sos megint. Cicóka az oltás óta (meg hidegfront is van, vagy ki tudja) szabályosan dilizik: reggel eszik egy elég nagyot, aztán délelõtt (kb. 2 óra múlva) csak cicin alszik el, evés közben (kb. 10 perc után), aztán a következõ kejáláskor se pénz, se posztó, 5-6 perc után kilökdösi a cicit, és annyi. Ha erõsködöm, nyúlik az idõ, egy óra múlva végsõ megoldásként elalszik. Ez megijeszt, ilyet utoljára másfél hónaposan csinált...
Ágci,
Cicóka holnap lesz 14 hetes. Kb. két hónapos kora óta ficereg, szabályosan pislog inkább a világra. Ma már az is elvonta a figyelmét, hogy véletlenül mozdítottam egyet a textilpeluson azon cici alatt, amibõl éppen nem evett...
Egyébként most már nem iszom zsályát, tudom, hogy nem igazán tejserkentõ
én annak idején, amikor még nem jött a baba, és nagyon szerettük volna már, termékenységnövelõnek ittam a zsályás keveréket, meg menstruációs görcsökre. Amit most iszom, abban bazsalikom, csalánlevél, édeskömény, kecskerutafû, majoranna, kakukkfû és ánizs van, ezeket gyógynövényboltban vettem meg zacskóban, összeöntöttem egy nagy vájdlingba
, és ebbõl a keverékbõl veszek a napi teámhoz. Yoan,
Cicóka továbbra is ficereg, köpköd, nyálazik (ezt egy hónapos kora óta csinálja), forgatja a fejét, stb. De most ráadásul nem is lehet emberi mennyiségekre rábeszélni két és fél napja (egészen pontosan azóta, amióta oltást kapott). Pedig elõtte olyan klassz volt már minden... Emlékszem, Esztinél volt valami szájpenész??? Amióta azt kezeltétek, javult a helyzet? Nálunk semmi nincs, azon kívül, hogy talán egy csöppet megfázott, mert a szokásosnál többet tüsszög, meg egy-egy köhintés is volt. De nincs eldugulva az orra, és nem piros a torka, és a szájában sincs semmi, ami nem oda való. Sõt, még fog sincs.
A Fitolac nem jobb ízû, mint a Laktoherb, de nekem erõsebbnek/koncentráltabbnak tûnik - de lehet, hogy csak azért, mert erre rá van írva, hogy mi van benne
Egyik barátosném a Milupa granulált teára esküszik, hozzá kell tenni, hogy a gyermeke igazi evõgép, azaz egyrészt muszáj, hogy sok teje legyen, másrészt viszont inger is van bõven. A Milupát én nem próbáltam, mert szerintem rablás megvenni
Mindenkinek: mi lett azzal a Kriszi babával, aki egy idõben makacsul nem volt hajlandó cicibõl enni? A mamája már régen nem írt...tud róla valaki?
Üdv mindenkinek
Kriszi

egyben el is altatjuk õket, pedig a világ olyan érdekes, telis-teli felfedeznivalókkal, az elálmosodás ellen küzdenek a ficergéssel, cicirángatással. Nálunk egyébként "bodrizás" néven futott a jelenség, mivel Luca morgott is a cicirángatáshoz, mint egy szõnyegrojttal játszó kutyus. Én ránéztem a lánykámra, mindenfelé millió hurka rajta, pufók mint egy barokk angyalka. Tejci elég, a látvány mókás. Nevettem, nem foglalkoztam vele, pár hét alatt lecsengett. Aztán 8 hónapos kora körül volt megint egy olyan idõszak, amikor nem nagyon ért rá nappal cicizni, viszont estétõl reggelig szinte egyfolytában evett. Mostanra ez is elmúlt, visszaáltunk a kb. 6 nappali, 4 éjszakai evésre. (Nálunk ez a normális