A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben fogok szülni - Babái-Mamái

vicuska én is bejelöltelek :) nem semmi anyósod :( látom senkinél sem felhötlen azért az anyós téma :):):):):):)) amiótra elköltöztünk nagyon állat mert nem jön át minden öt percben és könnyebb bár azért igy is fel tudja vinni néha a pumpát bennem :) de semmi ahoz képest amikor ott laktunk mellettük :):):):):):):):):):):):)
alszom :)

Kép

alvás közben is lehet jó kedvem :):):):):)

Kép

anya adjál csipeszt :):):):):):):)

Kép

olajozás után kiskalózként :):):):)

Kép

apa ne engedj el :):):):):):):):)

Kép

apa nem látod hogy fürdök :):):):):):)

Kép

pár friss kép Gegéröl :D:D:D:D:D:D:D

nika70
Salgótarján

Lányok, mindenkit visszajelöltem az iwiw-en :lol:

Nika,
Gege olyan helyes! Nagyon kifejező az arca!

kismama,
JObbulást Neked! És hajrá a költözéshez!

Megvolt a második megfordulás, és láttam. Olyan édesen átküzdötte magát a hasára, de a kezecskéjét nem tudja kivenni, és nyüsszög.

Kép
dijcsi

Sziasztok!

Egy kicsit elaludt a drágám ugyhogy ideuppantam :)

Köszönöm a jelöléseket, mindenkit visszajelöltem iwiwen :)

Aranyosak vagytok, hogy vígasztaltok tápszer-anyatej ügybe!
Már egészen megbírkoztam a gondolattal, már nem látom annyira tragikusan a dolgot mint multhéten mikor kiderült!

Na, fel is kelt...majd még jövök!

Kép

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Engem is lehet jelölgetni iwiwen: Baczai Lívia :wink:
Ja és van egy FELESLEGES IWIW MEGHÍVÓM!!!!!!!!!!

Dalmi nevében is köszönjük a dicséreteket :lol:

akíra,
visszaolvastam,mi is történt veletek! sajnálom , hogy így alakult, tudom mennyire fontos volt neked, hogy anyatejet kap Kyra, de fel a fejjel. Babaának egészséges boldog anya az első, eztán jön csak mit eszik :wink:
Ja és a táblán lehet nálunk mindent x-elni :D :D

Nika,
Gege mit sem veszített sármjából :wink: Még mindig jó pasi... :lol:

Dijcsi,
szerintem tök normális, hogy 5 hónaposan kezdte Márk a forgolódást!!! Pl. Rekanna Nikije is most kezdte 1-2 hete!Figyeld megegyre ügyib lesz a fiatalúr!!

Látom sok megint a költözködő, felújító!! Kitartást....
Nálunk még a földszinti fürdő mindig nincs tutira kész... :roll: Aztán meg volt egy jó kis beázásunk....egy szoba parkettázás újból...Hát ennyit erről, valamikor majd csak lesz nyugalmunk...
Vendég

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák, és milyen ügyesek!!!

Nekem nyugton volt az anyósomtól, mert 3 hétignem voltak itthon pénteken jöttek haza és azóta ugyan csak 2 naptelt el, és mindkét nap jött, és közölte hogy a héten is fog, mert ismerkednie kell Marcival :shock: , mivel mikor jöttek szombaton apósommal, álltak a kiságy fölött és igen hangos gügyögésbe kezdtek, amihez Marci nincs hozzászokva, és rögtön elkezdett sírni. Én ugyanis "normálisn" szólok hozzá, na jó kedvesen, de nem gügyögve, és nem is ordibálok neki. Szóval csak az énkezemben nyugodott eg, majd ezután, hogy már nem sírt a gyerek kivette a kezemből, aki újrakezdte, de azt mondta nembaj hagy sírjon, de neki most fognia kell :shock:
Végül feladta... Szóvalmost jön "ismerkedni. Remélem azért nem sűrűn...

Hát ezt nem hiszem el :evil:
Marci mostanában alig alszik, erre most végre elaludt, és erre csenget a postás :x Persze hogy felébredt :?

Tegnap nem tudom mi volt vele, de egész délután sírt. Hiába a szopi, az altatás, semmi. Épp sógornőméknél voltunk vendégségben, és Marci csak ordított. Elég kellemetlen volt, de ott is van 2 gyerkőc, szóval megértették a helyzetet. Végül fel kellett hozni a babakocsit a lakásba :shock: , és abban elaludt. Remélem a mai napunk könnyebb lesz. És az éjszakák is ahelyett, hogy jobbak lennének, egyre rosszabbak. Eddig olyan 6-ig aludt, erre két napig 5-kor kelt, ma meg már 4-kor szopizott. Remélem nem térünk vissza az éjszakai szopira...

Na most megyek, mert mint mondtam sikeresen felébredt!

Ja Akíra, engem érdekelne a Szex és New York!!! :lol:

Kép
Kép
nikole

Jó reggelt..

Kismama
Én is érzem a torkom már pár napja reggelente h vmi közeledik,de hálisten nem ütött még ki...nyomom is a vitaminokat ezerrel...

Iwiw
Én is jelöltem már párotokat akiket megtaláltam..meg most az új neveket is bejelölöm..

Livi
Hát Dalmi mekkorát nőtt..nagyon szép kislány...már úgy várom hogy Dóri is ekkora legyen...:)
Rékáékról vároma képeket..már jórég láttam!!!

Akíra
A sex és new yorkot gondolom ha ingyen van letöltötted a netről...de nekem eredtiben kell és angolul...ha ilyet tudsz jobb pénzért mint amit írtam akkor azt megköszönném...

Húú nemtudom miért van ez,de hétfőnként úgy kivagyok reggelente..még jó h Dóri kb 11ig nyomja a szunyát,addig vhogy én is felkészítem magam...

Kép
nikky

Vicuska

nEM is tudtam h balassagyarmaton laksz...nem ismered aJuhász Szilvit véletlenül???húúú várjál ez már a férjezett neve..mindjárt megnézem hátha fennt van a régi ...
ja és balassagyarmaton egy csomószor voltam triathlonversenyen..és állandóan zöldek lettünk ott a víztől.. :lol: :lol:

Kép
nikky

Berceli Szilvia(a születési neve)

Kép
nikky

Dijcsi: Köszike és gratula az új tudományhoz:D:D:D:D:

nika70
Salgótarján

Kismama, sajnálom, hogy beteg vagy, de képzeld, én is pont ilyen szarul vagyok. Sőt, szegény Domi is beteg lett, nem tudom, melyikünk kapta el melyikünktől. Állandóan szívnom kell az orrát a porszívós bigyóval, ordít tőle állandóan. Már nagyon várom, mikor lesz jobban.

Vicuska, köszi a javaslatot. Van, amikor eszik éjjel, de van amikor ez sem kell neki. Amióta kapja az Infacolt, javultak az éjszakáink. Csak most meg a betegség miatt nem alszunk napok óta, mert nem kap levegőt az orrán szegény és állandóan felébred tőle.

Én is bejelöltelem, akit tudtam az iwiwen. Megállapíthattam, hogy én vagyok a legkorosabb a csapatban. :oops:

Lilo, miért nem jó a Szentkirályi?

Vitte, a babaúszás miért nem jó?

Berzkat, szörnyű volt még olvasni is, ami az esztergomi kismamával történ. Szegény családja!

Egy darabig megint nem leszek, megyünk Kistarcsára, csak most nem nyaralgatni. Meghalt a keresztapám, megy a temetés, halotti tor... szervezése. Megyek segíteni, virágot rendelni, ruhát keríteni (mivel még mindig tonna donna vagyok, a régi fekete cuccaim nem jönnek rám). Közben tovább bonyolódik nálunk is az anyós-sztori, még én sem tudom, mi lesz a vég, majd mesélek.

KépKép
nanett

Csajok! Nem semmi mennyit írtok!!!Iwiwen én Gyarmati Nikoletta néven futok, ja és szeged!!

Kép
gyanixi

Búcsúzóul felteszek még egy-két képet Domiról, csak nem a legélesebbek, mert nagy felbontásúak és nem tudtam jobban lekicsinyíteni őket:

Anya azt hiszi, alszok:

Kép
Harc a macival:
Kép Kép Kép Kép

KépKép
nanett

gyanixi: bejelöltelek :D

Nanett szerintem meg én vagyok a legidősebb :lol: :lol: :lol:

nika70
Salgótarján

sziasztok!!!

Lenne egy fontos kérdésem hozzátok:
Ti hogyan altatjátok a kis mókusotokat?
Nálunk eddig úgy volt, hogy szopcsi alatt bealudt, majd felvettem, büfizett, nem kelt föl, s letettem, és aludt. De 2 napja nem működik a dolog minden etetésnél. :(
Pl. ma 12.10 óta összvissz 3/4 órát aludt, már teljesen kétségbe vagyok esve!!! :( Leteszem kajcsi után, s egyből kipattan a szeme!!!
Próbáltuk rászpitálni a kis senekét (babakocsiba is tettem), de nem igazán jött be, csupán negyed órát aludt!!! :(
S ráaásul nem akarjuk elkapatni, hogy ringatjuk, olyan jó volt eddig, hogy magától elaludt!!
Plussz szerintem most már elkövetem azt a hibát, hogy ilyenkor cicire teszem-mert csattog a kis szájával, s mindent megenne, ilyenkor egy kis ideig elszundikál, bár csak cumizik rajta néha!!!
Kérlek titeket adjatok tanácsot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
judithappy

Judithappy:

Ne idegeskedj!! Neki is szokni kell a dolgokat. Nálunk is vannak ilyen átmeneti "egész nap ébren lévős" napok. Máskor meg gyönyörűen alszik..
Nálunk az jött be,hogy egy (többé-kevésbé állandó) rendszert alakítottunk ki. Így a baba is meg tudja szokni a dolgokat,és ez biztonságot is ad neki.

Miért baj,ha ébren van? Olyankor végig sír?

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

judithappy:

mi mikor a Patrik ennyi idős volt már a dokit is felhivtuk mert ő eggyátalán nem aludt napközben.ha 15 percig csukva volt a szeme már örömtáncot jártunk.(mármint ittfönn nem aludt de mivel akkor tél volt nem voltam vele egésznap lenn.)de aztán szépen lassan jobb lett.most lenn nem alszik ittfönn meg 2-3 szor 1,5-2 órát alszik :lol: kitartás, lessz jobb is.csak Bencének is kevesebb az alvásigénye.vannak ilyen gyerekek.

jajj csajok hogy milyen idő lett 1 órája még sütött a nap mostmeg szakad az eső meg dögör,villámlik,és olyan szél van hogy az 5 kilós kutyánkat majdnem felkapta :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: szegén Beni futtot is hazig,énmeg utánna.jó kis testedzés :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
kismama18

Sziasztok!!!

Köszi csajok a reagálást!!!
Barbamami!!!

Nem sír, ha ébren van!!!Hálistennek, csak ha a puki kínozza!! :) :) :)

Mindnekihez:
Ti evés után szoktatok vele beszélgetni, játszani???
Másik kérdésem: szoptató anyukákhoz!!!Ti vettetek a babának cumit? Ha igen, akkor nem zavarta meg őket, szopnak rendesen???
Mert mi nem vettünk neki, de lehet, hogy jó lenne az orális inger miatt ( a Suttogó titkai I-es kötetben Tracy Hogg kifejezetten ajánlja a cumit!Mások meg azt mondtják, hogy ha cumizik, akkor nem fog szopcsizni, mert összezavarodik.) Szerintetek??????
Mondjuk én csak alváshoz gondoltam neki, vagy épp akkor nem szabad???Mi a véleményetek??????

Kép
Kép
judithappy

Sziasztok Csajszik,
Minden kérdésre válaszolni fogok, lassan utolérem magam.... bocsi, de teljesen kész voltam, már kezdek visszarázódni....

A privikre válaszoltam.

A képek csuda klasszak! Imádom őket, ha másra nincs is időm, azokat megnézegetem....

Pussz,
Lilo

Kép
Kép
34372

Sziasztok! :lol:

Judithappy mi vettünk neki MAM és AVENT cumit és imádja őket,megnyugszik tőle. :)

Altatás:
Nálunk van mikor elalszik szopi után,de van,hogy csak elvan a játszószőgen vagy beszélgetünk vele. Altattam kocsiban is már,mikor kicsit nyügös volt.

Csajok ide is elért a vihar. Már dörög és villámlik,nemsokára esni.
Ma voltunk bababoltban és vettünk bbahordozót. Az utazás miatt nagyon fontos. Könnyebben szállok majd fel a vonatra és le. :D
Már csak 7 nap az utazásig. :lol:
Mától a párom se dolgozik 1 hónapig,mert leáll a cég náluk. Csak pénzben rossz,mert fele annyit fog kapni. :?

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Úgy néz ki még egy ideig lesz anyatej,mert reggel 200ml volt a cicimben.pár napja meg csak 40ml. Nagyon boldog voltam! :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Judithappy
Szerintem vegyél neki cumit az elalváshoz és megnyugtatáshoz kell!!
Én is azt vallottam, hogy soha cumit de 2 hónapig bírtam, addig cserélte fel az éjszakát a nappallal. A szopit nem zavarja meg. Ha Nikinek már nincs rá szüksége, akkor kiköpi alvás közben is. Olyat vegyél aminek lapított a vége, nekünk ez jött be az avent túl kemény volt neki. Gyóygszertárban vettük fogszabályozós cumi 1-es kategóriás és NUK márkájú.
Egy időben mi orvoshoz akartuk vinni, mert egész napot átaludta, aztán meg azért mert nem aludt semmit 12 órát fent volt alvás nélkül. A 2. hónap végére beállt. Szerintem is próbálj meg napirendet kialakítani, az a könyv szerintem is nagyon jó.
Nálunk eleinte a hasra fektetés jött be most meg az oldalra fektetés.
Sok sikert.

nikole
nem semmi anyósod nekem muteromék ilyenek. Érdekes szinte mindenkinél van valami probléma a családtagokkal :twisted:

nanett
Domi tüneményes.

Nika
Gege nagyon helyes csuda pofikat tud vágni.

barbamami
neked elfelejtettem írni, hogy milyen édes a lányod ahogy szoptat. Mindegyik babád nagyon helyes.

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!

Barbamami bejelöltelek én is iwiw-en, Sáriné Balogh Krisztina

Gyanixi, téged is

Akit elfelejtettem, jelöljön be legyen szíves
Egy páran megvagytok, de szerintem nem mindenki.

Jól vagyunk, 17-én megyünk dokihoz. Nagyon sokat mocorog a baby és már jó nagyokat.
Vendég

Jidithappy
Szerintem is nyugodtan vehetsz neki cumit a szopit nem zavarja meg Dorina az első napoktól kezdve cumizik és nagyon szépen szopizik. Én is a rendszert vagyis napirendet támogatom , mindig időre csinálunk mindent evés alvás fürcsi és így szépen meg is tanulta a rendet. Az esti fél 9-es kajcsu alatt közben már nem beszélgetünk hogy tudja már az alvás jön és általábam rendszerint el is alszik.Persze vannak nyügösebb napok. De ezért értem el nála azt hogy 2 hónapos korára átalusza az éjszakát.Este 9-kor leteszem és reggel 6-ig alszik aztán kajcsi és alszunk még 1 kicsit mert anya még álmos :oops: átlagba a következő 9-es hanira kelünk :oops:
A könyvet én pont tegnap vettem meg és van benne az a babaismeret teszt nah az jött az én kislányom mintababa :D
Szóval szerintem azt hogy átalusza az éjjelt magától sikerült neki vagy is a könyv szerint. De a lényeg a rendszer nagyon fontos attól lesz nyugodt kiegyensúlyozott.
Vendég

Judithappy

De édes vagy..én is ilyen voltam..most miért nem akar már aludni szopi után???:):)
Hát igen egyre kevesebbet fog aludni napközben ..és sztem nem baj ha fennt van..hát érdeklődik,nézelődik,mert ilyen dolgokat szegénykém nem nagyon látott idáig...én beszélgetek vele,járkálunk megmutatom a lakást-még midnig és még mindig megálla szeme 2hónapja ugyanazon azöld hajsprayn,apa borotváján,fésű..a tükör,a fényképeknél és a tvnél!!!!
egyáltalán nem baj ha nem alszik már annyit!!!!
Cumit dóri 6napos kora óta használt,m a sárgaság miatt inkubátorban volt és ezerrel üvöltött szegénykém és az megnyugtatta..na ott rászokott,de már lassan két hete nem kéri,ha bedugom a szájába kiköpi beveszi,játszogat a nyelvével,de ennyi..ha fáradt bekapja a nagyujját..úgy lenyomja a torkán h ilyet még nem láttam-és úgy alszik el...pedig sosem tanítottam neki v ilyesmi...
A rendszert én is támogatom...nekem 8-10hetes kora óta csak reggel 7kor kel (este mondjuk 11ighúzza mostanában)aztán még 11ig visszaalszik,viszont így Ő délután maximum a kajamámortól ledől egy 10-20 percre de ennyi...szóval napközben entertainment van:)!!

Na akkor bejelöllek chrissy meg gyanixi...
Gyanixi
Te Nikolett vagy???én már mindenre gondoltam..Xénia meg ilyesmi...:):)

Kép
nikky

Sziasztok :)

Igen netről van a Sex és New York :)
Nikky ha gondolod megkérdezem neked nővéremet, hogy tud-e tenni valamit az érdekedbe, ő ugyanis kinn él Angliába, lehet ott olcsóbb, és elküldi neked vagy valami :) Majd beszélek vele ha gondolod!
Nekem is tetszene eredetibe meg angolba, de jelen pénzügyi helyzet pont elég egy 3 fős család mindennapjaira és a kishercegnőm folyamtos kényeztetésére, magamra most nincs 60ezrem :?
Viszont Nikole ha neked jó netes verzióba ingyen akkor írj privit és megmondom merre találod :wink:

Judithappy! Cumi! Én küzdőttem vele, hogy Kyra elfogadja a cumit és a cumisüveget! De sikerült! És eddig anyatejes szopis baba volt, és nem volt vele semmi probléma, nem kavarta össze! És örülök is, hogy rászoktattam, mert könyebben alszik el cumival mint anno cumi nélkül, és annak is örüök, hogy cumisüvegből is megtanult enni, mert ha most kéne még avval is szenvedenm, hogy nem csak hogy tápszert tömök belé, de még egy új dolgot is tanuljon meg, fogadjon el hozzá, hát lehet nehezebb lenne! Szóval én midenképpen ajánlom! A ciciről bolond lenne leszokni! Hidd el! Ja, és a formája...babafüggő! Mi is fogszabályzósat vettünk neki, ami lapított végű, de azt rühelli! Nem hajlandó szopizni és az olyan alakú cumisüvegekből sem iszik! Csak a mell formájúból! Ami olyan hagyományos! Szóval babafüggő! Ha egyik nem jön be érdemes kipróbálni a másikat...szerintem!
Ja, és hogy szoktunk e vele játszani evés után! Én igen! A suttogó szerint is az a jó ha 20 percet fél órát elvagyunk még vele, és utána alszik! Nálunk ez bejött! Kivéve éjjel! Amíg éjjel szopizott azt sötétbe tettük (kis jelzőfény van csak) és nem pelenkáztam, nem beszéltem hozzá! Csak hami és vissza!

Suttogo teszt! Az én kis Kyrusom mimóza :shock:
De teljesen! Szóval van vele gondom! De imádom :)
Csak tudnám vele végre átaludtatni az éjszakát! :roll:
Bárhogy próbálom nem megy! Hiába csináltam, hogy tea, aztán csak cumi....akkor is felkel! Ma éjfélkor felkelt, tea...visszaaludt! Aztán hajnali 3kor felkelt...és elkezdett énekelgetni :shock:
Aztán követelte a tápszert, a teára fittyet hányt, és miután megette a tápszert újra énekelgetett... :? Erre aludtunk el! Ritka rossz éjszakánk volt!
Szóval valószínűleg az én mimóza kislányom sose fogja átaludni az éjszakát! :shock:

A babák gyönyörűek! A kedvencem Dalmi! Imádom! Remélem hamarosan Kyra is tud majd ülni meg mindent! Olyan jó lenne ha kicsit előrrébb lennénk már a korba! Nemsokára névnapja lesz és agyalok, hogy mit vegyünk neki, amit már most is tud használni! Mert karácsony, szülinap már könyebb lesz, de most még nem olyan könnyű :roll:

Na megyek a kis énekesmadaramhoz! Ma egész nap sikongat meg dalolászik! Ez az új tudománya? :shock: :roll:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Akit tudtam én is bejelöltem és vissza is jelöltem az IWIW-en.

A babák még mindig gyönyörűek.

Judithappy!
Szerintem is nyugodtan vehetsz neki cumit.Nálunk is eleinte csak cumi kellett, de mióta felfedezte a nagyujját azóta egyfolytában azt szopikázza és úgy is alszik el.Szerintem ez megnyugtatja őket.De valamikor mind a két keze benne van a szájában és úgy elvan.
Vendég

Judithappy!

Nekünk is volt ilyen 'hol alszom-hol meg nem' korszak. Szerintem még szokja az "új világot". Meg lehet, hogy ez a hülye idő is bekavarja. Nem normális, hogy egyik nap 35 fok van, másnap meg 20 körül.

Balázs is elaludt sokszor a cicin, és a Suttogóban olvastam én is hogy meg kell tanulnia egyedül elaludnia. Volt mikor letettem és tényleg nagyon szépen elaltatta magár, de sokszor sírás lett a vége. Olyankor felvettem és persze megint cicire tettem és ott aludt el. :?

Szóva szerintem próbálkozni kell, egyszer úgyis ügyesen be fog állni a dolog. :P :P :P

A cumi viszont nálunk nem jött be. Amíg csak pár hetes volt, addig elalvásnál volt, hogy bele tudtam tenni a szájába és néha el is aludt. Aztán amikor elaludt, kiesett a szájából és kezdődött előről az alvási procedúra. Most már ott tartunk, hogy öklendezik a cumitól, a cumisüvegtől meg ordít ha meglátja. Lehet, hogy a cumi formája nem jó neki, mert nekünk is csak Aventos van mindenből.

Viszont megtalálta az ujját pár hete és olyan élvezettel szopizza, hogy csuda. Persze csomó ember szerint ez sem jó, de nem tudom (és nem is akarom) leszoktatni róla. Csak akkor van rá szüksége, ha nyűgös. Az Apukája totál ilyen volt, még ugyanígy is csinálta, hogy a hüvelykujja a szájában, a másik kezével meg a haját birizgálta. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dobok fel pár képet, ha nem baj.

Ja, és ma vagyunk 4 hónaposak :!: :!: :!: :!: :!:

Kép Elgondolkodtam...+ujjam a számban
Kép Mindjárt elalszom
Kép Ujjszopi+bemutatás

sch.judit

Sziasztok!
Nikky:igen itt lakom és így névről nem ugrik be..Majd megnézem az iwiwen(ha rajta van)!A víz még mindig zöld és ez egyre rosszabb,bár tavaly kikotorták az alját de én még mindig nem mennék bele!!!

judithappy:én is csak ismételni tudom a többieket,változnak ők rendesen!!!Én is attam neki cumit és nem zavarta őt meg a szopiban!!Beszélgetni is szoktam vele és játszogatni kaja után!A rendre való nevelés nekem is bejött,tudja ,hogy füri után jön az éjszaka és reggel sem lehet őt átvágni REGGEL VAN!!

Ujjszopás nekünk is van ezerrel,na és ez a forgás...Már egy jó hete produkálja,de tegnap igazán rákapott a dologra kb 3percenként megfordult és utána bömbi mert nem is szeret hason lenni,vagy éppen olyan szűk helyen tette(kiságy)hogy beszorult..délután már nemtudtam vele mit kezdeni(egy percet sem aludt,pedig kivolt rendesen)apuval kiékeltük 2párnával(jobbról is balról is.2perc alatt bealudt!

a babák mind egytől-egyig tündériek!!

KépKép
vicuska

sziasztok lányok!

schjudit,
Gratula a 4 hós Balázs babának!

cumi téma:
Márk is cumizott pár hétig, de mióta felfedezte a kezeit, csak azt tömködi a szájába, a cumi nem kell.... Ha álmos, akkor meg szopikázza a nagy újját.

judithappy,
Nálunk is volt kb pár hetesen, hogy alig aludt a gyerkőc, de aztán beállt az alvás, egészen 3 hónapos korig, szinte a teljes napot átaludta. 3 hós kórtól pedig alig alszik napközben. Párszor ilyen 20 percekre....

Ma voltunk tanácsadáson. Márk 8,5 kg, 66 centi... Még a dokinéninek is megmutatta az új tudományát, a hátáról hasra fordulást :lol:
Pont a nagy esőben jöttünk haza... még jó, hogy vittem esővédőt, így a gyerkőc nem ázott meg, az én ruháimból, meg hajamból pedig csavarni lehetett a vízet.

Kép
dijcsi

dijcsi:

8,5??????az bizony szép súj ennyi idősen!!!!

mi is ma voltunk a védőnéninél.mi 7960 grammosak és 72 centik vagyunk.én imádok esőben sétálni de ma kikellet hagynom mert megint szarul lettem hála a tegnap esti sétámnak(futásomnak)a kutyuval.
kismama18

Cumi:
Marci is cumizik az első pillanattól kezdve, de csak alváshoz kapja meg. Nekünk bejött, bár ha nem alszik mélyen és kiesik a szájából, rögtön felébred és vissza kell tenni neki, ez egy kicsit macerás, de legalább megnyugtatja! Ő is csak szopizik, de egyáltalán nem zavarta meg. Sőt tegnap 50 ml teát is megivott!!! Eddig 20 ml volt a rekord egész nap.

Marci mostanában nem alszik napközben, csak fél órákat, és hát elég nehéz szórakoztatni. Tegnap próbáltam fárasztani egész nap, de azt hiszem én fáradtam el jobban!

Én is a Suttogó szerint alakítottam ki a napirendet és bejött! Kajcsi után játék, majd ha ásítozik, nyöszörög alvás!
Ja, és Marci Mintababa lett! Mondjuk az éjszakai felébredés nálunk sem akar múlni, pedig Marci már hetek óta (sőt) csak cumit kap a szájába, és alszik tovább. Szóval nem működik minden a könyv szerint...

Akíra ment privi!

Kép
Kép
nikole

cumi: én nem akartam de hát murfi törvénye ellent mond mindennek :D:D:D:D:D:D időnként kell neki de nem vész ha nincs akkor is elvan rágja az újját:) mondjuk anyós erőlteti a cumit de mindig kiköpi neki csak ha nagyon álmos akkor marad a szájában :) Amúgy szopi mellett ugye Gege kapott tápit és nem zavarta meg a cumisüveg nekünk is lapitott cumi van nuk-os
Kismama: gege kb egy hónapja volt mérésen vagyis 4hónap 3 hetesen és már akkor 8200 g és 70 cm volt azóta még nem voltunk majd a jövő héten megyünk 6 hónaposan kiváncsi leszek de szerintem már lesz 9 kg is :):):):):):):):):):) gondolhatjátok milyen cipelni a drágát:):):):):):):):)

schjudit: BOLDOG HÓNAPOT BALÁZSNAK

nika70
Salgótarján

kimaradt a 4-es :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

nika70
Salgótarján

Sziasztok mamikák!!

Nagyon-nagyon szépen köszönöm mindannyiótoknak a sok hasznos tanácsot cumival és alvással kapcsolatban!!!!!
Mindenféleképpen fogunk cumikát venni, csak jussak már el egy üzletbe: pl. TESCO. (de sajnos nem tudom, hogy mikor jutok be Debrecenbe, mert itthon nálunk ebben a "világvárosban" nem lehet ilyesmit kapni!!!:( Ma néztem ugyan a patikában, de csak egyféle volt:Baby Bruin). Én is a NUK-ról és az AVENT-ről hallottam jókat.
Ma voltunk Bencussal fent a városban (faluban), elmentünk anyukámhoz, aki egy Kínai Áruházban dolgozik, meg bementem a patikába is. Az egyik asszony megkérdezte, hogy mennyi idősek vagyunk, mondtam, hogy holnap leszünk 3 hetesek, erre ő: "akkor te mit kóvályogsz itt, pihenned kellene!!!" Én nem tudom, sokan azt hiszik, hogy halálos betegség egy szülés, s csak rosszul lehet utána az ember. Én már aznap jól éreztem magam, jöttem-mentem a kórházban!Hálistennek, amúgy sem vagyok egy nyafka típus, természetesen pihenek, amennyit csak tudok, de egy sétától még senkinek sem lett baja!!!??? :o :o :o

Én még a várandósság alatt olvastam a Suttogót, kétszer is, mert annyira tetszett!Szeretnék én is nagyon jó anya lenni, s kialakítani a napirendet, a 4É módszer segítségével!!!Reméljük, jó úton haladunk!!! :D :D :D :D :D

Szép délután nektek!!!Puszi

Kép
Kép
judithappy

Ja elfelejtettem: nekem is a mintababa jött ki Bencusra a Suttogó babatesztjében!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :lol: :lol:
Mai napozós képeink: Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
judithappy

Szasztok :D !

Nikole: nálunk is ugyanaz a helyzet alvás ügyben. Nemhogy javulna a dolog éjszaka, mostanában rosszabbodik. Eddig sokszor aludt 4-ig, 9/10-től kezdve, de mostanában 3-kor, sőt többször 2 után felkel és a következő kelés 6-kor van, bár utána még visszaalszunk egy kicsit kb. 9-ig... Csak annyira rossz, hogy mi is ilyen szakaszokban alszunk, így sose tudom magam kipihenni rendesen.. Szerintem Kevin sem fogja túl hamar átaludni az éjszakát, ha átfogja egyáltalán..mert én már sokszor azt is kétlem...
Bár lehet hogy én vagyok örök elégedetlen vele....

A nappali nem-alvás is változatlan, bár vannak olyan napok amikor jobban alszik, de azért az már jó, hogy nem ordítja végig a fent léteket..De az borzasztóan idegesít, hogyha sikerül végre elaludnia biztos hogy akkor van valami ami miatt nem tud aludni: family frost autó, az összes kutya akkor kezd el ugatni, a szomszédok ordibálnak vagy valami ilyesmi.. szóval nem egyszerű a helyzet...

Lenne egy kérdésem tápszerrel kapcsolatban. Ti hogy melegítitek? Mikróban semmiképp nem szabad? Mert nekem elég sokan mondták hogy nem lehet, de láttam már több helyen hogy így oldják meg. Bár van Aventes melegítőm, de nem igazán szeretem mert lassú és Kevinnél még 5 perc is sokat számít.. vagyis én nem szeretem, hogy kiordítja addig a lelkét míg megmelegszik és semmivel nem lehet addig lekötni...

Még egy kérdés: nektek ilyen idős korban nyálazik a babátok? Kevin ugyanis egy ideje elég sűrűn ezt csinálja..Ez normális? pedig én úgy tudtam, hogy akkor szoktak, ha majd jön a foguk.. Bár nekem már 4 hónapos koromban fogam volt, úgyhogy lehet hogy neki is hamarabb lesz, de ennyire????? Vagy mitől lehet?

Van köztetek olyan aki kezdetektől fogva csak tápszert adott a babájának? Vagy olyan aki elég hamar (1-2 hetesen)?
Vendég

Timcsi én mikróban melegítem mindig a kaját neki. :)

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Timcsi mi elejétől fogva tápszert is eszünk,mert nagyétvágyú a kisember,és nincs annyi tejem.

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Timcsi!
Bence is nagyon nyálazik,én is már arra gondoltam hogy talán már jön a foga.Barátnőm kisfiának 3,5 hónaposan jött ki az első foga.
Tápszer,
én is mikroban melegítem neki és már 2 hetes kora óta csak tápszert kap Bence!

Mi az éjszakákat már kb.3 hete átalusszuk 22-08-ig.Nappal Bence is sokat van fent,néha néha alszik el 1-2 órára. Pl.ma aludt másfél órát de csak azért mert hüvösebb az idő.De ha fent is van akkor is nagyon elvan.Rászoktam tenni a játszószőnyegére és azon van 1 plüss tehén azt szokta pofozgatni meg a nagyujját szopizza közben.
Vendég

Tápszer, mikro? Minek? Nem igen értem! Én felforralom a vizet a vízforralóval, ráöntöm a tépszerre és kész! Minek azt melegíteni? Vagy félreértettem a kérdést? Különben azt mondják, hogy a mikró kiveszi azokat a tápanyagokat amik fontosak! Nem tudom igaz-e de én az anyatejet is mindig meleg víízbe raktam! Kb. 1 perc alatt simán meleg lett! Szóval én nem mikrózok, de persze, lehet semmi baja nem lesz, de ha 1 perc alatt megy máshogy is, akkor inkább nem kockáztatok :lol: :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Lehet hogy én is félre érthetően írtam le ezt a tápszeres dolgot. Na szóval!
A tápszert én sem mikrozom csak a vizet melegítem fel mikroban és utána teszem bele a tápszert és összerázom.Nálunk van mindig viz előre forralva és csak melegíteni kell a tápszerhez. Ha Bence csak vizet iszik akkor nem szoktam neki melegíteni,sem langyosítani.
Vendég

Na akkor most már ok :D

Bocsi, csak tényleg nem értettem mit kéne melegíteni rajta :)

Én előre fel szoktam forralni a vizet, és kihűtöm, és csak annyi forró vizet teszek bele, hogy jól fel tudjam rázni, és a többit pedig hideg vízzel pótolom utána (amit már ugye előre felforraltam és lehűtöttem) és így pont iható is rögtön :) Kyrus melett fontos a gyorsaság :lol:

Na ha már a tápszernél tartunk egy kérdés!
Ti mennyit csináltok neki? Mármint kor szerint Kyrának aki ugye 3 hónapos, napi 5-6 alkalomal kéne 130at ennie! Na de már most azt olvastam valahol, hogy kilónként 150grammot kéne enniük naponta! Ami azt jelenti, hogy Kyra most 6700 akkor neki kb egy litert kéne meginnia naponta! Na de azt az 5-6szor 130al nem kapja meg! És ha a 4 hónapos adagot nézem se! Vagy a tápszeres babáknak nem kell ezt a kilóx150et enniük?
:roll:

És egy másik kérdés! Én totál kétségbeestem! Kyra egy hét alatt 350et hízott! Ez borzasztó sok! Most ilyen ütembe fog nőni? Hallottam hogy a tápszeres babák sokkal nagyobbak, na de ennyivel? Ez nekem baromira nem jönne be! Eddig olyan jól elvoltunk a 200-250es gyarapodásokkal! Havi átlagba 1 kilót hízott ami szerintem tök normális! Na de ez???? Ez szerintem túlzás! És csak péntek óta tápszerezik! Mi lesz ha jövőhét kedden mérem, amikor már egész héten tápszert evett? Akkor fél kilót fog hízni? Én ezt nem akarom! Nyugtassatok meg, hogy nem így lesz :cry:

KépKép
KépKép
akíra

Akkor én is félreértettem. :)
A vízet én is mindig forralom a tápszerhez. Csak akkor mikrozom,ha van lefejve anyatej,vagy előbb elkészült a kajcsija és nagyon elhűlt.
5 nap és 3 hét Balaton! :lol:

Hoztam képeket. Tegnap voltunk 4 hónaposak. :D
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

[quote="akíra"]N írta:akíraa akkor most már ok :D

Bocsi, csak tényleg nem értettem mit kéne melegíteni rajta :)

Én előre fel szoktam forralni a vizet, és kihűtöm, és csak annyi forró vizet teszek bele, hogy jól fel tudjam rázni, és a többit pedig hideg vízzel pótolom utána (amit már ugye előre felforraltam és lehűtöttem) és így pont iható is rögtön :) Kyrus melett fontos a gyorsaság :lol:

Na ha már a tápszernél tartunk egy kérdés!
Ti mennyit csináltok neki? Mármint kor szerint Kyrának aki ugye 3 hónapos, napi 5-6 alkalomal kéne 130at ennie! Na de már most azt olvastam valahol, hogy kilónként 150grammot kéne enniük naponta! Ami azt jelenti, hogy Kyra most 6700 akkor neki kb egy litert kéne meginnia naponta! Na de azt az 5-6szor 130al nem kapja meg! És ha a 4 hónapos adagot nézem se! Vagy a tápszeres babáknak nem kell ezt a kilóx150et enniük?
:roll:

És egy másik kérdés! Én totál kétségbeestem! Kyra egy hét alatt 350et hízott! Ez borzasztó sok! Most ilyen ütembe fog nőni? Hallottam hogy a tápszeres babák sokkal nagyobbak, na de ennyivel? Ez nekem baromira nem jönne be! Eddig olyan jól elvoltunk a 200-250es gyarapodásokkal! Havi átlagba 1 kilót hízott ami szerintem tök normális! Na de ez???? Ez szerintem túlzás! És csak péntek óta tápszerezik! Mi lesz ha jövőhét kedden mérem, amikor már egész héten tápszert evett? Akkor fél kilót fog hízni? Én ezt nem akarom! Nyugtassatok meg, hogy nem így lesz :cry:

Nálunk havi 1 kgot hízik átlagban,de ugye még anyatejet is kap.
Szerintem nem fog olyan gyorsan hízni.

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Akíra
Igen ha megtennéd légyszi,kérdezd már meg a tesód h mennyiért van ott ha lát vhol egyben az egész!!nem részenként hanem csomagban..ilyen kis rózsaszín könyvféleségbe van belerakva...Kinntről $300ért lehet megvenni!!plussz a postaköltség,de angliából az olcsóbb lenne gondolom és gyorsabb!!!légyszi,légyszi

Mikró
hát én úgy tudom azért nem szabad mikrózni semmit,m nem ugyanúgy melegíti fel az egészet..
persze a vízforralásnál mindegy m akkor már az egész forr:)!!

Húha 350!!Az szép!! :lol:
Én mikor Dórinak tápot adok,akkor megeszik 135öt,de tegnap pl másodszorra is kapott már,na akkor meg csak 90t evett meg abból!!Sztem ez is babafüggő..én azért csináltam neki 135öt m kb a ciciből is az a legtöbb amit megevett,(bár már régóta nem mérem mennyiket eszik)de nem minden etetésre..

na le is viszem dórit ma megméretem..remélem minden rendben lesz..múlthéten csak 150et hízott,azóta kapja mindennap a tápot tőlem mellékesen,hátha beérjük a 200at!!!bár mondta a védőnő h nagy súllyal született babák lassabban gyarapodnak...

Vicuska
Mostmár újra férjhez ment úgy van fennt nálam az iwiwen hogy Juhos Szilvia,dunakeszi!!!mondjuk nem kell mindenkit ismerned balassagyarmatról!!!!csak hátha,gondoltam.. :wink:

Timcsi
Dórinak konkrétan ömlik a nyála szájából ha hason van fej felemelve,ha háton akkor meg buborékokat fúj vele :lol:
már elkezdődhetett a fogzás..6hónapos korukra kell h kijöjjön egy-kettő,de ez nem szentírás mint ahogy más sem..és ugyebár nem 1-2nap alatt fog kibújni,az is tuti!!!

Iwiw
Papp Nikolettként megtaláltok..bár rohadt sok ilyen nevű van..pont néztem a múltkor... :roll:

Lilo
én nem kaptam vissza privit tőled!!! :cry:

Kép
nikky

Én is fent vagyok iwiw-en :lol:

Kováts Gáborné néven meg is találtok! :D

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Én is bejelöltem,akit megtaláltam. :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Tápszer
Én is előre felforralok egy fél liter vizet. Etetésnél kiöntöm a cumisüvegbe a kellő vízmennyiséget, felmelegítem a mikróban a kellő hőfokra, és utána teszem bele a tápot. Így adom Zitának.

berzkat

tápszer:

háát ezek szerint rajtunk kívül mindenki forralja a vizet :? én sima csapvizzel csinálom.jól kieresztem a meleget,elmosom az üveget beleeresztek 240 milit,bele a tápi és kész.meg mi inni is sima csapvizet iszunk(már amikor iszunk).

akíra:
Patrik most olyan 260-270 eket eszik meg tápiból.annyi idősen mint most Kyrus ha jól emlékszem 180 akat evett.aztán jött a 210 és most tartunk ahol tartunk.lassan két üvegből kell etetnem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kyrus most tart abban a korban mikor a legtöbbet gyarapszanak a babák súlyra,ez szépen lefog lassulni.látod Patrik is mostmár csak 70-100 grammokat hízik.most pl.70 grammot hizott 2 hét alatt.meg lassan őis elkezd mindenféle tornamutatványt csinálni,úgy hogy egésznap megse áll és akkor meg hiába eszik sokat leis mozogja. :D
kismama18

Sziasztok!

Ezt el kell mesélnem: az én drága Manókám már párszor átaludta az éjszakákat, de nem rendszeresen. Tegnap pl. aludt 1/2 10-től 7-ig, aminek tökre örültem. De a ma éjszaka a csúcs: este 10-től reggel 9-ig :shock: :shock: :shock:
És még nem nagyon akart felébredni, csak kicsit forgolódott, de én gonosz :twisted: felébresztettem és megetettem. Máskor (napközben) néha nem bír ki 4 órát sem kaja nélkül, most meg 11-et :shock: :!: :?:

sch.judit

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?