A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Dorka: De milyenek a rucik bent? Elfogadható? Amúgy lehet bevinni sajátot? Vagy azt tilos...

Kép
zsuzsi**

Szerintem nem tilos, bár felesleges. Minden fürcsinél másikat adnak rá. Szerintem jó állapotban vannak. Nem szakadtak, normálisak. Amit születésekor adtak rá, azon volt egy szakadás, de attól még a ruci jó állapotban volt. Azután már egyiken sem láttam szakadást, sem semmi mást.

kétfiús anyuka
babdorka

Ti mikor tudtok ide írni? Nekem alig van időm amiatt, hogy csak kézben hajlandó elaludni. Meg amikor fent van, akkor is engem követel. Ami jó érzés, csak így nem tudom, mit fogok csinálni, ha apa visszamegy dolgozni, mert semmit nem tudok csinálni.

Ki a 4. baba, aki született ma? Segítsetek a táblázathoz!

kétfiús anyuka
babdorka

1. Dikó
2. Brigi
3. Mütyürke
4. Gurgi
5. Ná (ha minden igaz, neki is megvan a babája, mert 5-kor indították a császárt)

Kép
zsuzsi**

Hát tényleg nem semmi ez a hétfő.Piskótaférj:Megy nektek is a drukk+++++++Marci baba hajrá.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Ja, tényleg. :) Köszi Zsuzsi.

kétfiús anyuka
babdorka

Nincs mit, Dorka :D

Én köszi az infókat! Most már kicsit jobb, hogy nem teljesen ismeretlen. Ilyeneket nem is kérdeztem meg a szülésznőmtől... :shock:

Kép
zsuzsi**

Első babásoknak (nekem senki nem mondta, Ti tudjatok róla):
Az első 24 órát szinte végigalussza, szüksége is van rá, ne ébresztgessétek. Nekem az első nap sokat bukott, ez azért van, mert még tele van a gyomra magzatvízzel, ezen ne lepődjetek meg, normális (híg zöldes-fehéres)! Illetve, amíg nem anyatejet szopik, addig magzatszurkot kakil, ami fekete-nagyon sötét zöld. Ezen se lepődjetek meg!

kétfiús anyuka
babdorka

Köszi Dorka az infókat. Tehát akkor a kézi fejőgépet érdemes bevinni, azt mondod? Mert nekem erről is az volt az infóm, hogy nem lehet, csak a bentit használni. Húúú akkor holnap gőzerővel fertőtlenítem a masinát, mert eddig még nem tettem meg.... :oops:
Ugyanis ha már lehet, akkor én is szivesebben használnám a sajátomat....
Egyébként pedig az biztos, hogy ha megszülünk, nekünk is lényegesen kevesebb időnk jut majd a csevegésre. Hát igen, pláne, amikor majd a papák is visszamennek dolgozni.... De ne aggódj, ki fog alakulni egy rendszer, csak kis idő kell, és megtaláljátok a középutat.
Sok sikert!!!!! De legfőképp kitartást!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Dorka: Olyan jó, hogy ezeket írod... ezt a hosszú alvást nem is gondoltam volna... :shock:

Kép
zsuzsi**

Sziasztok! Köszönjük a drukkokat! Természetesen hozok fényképeket. A szülész nagypapa még kamerát is akar hozni.

De azt majd csak a kórteremben engedjük használni. :lol:

kispiskóta

Tudom, hogy volt róla már szó, de ha sterilizálom a mellszívót, akkor meddig és hogyan marad steril? Bent a kh-ban lehet sterilezni?

Kép
zsuzsi**

Igen, erre a hosszú alvásra emlékszem... én meg folyamatosan kérdezgettem a csecsemősőket, hogy nem kell felébreszteni? Ott szundizott mellettem a drágám, átnyúltam a kis "szekerébe" amiben aludt, megfogtam a kis kezét, úgy szorította az ujjamat, ahogy csak lehet.... én meg csak sírtam, meg sírtam, meg sírtam.... és lám, most is sírok....

Móni

Kép
Kép
moni1973

Szerintem bent nem lehet sterilezni, bár nem kérdeztem rá. Én nem is tudtam róla, hogy ne lehetne sajátot bevinni, miért ne lehetne? Kép Nem rtg-zik át a táskádat. De titkolni sem kellett, nekem kint volt az éjjeli szekrényemen, senki nem szólt egy szót sem.

kétfiús anyuka
babdorka

Zsuzsi, mi naponta 40 percig főzzük, és a műanyag lezárójával zárjuk le, így még ha én nem is nevezem 100%-ig sterilnek, még mindig sterilebb, mintha semmit nem csinálnánk.

kétfiús anyuka
babdorka

Akkor csak az első használat előtt kellett sterilizálni? Bocs, hogy ennyi hülyeséget kérdezek, de nem vagyok ezekkel tisztában...

Kép
zsuzsi**

zsuzsi: igazából én sem tudom, hogy meddig marad steril, letakarom, aztán remélem a legjobbakat.... mást nagyon nem tudok tenni... egyébként minden nap sterilizálhatnék...
A kórházban?! Hát nem tudom, attól függ mennyire készségesek.. szerintem.

Kép
Kép
moni1973

Értem, Dorka. Nekem van mikrós sterilizálóm. Akkor én is a műanyag lezáróval csinálom majd. Úgyis kell az immunrendszernek egy kis löket, nem? NEm lehet minden 100%-ig steril...

Kép
zsuzsi**

Dorka: én is főzni fogom, 5 éve is azt csináltam, és lekopogom, soha semmi baja nem volt Blankának.

Kép
Kép
moni1973

Ja, Móni, kérdezted, hogy mikor megyek a kh-ba legközelebb. Pénteken megyek NST-re és UH-ra, reggel 7-re. Remélem, nem lesz kígyózó sor az uh-nál, mint ahogy Orsi is mesélte :shock: :?
Te voltál már a kh-ban uh-n (a Bártfai utcában)??

Kép
zsuzsi**

Mindenkinek jó éjszakát!Kíváncsian várom az éjszaka mi fog történni a mi kis topikunkban.Már én sem vagyok olyan depis valamikor csak ki fog az én kicsikém bújni. :wink:

hemej

Ma napközben a pelenkázáskor láttam, hogy Balázsnak már csak egy "hajszál" tartja a köldökcsonkot, ijesztő. :shock:
Én úúúúgy félek, hogy fáj neki, meg attól, hogy mindjárt leesik, pedig ez a rendje. Ti nem voltatok így vele? Nagyon durva, amikor leesik? Jaj, szegény.

kétfiús anyuka
babdorka

Hemej: Van még ideje! Gondolj arra, hogy milyen kevés van már hátra!!! Aludj jól! :D

Kép
zsuzsi**

Dorka: Szerintem ne félj ettől, nem fáj neki! Érzéketlen. Olyan, mint egy seb tetejénn a var. Azt sem érezzük. Neki nincs alatta seb. Nem fáj, hidd el. Leszakítani azért nem szabad, mert köldöksérv alakulhat ki. De ha magától esik le, akkor minden oké. Hidd el, ő csak boldogabb lesz tőle, meg te is :D

Kép
zsuzsi**

Na, megyek lassan, jó éjszakát mindenkinek...

GurgiAti: Ha jönnél közben, akkor kérünk fotókat is mindenképpen!

Pusszanat kedveseim!!!

Kép
zsuzsi**

zsuzsi: én még nem voltam UH-on a Bártfaiban... ennyire gáz? akkor inkább megyek a magánrendelőbe. Egyébként én nem tudtam, hogy ilyenkor még kell UH-ra menni... :oops: Blankánál ez az időszak kimaradt, ő pont ekkorra megszületett... ( nem mellékesen megjegyzem, hogy most sem bánnám ha valami hasonló történne :wink: )
És milyen időközönként jársz UH-ra?

Én szerdán megyek nst-re, utána megkeresem a dokimat a kenet eredményemmel. Lehet, hogy akkor lesz UH is? Ilyenkor néznek méhszájat is?
Bocsi a sok kérédésért....

Móni

Kép
Kép
moni1973

Dorka: csatlakozom Zsuzsihoz, én is azt olvastam, hogy a babáknak nem jár semmi kellemetlenséggel, ha leesik a köldökcsonk.

Kép
Kép
moni1973

Dorka! de, nagyon izé, amikor éifeg a köldökcsonk. nekünk vagy 2 napig volt így. mindig érdeklődve nyitottuk a pelust :D aztán egyik hajnalban már nem a köldökén, hanem a kukijánál volt a csonk ;)
ha félsz tőle, akkor ne töröld az alkohollal, hanem áraszd el. úgyis elpárolog!

Ádám nem aludt 24 órát! sokat aludt, de gyakran becsekkolt. igaz, akkor is vagy 28-30fok volt éjjel is.
és nekem többet kellett volna ébreszteni, hogy ne sárguljon!

És hogy jövök ennyit? nyitva a gép, online olvasom az összes beírást, és cicizés közben is tudok írni egy kézzel ;)
Vendég

Csajok, én megőrülök! :evil:

Már a kézfejem és a lábfejem teteje is viszket, szétvakartam magam.
És a hasam is kezdi. Nem akarok viszketni!:x
Ezen semmi nem enyhít! :(

Nem tudtok valami csodaszert? (Csak ne azt írjátok, hogy gyorsan meg kel szülni)!

KépKépKépKépKép
uxi

Gurgiati vagyok!
Nemrég jöttem haza a kórházból, mert nehéz volt ott hagyni Samukát és Ritukát. Kép Kép
Nem könnyű röviden összefoglalni a történteket, de nagyon büszke vagyok mindkettőjükre! Úgy történt minden, mintha mindig ezt csinálták volna, a szülésznőnk és az orvosunk is nagyon profik voltak, mindig tudák, mikor és mennyire kell jelen lenniük.
A tágulási szakasz vidáman telt és gyorsan (legalábbis nekem úgy tünt). Reggel 7-re mentünk be a körházba, megvizsgálta a doktor úr, majd azt mondta, hogy ma baba lesz. 9-körül már a szülőszobában vajúdott Gurgika ill akkor kezdte és tartott a tágulás kb. 2-ig. Maga a szülés szintén gyorsan zajlott le, 4-5 nyomásra kb. 15 perc alatt előbújt a nagyfiú 14.35-kor. 3750 g és 55 cm.
Bocs a rövid beszámolóért, de ezeket mindenképpen szerettem volna tudatni veletek, Gurgikám biztos részletesen be fog számolni mindenről. Bátorítani fog mindenkit és én is hasonló könnyű szülést kívánok mindenkinek, aki még pocaklakózik!
Előre láthatóan pénteken jövünk haza a kórházból. :-)))
Két képet küldök, remélem jól látható!

@ti
[/img]
torolve_20131003125716

sziasztok!

Mégegyszer gratula minden maszületett babának és mamának!

Ati köszi a képeket Samu baba egy tündér!

Én is általában szoptatás alatt írok fél kézzel, mint Bori, így van időm olvasgatni és írni is.
Ma megvolt az első séta hercegnő nagyon élvezte!

Mindenkinek kitartás ebben a melegben!
Emi

Kép Kép
emi_25

Babdorka! Átküldtem a szülés történetet az e-mailedre remélem megkaptad.

Emi

Kép Kép
emi_25

Szep jo reggelt!

Gurgiati, koszonjuk a kepeket, nagyon edes a kisfiatok, megegyszer gratula!!!

Szivvi, koszi az aggodast, szerencsere a taifunbol csak egy kis esot es szelet kaptunk, a foldrenges is tavol volt, ide csak nagyon picit jutott belole. Szoval semmi gond. :wink:

Zsueknak tovabbra is megy a drukk! Gyors, konnyu szulest kivanok!!!

Agiek is mar biztos nagyokat babaznak azota :D

Uxi, kitartast!!! :(

Holnap reggel mi is megyunk korhazba. Nem hinnem, hogy barmi lenne, de a hirekre is nagyon kivancsi vagyok :)
Vendég

Jó reggelt!:)

GurgiAti: Nagyon köszönjük a beszámolót és a képeket! Gratulálok Neked a gyönyörű kis családodhoz! Gurginak gyors felépülést, Samukának sok sok tejecskét! :D :D

Vacakul szundiztam, Andrisnak fájt a pocakja.:( Zsú sms-ére ébredtem: "Oxitocin bennt. Tessék drukkolni!"

Hajrááááá Marciiiiii! :lol: :lol: :lol:
Vendég

És amit még akartam: Samu nagyon édes!!!! Azok a kis hurkácskák... Jajj! :D :D :D :D
Vendég

Jó reggelt!Gurgiférj vagyis Ati: köszönjük a képeket.Nagyon szép kisfiatok van gratulálok.Gurgira meg tényleg nagyon büszke lehetsz hisz tényleg ügyi volt.

hemej

Sziasztok!

Piskóta nővére vagyok negyed 7-kor kötötték be az oxitocint!!!
És láttam tegnap Gurgi babáját, és gyönyörűűűűűűűűűűűűű!!!
kata05

Baszki elszállt.

Gratula babóknak, s szülőknek.

Enikőnek kössz az infókért.

Ma nem leszek, ágynak vok dőlve, az este hánytam, ma meg két likon pisilek. Szal kész vok. Ha feléledek jövök, addig meg csak gondolatban vagyok veletek.

Pussz

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Én a kánikula dacára, egész jól aludtam.... persze ez magamhoz képest értendő!!!!

Ati: Köszönjük a képet, és a beszámolót. Tündér a kis Samu, egyem meg a pofiját. Mégegyszer minden jót kívánok nektek.

kissmanó: mi talált meg téged? Voltál orvosnál? Pihenj sokat, vigyázz magadra....

zsú: neked természetesen drukkolok, várom a beszámolót a párodtól.

Lányok lépek, megyek kozmetikushoz.

Jövök majd....

Legyen szép napotok, amennyire így közel 40 fokban, nagy pocival lehet szép egy nap :wink:

Sziasztok,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Andi: Tudod, ahogy megbeszéltük!!!!!! Neked is drukk hegyek!!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Kata: Köszi az infókat, én is folyamatosan lesem a telcsimet valami újért. Továbbra is mennek a drukkok!!!+++++++++

Egy Manót meg nem dönthet le a lábáról holmi nyavaja! Üldözzük el! Nem Manót, a nyavajáját! :lol: :lol: :lol: :lol:
Gyógyulj meg Manó!
Vendég

Jó reggelt!

Nagyon szép Gurgi Samuja! Gratulálok!

Én ma egész jól aludtam, csak a reggellel volt/van bajom, majdnem elsírtam magam, hogy holnap kórház :cry:
annyira nem tudom, hogy mire számítsak, és tartok tőle, és... tudom, ne nyavajogjak! :roll:
Ráadásul Sz nem tudott szabit kivenni, így após visz majd be :(

Ma 11.30 Nst, és kapok beutalót holnapra

Zsúnak megy a sok sok ++++++++++++

Lilypie Maternity tickers
lynia-

Jó reggelt!

Seduxennel aludtam. Muszáj volt bekapnom egy fél szemet, mert már remegtem a fáradtságtól, kialvatlanságtól :cry: :shock: . De így legalább tudtam aludni valamennyit.... :roll:

Gurgiapa: Nagyon szép a kis családod :) Gratula még egyszer ehhez a gyönyörű kispasihoz! :wink:

Manó: Neked jobbulást! Bogimnak volt pár napig hasmarsa, és fájlalta is a pocakját, de szerencsére nem hányt. Diéta, Normaflore és Smecta helyrehozta...

Nagyon meleg van, ez rettenetes. Elvittem Violát a bölcsibe (200 méterre van tőlünk) és mire visszaértem csucsogtam az izzadtságban...áááááááááááááááááááá gyűlölöm a nyarat.... :evil:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Halihó lányok!

GRATULÁLOK AZ ÚJ MAMÁKNAK ÉS BABÁKNAK, JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK MINDENKINEK.

Micsoda babaeső volt mióta nem voltam :lol:

Kép
szücsi

Mi még egyben vagyunk csak egyáltalán semmihez semmi kedvem nincs, főleg a tetőtérben ülni a gép előtt (sajna nincs Laptopunk) 45 fokban.
Ma reggel voltunk a dokinál, a méhszáj zárt, 1100-et írt a kiskönyvembe, de már lejjebbcsúszott Sárám (szerinte), az Nst szerencsére jó volt (a múlt kedden ismét necces volt a hazajövetel 208-ról indult a pulzusa, de szerencsére az ismétlés jó volt 160, de lehet h ezt már írtam bocsi), mostmár 2 naponta kell járni.

Kép
szücsi

Jó reggelt!

Ati: Köszönjük a képeket és a beszámolót... má bőgtem egyet... annyira szépek mindketten. Samuka egy tündér... Olyan kis cuki hurkás :D

Móni: Nekem azért lesz uh még, mert megnézik a helyzetét, hátha befordult. De úgysem fordult, mert szerintem nagyon kicsi a helye....
Én is a magánrendelőbe jártam uh-ra, de már nincs a dokim, úgyhogy szerintem a kh-ban lesz most.

Emi: Totál megértelek. Én már most tartok az egésztől, de csak bátorítani tudlak, hogy ne aggódj, minden oké lesz. Én is tudom ezt, de azért mégis bennem van a félsz. Nem baj, valahogy kibírjuk... Értük. Ugye?

Kép
zsuzsi**

Zsúnak ezerrel mennek a drukkjaim ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++HAJJJRRRRÁÁÁÁÁ!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

Felraktam Emi szüléstörténetét!

Tyű, de ügyesek vagytok, hogy szopizás közben tudtok írni. Én sarokgarnitúrán ülve eddig örültem, ha végre megtaláltam a mindkettőnknek helyes pózt. Na, de majd megpróbálkozom én is.

kétfiús anyuka
babdorka

Jó reggelt!

Gratulálok Gurgicsalád! Szépek vagytok :wink:

Zsuzsi: Az uh 9-12ig van elméletileg... Az én leletemen 12:45 a vizsgálat időpontja... De! Ha ugye a Bárfaiba mész kell kérned a Pétertől beutalót, azt ő kinyomtatja secc-perc alatt,csak azt kell kivárni míg feltűnik,aztán persze eltűnik és mehet az újabb nyomozás az NSTs eredménnyel,amire csak azt mondja: Jó! De szerdán megyek én is NST-re!!
Basszus! Most nem tudom,hogy fél11 vagy 11:30... :( De hülye vagyok!!
Vendég

Ati! cép a családod, egyem meg a kis csúcsfejű Samukát!

Dorka! én már 2,5 héttel többet gyakoroltam a félkezezést, mint Te. már szinte főzni is tudok fél kézzel.

Kata! elfelejtettem írni, hogy pöttyeink még mindig vannak. asszem mostmár 2 hétnél járunk :( de Ádámot nem zavarja, így én is megszoktam már.

Szücsi! Mi meg már azt hittük...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?