A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

Coca, az igazi négercsókot én is bevállalnám, és dőlj fel nyugdtan :lol: :lol: Ha tudsz

katica, megmondhatod az igazat, nem köpünk be :lol:

Purc

Kép

Kép
purc

Sziasztok!

Máskor is eltűnök 1-1 teljes napra, ha ilyen hírekre jövök vissza!
Klarissza! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Apjuknak mondtad már? Mit szólt?

Boni és Snufi! Úúúúgy hiányoztok! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Zöldi! A mai postával én is megkaptam, fincsi volt a cukor! Köszönöm szépen! :lol:

Kép
bettike
Eger

Andi! Vigyázz a csajokkal! Felfalnak és megisznak mindent! :wink: :lol:

Kép
bettike
Eger

Ancsa! Majd én helyetted is bízom! :lol: +++++¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Szezso! Egyszerre van, lesz pénk megint????? Most már ideje lesz mérlegelni egy pozitív teszt lehetőségét! :lol: :lol:

Ma vásároltam a nyaralásra egy-két cuccot! Melegítő, felső, papucs, törölköző stb.!
(Vettem 2 felsőt, ami kismamaként is jó lesz egy darabig! Tiszta hülye vagyok! :oops: )

Kép
bettike
Eger

És mutatok egy csúnyát is!

Kép

Kép
bettike
Eger

Bettike, érezted a pé-t, hogy a 3. dpo-n vagy?Mert a görbuszodon nem látom.

Kép
kata05

Szívesen Bettike!

Kép
zölddisznó

Sziasztok,

bekukkantok én is,

Andi, üdv itt! :)

Klarissza, de jó, végre van megint pozitív tesztelőnk! Mikor mész dokihoz?

Én kedden voltam dokinál, de igazából semmi különös nem volt.
Vizsgálat igen, de uh nem.

Puszi mindenkienk!
Csikken

KépKép
Kép
csikken

Köszi Lányok a szakértést! Közben konyhabúrort terveztem az új házunkba.
Hát igazából megoszlanak a vélemények. Én sem tudom mikor volt pé-m. De most már kivárom, lesz ami lesz!
Zöldi, nem Artois :D
Szirom naggggyon gyönyörű a bébid!

Kép

Kép
[/url]
stella40

Csikken! Azonnal kérünk pocakképet!

Kép
zölddisznó

Zöldi és Boniko!

Köszönöm, hogy azonnal válaszoltatok!!!

Segíthetek még mindig nincs meg. Sajnos!

Sziasztok!!

Túró Rudi
turorudi6

Hali,

Zöldi, holnap csináltatok egy olyat amin nem látszanak a csikjaim :)

Csikken.

KépKép
Kép
csikken

Csikken csíkosan is csuda csini lehetsz! De jó, kibírom holnapig.

Kép
zölddisznó

Üdv otthon Áficsalád!

Mindenkinek jó éjszakát!

Kép
zölddisznó

Jó éjt, szép álmokat!
megyek aludni lassan....
holnap fél nyolcra megyek vérvételre, jaj! :? remélem, nem ájulok el majd. :lol:

kati
katica30

jó reggelt kispajtások!

Tegnap este fél 7 kor ledőltem,és mar eggel keltem fel :oops: :oops: 8)
Ma is meleg vagyok még:
Kép
vedresandi

Jó reggelt!

Szép hő, Andi!

Engem meg reggel 6-kor keltett férj, hogy Roli meleg. Megmértem a lázát és 39 fok. Kapott lázcsillapító kúpot, de előbb néztem és nem tűnik hidegebbnek.
Mennyi idő alatt hat egy lázcsillapító?

Már voltam patikában, de majd nyolckor nyitnak. És pékségbe.
Szóval nem vagyok álmos.

Csikken.

KépKép
Kép
csikken

Ja és meg is reggeliztem 7-kor. 8-kor meg veszem le a kis vért az ujjamból. :)

KépKép
Kép
csikken

Csikken:Sztem 20 perc alatt hatnia kellene és 4 óránként lehet lázat csillapítani.Ha nem ellenzi, akkor a hűtőfürdő a legjobb (az én fuam utálta).
vedresandi

Jó reggelt!

Andi: tényleg szép a görbéd, jövő héten meg jön a kánikula :lol: :wink:

Bettike: jaj de jó lenne, ha együtt lenne pé-nk! Legalább együtt izgulhatnánk, és a ciklus végén megmentenénk a mérlegek becsületét :lol:

Csikken: csíkos pociképet kérünk!! Hiába, aki zebrás, az zebrás :lol:

Katica: kitartás a ma reggeli vámpírkodáshoz! :lol:

Purc: ez jó volt :lol: mármint, hogy nem köpjük be Katicát :lol:

Coca: a teszteket át fogom világítani, és ha eljön az ideje, a pozitívat csinálom meg :lol:

Én ma reggelre virradóra 5 órát aludtam...És délután-este családi főzőcskézés lesz, még aludni sem tudok. Légyszi sajnáljatok... :( Mármint azért, mert rohadt fáradt vagyok...

Na, léptem tatarozni :lol:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Most néztem cukrot. 7 lett :(
Na mindegy. Majd jobban diétázom :)

Mindjárt felteszek egy pociképet.

KépKép
Kép
csikken

Jó reggelt!

túlvagyok a vérvételen, és nem is ájultam el, csak megszédültem. egyre jobban bírom :lol:

csikken: gyógypuszik mennek rolinak.

andi: üdv. jó a görbéd, drukk++++

szezso: sajnállak :lol: mi finomat főzöl? :wink:

visszabújok aludni, legalább délig ágyikóban leszek :lol:

kati
katica30

Hahó!

Csikken! A kúp Miksának is nagyon lassan hat, minimum 3/4 óra, de inkább 1. Viszont aztán fél napig lent tartja a lázat. A következő a Panadol, az is fél-3/4 óra, de az is hosszan hat, a Nurofen pedig valóban 20 perces, de 3 óránál tovább nem tartja lent a lázat. Nálunk, de biztosan minden gyerek más. (Mi ezt a hármat szoktuk keverni, mindháromnak más a hatóanyaga, így a legjobb a doktor szerint)
Jobbulást Rolinak! 2-3 napos lázat csinál az a vírus, ami nekünk volt, és semmi más baja nincs a gyereknek. Hátha ti is azt nyaltátok be!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Pocifotó (zebrás :) )
: Kép

Tegnap Roli a névnapi ajándékkal:
Kép

Andi, megvárom mig felkel, nem akarom zaklatni. Vagy kellene?
Roli még sose volt lázas, vagyis egyszer a 4 hós oltás után.
Igazából azt se tudom hogy kezdjem a hűtőfürdőt- Hány fokos vizzel?

KépKép
Kép
csikken

Ja, ne nézzétek a nagyon szexi fehér melltartó fekete bugyi kombinációmat :) :)

Cs.

KépKép
Kép
csikken

Sziasztok,
tegnap este már nem volt erőm bekapcsolni a gépet, de ma visszaolvastam.
Kati,
nagyon köszönjük a vengédlátást, bár most jól ráfáztatok, mert annyira jól éreztük magunkat hogy megszálljuk minden évben 1 hétre a kisszobátokat! :lol: És egyre többen leszünk! :wink:
A vérvételhez gratula!!! Volt kíséreted?
Coca,
bár sűrűn járok, de akkor elkerülöm mostanság a Lehel piacot (vagy amelyiket kifosztottad) :P

Most ennyire fussa mert megyünk a rég áhított mosogatógépünkért!
Vendég

Csikken! Olyan vízzel kezdd, amiben szoktad egyébként is fürdetni, és lassan hűtsed, langyosig. Ne hidegig, nehogy megfázzon! Látni fogod, ha már hat.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Áfikám, üdv otthon! :lol:

Katica! Drukk a vérvételhez! :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Csikkan:ne keltsd fel.
Normál hőmérsékletű fürdővíz 37 fokos,amit amúgy is engednél neki.Utána nem jéghideg,de ingább langyos,ami már a kéznek hüvi vizet engedj hozzá és al ába felől.Ez fontos!Fokozatosan kell kihűteni 15-20 perc alatt,denem jéghidegre a förővizét.Ramélemlemegy a láza,és jobban lesz!!!
vedresandi

Hát,ágyban fekve nem nagyon lehet írni :evil:

Csikke,eztmost találtam:
Hűtőfürdő
A leggyakrabban alkalmazott fizikai lázcsillapító módszer. A fizikai lázcsillapító módszerek lényege a fölösleges hő minél nagyobb felületen történő elvezetése a testtől. A csuklókra és a bokákra csavart vizes ruha a kis felület miatt nem kellően hatásos. A vizes ruhába történő csavarás a gyermek számára kellemetlen. A hűtőfürdő a fenti eljárásokkal szemben hatékony, és a legtöbb gyermek jól tűri.
A hűtőfürdő gyakorlati kivitelezése: a kádba annyi vizet engedjünk, amennyi az ülő gyermeket kb. a mellbimbókig ellepi. A víz hőmérséklete a mért lázzal azonos legyen. A lefolyón keresztül a kádból folyamatosan engedjük ki a vizet, és helyette engedjünk a meleg vízbe vékony sugárban hideget. Természetesen ne a lázas gyermekre! Közben locsolgassuk a gyermek hátát és mellkasát az egyre hűlő vízzel, hogy minél nagyobb felületen történhessék meg a hőleadás. A hűtőfürdőt addig végezzük, amíg kézzel nem érezzük a gyermek testhőmérsékletének csökkenését, de 10 percnél ne tartson tovább. Hűtőfürdő után a gyermeket töröljük szárazra, fektessük ágyba. Lázméréssel ellenőrizzük a hűtőfürdő hatását, és amennyiben nincs komoly lázcsökkenés, megismételhetjük.
vedresandi

Hát még alszanak férjemmel. Majd ha felkel Roli meglátom lejjebb ment- e a láza.
Köszi a hűtőfürdővel kapcsolatos infókat.
Cs.

KépKép
Kép
csikken

Maciutánbealvós Andi! Én tolerálom a másságot. :wink:

Csikkenrolija gyógyulj meg!
...és ha ellenzi, akkor is a hűtőfürdő a legjobb!
Szép nagy has!Nem is zebrás, inkább pandás vagy ebben a szerelésben! :wink:

Szegény Szezsóóóóóóóóóóóóóóóóóó!

Kérek pirit! MOST!

Déligágyikóbanlévő Kati! Ügyes voltál! ...csak nehogy rászokj!

Szia lázzszakértő Szirom! Ti mi jót csináltok ma?

Éljen Áfi leendő mosogatógépe! (Calgon nélkül is sokáig)

Kép
zölddisznó

Hazahoztuk :D
Szerelmes vagyok belé :oops:
Beszerelni ugyan nem tudjuk, mert kell még hozzá pár toldószűkítőbővitőidom, de a jövő hét elején meglesz az is. :)
Vendég

Akkor ez most még csak plátói szerelem lehet :wink:

Kép
zölddisznó

csikken: szép poci :lol: roli nagyon drága :lol: rolinak lement a láza?

áfi: örülök, hogy jól éreztétek itt magatokat. jövőre nagyszobát kaptok :lol: volt kíséretem a vérvételre, uram felkelt, sőt engem is kirúgdosott az ágyból. és bejött a vérvételre, fogta a másik kezem.

coca: pirit adnám, nálam már 3 napja vendégeskedik, küldöm hozzád, jó? :wink:

kati
katica30

Oké! Legkésőbb holnap jó lenne, És akkor pont a nyaraláson lenne pé-m! Telibe! ...hátha...

Kép
zölddisznó

coca: hova mentek nyaralni?

kati
katica30

Magas Tátra

Kép
zölddisznó

Köszönjük a gratulációkat.

Kérdésekre válaszolva: Nem igazán tudom, hogy mikor menjek dokihoz, most egy kicsit aggaszt, hogy folyamatosan szurkálást érzek a bal oldalamon (remélem nem méhen kívüli).

Drága párom szinte el se hitte, folyton azt kérdezgeti, hogy ez most már biztos? Én pedig mindig mondom neki, hogy igen, a terhesség biztos, de a hírrel várjuk meg a 12 hetet. (el van ájulva, hogy mégsem steril, ahogy Ő képzelte magáról, emlékeztek még? :lol: )

Katica örülök, hogy túlestél az első vérvételen!

Coca szurkolunk! (jó nyaralást, és vigyázzatok a sörrel, mert nyaraláskor még jobban esik)

Áfi! Nekem karácsony óta van mosogatógépem és azóta nincs beszerelve!!!!!!!!!!!!

Kép
klarissza32

Klarissza!
A szurkád tök normális, ne aggódj!
Sörkérdés: a káposztás knédlire és a sztrapacskára mégsem ihatunk málnaszörpöt! :wink:
Neked meg egy-egy korty vörösbort ajánlana a dokim esténként.

Kép
zölddisznó

Hali,

Roli most láztalan. De kb 1 órája kapott Nurofent mert megint ment fel neki. 38 fok volt, hónaljban. Nem akartam megint kínozni a popsihőmérőzéssel, mert nagyon nem szereti.

Lassan kész az ebéd. Lasagnet sütök.
Csikken.

KépKép
Kép
csikken

Hát Coca a baj ott kezdődik, hogy ugyan szeretem a vörösbort, de csak pepsivel amit meg persze nem ajánl a doki :cry:

Csikken!
Imádom a lasagnet melyik fajtát sütöd????
Legjobban a sonkásat szeretem :wink:

Esetleg meg lehetne próbálni Rolinak a szájában mérni a hőjét (ha nem hagyományos a hőmérő), az mégsem olyan borzalmas. Egyébként kb. 0.5 c°-ot kell hozzáadni a hónalji hőmérőzéshez.

Kép
klarissza32

Klarissza! Egy pohárka cola sem fog megártani, ha kívánod.

Én még mindig lecsókúrán vagyok. Ma még kitart.

Csikken!
Kép ...finom!!!

Kép
zölddisznó

Coca kedvenc lasagne-je:

Lasagne 2. (zöld) (Lasagne verdi)
2 csomag zöld előfőzött lasagnelap, 2 sárgarépa, 2 zeller, 1 közepes fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma 2 babérlevél, 30 dkg darált hús, 1 kis doboz paradicsompüré, 1,5 dl vörösbor, 1,5 dl húsleves, 2 csomag mozzarella, rozmaring, só, bors, olaj.
A besamelmártás-hoz: 2,5 dl tej, 3 dkg liszt, 3 dkg vaj, frissen reszelt szerecsendió, só.
A hagymát apróra vágom, a zöldségeket finomra, vagy lereszelem. A hagymát olajon sárgára pirítom, megpirítom rajta a húst, rádobom a zöldségeket, kicsit párolom, majd felöntöm a húslevessel és a borral. Elkeverem a paradicsompürével. Belerakom a babérlevelet, a rozmaringot, borsozom és sózom. A legkisebb lángon lefedve egy órán át párolom. Adott esetben vörösbor és húsleves keverékével hígítom.
Ha a mártás kész, hozzáfogok a szokott módon a besamel készítéséhez.
Egy közepes felfújtformát kiolajozok és beborítom a tésztalapokkal, váltakozva besamellel, illetve húsos mártással megkenve. A záróréteg besamel legyen. Beborítom a felszeletelt mozzarellával és előmelegített (200 fok) sütőben 20 perc alatt aranysárgára sütöm.

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Jártam már itt egyszer nem olyan rég. :)
Most viszont ki szeretnélek Benneteket használni egy hőgörbe megszakértésére ha nem baj. 8)

A nagy kérdés: volt-e pé és lehetek-e babás az értékek alapján?

Kép

Kööööszzi nagyon!
Kellemes hétvégét!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee!
Szerintem mindkettő! :lol:
Lehet, hogy egy nappal előbb is volt, mint a ferty gondolja. Éreztél valamit?

Kép
zölddisznó

Hahó!

Zöldi! Jól hangzik ez a cucc :wink: Bár most épp dugig vagyok, nagyot kajáltunk itt a büfében :lol:

Klarissza! A hónalji lázméréshez már nem kell semmit hozzáadni!
Egy kis kólát nyugodtan ihatsz, csak ne literszámra! Én is szoktam.

Csikken! Nincs baj a hónalji méréssel, mérd ott, ha Roli ott engedi! Miksának szerintem kb. féléves kora óta ott mérjük, mert nem volt biztonságos popsiban, annyira utálta.

Áfi! És ha beszerelik a gépet, akkor még jobban imádni fogod :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Csókolom,csókolom!

Áfi:én lenni irigyirigy a plátói szerelmedre.... 8) sokkal könnyebb lesz.

Csikkan:tök jó,hogy Roli láza lejjebb ment.Holnapra szerintem kutya baja.Stram kölyöknek néz ki!!!!

Zöldi:nagyon fininek tűnik a lasagne.Ha nincs levédve,akkor engedelmeddel ki is próbálnám :wink: :lol:

Klarissza:a hónaljhoz nem kell hozzáadni semmit.Lázméséskor a popsiból kell levenni 0,5 öt,ha jól emlékszem,bár Dani nem most volt baba :?
vedresandi

Andi! Hajrá! Házi spenótos tésztából a legjobb!

Kép
zölddisznó

Zöldi:még pajkos fiatal koromban egyszer csináltam zöld tésztás lasagnet(elnézést :? a kifejezésért),spenóttal szineztem,és a lasagne 4 óra alatt készült el.Szegény ex férjemnek majdnem perforált a gyomra,mire elkészültem vele :lol: :lol: :lol:
vedresandi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?