A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Sziasztok!

Na látom Lillus és Boldi szépen összejöttek! :D

Most értem haza a fogászatról... Begyulladt a helye annak amit kihúztak. :( Kitisztitották ki fertőtlenitették.Mostmár jobb.

Gratula minden fordulónak! :D

Na megyünk kajcsizik Beni!

Várjuk a fotókat!

KépKép
csongria

Timo írtram privit! :)

KépKép
csongria

Sziasztok!

Hu de jok a talis kepek! :D

Nekunk klassz napunk volt, OK, Aron neha bodorgott, de nem veszesen. Aludtunk, en szinte egesz nap DVD-zem, o meg ott billeg mellettem az agyban. Most szundizik. Voltunk setalni 2x is, jo nagyokat.

Napi sztori:
Boltban oreg neni megkerdezi:
- Magae a gyerek? ( :shock: )
Mire en:
- A, nem, itt talaltam az elobb az utcan...

Ugyanez a neni:
- Jaj de jo a haja! En is ilyet akarok, utalom a hosszu hajat!

Aron divatdiktator lett. A rajongoi egyelore az idosebb emberek, de meg csak most kezdte. :D

Kép Kép Kép Kép

Tovabbi szep napot-estet, megyek vissza 24-ezni!
kami

Róki nagyon köszi a vendéglátást! :D

Sajnos nem csináltam túl sok képet. :( De így legalább fel tudom rakni mindet! :)
Kép
Kép
Kép
lora7

Azért van még 3 :lol:
Kép
Kép
Kép
lora7

Kele, Boldi bocsika, valahogy a fiúk lemaradtak a fotókról. :oops: :)
lora7

Réka!

Köszönjük a vendéglátást... A maradékunkért meg jelentkezünk! :roll:
Legközelebb nem viszek semmit, amit otthagyhatnék!!
Vendég

Hali!

Róki! Köszi a vendéglátást :D Emma ma is nagy társasági életet élt :lol: Evett és aludt :lol: Pár kép (most nem csináltam sokat):

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Ja és még 1 kép, ezt már itthon csináltam :P

Kép

Emma egyébként nagyon jó kislány volt! Hazafelé is bealudt a buszon :D
Vendég

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ez a kib....ott új program kitörölte az összes képet a memory stick-ről,pedig csak egyet jelöltem ki!!!!!!!! Pedig egy videó is volt rajta!!!!!! Ó hogyaza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Mazsi,
Vegasra fel! :D
Ma beszéltem dokinéninkkel a repülőútról. Szerinte se lesz tőle semmi baja egy 7 hónaposnak. Szabi lesz akkora szeptemberben. A gond csak Natival lehet, de ismerve jó tulajdonságait, bízom, hogy nem lesz.
Az időeltolódás pedig úgyis csak téged fog kiütni, visszafelé, nem aggódni :wink:

Nagyon jók a talis képek, kár, hogy megint lemaradtunk. :( Nem baj, nem adom fel, legközelebb!!!

Nem tudom, hogy az oltás miatt van-e, de megy a nyüszi. 6kor már meg kellett fürdetni, most meg már elaludt. :shock: Ha a reggel 5 órai kelésből kivonom a kettőt, amivel ma hamarabb alszik el, jaaaaaj.

Barbi,
Fotógondok :? Én Nati első, kórházas képeit töröltem ki véletlenül. Csak a telefonomon volt, a fényképező a nagy rohanásban itthon maradt. Aztán csináltam egy Delete Allt. Persze amikor megkérdezte, hogy biztos?! akkor is rányomtam, hogy naná! Egyetlen egy maradt. De még azt sem töltöttem le, :oops: Béna vagyok, na.

Kép KépKép
lorca

Hat, csajok, majd' beszartam az elobb a rohogestol. Nezzetek csak, Ajron ilyet is tud! :D

Kép Kép
kami

Lehet egy David Copperfield veszett el Áronkában? :roll: :lol: :lol: :lol:
lora7

Nagyon jók a talis fotók!

Május! Hogy Kele mennyit változott múlthét óta?! Pedig még a körmét sem vágtam le!!! :lol:

KépKép
csongria

Nemtom, de nagyon vicces volt. Ki tudja, miota flityegett a fejen a csokipapir, szep csendben hasalt mellettem (ez mar feltunhetett volna) es "nezelodott" (volna, ha kilat mogule - szerintem nem ertette, mizu, hova tunt a vilag :D)

Beszaras ez a kolyok. Minden nap csinal valamit, amitol egnek mered a hajam :D
kami

Sziasztok,
Rokica,
Köszönjük a vendéglátást!

Csináltam én is pár képet, de nem túl sokat és nem is túl jól sikerültek, úgy hogy nem terhelem vele a netet. Barbi képei viszont aranyosak.
Különben Zsófi is kidőlt itthon. Aludt a kocsiban hazafelé is, meg aztán itthon is. Remélem fürdetés után is fog.

Barbi,
Még a múltkor akartam írni, hogy Zsófinak is van ilyen tűzfoltja, a hátán (1,5 cm széles és kb. 0,6 magas). Legalábbis úgy gondolom Emmáé is tűzfolt.
Ezt találtam a neten:
"A kis csecsemők egy részénél az orr, a szemhéjak, homlok, fejtető, tarkó, hát, keresztcsont területén igen gyakran észlelünk a bőrből nem kiemelkedő, általában szabálytalan szélű, világos- sötétpiros foltot. Ez az ún. velőcső záródási vonala mentén található fejlődési maradvány. Ezek kapilláris (pici erek) tágulatok, amelyek az idő előrehaladtával elzáródnak, zsugorodnak a bőrben, szemmel láthatóan halványodnak, majd általában eltűnnek. Ez lehet fél- 2 év, vagy nagyon erős, kiterjedt foltoknál több is, ill. később ezek megtelhetnek vérrel sírás, erőlködés esetén, és olyankor átmenetileg újra látszanak. Ez az egyik lehetőség, a másik esetben viszont indulhat egy véranyajegy, amelyik a következő hónapokban növekedni kezdhet, azonban ezek nagy része egyszer csak a növekedésben megáll, és hónapok, esetleg évek alatt visszafejlődik. Bőrjelenséget látatlanban véleményezni nem lehet, ill. nem szabad. Ha az elváltozás növekedni kezdene, gyermekbőrgyógyász, gyermeksebész véleményét kérjék. Ha nem, várhatnak.”

Ezen kívül még valahol azt is olvastam, ha málnaszerűen kidudorodik, akkor valószínűbb hogy elmúlik. A miénk olyan, de még eddig inkább csak nőtt pár millit. Mi körberajzoltuk és úgy ellenőrizzük, hogy változik-e a mérete (a doki javaslatára).

KépKép
bozotka

Bozotka,
Az anyajegyre már akartam írni, de elfelejtettem. Érdemes lefényképezni, úgy, hogy valamit melléraksz a méretarány miatt. (Vagy ha nem felejtettem el és csak ismételgetem magam, akkor bocsánat. :oops: )

Szabinak is van egy kis tűzfolt jellegű izéje. A lábszárán, középen, belül. Hogy oda hogy került?!

Kép
Kép
Ezeket meg azoknak, akiknem még nem ment el a kedve a kicsi korkülönbségtől. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Nagyon örülök hogy ilyen sokan eljöttetek! :) :) :) Képet én nem csináltam egy szálat se, sajnos elő se vettem a gépet. Remélem mindenki jól érezte magát, kicsit aggaszt hogy olyan korán elmentetek!!!

Próbálok visszaolvasni (mint mindig)...

Mazsi!

Igen, én még csak szoptatok. Igazából sztem nálunk az a fajta kóstolgatás hogy lenyalatom az ujjam vagy a szájához teszem a barackot hogy nyalogassa, az majd 6 hónapos kora után fog következni. Az érdembeli hozzátápit hagyom akkorra amikor a gyerek már maga a kezébe tudja venni a kaját és megenni, mert lusta vagyok a pepecseléshez (csatlakozom Lorcához). És Zsuzsával az volt a tapasztalatom, hogy úgyse evett számottevő mennyiséget mielőtt saját magát tudta etetni, úgyhogy Szilvivel nem is igen fogom erőltetni a dolgot. Persze lehet hogy ő az a típus lesz, aki habzsolja a bébikaját kanálból, akkor persze igazodom hozzá.

WC-ben szopi nekünk is volt, mégpedig most a hétvégén, de sztem még mindig egyszerűbb előkapni a mellem mint állandóan tápszert és a hozzávalókat hurcibálni magammal. (Zsuzsával volt alkalmam kipróbálni a tápszerezést, és szerintem elég macerás.) Az már jó, ha Zsuzsának nem felejtek el berakni egy zsömlét, és az jóval kevesebb macera mint a tápszer. :) A mell pedig mindig kéznél van, mindig a megfelelő hőmérsékletű folyadék jön belőle, nem kell sterilizálni, elmosni, tárolni, stb.

Ágiboldi:

Hogy bírja az az egy konnektor az összes műszert? Nem ég le? Nekünk több van, de így is félek. Most nézem, 1 konnektorra van rakva 2 computer, a scanner, a nyomtató, a vezetékes telefon, a mobil telefon töltő, az ADSL modem, a router, és a hangszórók...

A szoba másik oldalán a 2. sz. konnektor viszi a TV-t, videót, DVD lejátszót. A harmadikba "csak" az újratölthető elemeket szoktam dugni. Csoda hogy nagy a villanyszámlánk? :roll:

Lívi:

Tudsz mutatni a neten leírást hogy egy pici babát hogy kell hátra tenni? Én csak totyogóval láttam bemutatva, és ott úgy tűnt, a totyogó aktív közreműködése kellett a dologhoz. Engem is érdekelne, hogy tudom a hátamra szerelni Szilvit! :) Elől már túl nehéz.

Ágiboldi:

Nem akkor szopik jobban Boldi mikor aluszékony napja van?

Alkoholos sör:

Én bizony iszom! :) Nem gyakran, de hetente-kéthetente megiszom egy pohár sört vagy bort. Mondjuk általában miután Szilvi már lefeküdt estére, úgyhogy van ideje lebomlani. :) De úgy tudom, a megivott alkohol 2%-a jut át az anyatejbe, tehát nem egy tetemes mennyiség.

Rólunk:

Tegnap nagy nap volt, emlékezetemben az első olyan nap, hogy Szilvi nem mutatta be a levegőtsemveszekéslilulvaordítok c. előadását. :) Egész nap nyugis, sőt, jókedvű volt. Még nevetett is! Nem is tudtam, először, milyen hang jön ki belőle. :)

Egyébként most kb 5. napja vagyunk teljesen cumimentesek, és azóta nem is volt cicin ordítás. Az első pár nap kicsit necces volt, mert kereste, azzal próbált megnyugodni. Most cicivel nyugtatom ha kell, és azzal is altatom.

Kiváncsi vagyok, mi lesz holnap, mert egész délelőtt az apja fog rá vigyázni, és cumisüvegből kapja a tejet... érdeklődéssel várom, hogy erre visszatérünk-e a cicin ordításhoz.

Elég/nem elég a tej:

Nem a tüzet akarom szítani, de szerintem a sokáig szoptató anyukák azért néznek ki bután a fejükből mikor valaki azt mondja nekik, nem elég a tej, mert ez, hogy nem elég a tej, egy olyan probléma ami szinte kizárólag az időre etetésnél merül fel. Ezért aki igény szerint szoptat, nem érti, miről van szó? Mert ha mondjuk valami oknál fogva nem lakott jól a baba egyik étkezés alkalmával, akkor max félóra-óra múlva újra kér. Én értem, hogy sokan nem szeretik ezt a rendszertelenséget, vagy akik úgy érzik, hasfájást okoz a babának. De az egyetlen megbízható, tuti, bevált módja a tejszaporításnak az a gyakrabbani szoptatás, az összes többi bogyó, tea, praktika, az csak hab a tortán. Nem véletlen szerintem hogy ebben a topikban, ahol az időre etetés a népszerűbb mint az igény szerinti, sokkal több a gond a tejmennyiséggel, mint más topikokban ahova írogatok.

De ezt már úgy érzem, sokszor leírtam, még terhességünk alatt, hogy az időre etetés 3-4 hónapos korra szinte minden esetben azt eredményezi, hogy tápszerrel kell pótolni. Kivételes esetek persze vannak, és ez szerintem már teljesen szerencse/alkat kérdése, hogy ki az aki az időre etetés mellett is tud elég tejet termelni. De szerintem egyértelműen ez a kivétel és nem a szabály.

Nem bántásnak szánom, de szerintem ez már megint a valamit valamiért esete. És teljesen egyetértek azzal, hogy ami a babának a legfontosabb az a kiegyensúlyozott anyuka, és mindenki csinálja úgy, ahogy az ő családjának a legjobb.

Uff. Szóltam. Remélem senkit nem bántottam meg.

Barbus!

Megértem hogy nem akarod anyósra hagyni napokra Emmát, de azt szerintem számítsd bele, hogy most még hagyná magát, később nehezebb lesz. Többen keseregtünk a talin, hogy a babák egyszerre milyen anyásak lettek, már apuka se jó, még ott sem ahol kb ugyanannyit fogalkozik vele a két felnőtt. Ez egyre "rosszabb" lesz, olyan szempontból, hogy egy jó ideig a baba egyre inkább az anyjához kötődik. Korán kell időt és teret hagyni másoknak is hogy kötődhessen hozzájuk a gyerek, megismerjék, kitapasztalják egymást. Különben abba a csapdába esel, hogy mivel téged preferál a gyerek, ezért más nem is kap lehetőséget hogy a maga (szuboptimális) módján megnyugtassa, ezért a gyerek egyre inkább csak téged fog akarni. Anyukám eleinte rendszeresen vigyázott Zsuzsára míg kicsi volt (kb ilyen idős koráig, 4 hónapos) és onnantól kezdve már másfél éves koráig nem. Mert akkor már anyuka kellett. Ez persze nálunk volt, nálatok lehet másképp alakulna. És nem azt akarom mondani, hogy akkor most minden átmenet nélkül add oda a gyereket az anyósodnak míg ti elmentek nyaralni. De szerintem mindenképpen érdemes lehetőséget adni neki (amennyit te jónak látsz), hogy vigyázzon az unokájára, mert később hatalmas segítséget fog jelenteni, ha van kire bízni Emmát, akit ő elfogad, akivel szeret lenni. Viszont ezt az elfogadást ki kell építeni, meg kell alapozni, és ezt szerintem jobb minél korábban elkezdeni. Hálás leszel majd érte, ha ez azt jelenti, el tudtok menni a férjeddel moziba vagy vacsorázni és nem kell Emma miatt aggódni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki! Akkor mi vagyunk az idore etetes kivetele (ami erositi a szabalyt): nekunk nincs tej-gonunk, pedig Aron maholnap 5 honapos :D Raadasul mi fix napirendet tartunk es nem az elso eteteshez viszonyitjuk a tobbit, hanem minden nap ugyanakkor van kajcsi :D

Egyebkent fura, ha belegondolsz az idore etetesnel a gyerek egy alkalommal joval tobbet eszik, mint ha felorankent-oankent fogyaszt, es sokkal kiegyenlitettebben, igy tej is igy termelodik... szerintem epp a nairend biztositja a folyamatos tejtermelest, logikusan gondolkodva, es epp az okozhat gondokat, ha mondjuk egyik alkalommal 5 percig eszik, masik alkalommal (mondjuk egy felora mulva) megint, mert akkor epp ennyihez van kedve, igy mindket alkalommal alig fogy tej, aztan hatszik felorat, majd alszik egy orat, es mikor legkozelebb enne jol kiehezve, nincs tej, mert csak annyi termelodott amennyit elfogyasztott, mindket mellben... nem?
kami

hatszik = jatszik
kami

Folytatom a visszaolvasást...

Autósülés:

Zsuzsát még magam mellé raktam az anyósülésre, hogy lássam. Szilvit már hátul startoltam, egyrészt egyenlőségjogok miatt (Zsuzsa is hátul van) másrészt mert most már tudom, jobb ha hátul van a gyerek, mert akkor eszembe se jut hogy vele foglalkozzak vezetés helyett. Ha akkora nagy a gáz, akkor megállok, és úgy korrigálom a helyzetet. De a gyerekre figyelni, neki adogatni a kellékeket vezetés közben kész életveszély.

Nálunk csak én vezetek, David nem szeret és nincs is rutinja.

Mazsi:

Én nem utaztam repülőn még a gyerekeimmel, de van egy ismerősöm, aki a hasonlóan törpe gyerekével rendszeresen ment hosszú utakra, Amerikába, Taiföldre, stb. Azt mondta, a kislánya nagyon jól bírta az utat, de ha konkrétumokat szeretnél, szívesen megkérdem őt! Azt hiszem, az ilyen piciknek is lehet külön helyet venni, akkor legalább nem muszáj ölben tartani, illetve automatikusan az első sorba raknak ahol kapsz hozzá egy mózeskosarat. Persze egy 7 hós már nem biztos hogy belefér vagy megmarad benne. Emlékeim szerint mikor a testvéreimmel kellett utazni és kicsik voltak, a lábunk alatt megágyaztunk nekik és a földön aludtak. De úgy rémlik, akkor még több helyet hagytak az ember lábának a repülőkön.

Egyébként sárgulok, mert én is nagyon szívesen mennék Amerikába, pláne úgy ha valaki más fizeti! :D Egyelőre nem úgy tűnik, hogy egyhamar újra eljutunk oda. :(

Sági, Ria, Kami, Pann és még aki nem jött a talira!!!

Hiányoztatok!!! :(

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Én egyetértek Rókival és Kamival is tejügyben. Próbálok igény szerint szoptatni, nincs kötött napirend. De Brigi így kér és mégis ez van. Az éjszakai szopit is én vezettem be a tej érdekében, pedig Brigi nem kérte előtte, aludt akár 9 órát is. Az más kérdés, h azóta felébred és kéri. Viszont így van tejcsi és remélem mostmár marad is.
lora7

Róki, Barbi,
Az előző témához, kötődés.
Szerintem is nagyon fontos, hogy több emberes legyen a gyerek. Életmentő! Csak olyanra szabad ráhagyni, akiben teljesen megbízol. Nekem Robi az egyetlen. Mindenki mással fenntartásaim vannak. Most már ok, anyósra ráhagyom Natit, de csak jobb híján és anyukám is elviheti sétálni, de azt már nem hagyom, hogy etessék vagy altassák. Nem hiszem, hogy Robi szívesen emlékezne vissza az elejére, amikor napi szinten "vizsgázott". Benne volt a depim is, de ha valamit nem tökéletesen csinált, lecsapott a tornádó. Most már nagyon jó :) . Ha viszont nem bízom meg abban, akire ráhagyom, a gyerkőc érzi a feszültséget. Vigyoroghatok én mint vadalma, attól még tudja, hogy nekem nem tetszik, ezt úgy fordítja le, hogy veszélben van. Itt beüt az ördögi kör, ő is rosszul érzi magát, én meg ettől még idegesebb vagyok.
Nem megyek szembe a gyerkőc biológiai igényeivel. (Ez itt már hit kérdése, saját megérzés, vélemény) A babának a túlélésre egyetlen emberre van szüksége, aki többnyire az anya. Helyettesíthető. Na azt én nem akarom. Pszichós tanulmányaim kedvenc kifejezése volt a "nyolc hónaposok rettegése". Nővéremmel tizen éve ezen viháncolunk, már csak azért is, mert egyikünk gyerekénél sem akkor jött elő, de látványos, amikor beüt. A baba születésétől fogva tanulja, hogy ki is az a személy, akit kitüntetett figyelemmel kell néznie, aki az "övé". Most a babák éntudata még nemigen jutott el arra a szintre, hogy az én-anya-többiek kör tiszta legyen. Kezdenek egyre anyásabbá válni, és ez még semmi ahhoz képest, ami jön. Egy egészséges csecsemő, amikor ezek a félelmei vannak, iszonyat ragaszkodik az anyjához. Ez kb a mászás kora, azaz amikor rájön, hogy van hatalma a helyváltoztatás felett. Sikít, ha kimész a szobából, tombol, ha beszélsz valakivel, féltékeny, ha apa megpuszil. És így van rendjén, ez mutatja, hogy egészségesen fejlődik. Ha simán viseli, hogy más legyen vele, akkor van gond. Elmúlik, csak ki kell bekkelni. Ez kb 1-2 éves korra elmúlik, nagyon pechesnek kell lenni, hogy tovább maradjon. A neheze meg addig sem tart. Ha egy felnőtt van csak az életében, azaz nincs napi szinten valaki más is, akivel elvan, akkor viszont nagyon is hosszú, mert nem szocializálódik megfelelően és anyukának sokkal keményebb a meló.
Hogy megadjam neki, amire ösztönei hajtják, az kell, hogy ne távolodjak el, hónapokig. Ez nem nagy ár. Azzal, hogy a gyerek mellett döntöttem, bevállaltam egy csomó dolgot. Rendszeresen leköp, számtalanszor lehánytak, lepisiltek, lekakáltak. A terhességtől meghíztam, szétmentek a csontjaim, tiszta csík a hasam és ez nem fog jelentősen javulni. Ha az anyagi oldalát nézem, az a legkatasztrófálisabb, eddig simán volt 4-5 milla keresetkiesésem, nem beszélve az elmaradt nyaralásokról és hasonlókról. Baráti kapcsolatokat egy kicsit szétzilálta, még szex közben is azon jár a fejem valahol, hogy ott a gyerek. Eddig végigcsináltam több, mint ezer éjszakai etetést, több ezerszer ébresztett valamelyik gyerek az édes kis álmomból. Azt nem is akarom részletezni, hogy mennyire utálok terhes lenni és szülni. Ehhez képest az a pár hónap szerintem csekélység.
Bocs, hogy hosszú és kicsit zavaros voltam.

Kép KépKép
lorca

Kami!

Igen, pont rád gondoltam kivételügyben! :)

Szerintem a tejtermelést nem jól írod le...

Két külön dolog, hogy mi egy nőnek a maximális tejtermelési kapacitása, és a maximális tejtárolási kapacitása. Az előbbi nem mellméret-függő, az utóbb igen. Nem egyenes arányban, persze, mert a nagy mellek méretét inkább a zsírszövet határozza meg, nem a tejmirigyek száma, tehát ha valakinek kétszer akkora a melle, nem biztos, hogy kétszer annyi tejet is tud tárolni, ha ez így érthető.

De tegyük fel, hogy van egy kismellű nő, akinek a mellei ad abszurdum csak 50 ml-t tudnak tárolni maximum. (Nem túl valószínű példa, bevallom.) Az ő babájának naponta minimum 10-12-szer kéne ennie ha alkalmanként csak egyik melléből etet, ahhoz hogy meglegyen a napi adagja, ami 6 hós korig kb 6-700 ml. De ez nem befolyásolja az anyuka tejtermelési kapacitását, ami adott esetben sokkal több mint napi fél liter. Nem mondom, hogy a csillagos ég a határ, de egy átlagos nő minden további nélkül elég tejet tudna termelni ikrek számára is.

Mi történik ha ez a nő elhatározza, hogy márpedig ő naponta csak 5-6-szor akar etetni? Nem lenne elég teje, mert alkalmanként nem tud annyit tárolni a melle, hogy a babát kielégítse. Ha többször mellre tenné, akkor igen. Mert a tej akkor termelődik leggyorsabban, mikor üres a mell. Minél teltebb a mell, annál lassabban termelődik a tej. Ezért sem jó taktika kihagyni/pótolni etetéseket csak azért hogy "spóroljunk" a tejjel, hiszen minél üresebbre szívja a mellet a baba, annál gyorsabban termelődik az új tej. Persze azoknál a babáknál akik ahhoz vannak szokva, hogy 3 óránként jóllaknak furcsa lehet, hogy egy pár napig amíg beáll a tejtermelés óránként kell kevesebbel beérni mint amivel megtöltené teljesen a pocakját.

Most tegyük fel hogy van egy nagymellű nő, akinek a mellei ad abszurdum 500 ml-t tudnak tárolni maximum. Az ő babája, ha a gyomra bírná, elég lenne ha naponta csak egyszer vagy kétszer enne és meglenne a napi adagja. Tehát egy olyan nő, akinek a mellében több tej elfér, ritkábban is szoptathat anélkül hogy a tejmennyiségét veszélyeztetné.

Ettől függetlenül mindkét nő képes ugyanazt a tejmennyiséget megtermelni, de nem feltétlenül tárolni a mellében.

Ajánlom figyelmedbe:

http://www.kellymom.com/bf/supply/milkproduction.html

És ha már szopi, akkor:

Timocska! Nézd meg ezt a cikket:

http://www.kellymom.com/babyconcerns/di ... -baby.html

Tejmentes blog
Életkör
rokica

És Lorca... (a hiányzók listájáról)...

Afene, tudtam, hogy a szita agyammal biztos kihagyok valakit a felsorolásból...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki:

Kismellu no: ha minden alkalommal 2 mellbol etet 3 orankent? Az mar 100 milli alapbol es mint tudjuk, szopi kozben folyamatosan termelodik a tej (Ami alatt boven ujratermelodik a tej? Es ami azert nem koros szerintem... marmint 2 mellbol etetes...) Nekem egyebkent a mensi elot ez volt: minden etetesnel 2 mellbol nyomtam es igy nagyjabol tudtuk tartani a napirendet (nem mondom, akkor volt egy kis kavar, de csak vagy 2 hetig tartott... szerencsere...)

Bocs, nem cselendzselni akarlak, csak erdekel.

Teny es valo nekem mar a korhazban mondta az egyik csecsemos, hogy "elfer a tejem", ergo nem kell pl bedurranastol tartanom...
kami

Hahó!

Megint itt :D Képzeljétek, Gábor magától, csak úgy hozott nekem pisztáciát :P Nem is ezért ment, csak eszébe jutott, hogy újabban a Plus-ban itt nálunk nem kapni, pedig én mennyire szeretem :P Nagyon jól esett :D

Kladi! Emmának olyan málnaszerű izé ez a vmi :roll: Na, ezt jól megaszondtam :lol: Eleinte kisebb volt, aztán hirtelen nőtt ekkorára és azóta nem vátozik. Engem (meg Gábort) nem izgat, figyelem, hogy változik-e, ez a lényeg. Ha elmúlik, elmúlik, ha nem akkor nem. Viszont mindenki aki meglátja, rögtön azzal jön, hogy szegény! és hogy mit lehet csinálni vele :evil: Miért szegény? Olyan mint egy nagy anyajegy és semmi kárt nem okoz benne! Azon túl, hogy ilyen pici babáknál minden másodikon van! Mindegy...

Vigyázás: Róki! Szerintem félreértettél! Anyukám Emma 3 hetes kora óta rendszeresen vigyáz rá. Hol rövidebb, hol hosszabb időre. Emma imádja, ha meglátja, rögtön fülig ér a szája, dumál, gagyarászik :P Anyu nagyon jól bánik vele, nekem is sok mindenben ad tanácsot, de csak ha kérdezem, és elfogadja ha másképp gondolom és másképp csinálok vmit és ő is aszerint tesz, ahogy én kérem! Még ha ez ütközik is a véleményével! Ő az egyetlen per pillanat, akiben maximálisan megbízunk Gáborral olyan szempontból, hogy rá merjük hagyni Emmát! Sőt, teljesen nyugodtak vagyunk ha vele van! Ezzel szemben anyósom alapvető dolgokkal nincs tisztában és bizonyos dolgokat hiába kérek, lesz.rja... Azon túl, hogy azt se szívesen nézem ahogy a kezében van, annyira bizonytalanul fogja :? Nem bántani akarom és nem is megfosztani attól, hogy vigyázzon az unokájára, de majd később... Leghamarabb ha már beszél Emma, mert anyósomnak jelenleg fogalma sincs, hogy az egyes jelek, amiket most "használ" Emma, mit is akarnak jelenteni... Tényleg nem bántom, és nagyon figyelek, hogy Emma ne érezze rajtam az ellenállást, mert nincs jogom és nem is akarom befolyásolni őt ilyen téren! Most azonban szó sem lehet róla, hogy rá bízzam akár csak nagyon rövid időre is!
Na bocs, hosszú lettem...
Vendég

Roki! Én is sajnálom hogy nem lehettem ott. De még szerencse mert apával volt a gyerek és rohannom kellett a fogorvoshoz. Nagyon fááájt! :(

Beni hízott 200 gr-ot. Annyira örülök nagyon megkönnyebültünk apával együtt. Nagyon gáz lett volna ha a 4.héten se hízik semmit. De sajnos az új tápszert se hajlandó nagyon meginni... De leleményesek vagyunk mert minden kajájába (gyümi, zöldség, pép) belecsempészünk egy két kanál tápszert és gyanutlanul megeszi :lol: Szegényt már most átverjük. :D

Na joccakát mindenkinek!!!

KépKép
csongria

Barbi!

Én pont azt néztem, hogy miért "cikizik" Emma málnácskáját. Oda kell rá figyelni nagyon, de sztem nagyon kis helyes, különleges ismertetőjegy. Valaki agyontetoválja magát ilyen célllal! Más lenne, ha az arcán lenne, de így sztem nem zavaró! Sőtm kifejezetten bájos, ha szabad ilyet mondanom.
Nekem attól áll égnek a hajam, ha egyfolytában azt mondják Lucára, hogy "milyen kis kövér!!!! nem baj, majd lemozogja!!!!!" Szívesen megkérdezném, hogy akkor Te miért nem mozgod le?? Nekem így tetszik! Egyáltalán nem extrém. És jó, hogy nem sovány. Az sokkal nagyobb baj lenne!!!!!!

Nóri
Vendég

Norcmorc,
Szerintem ezek a kis megjegyzések valahol a kultúrális tudatunkból jönnek és jól összekeverednek. A milyen kövér egy csecsemőre dícséret, gondolom évszázadok óta mondogatják a babákra, amikor elismerésüket akarják kifejezni. A bibi viszont, hogy jelen civilizált agyunk a kövér szót valami istenkáromlásnak tartja. Ezért szabadkozik is rögtön az illető, aki a beépített program szerint dícsér. És tény, hogy lemozogja. :wink:

Csongria,
Most, hogy már eszik, még mindig anti-reflux tápszer kell?
Sajnálom a fogorvost. :( Kell még menned?
Milyen volt Beni angolórán? Natival, amikor tanítottam, néha ki kellett ugrani, mert nagy elkeseredését csak egy kis szopival lehetett meggyógyítani. De tanítvány még nem hozta magával a gyerkőcét :) Csak anyukáját.

Kép KépKép
lorca

Jóreggelt! :)

Képzeljétek, kiváncsiságból másik frekvenciára állítottam éjszakára a bébiőrt (hátha nem sistereg) és semmi sem hallottam benne. Már csak akkor ébredeztem, mikor Lillus bőgött a másik szobában és szabad füllel lehetett hallani! Micsoda anya vagyok! :evil: :oops:

Meg már kora reggel összetűzésem volt az anyósommal. Bocs, hogy leírom, de muszáj: szóval, a keresztelő eredetileg 22-én lett volna. De szólt a pap, hogy nem ér rá, legyen 29-én. Persze, ez mindenkinek jó, kivéve anyósom. Írtam neki emilben, hogy mégis 29 a keresztelő. ERre visszaír, hogy nem tudja, hogy tudja megoldani, hogy elengedjék a melóból és különben is, miért nem személyesen vagy telefonon mondtuk el neki. Erre bepipultam és írtam, hogy nekem is jól esne, ha többet segítene esetleg vagy foglalkozna az unokájával! :evil: :evil: :evil: Na, jól kidühöngtem magam. Bocs, a kifakadásért! :(

Róki!
Köszi a cikket, elolvastam és hát nagyon igaz! Ki is próbálom a taktikákat! :D

Ria!
Örülök, hogy Beni most hízott és nem kell aggódnotok miatta! Na, de nem is úgy nézett ki, mint egy beteg gyerkőc! :)

Barbi!
Nagyon rendi Gábor! És én is szeretem a pisztáciát nagyon! :D :D Ja, még tegnap akartam írni, hogy Emmának szerintem nagyon szexi a kis foltocskája, ahogy kivillant a bodyból! :)

Kami!
Áronnak milyen jól áll a farmer! Nagyon dögös abban a szerkóban! :) És a zacsi a fején! :lol: :lol: Tök ügyes, kiváncsi vagyok, mikor fog mondjuk ülni vagy mászni. Biztos sokkal hamarabb, mint a többiek! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Cicinordítás:
Eddig 3 okot azonosítottam be:
- szopi hatására beindult emésztési kűzdelem (puki, kaki) – végső esetben, kicsomagolás, tornáztatás
- lassulú tejáram – egy darabig próbálkozás, majd cicicsere
- habzsolás – büfiztetés, nyugtatgatás

Picsaweb:
Nekem nem kellett telepíteni semmit, de továbbra sem találom a képtörlés opciót, még Kami útbaigazítása alapján sem, és a beállításokban a felajánlott nyelvek között már nem találom a magyart??? :oops:

Szia Lívi,
Egy újabb 2 gyermekes tapasztalat, hurrá! Belekezdtem a Blogodba – egy újabb elfoglaltság, ami éket ver közém és a háztartás közé. Akartam menni hozzátok (a Hordozósba), hogy megmutassam az új ergonkat, de ezek szerint már láttad.

Dinyuska,
Keresek 4 D-s képet :wink: .

Ágiboldi,
Aztaaa, Boldi tényleg gőzerővel hízik!

Szopi-tápi,
Ahogy Ágiboldi példája is mutatja, és a tápszer reklám is dalolja (csak fordítva): Ami jó a mamának, öröm a babának...

A kedvencem, amikor a gyerek már kenyeret harap hozzá, illetve viszi a kisszéket, hogy szopizzon :lol: .

Gratula Grétának és Emmának a forduláshoz, Lillusnak pedig a kúszáshoz, és az anyatornáztatáshoz.

Lorca,
Nati nagyon jó fej, én már a „Szasza elbújik” sztorin is halálra röhögtem magam.
A kép akár művészi is lehetne.

Barbi,
Gyerek nagyszülőkre bízása: azt kértem szülinapomra, hogy had mehessünk el apával megnézni a moziban a Karib 3-at (majd 3 órás film). 1 órával a távozásunk után Sebi olyan keserves sírásba kezdett (pedig akkor még nem volt éhes, álmos, stb.), hogy majd megszakadt a nagyszülők szíve, aztán megnyugodott, de a vége felé már nyüszizett. Amikor meglátott és átvettem anyától szabályosan panaszkodott (majdnem elbőgtem magam), egyszerre sírt és nevetett. Utána meg ahányszor csak rám nézett nevetett, nem is kellett hozzá szólni. Szóval világosan látszott, hogy hiányoztunk neki. El sem tudom képzelni, hogy akár 1 egész napra otthagyni valahol…

Tali,
De jó látni az új babákat és mamákat! Kelének mennyit nőt a haja!

Képek,
Mától min. 1 hétig szeretném átadni a rendszergazdai teendőimet, mert bár net közelben leszek Baján, de a feltöltésekre nem lesz módom (lehet, hogy olvasni se nagyon). Valamelyik rutinos csaj átveszi? Köszi-köszi.

Most fel kell függesszem az olvasást, mert pakolni kell, délre megyünk oltásra, pedig még a két szuper éjszakánkat is el akartam újságolni…

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok,

Róki, köszi a vendéglátást. Mi részünről azért jöttük el hamar, mert Boldira rátört a hiszti, asszem nem tudott aludni és nagyon fáradt lehetett, mert itthon este 8-ig aludt minta bunda.
De igen, ha aluszékony/álmos akkor szopik gond nélkül, és ha nyűgös akkor nem. És tuti, h nem az ízével van baj (a Cerazette ellenére sem), mert tegnap lefejtem egy adagot és megkapta üvegből amíg elmentem tornázni, és ugyanúgy nyakalja mint a tápszert.
Tehát a kiszereléssel van baja, vagyis a cumisüveget néha, de csak néha preferálja.. De mondom, van amikor egész nap semmi gond, szopik rendesen.
Fene érti, én már nem is gyötröm magam, eszik, így vagy úgy, nő, így vagy úgy :D Abban a szakaszban mikor a legfontosabb már tuti, h anyatejen élt, a 6. hónapig csak kihúzzuk valahogy, aztán meg úgy vagyok vele ahogy Timi, utána már minden hét bónusz :D

A konnektoroktól veszettül parázok! Ez a lakás nyilvánvalóan veszélyes ilyen szempontból, át kéne vezetékezni az egészet, ez még múlt századi lehet.. csak mikor felújítottuk, akkor örültünk, h a festésre, parkettára stb elég volt a pénz.. :?

Most elküldöm, de még enm olvastam mindent vissza..
csak megyek etetni

Kép
Kép
agiboldi

Húú lányok, nagyon büszke vagyok magamra. Már vasaltam, betettem egy adag mosnivalót és összedobtam egy Ria féle muffint is! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Orsi!
Pont ma akartam írni, hogy hol vagy máá! :)
Sebi hogy viselkedik éjszaka?
Mi is délre megyünk oltani.. :(

Timi
Kép Kép
timocska

Na, úgy néz ki, hogy nem kell kapkodnom. Esik az eső és nem jó az ablaktörlő a kocsin, így tuti nem indulunk el (aki meg meg tudná javítani, az még alszik). Bocs, hogy a megkésett uránolvasásommal kissé archaikusnak tűnnek a hozzászólásaim, és ráadásul még sok is :oops: .

Addig elmesélem, hogy tegnap éjszaka aludtam a szülés óta a legtöbbet :shock: ! Sebi viszonylag későn aludt el (fél 11) és aludt fél 3-ig, utána fél 7-ig és fél 8-kor kelt végleg. Tudom ez tök átlagosnak tűnik, de valahogy olyan nyugalmas volt az éjszaka, hogy a nettó alvásidő elérte az eddigi maximumot :) . Mert volt már többször, hogy 6-7 órát aludt egyhuzamban, de annak egy részét én még ébren töltöttem. Ma pedig fél 5-kor kelt először, de utána elég sokat szopizott.

Róki,
A hétvégi takarításnál egy konnektorunk úgy égett le, hogy csak a porszívó volt bedugva, egész pontosan a porsz. villásdugóját olvasztotta meg. Nem tudom, hogy fogjuk biztonságossá tenni az albérletet, ebbe a konnektorba még vakdugót sem mernék dugni, de a többi is olyan, hogy még vakdugóval is lehet életveszélyes, és sok van belőlük, még elbarikádozni is nehéz :evil: .

Lívi,
Igen-igen kisbaba hátra szerelése, és ha esetleg egy képet is tudnál feltenni még a Nanduval…

Képek,
A férjem szeretne még apás képeket látni (gondolom, hogy kézzelfogható bizonyítéka legyen, hogy nincs egyedül). Én meg hordozós képeket szeretnék. Mit szólnátok, ha csinálnánk egy olyan albumot, ahová feltennénk az általunk alkalmazott összes hordozási módról készült képet (minden típusú kendő, kenguru, stb.; apával, anyával, nagypapával, stb.; egyik gyerek, másik gyerek, stb.)?

Orsi
Kép Kép
sno

Háromszoros hurrá Lillusnak a hófordulóhoz!!!! :-)
Vendég

És kerestem egy 4D képet. Nem tudom megállapítani, mennyire hasonlít. Mindenesetre ijesztőek voltak akkor a nyitott szemek... Kb a 30. hét körül volt az utolsó asszem!!! Kép
Vendég

Nóri!
Nagyon durva az, hogy nyitva van a szeme!!! :shock: :shock: Még nem is láttam ilyet!
A szája tuti ugyenilyen most is! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 17:10-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Orsi :)
megnéztem ám, hogy hol van a főzőhelyetek, de nem igérem, hogy a nagy füstben kimerészkedünk a Linussal. (de ha egy hétig itt lesztek és van kedvetek játszóterezni, akkor esetleg talizhatunk a Déri kertben. - ott szoktunk korzózni. A hajadról biztos megismerlek :)

Szopi időre vs igény szerint:

Lehet, hogy béna anya vagyok, de mióta nemcsak az éhség miatt cuppogtatja a kezeit, teljesen elbizonytalanodtam mikor éhes, mikor nem - így valamennyire a 3 órás időközök segítenek "eldönteni".
Igaz tegnap a napközbeni 6 evésből kettő volt olyan, amire azt merném állítani, hogy evett rendesen.
A másik négy kb 10 percig tartott, kb 8-10 korty után elkalandozott - elkezdett dumálni, nézelődni vagy egyszerűen csak visítani. Persze próbálkoztam én folyamatosan, de annak is csak visítás lett a vége. Kis idő múlva ettől kifáradt, álmos lett - de valsz. az éhségtől nem tudott elaludni. Utánna meg ébren úgy sírt, nyöszörgött, hogy a keze a szájában volt - :cry: na ettől meg én sírtam!! A sok előtejtől igen felfújódótt és mire nagy mohón elkezdett végre enni jöttek a pukik :evil: :evil: :x akkor azért nem bírt enni

Ennek az lett a következménye, hogy az esti 9 órás szopi után éjjel felkelt 1:20, 4:20, 7:20kor enni és most végre nyugottan alszik. Én meg koki vagyok :? :)

Lorca,

azthiszem te írtad, hogy Nati pár hetesen egy csomó mindent megcsinált, és utánna mintha elfelejtette voltna, csak hónapokkal
később produkálta újból.

Nagyon megfogott, amit a gyerekvállalásról írtál! (büfi, pisi társaik...) idéztem belőle a páromnak, mert mindig azzal jön egy egy nehéz pillanatban, hogy ha ezt ő tudta volna, lehet hogy nem vállalja be... :( Egyébként meg imádja a lányát, rajonganak egymásért, de az idegei nem kötélből vannak, hamar visszapasszolja nekem a gyereket. /bár ahogy olvasom nem egyedi eset/

Linusomnál az ügyeskedés csak 2 napig tartott: a bal oldalára már ügyesen, gond nélkül fordul, a jobb oldalra fordulást is elkezdte, de egy héttel ezelőtt bemutatott hasrafordulást azóta nem gyakorolja... És a magánhangzók helyett is csak búg! :D de azt nagyon édesen.

Barbi,

a járókából sajnálom, hogy nem sikerült a nagyobbat venni. Mi összeszereltük a 120x120-ast :shock: és azthisezm újra át kell rendezni a lakást, hogy elférjen.

Timo:

nagyon ügyi Lillus - és talán ő már nem fogja elfelejteni :P

A tornagyakorlatok, amiket a közös levélben megkaptunk, mind a babára vonatkoznak? Amikor a térdemen röptetem a gyereket, az világos, de a többi?... lehet, hogy nem olvastam el rendesen :oops:

Kami:

nagyon dögös Áron a farmerben! De ebben a dög melegben hogy bírtad ráadni? Itt 28-29 fok volt a lakásban :shock: :shock:
Nagyon jót mosolyogtam, a homlokoncsokipapír képen! Alig bírtam visszafolytani a nevetést - nehogy a családom másik 2/3-a felébredjen!

Biztosítás, megtak:

Köszi Mamik a tippeket, de nagyon elbizonytalanodtunk. Tudom, hogy kellene valami hosszabb távú megtak is, de egyszerűen nincs miből :( Már most is sokszor 0-ra jövünk ki a hó végén és lassan lejár a tgyás... mi lesz utánna? Ugyhogy egyenlőre hanyagoljuk.

nanica

hali!

gyors bekukk azután mennem kell ui. ma barátosném 2 éves kislányára vigyázunk Leával :wink:
majd jövök a tapsztalatokkal :lol:

tök jók a talis képek!!!!!irigy-irigy :oops: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Nanica!
Szerintem a tornagyakorlatok egyik babának sem ártanak. Jó kis elfoglaltság, míg ébren van a gyerkőc. Mi is csinálgatjuk! :)
Éhes - nem éhes kérdés nagyon nehéz. Lillusnak folyamatosan a szájában van a keze. De ha szopi után 1 órával megkínálom a cicivel, nem kéri. Tehát tudom, hogy nem éhes. Amikor nem tud elaludni az éhségtől akkor nem cicizteted meg? Vagy ez hülye kérdés? :oops:

Csajok!
Nekünk aug.24-én lejár a TGYÁS. A gyed-et hol és hogyan kell intézni? Tudja valaki?

Úgy látom minden bébi ébren van, mert az anyukák nem jönnek!
:D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Timo! Lillus kuszik??? Lemaradtam valamiről?? Nagyon boldog hófordulót a kicsajnak!!! :D Ja és nagyon hasonlit az apukájára! :) Hát te milyen ügyi vagy hogy ennyi mindent megcsináltál már!!! Én ma lusta vagyok és az időre fogom... :lol: Muffin nyam-nyam...

Megyünk Benivel a fülészetre de csak kontrollra débe. Bár nem tudom mert megint tépi a fülét... :( Szerintetek adjak pénzt a fülésznek? Multkor úgy tünt hogy elvárja! :roll: Este és éjtszaka megint nagy volt a sírás alig birtam megnyugtatni... Tiszta erőből tépte megint az innyét. Hajnal 2-kor végül adtam neki egy kis Nurofent. De azért gyógyszerezni sem akarom... :roll

KépKép
csongria

débe=délbe :oops:

KépKép
csongria

Jaj, a gyomrom összeugrott ettől, említitek, h lejár a TGYÁS... :shock: akkor nekem kezdődik a munka... :shock: Amihez amúgy van kedvem, csak még enm tudom hogy tudjuk Boldival beosztani a napunkat..

Róki, Kami, érdekes amit a mell tejtartó képességéről írtatok, ez sose jutott eszembe, merthogy tudjuk, h a kis mell is képes bármilyen mennyiségű tejjel ellátni a babát.. és én két mellből etetek, kb 3 óránként, illetve sűrűbben is ha kéri, de nagyjából így kéri.
Viszont nekem nagyon folyik a tejem szoptatáson kívül. Eleinte csak viccből mondtam, h azért nem elég Boldinak, de mostanában komolyan elgondolkodom. Pl. ma délelőtt össz-vissz 80-at evett, de előtte, amíg aludt majd szétszakadt az egyik, és totál csuromvizesre ázott a melltartóbetét, a melltartó, stb. éjszaka az ágynemű minden alkalommal locsog a tejben. Miért nem marad bennem? :( Persze fejjem le ha feszít... írnátok... de pl. ma délelőtt bármelyik pillanatban felébredhetett, nem akartam lefejni előle, h aztán még azt is üvegből kapja..

Lorca, hát nem szeretném maradéktalanul elhinni amit mondasz, mert akkor én csak rossz anya lehetek definíció szerint ha dolgozni fogok, még ha itthonról is, aztán bölcsi. Talán nem vagyok elég áldozatkész, de én nagyon fontosnak találom, h szellemileg visszataláljak magamhoz, kell a lelki egyensúlyomhoz. (De a munkába a pénz miatt állok vissza, nem ezért. Ha megengedhetnénk magunknak én a gyes végéig babáznék, alkalmi fordításokkal fűszerezve) És még arra is elrablom az időt tőle, h eljárok tornázni, mert a terhességtől valóban hízik és szétcsúszik az ember, de én jobb kedélyű vagyok ha ezt korrigálom. Persze talán könnyebb lenne jégkrémzabálás nélkül :lol: Még jó, h az apukája is maximálisan ért Boldihoz, remélem ez a nagyon anyás korszak (bár hízeleg a lelkemnek, és nekem is szükségem van rá, h érezzem a kötődését :) ) nem lesz súlyos nálunk.

Jaj, Áron nagyon vicces a papírral a fején :lol:
Boldit megkérdeztem, és szexi az Emma málnafoltja, persze mit is mondhatna, mert neki meg a homlokán van :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Timo: ha munkahelyed tb kifizető hely, akkor ott (ha az anyaságihoz a papírokat ők szedték be tőled, akkor tb kifizető hely) egyébként passz - nekem ők intézik, de majd rákérdezek, mert nekem szeptemberben jár le...

Próbálatm én szinte fél óránként a cicit, de valamiért nem kellett :(

Tegnap ez ment - éhség - pár korty evés - sírás nyüglődés - nem evés - nem alvás - beájulás - felébredés az éhségtől - párkorty evés- pukizás a pár kortytól ezért nem evés ... na leírni is rossz volt újra

Most ébredt mellettem és durrogtat a pelusba... :)

nanica

Ria!
Lillus hátrafelé "rákmászik". Megemeli a popóját, a lábával ellöki magát és így araszol! :lol: :lol:
Nekem a védőnő a fültépésre azt mondta, hogy lehet hogy viszket neki. Én a füle mögött bekentem bepanthennel és jó lett. Nincs ott kiszáradva Beninek?
Sajnálom a nyűglődés miatt. Akkor lehet, hogy tényleg jön a foga. :roll: Remélem gyorsan kibújik! :)

Timi
Kép Kép
timocska

[quote="timocska"]O írta:timocskarsi!
Pont ma akartam írni, hogy hol vagy máá! :)
Sebi hogy viselkedik éjszaka?
Mi is délre megyünk oltani.. :(

Timo,
Hiányolás, reagálás, iwiw... Nagyon jólesik és köszönöm :) !
Boldog hófordulót Lillusnak, remélem ez a 4 hós szuri is olyan simán megy nekik, mint az eddigiek! Apának majd mutatom a fotókat, ha felkelt.

Segítség!
Nincs meg a kisablakom, amibe írhatnék (ezért írok most így). Minden más topiknál ott van, csak itt nem. Mit kell ilyenkor csinálni? Mit állítottam el :?: :?: :?:

Nanica,
A Déri kert nekünk ok, majd itt egyeztetünk időpontot, ha már aktuális lesz.

Orsi
Kép Kép
sno

Timocska,
Boldog hófordulót Lillának!
Pont egy oltással kell megünnepelni? :( Hogy ment?
Nekem anyósodról sógorom jut eszembe. Tesóm Londonból eljött Szabi születésekor. Ő Agárdról nem jutott el idáig. Most hétvégén találkoztunk. Ez volt a 3. hétvége, hogy próbálkoztunk. Nat szülinapján sem ért rá, pont nyaralt. Na ok, már be volt fizetve, de eszébe sem jutott, hogy utólag pótolja. Ez egyévest is kihagyta. Robi részéről ő és anyós az egyetlen épkézláb rokon, igazán csipkedhetné magát. :evil:

Mazsi,
Egy kis ízelítő :D Lehet, hogy egy kicsit fáradt leszel estére. :twisted:

Nanica,
Én igény szerint etetek, már csak azért is, mert két gyereket a különböző feljődésű szintjükön lehetetlen lenne összeegyeztetni, naponta kb 40 időpont kéne fixen. Remekül működik. Ok, én sem találom el tutira, hogy mikor éhes, van, hogy mellre teszem és csak néz rám a nagy szemeivel, hogy ez most mi?! Én pelenkacserét kértem!! De alapvetően működik. Meg én nem itatom, akkor meg nem lehet tartani a 3 órát, megszomjazik. Pukigondok, kakagondok nincsenek. Ahogy látom, ez gyakoribb az időre etetőknél, mivel az előtej hashajtó, ha meg ritkábban eszik, nem tudja kifejteni a hatását. Meg olyan gond sincs, hogy kevesebb a tej. Hozzá van szokva, hogy ha nem most, majd egy picit később befejezi a kajálást. Nem egyszer volt, hogy épp, hogy elkezdte, beindult a tejleadó reflex, Nati meg szólt, hogy pisilnie kell. Na ilyenkor gyerek ledob, különben vakarhatom a szőnyeget. Egy picit méltatlankodik, ami abban merül ki, hogy csúnyán néz és kész. Volt nekünk is 3 órás stabil napirendünk, de miután Natival többet vagyok egyedül, így az nem működik.
Az éjszakai időpontok, amiket írtál, nálam teljesen jónak számítanak. Nálunk a nap 4 óra valamikor kezdődött, túl kómás voltam, hogy megnézzem. A tegnapi oltástól túl hamar bealudt, most volt a böjtje.
Nati nagyon lassan fejlődött az elején, ő négy hónaposan fordult először. Ez tartott vagy két napig. utána elfelejtette és csak 6 hónaposan tért vissza rá, amikor már tudott ülni is. Szabi hasonló. Már az első pár napban megtanult az oldalára fordulni. Aztán ez eltünt. 3. hónapjának a végén már tudott oda-vissza forogni. Most már napok óta nem produkált egyetlen hasról-hátra forgást. Pillanatok alatt hasra fordul, kirántja a kezét, döbbenten bámul majd pár perc és elkezd panaszkodni. Szerintem ez az ugrálás elég gyakori.
Az én idegeim sincsenek kötélből. :roll: De nagyon sokat fejlődtem! :D Remélem, azért nem ijesztettem meg még jobban a párodat.
A megtakarítással mi hasonló képpen állunk. Általában mindig 0ra jövünk ki. Akkor is ha nagyon jó a hónap és akkor is, ha siralmas. Pedig ez nálunk tényleg óriási szórást mutat. És érdekes módon, mindig van pénz arra, amire kell. Meg arra is, ami csak nekem kell.

Nóra,
Ez a 4Ds tényleg elég ijesztő. :shock:

Sági,
Hogy ment az oltás? Most milyen extrát kapott?

Kép KépKép
lorca

Ági!
Dehogy leszel rossz anya attól, mert dolgozni fogsz! Boldinak egy jókedvű, kiegyensúlyozott anyára van szüksége, és ha te ezt attól kapod meg, mert dolgozol, akkor az úgy jó! Már én is írtam, hogy nekem baromira hiányzik, hogy emberek között legyek, hiányzik a pörgés. Én rendezvényszervező vagyok, heti 3 napot vagy vidéken vagy vmelyik bp-i szállodában töltöttem rendezvényen. Ehhez képest a mostani életem tök lassú, monoton, mindamellett, hogy én akartam és egy csodálatos gyerkőc anyukája vagyok! :?
Már alig várom, hogy szeptembertől egy napot dolgozhassak és ha már nem szopizik, akkor meg egy-egy vidéki utat is bevállalok.

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?