A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok Lányok!

Csak most olvastam vissza a mai napot.
Február, csúúúúcs vagy, sírok a röhögéstől. :D Remélem, a hasrázkódástól nem esnek le a gyerkőcök, már ha még kapaszkodnak.

Egyébként én egyszer a széket rúgtam fel majdnem, de akkor már doki bácsi nem volt a szobában. Majd belerúgtam a kicsi szemetesbe. Az egy picit hangosabb volt. :oops: Szóval nem vagy egyedül.

Bébé - én vettem méhpempőt meg mézet, összekevertem és azt eszegetem esténként egy teáskanállal. Ja, a Lehel piacon vettem Ági tanácsára.

Zsembi - az aszpirint én is hallottam, meg is kérdeztem doki bácsitól, de összeráncolta homlokát, csúnyán nézett és ingatta a fejét, hogy NEM. Igy aztán én nem mertem használni.
katóc

sziasztok - megint egy kérdéssel fordulok hozzátok (az előző megválaszolását is köszönöm, úgy döntöttem nem kell nekem Gynevac, mert amúgy semmi bajom, tehát nem inkább nem szúrkálom magam feleslegesen). szóval: a méhszondát a beültetés előtti menzi alkalmával csinálják meg közvetlenül, avagy bármelyik előtte levő menzesznél?
szépem

Sziasztok! :D
szia tatulány! :) :)
hát kellett nekem pont ma nem dolgozni??? sebaj, így is nagyon jó volt visszaolvasni, nagyon vizuális típus vagyok! :D
És milyen sokat tanulok tőletek!! mire odakerülök majd csak repked a szakterminológia én meg nézek okosan :lol:
ja, és azt hiszem függő lettem. hazaértem és az első dolgom volt belépni a fórumra.. :D
yamita

Szépem a méhszondát csak az első lombikor konzinál csinálja meg a mensi alatt. Ez csak egyszeri de feledhetettlen élmény! :-)
Ági28

Ági mi az a méhszonda és minek kell? :shock:
zsembi

Az Aspirin hatóanyagát képező acetilszalicilsavat 1897-ben szintetizálták. A gyógyszer a „napi” rutin terápiában, mint gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és lázcsökkentő szer alkalmazott. Az acetilszalicilsavnak a prosztaglandinok (a szervezet szinte valamennyi életfontos működésében szerepet játszó anyag) szintézisében játszott szerepének felfedezése után, a 70-es évek elején felismerték a véralvadásra gyakorolt hatását is. Így nem véletlen, hogy ettől a pillanattól kezdve előszeretettel alkalmazták (és alkalmazzák ma is) a szív- és keringési rendszer megbetegedéseinek kezelésében is.

A szülészeti hasznosíthatóságát régóta ismerjük: növeli az újszülött súlyát azokban az esetekben, amikor a magzat elmaradt fejlődése (un. méhen belüli retardáció) a lepény csökkent keringése következtében jön létre. Tudott dolog az is, hogy használata kimutathatóan csökkenti az ismétlődő vetélések gyakoriságát is.

Egy közelmúltban megjelent tanulmányban arról adnak hírt, hogy kis dózisú Aspirint a lombikbébi program során alkalmazták és azt találták, hogy közel kétszeresére növekedtek a teherbeesés esélyei az acetilszalicilsavval is kezelt csoportban. A fejfájás elleni gyógyszer azonnal komoly „főtörést” is okozott: vajon véletlen-e a hatás, milyen lépéseken keresztül képes segíteni a gyógyszer az embriók beágyazódásai arányát, hogyan képes csökkenteni a korai veszteséget?

Miután a keringésben betöltött jótékony szerepe közismert volt, erről az oldaláról volt kézenfekvő a kérdést megközelíteni. A petefészek gyógyszeres kezelése, a petefészek stimuláció számos tüsző (follikulus) érését segíti elő, ami a petefészken belül csak új erek létrejöttével valósulhat meg, magának a petefészek keringésének is jelentős mértékben fokozódni kell a többszörös tüszőérés optimális létrejöttéhez. Ezzel párhuzamosan a méhnyálkahártya is fejlődésnek indul, vastagszik, és alkalmassá válik a megtermékenyített petesejt, a préembrió befogadására. A kutatók megvizsgáltak az említett szervek vérellátását és megállapították, hogy az Aspirinnel kezelt csoportban fokozódott a méh, a méhnyálkahártya és a petefészek keringése. Mindez lehetővé tette, hogy a kezelések hatására több tüsző érjen meg, így szignifikásan több petesejtet szívhassanak le a follikulusok ultrahangvezérelt punkciója során. Az már logikusan következik az előbbiekből, hogy így több préembrió fejlődését lehetett megindítani, a visszaültetés előtt nagyobb volt a választási lehetőség, a létszámfeletti embriók mélyhűtve tárolásával és későbbi ciklusokban történő felhasználásával pedig az un. kumulatív terhességi rátát lehetett tovább javítani. Áramlásvizsgálatokkal azt is meg lehetett mérni, hogy a méhnyálkahártya alatt futó piciny artériák és vénák keringése is fokozódott, ami a megtermékenyített petesejtek beágyazódásának egyértelműen elősegíti.

A keringés fokozásán kívül számos, egyéb jótékony hatást is tulajdonítnak az Aspirinnek. A bevezetőben említett prosztaglandinok szintézisének gátlásán keresztül csökkenti a méhösszehúzódások számát, így az embrió-visszaültetések utáni kilökődések valószínűségét is csökkenti. Miután a prosztaglandinok a lokális gyulladásos reakció mediálásában is komoly szereppel bírnak, ennek meggátlása a beágyazódási rátát szignifikánsan növelheti.
zsembi

Szép jó estét!

Hát igen, úgy tűnik mindennyian bénázunk Apánknál! Mikor én legelőször voltam nála megbeszéltük a dolgokat, aztán beküldött a vizsgálóba, hogy levegye a kenetet a rákszűréshez, meg emlővizsgálatra. Én simán bementem, aztán lerámoltam a cuccomat a székra, amire ő szokott ülni vizsgálat közben, aztán mint aki jól végezte dolgát, felül tök pucéran vártam, hogy jöjjön. Mikor belépett, egy picit meglepődött, és mondta, hogy legközelebb a paravánnál vetkőzzek le, aztán én megfordultam, hogy átcuccoljak oda, mire ő valami ilyesmit mondott, hogy hátulról nemigen tud emlővizsgálatot tartani, de ha ismerek ilyen módszert, azt szívesen átvenné tőlem, vagy valami ilyesmi. Hát tök jót röhögtünk mindketten.
Szóval aranyos storyk ezek.
finch

Katóc én ezért használom az aszpirint olvassátok el.
Bocs kicsit hosszú lett.
zsembi

Ági - ugye inkább azt akartad írni, hogy feledhető ??! :)

még mindig nem tudtam visszaolvasni a két heti termést, asszem kell rá majd egy-két óra...! :)
viszont ez az aszpirines dolog nagyon érdekes. és az esetleges mellékhatásokról nem szól a fáma? mert mégiscsak szintetikus anyag, ha jól sejtem. na, mielőtt marhaságot kérdezek, visszaolvasom amit írtatok róla.
szépem

zsembi és simán minden nap ledobsz egy aszpirint? vagy mennyit szedsz? (tök jó, hogy elküldted az egészet, nem baj, hogy hosszú)
és igen, mire kell a méhszonda??
yamita

Hát Zsembi ez a cikk nagyon érdekes. De akkor doki bácsi miért nem javasolja vajon?
Lehet, hogy csak nekem nem javasolta? Mondjuk az Estrofem-et is csak a punkció után kezdhettem el, mert nekem endometriózisom van, és a gyogyó növeli a cisztákat. Ez meg ugye a stimu alatt nem túl szerencsés.
katóc

Yamita igen mindennap dobom a folsavat az aszpirint és most a legujjabb a barátcserjét.

Katóc hát lehet hogy akkor neked személyszerint nem ajánlja a Cs-neten már az összes lány szedi és nekem is vékony mindig beültinél a nyálkahártyám 8mm szokott lenni.
3. lombik elött kezdtem el szedni és nem tudom hogy ettöl e de egyedül most volt megtapadás igaz a progeszteron szintem alacsony volt ezért nem maradt meg.
De szedem tovább rendületlenül.
zsembi

Szépem, csatlakozom Ágihoz, feledhetetlen. :) De azért kibírható, és doki bácsi nagyon gyors, csak fél percig tartott az egész. Aztán meg is dícsért, hogy ügyesen lazítottam. Olyan jól esett.

Yamita - bocs, hogy belepofázok, a méhszonda azért kell, hogy a doki bácsi pontos helyére tudja majd visszatenni az embriókat. Ilyenkor beméri a helyet, felírják a koordinátákat, és ez segít meghatározni, hogy milyen eszközt használjon a transzfernél.
katóc

Bocsi ez lemaradt de ez a cikk vége.

Nem lenne okos dolog azonban azt hinnünk, hogy a válogatás nélküli Aspirin terápia minden meddő házaspár gyermekhez jutását megoldja, itt a panácea. Számos tanulmánynak kell még elkészülni, hogy a hatás minden részletét tisztázni lehessen. Azt mindenestre megállapíthatjuk, hogy autoimmun megbetegedésekkel szövődött meddőségekben, ismétlődő vetélésekkel terhelt gyermektelenségek esetén, illetve azon pároknál, ahol családi anamnézisként trombózissal szövődött megbetegedések fordulnak elő, a megfelelő ideig és dózisban alkalmazott acetilszalicilsav terápia jótékony hatású lehet a meddőség elleni kezelésben, a terhesség létrejöttében.
zsembi

Aha Zsembi, akkor lehet, hogy ezért nem javasolja. Nekem eddig nem volt problémám a nyálkahártyával, sőt. Mindhárom alkalommal meg is tapadtak, sárgatest-termelés is volt, csak valamiért mégis elmentek.

Fúúú, nem könnyű ez az egész. :roll:
katóc

Katóc hát tényleg nem könnyü én már teljessen kiokosodom a neten lassan müteni fogok. :D
zsembi

Sziasztok!
Hú csajok,hát egész napom ráment,persze kisebb nagyobb megszakításokkal,hogy visszaolvassalak benneteket,de hát nem bántam meg,rég vigyorogtam ennyit a gép előtt.A Zuram jól kinevetetett,ahogy itt nevetgéltem egymagamban.

A mai nap után kellett is egy kis jókedv,mert ma reggel újra megjött.Igen,igen,nem volt szerencsénk a munkaidőben való hancurozással :(
És teljesen váratlanul ért,mert vasárnapra vártam,illetve nem vártam.Így a reggel azt hittem beleesek a klotyóba,amikor megláttam,hogy mi a helyzet.:(
De gondolom,hogy mi lehet az oka,mármint az előbb érkezésnek:( Hétvégén Siófokon voltunk és a szálloda jacuzzijában kicsit áztattam magam :(
Na mindegy,ez van.
Pénteken megyek Apánkhoz,már hiányzott is a Drága :)
Jön valaki,olyan 2 körül ???
Már csak az idegesítt,hogy nem férek bele 20ig,de gondolom megbeszéljük,hogy elkezdjük a szurikat és a Vass doki majd befejezi az inszemet.Majd kiderül.

Szép estét mindenkinek.
Puszzz
hanyatka

Finch!Február!
Nagyon nagyon jót röhögtem :)))
hanyatka

Sziasztok!
Biztos rossz helyen járok de már elkeseredetségemben nem tudtam máshova menni...
Nem tud valaki olyan oldalt mondani,ahol meg tudom keresni anyumat???'9 éves vagyok és most talán kész vagyok felkeresni...
Vki??
francesc márió

Bocsi....nem 9!!.....19 éves vagyok!!!
francesc márió

Hanyatka sajnálom hogy megjött. Hány inszem lessz még?

Én elköszönök mindjárt megjön apa aztán vacsi fürcsi és ágyban hempi.

Babaragacsokat küldöm igény szerint akinek kell.
zsembi

Jaj ne is mondd! Elméletből már egész jó vagyok én is, főleg mióta olvasom a netet, csak a gyakorlat......na azzal lenne egy kis bibi. Ha jól számolom, akkor már Neked is volt 3 lombikod?
Én most tartok a negyediknél, éppen beültetés utáni várakozós időszakban.
katóc

Katóc igen a 3. fagyis volt. Akkor neked is megy a drukk ezerrel.

Márió én nem tudom hogy milyen okból keresed de itt tényleg rossz helyen vagy.
zsembi

Olyan okból,hogy megszült,beadott egy intézetbe...És most megszeretném keresni...Valahogy,ha már őbenne nem volt annyi...19 éves vagyok,nem jutottam még eddig eszébe??
De valamilyen tanács,hogy hol keressem??
francesc márió

Márió ez igy elég nehéz. Én nem tudom merre indulnék.
Talán a lányok majd okossabbat irnak.
zsembi

Tudom,hát még nekem...
Egyszer valahol találtam vmit,de az régen volt...
A nevét tudom..
francesc márió

Hanyatka! Annyira sajnálom. Úgy szorítottam neked! Nem tudom mit mondjak. Még nem volt itt az idő!
finch

Hanyatka, azért csak gyakoroljatok tovább szorgalmasan! Sohase lehessen tudni ezeknél a méheknél - mondta Micimackó. :D

Jóccakát Mindenkinek!
katóc

Hanyatka - tényleg nagyon sajnálom! drukkoltam, s reméltem , hogy sikerült most nektek.

Olvasom, hogy találkozó készülődik! éljen! bár asszem én pont akkortájt leszek tesztelős-várakozó időben ha minden jól megy addig!

Tényleg - ki indul velem augusztusban ? mert többen mentek szept.ben azt láttam. úgy tűnik Vass dokihoz kerülök, mert ahogy számolom, Dévai még pont nem ér haza, vagy csak a visszaültetésre.
szépem

Szia Lányok!
Ági, köszi az infót! le a kalappal előtted, hgoy bírod ezt a szurkát!
Február! Szorítok értetek!már csak ....
Üdv Zsembi, Tatulány, Yamita!
Márió! Én sem tudok igazán okosat írni, talán gyámügyesek tudnak vmi okosat mondani?
Szépem! Csak hajrá! Én talán októberre kész leszek, addig megpróbálok fogyni...
Hanyatka! irigyeltelek a munkáidőben hancúrozásért, :oops: nekem is hiányzik Dévai bácsink
meglepve olvasom ezt az aszpirin dolgot.... Én meg a metforminnal vagyok így,arról olvastam hasonló pozitív hatást.
No lépek.. vigyázzatok Magatokra!
Vendég

Üdv a Dévai-klán valamennyi harcos amazonjának!
Előszőr is szorítok valamennyi transzferesnek, hogy a kis "pocakhuszárok" megkaposzkadjanak, akik meg előtte vannak, azoknak meg, hogy minden a legnagyobb rendeben menjen.
Régóta olvasgatom az üzijeiteket, és most rászántam magam, hogy én is csatlakozzam a vezérszurkolókhoz. Tetszik ahogy együtt sírtok és együtt nevettek.
A klinikáról már nagyjából ismerjük egymást.
Júniusban volt az első menet, de az nem járt sikerrel, most egy kis pihi, de már listás vagyok szeptemberre.
Mókásak a különböző sztorijaitok, nekem csak annyi volt , hogy amikor a petelevétel napját megbeszéltük,akkor naivan megkérdeztem, hogy aput is hozzam magammal? A "Babagyáros" pedig közölte, hogy sok mindent bevállal, de ezt a frenetikus élményt meghagyná az apajelöltnek.
Mivel "MÉG" nem vagyok túl jártas a különböző praktikákban, (kezdő lombikozó),ezért ne haragudjatok meg rám, de úgy gondolom, hogy inkább a természetes anyagokat (méhpempő, vörösbor, húsfélék, barátcsereje és amit még írtatok stb.) kellene előnybe részesíteni, mint különböző szintetikus anyagokkal bombázni magunkat, márcsak a pocaklakókra való tekintettel is. Ha az aspirin tényleg olyan jó lenne a "MESTER" már biztos felírta volna.

Szóval leendő és már gyakorló kismamák fel a fejjel, mindenkinek sok-sok jót és kitartást kívánok!!!!!!!!!!!!!

Máriónak meg annyit, hogy az intézet ahol eddig nevelkedett biztosan tud segíteni, hiszen rendelkezniük kell adatokról legalább a mamáról, de ha nem, akkor az illetékes kerület gyámhivatalát kell felkeresni, és mivel már nagykorú, így kezdeményezheti a szülők felkutatását.
moncso70

Szia Moncso! Hirtelen az első mondatodnál azt hittem valamelyik klinikai dolgozó vagy! :-)

Hát igen sokan kezdünk szeptemberben, de igazából aug végén kezdünk, de szetemberre esik a punkció, meg a beülti!

A méhszonda arra kell, hogy apánk pontosan tudja, hogy hova is kell a babókat visszarakni a méhbe! :-)
Ági28

Jó reggelt!

Szia Moncso! Nekem is júniusban volt az első, de nekem sem sikerült és már én is ott csücsülök a szeptemberi listán (Ágival együtt)

Február! Igen, a fiatalabb Ágiról beszéltem. Nagyon szigorúnak tűnik, de én nagyon bíroma stílusát és nagyon kedves. Azt pedig, hogy szigorú, meg is értem, hisz ő felel értünk ott bent. Egyébként képzeld el, hogy a transzfer napján ugye 1 csomót vártam dévaira ott a műtőben és nagyon sokat beszélgettünk, sőt még le is tegeződtünk:) Aztán mikor mentem vissza most a kontrollra mikor nem sikerült, akkor is ő volt ott és olyan kedves volt.

Na, most megyek mert tárgyalás lesz, du jövök. puszi
cyprus

Ági! Én is azt hittem esküszöm, hoyg moncso klinikai dolgozó:)))
cyprus

Bocsi Csajszik ha frászt hoztam rátok, nem gondoltam semmi rosszra.
És miért tünt Nektek olyan klinikás beköszönésnek?
moncso70

Jó reggelt Lányok!

Nagyon beindult a topic: HURRÁÁÁ!! :D Látom tegnap délután és este is ment még a dumaparty :lol:

Hanyatka!

Nagyon sajnálom :( De majd meglátod, az inszem sikerül! (én is ebben bízom!!) Nekem ugye most zajlik a másodikra való előkészület és azt mondta doki bácsi, hogy ha úgy alakul, akkor majd Vass doki fejezi be. Szóval nyugi, nem hagy minket "befejezetlenül" a Drága. :D

Moncso,
Üdv itt!engem is megijesztett az első mondatod, azt hittem, most jön a "közénk csapás", amit Dévai előirányzott, amikor megtudta, hogy hogy becézzük. 8) Így is azon morfondíroztam tegnap este, vajon olvassa-e valaki az Intézet háza tájáról a topicot, mert azért a tegnapi termésünk nem volt semmi........ :oops: :oops:

Finch,
akkorát nevettem a sztoridon!El is képzeltem, háááááát, mókás lehetett az biztos. :D :D :D

Jelentem tegnap este elkezdtem a méhpempő-kúrát. Remélem tényleg hatásos lesz.

Február :?:

Drukkdrukkdrukk!Már csütörtök!!

Szép napot Mindenkinek!

Bébé
bébé2007

hanyatka, nagyon sajnálom! :cry: :(

lányok, vérkép, ekg, vizelet mennyire friss kell a klinikának? mert tegnap lerázott a dokim, hogy ne menjek most augusztusban ilyenekre, mert abból 1 hetes kell.. meg ne kérjem ki a leleteimet a kórházból - ugyanezeket- mert úgysem jó.. jún 1-től voltam kórházban..szerintetek???
yamita

Jó reggelt!!!
Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat,kicsit még le vagyok törve,de majd összeszedem magam.
Reménykedem,hogy apánk majd mond valami biztatót,okosat és elkezdjük az első inszemet,amit majd a Vass doki befejez.
Az augusztust már tudom előre,hogy ki kell hagynunk,mert az uram éppen akkor megy külföldre 3 hétre :(
Hát ezek vannak :(

Ági!nagon ügyi vagy,le a kalappal előtted!!!!
Meglesz ennek az eredménye!!!
hanyatka

hanyatka 3 hét?? :( :( jaaj, én nagyon el lennék anyátlanodva ha három hétre egyedül maradnék.. nem vagyok hozzászokva. Ti milyen hősök vagytok! :) ági párja is most 1 hétig távol..
tényleg ági, mikor jön?? :)
yamita

Hanyatka!

De most azért nekivágtok júliusban az elsőnek?
Az augusztus meg nagyon gyorsan el fog rohanni (már a július is félig eltelt...), és szeptember meg úgyis a topic szerencsehónapja, hiszen olyan sokan mentek akkor és együtt lesztek BABÁSOK! :D

Mert nekem sikerülni fog most a 2.inszem. :D Én ezt így jól eldöntöttem magamban, megbeszéltem a a leendő babával(vagy babákkal :D ), hogy most már irgumburgum, meg majd jól elnáspángolom őket. :lol: :lol:

Yamita, nem tudom, mennyire kell friss lelet. Mikor mész először a doki bácsihoz? Szerintem júniusi leleteket talán még elfogadnak, de lehet, hogy butaságot írok..

Bébé
bébé2007

Yamita péntek du jön haza. Végre, már nagyon hiányzik!

Hanyatka nagyon sajnálom. De a hancúr legaléb jó volt! :-)
Képzeld gondoltam rád múlt vasátnap voltunk az M5-ös teszkónál és a WC amelyikbe bementem, az ajtóra az volt felírva, hogy itt jártunk 2007. 06.. valamikor Hanyatka, és nem tudom kicsoda! :-)
Ági28

bébé, aug 27-én megyünk először. (jaaj, de sokára van még :( )
annyit mondott még a dokim, hogy igazából nem is tudja hogy mik kellenek pontosan, merthogy nem vagyunk komplikált eset. az sem biztos hormonvizsg. kell. és mondta, hogy dehát az úgyis csak 1 hónappal tolja el az egészet.. ilyenkor kezdek ideges lenni.. neki csak 1 hónap nekem meg sosincs vége ... de asszem kénytelen vagyok türelmesedni :)

az inszem meg tuti sikerül! nem azt mondja mindenki, hogy a kettes az sikertörténet? :D :D
yamita

HI HI Ági!Nem én voltam :)

Igen Bébé,most nekivágunk.Elég nagy baj,hogy az aug. ki kellhagyni,de hát ez van :(
hanyatka

jaj de jókat szórakoztam, pedig csak nagyjából olvastam vissza. Mjad meglátjátok azt is szülésnél is miylen vicces tud lenni :D Már aki nála marad. Pedig ott aztán nem mindig heppi az ember, de elég jókat szórakoztam kínomban is. Marha jó volt , komolyan!

Figyu Zsembi, nem beledumálásképp , de ne szedjél már Aspirint ha Dévai nem mondta. Szerintem. Egyébként aszem az Aspirin is abból a célból van, hogy kicsit lenyomja az immunrendszeredet (tudom, h valahol ezt írják), viszont erre a célra itt fogsz kapni Prednisolont. Szal' ha szeded is kérdezd meg Dévait. Bocs ha ő mondta, csak nem tudtam rendesen visszaolvasni, Pistike kezd öntudatára ébredni, napközben rendesen foglalkoztat, cserébe ma éjszaka 5 órát aludt egyhuzamban :shock:
beber

Yamita,

Dévai egy hosszú listát fog majd lediktálni, mi minden kell neki. Én úgy vettem észre, ebben elég (is) szigorú, mármint, hogy teljes körű leletgyűjteménye legyen Rólatok.

Én ezt nem is értem, mi az, hogy nem vagytok komplikált eset?? :shock: Ő előre megmondja, hogy majd mit fog kérni Dévai? :shock:

Hanyatka,

sajnálom az augusztust :( , de lehet, hogy már nem is ezen fogsz gondolkodni akkor, hiszen addig még itt lesz ez a próbálkozás!!!És az sikerülhet!!!!

Bébé
bébé2007

Sziasztok!
Finch, még mindig vigyorgok az emlővizsgálatos sztorin, jó, hogy egyedül vagyok a szobában. Hát igen, az ember ilyen helyen nagyokat bír alakítani.

Szia, Moncso, örülök, hogy itt vagy! :)

Hanyatka, sajnálom. :(

Katóc, szerintem a nevetés egészséges, a babáknak is jobb, ha anya jókedvű.

Velünk az van, hogy nincs semmi, ami nem rossz. A hasam szurkál, vérnek viszont semmi nyoma, még egy kis barna folt sincs. Ettől mondjuk még bármi lehet.
február

Február,

most hányadik napon vagy??Jaj, én nem tudom, jó-e a hasszurkálás, de ha még nincs vér, akkor az még ugye jó jel, nem?

Nagyon drukkolok!!!!!A kutyafáját, sikerülnie kell Neked!!!

Bébé
bébé2007

bébé, ismerik egymást. gondolom majd megbeszélik. Csak szerettem volna picit haladni, ha lehet, hogy amíg Dévai szabin van, addig csináljuk a vizsgálatokat amihez ő nem kell..(pl amiket írtam, vérkép, vizelet stb, gondolom nem ragaszkodik hozzá, hogy Ő vegye le ) :)
de lebeszélt. szóval most várok.
yamita

Yamita!Én is el leszek anyátlanodva,mert nehezen viselem az 1dül létet,de majdcsak kibírom.Sajna már edzettebb vagyok egy fokkal,mert tavaly volt egy hosszabb időszakunk,amit pár 100 kmre töltöttünk 1mástól :( És most az vigasztal,hogy messengeren minden nap fogunk beszélni és látni is fogjuk 1mást.Szóval,ki kell bírnunk!!!

Na???nem jön senki pénetekn kora délután Apánkhoz?
hanyatka

Yamita!Én is el leszek anyátlanodva,mert nehezen viselem az 1dül létet,de majdcsak kibírom.Sajna már edzettebb vagyok egy fokkal,mert tavaly volt egy hosszabb időszakunk,amit pár 100 kmre töltöttünk 1mástól :( És most az vigasztal,hogy messengeren minden nap fogunk beszélni és látni is fogjuk 1mást.Szóval,ki kell bírnunk!!!

Na???nem jön senki pénetekn kora délután Apánkhoz?
hanyatka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?