csak, azért, mert kiáll valamilyen véleménye, irányultsága mellett,-még ha én nem is értek egyet vele, vagy épp idegenkedem adologtól-, mélyen ember alatti dolog szerintem, főleg, ha kulturált keretek között adja elő a véleményét. Senkinek nem volt kötelező odamenni, megnézni, és ha ennyire zavaró, akkor a tv-t is bátran ki lehet kapcsolni (sőt, sztem be sem kell kapcsolni). Egyszerűen ha valaki nem tud pozitívan állni egy dologhoz, jelen esetben a homokossághoz, akkor természetesen ne támogassa, álljon hozzá passzívan. Még mindig jobb, mint gyűlölködni. Sajnos elég sokan szeretnek felháborodni, utálkozni BÁRMIN és ez a tipusú emberféle mindig meg fogja találni azokat, akiken jól megbotránkozhat. Legyenek ezek: buzik, kövérek, bagósok, vegák, buddhisták, másként gondolkodók, vagy épp a farmernadrágban járók.
Én pl. nagyon utálom a bagófüstöt, de eszemben sincs fanatikus hadjáratot indítani ellenük, csak annyit szeretnék, hogy legyenek olyan helyek, ahol ők szívhatják és legyen olyan, ahol nekem nem kell szívnom.. Az egymás mellettt való békés együttélésnek a módját kellene megtalálni, minden olyan kérdésben, amely ekkora mértékben meg tudja osztani a közvéleményt.
A politika meg sajnos mindig is kihasználja az ilyen helyzeteket és ezért elválaszthatatlan minden ilyen "non-politikatív" témától. A pártok szavazókat akarnak és nekik mindegy milyen áron.
Trendiség: valóban, mintha mostanság a médiából özönlő anyagok a homokosságot, a másságot, meg a "vállald-fel-magad-és-lehetőleg-legyél-extrémen-különc", meg a "mennél-többeknek-csíped-a-szemét-annál-menőbb-vagy" típusú viselkedést sugalmaznák, az erre fogékonyaknak. És itt van nekünk, szülőknek a hatalmas felelősségünk, részben, hogy mit engedünk a médiából a gyerek elé,(nem is a téma, hanem inkább a tálalása miatt), részben, ha már elékerült, akkor tudjunk vele értelmesen elbeszélgetni és elmondani VALÓJÁBAN hogyan is működnek a dolgok, a tv-n kívüli életben....
Magyarság, meg ilyesmi: ez is sajnos-téma... nem a Magyarság, mint olyan, hiszen én is csontvelőig magyarnak érzem-vallom magam, hanem az, hogy szintén a politika mennyire lejáratta, átértékeltette és besározta ezt a fogalmat.... az Árpád-sávos lobogó épp annyira magyar, mint a trikolor és nem a zászlók hibája, hogy mostanság szeretik összekeverni az emberek a fogalmakat... erről, ebben a topikban nem szeretnék többet írni, mert ez már a z extra-hiper-szuper megaOFF kategória..
ARWEN,
neked továbbra is hajráhegyek!!!!
Recca,
buli állat-jó lehetett
Zsána,
valamikor jön fel a nagymami hozzánk és akkor lehet hogy lesz nekem is egy utolsó (és első) szingli napom és akkor szívesen kávéznék veled (meg még bárki mással is, aki velem is kv-zna

)
Magamról: (élő)halottakról jót vagy semmit, úgyhogy inkább semmit. Mostmár összeszorítom a fogam és kikeccsölöm az utolsó heteket...
...aztán majd bábakoktéllal csalogatjuk elő ezt a csajt is, a 41. hét végén......
szépséges napot mindenkinek
csóóók
Macsek