A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007. őszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Móni: ennek az ágynak is van némi Rozis beütése sztem :wink:
Egyébként, a bölcsőről azt hallottam, hogy sokkalinkább kedvelik a babák, mint az uncsi gyerekágyat. Megnyugtatja őket a ringatózás. akárcsak a pocakban. Azt meg, hogy nem kell felvenned, csak ringatod... :lol: Majd Janka eldönti, úgyis eleinte te alkalmazkodsz hozzá, aztán jön csak a rendszerességre szoktatás.
A hálózsák Tescos, az árára nem emlékszem, de nem volt vészes.
Jutta, nyugimá azzal a kilókkal. Minnyá nyomok egy képet a megnyugtatásodra. Kép
Van itt sonka, láthatod... Éééésss???
(felfedtem az inkognitómat, mindenki megtette már. Ezzel tartoztam :oops: )

Ja, és Jutta, örülj neki, hogy ennyire törődnek veled. (nem kötelező menyomni a sütikét, amit hoznak :wink: )
Önuralmam nekem is nulla, tehát ha vmit megkívánok, meg is eszem. Nade, majd szülés után, időnk sem lesz kaján gondolkodni, lemegy a felesleg szépen!

Kép
Kép
gabcii

Na megvan a bölcső is, csak nem tudtam németül, hogy is van az, h bölcső! :oops:
wiegen 'Michaela"

Kép
ermoni

Csajok!
Hagyjatok már a kilókkal! Ami felment le is tud jönni! Idővel... Majd szaladgáltok a kölkecskék után, és hipp-hopp, már le is ment!
Gabcii! Téged még nem is láttunk! :wink: Teccc ik a felsőd!

Kép
ermoni

Móni, jól megdolgoztatsz. Nem is beszélek németül :)
Azért, megtaláltam, na. Szép nagyon. Erre akarsz baldachint ugye?
Kislánynak lehet, hogy szép, de kisfiúnak, nekem nem jön be.
Az az igazság, hogy nekem sosem tetszett igazán. ( ez csak az én véleményem)
Van ott egy szép, rózsaszín, fehér bölcső. Az hogy tetszik??? :D

Ismerős hölgy felajánlotta, hogy varr nekünk falvédőt, ágyneműt, meg igény szerint babaruhát is. csak az anyagköltség amibe kerülni fog . Alig várom, hogy vmelyik elkészüljön.

Kép
Kép
gabcii

Nem is nagyon szeretem magam mutizni, meg fényképezkedni sem.
A felsőt, még "alig pocakkal" vettem. Nem sokáig lesz már jó rám, bár én is nagyon szeretem.
1hét alatt, akkorát nőtt a hasam és még följebb jött. A gyomrom, már megtippelni sem tudom hol van. És ez még kb 1 hónapig így lesz...
Timi, télleg fejlesztgesd azt a tömörítő programot, mert nekem itt elég is asszem.

Kép
Kép
gabcii

na jó, nem untatlak többet titeket a kilóparámmal... :oops:

Gabcii, tényleg, neked most jön a legnehezeb 3-4 hét, állítólag utána lentebb száll a poci és újra kicsit több hely lesz a saját szerveinknek... csak addig húzzuk ki valahogy összenyomott tüdővel és gyomorral... :shock:

ja és köszi a fotót, meg az inkognító felfedését! :lol:

Móni, megtaláltam a bölcsőt, biztos szép lesz fehérben!!!

Ja német, és se tudok németül :cry: :cry:
Pedig lehet, hogy megyünk Németo - már régebben írtam - de még semmi se biztos, sőt a magyarok mintha nem akarnák engedni a párom... még jó hogy januárról beszélünk és fél éve semmi előrehaladás az ügyben... Karácsonyra csak kiderül! :shock: :shock: :twisted:

Jutta

KépKép
jutta

Halihó
Alacsony lett a cukrom...3,2 :shock: Most akkor mi van :? Asszem ma este elsétálunk Olgával fagyizni...ennyi jár, főleg, hogy ilyen szépen levittem ezt a cukrot.... :lol: :lol: :lol:
A hálózsák 3500 volt, ami nem sok...és olyan cuki. Mentem körbe és nem találtam, aztán csak álltam, teljesen el voltam keseredve....erre a férjem mutatott valamit pont velem szemben, hogy ő nem tudja, mit keresek, de nem valami ilyesmit :shock: :oops: Kész voltam....
Na megyek, csinálok valami ebédet, aztán megyünk tanítani...ebben a dög melegben.
Ja, elmentem ma a festőhöz megbeszélni, hogy mikor jön, meg kiválasztani a tapétát....beleszerettem egy bordűrbe (van ilyen?) erre csak egy volt belőle...most megyek körbe és mindenhol megkérdezem, hogy hátha van máshol is egy....Az egyik boltban örömmel mondta a nőci, hogy neki is kimaradt egy ilyen....már örültem, amikor kiderült, hogy más színű... :shock: :twisted:

marek

Jutta, alighanem, akkor ez a Németországosdi, villám döntés lesz.
Kint, meg kénytelen leszel megtanulni a nyelvet.
Lépek, mert ülni is nehéz ( lehet, hogy én már nagyon terhes vagyok??? Erre választ várok!!! )
Jók legyetek, a cukrosoknak normál vércukor szintet, kevés munkát, és kitartást a 35 fokban.
Majd még úgy is benézek.

Kép
Kép
gabcii

Tegnap felétek se néztem,mert egész nap apukáztam, tényleg megtette a hatását a beszélgetés :lol:

Hű, ilyen borvirágos az orrom? Pedig a talin nem is boroztunk! Bezzeg tegnap este apukával...Panka utána 10 percig szambázott :lol:

Móni, nagyon szép a bútor. De csak kiságyat vettetek meg bölcsőt? Vagy rendes szekrényt is? Melyik boltban van ez egyébként a Max-ban?
Mi is tervezzük, hogy Ausztriában megnézzük a babakocsit, meg rucikat is. Tényleg sok minden olcsóbb. 2 hét múlva megyünk nyaralni a Wörth-i tóhoz, már lefoglaltuk a szállást, nagyon szép!
Magunknak is szoktunk kint vásárolni, évente 2x-3x megyünk ki általában, megéri még mindig.

Timi, Majcid nagyon édes! Sokat eszembe jutottatok a múlt héten, tényleg kifogtátok a szar időt, de legalább pihentetek egy kicsit! És nem is mondtad, helyreállt a családi béke?

Panka nálunk is külön fog aludni, nem néztétek meg az emeletet a talin, de az ő szobája és a mienk egymással szemben van. Szóval össze tudjuk nyitni és szerintem meghallom, ha pisszen egyet.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Marek, ez tök jó!! Remélem, akkor most megint ehetsz rendesen, jó azért vigyázva, de nem mindig számolgatva!

Zsu, akkor nálatok tuti helyreállt a családi béke! A wörthi tó és környéke gyönyörű! :lol:

Ja, igen ez a német cucc, így hogy minden más is lóg a levegőben - mittudomén milyen anya leszek, melóból el, mikor megyek vissza? stb. - csak hab a tortán, megpróbálok mindig a mával és a közeljövővel foglalkozni és nem ezen agyalni... az a lényeg, hogy Dorka jól van és mi Apukával is jól megvagyunk és várjuk őt! :lol: :lol:
Mindig ezzel nyugtatom magam, és eddig ment is, csak most eszembe jutott, no vissatuszkolom ezt a gondolatot, vhova hátulra!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok Csajok!

Vállalom a felelősséget, minden egyes kilóért és cukoregységért! Csak annyit még, hogy mikor hazamentem akkor anyós féle diós, túrós, meggyes rétes fogadott! Na most melyiket ne kóstoljam meg?

Jutta!
Ha netán erre jársz, most hoztunk bébiőrt szeintem nem rossz áron.

Zsuzsa!
Az tényleg mandula volt, de az receptben dió van

Tök jók a képek! Én olyan barom vagyok a gépet behoztam, hogy letöltöm, de a kábelt nem. Majd holnap!

Üdv. Ciripke a tetovált ősanya,a ki bárhol szoptat!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Csajok, ezt el kell mondanom, reggel óta füstölgök magamban.
Az egyik szomszédunk most gratulált csak Pankához, ritkán találkozunk, most vette csak észre. A gratuláció után a 2. mondata az volt, hogy a menye 3 hete szült, volt valami komplikáció és a gyerek élet-halál között lebeg, semmire nem reagál, nem bűködnek az életfunkciói. Hogy lehet ilyet mesélni egy szülés előtt álló terhes nőnek? Tiszta ideg vagyok :evil:

Marek, hogy lett magasból hirtelen alacsony? Ez most akkor jó, vagy orvosi javaslatra most tömheted a sütiket :lol:

Jutta, nem is kell előre tervezni, kedvenc mondásom, hogy Élj a mának!

Ciripke, tegnap majdnem nekiálltam Brownie-t sütni, de aztán rájöttem, hogy akkor mindet nekem kell megennem, szóval inkább nem hoztam magam ilyen kisértésbe :lol: _De tényleg nagyon fincsi volt!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Nem tüntem el. Csak eléggé rosszul alakultak a dolgok.. :( Az hogy rosszul voltam a legkevesebb. Összevesztem apával, elég csúnyán, aztán 2 nap után kibékültünk, aztán most meg kiderült, hogy a tetőtérbeépítésből sem lesz semmi, mert a kedves drága tervező mégsem adta le a terveket... :evil: :evil: :evil: :evil:
Úgyhogy olvasgatlak titeket, de nem biztos, hogy sok idegem lesz írni is. :)

Sziasztok

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Szerintem a brownie miatt lett alacsony, amit az autóban magamba tömtem, a férjem meg majdnem elsírta magát :lol: :lol: :lol: Nemtom most mi van, mert elméletileg az se jó, ha ingadozik, de én most már lef*som, folytatom a "komoly" diétát...csak titokban tömök magamba néhány sütit...ez segít. :lol:

Rita
Ne csak olvass minket, írj is!!!

marek

Rita, ne idegeskedj, attól nem lesz jobb! Majd leadjátok a terveket most, legfeljebb csúszik egy kicsit az épitkezés!
Neked most már nagyon vigyáznod kell magadra, pihenni sokat, már csak 1 hónapod van hátra!

Én ma hamar felszivódom, mert megyek 4D-re! Szóval holnap lesz miről beszámolni :lol: :lol: :lol: (Remélem jó képek lesznek)

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsuzsa!

Ez egy a nemtudom hány közül. A környezetemben most csak úgy potyognak ki a tökéletesen egészsges kisbabák, ez lebegjen a szemed elött ne az 1 db rosszul végződött eset!

Igen, ez a bRownie nagyon kalóriabomba, kell hozzá valami alibivendégség!

Rita! Te meg fel a fejjel, mindjárt itt a kisbaba, tetőtér ide vagy oda!

Végre ebédidő, már nagyon éhes vagyok!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Zsuzsa!

Ez egy a nemtudom hány közül. A környezetemben most csak úgy potyognak ki a tökéletesen egészsges kisbabák, ez lebegjen a szemed elött ne az 1 db rosszul végződött eset!

Igen, ez a bRownie nagyon kalóriabomba, kell hozzá valami alibivendégség!

Rita! Te meg fel a fejjel, mindjárt itt a kisbaba, tetőtér ide vagy oda!

Végre ebédidő, már nagyon éhes vagyok!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Meg vagyok én is. :)
Visszaolvasásnak, még mindig van pár oldal híja.. :D
próbáltam behozni az egy hetes kimaradást, haveroknak is válaszoltam....
Tegnap én is szarul voltam, inkább nem is jöttem, mert csak panaszból álltam volna ki. :(
Lényeg, hogy meghűlhettem egy kicsit anyósék, és azt hittem, hogy az összes husi leválik a csontomról. Tegnap a fiúk elmentek csavarogni, így tudtam piheni.

Ciripke le a kalappal előtted, hogy két pici mellett, ilyen jól bírod, főleg, hogy neked még háztartás és munka is van. A babakocsi vásár tényleg tuti volt, irigy is vagyok miatta.

Talis fotók nagyon tetszenek, mindenki szuperül néz ki rajta. De ahány képet látok Andiról, annyiszor más kép él róla. Kénytelenek leszünk személyesesen is talizni.
Marek!
Az örök ábránd, de nagyon jól áll neked. De az esküvői képeden elcsíptem egy halvány mosolyt. :)
Jutta a meglepetések embere, az ikon kép és a leírásai alapján, egy komoly csajos élt előttem. De, a mostani képeken egy mosolygós anyuci. Na jó, előtte meglestem az iwiw-s képeket is. :) Hiába még nem tetted fel az esküvői képeket, én meg, meglestem. Nagyon szépek voltatok!!!
Zsu!
Nagyon csini, törékeny kismami vagy.
Móni és Ciripke is jól néztek ki, csak nem sok látszik...:)

Timi!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás. A fotókon a kiscsajos nagyon édes. A Rita kislánya is dettó, csak szőkében.

Gratulálok mindenki új szerzeményéhez, minden nagyon tetszik.

Ausztriát én is felhoztam apának. Mi is kint vettük legutóbb Manónak jó pár H&M-es cuccot. Tényleg megéri, és jó minőség is. Elvileg még van Sopronba egy családi látogatás augusztusban, és akkor kimegyünk, csak pénz kellene.
Két barátunknak ment el az esze. Így most két hét múlva lagzi, majd augusztusban még 1. Nagyon várom, de tiszta anyagi csőd, de ennyit megérdemelnek. :)

Még jövök, csak nem tudom, hogy mit akartam még írni. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Zsu, majd várjuk a képeket! :-)
A te babádnak - és a többi babának - sem lesz semmi baja, gondolj bele hány egészséges embert/gyereket látsz rohangálni, ők mind megszülettek éppen!!! Néha van ilyen, de tényleg nagyon ritka... mondjuk az emberek egy kicsit lehetnének érzékenebbek, és tudhatnák, hogy kinek mondjanak mit! :?

Rita, ne idegeskedj, a gyereknek tök mindegy, hogy lesz -e tetőtér vagy sem, amúgy is csak csúszik az ügy. Neki te meg a kis családod kell, és egy kiságy! :-)
(persze megértem én, hogy ha az ember már eltervezett valamit, akkor gáz...)
Így állok én Németo.-hoz, ha apa megy akkor mi is megyünk - az a legfontosabb, hogy együtt legyünk - a többi nem rajtam múlik!

Ciripke, jó étvágyat! Ha megyek dokihoz majd benézek hozzád a boltba, csak nem ezen a héten, mert 20:40-es időpontom van! De 25-én is megyek, meg lehet, hogy ha most minden OK (tehát nem romlott a helyzet, amiben igencsak bízom, sőt...) akkor egy kicsit bátrabban kimozdulok - mondjuk Gödöllőig! Azért túlzásokba nem esek!

Dorka éppen kidugta vmilyét - szerintem a popsiját jobbra, majd rugott egy jó nagyot! Tök vicces, hogy kivülről is látszik! :lol: 8)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!!!

Lehet hozzátok csatlakozni?
Én október 15-re várom a babámat. Kisfiam lesz újból :P
2005. december 15-én született Gergő (Gergely) babánk, és van már egy nagyfiam is, aki most töltötte a 18!!!!-at :lol:
Igaz a harmadik szülésem lesz, de én még mindig paramami vagyok!

Szívesen megosztom veletek a tapasztalataimat, ha lehet még csatlakozni.
Van aki az Istvánban fog szülni?
Kat
katherina

Szia Kat!

Üdv. a topikon, gyere bátran. :)
Mesélj még magadról.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

sziasztok
üdv itt Kat

annyira elvagyok havazva amióta hazjöttünk csak mosok,meg pakolok,meg rámolok,vár rám 4 mosásnyi vasalnivaló,felkéne porszívózni,aztán elkéne menni vásárolni de ilyen melegbe semmi kedvem sincsen.

Zsu
sajnos van ilyen,ezért is írtam,hogy majd ha kint van akkor nyugszom le 100 %osan,vagy még akkor sem :-)
DE mindenestre nem hiszem ,hogy a kedves szomszédnak ezt feltétlen közönie kellett veled :evil:

családi béke?hm elvoltunk,kedvesebbek,kismiultabbak voltunk,nagy csoda nem történt :-)

Jutta
mire megtalátam a listát :-)
előreszólok én maximalista vagyok,nekem nem elég 2-3 body meg rugi ,mert nem fogok 2 napota mosni :-)

Kelengye

Ruha:
56-os és 62es ből is 3-4 body hosszúból is és trikósból is
6-7 rugi
1 őszi levegőztető együttes vagy overáll
1-2 kiskardigán,kocsikabát
1-2 sapi cérna sapi,vékony sapi,vastagabb
3-4 pár zoknika
1 pár kocsicipő
1 bundazsák
1-2 hálózsák

Fürdéshez: tisztálkodószerek: felírja az orvos,de én azt utáltam Johnsonsal kezdtünk,a kórházba is azzal mosták őket
utána: babaolaj,felírják ezt is (fürdés előtt vattával be kell kenegetni a kis testét,hajlatait)
hintőpor gyógyszertári
popsikrém sudocrem a legjobb,jó ha van otthon ha nem is azt használja az ember mindig
popsitörlő kendő (nivea jött be a legjobban)
sampon, fürdető (johnsons)
2 kapucnis kifogó
fürdetőkád állvánnyal
vízhőmérő

Általában:
lázmérő (sajnos én béna vagyok popsiba soha nem tudtam megmérni,fülhőmérőnk van)
orrszívó csakis porszívós a többi molyfing,esetleg egy kézi utazáshoz pl.
fültisztító,vatta pamacs,gézlap
pelenka (Newborn majd mini) érdemes Pampersel,Huggiessal kezdeni
20-25 textilpelus (fej alá, babakocsiba, autósülésbe büfihez stb.)
lázcsillapító kúp doki felírja
hajkefe
pici kanál (D, K vitaminhoz, )

Egyéb felszerelés: babakocsi (jó a vízszintesig önthető,bevásárló kosaras,átfordítható karú,könnyű)
kiságy,baldachin,lepedők,műanyag lepedő is,plédek vékonyabb,vastagabb,rácsvédő
matrac nekünk szivacs volt
1 ágynemű garn.
1 pléd a babakocsiba,télen textil mózes vagy zsák
műanyag fedeles vödör pelusoknak
autósülés ,hordozó
komód vagy szekrény a ruháknak
pelenkázó vagy pel.feltét
légzésfigyelő aki megteheti vegyen
mérleg szintén

Jó, ha van:
éjjeli fény
szobahőmérő
cumi
cumisüveg + mosó (chicco,avent, nekünk chicco volt latex,állítólag olyan mint a cici)
pelenkázótáska
fertőtlenítő folyadék, tabletta, a legjobb ,legkíméletesebb a mikrós sterilizáló
hordozó kendő, vagy kenguru ,baby bag
előke
szopipárna

Kórházból haza a babának: 1 56-os body
1 56-os rugi
1 56-os kiskabát
1 vékony sapi
1 textilpelus
1 vékony pléd
autósülés

én 50essel kézülök

Kórházi csomag nekünk:

5-6 elöl gomboshálóing, Nekem naponta kellett egy a tej,vér miatt ,5 napig voltam bent
köntös
6-7 nagyi bugyi, vagy eldobhatós bugyi,
hasleszorító
1-2 szopismelltartó + betét a csöpögéshez
Garmastan mellkenőcs
mellszívó ,tejgyűjtőkagyló,bimbóvédő
bögre
evőeszköz
sok wc papír, papírzsepi
2 törölköző lehetőleg ne fehér
tisztálkodószerek (tusfürdő fogkefe, fogkrém, izzadásgátló, kis smink)
papucs + a zuhanyozáshoz egy
zokni fázós lábúaknak
1 csomag legvastagabb betét (always éjszakai,szárnyas utána elég a vékonyból 3-4 csomi)
iratok (házassági kivonat,apasági,ahogy kérik)
mobil töltővel

szülési csomag
1 csomi nagybetét tena mondjuk magzatvíz ömlés esetére
wc papír
papucs
hálóing ha nem adnak
hajgumi :D :D :D :D
kis inni való
szőlőcukor
kamera,fotómasina,iratok

jó előre betankolni szűrt gyümilevekből,alkohol mentes sörből,szopis teából,hogy apának csak hozni kelljen be. Esetleg félkész kajákat ,vendégváró dolgokat betankolni

Jolka
jobbulást

na megebédelem a dinnyét aztán lelkierőt veszek és megyek vasalni,majd jövök hüpphüpp 100 év múlva ha végre elvasaltam

Móni
nagyon jó a bölcső!!!!!!!!!!
Vendég

Szia Jolka!

Örülök, hogy írtál!!!
Akartam fotót feltenni Gergőről, ő most 1,5 éves - nem sikerült sajna, de majd még próbálkozom.

Bp, peremkerületében lakunk, nemrég vettünk egy házikót és egy csomó hitelt a nyakunkba.....ennyit dióhéjban, de inkább kérdezzetek, és jó lenne megismerkedni veled/veletek.

Most hallom, hogy felébredt Gerikém, most mennem kell, de még visszajövök!
pápá
katherina

Sziasztok!

Problémát megoldottam. :) Kirúgtam a tervezőt. Bakker fél éve ült a terveken... :shock: :? És mivel nem hajlandó felvenni a telefont, írtam neki sms-t hogy nincs többet szükségünk a 'munkájára'. Erre csak két üres sms-el válaszolt. Hülye f@sz. :twisted: Mindegy bocsi a kirohanásért. :) :oops: :roll:
Viszont apa kitalálta a megoldást a beépítésig. :) Mert ugye ahol most vagyunk ( szoba ) ode már nem fér be a kiságy. Viszont amit meg közlekedőnek használunk az meg sokkal nagyobb mint a mi szobánk, így egy 2 max 3 hetes munkával vágunk két ajtót, 2-t befalazunk és kész is van nekünk a nagyobb szoba. Remélem sikerül mire a bébi jön. :)

Kati: üdv. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Na megint kilógok a sorból,merthogy nálunk a szobánkba lesz a kiságy,sőt ha Bibimanó is 2 óránként szopni akar és rajtam aludni akkor apjuk megy Majához.Persze szívesen fogadnák egyálombébit akit lerakok este 8kor aztán alszik legalább 4-5ig ,akkor én is a külön szobába tenném egyből,dehiggyjétek el nagyon fárasztó dolgo, két óránként mászkálni szoptatni .Ez most ősanyaság?? :-) Bár nekem tetkóm nincs :wink: De én is szinte bárhol szoptattam,najó aha mentünk vaalhová megpróbáltam az autóba elötte,de szopott Maja a turiba is :-)
Ez Most csak Ciripke aláírásáról jutott eszembe,voltunk az afrika múzeumba a Balcsin és ott egy anyuka a padon szoptatta a babaát,ahogy fordítottama fejem és észrevettem őket ,majdnem lekapta a melléről.Elég érdekes volt,látja a kétévesemet plusz anagy hasamat ,kiül egy padra szoptatni és pont tőlem ijyedt meg :-)

na megyek kivasalom legalább azt amibe megyek tescozni
Vendég

Hello Kat, üdv a túlsúlyos, rövid memóriájú, későnérő, állandóan aggódó és komolytalan, de nagyon jó fej kismamák topikjában :lol:
Csinálj vonalzót és mesélj még magatokról!
A fórumtalinkat lekésted, pedig biztos csatlakoztál volna, látom pesti vagy :wink:

Jutta, ha ezt a sok kilométeres listát összesited, akkor megszavazunk neked valami hősi emlékérmet :wink: Nekem tutira nem lenne türelmem ehhez :roll:

Te Timi, fogd be anyóst vasalni :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Zsu
viccelsz???ő egyáltalán nem vasal :-)
de már tl vagyok 10 dbon,abbais hagytam gyorsan ,mert még a végén besokallok.

Jolka
nem tudom érdemes e beírni a atáblába én mostantól két hetente szerdánként megyek vdőnőhöz.23án meg uhra

úh még két hét,remélem ott már belátunk rendesen a alába közé.Megkell hogy mondjam nagyon izgatja a fantáziámat,a strandon is volt egy kis bébi 2-3 hós lehetett és meztelenül emelgette a lábait és olyan nehezen látszott hogy fiú vagy lány,csak amikor rendesen beterpsztett akkor látszott a kukac
Vendég

Timi!
Gyere hozzám is vasalni. Még én is mosom a nyaralás utáni cuccokat, de lassan vége. :)

Nyilvános szopi: Semmi bajom vele, de, ha lehet, otthon vagy kocsiba intézem. Volt, hogy strandon Manóval elbújtunk és úgy szopizott. Míg másokat nem hozzunk kínos szituba addig ok.
De a kismamában írt felháborodással nem értek egyet. Biztos olvastátok ami a könyvesboltban történt. Az anyuci egy kicsit, szerintem, túllihegte a dolgot.
Viszont amit észrevettem, külföldön magyar anyukák nyíltan (nem kipakolva, csak szolidan) szopiztatnak. Egyből fel lehet őket ismerni. :)
Na és amelyik gyerkőc alatt motor van, tuti magyar. :D A Manaójét is megnézték párx. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Timi!
Neked miért kell már 2 hetente v.nőhöz járni?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

"Hello Kat, üdv a túlsúlyos, rövid memóriájú, későnérő, állandóan aggódó és komolytalan, de nagyon jó fej kismamák topikjában"

mondja ezt zsuzsa aki pocakkal és vasággyal 40 kiló!

Egyébként én is üdvözöllek, Te aztán el vagy eresztve pasikkal!

Jolka, szentté ne avassál, a bulin mindenki bevallotta a takarítónőjét. Nekem is van, különben már beadtam volna a kulcsot!

Már megint éhes vagyok! Csak sajtos kelbimbót ettem a kifőzdéből, de még van egy adag dugi rántott karfiolom is ubisalival.

Munka után csajbuliba megyek, az árkádba megyünk abba a fagyis helyre ahol hiper-szuper fagyikelyhek vannak, bár én a szendvicsre vagyok ráállva már!
Holnap meg mosott Sz@r leszek.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Nekünk a 32. héttől kell 2 hetente menni, de ez is sok.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka
jaja én is így voltam,hogy próbáltam rendezni otthon vagy az autóban a szopit ,nálunk elég nehéz volt mert amúgy csak fekve szopott.De egyszer a kis turinkban muszály volt megszoptatnom,igazából úgy voltam vele,ha kell neki hát megkapja.
Szerintem is túl volt lihegve az alexandrás dolog,bár én könnyen beszélek,mert én max . 1 órára megyek el itthonról babakocsival,vásárolni autóval megyünk mindig,ott meg nem gz szerintem.Lehet ha nagyvárosba élnénk és nem autóval közlekednék nagyobb gondot okozna

Maja nem szret motorozni,Manónak biztos jól áll 8)
Vendég

Ok, Ciripke, de a takarítónő sem old meg mindent. Gondolom nem naponta jár. Nálunk óránként kellene pakolnia. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Tényleg mindenkinek van takaírtónője?ne mán

Jolka
itt ez a szabály :-(
28 héttől két hetente terhesgondozó:súly,vérnyomás,pisi
36héttől hetente a kórházba ugyanez + matatás,nst

úgyhogy most buszozhatok be a kánikulába az állandó pisilhetnékemmel Majcikával
Vendég

Na helló-haló!
Először is: holvagy Ebi, túlélted a cukrot?
Gabcii! Írtam már, de szívesen leírom mégegyszer, h fehér a bölcső-szett, baldachin. És egyetértek, kisfiúnak én sem csinálnék. Igaz, eddig Jankának sem gondoltam! De hát ugye, pedig tiltakozom ellene, de lehet, h kezdek "nagyon" terhes lenni!
Timi! Nekem bejön a maxima-lista! :lol: Én ott voltam a talin, de ez a szoptatós téma nem rémlik! Mikor dumáltunk erről? Vagy még nem voltam ott akkor? :oops:
Ciripke! Ne izélj a tetoválás miatt! :oops: Mondtam má'!
Marek! Én vércukrodról nem írok semmit, mert nem akarlak besz*ratni, mint az Andit a sok hülye történetemmel! Ésszel!
Jutta! Én már alig várom a listát! Németország... Ja bocs, ha nem esett jól a német nyelvlecke :lol: , de így volt egyszerűbb... Sztem, ha menni kell mész, ha meg nem, úgyis jó! Nincs igazam?
Jolka! Gyorsan gyógyulj, én ezt kívánom Neked!
Rita! SMS-ben elküldeni a tervezőt, ez tetszik! Én is tologatnám a falakat, de nem nagyon vannak és nincs hová!
Zsu! Nagyon kíváncsi vagyok a 4D-re! A MaxCityben a Butterfly üzletben vásároltunk! Sztem nézz szét ott, mert ezek a bútorok jónak tűnnek! (Az egyik barátunk megkkérdezte, h hány gyereket is akarunk, mert szte 6-ot is kiszolgálna! :lol: ) És szekrényt nem vettünk, mert nincs hová rakni, szal: kiságy, komód, nyitott pelenkázó, bölcső. Mivel a mi hálószobánk lesz először a szobája, jó is a bölcső, mert legalább egy kicsit babás lesz. Majd a saját szobája... hát csajok, már azt is elterveztem milyen lesz a tapéta a falon! :lol: :lol: :lol: Ne röhögjetek!

Kép
ermoni

Mentem...
Takarítani....
Főzni....
És vége is napnak. Manó még alszik, de kitudja meddig. :)

Szép napot mindnenkinek!

Ja Gabcii, utólag is sok boldog szülinapot neked!

Rita!
Az átalakítás miatt tényleg ne aggódj.

Én még sehol sem járok. Lakás festés még vár, gyerkőc még nem kapott semmit. Egyelőre az foglalkoztatt mit vigyek a lagziba. Pénzt nem szívesen viszek, főleg, hogy mennyasszony tánc is lesz. Tippem van, de nem tudom, hogy örülnének-e neki, én Tuti. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

És ez munka mellett hogy oldható meg?

36 héttől ok, de 28?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Móni!
Milyen lesz?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

nem izélek, de nem hagyhattam ki a poént! én nem vagyok egy sértődős típus

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Jaj, és voltam a védőnőnél is! Ugye, aki szorgos kismama!
Ja, és miután a család és néhány barátunk megneszelte a bécsi kiruccanás lehetőségét, mindenki jönni akar! Most béreljek egy kisbuszt? :lol:
És, helló Kat!

Kép
ermoni

Móni
épp akartam mondani,hogy jó kis üzleett csinálhatnál ám a kiruccanásotokkal,nektek tényleg érdemes kimenni vásárolni,sok szép babaruci meg kellék meg minden van és állítólag olcsóbbak mint itthon és szépek meg jók pl.H&M én csaka turisakat ismerem meg amiket használtan veszek,de szeretm őket.
És úgy irigykedem,nekem egy csomó minden kimaradt a vásárlásból.Majcival örököltünk kiságyat ,baldahinostól,ágynemüstől meg sok mindent így nem vlt választásai lehetőség,mintás meg talán csincsás is,de szerintem aranyos.De most úgy belém ültettétek ezta bölcső dolgot is.Jár az agyam,pedig nem kéne mert még a vukos zoknira se futotta.
Merthogy ha a szobánkba lesza akiságy és netán jó alvó gyerekem lesz akkor kitudja magát pihenni úgy hogy maja itt van,játszik,meg sír meg csak úgy van?
Lehet azt kéne hogy a kiságyat elrakjuk a szobába és amikor jól alszik a baba oda átteszem,ide meg vennénk egy bölcsőt.De ha meg nem fog sokat aludni akkor kész pénzkidobás.Nem?Lehet kikéne faragnom azt a bölcsőt.Kimegyek kivágom az anyós fáját :-)

Ciripke
nálunk ez van

igaz Gabci?
jól emlékszem ízt írtad orvost váltasz?kihez mész?
Vendég

S.O.S segítsetek
jön hozzám Angliába élő barátnőm,mit aadhatnák neki ajándékba???pénzem nincs sok,de valamit akarok pláne hogy tudom tőle mire számíthatok
Vendég

Timi!
Látom, felizgattalak a bölcsővel! :lol: Tényleg cuki! Vágd ki anyós fáját, ne sz*rozz!
Én úgy képzelem, h eleinte majd azért ott alszom a kanapén, és karnyújtásnyira rakom a bölcsőt, és éjjel, ha valamiért nem alszik (de ilyen ugye miért is lenne? nagyon nyugodt, jóalvó lánykám lesz :oops: )akkor csak meglóbázom és szép csendben szendergünk tovább!
Vagy tényleg naív vagyok? :shock:
És ne feledd, van ám hátránya is annak, ha nem örökölsz! pl. ugyan kedved szerint válogathasz, de qrva sok pénzbe kerül mindent megvenni!
Na, ez van!

Kép
ermoni

Ezaz Timi, hajrá! Ha anyós nem vasal, legalább a hülye fáját vágd ki! Ennyivel ő is hozzájárulhat a bébihez :lol:

Móni,
A nyilvánosan szoptatós sztori még akkor volt sztem, amikor nem voltál ott. Én fakadtam ki, hogy voltunk apukával egy 1. osztályú étteremben, és egy angol nő ott az asztalnál cicire kapta a gyereket. Én csak azon háborogtam, hogy tőlem csinálja, csak engem ne tegyen ki a látványnak...főleg ne kaja közben. A többieknek már mondtam, hogy én amúgyis viszolygok a szoptatás gondolatától. Nem tehetek róla, nem tudom elképzelni, hogy egy kisbaba bekapja a mellbimbómat. Most biztos jól kiakadtok rajtam!
Én a szüléssel is igy voltam eredetileg. Anyukámnak 31 éves koromig azt hangoztattam, hogy majd akkor szülök, ha brit tudósok lehetővé teszik, hogy tojást rakhassak és kikölthessem. És ezt komolyan gondoltam :lol:

És Móni,köszi az üzletet, meg fogjuk nézni!

Jolka, ezek az esküvők tényleg leterhelnek anyagilag...elhiszem, hogy igy a babavárás előtt néhány héttel nem jön jól. Az a jó, hogy azt senki nem látja, hogy a menyasszonytáncba mennyit tesztek :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Móni, nem kell karnyújtásnyira tenned, csak köss a bölcsőre egy madzagot, azt kösd rá a nagylábujjadra és ha Janka mocorog, csak meglóbálod, igy még fel se kell kelni :lol: :lol: :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na asszem ma nagyon hülye vagyok, elhúzok, mielőtt még megsértenék bárkit is...dehát úgy fel vagyok spanolva a 4D miatt.
Annyira várom, hogy láthassam kicsi Pankámat!
Megyek is, sziasztok, holnap jelentkezem :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Légyszi adjatok ötletet!!!!!!!!!!

Móni
isten adja,hogy nyugodt gyermeked legyen,van ilyen én tudom :-) csak sajna nem az enyém.Unoatesóm Zorkája két hetes korától átalussza azékszakát ,semmi altatás,letették adtak neki egy pelst aztán egyedül elaludt,ilyen is van kérem,a remény hal meg utoljára 8)

Zsu
én szopi elött utáltam ha a mellbimbómhoz értek,sex közbe is max akkor engedtem,ha volt bennem löket :D
És tádám megszültem és alig vártam,hogy bekapja végre a kis törpe,a szülőágyon még furcsa volt,de utána nem.Igaz védővel szopzott így nekem nem lett sebes és nagyon rossz se volt.Aztán leszokott a védőről,de örültem,hogy egy macerával kevesebb.Aztán 7-8 hós korába már zavart,hogy alif volt pár korty tej akkor már hagyjuk a ciciket ,elválasztottuk egymást.Lehet régen engem is zavart volna a kajánál a szopi,most már nem zavarna,de én biztos elvonultam volna valahova,nem azért mert más mit szól,hanem,hogy minket ne zavarjanak.És most megint sikítófrásztkapok a mellbimbóm érintsétől is.
Vendég

Zsuzsa! én megértelek, ez a gondolat a gyerek elött tényleg nagyon vadul hangzik (mármint a mellbimbós téma), utána meg baromi természetes. Egyébként nem Te tehetsz róla, hanem a társadalom. Az Onyuta Judit mondta egyszer, hogy "odahaza" ez tök természetes, tudom mi nem afrikában élünk, pedíg a fehér ember is ugyanazon a lukon jön ki és ugyanazt kéne ennie. Meg ahogy látom tőlünk nyugatabbra se csinálnak már nagy ügyet belőle.
Az viszont tök természetes, hogy este hétkor bekpacsolod a színvonalas ker. csatornák még színvonalasabb műsorát és minden este melleket látsz benne (ez meg az itt meg ott vetkőzött le). Persze az enyém biztos nem olyan formás, és még egyenlőre természetes is.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Timi, egy jófajta magyar szakácskönyv?
De mostmár tényleg lépek :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X