A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zsanci!
Linket ide is plíz! Kiváncsivá tettél!
Bikás Nektek délután is jó? Ha igen, válasszunk egy napot a jövő hétre!

Vera!
Jövő héten még tuti itt leszünk! :wink:

Ancsiékkal csak futólag találkoztunk, jól vannak, mennek 2 hétre Horvátországba nyaralni!
zuzmo1

Zsan,
privit nekem! :lol:

Zuz,
jó, akkor jövő hét! :)
kisün

Zsan,
jobb napot ++++++++++
Transformers :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kisün

Zsanci, Kissün!

Köszi az infókat, megnyugtató, hogy tisztaság van, a MÁV sem az igazi, de hol van még az a Rókustól! Csak valahol azt olvastam, hogy szűkösek a 2 ágyas szobák, de nekem nincsenek nagy igényeim, csak együtt lehessek a babmmal és ne törjék rám szüntelen az ajtót!
Szülés után ugye együtt lehet maradni a babával? Lehet szoptatni a szülőszobán? Olvastam valami olyasmit is, hogy a vajúdó 5 ágyas, oda apuka nem mehet be. Ez igaz? Mikortól kerül az ember a szülőszobára? A tágulás mértékétől függ? Én 2-3 ujjnyival "szoktam" bekerülni, mire számítsak? Vagy az orvostól, szülésznőtől függ? Gondolom, azon is múlik, van-e épp szabad szülőszoba, nem?
Itt a szülésznő tényleg nagyobb szerephez jut, mint másutt? Az orvostól függ, mennyi időt tölt a kismamával a vajúdás alatt, vagy van erre valami protokoll-féle? Az én dokim pl. a 3. szülésnél szinte végig ott ült mellettem, fogta a kezem, dumáltunk, tök jó volt, mert egyébként 3-an szültünk egyszerre, mivel a szülészetet épp átépítették és ideiglenesen 2-3 ágyasak voltak a szülőszobák! Azért is közelharcot vívtunk, hogy a kifejezetten unszimpatikus csecsemősnővér ne vigye el 10 perccel szülés után Bercit! Mégis jó hangulatú szülés volt, hála a dokinak, a szülésznőnek és a férjemnek! Sokkal jobb volt, mint a 2. szülés a MÁV-ban (rémesek voltak a szülésznők)!
Szülésznő: katonásat semmiképp nem akarok, mindegy mennyi idős, csak legyen tapasztalata és legyen nagyon-nagyon empatikus. Ha ez megvan és kialakul a bizalom, akkor biztos jó lesz!
Nálunk átlag 2 évente születnek a babák: Csabi most lesz 5, Lehel a jövő héten lesz 3 éves, Berci pedig 9 hónapos.
Bocs, kicsit hosszú lett...

Márti
borossné becz márta

Márti,
szülés után - ha minden rendben - 2 óráig együtt lehet baba-anya-apa, és azonnal szülés után lehet szoptatni is :D Utána bekerül az újszülött-osztályra (ez a gyermekágyas osztályon belül van), és ha már készen állsz rá, és a babával is minden rendben, mehetsz érte, és onnantól kezdve éjjel-nappal veled lehet.
A szülésznő szerepe a szülés hosszúságától és az orvostól függ (minél hosszabb, annál több szerep jut neki) :)
Ha van szabad szülőszoba, akkor 2ujjnyi méhszájjal már be lehet költözni :)
Hanyadik héten jársz?
kisün

Sziasztok!

Úristen mennyit bírtok írni egy délelőtt alatt! :shock:
Csak átfutottam, mert mindjárt megyünk ki nagynénémékhez Téténybe, de majd onnan folytatom a netezést!

Aki múltkor válaszolt a bölcsis aggodalmaimra, (Neet és Móni vagy Rylie, bocs már nem emlékszem) köszönöm szépen a megnyugtatást, csak időm nem volt visszaírni!

Rec!

És Benkénél hogy állapították meg? Úgy nem kellett gerincfolyadékot venni? :( Mert mintha Bogárka azt írta volna múltkor, hogy csak így lehet megállapítani! Remélem hamar használ az antibio!

folyt. köv.

ILdi :)
ildi76

Kissün!

Nem vagyok még várandós, csak előre tájékozódom! December-január körül kezdünk próbálkozni, nálunk bejött a 2 év korkülönbség, na meg azt sem szeretném, hogy az orvosom szabin legyen, amikor szülök! 2x szültem nyáron, egyszer már visszajött doki bácsi miattam a nyaralásból, pedig csak aznap utazott el, de nem akarok visszaélni a jóindulatával.

Márti
borossné becz márta

Éljen a boszi tpik :D tgyás-ra panaszkodva ma megnéztem, és utalták a pizemet végre :) kögazdagok vagyunk, utalhatunk a hitelkártyára 8)
Már csak egy takaritonö és egy fodrász kellene ide izibe :lol:

Zsan,
linket én is pls :)

Vera,
fodrászért irigy, én 1 hete megmosni sem birom :lol: arrol nem is beszélve, hogy a szülés napjára volt tervezve, hogy befestem :P a lenövés azota is csak nööööööö......

Zuzi,
köszi, de nem érzem magam ügyesnek, mert Ábel szinte végig üvöltött, és nem tudom, mitöl. Eszembe is jutottál a fürdöszobás altatással :lol: Azon agyaltam, hogy lassan azt fogom csinálni, ahogy B-t altattam anno: be a hordozoba, felkötni és hintáztatni... csak a gerince miatt halogatom még... :? (nálunk is elég amugy negyed ora Bálintnak elaludni, de csak akkor ha elcsipem az álmossági ciklusát. ha azon tulmegy, felpörög, és plusz egy ora :roll: igy jártam ma.)

Deni,
hát ugy megyünk boltba, hogy Ábel azonnal elalszik, ha elindul az auto, és ált-ban végigalussza, vagy nézelödik közben (imád utazni, tiszta anyja :lol: ) Bálint meg szépen ücsörög a bevásárlo kocsiban, és turorudizik :oops: meg kommentálja az eseményeket :lol:
2x keléshez gratula! nálunk csak az a bibi, hogy a 2. kelés 5-kor van, és utána már csak félorát alszik vissza, és ehhez kicsit nehéz idomulnom, lévén bagoly tipus vagyok..... :roll:

és mit is irtál multkor hasfájásra? vkinek tippet adtál, de elfelejtettem.
fibi

... gondolom, van összefüggés a kevesebb kaki, és a nehezebb elalvsá között. vagy nincs? eddig Ábel 4x kakilt naponta, és jobban aludt. ma még 1x sem, és egyfolytában pikuzik meg huzogatja a lábát, és sir.... :(

Zuzi,
ez lemaradt: ergot nagyoooooon vennék, de nagyoooon drága, és apjuk aszondta, még probálkozzak a kendözéssel elöször inkább. :? (majd ha az anyasági is megjön, akkor lehet h ujratárgyaljuk :P )

na, L sétálni, hátha a babakocsiban is megnyugszik kicsit szegéyn
fibi

Húúúúúúúú, de jó volt látni a társaságot élőben! Tényleg. Curse egy hős a szememben, hogy ennyi kismamit és babát befogadott és etetett, itatott. Szreknek meg ismét nagy-nagy köszönet, hogy elvitt és hazahozott. Király dolgom volt! :D
Rakok néhány képet, sajna sok lett a piros szemes, biztos béna vagyok. :roll:
Kép Szrek
Kép a kis kedvenceim
Kép Johi - Fanni - Adél
Kép Votiv Lilirózájával Kép a kis névnapos
Kép Nuk és Réka
Kép Ábel szereti Rékát
Kép Recca - Benke
Kép Adél hedonizál
Kép Isti pózol
Kép Fannibébi puszilgatja a gyerekem kezét

Kép
Kép
tinu

Curse: nagyon nagyon szépen köszönjük a vendéglátást, szuperül éreztük magunkat. Elnézést a rumliért, ami maradt. Ja és gyönyörűen laktok. Adél pedig egy fantasztikusan cuki kisbaba, ennyire nyugis és békés legyen valaki. :lol: :lol:

Kép
Kép
johanna1975

Hű, Fanninak elvitte a cica a haját?

indianyo

Curse, koszonjuk a vendeglatast! nagyon szep a hazatok, es minden csillogott-villogott (ne mondd, h nem, mert igen ;)) - tetszett nagyon (aztan majd egyszer beszelgetunk ;) :lol:)

dokis hsz-ket koszi :) en is a jovobeli paciensekre gondolva gondolnam felhivni - ez igy korrekt. mondjuk az is korrekt lenne, ha megmondanam, h "agyo", de ezt meg meggondolom ;) bar eselyes, h azt mondja, menjunk be, h megnezze...

Votiv, boldog Lili napot!

Zsan, kep jooo! penzezeses szivatas sz*r :evil:

Macs, es tenyleg annyi volt? ;) :lol:

Lindi, nem vagyok egy szaki... nagyon sok megjelenesi formaja van a foltnak is (ha megnezted a kepeket, lattad). de ALTALABAN olyan 10 nap a lappangasi ido a megjeleneseig (de lehet tobb is), 2 het alatt nem mulik el, folyamatosan novekszik... B-n a folt helyen tapintasra semmi nem erzodik: tehat nem szarazabb, nem erdesebb, v semmi ilyesmi (de mondjuk biztos ez is tobbfele lehet)
en azt mondanam, h Gretinek VALOSZINULEG nem az van, de tavol alljon tolem, h diagnozisra mereszkedjek!!! de nyugodtan hivd fel oket, v irhatsz emailt is, biztos valaszolnak. es NYUGI!!!

Rylie, van, aki meggyogyul magatol! csak azt elore nem lehet tudni, ezert inkabb kezelik, mert lehetnek durva kovetkezmenyei. de nem hiszem, h aggodnod kene, ha ez mar 3 eve volt ;)

Fibi, lehet veszelyes is, foleg, ha nem veszik eszre idoben. az a szerencsesebb eset, ha a folt jelenik meg eloszor, mert az egyertelmu(bb) (mar akinek... ;)). gyogyithato.

ILdi, Lakos a folt alapjan rogton mondta :) verprofi ;)

es egy kerdes: az antibiot edeskes izu, szagu szirup formajaban kell(ene) meginnia B-nek. de nem mondanam, h lelkesedik erte. pedig allitolag szoktak szeretni a gyerekek. tipp, hogyan gyozzem meg, h o ezt szereti?

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Curse:
Köszönjük a vendéglátást, remélem nem okoztunk maradandó károkat... :lol: :lol: :lol: Nagyon szép a ház kívül-belül! Sajna a kutyira most nem jutott időm, de majd legközelebb :wink: :wink:

Remélem a köv. kerti-party nálunk lesz!!!!!! De megvárjuk Indiéket vele!

Votiv:
Lilinek boldog névnapot!!!
Isti csuda édes pasi, el sem tudom képzelni milyen, amikor hisztizik...
Rendben hazaértetek? A csávó mögöttem nem értette, hogy mit kalimpálok, remélem, hozzád eljutott! :lol: :lol: :lol:

Mindenki babája és gyermeke nagyon szép, örülök, hogy Rylie-t és Tinut személyesen is megismerhettem!!!

nukada

Recca, passz, Istitől alig bírom eldugni a Stodalt :D

mindenkinek még1x nagyon szépen köszünjük az 1. névnapi köszöntéseket :D :D :D

Lindi, rohadt hálátlan lusta dög vagyok, és nem válaszoltam a privdre, pedig akkor olyan jól esett!!! és minden szavaddal egyetértettem, és köszi, hogy leírtad!!!!

közben azért hála az égnek találtunk napközit, és eddig bejön, sőőőőőt :)

kis pöttyös halacskámból estére jó kis rongyocska lett, még úszni is voltunk, és vacsorára befalt egy egész kaakós csigát! (szerinte kakaós kukacot)

Deni, épp duruzsol a fagyigépem (csak sikerült neki helyet szorítani), és készül a "dinnye-colada" fagyi (mivel a sárgadinnyének nem volt vmi frenetikus dinnye-íze, feldobtam a cuccot egy kis kókuszlikőrrel :D)

Curse, szuper volt a tali, nagyon jól éreztük magunkat, mégegyszer köszi!!! olyan szép, kellemes nálatok - igazán harmonikus kis otthonotok és családotok van :D

Tinu, köszi a képeket! és hajrá a Siliceával! :wink:

Leni, szia újra itthon!!!! :D

kész a fagyim, majd még jövök!

votiv 8)
votiv

A többi talis kép megtalálható:
http://kep.tar.hu/luthien
Cursetali galériában.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!
Én is ismét itt. Látom, nagyjából mindenki jól van.
Recca, jól veszem ki (csak ezt az oldalt futottam át), lyme kórral kűzködttök? Remélem hamar túl lesztek rajta. Ismerősömnek sok év után vették észre (abból, hogy sokat fájt a feje, és fáradékony volt egyre jobban), 2 antibigyó kúra meggyógyította.
Talis képek jók! Adél mekkora már! Tündi is gyönyörű, és Liliróza (akinek boldog névnapot!), és Réka is mekkora lett! Bár én még mindegyiküket csak képről ismerem, sajna.
Majd próbálok visszolvasgatni, de ennyi idő alatt biztosan annyit írtatok, hogy nem lehet...
Nálunk ma jött ki a kis 6hósom (hétfőn volta félszülinap) 2.fogacskája, az 1.még a múlt héten, kis nyűglődés kíséretében. És már majdnem 4kézlábra áll a kis vasgyúró.
A kertet továbbra is élvezzük, de most hazajöttünk, mert a kis viskónkban tegnap éjjel eléggé hideg volt. És most olyan jó egy kicsit a civilizációban! Éljen a net! :)
rídonli#

Sziasztok!

Megint itt vagyok, most nagynénéméktől!:) Aztán jövőhéttől meg anyukámékhoz megyünk 2 hétre Mátyásföldre, úgyhogy még jobban le leszek maradva, mint eddig! :D

Den!

De aranyos vagy, hogy mindig kérdezel felőlünk! :)
Jó, hogy Bence túlvan az oltáson! Második gyerkődnél is u.olyan para az ember? Vagy már nem annyira? :roll: :)
Főnököm azthiszem megbékélt felém, amiért visszautasítottam az előző helyet, viszont úgy néz ki, hogy még mindig nem biztos, hogy azt az óvit, sulit kapom majd, amiről tudok! Szeptembertől dől el hova kerülök és hogy milyen lesz! Remélem az előzőnél csak jobb lehet!
Egyébként meg is lett a sok idegeskedés eredménye! Most pajzsmirigy-gyulladásom van! :( Kapok rá bogyókat (szteroidot), remélem jobb lesz!
Aminek viszont örülök, hogy Timinek kaptam használtan körbetámlás kanapét! Gazdagrétről kellene elhozni, de mivel 180x80-as, így személygépkocsira nem fér fel!
Ha tud valaki olcsón megbízható szállítót szól nekem? Állítólag 8 ezreket kérnek el ilyen szállításért :shock: és akkor már nagyon úgy érezném, hogy nem érte meg! :(

Már nem aktuális, amit írok, de beleolvastam a "hisztikorszak" témába, amiről írtatok nemrég! Hát én megvallom őszintén múlt héten elmentem egy pszichomókushoz tanácsot kérni és kicsit megnyugtatott és nem mondott rosszakat!
Főleg az alvásprobléma miatt mentem (délután egyáltalán nem alszik Timi) amiből kifolyólag estig csak hiszti és nyűglődés van! Illetve ijesztő, hogy milyen mértékben nincs veszélyérzete! Például nem engedhetem el a kezét a járdán egyáltalán (de a kezemet nem hajlandó fogni) és itthon is folyamatosan figyelnem kell rá, mert égnek áll a hajam olyan dolgokat művel!
Szóval tényleg egy szörnyű korszak ez nekik (is)! :wink: :) De ez is elmúlik!

Rec!

Fúú! Akkor már ennél is résen kell lennie az embernek, nehogy azt mondják, hogy csak lumbálással lehet megállapítani, aztán kiderül, hogy nem is szükséges! :?
Antibio bevételre nekem sincs tippem! Esetleg valami mesével körítve? Vagy mondóka, aminek a vége "hamm"? Ilyen hülyeségek jutnak csak eszembe! :? Ezen a területen nem vagyok egy zseni és nagyon türelmes sem sajnos! Amikor Timinek 3 héten át kellett szedni u.ezt az eperízű vackot (Timi sem csípte), azt mondtam, hogy ha nem veszi be, kúpban kell beadnom! Ez rögtön bejött! :oops: :? :)

Votiv!

Örülök, hogy bejött a napközi! Biztos élvezi majd Isti a gyerektársaságot! :)

Macs!

Drukkok mennek!:)

Zsan!

Klassz a csoportkép! :)

Talis képek is jók! :)

Még akartam írni, de ez a gép nagyon lassú! :( Majd holnap megint nekiülök!

Jó éjt!
ILdi
ildi76

BOLDOG LILI NAPOT!!!

Szuper taliképek! :lol:

Rylie! bejött nálunk is boszitopik, de sajna "rosszirányba" :(
írjatok nekem okosokat :? :
Dilemma: legtöbbször azt hallottam/olvastam, hogy az esti ciciről lemondani nehéz. Miután rájöttem milyen körülményekre van szüksége, végülis nálunk nem volt nehéz (bár majdnem fél évembe telt mire rájöttem :mrgreen: :? :shock: ).
A napközbeni cicin elalvással ezzel szemben úgy érzem nekünk nehezebb. Megy, megy, de látom, hogy tudna 2x is egy nap, de cici nélkül nem megy neki :? . Nem hisztizik, de érzékeny - mivel fáradt - s ugye labilisabb a mozgása is. Nem is oly régóta próbálkozom, de nem tudom, hogy inkább várjak még vagy legyek kitartó. Én úgy éreztem itt az idő, s bevallom nem is tetszik, hogy altatónak használja. Persze tudom az én hibám... :(
már egész délután ezen agonizálok, s oda jutottam, hogy inkább nem erőltetem a cicinélkülnapközbenielalvás projectemet.

Fibi! Nálatok is először az esti szopi ment el, ugye? A déli hogy jött? Persze B 2x annyi idős mint Angi, de hátha nálad a titok. ( a mai elalvásotok – mégha hosszadalmas is volt –akkor is csudaszép végű volt! :lol: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Recca! +++++++++++++ nektek

Votív! Örülök, hogy ilyen jól sikerült Istinek az ovisnapja :D (persze a bömbi után). Hogy állsz a kajálással?

Zsan! 3fiúskép :lol:
gödibarbi

Recca! Köszi a választ. Közben még délután írtam a dokinak egy e-mailt, végül is nincs veszetenivalóm. És már válaszolt is :) Azt mondja, látnia kellene, és ránézésre, ha gyanús, akkor vérvétel, ha nem, akkor az sem kell. (árat is kérdeztem, azt hittem, hogy drágább, de még a felesleges vérvétel is megéri, hogy nyugodt legyek). Úgyhogy hétfőn visszük a lányt (most Szolnokon vagyunk)

Votiv! Nem vártam választ :D

Képzeljétek, itt Szolnokon most 2x is pozitívan csalódtam. Unokatesómék is itt vannak, 1 nappal idősebb a kiscsaj Bajninál, és 2 napja lázas volt, elvitték dokihoz, és semmi gyógyszert nem adott neki, mondta, hogy ne lepődjön meg, ha jönnek a pöttyök (pedig a dokik többsége mintha kényszergyógyszerfelíró lenne)

A másik, hogy itt Szolnokon a gyeden és gyesen lévő anyukák INGYEN utazhatnak a buszon :wink:

És azt írtam, hogy Bajninak múlt héten kibújt a MÁSODIK fogacskája :)

KépKép
KépKép
lindicita

És még mindig napi 250 mili tejet adok le az anyatejgyüjtőknek :shock: Viszont még egyszer sem volt csomó a cicimben :)

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi, ez a legjobb megoldas! drukkolok, h feleslegesen menjetek ;)

ILdi, irok mailt
recca

Lindi! ügyi vagy! :D
s éljenek a pozitív meglepetések :lol:

mellesleg már nem tudom kivel vagyunk egy táborban :oops: , de Angi már a 12 (!) foga is félig kint van! :D
gödibarbi

képek: behalok Adél pózolásán :lol:
s látom Johi jól kibabázta magát, s lecsapott minden picire :mrgreen:
LiliRóza pedig igenis csudiszép csaj!!! :D
Szrek! vmi változott rajtad... pozitív csak nem tudom mi :D a fiad pedig még mindig gyönyörű! :lol:

no megyek aludni
gödibarbi

Talis képek nagggyon jóóók :D :D :D már sárgulok is :lol:

Fibi :) 2órás altatás... szent ég! :roll: Espumisan cseppről írtam múltkor, amit Vica ajánlott és nekik nagyon bejött :wink: Mi csak Bálinttal próbáltunk hasfájósságot mulasztani, akkor Infacollal, de nem sok sikerrel :? Tök jó, hogy Bálint elüldögél a kocsiban! Nálam ez azért extrém, mert a picurt még babakocsiban tolom + a bevás.kosár... szóval lehet, hogy mégiscsak kell egy kendő :wink: mondjuk van egy kengurunk, de nem Ergo, nem is tudom, merjem-e használni? :roll: :mrgreen:

Vera :) 4-esével fognövesztés :shock: ejha! és ez menniyre hat ki az éjszakákra? ébred Marci? Nem kelti fel Dócit?

Rec :) Nem lehet ezt az édes cuccot belekeverni vmi olyanba, amit szeret?

Votiv :) kakaós kukac :lol: dinnye-colada waúúúú... most aztán nyeldekelhetem a nyálam :lol:

Rídonli :) Isten éltesse 6hóskádat utólag is! :D és gratula a 2. foghoz!!

Ildi :) Pajzsmirigy :( :( bulást Neked!! Melóhoz meg drukk!! Ha van időd, leírhatnád, mit mondott a pszichomókus, mindig tanul az ember :wink:

Lindi :) Nagy gratula Bajni 2.fogacskájához!! :D meg a plusz tejecskéhez is!! és ezt vidéken is ugyanúgy átveszik plusz bürokrácia nélkül?

Barbi :) Nálunk is először az esti szopi maradt el, mert az apa feladata lett, és Bálint tőle nem kért cicit :mrgreen: :lol: és az esti "rituálé" segített neki ráhangolódnia az alvásra. Napközben viszont nehezebben "kapcsolt ki", így elalváshoz szopi ment, egészen másfél éves koráig, amikoris felváltotta a simizős-összebújós-éneklős-stb. variáció. Szóval nem muszáj erőltetni, simán várhatsz vele, ha tudsz, ha viszont nagyon zavar, az más :wink:

Na L vízszintbe, jó éjt mindenkinek!
denizsa

Talis képek szupereeeeeek :D
Liliróza egyre szebb kislány, és Ábel továbbra is irto joképü a barna szemeivel :D és többi kiscsaj is nagyon szép meg Isti is helyes :)

Ildi,
és mit moondott a pszichomokus?

Barbi,
igen, az esti cici maradt el elöször, gondolom, mert sötétben jobban megy az elalvás. a délit is csak azért léptem meg, mert a terhesség miatt érzékeny lett a mellbimbom. Mondtam neki, hogy inkább simogassa meg, mert kicsit fáj a cicim, és hogy bujjunk össze helyette, meg mesélek neki, ilyesmi, és 2-3 nap után már az átkarolás is elég volt neki :) szerintem semmivel nem vagy elkésve, B is majdnem 2 éves volt, mire teljesen elhagyta a szopit :wink:
fibi

Deni,
köszi :)
"sima" kengurut szerintem csak pár honap mulva lehetne használni... de majd az okosabbak jol megaszondják :wink: :lol:

na, én is L. joéjt!
fibi

azt gondoltam, hogy a két nagy szopipártis hasonanyukám ilyesmiket fog írni. :D köszönöm lányok!!! :lol: :lol: :lol:

Den! nálunk apától is szokott kérni :mrgreen: :lol: mókás egy jelenet. :lol:

tényleg L

no még Macsnak ++++++++++++++
(ilyen üzim nekem is volt :lol: . s ha jól emlékszem Nuknak is)
gödibarbi

Sziasztok!

Curse,
köszönjük szépen a vendéglátást meg a finom sütit, szendvicset :D és bocs a kupiért :oops: :lol:
jó volt, hogy ilyen sokan ott voltunk :D és mindenki nagyon helyes :D

Zsan,
jó a fiaidról a kép :D meg a vonalzóidon is jókat röhögtem :lol:

Angi,
mi 11 gonál tartunk, annyi kompletten ki van bújva, most jön a többi majd ;)
köszi, nemtom mi változott, de ma Vot is mondott aranyosat - nemtom, vmi van a levegőben :mrgreen: :lol:
cici-problémhoz nem tudok mit szólni :(

Sün,
köszi a mélt, tesóméknak továbbítottam is :D

Macs,
köszi a recipét :D ki fogom próbálni :D

Rec,
+++++ (remélem, még nagyhajú) fiadnak :D ;)

Ildi,
++++++++++++++++++++-ok

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szia Márti!

üdv a topikban :) már sokmindenre kaptál választ, nekem az jutott még eszembe, hogy a SztImrlben tartanak baba-mama klubot a szülésznők minden hónapban. Ha elmennél, biztos találnál vki szimpatikusat, de persze mi is segítünk amennyire tudunk.
A kórház egyébként nagyon klassz, nekem végig olyan hangulatom volt a gyermekágyon, mint vmi nyári lánytáborban :D
Normál szülőszobán is lehet ám zenét hallgatni, illóolajozni stb, és a szülésznő behozza neked a labdát vagy a tatamit is.
2 szülőszobához tartozik 1-1 fürdő is, vajúdás alatt többször is kimehetsz zuhanyozni (az ikea szobában meg ugye kád is van)
Ha van kedved/időd, akkor előzetes ráhangolódásként nézz el a Kismama-relaxációra (alias a Mona Lisa csoport), ez szerdánként 9-től van a H-ban.
Én 2x is kétágyas szobában voltam, és 2 év különbséggel ugyanazt az ágyat kaptam :wink:
elsőre kicsit flúgos volt a szobatársam, és sokat sírt a bébije is, de még emellett is tudtunk aludni a fiammal, úgyhogy annyira nem zavart.
Másodszorra meg épp nem volt egyágyas szabad, viszont a kétágyasból a szobatársam másnap elment, így egyedül voltam még 2 napig :lol:
hogy szülés után mikor kapod meg legközelebb a babát, az változó. Elképzelhető, hogy meg kell küzdeni a csecsemősökkel érte. én 2x is délután szültem, és mindig csak másnap reggel adták ki a bébit :?

Oltári klassz de biztos irtó nehéz is lehet a három srác! szeretnétek most egy kislányt negyediknek? vagy az se baj, ha még egy kisfiú lesz?

üdv

votiv 8)
votiv

Barbi,
bár enyém gyerek magától mondott le a ciciről, nem vagyok mérvadó de ha zavar már a cicizés, miért nem próbálod meg a tápszert cumisüvegből? bár a tejen kényeztetett babáink nem szeretik a tápit - én sokat kínlódtam ezzel - aztán a 'finom gyümölcsös Milupa' nagyon bejött. elkapta a cumisüveget, mint anno a cicit :( és élvezettel elbóbiskol vele.

Recca,
antibigyót kell szedni Benkének? én azt tudom a B12-ről, hogy állandó éhségérzetet okoz ezért aztán hízlal :?: de nem tudom biztosan....az oltás pedig a lyme kór ellen nem véd, hanem a sokkal veszélyesebb agyhártya gyuszi ellen.
Gyógyulást Benkének!!

Indi
AZT nekem írtad?? :lol: kb értem, de nem 100-as! :D

Kép
akata

Tinu, Szrek, Votiv, Nuk, Rec, Johi, Rylie,
Nagyon örültem, h itt voltatok :D Hihetetlen mértékben feldobtátok a csajomat :D Végre más is hasonló magasságokban nyomta, mint ő :lol: és annak ellenére, h délután nem aludt csak 20 percet kb. fél órája sikerült letennem :mrgreen:

A többit majd holnap, most megyek eldőlök. A "romok" eltakarítását is holnapra tettem :mrgreen:

Ja és Votiv,
LILIKÉDNEK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!! :D :D :D

jóccakát!!!

Kép Kép
curse

Jelentem, holnap rednesen visszaolvasok, franciák még itt, bevágták rendesen a sült szalonnát, hagymát,de a szomszéd pálnikájával azért már nem bírtak, hiába... :mrgreen:
Én bírtam, így írni már nem bírok,.... holnap.... :lol:
neet
PS... ha ez elmegy... :lol:
neet

Barbi: elnézést, csak ma fogom feladni a dvd-t, mert tegnap meglepetésszrűen távoztam itthonról a talira. :D

Curse: hát Tüncit is csak későn tudtam letenni. Én viszont olyan iszonyú fáradt voltam már, hogy gondoltam, elalszom, és majd a gyerek is biztos egyszer... :shock: Hiába, úgy látszik, engem jobban lefárasztott az a sok baba és inger, mint őt. El tudom képzelni, te milyen fáradt voltál tegnap este. :)
De egész éjjel az élményeket dolgoztam. Olyan helyesek voltak a gyerekek. Isti egyszerűen egy tünemény, és tényleg nehéz elképzelni őt (Votiv-) rombolónak. Azzal teljesen meghódította a szívemet, hogy bemászott Adél ágyába Tündém mellé és odadugta a buksiját. :D Lili meg tényleg egy kis női Buddha, amilyen türelmes és nyugodt. Adél pedig egy csúcs: gyönyörű, kedves és ügyes. Úgy várom már, hogy Tünde is tudjon így kúszni, meg ügyeskedni. Ábel meg hihetetlen hangosan tud sikítani, überelt mindenkit. :lol: Ki se nézném egy fiúból, én azt hittem, hogy csak a lányok tudják ezt. Fanni meg úgy megszeretgette Tündit és hagyta, hogy a gyerekem tépje az orrát, meg a szemét. És őt se tudom elképzelni hisztipannának. Benke is hihetetlen helyes és épp ilyen kisfiúra vágyom, mint amilyen ő. Réka pedig simán tűrte, hogy a nagyobbak rontsanak-bontsanak körülötte, meg se rezzent. A csókos szája meg még sok pasit fog megbolondítani. :wink:
Hát elnézést, hogy csak most rajongtam itt egyet (persze az anyákokat kihagytam :D ), de tegnap már nagyon fáradt voltam és közben egész éjjel mentek bennem tovább az élmények.

Kép
Kép
tinu

Szia Votív!

Nagyon köszi az infókat, hát majd igyekszem reggel szülni! :lol: , ha ezen múlik, hogy hamarabb kaphassam meg a babát! Úgy tűnik, mindenütt a csecsemős gárda a visszahúzó erő, gondolom azon is múlik, ki van épp ügyeletben, amikor a baba átkerül a csecsemőosztályra! A MÁV-ban is legalább 3 órát az inkubátorban töltöttek a babák, mielőtt mehetem értük, a Rókusban viszont ezen a téren rugalmasak voltak, ahogy lezuhanyoztam és ettem, mentem Berciért és szó nélkül ideadták!
Még az jutott eszembe, ha van valakinek ilyen tapasztalata, hogy mi van, ha kialakul a terhességi cukorbetegség? Nálam ez a 2.terhességnél volt, még a MÁV-ban, kaptam belgyógyászt,kezelték, diétáztam, ennyi! A Rókusban viszont befektetik az ember lányát már kiírás előtt és nagybetegként bánnak vele! Itt mi a trend?
Mindenképp szeretnénk még egy babát, ha fiú, ha lány mindegy, csak fiúvonalon már nem értünk annyira egyet a névben, mint eddig, lánynévből pedig már 2 is lenne, ami mind2nknek igazán tetszne! Hát, majd kialakul, a névvel még igazán ráérünk!
Mennék én majd be a kórházba ismerkedni, nézelődni, csak húzós a 3 gyerkőc mellett, a férjem 18h előtt nem ér haza, na majd beüzemelem a nagyszülőket :lol:
Ja, és még egy kérdés: Alapból adnak valami pótlást a babának?
Képzeljétek, a Rókusban citromos(!) limonádét itattak 1. nap a bébikkel rutinszerűen, ez állítólag főorvosi előírás (volt) ott!

Márti
borossné becz márta

Szia Votív!

Nagyon köszi az infókat, hát majd igyekszem reggel szülni! :lol: , ha ezen múlik, hogy hamarabb kaphassam meg a babát! Úgy tűnik, mindenütt a csecsemős gárda a visszahúzó erő, gondolom azon is múlik, ki van épp ügyeletben, amikor a baba átkerül a csecsemőosztályra! A MÁV-ban is legalább 3 órát az inkubátorban töltöttek a babák, mielőtt mehetem értük, a Rókusban viszont ezen a téren rugalmasak voltak, ahogy lezuhanyoztam és ettem, mentem Berciért és szó nélkül ideadták!
Még az jutott eszembe, ha van valakinek ilyen tapasztalata, hogy mi van, ha kialakul a terhességi cukorbetegség? Nálam ez a 2.terhességnél volt, még a MÁV-ban, kaptam belgyógyászt,kezelték, diétáztam, ennyi! A Rókusban viszont befektetik az ember lányát már kiírás előtt és nagybetegként bánnak vele! Itt mi a trend?
Mindenképp szeretnénk még egy babát, ha fiú, ha lány mindegy, csak fiúvonalon már nem értünk annyira egyet a névben, mint eddig, lánynévből pedig már 2 is lenne, ami mind2nknek igazán tetszne! Hát, majd kialakul, a névvel még igazán ráérünk!
Mennék én majd be a kórházba ismerkedni, nézelődni, csak húzós a 3 gyerkőc mellett, a férjem 18h előtt nem ér haza, na majd beüzemelem a nagyszülőket :lol:
Ja, és még egy kérdés: Alapból adnak valami pótlást a babának?
Képzeljétek, a Rókusban citromos(!) limonádét itattak 1. nap a bébikkel rutinszerűen, ez állítólag főorvosi előírás (volt) ott!

Márti
borossné becz márta

Kata :) AZT neked írtuk, igen, hogy Dominó mit akart mondani, azt nem tudom, én azt kérdeztem, hgoy milyen ovi az, ahová 2 évesen vesznek fel - valami spéci kislétszámú intézmény ?

indianyo

Olvasgatok végre és reagálok:

Fülesnek nagy gratula a pohárból iváshoz! És Macska, neked meg kevés makacs foltot. ;)

Kisün,
éljen, h Dóci meggyógyult! :)

Curse,
boldog nyolchót! :D És a buláj jó lehetett.

Votiv,
pöttyös hal!!!!!!!!! :D :D :D :D Unokatesónk is halacska lett, csak ő már ovis lesz, üdv a klubban minden új tagot :D :D :D Nekünk csak a cipőre kell felrajzolni a halat, a többit megjegyzik, ill a halas akasztóra kerül a kabát, stb. Pedig emlékszem, anno mindenünkbe bele volt hímezve. :)
És isteni jó, h Isti ilyen jól veszi az "akadályt", ami nem is akadály neki, hanem játék, társaság, nem? :)

Márta,
szia itt! Egy boszorka vagy? :lol: Mint Zsanci... ;) Gratula a népességhez, a többiek már biztos csomó mindenre válaszoltak.

Zsanci (boszi, topik társ :mrgreen: )
nagyon csúcs a 3as kép!!!!! :)
Vízhiány: együttérzek, és a bubi tényleg simítja a bőrt?
:shock:
És mi sokkolót olvastál? Hol? Vagy ha továbbolvasok, kiderül?
neet
neet

Hűűű, ez a tali de király lehetett!!!
Olyan nagyon sokat nőtt mindenki gyerkőce, és annyira arik :D

Deni, kérdezted, itől múlt el az ekcéma: a bimbóvédő használattól - így szerintem a mechanikai nyüstölés lehetett keletkezésének oka.

A BCG oltásnak mikorra kell olyan piros csomóvá alakulnia? Igi karján nincs piros pötty a helyén, ha nagyon taperolom, érzek ugyan egy kis csomót, de ennyi.... :roll:

Recca! Benkének sikeres gyógyulást a Lyme-ból!!! Kullancsokat én is UTÁLOM! :twisted:

Zsanci, nos igen, ez a kép tényleg olyan igazán SZÉP! Én biztos kitenném a falra... - (de én ilyen falra-kép-tevős vagyok :wink: )

Tinu, nyugtass meg: a bimbóvédős szoptatástól ugye nem tud elmenni/elfogyni a tej? Tisztára félek tőle.... mert mióta azzal kénytelen enni a fima, sokkal kevesebbet bukik... (aminek akár örülhetnék is, de így scak bizonytalankodok miatta...)

Kedden voltunk hasi+koponya Uh szűrésen, és tök rendes volt a vizsgáló doktor: alapból már 5ezer HUfez a vizsgálat, de mivel mondtam, hogy a gyerek sokat bukik, nem kérték el a pénzt!!!! :shock: Olyan jók az ilyen pozitív meglepetések!!!! (és nem elsősorban az 5e HUF miatt, hanem egyáltalán: van még jóindulat!!!)

Szép napot!!!

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Leni: nekem nem fogyott el a tejem, dehát én kezdettől ezzel szoptatok. Én el tudom képzelni, hogy kevesebb tej termelődik, mert hogy nehezebb kiszívni (szerintem). Lehet, hogy hülyeség, de elképzelhetőnek tartom, hogy TÜndém azért nem egy body builder, mert nem eszik annyit - nehezebb neki kiszívni és hamarabb leáll a szívással. Ha meg nem szív annyit, kevesebb a tejtermelés is, nem? De nem akarlak paráztatni, attól még nem fog elmenni teljesen a tejed. Nekem sem ment el.
Sőt, Votiv, bejött a "tündekenyér", pedig csak egyet ettem és reggel tudtam fejni 120 ml-t az egyik cicimből, utána még szoptattam is belőle. Nálam ez többnek számít, mint a szokásos. ("Szokásos": mert annyit azért nem szoktam fejni, csak ha kell, mert megyek valahova és itthon kell hagynom tejet a gyerkőnek.)

Kép
Kép
tinu

Tinu, köszi! Valahogy így sejtettem én is...

öööööö erről a "tündekenyérről" lehetne többet tudni?

120 ml én max. egy teljes napi fejéssel tudok összeszedni, de azt is csak a jobb napokon.... :roll:
leni

Deni,
NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT BÁLINTODNAK!!! :D :D :D
Kép

Kép Kép
curse

Leni :) pont tegnap hallottam a Clubon: 3 hónapos státuszvizsgálatnál ellenőrzik, hogy volt-e BCG reakció és 6 hónaposan oltanak újra, ha nem.
Kis meztelenkedős testi kontaktus sokat lendít, ha bimbóvédővel szoptatsz.

Barbi :) jó lenne, ha legalább itt nem lennének táborok...
mindenesetre nekünk nincs annyi fogunk, így velünk nem.

indianyo

Jó reggelt 8)

Talis képek tök jók :D Biztos remek volt a buli :) Babákok gyönyörűek :D
Zsána, neked még tegnap akartam írni, hogy a 3fiús kép állat jó, csak vmiért kimaradt.... :(

Recca,
köszi a linket :) Füli túl van a 10 napon, de semmiféle folt nincs a mikro-kullancs helyén, remélem megússzuk...
és nem, nem volt ennyi privim.. :mrgreen:

Márti,
üdv itt :)
én szintén d.u. szültem, a babám kb. egy órát volt távol tőlem, mert ahogy átcuccoltam a gyerekágyas osztályra, meg átöltöztem, berontottam a csecsemősökhöz, miszerint "hol a gyerekem?!!!!" és ettől annyira meglepődtek, hogy rögvest oda is adták.. :)
Egyebekben a csecsemősökrő igaz, hogy sok negásat is olvashatsz, de az az igazság hogy eléggé túl vannak terhelve, pláne most, ennek ellenére nagyon rendes, kedves nővérkék is akadnak köztük :) a te gyerek-jártasságiddal meg nem hiszem, hogy túl sokújat tudnának neked mondani... én még az elsővel is csak fürdetéskor találkoztam velük..

Lindi,
atya ég, Bajninak már a fogai jönnek? :shock: :lol: :lol:

Tegnapi vendégség jól sikerült, a gyerekek őrült jól mulattak. Füles annyira elfáradt, hogy sikerült fél tízkor elaltatni... Kép
macskanyu

Bálint nagyfiúnak boldog szülinapot és sok örömteli játékos óréát a kistesóval!

indianyo

ÉS igen:

BÁLINTNAK BOLDOGSÁGOS SZÜLINAPOT
Kép

és

LILIRÓZÁNAK BOLDOGSÁGOS NEVENAPJÁT utólag is ( :oops: ) Kép
macskanyu

Indi,
én nem fejtettem meg a titkosírásod. Csak nem Domino segített? :D

És a kendő a háton babával projekt az milyen? Csupán a vizualitás miatt: fogom a kendőt a gyerekkel, és a hátamra penderítem, mint egy adidasz táskát? ;) Vagy kell hozzá valaki, h fel-leapplikálja a hátamról? És ha útközben valami baja van, hogy nyúltok oda, h segítsetek? Értetlenbutaszmájli.

Fibi,
altatás.. :shock: nekünk is vannak manapság nehézségeink, de sztem ha elmennek a vendégek, majd megoldódik, mert ők tartják lázban a csajom, nem is erőltetem az időben lefekvést. (Most 9 körül alszik el Eszter, egyébként meg fél8-8.) De amíg nem megahiszti napközben a fáradtságtól, annyira nem is zavar, csak a BK nemnézés fáj egy kicsit... ;)

Denisa,
te 2 gyerek mellett is mindenkire tudsz reagálni.... kalapot emelgető szmájli. :D

Szrek,
hiába nézegetem a képed, nem ugrik be, h egy egyetemre jártunk volna. Vagy épp ugyanazokra az órákra NEM jártunk be? ;) :lol:

Talis képek szuperek! :D

Recca,
édeskés antibigyóval, gyógyszerrel itt nem szokott gond lenni, inkább azzal, ha elveszem... de ami esetleg bejöhet, pl igyon a maci vagy a cica is, vagy egyszerűen magyarázd el, h meg kell inni, mert csak akkor gyógyul meg. Sok sikert! ++++

Ildi,
a vers, aminek a vége HAMM egyáltalán nem hülyeség. :)
ÉS jobbulást!!

Lindi,
most olvastam, h bevezetik a bkv-ra is a kismama kedvezményt! De kidobtam az újságot félig olvasatlan (valami ingyenes kerületi lap), így nem jutottam a végéig, tán azért sem, mert mire lejár a diákom, a lányom is majdnem 3 lesz, úgyhogy már annyira nem érint és hülye önző vagyok... de úgyis kiderül idővel, nem igaz? ;)

neet
neet

Márta,
én most május végén délután szültem, és már változott a baba-kiadási rendszer! :wink:
annyi volt, h betolta a szülésznő a csecsemősököz, h megkapja a K vitamint, és utána hozták is ki! Nem volt 3 órázás, semmi, csak külön KELL mondanod, h a K vitamin után hozzák ki neked! szóval, már ezzel sincs gond! Éjszakára is megkaphatod, ha este szültél!

én nem tudom, h "alapból" adnak e pótlást, de ha KÜLÖN KÉRED :wink: ráirják a névkártyájára, h pótlást nem kaphat, és akkor nem kap semmit.
Én nem irattam ilyet rá, de igy sem kapott rutinszerűen semmit, csak mikor egyszer bevittem, h megfürösszék és lefényképezzék, akkor kapott cukros vizet, mert valszeg eléggé sirhatott, de különben nem kapott volna...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Leni: na jó, nekem is csak azért jött össze így reggelre, mert az új taktikám szerint éjjel csak az egyik mellemből szoptatok és így reggelre a másikban összegyűlik valami fejhető mennyiség. Ha mindkettőből szoptatok, akkor egyszerűen érdemlegeset nem tudok fejni (így nappal sem). A "tündekenyér" Votiv által már közreadott tejszaporító fincsiség (nem tudom, mi a hivatalos neve): az a sok magos golyócska, amit még Nuknak írt le ide anno. Te biztos tudod, mi az, mert képben szoktál lenni ezekben a bábacuccokban. :wink:

Bálintnak boldog szülinapot!!!

Kép
Kép
tinu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?