A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Márta,
a citromos limó tökfinom. ;) Meg c-vitamin. Na persze majd később....

Leni,
jó pozitív élményekről olvasni. És tényleg nem csak a pénz miatt számít ez, hanem... mind tudjuk, miért. :)

DENI BÁLINTJÁNAK BOLDOG 2. SZÜLETÉSNAPOT!!!!

neet
neet

Zsan: szerintem is úgy van, hogy ha sír a gyerek a csecsemősöknél, akkor adnak neki valamit (felteszem, cukros vizet). Én úgy sejtem, hogy az enyém is kapott az első éjszaka. Nem tudom, mert nem mondták, csak azt, hogy hangoskodott (reggel, mikor betolták, akkor mondták). De azért gondolom, mert Tündi azért első mellretevésnél szívott ugyan rendesen, de nem hiszem, hogy bármi is ment be neki (csak rendes préseléssel jött ki pici "cseppecske" a mellemből), mégis tök sokat pukizgatott már az első nap. Én meg nem tudtam elképzelni, hogy miért, ha nem evett elvileg semmit. Ha kapott is valamit első éjjel, azt nekem nem mondták (igaz, nem is kérdeztem, mert természetesnek vettem, hogy nem). Persze lehet, hogy csak én agyaltam ki az egészet így, és nem is ez volt. Mindenesetre biztos, hogy többet nem hagyom, hogy rábeszéljenek erre a marhaságra, hogy a baba úgyis alszik az első 24 órában, én meg csak pihengessek addig, nem kell, hogy nálam legyen a gyerek...

Kép
Kép
tinu

Neet,
bubis viz elmélet az én nevemhez kötődik...azaz ééééén találtam ki! :mrgreen:

Macs, Leni, Neet,
hájjal kenegettek fiaimat illetően. De itt, ővék az érdem...maguktól szépültek meg! És Leni, én is kitevős fajta vagyok! :lol:

oltás:
én is csak, mint Indi, 3 hós koráig kell belobbannia, mi most voltunk dokinál, és csak a kis dudor volt, és dokinéni szerint ennyi elég is most!

Rec,
antibigyóval én sem tudok segiteni...én kétszer próbáltam meg beadni...azóta sérült a nagyfiam...lelkileg... :shock: és nekem is azt mondta após, h ha ennyire nem megy, simán keverjük bele a kajájába!
Tinu,
sajnos újat ő sem tudott mondani lidocain ügyben. Átjut, kicsit, többit meg te döntsd el...de sztem ettől komoly baja nem lesz Tündinek, bár én már a harmadikat nyomom, ilyen gondokat már nem csinálok magamnak, nyugodtan kávézom, borozom, stb...ja, és tavaly volt egy fogműtétem, akkor is kaptam lidocaint, igaz csak egy felet, és éjjelre meg egy durva fájdalomcsillapitót vettem be, és egyáltalán nem fejtem ki egyáltalán, és nem igazán lett gond Igivel.

Ildi,
jobbulást!!!!

Fibi,
kérek a te bucidról is képet! Tesóval együtt!!!!

Macsmama,
mikor megyünk kávézni??? :P

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsána,
mér' fényképezik a kölkeket??? Füli idejében nem emlékszem ilyesmire... :roll:

Én a harmadik hajnalon toltam be a csecsemősökhöz, cca. 4 óa tájban a Dedet, hogyhát ordít rettentőn és nem tudom mit kéne csinálni, mert szopott is, meg minden... azt mondták, a hasa még nem fájhat, biztos éhesebb, mint amennyi tej van. Én nagyon nem akartam a tápit, de 20 perc vita után a szájába nyomták az üveget, amit majdnem azonal kiköpött. Egy kortyot nem volt hajlandó tápizni... aztán a csecsemős végül hasra fordította, eldobolt a hátán egy afrikai népdalt és csodák-csodája, a ded elhallgatott...
kérdés: miért nem fájhat egy 3 napos baba hasa?????

Neet,
a pohárból ivás jól megy, a pohár letevése, benne maradék itallal, háááát...ott még van mit kigyakorolni.. :mrgreen:
macskanyu

Tinu,
nekem sem mondták a cukros vizet, csak hát ott figyelt a ketrecben egy kinyitott üveg cukis viz, és mondta a csecsemős, h anyuka, szoptassa meg a kicsit, mert éhes... :lol:
akkor már aludt, és aludt is még vagy 3 órát, szal MÁR nem volt éhes... :lol: de már ezen sem szomorkodtam...olyan jól éreztem magam most a Hban...
szóval, simán belefér, h tápot adtak neki éjjel, már irtam, h egészségügyis rokonom szerint NEM KELL a kismamának tudni, h kapott e tápot a gyereke... :shock:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

BÁLINTNAK BOLDOG MÁSODIKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsána,
szívem szerint már ülnék is a kocsiba és rongyolnék a gyerek-eregetős szamosba kávézni.. :D Nagyi jövő héten jön, de pontosan nem tudom még, melyik nap tudom rábeszélni a szingli-napomra :mrgreen: én gondolom, a szombat nem science-fiction, de ezt még le köll vele fixálni.

a mostani, életmentő kv-zás csak azért nem jöhet össze, mert Füli tökig taknyos, a múltkori "fogjunk-gyereket-az-esőben" játéktól és a fogai, meg a front miatt is elég nyűgicsek (épp most harapta el a szája szélét, mert neki a hintalóra csak a fején keresztül ehet felmászni, úgy is nézett ki, mit De Sade márki, a pokol megfelelő bugyrában...)...
macskanyu

Indi, Zsanci, Köszi!
Megnyugodtam "kicsi dudor " ügyben :lol:

mi ez a bubisvíz cucc? mi simul ki tőle? mert ha az idegek, akkor ide nekem egy 20 litert! :wink: 8)
leni

Macs,

ez a jány pont mint az én fiam...ma lefejelte a beton falat, utána kb két perccel később meg a bátyját...és szaladt is tovább...

Leni,
bubis viztől szép, kisimult lesz a bőröd. Sztem... :wink: mert tegnap abban kellett mosnom magam, uis elfelejtettek szólni, h nincs viz egész álló nap!
Hogy vagytok???? úgy 3 mondatnál többen... :wink:

ja, este már volt melegviz, forró egy idő után. Most is csak az van...szal, hűtöm a vizet, h fürödni tudjak.

most el pancsizni, és kávézni...

egyébként haragszom a férjemre, kezd meghülyülni...és azt látom kicsit fájlalja,h neki is részt kell vennie az életünkben...
na jó, azért neki még dolgoznia is kéne, de akkor is...

ja, és hurrrá, ismét fáj a derekam!!!!!!!!!!!!!most már rájöttem mitől! Tavaly fájt utoljára. szóval, a SZOPTATÁSTÓL fáj. Mert én csak fekve szoktam, és totál kicsavart pózban... :? :o :twisted: :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Hoppá,
Adél meg nyolc hónapos!!!!
boldog hófordulót!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

na sikerült vmennyit visszaolvasni :)

Fibi,
A lakópark Árpádföldön, a Malomdomb. Nekünk tervek alapján nagy tereknek tűnt az egész és most így felépítve, hát. Meg, amiket ígértek azt sem látom igazán megvalósulva :?

Zsanci,
Mák :evil: Nagyon jó a képek, édes srácaid vannak :D

Indi,
Valamiért már azt gondoltam, h itthon vagytok :? :oops: de majd szervezek még egy ilyen bulit akkor, amikor Nektek is jó lesz :wink:

Zuzi,
Kitartás a költözéshez!!! banya meg k@pja be :evil: Négy fog egyszerre :shock: és milyen ügyes már a csajod :D Bazsi pedig mennyire okos :D

Neet,
Sajnos ilyen tapírok a vezetők egy része, meg kell szokni. Engem is leszoktak dudálni, csak azért, mert nem annyival akarok száguldani, mint ők. De van, amikor azt sem tudom mi a baja a kötsögnek :? Én a középső ujjamat szoktam mutatni nekik szívbaj nélkül :twisted:

Rec,
Drukkolok, h hamar meggyógyuljon Benkéd!!!! Rohadt kullancsok :evil: :evil: :evil: És én tutira felhívnám a dokit!

Macs,
Kitartás!!! Fogak miatt nem aludtatok vagy miért? Pohárból íváshoz gratula :D

Kisün,
Szupi, h már jobban van Dócid :D és milyen igazad van a tanulóvezetői téren, mindenki elfelejti, h ő is volt ilyen és szerintem azt is, h mit tanult akkor.

Leni,
Szuper, h elmúlt az ekcéma :D

Rylie,
Enyém mh is kifizető hely, úgyhogy én nem utállak :wink: :lol:

Deni,
Szuper, akkor majd egyeztetünk, h Nektek mikor lesz jó vmikor a jövőben :wink: A kenyérsütő pedig sajnos kuka :(

Kép Kép
curse

Zsan: jaj, elfelejtettem megköszönni, hogy megkérdezted az apósodat! SZóval köszi!!! Asszem azt fogom csinálni, amit Votiv javasolt, hogy azért nem egy napig fogok cumisüvegezni, hanem néhány etetés erejéig (amennyi tejet ki tudok fejni, ez kb. fél nap).

Kép
Kép
tinu

Ésés persze, hogy boldog 8.-at Adélnak! :D

Kép
Kép
tinu

Bálintnak füle érjen bokáig, boldog szülinapoooot!!!! :D
Kép

votiv 8)
votiv

Tinu,
Nagyon jók a képek :D nekem sajna nem sikerültek vmi jól, de azért a jobbakat beteszem. Örültem, h találkoztam veletek, annyira kedves csajszi vagy és hát Tündérkéd :D Csudaédes, kis érdeklődő, mosolygós lányzó, ahogy elnéztem nagyon teccett neki Adél :D :wink: És vki írta, h Johi jól kibabázta magát, na azért Tinut sem kellett félteni :wink:

Johi,
Nektek is nagyon örültem, h itt voltatok meg persze Mindenki másnak is :D Fannika annyira kedves csajszi, szófogadó, bár a zokni levétel :lol: És annyira szeret babázni, imádni fogja a tesót :wink:

Rec,
Akkor ezek szerint jól álcáztam a kupit? :mrgreen: És egyszer már tényleg kéne beszélni, úgy látszik soha sem jön össze :lol:
Benkéd pedig annyira hihetetlen nyugodt, kis csendeske és milyen jól eljátszik magába :D
A hajhúzogatást én sem bírtam volna :wink: :lol:

Nuk,
Réka is imádnivaló csaj, olyan jól elszórakoztatta magát a szőnyegen, mondta a magáét és hadonászott ezerrel :D És tényleg annyira hosszú a csajod, nem csodálom, h növi ki a ruhákat :wink: Gondolom estére teljesen megnyugodott. Ja és itt maradt a megabazi dinnye :lol:
Jó utat és jó pihenést!!! :)

Votiv,
Annyira örülök, h bevált a napközitek, tényleg rád fért :D És Isti egy zabálnivaló pasi :D Olyan figyelmes volt Adéllal is, figyelt a picikre és az a sok-sok puszi, amit kiosztott a csajoknak és, amit én kaptam mielőtt elmentetek, totál a szívembe lopta magát, szuper bátyója van Lilikének :wink:
Lilike pedig annyira kis nyugodt csajszi, figyelgetett és tudta, h ki a bátyó abban a nagy tömegben :D

Ildi,
Jobbulást Neked és drukkolok, h az új hely jobb legyen majd szeptembertől :)

Rídonli,
Második 2. fogacskához gratula :)

Lindi,
Gratula Bajni 2. fogacskájához és milyen szuper, h még mindig ennyi tejcit adsz le :D

Barbi,
Apától cicit kérni :lol:

Szrek,
Örülök, h bejött megint a süti, rád gondolva készítettem :wink: :lol: És szerintem Ábelből ügyvezető igazgató lesz, kis zsivány pasi :wink: :D

Neet, Zsanci, Tinu,
Köszi a hófordulós megemlékezetést :D

Leni,
Tényleg milyen rendes volt a doki :)

Macs,
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!!!!

Rylie,
Veled is olyan jó volt beszélgetni, jöhettek máskor is :wink: :D Végülis Kamilla olyan jól eljátszott egyedül. Kis balerina, olyan édesen lépked, igazi csaj :D

Kép Kép
curse

Adélnak: Kép

votiv 8)
votiv

BOLDOG SZÜLINAPOT BÁLINTNAK!!!!!! :D :D :D :D :D :D

és BOLDOG LILIKE NAPOT!!! :D :D

hajhúzásokért bocsi :oops: :)

citromos víz a gyerekeknek :shock:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Deni,
Boldog 2. szülinapot Bálintodnak!! :D

Leni,
és mi az összefüggés az 5ezres elengedése meg a bukás között? kicsit lassu vagyok ma (is) :?

Curse,
malomdomb :? pedig barátnömék is Árpádföldön vettek lakást, és az nekünk nagyon tetszett (malomdomb mellett asszem).

Zsan,
majd este, ha nem dölök ki hamar, megprobálok fotot tenni én is bucimrol :lol: komolyan, akkora már a feje, és egyre nehezebb cipelni.... :roll:

és nagyon király, éjjel ota megjavult az alvása is: fél 9-töl hajnal fél 4-ig egyhuzamban aludt :D aztán még fél 8-ig nézelödött mellettem 8) viszont most meg 3x szibtunk orrot B-nak, csak hogy ne unatkozzak :lol:

hiv a nagyobbik, megint kimarad csomo minden....

KépKép
fibi

Tinu, te épp olyan Tündér vagy, mint a csajod :D
örülök, hogy találkoztunk!

Curse, hát igen, arra a puszira majdnem féltékeny is lettem! :lol: ilyet én is csak ritka ünnepnapokon kapok :wink:

Leni, a "tündekenyér" a Bába-féle tejbomba!
akkor a recept mégegyszer:

1kg búza-árpa-zab keverékét (lehet kapni bioboltban már előre bekevert Pehelykeveréket is) durván összezúzzuk (én mozsárban szoktam), megpirítjuk, és ha már szépen jön az illata/pirul (nagyon kell figyelni, irtó könnyen odaéghet!), hozzáadunk 30dkg főtt rizst, 30 dkg mézet, 30dkg hideg vajat és 1 pohár vizet (ettől jó ragacsos lesz, lehet belőle kis Rafaello-méretű gombóckákat formálni).

Több hétig is eláll a hűtőben, napi 2-3 golyócska ajánlott (különben meghajthat). Én nagyon szeretem, mert ha nincs időm rendesen enni (márpedig ez gyakori), csak bekapkodok pár golyót, ami egy teljes étkezéssel is felér, és jó sok tejecskét csinál :)
Én a receptnek csak a fele adagját csinálom, és zárható műanyagdobozkában elrakom a hűtőbe, de ennyi alapanyagból is négy doboznyi készül, alig fér be :)

pöttyös halacskám ma már hozta a cipőjét, amikor mondtam neki reggel, hogy megyünk a napközibe :) ma épp kevesen vannak, így többet tudnak foglalkozni minden gyerekkel, ez is szuper.
Apjuk is nagyon büszke a nagy fiára, hogy ilyen szépen beilleszkedik, és mennyit fejlődik nap mint nap :)

Márti, hát én nem vagyok egy tökös csaj, nekem nem adták ki a gyereket éjjelre (még a másodikat se, idén áprilisban), sőt, a banya még azt se engedte, hogy túl sokáig nézzem, amikor érte mentem :(
Ha nyomatékosan kéred, hogy ne adjanak pótlást, akkor nem adnak.
Terhességi cukorban Kisün tud segíteni, ő diétázott, és nem volt semmi gond :)

Zsanci, szerintem is király a kép, annyira megmaradt bennem, és még tegnap este is eszembe jutott, milyen klassz három fiad van!!! nanu :)

votiv 8)
votiv

Votiv, Márti,
én sem vagyok tökös csaj, és mégis velem lehetett elsö éjjel is Ábel (miután este 8-kor szültem). akkor nem tudom, min mulik ez, csecsemösön is talán :roll: vagy látták, hogy saját lábon megyek ki az Ikeábol, és a szülésznö is megerösitette, hogy teljesen jol vagyok, el tudom látni a babát.... passz....
fibi

Fibi,
Igen, a malomdombnál több másik lakópark is van, azokat annyira nem ismerem. Nekem a malomdomb egy nagy csalódás volt.
Wow, gratula a hosszabb alváshoz, bár gondolom a 4 órás nézelődés kevésbé volt jó :?

Szrek,
Ugyan én lányom nem volt érintett (mivel nem sok hajjal rendelkezünk :lol: ) de szerintem nem kell elnézést kérni a hajhúzógatásért. Úgy sem lehet őket meggyőzni, h ne csinálják, majd kinővik ezt is :wink:
Recnek csak azért írtam, mert egyedül ez a dolog hozta ki a sodrából Benkét :D

Votiv,
:D :D :D

Kép Kép
curse

Curse,
jaaa, rosszul irtam :wink: fél 4-kor visszaaludt persze, 5 után szopizott mégegyszer, és aztán kicsit nézelödött, mialatt én még durmoltam egyet :P

lakopark: az igaz, hogy az nekem sem tetszett, hogy a kertrészen mindenki átmászhat :roll:
fibi

És akkor most jöjjön egy kis képarzenál, bocsi, de nem tudtam időnként választani :D
Kép Szrek és Ábel Kép Ábel Kép Rec és Benke Kép Benke Kép Johi és Fannika Kép Fannika Kép Nuk és Réka Kép Réka Kép Tinu és Tündérke Kép Tündérke

Kép Kép
curse

Fíbsz,
hú, lakóparkokat, építtetőket nagyon meg kell nézni, ez pl tényleg egy gáz társaság, akik ezt építették (természetesen cég már nincs meg csődeljárás stb ebben a házban már az otp árverez ill értékesíti a lakásokat - közben ugyanők már egy újat építenek de először nem kaptak hitelt a banktól, olyan hírük van....)
de egy másik közeli lakópark tök jó meg normálisak :D csak az meg ytong (így írják?) meg a tetőtér részen sok a betony
de a tapasztalat az h vmi gáz mindegyikkel van

:mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Kép Votiv és Liliróza Kép Liliróza
Aztán ez az egyik kedvenc képem, Liliróza ennyire felismerte a bátyót :D
Kép Liliróza és Isti
Aztán, amit még meséltem ilyen figyelmes volt Isti a picikkel :D Közösen vizsgálták be a játékokat Adéllal :D Kép
A pici csajok hason, imádom ezt a képet is
Kép Réka, Liliróza, Tündérke
Egy kisebb csoportkép :D
Kép
És végezetül, de nem utolsó sorban a szépséges balerina :D
Kép Kamilla

Kép Kép
curse

Curse,
tök jó képek! :D
és hát igen, leszokhatna már erről a hajhúzásosdiról de gondolom ez nem holnap lesz :mrgreen: :lol:
de erre is van állítólag vmi csepp esetleg kap vagy már az is elég ha én szedem és akkor nagyon jó hatással leszek rá :D ;)
házatok még mindig csúcs :D meg Macsék kecóját is nagyon bírom!!! :D

Kép

Kép

szrekuc

felhivtam az orvost. kb annyira hitte el, h lyme, mint en, h nem az..... mondtam az orvos-valtast is, erre nem mondott semmit...
en meg eleg nyomorultul erzem most magam...

raadasul B semmilyen formaban nem hajlando bevenni ezt a gyogyot... se rabeszeles, se uzlet, se "fenyegetozes", se vizben, se teaban, de meg fagyiban sem... sot meg azt is megprobaltam, h szopi kozben cseppentovel, de akkor inkabb nem szopik...... nemtom, mi lesz igy........ en mar lelkileg leserultem

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Curse,
rólad a beintést nehéz elhinni ;) :lol: nekem viszont mindig kijut agresszív állatokból és önkéntes igazságosztókból :roll: volt is rengeteg konfliktusom :? és persze jórészük kopasz sötétített (üveges) pasi :twisted:

Leni,
tök jó h elmúlt az ekcéma!!!! :D

Kép

Kép

szrekuc

Fibi,
Ó, így már más a dolog :wink:
Pont emiatt volt nekem is gondom a lakóparkkal, h ránézésből nem látok sok különbséget egy lakótelep és a malomdomb között :?

Szrek,
Csődeljárásos cég az, aki a malomdombot építette?

Csajom húzza a lóbőrt, szerintem most piheni ki a tegnapot és én még mindig nem raktam rendet :oops: :lol:

na, de most télleg neki állok a glancolásnak :lol:

Kép Kép
curse

Rec,
mi az hogy nem hoszi el az orvos, hogy lyme??????? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :x :x
nurofennek van az az injekció-szerű alkalmatossága amivel bele lehet nyomni a gyerek szájába az antibiót, Rylie-nál láttam, hogy tök jól müxik (mi nem használtunk még ilyet de pl Ábel is kiöntötte egyszer majdnem az össze antibióját :( mert sehogyse volt hajlandó bevenni)
meg biztos Lindi is tud vmi trükköt

talán a szájbafecskendezés nem túl barátságos de most muszáj és utána biztos meg fogja szokni meg megérteni (én tuti úgy fogom ha kell legközelebb antibio és fájdalom- meg lázcsillapítónak is nurofent vettünk csak még nem használtam)

drukkolok! ++++++++++++ mindkettőtöknek! :)

Kép

Kép

szrekuc

Curse,
nem, bocs, félreérthető voltam, az a cég az, ahol mi lakunk; most talán vmi lőrinc-bau néven futnak de hogy előtte mi volt már nem tudom
a malomdomb nem elephant house vagy mi a bánat?

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
ezt én sem értettem: melyik a csödeljárásos cég, amelyikben Ti laktok? vagy a malomdomB?

Curse,
de jo képek :D

Rec,
szerintem ha Lakos vérprofi, és tuti hogy lyme, akkor a dokitokkal ne foglalkozz! tényleg ott kell hagyni, és jol tetted, hogy megmondtad neki!!!
az meg érdekes, és talán nem véletlen, hogy B nem akarja bevenni a gyogyot..... nincs rá más "gyogyszer", gyogymod? :?
fibi

én gyerekem nem alszik :roll: és a reggeli sétát sem hevertem még ki :roll: :lol: :shock:

és tök mésként viselkedik velem mint apjával - pl apjának szót fogad, enekm emg nem :mrgreen: :lol: na jó ez így nem igaz de az talán igen h neki fele annyit se rinyál, mint nekem - igaz fele annyit se bújik hozzá ;) :D :D

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
ja, oké :wink:
ugy tudom, az elephant az épittetö (több társasházat is felhuznak), és malomdomb meg a lakopark neve. vagy forditva :lol:
fibi

Sziasztok!

Tök jók a képek, minden babóca aranyos :)

Recca! Sajna nincs tippem, hogy lehetne cselesen beadni a gyogyót Benkének. Grétim 4 hónapig szedte az antibigyót, 6 hetente más ízűt, napi 3x, és ha rajta múlna még mindig enné, ő ilyen kis mazohista, mindent szeret. És nem kellett hozzá semmi hókuszpók, tudta, hogy gyógyszer és ette. De nálunk minden nap vitaminevéssel kezdődik, és olyan rafkós, hogy ha nem egyszerre megyünk le az emeletről, akkor tőlem is kér meg az apjától is, és ha egy mondjuk elfogyott, akkor egész nap azt hajtogatja, ugyanis számontartja: C vitamin, kicc (kids), popolisz (propolisz), zőcségtabletta (zöldségtabletta), mépempő (méhpempő) :D

Ja, és a lándzsás útifüvet is imádja, régebben csak "tutifűnek" hívta :D

Szerdán megyünk mi is a Lakoshoz ...

Deni! Bálintnak boldog szülinapot :D

KépKép
KépKép
lindicita

Fíbsz,
a mienk a kaki, bocs, kicsit hirtelen felibdulásból szoktam gépelni :mrgreen:
hogy érted azt, hogy nem véletlen, hogy nem akarja az antibiót bevenni? nemértem....

Neet,
kitartás a vezetéshez!!!!! és ha egyedül fogsz, tökre meg fog jönni a bátorságod ( még jobban ;) ) mert akkor (általában) minden úgy történik ahogy te akarod :D :D

Kép

Kép

szrekuc

Nu, akkor minden Lyme-osnak, meg Lyme gyanúsnak, meg antibigyósnak ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Recca,
és ha Benkének szalonába csomiznád? Tudom, hogy hülyé hangzik, de úgy emlékszem, az nagy kedvenc..... és persze úgy, hogy ne lássa.
Esetleg ha úgy csinálnál, mintha te is ennéd? Igaz, nem gyógyszerekkel,de az ismeretlen új kajákkal nálunk ez a módszer bevált. Amit én megeszem, azt ő is, sőt, az kell

Szrek,
az én gyerekem sem alszik... :( olyan félig-álmos félig-nem, elbeszélget csendesen ot mellettem babanyelven, egy kaszakővel a kezében és mondogatja, hogy hoppá, meg csüccs, meg csacsi, meg bumm... és időnként egy nagy cuppanósat helyez el az arcomon... és néha megrázza a fejét és csendes, bocsánatkérős-éneklős hangon mondja, hogy NEM.. :mrgreen:
macskanyu

Recca :) Hát akkor kolbászba oltva add :wink: Feltétlenül kajába kerverném, s ha nem megy, akkor drasztikusan. Bár nem gyerekbarát megoldás, de ha egyszer az élet múlik rajta, akkor bizony én is akár le is nyomnám a torkán - nem tudok okosabbat :( Esetleg egy fecskendővel bespriccelni a szájába - a nurofenes bigyó is az tulképp, csak nagyobb rajta a luk. Milyen antibigyó egyébként?

indianyo

Anno mi is néztük a Malomdombot, de sok minden nem tetszett, főleg, mikor a 30nm kertről kiderült, hogy egy rézsű....a kinti parkoló meg + 1 800 000 huf, értsd: csak annyi, hogy a házak mellett, egy betonyon felfestett 2 csík közé beállhatsz, :?

Fibi,
viszont, most Fótligeten építenek nálunk sorházi lakást, amihez pici kert is van és egy társasházat is. Érdekes lehet.. A sorházat nem látom ugyan a honlapon, de ha érdekel,akkor megkérdezem az értékesítő telefonját, illetve a honlapon lévő Alíz(nagon rendes csajszi), segíteni fog, ez tuti!
macskanyu

és Fülöpöt is meg lehet lesni Fótliget honlapján, ő lett a játszóteres képek "címlaplánya" :mrgreen:
macskanyu

Deni!
Bálintodnak nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!!!!!!!!

Jujj, de irigy vagyok a talira! :D Szuper lehetett, minden mama és baba nagyon szép! :D

BArbi!
Remélem, Engem is szopipárti hasonanyukaként tartasz számon. :wink: Hogy mióta is szoptatok??? Hmmmmmmm………… Bazsi vonalzója megmondja. És ő még mindig cicin alszik el napközben, de este már egy éve nem! Bár engem egy kicsit zavar, hogy szoptatnom kell, ez szerintem hormonális dolog lehet, de tök jó, mert amióta megvan Pannus, minden nap el tudtam altatni, és enélkül tuti begolyóztam volna már! Szóval, szerintem Angi még pici, nem gond, ha cicin alszik el, örülj neki, hogy egyáltalán alszik napközben! (ugye Móni??? :wink: )
JA, nem is írtam, de mostanában B azzal zaklat, hogy jön, és sírós hangon elkezd nyavajogni, hogy „szopózik a Bazsika, szopózik a Szalkai Balázs” :lol: .

Deni!
Én a sima kengurut 3 hós kortól használtam mindkét gyereknél, de csak rövid időkre. Mondjuk fél óra max! Szerintem attól semmi baja nem lesz! (pl amíg elmentünk a játszótérrre, de ott már kivettem, és beletettem a kocsiba, aztán hazafelé újra betettem)

Leni!
Egyik barátnőm kisfia két éves, még mindig szopizik, és csak bimbóvédővel! És mindig volt elég teje, sőt! Bár szerintem lehet, hogy emiatt csomósodott be többször a cicije! :? Vigyázz a cicidre :D

(Lehet, nem szívesen vesztek tőlem szopis tanácsokat, mert hogy én mindig azért sírok, hogy de szar, hogy szoptatnom kell :oops: , de nekem is sok nehézség árán sikerült a szoptatás. Mi is bimbóvédővel kezdtünk, 2 hónapig sírva szoptattam, annyira fájt, sokat paráztam, csak egyik mellből, hogy érezzem, hogy keményedik a mellem, és akkor biztos sok lesz benne :roll: . Most, Pannusnál értettem meg, hogy tényleg szoptatás alatt termelődik a tej! Én szerintem nem tudnék fejni! 1 hónapja próbáltam, már lila volt a mellem :shock: , de csak 40 mili jött le ( el kellett mennem itthonról). A tejleadóreflex a lényeg, ami nálam csak az öszzebújáskor-szoptatáskor indul be. (bár Ancsi mesélte, hogy neki a mellszívó is beindította) Én tuti nem fejnék, hanem inkább oda-vissza pakolnám a gyereket egyik mellemről a másikra, egy szoptatás alatt akár 3-4-szer is váltanék, és attól szaporodna a tej (B-nél bevált). Van, hogy teljesen kiürült mellben is beindul újra :shock: , tök hihetetlen, de így van. Persze nem vagyok képben, mostanában nem tudtam olvasni, ne vegyétek okoskodásnak amit írok, még véletlenül sem szeretnék senkit sem megbántani, tényleg csak segítségből írtam le, hátha valakinek tényleg segít! )Na ezt elküldöm…..

Kép
Kép
zuzmo1

Curse: szerintem tök jók a képek, jobbak, mint az enyémek. Pedig eddig azt hittem, hogy jó gépünk van. :o Nem tudnád felrakni valahova a netre, hogy le lehessen tölteni eredeti nagyságban?

Recca: én 5 éves koromban fruttiba csomagoltam az öcsémnek a gyógyszert, hogy megegye. :lol: De tényleg, a szalonna, meg a kolbász sem rossz ötlet. Meg nekem is eszembe jutott, hogy esetleg másik gyógyszer?
És miért te érzed magad szarul, mert a doki nem hiszi el, hogy lyme? :shock: Fura is lett volna, ha beismeri, hogy hibázott... Szerintem akkor nem is lenne orvosból.

Zuz: nekem se indítja be a tejleadót a mellszívó. Csak nagyon-nagyon ritkán, ezért tudom, hogy egyáltalán mi az. Olyankor dől a mellemből a tej. Tök fura. De normál esetben muszáj megvárnom, hogy tényleg megteljen a mellem, mert különben nem tudok mellszívni, pedig néha kell. De tök jó, hogy leírtad! Én mondjuk nem szeretném 2 éves koráig szoptatni Tündit, mert nekem nagyon furi, de aztán tökre lehet, hogy észre sem veszem és ugyanezekkel a problémákkal fogok küszködni én is. :lol:

Kép
Kép
tinu

Recca!
Én is úgy adtam be a gyógyszert, ahogy itt a többiek írják, én torkon lövésnek hívom :oops: :roll: Leteper a földre, és a torkába spriccelem, ha másként nem megy. Szerencsére régen kellett ehhez folyamodnom. Egyébként szerintem lehet, hogy megszereti, és csak az elején kell keménykedni. Még az jutott eszembe, hogy van olyan dolog, amit szeret, de nem ehet, és ő ezt tudja? Pl csoki. Mert akkor azt kell neki mondani, hogy ez hű de finom csoki :oops:

Szrek, Fibi!
Nem ez az elefhant építtető építette Votivék házát? Mert ő nagyon sokat panaszkodik a lakásra!

MAcs!
Jövő héten szerdán nem jársz véletlenük a kórháznál? Múlt héten is ott voltam, Vica látta is B-t a játszótéren :lol:, mondta, hogy Téged vár , és jövő héten is kell mennem, összefuthatnánk!
zuzmo1

REcca: én úgy adtam be az antibigyeszt, ahogy már Szrek is írta: Nurofen-es adagolós fecskendő szerűségbe felszív, ded szájába dug és ha szerencsém volt magától kiszipkázta, ha nem akkor sajnos én bíz lefogtam-szája kifeszít és nyelve mögé fecskend a cucc. Ez igy gázul hangzik, de orvosság ügyében nálam nincs pardon, főleg pl egy magas láz esetén, és erre asszem hamar rájött a jány, hogy ezzel nem cicózik anya és igy szépen inkább magától vette be...

BÁLINT BOLDOG 2. SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Curse: köszönjük a vendéglátást! Jó volt látni mindenkit, kár, hogy a a társaság nagy része elpályázott mire mi megjöttünk :roll: de nem akartam egy hisztis csajókát magammal vinni, inkább hagytam aludni...
JA és a túrós pity recipét komolyan kérem ám,mert nekem az nagoyn ízlett ;)

Zuz: szopókázik SZ.B :lol: bár ha az utcán kiabálja ezt akkor az elég égő lehet, nem? :oops: :lol:

Szopi: sajnos nálunk is már rég nyammogás van a cicin, amit nem annyira szeretek. Úgy érzem magam mint egy óriás nagy cumi :? Egy-két slukk után tutti nem jön több és akkor jön a nyammogás...de ha elveszem akkor meg cicike cicike könyörgés + pityergés -na ezeknek én nem tudok ellenállni :roll:

Lakópark: az egyik barátunk lakik a Szent István lakóparkban ami a Dózsa&Thököly kereszteződésben van! Na attól az építettőtől se kell lakás venni :evil: sorolhatnám a hibákat...szerencsétlenek meg szívnak, mert persze nem javítanak meg nekik semmit se :x

Rylie
rylie

Ja, annyit akartam még írni, hogy az én gyerekem egy idő után már nem hajlandó szopni, ha nincs megfelelő mennyiség a mellemben. Vagy lehet, hogy csak a bimbóvédő miatt nehezebb neki, vagy nekem nehezebb a tejleadót beindítani, nem tudom, mindenesetre a "üres" mellre való pakolászás nálunk nem műxik. És így nem is szokta kiszippantani az "összes" tejet sem. Ez biztos nem tesz jót a tejtermelésemnek, de szerencsére eddig még nem apadtam el. Talán már nem is fogok. De legközelebb mindenképpen hajtani fogok, hogy ne kelljen bimbóvédőt használnom.

Kép
Kép
tinu

Zuzi,
hétfő megyek vala nst-re, fél 10re, ha akkortájt is ott vagytok, akkor semmi akadálya a talinak :) csak sajna már messze lakunk, meg nagy pocakkal nem olyan élvezet 60 km-eket levezetni(oda-vissza értendő), így mostanában nem nagyon jutunk el egyéb talikra. De az nst-t ugye muszáj... :)

ha meg szopi, szerintem semmi gáz azzal ,hogy szeretnél már végre szopimentes életet, legalább is időnként. Emlékszem, mikor Bogárka anno írta, hogy szeretné már visszakapni a testét... Nekem szerencsém volt, hogy Füles különösebb hisztik nélkül, simán leszokott a ciciről 9 hósan, de én is azért propagáltam, mert nekem így volt jó. Nem tudom, hogy alakult volna, ha Füles ragaszkodik a szopihoz..
mindenesetre csodálom és elismerem a kitartásodat, mint anno Ancsit is, aki fejt, ameddig bírt Lencsinek...
Na ettől jó anya valaki szerintem..
macskanyu

Zuzi,
abszolut egyetértek szopi témában Veled! :) nálam is a gyerekek tudják igazán beinditani a reflexet, és a géppel csak nagyon kevés jött mindig...
De-de! Votivék lakoparkját is ök épitették, emléxem, hogy mesélte anno, és ö is panaszkodott rájuk.
És akartam még töled kérdezni: a ti kis kertetek le van keritve? :)

Macs,
köszi, aranyos vagy, de ugy döntöttünk, hogy budára v. buda közeli részre mennénk. ha valaha valaki megveszi eztet itt..... bár mostanában többen is besétáltak az utcárol, hogy látták a táblát, és érdekli öket.....

Szrek,
ugy értettem, hogy nem véletlen, hogy a gyerekek ösztönösen érzik vagy tudják, mi a jo nekik, és lehet h ezért az ellenállás az antibigyoval szemben. de jelen esetben ez lehet h baromság, mert most fontos lenne..... nem tudom, csak hangosan gondolkozom... :?
fibi

Fibi!
Igen, le van kerítve, csak a miénk a kert :D
tök jó, hogy érdeklődnek :D

Macs!
ó......köszi :oops: :D
Hétfő sajna nem jó :( Még hány nst-re mész? :wink:

Rylie!
Szerencsére csak itthon adja elő a magánszámát :lol:

egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy egy éves kor körül le lehetett volna szoktatni B-t a szopiról, csak akkor még én nem tudtam volna lemondani róla+ nem nagyon akart inni, és pont nyár volt, féltem, hogy kiszárad. De akkor még nem volt ez a nagy lelki kötődése hozzá. Ezt is csak azért írom, hogy ha valaki nem akarja 18 éves koráig szoptatni a dedet....... 8)

Zsanci!
elolvastam :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
zuzmo1

Sziasztok!

Bocs, de megint nem nagyon tudok most olvasni! Fáj a szemem ettől a monitortól, így csak átfutottam, amit írtatok!

Recca!

Köszönöm a mélt! Válaszolok mindjárt! :)
Ha sehogy nem megy az antibigyó beadás, esetleg egy kis csokival zsarolva lehet, hogy menne, nem? Ha beveszi, akkor utána jár egy kocka csoki vagy szőlőcukor vagy amit szeret! Hmmm?
Vagy joghurtba téve, úgy hogy ne vegye észre! Feltéve, hogy a tejtermék nem befolyásolja a felszívódást!

Kérdeztétek, mit mondott a pszichológus...
Azt mondta, hogy a délutáni alvásprobléma (hogy nem akar aludni Timi), főként abból fakad, hogy ebben a korban a gyerekek félnek az elválástól. Nem tudják, mi történik az alatt az idő alatt, amíg Ők alszanak, hogy hol vannak addig a szüleik. Meg Timinél szerintem már az állandó erőszakolás is belejátszik (bölcsiben fenyegetik, hogy átviszik a kicsikhez, ha nem fekszik le, 2 és fél órán át ott kell feküdnie szegénynek stb.). Azt mondta, hogy az a lényeg, hogy a délutáni fél óra fekve pihenés meglegyen. Nem kell aludnia, csak pihenjen kicsit a szervezete. (Hát, megmondom Timinél ezt se könnyű kivitelezni, gyakorlatilag 20 másodpercig nem tud egy helyzetben megmaradni :D )
Az esti nyugtalan alvás (dobálja magát, kiabál, sír álmában) meg a bölcsőde miatt van valószínűleg.
Az, hogy a bölcsibe nem akar menni egyszerűen azért lehet, mert rájött, hogy ez mégsem olyan jó móka, hogy akkor is mennie kell, ha nem akar. De szerintem azért érték Őt ott negatív élmények is (mesél dolgokat, pl. Kata megütötte stb.).
Rákérdeztem még az ujjszopásra!
Timinek sajnos egyfolytában a szájában van az ujja, éjjel is. Azt mondta, hogy mivel az ujjszopás egy pótlék, pótcselekvés, ezért nincs értelme rászólni, hogy vegye ki az ujját a szájából. Inkább át kell vinni a cselekvést egy tárgyra. Elmenni mondjuk együtt venni egy "csucsuja babát" és megtervezni, hogy hol fog aludni mellette az ágyban, megbeszélni mi lesz a neve, elmondani neki, hogy a bölcsiben a baba fog vigyázni rá és ha szopni akarja az ujját, akkor inkább a babára terelni a figyelmet (babusgassa, bujjon oda hozzá stb.)
Ezt próbálgatjuk, de igazából nem nagyon látom, hogy működne a dolog egyelőre.
Szóval meglátjuk, hogy most ez alatt az 5-6 hét alatt változik-e a helyzet Timinél és nyugodtabb lesz-e és nyugodtabban alszik-e majd a bölcsi szünetben. De azthiszem beszélnem kell majd a gondozónőkkel egy kicsit, mert az is valamit jelez, hogy itthon teljesen szobatiszta Timi a bölcsiben viszont egyáltalán nem szól és kell a pelenka. Szerintem ez nagyrészt a gondozónők hozzáállásán múlik.

Majd még jövök, csak ne írjatok ilyen sokat! :D

ILdi
ildi76

Fíbsz,
nemtom, talán ez nem olyan betegség, amit lehetne másképp is kezelni - talán télleg más ízű antibigyóval? ösztön meg néha olyan csalóka, én azon lepődtem meg, hogy pl tavaly nem ivott Ábel szinte sose semmit, tökre kellett erőltetni - pedig ez is kéne, hogy ösztönös legyen, nem? :roll: meg a mai világban az ösztöneink jócskán meg lehetnek kavarodva.... :)
de az is igaz, hogy csomószor feleslegesen írja fel a dolki az antibigyót és akkor meg az a jó, ha nem eszi a gyerök - de sztem lyme most nem ez az eset :?

érdeklődés rulez ;) :D egyszer úgyis szembejöna TI házatok, és minden menni fog, mint a karikacsapás!!!! :D

Kép

Kép

szrekuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?