A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

úgy élvezem, hogy délelőtt nem tudok senkihez szólni, de hagyján, még délután sem! :evil: mi a fene baja vaaan? :cry:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Mano igen,hátha ösztönző lesz.
habár mondtam Anyunak hogy a név választásnál nagyon elszúrtuk.mit várunk egy Álmos nevű Lurkótól. :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

ja és megkaptam ma, elmondtam mi volt, erre a reakció: akkor a héten meg KELL! még varrnod a dolgokat! kössz, parancsba!

a tökömkivan szülniakarok!

már csak a melegfront miatt is, mit csinálunk 37-38 fokban? :shock:

lynia-

kissmanó: ha jól emlékszem, Dorka párja azt írta, hogy ha minden jól megy, kedden ( tehát ma) mehetnek haza.

Kép
Kép
moni1973

"olyan semmihez nincs kedvem" hangulatom lett estére, ezt úgy utálom

Kép
Kép
moni1973

lynia-: ne is mondd ezt a 37-38 fokot, ettől félek a legjobban... pláne kórházban, folyik majd mindenfelől a cucc, és akkor még izzadunk is mint a paci :roll: :shock:

Kép
Kép
moni1973

Hemej!
Juli 23. :lol:
torolve_20131003125716

Jó éjt angyalkáim!
Csókjaim pici kisbabáknak!

Gurgika
torolve_20131003125716

Gurgi:Köszi :lol: Jó éjszakát mindenkinek!Remélem mindenki egy jót fog alukálni. :lol: Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
hemej

Sziasztok!

Most jöttünk meg a dokitól. Írok egy gyors helyzetjelentést: A kiscsaj kb 4132g és 52 cm-nek saccolta a gép a BPD 102mm, lepény III. fokban érett, és átlagos magzatvíz. Szülni ma már tuti nem fogok :D a méhszájat nem nézte a dokim azt mondta minek, nekem Grétivel előző nap épp meg tudták nézni a magzatvizet annyira zárt voltam másnap mégis megszültem simán gyorsan.

Gurgi
a Július 10-ről már lemaradtunk, nem baj gyúrok a 17-19 ére :D

Na megyek mert a fürdetés még rám vár....

Nadine
KépKépKép
nadine

Üdv Henchy! Jó, hogy itt vagy újra.

Manó! Nekem azt mondták, h nincs mellékhatása az oltásnak és Egonnál valóban nem jött elő semmi.

Most neki is tele van a pofija patanásokkal. Állítólag tejalérgia. Mit kell vele csinálni és mikor múlik el?
molkata

csak benéztem, hátha történt valami izgalom :wink:

Jó éjt lányok!

Én megyek összepakolom a vajúdós tatyómat, mert az még külön nincs, egybe raktam mindent a bőröndbe. No most aztán különpakolom, hátha csak erre vár a bébi....
:wink:
Reggel majd jövök.

Móni

Kép
Kép
moni1973

szép estét!
egész nap egy k... kölcsönszerződéssel küzdöttem, délutánra már elsírtam magam... abnormális, hogy szülés előtt 6 nappal ezzel kell foglalkozni... ..ssza meg a világ.... bocsánat a csúnya szavakért!
Zsuzsi, kitartás, minden rendben lesz, ha sírni kell, nem szabad visszafogni, utána jobb... ha teli lesznek a könnydobozok, ki kell őket űríteni....))) ez az én teóriám.... és én is Mónival értek egyet, a szülészet vezetője kezében leszel, ne aggódj...
az én orvosom a héten elutazott egy konferenciára, de bebiztosított, hogy a fia itthon lesz... sovány vigasz, valahogy nem érzek teljes elkötelezettséget ezekben az orvosokban... meg sem próbálják a mi szemünkkel végigkövetni ezt a 9 hónapot...nekik ez baromi uncsi lehet és megszokott, ezt én értem, de a mi életünkben a legmeghatározóbb... még jó hogy a párválasztáshoz nem kell asszisztencia...)))
alul feszülök, elköszönök, befészkelődöm a babzsákomba és várom az uramat,
jó iccakát,
Ildi

Kép
lidikoka

Kata! Ládikón egy hete jöttek ki az első ragyák, azok most múlnak el. Sajna, elég sok új keletkezett azóta. Szóval, egy-egy kiütés nálunk (lassú, de lelkes gyermekemnél) 1 hétig él, de hogy meddig fognak újak termelődni, azt nem tudom.
A neten annyit találtam, hogy zöld dió levél (?) teával lehet ecsetelni. De erre a védőnő azt mondta, az egy elég erős anyag, csak nagy higításban használjam. Ezért még nem mertem kipróbálni. Ő a szappanos vizet ajánlotta. Hát, nem egy radikális eszköz! Még múlt héten a sudocremet is javasolta, annak semmi eredménye nem lett.
A neten találtakból annyi maradt meg, hogy kb. túl sokat esznek ezek a babák, és a fejletlen emésztőrendszerük nem tud mit kezdeni a sok fehérjével. Egyesek szerint megoldás a tápszer, de sztem ez a legrosszabb tanács, amit valaki adhat.
Pár hét, és majd hozzászokik a szervezete a kintléthez. Olyan kis rugalmas a szervezetük, nem hiszem, hogy megmaradna a nyoma a kiütéseknek. Az meg, hogy most kicsit csunyi, az nem érdekel. Más miatt sokkal fontosabb a tej, mint a szép pofika...

Szal, sztem mutasd meg egy szakembernek, hogy tényleg tejallergia-e (ha ezt még nem tetted volna meg), aztán fogadd el, hogy ez van.
Én igyekszem bóknak tekinteni, mert akkor ezek szerint jó sokat eszik a fiam!!!!
Vendég

Bori, Kata
Az anyatejes kiütés nyom nélkül elmúlik, nekem mind a két csaj nagyon ragyás volt kb 6 hétig, sőt Zsaninak nemcsak az arca hanem a nyaka is olyan volt... Igazából nincs rá olyan gyógyszer ami nem ártana (nekem az akkori védőnő mondta hogy elocomos krémet kel rá kenni, utánaolvastam hát az egy szteroid.... kösz egy 3 hetes gyereknek, azóta szerencsére már másik körzetben van a védőnő, vajon hány anyukának ajánlotta még be a krémet) Én végül a fürdető krémmel kenetem be néa nekik... semmi másssal, egyiknek se látszik semm az arcán.

Na akkor végül senki se szült meg ennek a frontnak a hatására? ide alig ért el. Egy kicsit esett az eső, de ennyi volt, szerintem holnap megint meleg lesz... :x

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Egész délután keményedett a hasam, mint állat. Nem szokása pedig.
Lehet elkezdte a gyakorlatozást? Picit fájt is, de nem "szülősen", csak a feje nyomott odalent.

Ezt nem szeretem, alig tudtam elvánszorogni a játszótérre. Még jó, hogy Emi beköltözött a homokozóba, s nem kelett szaladgálni utána. :roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Eminek is voltak ragyái, tényleg sima anyatejkiütés, magától elmúlik. Pár hetes kiskamaszok :wink: .

KépKépKépKépKép
uxi

Henchy, jobbulást a gátsebednek! :cry:

KépKépKépKépKép
uxi

találtam egy cikket a fejéssel kapcsolatban, gondoltam beollózom:

Feltétlenül fejni kell?

Szép, szép ez a nagy boldogság, de azért valljuk be, a szoptatás nem fenékig tejfel. Szeretném én látni azt az anyukát, aki az első fejés után vagy kisebesedett mellbimbókkal ujjong a gyönyörtől! Nem könnyű az addig kizárólag dédelgetett kebleinket, nőiességünk előretolt harci egységét most puszta tejtermelő üzemnek tekinteni. A nyomkodás, gyömöszölés, magyarul a fejés hihetetlenül megviseli a bőrt és a szöveteket. Én például meg voltam róla győződve: ha eddig nem, akkor most biztosan rákot kapok.
– Kár volt izgulni – állítja a szakértő. – Felmérések bizonyítják, hogy minél tovább és többször szoptat egy nő életében, annál kisebb az esélye a sejtek rákos burjánzásának. Sajnos, régen valóban szorgalmazták a fejést, és ráadásul rossz technikát tanítottak az édesanyáknak. Nem kell az egész mellet gyömöszölni, csak a bimbóudvar mögötti részt finoman nyomkodni. Az is tévedés, hogy a mellet feltétlenül fejni kell, hogy minden szoptatás végén ki kell nyomkodni a maradék tejet, mert begyullaszthatja a mirigyeket. Egy szoptatós nő teje sosem fogyhat ki, hiszen szinte állandóan újratermelődik. Annál több, minél többre van igény. Éppen ez jelenti a csapdát. Jobban járunk, ha hagyjuk, hogy a baba saját maga állítsa be azt a tejmennyiséget, amire szüksége van. Meg fogjuk látni, attól kezdve, hogy létrejön a kereslet-kínálat egyensúlya, a szoptatás kizárólag könnyebbséget jelent majd. Nem kell tápszert, főzeléket főzni, a „gyorsétterem” mindig kéznél lesz, és még mosogatni sem kell utána. A berepedezett mellbimbók legjobb gyógyszere maga az anyatej. Szoptatás után kenjünk szét rajta egy keveset, és utána biztosítsuk a mell számára az egészséges szellőzést!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Kata! Az oké, hogy ott nincs. DE én az itteni rencert ismerve, nem tom ua az anyagösszetétele-e az itteninek mint az ottaninak. S mert láttam a lányoknál hogy hazajövetel után mind kiakadt olyan 2-3 napra, ezért vok meggyőződve arról amiról.

Engem is utolért tegnap este a végzetem. Vagy az én nyavalygásaimra nyissak új topikot? Mert ez a pocilkosok nyavalygásainak helye? Na, míg ez tisztázódik, addig szép röviden elmondom, hogy az este elkezdett qrvára fájni a gátsebem, a végén már picit síróztam is apának. Meg szóltam, hogy inkább kérem vissza a szülési fájdalmakat, de ezt valaki vegye le rólam, de gyorsan. Grétus az éccakát a babakocsijában töltötte, anyukám intézte, hozzám csak néha "benéztek" egy kis szopira, amit fekve intéztünk. Közben én a gátam kipakoltam szellőzni, aztán úgy valahogy tudtam alukálni. Éccaka még fejni is kellett (már megint göböcskék keletkeztek a melleimben a bekeményedésektől), na, azt fekve nem lehet, a budira bírtam csak ráülni. Egyetlen hálóing, amit bíztonságból vettem, ha netán a szülészeten szarban hagynak, s nem lenne amit felvegyek, na az most qrva jó szolgálatot tesz, abban nyomatom, s persze a gát szabadon szellőzik alól (hátrány, nincs semmi betét, ezért sűrű a klotty látogatás).
Vihar előszele ideért, picit lehűlt a levegő, volt villámlás, de eső annyi sem, hogy a port leverje.
Grétut a múlt heti óriási eső hozta ki, nálatok ismét nem reagál egyik béb sem az ilyenre?
Na, legyen szép (aki akarja annak osztódásos) napotok.
Asszem ma sem sűrűn leszek, nem igazán megy a fél segges ülés a gép előtt.
Pussz

Kép
kissmanó

Jó reggelt!Éjszakám ismét jó volt remélem így is marad.Olvastam,hogy a tejkiütésröl volt szó nekem a szülésznő azt mondta hogy nem kell vele foglalkozni magától el múlik.Fürdetés:Nekem azt ajánlotta,hogy semmi féle baba fürdetőt ne használjak 6-hetes koráig.Esetleg minden reggel egy kis olíva olajjal kenjem be a gyereket.Hát nem tudom szerintem egy kis egy baba fürdető nem árt.Hat hétig csak víz szerintem elég érdekes.Apropó fürdetés tapasztalt mamik milyen gyakran kell fürdetni a babát?Nálunk azt mondták,hogy elég egy héten 2-szer.Meg azt is mondta a szülésznőm,hogy amikor itthon vagyok ne használjak popsi törlőt.Mindig meleg vízzel mossam le a fenekét. Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
hemej

jó reggelt!

kisütött az a .. nap :( ugyi nem jön előbb a meleg? :?

hááát, mi egyben, gyerekre hideg "csak annyit" hat, hogy olyankor mindig beindul, szóval tegnap este megint alig tudtam elaludni, mert sem a jobb, sem a bal oldalam nem felelt meg neki :?

nyavajogj csak Manó nyugodtan belefér!

ja meg folytatása tegnapi kajás dolgoknak: 22 utáni 2 pisijáratot követően: egyszer 1 paradicsom, aztán a következőnél egy kis csipsz, arra ásványvíz, arra baracklekvár ( :roll: ) aztán leöblítettem még egy kis csipsz :lol: mindenből egy kicsi, na olyan rosszul lettem!

lynia-

Sziasztok!

Manó, szerintem nyugodtan írd ide a fájdalmakat, hamarosan már nem lesznek pocisok a topikban. Mondjuk kb. 3, max 4 hét és remélhetőleg elfogyunk pocakosok, s akkor máris átalakultunk babás topikká :wink:

Móni, jó, amit belinkeltél, én is azt hittem, tuti a fejőtől valami maradandó károsodásom lesz majd, annyira brutál volt. Minden pnap 2-3 órán keresztül fejtem 7 hónapig.
Most erre nem leszek hajlandó.

Úgy látom, mindenki sikeresen szoptat, én meg eldöntöttem, ha megy-az jó, ha nem megy, nem fogok agybajt kapni az idegtől, mint Eminél.

Viszont én nem igazán tudok ezzel az igény szerinti szopival megbarátkozni.
Hogy szoptassak másfél-kétóránként egy órán keszetül (azaz egész nap) egy 20 hónapos mellett :shock: ?
Mi lesz Emivel, ha egész nap a kicsit szoptatom? Oké, hogy igény szerinti, de ez csak az ő igénye, s ott vagyunk mi még ketten rajta kívül. :roll:

Mennyi idő alatt áll ez be?
Na mindegy, reménykedem benne, hogy azért legalább 2,5-3 óránál sűrűbbre nem fogja magát kalibrálni, ha beáll a dolog, addig meg valahogy kibírjuk :? .

KépKépKépKépKép
uxi

Emi, szerintem nem lesz nagyon meleg, majd megfagyok itthon.

KépKépKépKépKép
uxi

keszetül=keresztül

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Jó Reggelt!

Uxi, bár nekem nincs kisgyerekem, de én sem értek egyet az igény szerinti szopizással. Mikor ürül ki a gyomrocskája, ha folyamatosan szoptatom? :shock: Én be szeretném tartani a 3 órás evéseket.

Rita, hatalmas nagy drukk neked a mai Nst-hez+++++++++++, oszt ha bármi van jelentkezz!!!!

kispiskóta

Ma délben megyek az utolsó uh-ra.
Drukkoljatok, hogy minden rendben legyen, és meglássuk a nemét! Ugyanis nekünk még mindig nem 100 % még az a fiú, csak nagyon valószínű. A 18.heti uh után mondta utólag egy doki, azóta hitelt érdemlően nem erősítetett meg ez az infó.

Most lehet megköveztek, de én a "fél évig csak szoptatom"-ot sem fogom betartani. 4-4,5 hósan tuti fog kapni gyümölcsöt, legalább kóstolgani. Igaz, Eminek is adtam volna 5 hónaposan, de ő úgy döntött, 9 hós koráig nem fogad el semmit...

KépKépKépKépKép
uxi

Mondjuk a féléves koráig csak szopit szeretném, utána fogom elkezdeni az ízekvilágát megismertetni vele, de ez mondjuk a tejcin is múlik. Viszont egy éves korában (ha addig van tej), mindenképp leválasztom.

Uxi szerintem senki nem fog megkövezni, mert mindenkinek lehetnek elképzelései és úgyis az élet dönti el.

kispiskóta

1 day... :roll: Vajon Marci tud olvasni? :lol:

kispiskóta

Reggelt!

Csak gyors életjel!
Csajok elhajítva bölcsibe/nagyihoz. Én meg megyek be a városba a biztosítóba ügyinzétni. :?
Amúgy oké minden, úgy ahogy aludtam, de nyomi vagyok :shock:
Na léptem, pusssssssz!!!!
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Bori,Nadine és Uxi! Köszi a tanácsokat. Én a tejalergiára azt gondoltam, hogy arra alergiás, amit én iszok a tejből. Akórházban mondták, hogy kevés tejet igyak az alergia miatt... A gyerekorvos 2 napja látta, azt mondta tejalergia, de nem kell vele semmit sem csinálni :? Azóta több pöty is van, de most megnyugodtam, hogy leírtátok a tapasztalatotokat.
Egon is sokat eszik, tegnap elkezdte, hogy már nem is elég egy cici, pedig abból is megeszik 100-at (a 60-as adagjához képest...). Ma éjjel meg hányt evés után. Biztos túlette magát.

Manó! Hát, igen, lehet, hogy ott más az összetétel. Sajnálom a pici Grétust.

Emi! A szülészeten keleti fekvésűek a szobák. Ott azért kellemes volt még akkor is, amikor kint kánikula.... Lehet, hogy programozott leszel? Mikor tudod meg? Beszélj az nst-sel!

Uxi! Sztem a babáknak nem kell 3 óránál gyakrabban enni. Egonnál ez bevált és mostmár néha kitolódik 4-re. Állísd be magatokat :D És babafüggő, hogy mennyi ideig szopik. Egon nagyon gyors, 10-15 perc alatt végez. :D

Hemej! Nem szabad babafürdetőt és sok minden mást sem használni, de gyógyszertári mosdókenőcsöt igen. Azzal kell fürdetni Picurt. Nekem a dokim ajánlotta az aloe-verás folyékony szappant. Teljesen gyengéd és a szemet sem csípi. A kis hajacskáját mosom azzal.

Móni! Én már annyira félek az újabb dúrrtól, hogy inkább fejek...
molkata

Nemekkel kapcsolatban! A kórházban szülés előtt le kellett adjak két nevet, egy fiút és egy lányt. De mondtam, hogy tuti fiú...Erre a csecsemős az orvosomhoz: Mindig akadhatnak meglepetések! Emlékszik doktorúr, arra a márciusi gyerekre? Annak mindenféle volt...Vajon minek nevelik a szülők?"
Egy kiscit durva egy szülés előtt álló nőnek ilyeneket mondani....Mondjuk engem nem érdekelt, mert tudtam, hogy minden ok. Benneteket sem íjeszteni akarlak, csak éppen eszembe jutott...
molkata

Sziasztok!

Mindenkinek jó reggelt, remélem ma már babázik valaki, bár szerintem nem én leszek... pedig kibújhata, mert a hugom holnap este indul Görögországba, és így lemarad a bébről! Amikor Rolcsi született akkor is külföldözött éppen! :)

Mindenesetre a péntek nekem is tetszene. Csöpögés megszűnt. védőnéni szerint beilleszkedett a feje, és az elzárja, hát nem tudom...

ma egész jól aludtam és keltem, annyira nem is fájok, mnt eddig, szóval nem tetszik ez a nagy javulás, így mikor szülök????

Mindegy este tortázunk, szülinao lesz a családban, bár én nem csípem a túrótortát, de azért egy szelet csak lecsúszik! :D

Bocsi, hogy most nem reagálok visszafelé, de még nem volt időm olvasgatni! Aki szülni akar szüljön!!!!!

KépKépKép
dikó1

Kati, már most beszélni akartam az Nst-s nővel, de szabin volt, na és a helyettes :shock: a feje tetején állt minden!
szóval elvileg lesz majd pénteken már, akkor tuti rákérdezek, de remélem nem jutunk el a programozásig, hanem a héten csak beindul :D de ez csak remény!

lynia-

szegény anyuka (nekem is van egy ilyen ismerősöm, nála a férfi hormonokat hozták elő), de amúgy ilyenkor mi van? nem is tudják anyakönyvezni? gondolom vizsgálatok, és javaslat, hogy mit kellene tenni?

fú, rossz belegondolni is

lynia-

Sziasztok!

Kivételesen nagyon jól aludtam végre :lol: Most meg tök jó dolgom van, itt van takarítónéni és kisuvickolja az egész lakást :lol:

Kata: a tejkiütéssel tényleg nincs mit csinálni, elmúlik magától és nem hagy nyomot!

Szoptatással még én sem tudom, hogy lesz, nekem egyik gyerek sem bírta a 3-4 órás szünetet :roll: Remélem bírni fogjuk az igény szerinti szopizást, eddig ment :lol: Én nem szándékozom elválasztani, csak ha ő akarja abbahagyni és 6hónapig csak szopi lesz utánna kezdünk csak kóstolgatni. De ezt úgyis mindenki maga dönti le, hogy jó neki! Meghát ember tervez aztán meg kiderül...

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Emi! Szorítok, hogy beinduljon! Úgy a legjobb a babának is, mert picit fel tud készülni a kijövetelre.
Csípős dolgokat kell enni, mert állítólag az segít. Na és apa is segíthet :D

Brigi! Köszi! De jó neked, hogy van takarítónéni.... Nálam ma a húgom fog takarítani. Mindent mondok neki, hogy mit hogy...még abba is elfáradok :lol:
molkata

KAti itt a húgod? de jóóó, eljött látogatni?

Apa nem segít "mosolyszünet" van, vagy mi, nemtom mi a baja, vagyis sejtem, de inkább nem is szólok neki, mert ... na hagyjuk.

viszont az előbb lépcsőztem (igaz csak 1 emelet oda-vissza) és úgy bekeményedett! most kapok az alkalmon, elmegyek egy 10 kilós dinnyéért, hazacipelem, és lépcsőzök vele, háthaaaa
(nna megint ráálltam a témára)

lynia-

de jó nektek, itt még én takarítok! :( viszont annyira furcsa a helyzet, hogy nem tudok mindent megcsinálni, hogy lelkifurdalásom van pl. attól is ha egyszer Szili mosogat el, pedig tényleg nem nagy meló, de furi :roll:
na meg az, hogy anyós és unoka cipeli fel a vásárolt nehezebb cuccokat :roll:

lynia-

Emi! Ne legyen lekiismeretfurdalásod!!! Élvezd a helyzetet, ez neked most jár.
És nézd a jó oldalát: hátha, hozzászokik az apuka és később is akar majd mosogatni....esetleg főzni... :wink:

Igen, itt a hugom. Sokat segít, de mostmár szervezek neki vmi prpgramot, hogy ne csak itthon üljön velem...
Képzeljétek, mikor megjött azzal kezdett, hogy öö is babát akar. Most meg azt mondja, hogy még fiatal hozzá :lol: :lol: :lol: :lol:
molkata

Jó reggelt!

Ma végre én is jó sokat aludtam :lol: :lol: Lassan nem zavarnak a betonfeltörőgépek sem, egy úgy hang volt a sínlefektetős.. na azt még szokni kell! :lol:
Gondoltam este elkapom apát, megalapozva a pénteket, vagy már mindegy mit! Mondtam neki ha ma megszületik szombaton mehet inni a srácokkal...szóval bedobtam mindent de ő fáradt :( Néha elgondolkozom ezt a gyereket,hogy hoztuk össze :wink: Meg is kérdeztem,hogy fél-e,hogy beinindít valamit,amiből már végre lesz valaki... Erre csak visszakérdeztett,hogy én nem? De persze,hogy félelem is van az emberben de nálam a türelmetlenség és a kiváncsiság sokkal erőteljesebb!!
Vendég

Jó reggelt!

Ma végre én is jó sokat aludtam :lol: :lol: Lassan nem zavarnak a betonfeltörőgépek sem, egy úgy hang volt a sínlefektetős.. na azt még szokni kell! :lol:
Gondoltam este elkapom apát, megalapozva a pénteket, vagy már mindegy mit! Mondtam neki ha ma megszületik szombaton mehet inni a srácokkal...szóval bedobtam mindent de ő fáradt :( Néha elgondolkozom ezt a gyereket,hogy hoztuk össze :wink: Meg is kérdeztem,hogy fél-e,hogy beinindít valamit,amiből már végre lesz valaki... Erre csak visszakérdeztett,hogy én nem? De persze,hogy félelem is van az emberben de nálam a türelmetlenség és a kiváncsiság sokkal erőteljesebb!!
Vendég

_Nem vagyunk ma jóban én és a babanet! :twisted:
Tejallergiáról nekem csak az előtejes élményeim jutnak eszembe! Megőrülök,hogy reggelre a pólóm tök keménnyéválik foltokban persze! Meg ha oldalra fordulok érzem,ahogy kifolyik.... Ami a legbosszatntóbb volt, az a sógornőm babája. Rákezdett a sírásra az én mellem el elkezdett feszülni. Mondtam is,hogy ácsi, nem ő a célszemély!!
Fejésen,meg csak azért gondolkoztam,mert a nővérem nem tette vagy ha tette akkor küzdött a madelával,de biztos kell olyan,hogy béb itt marad anyura és legyen kaja... Sezptemberen esküvőre készülünk :roll:
Vendég

Sziasztok

Eniko
igy mar ertheto

Gratula minden mostanaban szuletett babusnak :)

Ma hivott a dokiba, 17-en mut meg (anno 26-a volt megbeszelve), utalom, hogy mindig minden valtozik, miert nem mondta ezt a multheten (:(), /de legalabb a 168 nap atlog januarra/

most nagyon morcos vagyok, raadasul a lanyomon is holyagos kiutesek jottek ki (a baranyhimlo oltas ellenere) :(

nem zavarom itt a vizet, dolgozom egy kicsit, hatha vigaszt nyujt.

mandarka

Helló lányok!

Most bocsi, de nem bírok visszaolvasni csak leírom a velünk történteket. Tegnap voltunk az utolsó Uh-n és Nst-re is volt időpontunk. Az Uh-n nem tudtak áramlást csinálni, mert megint tartósan 170/min felett volt kicsim pulzusa. Előrehozattak az Nst-n, hát 208/min-ről indultunk amit a papirra ki sem tudtak nyomtatni, mert nincs addig számozva. Lementünk 180/min-ig. Akkor már pedzegette a dokim, hogy így nem tud hazaengedni, de mindenképpen kellene az áramlás, így vissza az uh-ba. Szerencsére sikerült és az értékek is jók voltak. Akkor ismét egy Nst, ami már 160/min-re lement (már csak 180/min-ről indult), így hazajöhettük, de holnap ismét nst.
Már nagyon félek, hogy valami baja lesz a babócámnak, miért nem születik már meg?
Egyébként az adatai alapján teljesen átlagos méretű kislány, lepény II, magzatvíz átlagos.

Kép
szücsi

Na sziasztok,
én is csatlakoznék a nyügösök és "szüljünkmármeg" táborhoz, tele a pöcskibrunó mindennel... nálunk is itt van takarítónéni, úgyhogy legalább a kéglivel nem kell foglalkoznom.

Már a férjemet is hivogatják " a na megszült már?" kérdéssel, basszus nem értik meg, hogy úgyis telefonálunk????? Már nagyon idegesítő!
Mérlegem megvan, tegnap áthozta a barátnőm, úgyhogy mérleg téma lezárva, megkaptam, így nem kell gondolkodnom, hogy vajon kell-e?!

Zsú: neked volt, hogy felment a vérnyomásod kicsit a végére? Mert nekem kicsit magasabb most! 130/80... és mostanában többet csuklik a gyerekem! 1 nap! De izgi! Lehet, hogy szófogadó és betartja a kiírt időpontot? Hiába az esőtánc, meg minden?! :shock:

Na megyek falok valamit! Hmmm libazsíros kenyér hagymával, meg kovi ubival? Jól hangzik?

Andrea
Kép
kindernay

Libazsíron kívül..... igen.
De hagyma is meg ubi is?
Én is, én is kovi ubit. Még nem készült el, sajna.

Szücsi, kitartás. Tuti játszadozik veletek a csöppség, s ő jól elvan.

Kép
kissmanó

megvolt a mai kórház és kérem a kiírt idő előtt nem nyavalyogni! :lol:
minden ok ,áramlás is és még mindig faros Lurkó.szerintem direkt kapaszkodik ne kelljen kijönnie.
holnap újra megyek,mvíz nézés a program.

Bridzsi

Kép
esztora

Ja, legújabb poén: ugyi apa ma elment No-ba. Maradtunk Mamával magunkra csajokul. Erre az előbb jön az anyám, hogy nem kéne valami sütit venni vagy készíteni, hogy ha véletlen jön valaki babalátni?
Most akkor Gurgi után szabadon lehet használni, hogy faszomkarate?
Mondtam neki, hogy barátnőm nem gyün, hisz együtt szültünk, meg tegnap usziban is találkoztunk, másik nem gyün, hisz ő is alig vonszolja magát, aug. 21-re van kiírva, a harmadiknak pedig a férjével ment apácska No-ba. Erre a jó anyám: hát a másik haveri társaság..... Na, azok most jöttek haza görögéktől, meg ott úgy is a nagy társaság együtt szokott menni ilyen helyekre, hisz összedobják (összedobjuk olyankor) a pénzt, s okosabb dolog van vásárolva, meg előre egyeztetünk a kismamikkal. Szal nem tom ki más gyünne a világvégére. Aki meg ilyen hamar látogatni akar, annak meg ráksúly az orrára, s nem is érdekel. Ja, hogy esetleg látott autóval a városban..... Akkor meg vegye azt a rizikót is ha nem közli előre, hogy gyün, hogy akkor is a városban leszek, s nem itthon.
A kicsi francba bele.
Bocs.

Kép
kissmanó

Jó reggelt! Azaz má jónapot!

Éjjel volt egy kis jóslóm, de reggel tudtam aludni egy kicsit, most jó.
Csajok, muszáj még egyszer rákérdeznem, mert má semmiben sem vagyok biztos: Ha nem vagyok kerületi, nem tartozom az adott kórházhoz, ahol szülni szeretnék, akkor sem kell fizetnem a szülésért a kórháznak, ugye? Mert most császár lesz, az komolyabb összeg lenne, ha ki kéne fizetni. Bocs, hogy ezzel jövök megint, de nem találok infót erről sehol. Biztos mán lecsengett.

Manó: Nagyon köszönöm, amit írtál nekem, hogy velem vagytok! Valószínűleg ez nyugtatott meg engem, hogy számíthatok itt mindenki támogatására! Köszönöm!

Ildi: Igen, biztos jó kezekben leszünk, nem izgulok már annyira. Csak az zavar, hogy programozott, nem várják meg, amíg Királylány felkészül. Remélem, ez nem okoz gondot a további életében.

Gurgika: Drukkhegyek neked az NST-hez! +++++++++++++++++++++++++++++

Kép
zsuzsi**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?