A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

és akkor a Zsancinak beigért, egyben a mai kedvenc kép:

Kép hmm
fibi

Ági!

Hát, senkit nem riasztanék el a dokinődtől, meg, ha Te már nem az elsőt szülöd nála, biztos jól ismered és meg is vagy vele elégedve, de az én barátnőm kis híján ráment arra a babájával együtt, hogy nála szült! 1 év is eltelt, mire feldolgozta az egészet! De persze az orvos is ember, mindenki hibázhat, csak az ő esetükben túl nagy ehhez a felelősség, amit a kezükben tartanak! Én mindenesetre messziről kerülöm, nálam emberileg csúnyán megbukott! Bocs, de ez most így kijött belőlem, nem akarom én senkinek ócsárolni az orvosát, hiszen, ha nem bíznál benne, nem nála szülnél!
Egyébként hasonló cipőben járunk, az én dokim is a MÁV-ból került át előszőr a Rókusba, aztán talán május óta ő is a Szent Imrében dolgozik, egyébként nagyon jóban van a doktornőddel, és nagyon meg is döbbent azon, amit a barátnőmmel csinált.
Nekem a két nagyobb gyerkőcöm született a MÁV-ban, de nagyon úgy tűnik a lányok válaszai alapján, hogy a Szent Imrében sokkal jobb helyünk lesz!

Márti
borossné becz márta

Fíbsz,
nagyon-nagyon szép ez a kép :) :D

Neet,
csajod szövegei :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Zsanci
Ennek örülök, hogy nem lehet bejönni mert így legalább lehet nyugodtan szoptatni meg fejni.

Márti
Neked ki az orvosod?
Sajnálom a barátnődet bár nem tudom, hogy mi történt vele. Az a baj, ha választunk magunknak egy orvost akkor sajnos nem tudjuk az egész élettörténetét. Különben én kb. 15 éve ismerem a Piroskát. És a barátnőd és a baba teljesen jól van, nem történt velük semmi maradandó? Ez mikor volt?

Gödibarbi
Köszi neked is, hogy válaszoltál.

Ági
petra2

Bocs, rossz néven jelentkeztem be.
petra2=ági2

Kép
[/url]
ági2

Ági!
Hosszú történet, majd holnap leírom, és tényleg nem akarlak elbizonytalanítani!
Az én orvosom H. Lehel, uh.-okat is csinált a MÁV-ban, lehet, hogy ismered, 2006. végéig dolgozott ott!

Márti
borossné becz márta

Szia Ági!

Most látom, tegnap rosszul írtam, a dokim 2004. végéig dolgozott a MÁV-ban.
Szóval a barátnőm az én dokimnál szült volna 2004. júniusában, de kicsit túlhordta a babát, a dokimnak meg Angliába kellett utaznia 3 napra, hogy helyettesítse a prof.-ot egy konferencián (nagyon nehezen hagyta itt, de muszáj volt mennie). Arra az esetre, ha ha közben megindulna a szülés, rábízta a barátnőmet Piroskára, akihez el is ment ctg-re+ vizsgálatra (a magánrendelőjébe, pénzért). Megvizsgálta, azt mondta, ez a baba simán megvárja, hogy az orvos visszajöjjön, csak az kerülte el a figyelmét, hogy már akkor szivárgott a magzatvíz.
A barátnőm hazament, érzett némi folydogálást, estére már egy kis fájásfélét is, éjjel bementek a kórházba, a szerencséje az volt, hogy ifj. Kelemen volt az ügyeletes doki, ő nagyon odafigyelt rá. Hamar kideült a felvételnél, hogy a barátnőm toxémiás, az egekbe szökött a vérnyomása + fehérje a vizeletben, gyorsan felhívták ezzel a hírrel otthon Piroskát, aki úgy éjfél körül azt mondta, indul. Ezek után várták, sokáig hiába. Az ügyeletes doki nagyon korrekt volt, vigyázott a barátnőmre, gyakran vizsgálta stb. Közben egy másik orvos is megállapította a toxémiát, doktornő sehol!
A barátnőm egyre rosszabbul lett, hányni kezdett, majd eszméletvesztés-közeli állapotba került (ez van a zárójelentésében), végül, talán 4-5h körül sikerült a dokinőnek megérkeznie. Erőszakoskodott, hogy nem kell itt császár, meg lehet szülni ezt a babát, majd csesztetni kezdte a barátnőmet, hogy nyomjon már!
Hát, szegény már alig volt magánál, többször próbálkozott, eközben a doktornő hol kiment, hol be a szülőszobára, végül valahogy kinyomták a barátnőmből a gyereket, aztán még büszke is volt magára, hogy nem császározta meg!
A barátnőm ezek után nem volt hajlandó hálapénzt adni Piroskának, bár a dokimmal előre megbeszélték, hogy a nekiszánt pénzt Piroska kapja, ha nála szül! Ment is aztán a dokinő panaszkodni az orvosomhoz, hogy a szülés után "nem sikerült találkoznia" a barátnőmmel, fel volt háborodva!
Maradandó károsodás nem érte egyiküket sem, bár a kislány kicsit oxigénhiányos lett, aminek még lehetnek ki nem derült következményei, mindenesetre alvászavaros lett, hogy ezért-e azt senki nem fogja már tudni bizonyítani, de ma már 3 éves és még mindig nem tudja átaludni az éjszakát és elég nyugtalan csecsemő volt.
A barátnőm zárójelentésére meg "elfelejtették" ráírni, hogy toxémiás lett, nem csoda, mert hát császározni kellett volna! Pedig 2 orvos állapította meg a toxémiát, egymástól függetlenül.
A barátnőm sokáig azt mondta, nem akar többször szülni. Nehezen élte meg, hogy veszélybe került mindkettőjük élete és a doktornő nem volt sehol. Állítólag elaludt! Persze túl van terhelve, 1000 kismamája van annak ellenére, hogy finoman szólva nem a legolcsóbb orvosok közé tartozik, de egyébként nyilván jó orvos lehet, ha ennyien bíznak benne!
Tudom, hogy minden orvossal kapcsolatban vannak rossz élmények, az enyémmel sincs mindenki megelégedve. Nyilván az alapján döntünk, hogy a következő alkalommal is beletesszük-e az életünket a kezébe, hogy velünk hogyan bánt, hogy mi megbízunk-e benne! Nyilván Neked semmi okod a váltásra, 15 év hosszú idő, veled és még sok100 kismamával biztos nagyon korrekt volt, és csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit. Én viszont remélem, elkerülöm a Szent Imrében, mert túl mélyen érint, ami a barátnőmmel történt.

Márti
borossné becz márta

Márta! Ebben a topikban az a szeretnivaló, hogy csupa kedves, értelmes ember ír és igen ritkán - akkor is csak kérésre és visszafogottan - mond rosszat orvosokról. Remélem, ez így is marad ezután is. Persze, a személyes tapasztalat nagyon fontos, de nem lehet a cél az, hogy elriasszuk a kismamákat. Remélem, megérted.

Rídonli :) Gyöngyös mellett nyaralunk vasárnapig. Felújításról nem tudok, nem telefonáltam haza.

indianyo

Boldog Jenőnapot minden kedves topiklakónak :mrgreen:

Indike,
EGY doki azér' van, akiről még jót nem hallottunk... :wink:
egyebekben egyetértek veled!
És neked is akartam írni már tegnap, hogy ha nyugalomra, pihire vágysz, bármikor jöhettek, egész napra, Mirka születése előtt és utána is bátran. Nem kell ám az egész napot velem tölteni, nyugodtan játszózhattok, napozhattok pancsolhattok, bármit, ami kis nyugi és pihi nektek. Tilások itt sincsenek, csak egy:nem közlekedünk a sziklakerten keresztül, már csak babavédelmi okokból sem. (marha nagyot lehet esni a görgős sziklákon).

Leni,
de örülök, hogy tudtál rni egy kicsit magatokról...Ignácodnak és nektek is kívánok mielőbbi sírásmentes, pihentető, mosolyteli napot!!!!

Szrekem,
kicsiny Élienem remekül van, tisztára Törekvés SC., mert nem adja fel a terveit, miszerint:

1., Ő igenis az oldalamon keresztül, saját erőből jön a világra, mint tojásból a csirke; hülye aki elszalasztaná ezt a remek lehetőséget ahelyett a szűk lyuk helyett, ahol amúgy kellene...

2., a lengőbordám nagy kedvenc, szó sem lehet róla, hogy otthagyjuk, tehát jönnie KELL, igyekszik is letörni..

3., mindentől függetlenül roppant vicces dolog, ha egy Pocakbaba faltörő kost játszik, fejjel lefelé, a medencenyíláson, remek fájásokat is lehet így generálni, ami úgy tűnik, szintén szórakoztató
(megjegyzem, én inkább beszélgetnék Zuzu Petals-al...)

4., a "dugd ki a könyököd" és a "dugd ki a térded" játék, szintúgy mulatságos, különösen, ha anya is beszáll és igyekszik visszatolni

5., nővérkéjével együtt imádják a "rúgd a tesót ahol éred" játék, a legjobb, mikor a Nővérkéje nekidől a pocaknak, ilyenkor kell belűlről, teljes erőből seggbe rúgni őtet

Szerintem ezekből a jelekből ékesen kitűnik, milyen dús és érdekes progikat tartogat nekem, miután megszületett... aki ilyen szűk helyen, így feltalálja magát?!!!

újaknak üdv :) mindenkinek szép szülést és szép emlékeket kívánok. Ne parázzatok semmitől! ez itt egy remek kórház, ahol a természetességre helyezik a hangsúlyt és ha nincs gond, békén hagynak. Vannak, akik panaszkodnak, hogy rájuk sem köpik senki, a szülés után: nos, kérdezni, kérni kell! elutasítani, hessegetni nem nagyon szoktak, de egy zsúfolt kórházban, nm mindig van lehetőség arra, hogy mindenkivel egyénileg foglalkozzanak.. sajnos ez a helyzet. Ha baj van, ha elakadtok, lehet kérdezni, a szülésznők tuti segítenek (és nem csak a saját!)
Másik: a dokik is emberek, nekik is vannak rossz szüléseik, rossz napjaik, kevésbé humánus megnyilvánulásaik. Nem csak itt, bárhol. Ez nem öröm, nem kívánatos és végképp nem mentség, de ezt is tudomásul kell venni. Nincs olyan kórház és nincs olyan doki, ahol és akinek minden szülése egy álom, minden baba frankó és mindenki mosolyog... soha, senkinek nem kívánok ilyen helyzetet, de benne van a pakliban, tudomásul köll venni !!!
Csak az én véleményem, de az az igazán rosz doki, akiről elvétve, vagy nem hallani jót! Ez az igazi kerülendő!!!

na most megest észt osztottam...vazzz...

:( :( lőjetek le!!!!

szép napot mindenkinek!

csók

Macsek
macskanyu

Barbi,

naaaaagy gratula Angi első mondatához!! :D :D
macskanyu

Márta :) Na mire írtam, már te le is írtad azt a szomorú történetet. Sajnálom, hogy így alakult. De tényleg az az igazság, hogy a doktor ember és bizony vannak rossz pillanatai/napjai. Nekem si voltak szomorú/rossz tapasztalataim, de ettől még nem mondanám egy kismamának se, hogy ne szüljön itt, ne járjon azokhoz az orvoskhoz, akikhez én jártam. Mert egyéni sors is közbejátszik.

És hát ez egy jó hely itt:)

Macsinkóm :) Jövünk!! Jövő hétre irányozzál elő pénteket kivéve. Például az NST ideje alatt megfuttathatnánk Fülest a játszón, hátha jár arra még valaki :)
Ja, és az Egy doktornak két fanja is van a saját topikjában, pont tegnap olvastam tátott szájjal :mrgreen: Jó ez így :)

indianyo

Macs,
:mrgreen: üdv a Törekvés S.C-dnek - már nem sokáig lesztek egyben és utána mér semmi nem fogja megakadályozni a gaztettekben ;) :lol: :lol: nagyon édes!!!!! :D
nem-kedvenc dokira pedig ugye Leni egy jó példa, hogy neki meg van néha jó napja :mrgreen: :roll: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Indike,
jelen pillanatban úgy föst, hogy Pocakékhoz adom be a kölket délelőttre, így legalább még el tudok néhány dolgot intézni, az nst-n kívül is. Ha a következő nst-re is fennáll az ajánlat, akkor élek vele.

Olyan kedvesek vagytokés annyian felajánlották, hogy segítenek vigyázni nst-alatt! Teljesen meg vagyok hatva és nagyon jól esik... :)
Mindenkinek köszönöm!!!!! :D :D :D :D
macskanyu

Boldog szülinapot Bálint!!! :D :D

Recca,
csatlakozom a szadista anyákhoz :D ha nem megy másképp a gyógyszer akkor fecsivel a torkába az ebadtának! :D lényeg, hogy gyógyuljon mielőbb

Fibi,
gyors lélekbelédöntés: Nagymamám (83 :) ) úgy döntött eladja a házát (Pesterzsébet - annak is a szutyok része) és lakásba költözik. Nagyon régi ház, nagyon régi és aprócska udvar, szájába néző szomszéd stb...nem ideális ez a lényeg. Hát mondom ezt sosem adja el! És láss csodát 2! hónap alatt elment, tegnap írták alá a szerződést. Fel a fejjel :)

Indi,
Igen 15 fő 2-4 éves korosztály :)

Cukrosvizet én gyerekem is kapott, kellett is neki mert úgy remegett mint a nyárfalevél, leesett a cukra - mert éhes volt :wink:

És azt mondja nekem: anyaanyaanya!! :D :D :D :D

Kép
akata

Barbi,
látom tiéd is megszólított! micsoda egy öröm ez, rögtön könnybelábadt a szemem :)
ha nem tápi, akkor tej? Ákos is már rendes bio tejet iszik?

És az összes kép nagyon szép, jó hogy feltettétek! DE a nagy kedvencem most a te képed Fibi!

Kép
akata

Kata :) na így már értem, hogy elő kell jegyezni a dedet :wink:

MAcs :) Na ez mégjobb, így legalább a kedves-kedves nagyokkal játszik egy kicsit Füli! Csak nem szabadságon vana Pocak család? Mert akkor végre őket si akrom látni! na írok is egyet nekik
A jövő heti látogataás azért még áll, tehét kedd-szerda-csütörtök közüli napot válassz és jövünk :)

Votivék gurulós széke a legkedvencebb kedvenc nálunk is, olyanra vágyom nagyon!

indianyo

Indianyó!

Nem is akartam senkit elriasztani, de azt hiszem ezt le is írtam!
Csak azért írtam le, mert Ági kérte, de igazad van, talán privátba kellett volna! Bocsánat!
Azért remélem nem haragszotok nagyon rám, igyekszem csupa szépet és jót írni, de mégsm viselkedhetünk úgy, mintha a világ csupa rózsaszín lenne!
De én is optimista alkat vagyok, és tényleg jobb szívmelengető dolgokat olvasni!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Angi, Akata! Gratula az "anyázáshoz" :D

MÁV-os Piroskáról a barátnőmnek sem voltak túl pozitív tapasztalatai :(

Macs! Szép kilátások :D Reméljük itt kinn kicsit lenyugszik a lánykád :)

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!!!!!!!

Van egy percem Tegnap hazajottunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:
Hat nem semmi intenzitasu az elso par nap......
Jol vagyunk,majd jovok meselni,mindenrol!!!!!!Koszonom a drukkokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon jol esett,hoyg gondoltatok rank,nem volt egyszeru az a par nap,amit elotte bent kellett tolteni..marmint lelkileg.De ezt sokan ateltetek,tudjatok mirol beszelek....
De most mar nem is emlekszem ra :lol:

Egyelore hoztam egy tegnapi kepet,amin epp a mellkasomon lazit az Urfi,miutan hazajottunk :lol: :lol: :lol:

Remelem hamarosan tudok jonni!!!!!!!!!!
Sokat cicizik,szerdan lovellt be.Nem egyszeru dolog ez a szopi tema,de o nagyn szeret es tud szopizni.A tobbi reszen pedig dolgozom en :wink: :wink:
Most nem tudok visszaolvasni,de remelem,hogy Mindenki nagyon jol van!!!!!!!!!!!!
Nemsokara jon a vedono.

A korhazrol nagyon-nagyon jok a tapasztalataim,es mivel elotte ugye bent voltam 4 napot,megismertem sok dokit,szulesznot,novert,es az osszkep nekem nagyon jo!!!!!!!
SOT a csecsemosok nekem+ szobatarsamnak sokat segitettek,nagyon rendesek voltak mind!!!!!!!De majd meselek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ugyhogy most mar par dokirol nekem is van szemelyes tapasztalatom,akikrol itt beszelgettetek.
Pl Holba vmi imadnivalo volt,mint a Mikulas bacsi :lol: Es az ifjabb Barna doki,hat o szenzacios :wink: :wink: :wink:
De majd irok bovebben!!!
Orulok,hoyg vegul igy alakult,hoyg itt szultunk,minden szuper volt!
Es koszonom Nektek Lanyok a sok tanacsot elotte,mert nagyon jo volt,hoyg sok mindenrol kepben voltam,mikor bementem a korhazba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A dokim szenzacios volvt,es a szulesznom vegul Kecskemeti Vera lett (nem valasztottam),es mar megbeszeltem vele,hoyg a kovetkezot tervezetten egyuttt :wink: :wink:
Nekem nagyon bejott a stilusa.
De a tobbiek is allati tunderek voltak!!!!!!!!!!!!!!!

Jaj de sok mindent irnek meg,de pihizek,mert most lehetne picit :wink:

Pusziiiiiiiii

Ime a tegnapi kep a kis Attilankrol:

Kép

Kép

Kép
arwen07

Fibi!
Gyönyörű ez a kép! :D Ábel tiszta Bálint! :o
unatkozó nagy tesó: hát igen :( És ez egyre rosszabb lesz, mert most még ugye csak fekszik a pici, meg nézelődik, de inkább alszik. Nálunk akkor lett horror a dolog, amikor elkezdett fogzani Pannus, és egész nap kézben kellett lennie, na, ezt már B sem bírta! Kb másfél hónapja jutottam el a bölcsi gondolatáig, pont e miatt :? meg már mások is javasolták. Mindenki szerint csak ez a baja B-nek, hogy igényli a vele egykorúak társaságát, én pedig max a játszótérre tudom elvinni egyedül őket.

Macs!
éliennek hívtuk mi is mindkét szerelmünk gyümölcsét. Először azért, amit írsz, hogy át akarja fúrni magát a hasfaladon (megjegyzem két szülés után, hogy szerintem ez kevésbé fájdalmas lenne, és gyorsabb is :mrgreen: ), aztán amikor megszületik állandóan tátog, na, akkor is tiszta élien :lol:
Zuzu Petals :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Márti!
Jó hogy leírtad a véleményed! Én Maccsal értek egyet (és Indivel), de megmondom őszintén, hogy engem sokkolt, amit a napokban olvastam a dokimról, és bár nem hinném, hogy hazudott az illető, de nem nagyon akarom elhinni :? így inkább nem is foglalkozom vele.

Anyázós dedek! De szép is az! gratula!

Kép
Kép
zuzmo1

Szia Arwen!!!!!!! :D

fiad gyönyörű és naggggyon laza!!! :lol: 8) :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Arwen! Gratula Attiládhoz, milyen békésen alszik :)

Fibi! Nagyon édesek a fiaid a képen, milyen kis gyengéd Bálint! (olyan érdekes, Gréti is ugyanilyen képet vág, mikor Barnihoz bújik)

KépKép
KépKép
lindicita

Macs, en is szivesen jelentkezem Fules-futtatasra :D (ugy latom, busz is jar arra feletek ;) :D)

gyogyo-adashoz fecskendo bevetve! azt nem allitom, h lelkesedes van, de azert benyeli. es hat nem biztos, h rosszabb, mint egesz nap gyozkodni egymast... azert az sokat szamit, h ennyien mondtatok, h ez igy mukodhet, batrabban probalkoztam. itt a csaladban inkabb az a velemeny, h ettol megutalja a gyogyszer-szedest, es en is ettol feltem. de talan nem. ja es Lakos valaszolt, h ha megse nagyon nem menne, kaphatunk tablettat is hetfon (bar ketelkedem, h az egyszerubb :?)

ja es Fibi, erdekes amit irtal az osztonokrol, es biztos igaz is. bar az antibiotikum bevetelere v nem bevetelere nem hiszem, h van oszton - nem annyira regi talalmany ez ;) es bar igaz, h van aki gyogyszer nelkul is legyozi ezeket a bacikat, az ember nem nagyon mer kockaztani... (az viszont biztos osztonos es elonyos is, h "allandoan" jon szopni :))

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Arwen!
Attilád gyönyörű! Sok boldogságot hozzá !!!!!! :D

Curse!
Dagasztás nálunk is megy egy ideje, és karmolászás is. De az abszolut halál, amikor a alsó kezével belemar a felkarom érzékeny részébe! Na akkor üvöltök! De hidd el, ez is átmeneti dolog!!!! A harapás miatt mindenképpen szólj rá, hamar meg fogja tanulni Adél, hogy nem szabad! (gondolj bele, B-nek 16+2fél foga van!) 8)

és a gerinc-nyak-derék-bántalmakban szenvedőkkel sajnos teljesen egyet tudok érezni, én már tuti orvosi eset vagyok, a fejemet már oldalra is alig tudom fordítani, a lapockáim közötti rész pedig zsibbad :(

Kép
Kép
zuzmo1

Jöttem panaszkodni :cry: :oops:

Gyerekem két napja folyamatosan rekedt a sírástól, és tehetetlenségemben már én is leginkább csak bőgök...

Nem kell semmit mondanotok, mert erre úgysem lehet semmit.
Ezt dobta nekünk a gép, ki kell bírni. :?

Arwen, én is gratulálok!!!!!
leni

Fibi, ez lemaradt: nagyon helyesek a fiaid (es tenyleg tok hasonlitanak ;)) :)!

Arwen, szepek vagytok! :)

Zsanci-fele linket elkuldi vki?
recca

[quote="macskanyu"]M írta:macskanyuost azt gondolom, ha megszülöm Mirkát, akkor hosszú ideig az a bent töltött 4 nap lesz a legpihentetőbb napom..

én is így gondoltam, aztán két nap után jöhettem haza :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Egyébként hülyén hangzik, de második babával tényleg olyan jó volt a kórházban :roll: :lol: (biztos azért, mert tudtam, mi vár itthon :mrgreen: )
zuzmo1

Leni!
Akkor csak +++++++++++++++++++++! Kitartás!

Votiv!
És miket hallottál a tétényi úti bölcsiről? Miért jó? Egyik barátnőm ajánlotta, de igazából semmit nem tudok róla, csak hogy ez a központi böli.

Ildi!
Ti melyik bölcsibe jártok? Nem túl rózsás, amit írtál róla :?
És priviben el tudod küldeni a pszichomókus elérhetőségét? Kb 2 hetente eljutok arra a pontra, hogy vinnem kéne a gyereket (bár lehet, hogy nekem kellene menni....)
zuzmo1

Deni!
Bálintról a vonatos kép egyszerűen csúcs! OLyan szép!!!! Biztos nagyon jól sikerült a szülinap!

Macs!
Füli-fotó, hát mit mondjak, igazi nő :mrgreen:

Na nem tépem itt a számat, megyek pakolni, mert ma megyünk Kemecsére (=kecskemétre), ahogy B mondaná :lol:
zuzmo1

Leni, egyreszt kitartast! masreszt nem hiszem, h bele kell nyugodnod, h ilyen. mondjuk persze neked kell megtalalnod a megoldast ;) nekem csak ilyenek jutnak eszembe, h nappal kosd magadra, ejjel meg vedd magad melle (v mar ezt csinalod, es megis? :?)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Sziasztok!

Már 2 napja látom, hogy előkerül a "Hány napig vagyunk bent a kórházban szülés után?" téma. Ez engem is érdekelne, persze tudom, hogy leginkább a baba állapotán, meg a szülés körülményein múlik, de mondjuk egy problémamentes szülésnél+ jól szopó babánál mi a helyzet? Ha nem erőltetem, hogy feltétlenül haza akarok menni, akkor kb. mennyi időt töltök bent?

Márti
borossné becz márta

Rec,
http://babaszoba.hu/forums/topic?tid=9981 1402-ik hsz. szucsetől

Kép

Kép

szrekuc

Leni,
:( kitartás +++++++++++++-ok!

hol van Nuk? :)

Zuz,
jó utat!!!! :D
masszázs? Ábel édesatyjának rokonai és üzletfelei ki szoktak íratni maguknak orvossal Széchenyibe fürdőjegyet, nemtom, hány alkalom, de akkor ugye ez szinte ingyen van - bár nemtom, hogy íratják ki a dokival, ez sztem nem túl szabályos :? de hátha

Kép

Kép

szrekuc

Márta,
ha minden rendben van, akkor 2 nap után haza fognak engedni, mert rengetegen vannak-igaz, ha TE semmiképp nem akarsz menni, nem fognak kirakni. (biztos forrásból tudom :wink: )
de hidd el, otthon sokkal jobb...

LENI,
++++++++++++++++++++++++++++++++ és majd irok!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok, van egy percem, amíg fő az ebéd, Nagy játszik, Kicsi végre bealudt.

Arwen, én még nem is gratuláltam nektek, úgyhogy most megteszem: hatalmas gratula a kicsi Attilához!!!!!!!!!!!
És szuper, hogy megy a szopi, és csupa pozitív élménnyel jöttél haza, a befektetés ellenére! Soksok boldogságot és tejcsit, és néha egy kis pihit neked!!

Zuzi, Fibi, ugyanezt tudom írni, amit Zuzi, hogy amikor a kistesó nyűgös, és sokat van kézben, akkor a nagy egy idő után kiakad, hisztizik, meg direkt olyasmit csinál, amit nem szabad (sztem, tudja, hogy arra ugrok). A legdurvább az volt, amikor DIREKT a szoba közepére pisilt... Először kiabáltam vele, aztán esett le, hogy így akarja elérni, hogy letegyem a kicsit... És rájöttem, hogy nem szabad nagyon erősen reagálni az ilyen figyelemfelhívásokra, mert annál inkább csinálja, rájön, hogy ez egy eszköz a kezében, hogy engem terrorizáljon. Csak baromi nehéz néha...
De szerencsére az ilyen krízishelyzetek elég ritkák, pedig elég sokat vagyunk 3masban.
rídonli#

Leni, kitartás!!!!!!!! El fog múlni ez az időszak!

Még annyit az előzőhöz, hogy azt hiszem, nekünk is jót fog tenni ősztől az ovi, bár az eleje biztos nem lesz könnyű.
rídonli#

Zsanci!

Köszi, hogy mindig ilyen gyorsan válaszolsz!
Tudom én is, hogy sokkal jobb itthon, még akkor is, ha apára nyugodt szívvel hagyom itt a gyerkőcöket, meg az összes nagyszülő is ugrásra készen várja, mikor lehet már egy kicsit vigyázni a srácokra. Viszont már Bercinél is éreztem, most pedig talán még inkább így gondolom, hogy a legkisebbnek is jár egy kis kizárólagosság anyától! Jó volt Bercivel bent lenni (6 napig voltunk, mert antibiotikumot kapott), mert az alatt az idő alatt szépen egymásra is hangolódtunk és addig csak az övé voltam! Hát, majd meglátjuk, a dokim óvatos típus, a 4-5. nap előtt még sosem engedett haza, de gondolom, hogy egy túlterhelt kórháznál mások a szokások. A Szent Imre meg valószínűleg egyre inkább le van terhelve.

Márti
borossné becz márta

Szrek :) Reumatológiai szakrendelésen (oda kell beutaló a körzetitől, hehe) lehet fürdőjegyet íratni, meghatározott betegségekre adják - bizonyos ízületi és csontproblémákra pédlául - és meghatározott számút évente. Én jártam sokat, mert az autóbalesetem után egy évig kellett járnom kezelésekre, hogy embert faragjunk újra belőlem. Akkor a Gellértbe kértem - ha már lúd, legyen kövér :wink: Szóval leeht, hgoy a rokonaid is okkal-joggal kapják. Na már most aki a reumatológián végigüli a sort, az lehet, hgoy meg is érdemli - legalábbis a mi szakrendelésünkön napokig ülhetsz sorba, mire bekerülsz.

Recca :) Mi is busszal megyünk Macsékhoz, menjünk együtt! Újpest-központtól, ha jól emlékszem.

Arwen :) Szija, irtó jó a kép!!! Sok boldogságot és boldog, örömteli szopizást!!!

indianyo

Indi,
:mrgreen: rokonaim, ez jó - de valahol azok, mer'hátugye a gyerekem rokonai, nekem meg a gyerekem a rokonom ;) :lol: :lol:
végülis indok kell hozzá ezek szerint - róluk tényleg nem tudom, egy jeggyel jár mindenki, még én is voltam egy alkalommal :shock: :lol: szóval jegyet ezek szerint lehet szerezni ;)
sor - mindehol :twisted:
autóbaleset? :( nem hangzik jól

Kép

Kép

szrekuc

Fibi,
a kép gyönyörű! :D

Arwen,
SZIJAAAAAAA!!!! :lol: Örülök, hogy Vera volt ott és bejött :D Gyönyörű kisfiad van :D

Márti,
ne sajnáld, hogy leírtad, szerintem kell mindkét oldal! :)

Leni,
++++++++++++++++++++++++++++++++++++

v
kisün

Márti,
normál esetben 4 napig vagy bent, a többit Zsána megírta. :) 4 napnál csak az marad bent tovább, akivel, illetve akinek a babójával valami nem stimmt.

Indike,
bármelyik nap jó, nem terveztünk semmit... jó nagy kánikula leszen, tehát bekészítem a pancsi-medencét. És nincsenek szabin Pocakék, hanem Hős Gyedes Apukával lévő gyerkőcökhöz adom be, 4. kölöknek, hogy véletlen se unatkozzanak... :mrgreen:
minden esetre Viktor valóban nem hétköznapi apa, pláne, hogy Fülest is bevállalja... :mrgreen:

Recca,
titeket is szívesen látunk, akár Indikével együtt is :D

Valameddig, mindenkiért ki tudok menni, csak Bp.-re nem szívesen megyek be, a sűrűjébe, mert nem esik már jól a sok vezetés a pocakomnak.....

Arwen,
Attila gyönyörűűűű :D:D:D

Leni,
kitartás!!!! kendő tuti ötlet. sab simplexet nem próbáltátok még?

Zuzi,
:mrgreen: úgy észlelem, értjük egymást... :mrgreen:

Fibi,
kép atom jóóóó!!!! :D :D :D :D
macskanyu

Köszönjük a dicséreteket a fotot és fiaimat illetöen :D :D

Macs,
sab simplex az miaz?

Kata,
köszi a lélekbelémöntést :lol: aranyos vagy, majdcsak lesz mán valami... :wink:

Leni,
++++++ esetleg Chamomilla?? :roll:

Ridonli,
igen, én is azt vettem észre h akkor kezd akciozni B, ha Ábel sirosabb és többet van kézben. szerencsére eddig durva dolgot nem csinált mééég...

Márti,
48 ora után, ha semmi gond nincs, általában hazaengednek, föleg h nem 1. szülés. Én 1 éjszaka+ 1 nap után jöttem haza, de alá kellett irnom egy papirt, h saját felelösségre távozunk...

Zuzi,
sztem bölcsi jo ötlet ha Bazso ennyire szereti a gyerektársaságot :) én fiam szeret jönni-menni, de ha valahol sok gyerek van, akkor egy idö után menekül... :roll: pedig gondolkoztam heti 1-2 foglalkozáson... bár itt a környéken nem nagyon van otthagyos hely... :? mondjuk, jövöre már talán máshol lenne ez aktuális....

Lindi,
Te viszed Grétit arra a helyre, amit anno irtál? talán Campona, ha jol emléxem... heti 2-3 délelött.

KépKép
fibi

Arwen,
nagyon szép a kisfiad :) gratula mégegyszer, és sok szép együtt töltött orát, napot, évet... :)

Zsan,
majd privire nekem is válaszolhatsz :wink:
fibi

Fibi,
pocakfájás elleni szer, olyasmi, mint az infacol... mi próbáltuk, valamit segített azért..
macskanyu

jaj be szép kisfiú Attila!!! :D gyönyörű kis arca van, és ez a tökéletes fejecske! :D :D :D és nem semmi, hogy tartja a buksiját már pár naposan, micsoda erő lehet benne :)
még1x gratulálok, és szép és könnyed babaéveket kívánok Mindkettőtöknek :)
szülésről még mesélhetnél bővebben, egy szép szüléstörténet mindig ránk fér :wink:

szegény Erika nevű csajszi a másik SzentImrés topikon tényleg nagyon kifogta :( bár ugye nehéz elhinni, mert 2 általam is szimpinek és kiváló szakembernek tartott dokiról írt olyanokat, amiket nem feltételeznék, de mégis úgy érzem, hogy el kell hinni, mert annyira fájdalmasan őszinték a szavai... tényleg van abban vmi, hogy ha nincs komplikáció, akkor minden doki jól dolgozik, de ha bármi gixer van, azt még a legjobbak is elszúrhatják :?

Márti, ne bánd, hogy leírtad, egy durva szüléstörténet azért itt is elfér, olvastunk már ilyeneket, és hát vannak többen itt is, akiknek részük is volt ilyenben... ahogy írtad is, úgyis a személyes érzések számítanak, ha én bízom egy dokiban, akkor no problem, belefér, hogy más meg másképp lássa, de ha nem, akkor mások hasonló tapasztalatai esetleg segíthetnek a váltás mellett dönteni...

Recca, ha van kedved, írd le még, hogy miket hordott össze az exdokitok, kíváncsi lennék az érveire, vagy csak magát próbálta mosdatni? :roll: de ha már eleged van az egészből, azt is megértem :)

Rídonli, mintha csak Istiről írtál volna... néha nem zavarja, ha Lilizek, néha meg pont szoptatásnál jön rá, hogy most akar a másfél literes ásványvízből egyedül inni :twisted:
közösség viszont tényleg szuper dolog, Isti hisztijei pl. 2 nap alatt 50%-kal csökkentek! én meg repdesek, olyan könnyű lett az élet, pedig csak napi 3 órát van napköziben, na de épp csúcsidőben :lol:

viszont az éjszakánk nagyon durva volt, csatlakozom az agonizáló anyák alkalmi köréhez, 4.30-kor lett végre teljes csend a lakásban és ekkorra került helyére (sokadszorra) az összes gyerek :shock:
addig meg felváltva keltek :roll:
biztos van vmi a levegőben...

és majdnem elfelejtettem, Fibi, ez a kép a fiaidról annyira szép! én teljesen meghatódtam, úgy sugárzik róla a szeretet, a békesség... gyönyörű pillanatot kaptatok el :) egyébként sztem Ábel Rád is nagyon hasonlít, bár apósod nem ismerem, de pl. a szív alakú arca nekem abszolút a Tiéd!

votiv 8)
votiv

Votiv,
éjszaka :( nálunk pont forditva történt: 4:30-kor döntött ugy Ábel, hogy már nem alszik vissza... :? :(
Neked is köszi a dicséretet :) igen, Ábelnek is hegyes kis álla van, ettöl sziv alaku az arca :D Bár sokkal teltebb mint Bálintnak :lol:

Hááát, ha már feljött a téma, nem birom ki, hogy ne irjam le a véleményem. A másik topikban is az a sokkolo történet, meg itt most Márti barátnöjének az esete alapján én ugy gondolom, hogy egy nehéz és/vagy komplikált szülésnél az ember lánya könnyen beleesik abba a "hibába", hogy elkezdi a dokit szapulni... :? én is megtehettem volna anno, hogy az orvosomat hibáztatom a vákuumért, meg az oxitocinért, stb. DE itt bejön az, amit Indi irt (nagyon egyetértek vele!), hogy az egyéni sors mennyit számit ilyen esetekben.... Nem történik véletlenül, hogy valakinek szép élmény a szülés dr. XY-nal, és valakinek ugyanazzal a dokival meg rémálom. és ilyenkor szerintem kicsit felnagyitják utolag az anyukák a hibákat, meg a "tévedéseket". biztos igaz a történet, de biztos hogy a rossz érzések miatt kicsit el is tuloznak bizonyos részleteket..... mert hát minden relativ. meg szubjektiv, meg ilyesmi 8) Szerintem.
fibi

azoknak, akik már nem látnak egyben:

ekkorát nőtt a pocakom :lol:

Kép

Macsek (36+5)
macskanyu

Sziasztok!

Csak gyors életjel:

Kép

Majd próbálok beszámolót is írni!

Pussz: Pocak
pocakpacni

Pocaaaaaaaak, sziaaaaa :D ez a kép csuuuuuucs :lol:

Macs,
ejha, szép pocak :D
fibi

Hjaaaj, Bálintot elvitték hugomék... és ma van péntek 13!!! ugye nem lesz semmi baj vele? :? :cry:
Amugy ök sem tudják minden héten elvinni kicsit "szorakoztatni", meg nekem nem ez a megoldás asszem :roll: tegnap is attol volt büntudatom, hogy felporszivoztam, meg kiteregettem (bár B segitett), amig Ábel aludt, és nem a nagyfiammal játszottam addig is... :( Lehet h az lesz a megoldás, hogy vki eljön heti 1x takaritani, és én inkább még többet bálintozok? késöbb meg Ábelt 1-2 orára rábiznám valakire, és elviszem B-t valahova addig... :?
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?