A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sok-sok gartula Mütyürnek!!!! Ez nagyon jó, Csicsóné!!!! És nagyon szép méretekkel rendelkeztek!!!

Ckat! Nagyon-nagyon szép babód van!
molkata

Mütyürke! Gratulálok, jó egészséget, és sok tejcit kívánok.

Gurgi nem rég írt, már 8 cm-nél tart, mindjárt jön Samu!!!!!!

Na most már tényleg le kell pihennem ezekre az izgalmakra.....mert még a végén idő előtt beindul a szülés..... hahaha, jó is volna
( avagy éhes disznó makkal álmodik)

Móni

Kép
Kép
moni1973

Zsuzsi: Én egyszerűen nem bírok a fenekmen maradni...........Mondjuk mostanság folytom kapok kíséretet...... Most is arra várok hogy kicsit hűvösebb legyen, mert megyünk Rómaira halazni....(hétvégén már belejöttem a hal-evésbe, és most mást el sem tudok képzelni...............)

Ckat: Bors tündéri bébi!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
barbuli

óóóó, a lényeget elfelejtettem:

Ckat: Bors gyönyörű, bár gondolom nem is kell mondanom. Álombébi!!!!

Vigyázzatok magatokra!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Lassan Gurginak is lehet gratulálni..........

Nem semmi bébi eső van itt pár napja..... :D :D :D :D

Kép
barbuli

Ilyen hírekre szeretek jönni.Brigi és Mütyürke szívből gratulálok gyermekeitek érkezéséhez.Sos-sok tejcsit.Mi most jöttünk haza a kórházból mivel tegnap estétől kő kemény a hasam.A lábam is akkora volt még reggel is mint egy elefántnak ráadásul piros kiütések jelentek meg rajta.De állítólag minden ok a méh száj egy cm-re van nyitva produkáltunk fájásokat is.Doki néni szerint pár nap még tuti van hátra de azért szigorú pihenésre vagyok ítélve.És mivel csak vak lárma volt 10€ kellet fizetnünk.Jó mi?!Na mindegy ez van most nyugodtak vagyunk,hogy Benjáminnal minden rendben van. :P

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Ez a Gurgi kész! Nekem is elküldte az esemest. Mit csinál ez a nő vajúdás közbeeeen???? Elképesztő! Még a végén nem szüléstörténet lesz, hanem egyenes adásban tudósítás a szülésről :DDD

Csajok, lehet, hogy nálam nincs minden rendben, asszem Mr. Nyák Dugó kezdett előjönni, távozni készül.... :(

Kép
zsuzsi**

babaeső :D

MÜTYÜRnek is Gratula!!!

Ckat, Bors tényleg tündéri, nagggyon szééép!

Móni, szerdán kell 10re bemennem a kórházba sajnos :(

Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok!!

Gondoltam eltűnök egy időre,mert túl sok minden történik körülöttem és nem velem :(
Visszaolvasok mindjárt,de előbb :
Láttam Lidikóka Ildit meg a kis Botondot! Tündéri!! Most engedték haza őket! Én reggel mentem uh-ra,nst-re.. Mondanom sem kell kígyózó sor volt az uh-on. Szóltak,hogy kb 3 órás várakozási időre készüljünk... 9re értem be a kórházba és 1kor jöttem el.... Remek volt!
Na olvasok jövök........
Vendég

zsuzsi, gondolj anneeékra, még simán kihúzzátok a 10 napot! :wink:

lynia-

Elaltatás téma: kinek, hogyan sikerül elaltatnia a bébet? Nekem eddig csak az működött, hogy a karomban elalszik, majd lerakom az ágyba és ott alszik tovább. De, ez nem mehet így sokáig, mert akkor nem fog megtanulni egyedül elaludni. Jól gondolom? De, ha csak úgy lerakom az ágyába, akkor amint elunja magát, elkezd sírni. Hagyjam, hogy álomba sírja magát? (füldugó + szomszédoktól sűrű elnézés kérések közepette)

kétfiús anyuka
babdorka

lynia- : addigra meg lesz a bébi :wink: :wink:

zsuzsi: gurginak bejött az EDA, úgyhogy gondolom vígan el van :wink: várja Samukát....
mit jelent az, hogy a nyákdugó kezd előjönni? Láttál valami érdekeset? Ha igen se aggódj, nem jelenti, hogy már is menned kell szülni. Zsuzsi, relax!!!!!!!! :wink:

Orsi: még van ilyenkor UH? Én azthittem, hogy már csak nst.... :oops: húúú de le vagyok maradva....Írj, hogy mi van veled, izgultunk....

Barbuli: nem soká folytatom a privit....

Móni

Kép
Kép
moni1973

Zsuzsi: Drukkolok hogy rendben legyen minden és Panka még picit maradjon. Szerintem van valami aranytartalék amihez nyúlhatnak vész esetén. Csak azt nem értem hogy a dokid miért nem nyugtatott meg ezügyben???

Ckat: Bors baba nagyon tündéri! :D :D :D
Vendég

Emi: Hehehe.. Én vagyok a rossz ellenpélda! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

navárjunkcsak, annee, neked is előbb ment el ugyi? mer aztán most elbizonytalanodtam, hogy kinél is :roll:

lynia-

Itt a kis huncut, aki Nyák bá nélkül lapitott bent még 2 hetet. :D

Kép
Vendég

dorka: én azt javaslom, hogy egy kicsit próbáld ki, hagyd sírni..... Tudom, nem tűnik túl humánus megoldásnak, de csak pár napot kell kibírni, és hozzászokik, és az lesz számára is a természetes, hogy elalszik egyedül. Óriási segítség lesz ez neked, hidd el. Így viszont egy ördögi kör kezdődik, a bébik nagyon gyorsan hozzászoknak adott helyzetekhez, és azt gondolják, hogy az a normális, ha úgy alszom el, ha anya ringat közben....

Kép
Kép
moni1973

Emi: Igen, szülés előtt 2 héttel. És ki tudja meddig húztam volna még ha nem indítják meg 27.-én. :roll:
Vendég

Mütyürke!
Gratu a gyönyörű szép nevű kislányodhoz!!
Ckat
Tündéri a kis Bors!
Gurgika
Minnyá kézbe foghatod Samu fiadat! De jóóóó!
Dorka
Tegnap este 4 órát szenvedtünk az elalvással! Én arra már nem is gondolok, hogy saját ágyában...Most is több mint 2 órája fent van, majd egy órán keresztül evett, most szenved a bölcsőben. Hiába ringatom a kezemben, bébkocsiban, semmi..Szopi párna eddig tetszett, most ez se...Én olyan álmos vagyok majd megdöglök..

KépKép

KépKép
szivvi

jaaaaaj azok a kis horkás ujjacskák és csukló :lol:

lynia-

zsuzsi: a babaszoba oldaláról ollózom be neked az alábbi írást:

Előfordulhat, hogy egy vastag, barnás képződmény, a nyákdugó távozik a szülés előtt akár egy-két héttel, akár napokkal vagy közvetlenül a szülés megindulásakor, de van, aki nem tapasztalja ezt. A nyákdugó a terhesség ideje alatt a méhszáj előtt helyezkedik el, és az a feladata, hogy megvédje a magzatot a fertőzések ellen. Amikor a méhszáj lazulni és vékonyodni kezd, a dugó - ami gyakran csak erős folyásként észlelhető - leválik, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a szülés hamarosan megindul. Fontos, hogy figyeld a magzat mozgását, és ha változás áll be az eddigi mintázatban, értesítsd a védőnőt vagy a kezelőorvost.

Tudod, fő a nyugalom!!!!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Húha, megint egy baba!:lol:
Mütyürke, gratulálok!

Ckat, nagyon aranyos Bors! Neki tényleg ez a neve, vagy csak becenév? :oops:

Zsuzsi!
Nem vehetsz be egy nagy adag magnéziumot? Az leállíthatja a folyamatot, bár inkább keményedésnél szokták.

Nenokéről van valami hír? Lehet, hogy már ő is megszült?

Ma vettem a Lehel piacon 2 rövidgatyás pizsit, meg egy köntösös hálóinget. Lassan készülget a csomagom, már kb. fele össze van pakolva. Hétvégén zöld lámpát kap a kölök, addigra neve is lesz. Na persze várja még meg, amíg a hidegfront kitombolja magát (pénteken jön), nem akarok tömegben szülni.
:shock:

KépKépKépKépKép
uxi

A a védőnőt minek értesítsük, ha távozik a dugesz, vagy indul a szülés?
Enyim kért egy SMS-t arra az esetre, ha megszülök, vagy ha túl sokáig túlhordanám, gondolom akkor jönne még egyszer.

KépKépKépKépKép
uxi

Dorka! pszichológusi tanácsom, hogy semmiképpen na hagyd, hogy álomba sírja magát. ilyenkor nem az alvást tanulja meg, hanem azt, hogy HIÁBA SÍR, a környezetére nem számíthat.
a gyerek még nem tudja, hogy Te nem Ő vagy, hogy 2 lény vagytok!!!! az első két év az ősbizalom kialakulása, amin az önbizalom alapszik! nevelni ráérsz akkor, ha lesz már tudata!
a síró újszülött nem rosszalkodik, mert nincs tudata, amivel rosszalkodhatna. majd a hisztit letörheted, akkor hagyhatod sírni, de most még hiányzol neki! neki Te vagy a legjobb Anya!

és nem azért kell aludni, mert az a rend, hanem azért, hogy regenerákódjunk. ha nem alszik, akkor még nincs rá szüksége, vagy vmi még hiányzik hozzá. van olyan baba, akinek már ilyenkor is csak 16 óra alvásigénye van. nem vagyunk egyformák!
ha mindig felveszed, amikor sír, kondicionálódni fog ahhoz, hogy ha baj van, anya mindig segít. és ahogy fejlődik a tudata, már csak akkor fog hívni, ha tényleg baja van.

ez persze az elmélet. néha hagyhatod sírni, ha idegesebb leszel attól, hogy felveszed!
a mártírokat csak az oroszlánok szeretik ;)
Vendég

Mármint hogy ez??? :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég

Na, nem biztos, hogy Dugó Úr volt az... sőt. De nagyon drukkolok, hogy ha az is volt, akkor is úgy járjunk, mint Annee... Köszi csajok mindent!

Annee: Ez kész! Hurkaaaaa!!! Sonkaaaaa! Szalonnaaaa! Imádnivaló!

Ckat: Annyira cuki a kicsi Bors! Olyan kis álombébi!!!

Kép
zsuzsi**

:cry: én iiis akaroooom, te annee, dobj már egy lábikót is :wink:

lynia-

No végére értem....

Gratulálok a gyönyörű babákhoz! Hihetetlen,hogy milyen gyorsan történnek itt a dologok.

Móni: Uh-t csak a doki kért a lepény, meg a magzatvíz miatt...

Uxi: Én is pont azt érzem,hogy mindenki megy és szül már csak én maradok ki/le..
Éjjel megint sírtam,hogy ez a nap is elmúlt és nem történt semmi. Ma volt a diplomaosztóm reggel,amire a család nem engedett el,hogy hőségriadó,meg sokan lesznek.. Így a kórházban ültem helyette :cry: :cry: Direkt kértem Babust,hogy leegyszerűsíthetné az egészet,ha kibújna,mert akkor nem tudnék elmenni és nem fájna a szívem annyira. De ő rám se bagózik, időnként előveszi a kését,amit néha már kardnak gondolok megszurkál vele és ezzel letudva a feladat. Tegnap este annyira puha volt, a hasam, hogy már aggódtam,hova tűnt belőle a kölyök. Kedvére vulkánozik, kidugja magát itt ott... De nem akar még megszületni,pedig kimostam/vasaltam tegnap az összesruháját, a rácsvédőt... Feltettük a keresztszemes falicsíkot... Nem tudom mire vár még...

Jó,hogy jöttem mi? Jól kipanaszkodtam magam! :cry:
Vendég

Húha most látom csak.....

Mütyürke
Ezt a gyorsaságot, gratlálok. Még egy Csicsóné :D A neve is nagyon tetszik :D

Uxi
Zsani neve nálunk is a szülőszobán dőlt el, ahhoz képest most nagyon jó volt hogy mióta tudtuk hogy lány azóta megvan a neve. Pénteken hidegfront? Na addigra tényleg meg kéne szülni, én holnap megyek NST-re kíváncsi leszek mi lesz

Móni
nekem is volt múlt héten egy UH, szerintem a héten még lesz egy áramlási is... Legalábbis a másik két csjjal ilyenkor volt, nemt udom mennyit változott a protokoll.

Na megyek dinnyébe fojtom magam

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

1 db lábikó rendel! Keresem. Addig itt egy fül! :lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég

Emivel szülés előtt viszkettem, mint egy rühös kutya. Kb. egy héttel előtte kezdődött?
S most megint kezdődik :shock: :shock: .A bokám fölött és az ujjaimnál már vakaródzom... Emivel véresre vakartam magam, semmi okot nem találtak,néztek májfunkciót, egyéb fittyfenét, végül azt mondta a dokker, terhességtől van, szüléssel elmúlik,s úgy is lett.
De nem akarom még egyszer!!!
:evil:

Mit csináljak ellene? Üljek kénköves fürdőbe? :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Don Tömzsi :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

uxi, de jó, hogy írod!
én is vakarózok! általában a kéz ujjaimat és az alkarom-felkarom, pedig nem száraz, csak nemtom ....

kis pofizacsis :D

lynia-

Uxi: Én is vakarom magam... nem annyira, hogy véres legyen, de sokszor nagyon viszket a bokámnál, lábszáramon, itt-ott. Ááááááááááááá :shock: :shock:

Orsi: Ne búsulj, minden oké! Ide jöhetsz panaszkodni, ha ahhoz van kedved, mert itt jóóól meghallgatunk ám! Babus kibújik nemsokára, ezért ne sírjá éjjelente! Csak egy kicsi kis türelem kell még, ne félj! ++++++++++++++++++++++++++++++++ :wink:

Kép
zsuzsi**

Bakker, akkor már hárman vagyunk.... :shock: :?

Kép
zsuzsi**

Basszus, ez egyre rosszabb! Már a lábszáram is kezdi. Holnap szólok a dokinak. Nem vagyok én rühes! :shock: ű
És ha Emi felébredt, tövig vágom a körmeimet, azzal kevesebb kárt lehet csinálni...

KépKépKépKépKép
uxi

orsi: te dokid nem mondott még arról semmit, hogy ha nem indul meg "időben" be kell feküdnöd?

Móni

Kép
Kép
moni1973

Lynia, ige, a kéz ujjain alegrosszabb. MEg a bokám fölött. EMivel is így volt, meg az alsó lábszáram a sípcsontnál, azt tiszta véresre vakartam.

Akkor kivizsgáltak, semmi nem volt a háttérben, és tényleg elmúlt a szüléssel.

KépKépKépKépKép
uxi

Don Tömzsi érkezik. :D :D :D Kép
Vendég

Annee: Annyira ééédiii!!!

Kép
zsuzsi**

Sziasztok! Kispiskóta férje vagyok. Mielőtt visszamegyek kórházba leírom az eddigi fejleményeket.

Ma mentünk az aktuális magzatvíz-vizsgálatra. Már a vérnyomásmérésnél rövid konzíliumot tartottak az orvosok, mert kb. 160/110-et mutatott a mérő. Emiatt úgy döntöttek, hogy Zsu feküdjön be a kórházba.

A magzatvíz tiszta volt, következett az ultrahang. Marci jól tűrte, kezdeti ijedtség után, begyújtotta a rakétákat, és folyamatosan a térdével jelezte, hogy jól érzi magát odabent. Szerencsére minden rendben van vele, nem is olyan nagy, mint vártuk, most 3400 gramm körül van. A feje nagyobbacska, a BPD 100 mm. A magzatvíz kicsit több, a méhlepény viszont III-as, úgyhogy az orvosunk azt mondta, holnap 6-kor beindítják a szülést.

Már elfoglaltuk a szobát, alapítványi kétágyas, szerencsére kiváló szobatárssal. (Mellesleg, ő is túlhordta kislányát, és neki is a magas vérnyomás miatt indították be a szülést.)

Még egy vizsgálat következett: Marci feje szépen beilleszkedett, tehát biztos a holnapi benidítás. Addig Zsu kapott egy kis válltáskát, ami a műtétig méri a vérnyomását.

Egyelőre ennyi történt. Majd tudósítok még.

Dani

kispiskóta

Kép
Vendég

Piskóta Apu: Köszi az infókat! Drukkolunk, és várjuk a további fejleményeket. Nagy puszi Zsúnak és Marcinak. :D
Vendég

Köszi Zsuzsi! Igyekszem!

Vakarózás: A lábszáram az nekem is iszonyat tud viszketni,meg itt ott már sebes is... De ha ez normális és a terhességtől van akkor ok. Nekem nem újdonság egy kis viszketekség,mert apukámtól van már egy biztos örökségem az aekcéma... Most még / kpp-kopp-kopp/ nem jött ki a kezemre,de hőségben meg hidegben meg amikor kedve van akkor nagyon tuti tud lenni!
Vendég

Jaj, most a III-as lepény mégis annyira gáz, hogy indítani kell miatta?
Nekem már a múlt héten az volt. :shock:
Vagy csak a vérnyomás miatt?

KépKépKépKépKép
uxi

No, még egy kör18-as oszt abbafejezem. :lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég

Nem probléma a III-as lepény, ha jól tudom, van IV-es kategória is. Részben a vérnyomás, részben a lepény, részben a túlhordás miatt indítják be.

Másodjára is megmérték a vérnyomását, és akkor már csak 130/90 volt. Az első Zsu szokásos fehérköpeny-szindrómája volt. :D

kispiskóta

Ni mit leltem a babaneten:

[quote] írta:Kérdés:
A harmincötödik terhességi hétben vagyok. Két-három hete nagyon erősen viszket a bőröm. Úgy tudom a has viszketése jellegzetes terhességi tünet, azonban nekem nem elsősorban a hasam viszket, hanem a végtagjaim és hátam. Az irritált helyeken (talán az erős vakargatás hatására ?) kis piros pontok jelentek meg a bőrömön. Esténként kamillás vízzel próbálom nyugtatni, de hosszútávon nem tűnik túl sikeres gyógymódnak.
Az általam leírt panaszok összefügghetnek-e a terhességgel vagy forduljak bőrgyógyászhoz? Mivel tudom enyhíteni panaszaimat?
Válasz:
A viszketés lehet ártalmatlan terhességi jelenség is: persze az Ön által leírt eset már mindenképp bonyolultabb. Leírása alapján én úgy gondolom, hogy a bőr feszülése (vizenyők?!) miatt keletkezett a kellemetlen érzés, amelyet viszont "sikeresen" elvakart és ezáltal apró helyi gyulladások (pl. szőrtüsző-gyulladások) jöttek létre. Ilyenkor szinte következetesen allergiás komponens is társul hozzá. A megoldás: fertőtlenítő szappanos (safeguard, lifebuoy) mosakodás, hexachlorophenes hintőpor ( patikában recept nélkül kapható). Szóba jön a vattapamacsra öntött sósborszesszel való ledörzsölés is, ez még a melegben hűsít is. Ártalmatlan hidratáló testápolót lehet használni utána, ha a piros pöttyök gyógyultak, hogy a bőr kiszáradását megelőzzük.
Lényeges kérdés, amit szemérmesen elhallgat, hogy nem hízott-e túl sokat az utóbbi időben: ez esetben a terhességi vizenyőt, mint alapbetegséget kell kezelni, ezért orvosához kell fordulnia. Nem ritkán a terhesség vége felé a cukoranyagcserében is keletkezik zavar (un. terhességi cukorbetegség- ezt mi szűrővizsgálatokkal szűrjük). Ez esetben a diéta a követendő eljárás, természetesen szakember részletes útmutatása alapján. (Gyanújel lehet: nem kíván mostanában sokkal többet inni? Sok ivás, sok vizelet...)
Remélem, csak az előbbi, ártatlanabb változattal van dolga.

Dr. Nagy László

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: Nyugi!!! A III.-as lepény teljesen jó! Zsúnak a magas vérnyomás és a túlhordás miatt inditanak.
Vendég

Ja, igen: Zsu mindenkit üdvözöl, a babásoknak pedig sok tejet kíván.

Aki a Péterfyben fog szülni, annak egy jótanács: nyugodtan vigyen be bodyt, mert megengedik. Zsu szobatársa nem tudta, a kórházit adták kislányára, ami vászon, és kicsit piros is lett tőle a baba bőre.

kispiskóta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?