A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Ilda: Nagyon szurkolok neked az uh miatt is es a kaki miatt is!!!!!! Drukk drukk!!!

Kép

Kép
lorcika

Ilda!
Drukk és csuriban az ujjunk!Biztosan minden okés lesz,és gratula az önmérsékletedhez,nagyon jól csináltad,h nem ezen agyaltál végig! :wink: Emelem kalapom előtted! :D
Még egy kicsit a kakiról.Én úgy emléxem azt írtad Elina esténként szokott nyüffizni,lehet,h ez amit most a kaki hiánynak tudsz be,uaz az esti hüppi.Csak ez jutott eszembe,mert Lili amikor fájt a hasa kaki ügyben nem kötötte napszakhoz,inkább kajcsinál kezdett neki fájni,ahogy a pici pocakja kezdett dolgozni és megtelni,illetve álmában csikart neki és akkor felsírt nagyon keservesen :cry:
Szóval ha Elina csak este sírdogál,akkor nem biztos,h az a kakitól van,lehet tényleg felhasznál mindent,amit a tejciből kap.Csak azért okoskodtam így,mert a hőmérőzésnek segítenie kellett volna,ha lett volna elakadt,kicsit besült kaki.Tudod a tápszertől közel nem olyan folyékony a széklet,mint az anyatejtől,és volt,h Lili sem produkált kakit három napig,de amikor manuálterápiát alkalmaztam :wink: úgy kijött belőle,h hajaj! :wink:
Puszi nektek,szorítok,h minden jól alakuljon! :wink: :lol:

Kép
bringababa

Sziasztok Lányok!!

Életjel tőlem is :D :D .

Ha látnátok, babó a mellemen alszik én meg nyomom a laptopon.... :D

Két napja nagyon nyügösek vagyunk es most próbáltam letenni az ágyikóba, de csak rajtam hajlandó aludni. Hát ennyit bevállalok a jó ügy érdekében.

Az utolsó két oldat végigolvastam, a képeket is megnéztem, édesek a babák nagyon.

Rólam csak annyit, hogy minden ok, a babám 23dkg hiányában 6 kiló (tudjátok ő óriás súllyal született....) és szopizunk ezerrel, van is tejcim, pont annyi amennyi kell, nem fejek csak a baba nyunyál.. :D

Fürödni imádunk, utána öltözködni nem, éjszaka 1x v. 2x megébredunk és utána alvás. Akinek gondja van az altatással javaslom az Éjszakai gondoskodás c. könyvet, nagyon tuti.

Ne haragudjatok, hogy nem irok mindenkinek, de írtó kényelmetlen így, csak tudatni akartam, hogy minden ok és jövök hozzátok ahogy tudok.

Puszi Mindenkinek, Bringa, neked külön lelkitárs puszó.

Melcsi

Kép
melcsi6

Ilda én is szorítok nektek nagyon, biztos nem lesz gond. Puszi

Kép
melcsi6

sziasztok,

mi is jól vagyunk, csak sűrűek a mindennapjaink, nem is részletezem :) , mindenkinek megvan a maga kisebb vagy nagyobb problémája. És panaszkodni semmi okom.

Legkisebb gyermekem a mai mérés alatt 6250 gr (3180-al született). Szóval nagyon szépen fejlődik, óriásikat mosolygunk egymásra és nagyon kis értelmes. nem kevésbé a holnap 21 hónapos lányom, aki már mindent megért és beszél (!) is. Gergőm meg a szokásos, bár elbliccelte az edzőtábort. :D

üdv. mindenkinek
Dóri
Vendég

Sziasztok,

Ilda, na mi volt, minden rendben? Hallgatás, belegyezés :wink:
Nem jöttél elmondani mi volt, de azért remélem minden rendben volt.

Márti, azért remélem egy alapos make uppal el tudod tűntetni a pirosságot... Nekem is rövid volt a hajam az esküvőn, és a sógornőm aki fodrász, olyan gyönyörű konytyszerűt varázsolt a fejemre, csak pislogtam... minden csak elég mennyiségű csatt és hajlakk kérdése :wink: :D

Ma volt itt 3 barátosném, kettő hozta az egy éves gyermekét is, itt kúsztak másztak, nagyon durva volt :roll: :shock:
A kiscsaj olyan volt babának mint Zsófi, kis csendes, magában elgagyogó, emlékszem csak ült a hordozóban és bájosan pislogott a cumi alatt :) ... most meg, mint a villám úgy jár keze lába hipp-hopp már rég nincs ott ahol leraktad és dirr durr már le is verte... nagyon brutttál, szal Lorcika vérmérséklet ide vagy oda, még bármi jöhet :shock:
de a remény hal meg utoljára :wink:

a kiscsákó meg bömbis volt picinek , most meg csak ült anya ölében és nézte a kiscsajt ahogy rendezte át a szobát... talán kétszer ha nyikkant.. hát erről ennyit..
pici76

köszi a hófordulós gratulákat!

bringa, jól nyomod h mindenkinek lelki társ és hasonszőrű vagy:lol:
a bevállalásról: többször tapasztaltam már h ha kimondom azt, ami a lelkemet nyomja, akkor nem pusztán könnyebb lesz utána, de sokszor tényleg megváltoznak a dolgok! én abszolút hiszek a szó varázs hatalmában - még akkor is, ha írott. most már jó másfél hete sokkal békésebben élek együtt leánykámmal. vannak séta, utazás, karból letevés-para gondjaink, de mégis jobban bírom már lelkileg és ő sem bömbizik olyan sokat azt hiszem.
hallás: jól teszed, ha megmutatod szak-dokinak Lilit, de sztem lehet h bizonyos hangok számára egyszerűen nem ijesztőek, ill ha uazon az oldalon v egymás után sok különböző hangot próbálgattál, akkor egyszerűen hozzászokott h most ilyen fül-mellett-csörömpölős mutatvány van. ez meg nem azt bizonyítja h süket, hanem azt h okos, mert nem izgatja magát feleslegesen, ha nem muszáj :wink:

ilda, sztem is jól csináltad h bezártad az aggodalmadat a szíved egy titkos fiókjába. de feltétlenül írd meg h mi volt UH-n!!

pici, sztem sem lesz szükségszerűen az eleinte nyugis babákból sikítófrászos fogzó bébi. mondjuk beszéltem olyannal, aki azt mesélte h 6 hétig azt hitte h kikapta a világ legnyugibb bébijét - aztán bekeményített a kiscsaj rendesen :shock: de sztem ez ritkább. anyukám szerint én kisangyal gyerek voltam: semmi sírás, nyugodt alvás, korán jártam és beszéltem, aztán no testvérféltékenység, jó tanuló (azért jó sportoló nem :oops: :lol: ), etcetera. és ez neki persze nagyon jó is volt - nekem viszont nem annyira :roll: ezt nem ijesztgetésből mondom. persze, kicsit savanyú a szőlő, ez is igaz, de ennél fontosabb, több szakembertől is hallottam h a nagyon jó babák szüleinek azért kell odafigyelniük a csemetére, mert ők nem fejezik ki olyan intenzíven az igényeiket, amik pedig uúgy vannak, mint a "nehezebb" gyerkőknek. mellesleg néha az jut eszembe h Viktóriám pont azért ilyen h engem anyává faragjon - márpedig ahogy mondtam, nem vagyok egy született ősanya, úgyh van mit dolgoznia rajtam szegénykének :oops: :shock:

tegnapi mega-bénázásom pl az volt h lefekvés előtt nem adtam be neki a lázcsillapító kúpot :oops: - éjfélre fel is szökött a láza :roll: :cry: :cry: tiszta piros volt szegény babci - gyors kúp, gyors kakival ki az egész, újabb kúpért rohanás a konyhába a pucér gyerekkel a kezemben (ruhái is kaka-pisi mintásak lettek), aztán rohanás a szüleimhez h vki fogja meg a bébit (most tényleg nem akartam letenni h bömbizzen, amikor úgyis megvan a baja szegénykének), amíg én gyors megágyazok h mellettem maradjon és szopi, alvás. szerencsére negyedóra alatt lement a hője. de megint úgy éreztem h helyes lenne, ha a fejemet verném a falba h nem adtam neki előre kúpot :oops: :roll: :oops: :roll: :cry:

melcsi, dóri - hát nem semmi súlygyarapodást tudtatok produkálni! :shock: :D

rena, nemcsak balázs szép a fotókon, hanem anyukája is nagyon csinos. :)
Vendég

pici, ez bíztató, amit írsz :shock: :lol:

márti, biztos gyönyörű menyasszony leszel! én többnyire lelkileg összetörten jövök el a fodrászoktól h már megint nem olyan a fejem, ahogyan én azt szeretném és itthon mindig újrafazonírozom - hol egy kis waxszal, hol ollóval is :roll: úgyh meg tudom érteni, milyen szar a dolog - de pont esküvő előtt!! :roll: :shock: :evil: hát, ez már minősített eset - hogy a Te nyelveden fogalmazzak. :wink:
az biztos h minél jobban igyekszik az ember h minden flottul menjen, annál inkább jönnek ilyen szar mörfik :evil: :shock: :evil: de igaza lehet bringának főpróba és premier-ügyileg! és többet már ne süss szombatig - szigorúan hideg ebéd és vacsora! :roll: :lol:
Vendég

Sziasztok,

Melcsi, Dori orulok, hogy jelentkeztetek. :)
Melcsi remelem jo edzettek a karjaid, mert azert faraszto lehet ha sokat kell cipeni a kicsiket, nem? Vagy majd most megedzodnek? ;)

Pici: Azert en remenykedem tovabbra is. Szerintem semmi nem torvenyszeru, a nyugis baba lehet majd kesobb nagyon izgaga, vagy maradhat kiegyensulyozott. En remenykedem, bar en is tudom, hogy baratnom kisbabaja is bedurvult egy idore, bar nem volt mintababa, de viszonylag rendben mentek a dolgok a 4. honapig. Na ott aztan kezdodott....az ejjel 3 oran keresztul seltalunk vele, mert uvolt es nem alszik!!! :shock: :( En bizakodom, mi mast tehetnek. ;) Aztan majd meglatjuk mi lesz. A lenyeg, hogy majd ha esetleg Ricsike atmegy siros, hisztis bababa tudjam kezelni...en ettol tartok a legjobban, hogy azt majd hogyan kezelem!!! :shock: :oops:

Doo ugy orulok hogy alakulnak nalatok a dolgok. :) Ebben a kimondott szo varazsban van valami, mar en is tapasztaltam. Minden esetre nagyon jo, hogy szepen osszehangolodtok Viktoriaval. :) A benazas amit irtal, az nem bnazas..mindnekivel elofordul, hogy elfelejt valamit!!!!! Persze tudom a kapkodas akkor az nagyon kemeny!! En is ilyenkor full ideges vagyok es azt se tudom mihez kapjak hirtelen!!

Pindurom most alszik. A jo cicimbol 130-at be tudott nyomni reggel!!! Hurraaa!!!! Ez azt jelenti novekszik a mennyiseg. A masikban nem nagyon, ott olyan 50 gr van meg mindig, de nem baj jo ez igy!!! :)

Holnap megyunk anyosekhoz....no comment. :roll:

Ilda informalj minket mi volt a dokinal! Remelem minden oke.

Kép

Kép
lorcika

Előre is ne haragudjatok,de ezt most muszáj kiadnom magamból! :cry: :cry: :cry:

Mindegy is már,h alapból hogy vagyok,de a ma reggeli arculcsapás,hidegzuhany,gyomorból felkúszó rosszullét megvolt.
Tudom gyerekes,meg minden,de amikor felkúsztam iwiwre,menten elájultam :cry: :cry: :cry: Ismerősnek jelölt a régi boltom,az én kis gyerekem :cry: :cry: :cry: El nem tudom mondani milyen érzés volt............ Tudom csak szeretetből és jófejségből tették,de baromi szar érzés volt,h az ami valaha az enyém volt,most mint egy régi jó cimbit ismerősnek jelöl.
ÁHHHHHHHHHHHHHHH,nagyon rossssssssssssssssszzzzzzzzzzzz
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
bringababa

Koszi Lanyok az aggodast/erdeklodest!

MINDEN OK! Mar nem latnak semmit a kis kobakjaban! :D :D :D

Kaki ugyben is sikerelmeny! Igaz, homerozessel, de kijott! :D

Csak kicsit megpiszkaltuk neki, nem is dugtuk be a homerot, es mar jott is! :D :D :D

Azert remelem magatol is fog produkalni ezek utan... :roll:

KépKép
horilda

Sziasztok!

Látom mindenki nagyon elfoglalt, egész gyorsan vissza tudtam olvasni.
Bringa: Nem teljesen világos, hogy miről is van szó, de minden együttérzésem a tiéd!!

Horilda: Örülök, hogy minden rendben. Egyébként képzeld, az én kisfiam fejében volt egy ciszta, ami csak hónapok alatt szívódott fel. Persze nyugtatgattak, hogy ilyen még az itteni praxis során senkinek nem okozott gondot, de azért nagyon aggódtam úgy "titokban" én is.

lorcika: Nekem azt mondták az "okosok"(tapasztalt szülők, és tényleg okosnak tartom őket), hogy az alaptermészetük nem változik. Én ebben nagyon hiszek. Igaz ugyan, hogy tuti, hogy egy nyugis babát el lehet rontani, meg egy akaratost is lehet kezelni, de ha te elrontanád, akkor már megtetted volna. Remélem érthető amit mondani szeretnék.
Amikor elkezdenek kúszni-mászni, na ez egy igazi őrület, ha nyugis a baba , ha nem. Arról inkább nem írnék, milyen az, amikor 1,5-2 évesek.......
Csak annyit erről, hogy mindig furán néztem azokraaz anyukákra, akik beadták bölcsibe a két évesüket, miközben ők otthon voltak.

Szeptembertől az én kis Bencém heti két napot bölcsis lesz.
:roll: :roll: :roll: :roll:

doo: úgy látom téged legalább annyira megviselt lelkilegez baba, mint engem az első. Én mindig attól a gondolattól nyertem erőt, hogy napról napra jobb lesz. És aztán tényleg jobb lett, mintahogyan neked is.

Bence: 2005.12.01
Csenge: 2007.05.24
famo

Sziasztok,

Itt volt ma a tesom,jol elvoltunk. Kisfia masfel eves mult...es hat azt hiszem Famohoz hasonloan o sem szeretne beszelni arrol milyen egy masfel eves...meg en se!!! :shock: :lol: Mindent pakol, hiaba mondod 100x, hogy nem szabad, nem erdekli, megy, sikit , sir ha valamit nem kap meg...szoooooooval hjaaaajjjj kemeny!!! Szerencsere a szomszedban van egy hasonlo koru kislany, akiknek az udvara szinte egy jatszoterre van alakitva, rengeteg jatekkal, a fel utca odajar, es igy sokat voltak most ott tesomek. Jol elvoltak a gyerekek, en meg etettem, altattam Ricisket addig.
Lanyok lehet olyan, hogy az egyik cicit annyira nem csipi a baba? A kevesebb tejcsis cicimmel mindig kuzd, sir szopi kozben....nem nagyon ertem. :shock: :?

Bringa hogy vagy? Rosszul erzed meg magad? :( Nem tudom miylen erzes lehet..marmint az tudom milyen rossz ha a multbol jon elo egy dolog, ami fajdalmat okoz, gondolom ez is az!! :( Ra se rants!!! Menj tovabb! :)

Famo mint ahogy irtam tesom masfel eves kisfia nem egy egyszeru eset,marmint ez a korszak nem egyszeru...es hat tesokam is rendesen ki van!! :( MOst bilizni probalja...de nem nagyon sikerul. Vagy szerinted meg korai? Mindenkitol tanacsot ker, ki hogyan csinalta,ha tud valaki itt a masodik babasoktol tippet adni szivesen fogadom a neveben! :)
AMugy en is igy gondolom, hogy a babaknak meg van a termeszetuk az elejetol fogva...hat en orulnek, ha Ricsike nyugis baba maradna! Meglatjuk mi lesz, barmi lehet meg..az ember probalja a a tole telheto legjobban csinalni, aztan legtobb esetben ugyis a babak az urak! :wink: :)

Na megnezem elaludt-e a Nyufedli, aztan en is alszom.
Jo ejt mindenkinek.

Kép

Kép
lorcika

Márti, sok boldogságot!!! (bár már megvan) Minden rendben lesz ezen a napon, abban biztos vagyok!!! Gratula!!

Másik Márti :)

Kép
horpika

Drága Márti!
Öltöztesd ma ünneplőbe a szívedet,csattok,lakk és a fésű álljon hadrendbe és legyél nagyon-nagyon boldog!
A kicsi koszorús lányt pedig Isten éltesse neve napján!

Ui.:apának jól megkönnyítetted,h soha ne felejtse a házassági évfordulótokat :wink:

Kép
bringababa

Sziasztok! 8)

Lorcika!Csak azért nem reagálok hosszasan arra,amit írtál,mert nem akarok keseregni,lényegében a legrosszabb rossz érzés volt,ami korán reggel,hajnalban érheti az ember amúgy is megtépázott érzéseit.
Viszont annyira örülök,h Ricsikével ilyen nagyon szerelemben vagytok,jó látni(olvasni),h egyre kiegyensúlyozottabb és békésebb leszel/lettél!

A 7végén Piciékhez hasonlóan nálunk is családi haddelhadd lesz,csak azzal a különbséggel,h mi megyünk anyumékhoz születés-és névnapokat ünnepelni.Remélem Lili is átérzi majd mindennek a jelentőségét és jó baba lesz! :wink:

Puszilok mindenkit,legyen szép hétvégétek! 8)

Kép
bringababa

Lorci,
azért nem minden másfél éves ilyen rettenetes. Ezt kikérem a lányom nevében! :D Egyszer pont a lakás-pakolásról írtam, ez az, amitől idegbajt kapnék és égne a bőr a pofámról, nevezetesen vendégségben vagyunk, ahol nem "gyerekbiztos" a lakás (mint otthon) és hát ilyesmik fordulnak elő.. :oops: :roll: Egyszóval én nem az a pl. dvd-elpakolós fajta vagyok, (hogy jaj, eléri a gyerek és a földhöz csapkodja, ezért inkább elrakom máshova), vagy a másik véglet, oké, hadd pakoljon a gyerek, inkább kiveszem a lemezeket, és akkor csapkodhat a tokokkal. Szerintem mindkét verzió gáz, gyerek megtanítható, hogy mivel hogy lehet bánni. Nevelés ill. türelem kérdése. De ha valaki gyereket vállal nem árt, ha mindkét tulajdonsággal ill. affinitással rendelkezik. Szerintem.

Persze, vannak "magyarázatok", hogy enyém gyerek éppen miért viselkedik így. Tény, vannak nehezebb és könnyebb időszakok.. Vikim is dackorszakát éri, de szerencsére könnyen le tudom kezelni. :)

Márti,
sok boldogságot. :)

Doo,
az oltástól lett a láz? Semmi baj, lényeg, hogy megoldottad.

Bilizés még: Én sosem ültetgettem korán a gyerkeimet bilire. Akkor érdemes elkezdeni, ha érzed a gyereken, hogy érdekli a téma és mutat hajlandóságot rá. Viki mutat, Gergőt rohadtul nem érdekelte, nem is erőltettem. Viki pont tegnap ült először, és fel sem akart állni róla. :shock: mindezt kinn a kertben. De nem ment bele semmi. Szerintem nyáron érdemes elkezdeni, pucérkodással egybekötve, esélyesebb is, hogy beletalál a produktum :) Szerintem majd jövő nyáron lesz Vikim is szobatiszta (okt.-ben lesz 3 éves, és az előtte lévő nyáron). Persze vannak nagyon tehetségesek, akik már fél évesen kakilnak a bilibe. De ehhez mindig szülői rátermettség (is) kell.

nyugis baba: Viki extra nyugs volt, etetések között aludt, 6 hetes kora óta reggel 8-ig aludt este 10-től. :shock: mindneki csak ámuldozott (én is), és lett egy örökmozgóm. :) Kúszni, mászni, felállni is később kezdett, mint a többiek, de most az a típus, akit le sem lehet lőni. :lol: :lol: de jól kezelhető gyerek. Gergő dettó ilyen volt. És most egy örökmozgó szintén. :lol: Marci most nem aaanyira nyugis, de ő is jókisbaba és nem panaszkodom.
Vendég

Sziasztok,

Marti sok boldogsagot neked a mai napra es kovetkezo sok sok evre!! :) :)

Bringa remelem mar jobban vagy. SOk pusz. Jo hetveget neked is, biztos, hogy Lilike jo kislany lesz es elkapraztatja a sok rokont! :)

Dori orulok, hoyg irtal az altalam felvetett temakra. SOkat adok a te velemenyedre (is), sok gyerekes anyuka leven. :wink:
Minden elismeresem a tied es Viktoriae ;). Bocsanatot kerek szepen, persze hogy minidg vannak kivetelek! :)
En is azt szeretnem majd elerni Ricsikenel, hogy ne pakolasszon, mert tenyleg szornyu ez vendegsegben,hogy tesom kisfianal el kell mindent pakolni. Tesom az a "inkabb elpakolom" tipus, neki valahogy nincs tul sok turelme a kicsihez. :( Persze ki tudja en milyen leszek, de mivel jo lenne meg egy baba majd es akkor meg pluszba nem akarok azzal is torodni, hoyg rohangalok Ricsike utan mikozben gozerovel pakolja szet a hazat!!! :shock: Es hogy csinaltad? Folyamatosan mondtad, hogy nem nem nem szabad. Elvitted onnan ahonnan pakolni akart? Mennyi idobe telt? Gondolom tobb honap mire ugy igazandibol megertettek a gyerkocok, nem?

Nezd azt nem banom ha Ricsike majd orokmozgo lesz..szamitok ra, mivel Ikrek (en azert hiszek ezeknek a jegyeknek az alap jellemzoikben...es az Ikrek izgaga emberek allitolag ;)), csak ejjel aludjon es ahoyg te is Viktoriat..tudjam majd ot kezelni!! :) :) Tulajdonkeppen barmilyen lehet egy gyerek, a lenyeg, hogy anyu apu tudja ot kezelni!! ;)

Tesom is ugy van a bilizessel, hogy ha most Milan nem veszi az adast, akkor hagyja, nem eroszakoskodik...csak ugye o is ugy van, hogy nyaron probalkozik, amikor rohangalhat pucer popsival a kertben!! :D :D

Nemsokara indulunk anyosekhoz, aztan mara beraktuk anyumekat is egy rop latogatasra. Holnap meg bartanomekhez megyunk, aki soha nem hiszi el, hogy Riciske nem uvolt torkaszakadtabol napi 10 orat!!!! Szoooval hajra Ricsike legyel jo kisfiu holnap is! :lol:

Mindnekinek jo hetveget!

Kép

Kép
lorcika

Íme 2 két Ricsikéről:

Kép

Kép

Kép

Kép
lorcika

Lorci,
mennyit változott Ricsike! Kezd már ő is nagyfiús lenni. :)

Pakolás szisztéma az volt, hogy határozottan (röhögés nélkül-pedig magamban akkorákat derültem a fején, mert iszonyat huncut volt :)) mondtam ezt nem szabad. És odapattantam és elvittem onnan. Ekkor kaján vigyor az arcán és fél perc múlva visszaszaladt uazt megpróbálni. :? :lol: :twisted: én megint oda hozzá, hogy nem szabad és elhoztam onnan határozottan. Volt, hogy egymás után 5-6x is, de miután elvittem onnan eltereltem a figyelmét (jaj de szép könyv nézd csak, gyere játszunk ezzel stb stb). Ez általában hatásos volt. Tartott Vikinél (arra jobban emlékszem :oops: ) kb 2 hónapot. Nagyon imádta a cd állványt, ez volt a gyengéje, meg a tollak, különös tekintettel az alkoholos filcre. :x Aztán egyik pillanatról a másikra nem érdekelte. Most oda se megy már nagyon rég óta.

A gyerek mindig feszegeti a határokat, hogy meddig mehet el a különböző embereknél. Pl. férjemnek vagy anyóséknak többet megenged magának mindegyik gyerek. mert ők kevesebbet vannak velük és hát próbálkoznak rendesen. De nálam nem. :lol: Még a 9 éves is próbálkozik, hogy a visszadumálással meddig mehet el. :evil: Szóval egy életen át tart gondolom. :D Mint a gyereknevelés általában. :lol:

Basszus, úgy bealudt Marcika.... pedig 7-kor kelt fel.. :shock: :D
Vendég

SZiasztok!

Egy gyors bekukk,Márti legyél egy életen át nagyon nagyon boldog,kívánok sok szépet és jót,és egészséget,hogy a babátokat fel tudjátok nevelni...szeretetben,megértésben.

Ricsimicsi cuki bébi,extra férfias,huncut bogyó!!!!
Többiek,mindenkire reagálok hétfőn,,de most hulla vagyok,egész nap takarítottam,baba nagyon nyafka volt,nem volt ma kaki,és bántja a pocóját,este 7től altattammost tettem le,és nem kizárt hogy mindjárt ordít.
Holnap babanéző vendégek ,kerti party,....szóval hétfőn jövök és mesélek egy csomó minden történt velünk.
Puszi nektek lányok jó hétvégét!

KépKép
riella77

Hello Csajok, na én is túléltem a vendéglátást., nagyon brutál volt, de szuper is egyben. Voltunk a Velencei tavon is bár csak a fiúk fürcsiztek, a csajok hüssöltek :) azért most jó pihenni egy kcisit két nap készenlét után... (gyerek mellett...) Zsófi igazi tündérbogár volt, mindenkire mosolygott és a két nap alatt csak gügyögésre nyitotta a száját, egyszer sem sírt... mondjuk amúgy sem szokott, és este 10 től reggel 7ig durmizott mindkét éjszaka :) most még el kéne takarítanom a romokat, de nem visz rá a lélek... majd este, ha már nem lesz 40 fok... bár itt bent csak 26 van :?

Márti , reélem jól sikerült az esküvő, várjuk a képeket!!!

Lorci, hát Ricsimicsi nagyon sokat változott!!! Gyönyörű kisfiús tündérbogár pofija van, nagyon édi :)

Bringa, remélem Lili is jól viselkedik a hétvégén :) Ja és alkartam kérdezni, piros még mindig megvan? Vagy elmúlt és már túlélted?
pici76

Sziasztok Csajok!

Újra itthon.
Mindenkit csókolok! Holnap jövök.
Olvastalak titeket.:)

Kép
niki30

Sziasztok!

Túléltük a vendégeskedést,és tök jó volt ,mert a barát felesége,nagy kritikus azzal kezdte mikor megjött hogy jól nézek ki,már jól is éreztem magam,majd a nap végén a másik pár lány tagjával azt elemezték,hogy mennyi türelmem van a babához,mennyit foglalkozok vele,valószínű ettől olyan kiegyensúlyozott jó baba Martin,és egy minta anya vagyok....tök jól esett ez is,persze a minta anyaságtól fényévekre vagyok,de azért törekszik az ember.
Aztán jött az esti nyüszögés,és kilnckor ájultunk be,majd hajnali 3 kor arra ébredtem hogy riaszt a légzésfigyelő,rohantam át,és sehol a gyerek(hozzá teszem ,a kiságyon a végében van rajta a pelenkázó )
csak a nyöszörgést hallom,mindenre gondoltam,elrabolták,kiesett stb...igy elkezdtem kerseni a bébimet,meg is találtam a pelenkázó alatt a lábai lógtak ki az ágy végében a rácson kifele,és azért riasztott a csősz,mivel nem feküdt rajta a baba....az első ijedtség után ugy elkezdtem neveteni....kaja ,majd szépen elhelyezem a csemetét,majd reggel mikor apa megy dolgozni szól hogy menjek már nézzem meg mert a gyerek lóg a kiságy oldalán a rácson kifele....próbálgatja a határokat a picúr.
Tegnap apa vigyázott rá amig fürödtem,na kettő sunyi pukit benyomott az orra alá a drágám,csak azt hallom,hogy apa szörnyülködik,hogy egy szippantós kocsi nem tud ilyen büdi lenni,és csípi a szemét,és még egy ilyet csinál,és odébb megy mert beszívja a bőre :D :D :D :D :D persze csak viccelt mert akkorákat mulatott a szitun,invitált hogy szagoljam én is,de mondtam,hogy én nap,mint nap annyit szagolom,hogy már immunis vagyok,ebből is látszik mennyit van a babával,egy kicsit többet kell vele lenni,és egy idő után ő se fogja büdinek tartani. :wink:

Jó hogy újra itt vagy Niki,hiányoztál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Majd mesélj milyen volt!

Bringa milyen volt a hétvége???,

Márti milyen volt az esküvő,remélem minden olyan volt amilyennek elképzelted?!!
Háromszoros éljen éljen éljen Mártinak.!
most mennem kell babucihoz,puszi mindenkinek

KépKép
riella77

Sziasztok,

Nekunk is jo volt a hetvege. Szombaton anyosek...de most normalsiak voltak a maguk modjan, aztan anyukameknal voltunk. Ricsike jol erezte magat mosolygott, nevetett, meg lehetett zabalni! :) :)
Aztan tegnap delutan meg baratnomeknel voltunk. Van ilyen felallithato medencejuk, jo votl kicsit megmartozni benne...vegre ereztem egy kis nyarat!! :) Be vagyok itthon teljesen gubozodva!!!! Nem a legjobb napja volt Ricsikenek mar reggel olyan kis nyufika volt, de delutan vegulis jol viselkedett, nezelodott, kicsit nyusszogott, aludt es vigyorgott ezerrel, szoval el voltak tole ajulva!!! Kezd viszont mar valahoyg neha mashoyg sirni. Ujabb es ujabb siras, nyusszoges tipusokat fedezek fel!!!! :shock: :shock: :)
Kicsit aggodom az utazasainktol. Ugyanis o mashol nem nagyon tud aludni napkozben. A mozesben is max. csak 1 orat...a karomban tud meg, na de ott se tul sokat......es ugye jovo heten megyunk 4 napra baratnomekhez Mosonmagyarovarra, aztan majd augusztus kozepen Balatonra. Aggodom hogy hoygan fog menni az alvas. Vegulis ha napkozben tobbet van fent az nem baj....de az ejjeli alvasa ne boruljon fel!!!! :shock: Lanyok ha elutaztok par napra akkor van gond az alvassal? Vagy ilyen piciknel ez meg nem szamit annyira? Nem tud felborulni a rend?

Niki orulok, hoyg visszajottel! :) Milyen votl? Te tudsz meselni mashol ejszakazasrol is! ;)

Riella hat jo lehetett ez a hajnali ebresztes!! :) Elmaszik mar ennyire Martin? :) Ricsike egyenlore oldaliranyba nyomja , de nalunk is mar votl hogy beriasztott, mert annyira az agy oldalahoz preselodott, hogy nem erzekelte az erzekelo lapocska.
Biztos jo anyuci vagy Riella! :) Jol esik a dicseret, kell ez nekunk!! Szerintem egyikunk se tul magabiztos elso babanal! :)

Bogyra hol lehet? O mar nagyon reg jelentkezett!!! :shock:

A lakas kupi. Itt volt tesom kisfia meg penteken es azota nem takaritottam, csak vissza pakoltam nagyjabol.....amiket o elpakolt!!!!! :? De most nincs kedvem semmihez...majd talan delutan csinalok valami rendfeleseget!! :)
Amugy tenyleg majd valahoyg jo lenne Ricsiket nem pakolosra nevelni,mert imadom tesom kisfiat....de nem tudok repesni a boldogsagtol, amikor mindent ossze-vissza elramol..vagy tesom kapja ki a kezebol a dolgokat, o teszi el valahova, hogy Milan ne erje el....es utana mi meg soha nem talalunk semmit, mert minden mashol van!!!!!!!! :shock: :) Belegondoltam, hogy ha majd mi megyunk vendegsegbe Ricsikevel...haaat ott sem dijaznak ezt!

Legyen szep napotok es husoljetek, ha tudtok.

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Most is csak gyorsba jövök, mert ezer a dolgom, most h. hazaértünk.
Tudjátok, vár a felmosóvödör, a teli utazótáska és társai...:(

Márti, Nektek mégegyszer sok boldogságot!
Remélem úgy sikerült, ahogy szerettétek volna!

Köszi Riella:)

Na szal, jó volt egy hétre kimozdulni és kikapcsolódni, DE!
Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, de én mikor elindultam a kis családomhoz, azt hittem, h. majd mindenki eldobja a fakanalat. Na ehhez képest, mindenki csinálta a dolgát, élte az életét, néha mintha ott sem lettünk volna.
Anyukám persze főzött ránk, segített, dehát ő is ugye dolgozott.
Ugyanúgy sokat voltam Emmával kettesben, mint itthon, csak ráadásul nem a megszokott környezetben. Aminek először örültem, de később...már hiányzott az otthonunk.
Meg ugye nagy volt a nyüzsi, jöttünk-mentünk, jöttek-mentek....nem nagyon voltunk nyugiba. (persze imádom a nyüzsit).
Nekem itthon a párom tök sokat segít, tudja a rendszert, nem kell szólni, h. szedje össze a játékokat, stb. Ott meg magam csináltam szinte mindent.
Apukám nem is nagyon foglalkozott a kicsi unokájával. Öregszik és nincs már türelme, azt vettem észre.
Röviden ennyi. Most mennem is kell...annyi a dolog.
Ne haragudjatok, h. nem reagálok rátok.
Mindenkit pusszantok és örülök, h. újra veletek lehetek!
Hiányzott mindenki nekünk!

Kép
niki30

Lorci, az éjszakázásokkal nem volt gond. Szokja a drágaság az idegen környezetet. Szerintem ha ilyenkor kezdjük a szoktatást, akkor nem lesz gond. 1 évesen már lehet nem menne ilyen könnyen.
Na meg hát muszáj, egyrészt, mert a szüleink vidéken élnek, másrészt pedig mi is menősek vagyunk a párommal, tehát jó, ha hozzászokik drága.

Egyébként mosolygás megy ezerrel. Már hangja is volt:)
Gagyarászás, tárgyak követése, szemkontaktus:)
Ja, és pumpálás:) Annyit pumpál a lábával, h. már egy matracot felfújhatott volna. :D

Ja, nem tudtok valami cumit megtartó technikát, praktikát?

Kép
niki30

Niki, Leukoplast :lol: :lol: :lol: bocs, de ez kihagyhatatlan volt :wink: :wink: nálunk most az a műsor, hogy a kezével addig hadonászik, amíg ki nem szedi a cumit, ami persze abban a pillanatban hiányzik és nyüsszög :D

Szóval mi is megvagyunk, a héten viszont mi is elhúzunk a hőség elől nagymamáékhoz. Majd jelentkezem!

Legi

Kép
leglesscat

riella, de jó Neked h Téged így dicsérnek!! én pont tegnap "sértettem meg" apósomat - miután ő izélgetett azzal h adjak már cumit a gyereknek, mert cuppog, én meg mondtam neki h azért cuppog, mert még éhes (ez ebéd közben volt, előtte 5 perccel szoptattam, Viktória abbahagyta, és én addig bekaptam még a következő falatot, de tudtam h mindjárt jön a következő szopi felvonás). erre aszongya h nem úgy van az, hanem az h az öklét rágja, az megnyugtatja, tehát a cumi is jó lenne. hozzáteszem, még eleinte próbálkoztam a cumival, de mindig kilökte a nyelvével - én meg nem fogom a szájához kötni, sőt, tulajdonképpen nem bánom h nem cumizik. én is cumi nélkül nőttem fel, úgyh van rá élő példa h lehet anélkül is. szal én meg mondtam apósomnak h biztosan nagyon sokat szoptatta már a lányomat h így tudja h éppen akar-e enni v sem. na, erre besértődött. csak nekem már eléggé elegem van abból h "jószándékúan" mindenkinek van vmi megjegyzése h mit csináljak, ill mit ne csináljak, még az utcán sétáló emberek is jogot formálnak arra h beszóljanak h azért sír a baba, mert éhes v mert tele van a pelusa. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: de h esetleg vmit jól is csinálhatok, arról szó sincs :evil: :cry: ilyen kiságyból kilógós történet nekünk is volt - sőt, le is fotóztam. érdekes módon, akkor nem bőgött babuka, édesen játszott, forgolódott is, de vhogy mindig úgy h a lába uúgy kilógott :lol: egy teljes sorozatban örökítettem meg :lol: :lol:

niki, az én apukám most a héten fogta meg először :!: az onokáját, mert szerda éjjel belázasodott a 3 hós oltástól és anyum már aludt, amikor átrohantam hozzájuk. ja, és ráadásul látom rajta h nagyon idegesíti, amikor üvölt - inkább elmegy onnan, csak h ne hallja :roll: :evil:
folyt.köv. megyek szoptatni.
Vendég

Sziasztok!

Hogy birjak a babaitok ezt a forrosagot??? Az enyem nehezebben tud aludni napkozben, ejszaka azert tud, tovabbra is 1x kel, neha mar azt is megmutatja milyen ha nem kel, de azert erre meg nem szokott ra. :roll:

Holnap megyunk a 2 hos oltasra.

Meseljetek, akinek meg volt mar, volt laz? Nyugos volt utana?

KépKép
horilda

ilda, enyém nyűgös nem volt. fürcsi után beadtam neki egy fél kúpot (védőnő és doki is ezt javasolta) megelőzésképpen h éjszakára ne menjen fel a hője (na, a 3 hósnál ezt bezzeg elfelejtettem a rövid eszemmel és be is lázasodott szegény kis törpillám). szal a 2hóssal semmi gáz nem volt. a szuri után sírt, keservesen, de a szopi megnyugtatta szerencsére. ha a doki elfelejtené mondani: 1 órával a cinció után érdemes hideggel borogatni 5 percig h ne csomósodjon be.
Vendég

Sziasztok Lányok,

de jó,h irtatok ezt a kúp dolgot, mi 31-én megyünk a 2hósra.

Bringa, remélem már jobban vagy, ölelések neked.

Lorcika, a gyerkőc simán felér a gyúrással. :wink: Nálunk is borul a rend, ha hosszabb időre elmegyünk itthonról. Ha 4 óra múlva érkezünk haza sem olyan minden, mint előző nap. Nincs két egyforma nap nálunk.

Niki, mi is pumpálunk :lol: :lol: .

Mennem kell, mert sír a baby, többieknek is puszi!!!!!!!

Melcsi

Kép
melcsi6

Sziasztok,

Niki sajnalom hogy nem igazan ugy alakult a hetveged ahogy gondoltad, ugy ertem tobbet voltal magad a babaval, mint azt vartad. En mindig irigylem azokat a csaladokat, ahol a nagymamak, nagypapak teljesen beszamithatoak es rajuk lehet bizni a gyerkocot, meg akar tisztaba is tudjak tenni. Nalunk sincs ez igy, ha elmegyunk szuleimhez, ott abszolut figyelni kell, majd talan 6-7 eves korukban az unokaknak mar vigyazhatnak a rajuk. :) Hat ez van..en kezdem megszokni,latva, hogy tesom kisfiaval sem megy nagyon ez a figyeljunk a gyerekre dolog!!! :shock:

En 2 het mulva megyek oltasra..mar elore felek,biztos sirok majd egyutt a babaval!!! :( Majd veszek en is kupot. Felhivtam ma a vedonot, hogy mi a helyzet? 2 hete nem volt, a gyerekdoki 1 honapos koraban latta Ricsiket. Azt mondta a vedono, hogy szabin van meg ma meg holnap, aztan talan csutortokon jon vagy jovo heten. MOndtam, hogy oke jol van Ricsike..de azert lehet , hogy orulnek ha havonta egyszer mar megis megnezne valaki, meg azert csak felmerulnek kerdesek. Jovo hettol meg a doki lesz szain 2 hetig, szoval az oltas is csuszik! :?

Melcsi orulok, hogy beneztel. :)

Nalunk is megy a gogicse, nevetes ezerrel, rugozas, ficanka!! Imadom ezt a gyerkocot!!! :) :) :)
A cumira nincs otlet, nalunk csak hason fekve tartja meg, ott is neha vissza kell tomkodni. :)

Doo: Jol tetted hogy beszoltal aposnak..nem lehet ezt birni hogy mindneki bombazza az embert a hulye tanacsaival!! En is idegbajt kapok ettol!!! :twisted:

Lanyok rettegek a holnaptol! 1 orara megyek vissza a 6 hetes (8hetes :D) kontrollra. Egyedul a babaval kocsival..ami nem lenne gond, de amiylen most a varos....es a Nyugatihoz megyek, hol talalok parkolohelyet, mennyi ido alatt erek be, mennyit leszek ott, mennyit vissza????...remelem benne leszek a 3 oraban. Majd indulas elott megtomom Ricsiket..aztan imadkozom, hogy ne keruljek dugoba, mert ugye nem a szomszedban lakom!! :shock: :?

Na lassan furcsi time van, bar Ricsike alszik!!! :shock:
Pusz nektek.

Kép

Kép
lorcika

sziasztok,

mi most hűsölünk :D megy a klíma :roll: éjjelre meg kilövöm.. de vmi katasztrófa, 31 fok volt itt benn a IV. emeleten (pedig ide "csak" reggeltől délig süt a nap be, de a tető telibe kapja, és azt érezni). Tudjátok, mi anyuéknál vagyunk napközben, csak aludni járunk haza. Így könnyű. :) Meg van egy nagy 4 m-es medence, abban vagyunk. Viki meg a kacsaúsztatóban, de pl. csak du mentünk ki, mert az árnyékban is nagyon gáz volt a hőség. :? A ház meg jó hüvi, Marcika is jó nagyokat szunyált szerencsére.

Holnap ottalszunk és sütögetünk. Kürtöskalács kinn fog sülni parázson :D (ezért az este :wink: ) van Erdélyből speckó sütőeszközünk 3 db, és 10 rudat tekerünk majd holnap, 2 kg lisztből. :P jó kis fogyikaja :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Niki,
cumimegtartó alkalmatosság :?: :shock: :lol: a meg mi? ha cumiztatni akarod,és kiköpi, akkor a tömködés marad, de ha kiköpi, szerintem hagyd a francba. vagy álmában teszi? (Nálunk nincs cumival alvás, csak este a nyüglődéskor vetem be a cumit-akkor hatásos. :wink: )

Nyaralást megértem -neked ha lehet még strapásabb. :? Én ezért nem megyek sehova még ilyen picivel. De ha szüleim vidéken lennének, nyilván másként gondolnám. :oops:

Ilda,
nálunk egyiknél sem volt oltási reakció a 2 hósnál. A továbbiakban viszont előfordult. A DPT miatt. :? Homeós add neki előtte 2 nappal meg utána is. Be szokott válni. Kúp talán, ha 2-3x kellett emiatt Vikinél. Gergőnél meg tán mégennyiszer sem.

mentem pihenni még a 11-es etetés előtt.

jóéjt mindenkinek.
Vendég

most fürödtem jéghideg vízben, mert nálunk ezen a héten van karbantartás és nincs meleg víz :roll: hát, ezek után "idekint" kifejezetten olyan érzés, mintha befűtöttek volna :shock:

lorcika, ha nem fordulnál meg 3 óra alatt, legfeljebb te is csatlakozol a bhol előkapom-és-megetetem csapathoz :lol:
no és Ricsike - tünemény-gyönyörűség!!! ezt minden nap meg akartam írni neked, de mindig túl fáradt voltam :roll: nagyon szép kisfiú! és sztem nem is mikiegér :lol: de tök Ricsis pofija van. vagy András :lol: szal ez a kis lurkó nem úgy néz ki, mintha anyja sovány koszton tartaná! :lol:
hozzánk a védőnő egyáltalán nem jár. mindig szabadkozik, meg mondja h jön, ha nagyon akarom, de ha nem muszáj, akkor nem. én meg örülök h nem jön. ha kérdésem van, hívom.
kúpot kellett h írjon annak idején,még a szülés előtt a gyerekdoki!! germicid c.

bogyra nekem is hiányzik - főleg h ő aztán igazán "oszlopos tag" volt!

bringa, mizujs? voltál már nőgyógyinál a vérzés miatt? én sem értettem pontosan ezt az iwiwes témát. meg hogyhogy a tied volt a bolt és most meg már nem az? milyen bolt volt? (bocs ha mondtad már és nem emléxem :oops: )

leánykám megintcsak azt bizonyítja h vszeg vmi trópusi gén belekavarodott a dns-ébe: tök jól alukált egész nap, és amikor fent volt (keveset), akkor is jókedvű volt, még a játszószőnyegen is elvolt v 10 percig mindenféle közbeavatkozás nélkül! :shock: tegnap meg kb 5kor szopi közben bealudt és úgy hoztam haza a kertünkből h észre se vette h hason kevésből átvarázsoltam a hordozóba és hazautaztattam. csak 10kor ébredt - gyors fürcsi, szopi és folytatta tovább a szundit. vmi hajnali szopi asszem volt, de úgy rendesen csak 7kor kelt fel! :shock: nem semmi...

ma meg esti szopi közben azt hittem, elolvadok! mondtam neki h ma volt 14. hete h világrajött, meg h nagyon szeretem - erre abbahagyta a szopit, rám nézett, de olyan értelmesen h hihetetlen és mosolygott és beszélt! :D :D :D egy csomószor azt érzem h de jó lenne megörökíteni vhogyan ezeket a pillanatokat, nem csak a fejemben, de hát nincs mindig kamera és fényképezőgép a kezemben :roll: volt pl egy idő, amikor szopi közben annyira koncentrált h felemelte a szemöldökét és csodálkozva nézett - ezt már nem csinálja, és nincs is meg felvételen :cry: szopis kép asszem nincs is, pedig annyira édi!
Vendég

dóri, akkor ti tömbben laktok valójában és a kerti fotók anyudéknál vannak? mert tökre nem értettem h nagy ház és kert és ti mégis építkeztek fóton. de így érthető. hogy haladtok?
milyen homeós bogyit adsz láz megelőzésére? ezt a mi dokink nem is mondta, pedig ő is homeós. :shock: :evil: hogyhogy a DPT miatt?
Vendég

Sziasztok!

Nem voltam 2 napig, holnap visszaolvasok addig is hoztam 3 képet. Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Doo,
stimmel a ház dolog. :)
az otás mellékhatásainak megelőzése érdekében adom (asszem nem a legolcsóbb volt, még Vikinél vettem) ACT-HIB+DPT D30 (ez nem Boiron, hanem Remedia gyártmány egyébként). Mert az első oltás (2 hós) az csak HIB. A többiben van a DPT, ha jól emlékszem, és a HIB-es oltásnak ritkán vannak mellékhatásai.

Lakásban 31 fok! Kééész vagyok tőle, negyedórán belül húzunk is innen, mert nem akarom a légkondit bekapcsolni a gyerekekre.
Vendég

Sziasztok,

Ma mar olyan reggelem volt, hogy mar most elegem van ez egesz hatralevo napbol es akkor meg csak most fog jonni a Pestre menetel!!!!!!!!!
Kezdodott ott, hogy a rohadek kutyak reggel fel 5-tol folyamatosan ugattak, amit a legzesfigyeloben hallottam, sistergessel egybekotve!!!!! Ricsike 3/4 6-kor kelt, megetettem, leragta a cicim, amitol ideges lettem, kozben a macska kaparta az ajtot, amit ferjem nem hallott meg termeszetesen, es persze en folyamatosan sik ideg vagyok a mai naptol elore...szoval kesz lettem. Fejtem mikozben sirtam, hogy elegem van a sok hulye allatbol korulottunk, hogy a macskatol tiszta dzsuva a lakas, hogy a hulye kutyak ugatnak ejjel nappal, mint egy nem normalis, hogy a ferjem semmit nem hall meg, nem fog fol es mi lesz a mai nappal..szoval jol indultam!!! :? :(

Most mar valamivel jobb, Ricsike alszik, ferjem elment, a macskat kivagtam ujra a kertbe, a kutyak csondben vannak kisebb nagyobb megszakitasokkal! :)
De a Pestre meneteltol meg mindig kiver a viz, es a babaulest se tudtuk elore rakni, mert nem talaljuk hol kell kikapcsolni a legzsakot. Szoval ha szemebe sut a nap, vagy sir, nem fogok tudni sok minden csinalni es legalabb 1 ora az ut befele a varoson keresztul. :roll: Ja es a kaja is ugy jon ki Ricsikenek, hogy pont indulaskor kene ennie...szoval felkeltes lesz elotte. Na mindegy probalom nem spanolni magam az egeszen, hatha minden klasszul fog menni, nem lesz dugo, talalok helyet, nem kell ott orakat varnom es Ricsike se fog uvolteni, hoyg ehes, melege van vagy barmi.
Doo az elokapom a mellem nem lenne gond...ha lenne benne anyag....de Ricsike egyre tobbet eszik, en meg ugyanannyit termelek, csak az ataludt ejszaka utan van fullra tele a a cicim, napkozben egyikben 70, masikban 30 van! :( Szoval tapozok ezerrel. Neha azt kivanom vagy lenne tejem boven...vagy ne lenne egyaltalan es csak tapoznek, de ez a nyuglodes, hogy mennyit evett, mennyit kell potolni...ettol kivagyok!!! :( Na jo ma rossz kedvem van eleve! :(

Megyek is es............nem tudom mit csinalok, leginkabb megorulok!!!! :twisted:

Jaaa Doo, Ricsike tenyleg nem Mikimaki mar, kezd alakulni a kis draga! :)
Sziasztok es bocsi, hgy nem reagaltam mindenkire es csak magamrol nyavajogatm, de valahogy ki kellett adnom! :(

Kép

Kép
lorcika

sziasztok

Köszönöm szépen a jókívánságokat! Elmúlt a nagy nap. Egész gyors volt, mivel csupán egy szűk kis családi ebéd volt. De azért fárasztó volt így babával. Én nem a saját "szépségemmel" voltam elfoglalva, hanem Stellával. A hivatalban jutott eszembe, hogy meg sem fésülködtem, de ez nem rontotta a nap bensőségét. Nem a külcsín a fontos számomra. Képek majd később, még nincsenek a gépen.

Mi strandolunk, így védekezünk a 8. emeleti hőség ellen. Igaz, Stellával csak a hűvösben húzzuk meg magunkat és irigykedünk barátnőmre, meg a kislányára, akik már csobbannak. De nemsoká mi is csobbanhatunk. Holnap már nem strandolunk, mert holnap leszünk két hónaposak, ezért mennünk kell szurira. Ráadásul kettőt kapunk, mert én kértem a nem kötelező oltásokat is és holnap kapja az elsőt pneumococcus ellen. Remélem jól fogjuk viselni, a rotát meg se érezte, igaz azt szájon át adják, de ott is fel mehetett volna a láza.

No lépek, mert lassan készülődünk és megyünk a strandra.

Márti
stella2007

Lorci, csak néhány nyugtató szó.
Nekem is kevesebb a tejem szerintem, mint amennyit meg tudna enni Emma. Már veszegetem ki a fagyasztóból a jól elrakott tarcsi tejeket.
Ez van. De ha most elkezdem a tápszert, akkor vége.
Szóval ezt az időszakot kell kibekkelni és akkor nem fog kelleni tápszer. Remélem.
Na szal, nálunk elég sűrűn cicin van Emma. Hogy ez jó vagy sem, nem tudom. Mivel keveset tud egyszerre enni, ezért hamar megéhezik, így sokat nyunyálja a mellem, remélem egyre több fog termelődni.
Ez a nehéz, mikor már neki több kell, de még nincs annyi.
Figyi, miért nem csinálod azt, ha van a mélyhűtőben tejci, azt elviszed magatokkal, vagy tápszert. Aztán ha kell, félreállsz és megeteted? Hm?

Remélnykedjünk, h. nem lesz dugó!

Kép
niki30

Niki: Nekem sajnos nincsen a melyhutoben tejem, mert sosem volt annyi, hogy pluszban tudjak fagyasztani. Azt a par cseppet amit lefejek kaja utan is ertekesen orzom a kovetkezo etetesig. Ricsike meg jo alvo leven szeret jol bekajalni es 3 orat aludni utana....szoval a suru cicizes sem megy nalunk. Ha ehes akkor nem alszik el, csak sir sir. Mi mar tapozunk egy ideje. Csak az a rossz, hogy az egyik ciciben tobb van, a masikban kevesebb es ennek fuggyvenyeben kell meregetni a babat, es kimerni a tapot. Szoval maceras az egesz. Pedig minidg mellre teszem,meg fejek is, meg minden...de hat nem igazan no a mennyiseg olyan utemben ahogy arra szukseg lenne. Na mindegy.
Most hivott ferjem, hogy a szuleihez bevihetem Ricsiket. MOndjuk ok legalabb valamennyire megbizhatoak...meg mas unokaikkal elvoltak, szoval lehet leteszem ott Ricsit es elfutok a dokihoz, nincs is onnan annyira messze. Csak anyosek hjaaaajjjj...nem egyszeruek ok sem, az ember kihagyna ezeket a dolgokat. Na majd meglatjuk.

Stella azert biztos klassz votl a nagy napod, meg ha nem is fesulkodtel meg! ;) Majd varjuk a kepeket.
JO strandolast mara!

Kép

Kép
lorcika

Viktória ma reggel megfordult a hasarol a hatara!!! :D :D :D
Vendég

Éljen ügyes Viktória! :D Gratu!

Doo, Te hány éves vagy?

Kép
niki30

Sziasztok Lányok!!!

Kicsi babám alszik és mivel elköltöztünk a meleg napok miatt anyuékhoz (tetőtérben lakunk :? ), be tudok nézni picit.

Mi tegnap fordultunk hátról először hasra :D Hihetetlen milyen erő van ebben a gyerkőcben. Biztos a súlya miatt is, de nagyon kell rá figyelni.

Jó lenne, ha tudna picit még aludni, mert akkora hőség van, hogy másképp nem lehet kibirni.

Stella, gratulálok én is :wink: .Jó, hogy írtad a strand dolgot én eddig vivodtam, hogy vigyem, ne vigyem, de akkor örülök, hogy más is így van ezzel. Mikortól fogod pancsiztatni? Három hónapos kortól Te is?

Mi szeptemberben megyünk Hévíz mellé nyaralni hármasban. Már nagyon várom.

Lorci, etetésnél egyszerre csak egy ciciből szoptatsz? Vigyázz magadra útközben. Talán annyival könnyebb lesz, hogy mindenki strandol vagy elemenekült és nincs akkora forgalom, legalábbis a tv szerint.

Niki, miért szeretnéd h cumizzon Emmácska? Nálunk nincs cumi, igaz többet nyunyál engem.

Doo, nagy gratula Vikikének!!!!

Dori, kürtöskalács :shock: :shock: Nyami!!!!

Bringa?????Mizu, jobban vagy?

Megyek, nézek valami helyet ahova elmehetnénk egy napra, van még üdülési csekkünk.....valami babás hely kellene, bár azok rettentő drágák.....

Puszi mindenkinek, szép napot.
Melcsi

Kép
melcsi6

Doo: Gratulalok! :) :)
Melcis neked is! Biztos szamit a suly is Aronnal, na meg ugyes! :) Kis vasgyuro! :)
Egy cicibol szoptatok egyszerre. Probaltam kettobol, de akkor a kvetkezo etetesre alig termelodott valami es meg tobb tap kellett. Igy legalabb nem kell minden etetesnel tap..vagy ha kell kevesebb.

Na megyek kezdek pakolaszni. Most aludt vissza Ricsike. Pont ugy jon ki az etetes, hogy akarhova viszem akkor es most kell majd etetni...szoval szerintem megyek anyosomekhoz! Gyorsan szopi, tap es futok tovabb!! Remelem elalszik majd veluk.

Sziasztok.

Kép

Kép
lorcika

Melcsi!
Cumi=cici
Vagy félreértettem valamit?
Egyébként cumizik is, elalvásnál.

Kép
niki30

Szisztok csajok és babók! :lol:

Köszi az érdeklődést és törődést,annyira szeretlek Titeket! :oops: :D :wink: :lol:

Itt ragadtunk,ebben a hőségben nagy butaság lenne a panelban nyomni.
Ezért csak gyors életjel rólunk,nektek pedig nagy ölelések az éteren át! :wink:
Élvezzük a testvérem és anyukám kényeztetését,annyira,de annyira jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó! :lol:
Orvosnál sem voltam.,pedig még mindig gáz van,de ez most cseppet sem érdekel,ezért nem utazom vissza Pestre.

Mindenkinek hatalmas csókok,jelentkezem majd!
Ja,és a legfontosabb Lili tünemény! :D :D :D

Kép
bringababa

Sziasztok!

Ne haragudjatok rám, képtelen vagyok visszaolvasni.....
Az éeletem romokban a gyerek folyton bőőőőg, fingom sincs mi baja van.... aztán amikor már túl vagyunk mindenféle módszereken egyszer csak beájul.
Sír a kezünkben, sír mellettem, sír a tiszta pelusban, sír fürdés után, sír evés előtt, sír evés után..... tanácstalan vagyok...
Prdig szerintem nem fáj neki semmilye.
KB négy napja ezt csinálja.... borzalmas.

Lehet hogy utál minket, és nem is ide akart jönni hozzán csak a buzi gólya eltolta a címet és mégis ide pottyant??????

Csak és kizárólag a cicimmel tudom csendre bírni... ennek hatására már túl vagyok három mellgyulladáson....

Voltunk vele strandon, persze csak az árnyékból szemlélődőtt, de látszólag az tetszett neki, túl van az első nagy utazásán meglátogattuk a dédimamát 200 km-re, azt is nagyon jól viselte, sőt ott is jól viselkedett.... itthon utál lenni. Nem jövök rá miért.... lehet a meleg?????

egy szál pelusban fekszik a panel nyomja a hőt mint az állat.
jajjjj jajjjj szürnyűség!

Remélem mindenki jól van a picikékkel együtt és csak ne tessék rólam múlt időben beszélni. De annyi dolog van megint, hogy egyszerűen nem jutok a gép elé. Elkezdtünk utazgatni is hétvégenként, hétközben meg Gergő szoba selejtezés van áés konyha felújítás, azt is mi ketten csináljuk így sok időt elvesz.

Puszi rohanok, mert ezt az öt percet is épp üvöltéssel tölti, amit szeretnék rátok szánni!

KépKépKép
bogyra

Sziasztok,
egy kicsit visszaolvastal és láttam, hogy a védőoltásokról is esett szó.

Leírok egy pár dolgot amit érdemes átgondolni.
- a választható védőoltásol (kivéve rota ellen) általában úgy vannak, hogy egy éves kor alatt háromszor kell szúrni, míg egy éves kor felett csak egyszer már. Nah most egy éves korig ezek ingyenesek illetve támogatottak egy éves kor felett viszint fizetősek.

Érdemes felíratni a gyerekorvossal még egyéves kor előtt egy héttel, kiváltani és egy éves kor után egyet beadatni. Általában egy éves korig semmiféle közösségbe nem jár a gyerek... szóval a fertőzésveszély igen csekély, nem úgy mint az oltási reakcióknak az esélye.

És ha van köztetek olyan, aki nem ragaszkodik az oltásokhoz, annak még azt is érdemes átgondolni, hogy jól kezelhető betegségek ellen érdemes-e védőoltást adni????

Ami fontos az a kullancs encephalitis, az is cska azoknak akik járnak természetbe. de pneumococcus az teljesen jól kezelhető, agyvelőgyulladás is.

Nha megyek mert megint üvölt! :) Én már egészen megszoktam, szinte zene füleimnek! :)

KépKépKép
bogyra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?