A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!

Úgy fel vagyok dagadva, mint egy elefánt :( A lábaim, a kezeim, az arcom... már kezdek megijedni magamtól. Ja és a papucsomba se férek bele. Mi lesz még egy hónapig? Éjjel még mindig nem alszom, egyszerűen nem vagyok álmos. Mindig hajnalban tudok elaludni. És ez a meleg... kikészít.
Ha ez még nem lenne elég, felhivott a védőnőm (aki több mint 3 hónapja betegállományban volt), hogy meggyógyult, újra dolgozik, és akkor jó lenne találkozni. Eddig a helyetteséhez jártam, és mult héten voltam nála. Mondom minek? Most voltam. Hogy egy csomó mindent meg kell beszélnünk. Jó, mondom legyen, és mikor? Szerintetek mikorra adott időpontot??? Csütörtök déli 12 óra.... A legnagyobb melegben... Nagyon humánus... Na mindegy.

Bogesz: majd légyszi számolj be mi volt a János kórház szülészfelkészítőjén, mert én is ott szülök, csak én ebben a melegben nem merek neki indulni az útnak, hogy én is elmenjek.

horvviki

Mandala ez jó volt.Az elején említetted a fruttit...kár volt.Meg akarok halni érte :lol: .

A szemérem csontom nekem is fáj néha.Most éppen nem.Le is kopogom gyorsan.Kop-kop-kop.

A lányzó nekem nagyon aktív.A nagy meleg előtt volt nagyon lusta,néha már izgultam,hogy mi van,de most szinte egész nap nyomkodja ki valamilyét :D

Viki,jó fej védőnőd van :? .Nekem holnap kell mennem,de még meggondolom.Ha nem megyek a dokitól bizti kapok egy fenékbe rúgást,mert hozzá is holnap megyek,de lehetne egy kicsit megértő,hogy ebbe a dög melegbe nem kívánkozik ki az ember.Ráadásul helyettes védőnő van :? .

Kép
Kép
huni

Védőnő
Itt nincs....
Vendég

Ki kellene találni, hogy mit ebédelnék...
Vendég

Mit szóltok a vonalzóimhoz?!!! Csak mint egy műszaki rajzolónak.... egész készlet van belőle... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala
Eddig nem volt a pocakon kívüli csemetéidnek... :roll:
De így a helyes... mindenkinek legyen!
Vendég

Bogesz, Horvviki:Én szombaton megnéztem a János szülészet, még egy vszülésznő jó pár dologot elmodot. Ha érdekel küldjetek privit és elküldöm!!!OK?

Ja csajok segítsetek, hogy a táppénzes papírt gondolom háziorvosintézni???!!!De a Tgyáshoz, ki adja az igazolást doki vagy a terhesgondozó vagy ki???
Én ezeket a papír kérdéseket nagyon nem tudom....
Mit hol kell intézni, ki igazól mit és stb..... :oops:

Kép
kis pupu

Kis pupu
www.magyarorszag.hu
www.oep.hu (ellátások Mo-n...)
Vendég

Sziasztok lányok-asszonyok,
látom, pihegtek rendesen. :lol: Mondjuk van is miért. Délelőtt voltam ctg-n, és ahogy ott feküdtem, olyan hőhullám tört rám, hogy úgy éreztem magam, mint egy hatvanéves klimaxos. Aztán mire a levemet is elfőttem, már észre sem vettem. Persze a babának esze ágában sem volt megmozdulnia, szépen átaludta az egészet. Szerencsére nem vették zokon. Az én dokim nagyon empátiás volt, azt mondta, ebben a dögmelegben már ne menjek a héten, majd jó lesz a jövő héten kétszer.
Egyébként nekem is volt már olyan nap, amikor megijedtem, hogy alig mozog a pici, de másnap meg olyan tornamutatványokat adott elő, hogy azt hittem, kimászik a hasfalon át. Szóval próbáljunk ne pánikolni, ezek szerint mindenkinél van ilyen. :lol:
Fagyi: a tiramisus nagyon fini - na és a zserbósat próbáltátok már? Nyamiiiiiiiiiiiiiiii! :D
Üdv, Holly,
neked is szól, meg mindenkinek, aki még viszonylag új, és nem tette meg eddig: az elérhetőségek nekem jöhetnek priviben, hogy bekapcsolódjatok a Mandala által említett élőláncba. :)

italoman

Szia Viki, én ctg-re kaptam csüt. 13 órára időpontot :roll: Na az is finom lesz!!! Lefolyok majd a robogóról... De sajnos ez az egyetlen időpont... Naja. Itt szabin van a nőgyógyászat fele és csökkentett üzemmódban működnek.

Nálunk nappali 28,5 fok

Kitartás Kismamák!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Ági
Te még robogóval közlekedsz :roll: :roll:
Vendég

igen, mert külterületen lakunk, gyalog 1 km bármi

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

2 óra óta olvastam vissza, hát így jár, aki hanyagolja a fórumot :wink:

Név nélkül mindenkinek: nagyon szépek a babaszobák és a pocakok is.

Én már második napja bugyiban és melltartóban közlekedek a lakásban és meg van tiltva hogy 10 óra után kinn tartózkodjak. Még az a szerencse hogy 3 hét után elkészült a kocsink és már nem kell gyalogolnom mindenhová, de azt hiszem képtelen is lennék rá. Tegnap iszonyat méretűre dagadt a lábam, ma amikor csak tudtam felpócoltam, most nem dagadt be, vagy csak nagyon minimálisan.
Nem tudom de nálam mintha megszűnt voltna a dinnye vízhajtó hatása. Eddig ha ettem állandóan wc-re jártam és tegnap hiába nyomtam magamba semmi hatása nem volt, ma áttértem a barackra.

NST: nekem mindig azt mondták, hogy előtte igyak kólát mert attól felélénkülnek kissé és nem kell ébresztgetni a babókát. Nekem szerencsére csak egy kis pocakpiszkával ébresztgették, ha esetleg aludt.
Viszont ami érdekes, hogy az a doki akihez Rékával jártam már a 36. héten a kenetvétellel egy időben megcsinálta az első NST-t, most meg azt mondta a dokim, hogy a 38. héten kell menni először. Kicsit fura, aztán amikor a táppénzes papírért mentem megkérdeztem egy másik dokit is és az is azt mondta, hogy elég a 38. héten elkezdeni. Mondjuk annyiból jó, hogy nem kell olyan sokszor kitalálni, hogy addig hová tegyem a másik gyerkőcöt.

Sabine, még mindig nem ért oda a csomag amit küldtem? :wink: :lol:

Kispupu, TGYÁS-hoz csak akkor kell igazolás ha a szülés előtt megkezded.

Kép
Kép
robcsi03

36. héttől szülésig

Ebben az időszakban hetente rendelik vissza a kismamákat....
(testsúly, vizelet, vérnyomás ellenőrzése)
37.héten hüvelyváladék citológiai ellenőrzése
CTG... 40. hétig hetente 2-szer, utána másnaponta
UH, Flow
Általános laborvizsgálat a 36. héten...
Amnioscopia: 40. héten hetente 2-szer, utána másnaponta

Ezek a tankönyvi javaslatok....
Vendég

Köszi csajok:)

Kép
kis pupu

Sziasztok!

Megjöttem a védőnőtől... :shock: Eddig azt gondoltam, közel van, mostmár azt hiszem, másképp vélekedek a dologról...Mire odaértem, patakokban folyt rólam a víz. Aztán várnyomást mértünk. Kicsit izgultam, de meglepően jó volt. :D
Persze Ő is megnyugtatott, hogy ne parázzak a vesemdence tágulat dolgon.
Most találkoztam vele terhességem alatt harmadszor. Lazák vagyunk, mi? :D De ő sem erőlteti nagyon, nekem meg jó így. Mondta, hogy majd azért hívjam fel, ha szülök, hogy ki kell-e jönnie hozzám, vagy majd Kisteleken jönnek ki. :D

Megint oldalt váltottunk, úgyhogy egyelőre csak ezeket tudom elolvasni, szépen termelünk! :D
Kis pupu! Rakott krumpli... Mik nem jutnak eszedbe! Ebédidőben fogtam magam, és ettem tejfölös kiflit, csak hogy ne kelljen semmi gázt bekapcsolni! :? Azzal nem ártasz a babádnak, ha nem eszel egyfolytában, de azért a napi 3 legyen meg, mégha nem is eszed tele magad. :)
Horvviki! Ágnesgoboly Sajnálom, hogy a legnagyobb melegben kell nekiindulnotok!
Huni! Én is úgy imádom, amikor kidugja valamijét, ilyenkor gyorsan szólok apoának, hogy na ragadja meg! :D
Italoman! Nálam a tiramisu a menő, múltkor a Jóbarátok alatt egy fél dobozzal megettem... :oops: De azért a zserbósat sem utasítom vissza... :D
Robcsi03! Tessék gyakrabban írni! Legszívesebben én mesztelenül közlekednék itthon, de sajna földszinti a lakás, na meg Apósom is itt van! :D
NST: nálunk egyszer ébresztették Emmát, de nagyon gáááz volt, mint egy elektromos sokkoló, utána szegénykém alig bírt leállni! :?

Kitartás!!!!!!

Majdcsak szülünk már... :lol:

KépKép
dincuska

Sziasztok!

Megvolt az UH, minden rendben van, bár most részletes adatokat nem nézett, csak a BPD-t, de azt sem közölte, hanem azt mondta, hogy megfelel a korának. A múltkor pedig arról volt szó, hogy most vesz hüvelyváladékot, de majd 2 hét múlva kell mennem, és majd akkor, és a részletes UH is akkor lesz. Szóval 31-én 13 órára megyek CTG-re, utána pedig hüvelyváladék és UH. Ja és szépen zárt a méhszájam, pedig azt hittem, hogy már nem lesz olyan jó, mivel elég sokszor vannak jóslófájásaim. Nem emlékszem, hogy a Márkkal voltak-e ilyenek, de szerintem nem. Na mindegy, csak gyakoroljon a méhem, hogy ügyesek legyünk a szülőszobában.

Kép
Kép
márkanyuka

Csajok SOS!

Lecsót csináltam és az egyik paprika valszeg erős volt. Először a kezemet csípte, aztán jól kezetmostam és utána megmostam az arcom is, most az is ég mint az állat. Kentem rá aloe verás krémet, de semmi!

Nem tudtok valamit rá, nagyon sz@r :cry:

Kép
Kép
robcsi03

Robcsi, hideg vizes borogatás ? Más nem jut eszembe.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

hali, én is jelentkezem néha :)
ma voltunk nst-n. és holnap bemegyek beszélni egy szülésznővel. ő leveszi a streptococcust. meg holnap én is délben megyek védőnőhöz :? izgi lesz. ma a kocsi 41 fokot mutatott. még jó,hogy bent légkondi van. 8)
ja, nst-n minden okés volt. egy árva fájást sme mutatott, pedig éreztem,hogy keméynedik közben a hasam. gyerkőc pont annyit mocorgott, amennyit az asszisztens mondott. rendes volt :)

tegnap magas votl a vérnyomásom. de már azért,mert hergeltem magam,hogy magas. de nem dagadtam, így nem hiszem,hogy baj lenne. ma már meg sme mértem inkább :)

látom jól vagytok mindannyian!! vajon ki fog megszülni legközelebb??????
mindnekinek kitartást a meleghez!!!!!!! szombattól már csak 30 fok lesz.
üdv

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Nekünk még max. 2-3 hetünk van 3in1...
Az utolsókból lesznek az elsők :wink:
Vendég

sziasztok csak kis kukk. Gyorsan átfutottam mindent.

Mandala: jajj de dili vagy... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: és küldök egy kis babanövesztő agykontrollt: ooommmmmm...ooommmmmm...oooommmmmmm... :D:D

dudu: neked is kényelmes a babád. :D Szép kis pocak.. de hát a szekrényeknek is el kell vhol férni nem?

na és még valami. Velem lesz tele az oldal. Aki már ismeri annak bocsi. :D

¦¦¦¦¦ARANYTANÁCSOK, NA ERRE KÉSZÜLJ FEL¦¦¦¦¦

Az első 3 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
- marha nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű cickód miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket
- már nem szereted a vendégeket
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled
- sárkány leszel, mindenért b@szog@tod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze
- a híg kaki a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
¦¦¦¦¦¦¦¦¦

3-9 hónap

- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben
- napi 4x átöltöztetni nem is sok
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem férne be
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni
- mindenen bevarró címke a legérdekesebb
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a wc-re is követ négykézláb, és akár a nagydolgodat is végignézi...
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a csöcsbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- egy baba lesz@rja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint futó vadra lőni. . . .
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.
- az üres bevásárlókocsit is tologatod, mint a babakocsit
¦˘1¦>0=ˇ§d˘§ dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
1-2 éves kor
-lakásod délutánra olyan mintha ciklon vagy tornádó söpört volna végig rajta
-jól mutat a golyóstoll az ülőgarnitúrádon
-délután már nem tudod ráadni ugyanazt a ruhát amiben délelőtt volt kint, miért is??

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

és még:

Mit tanultunk szüleinktől?

1. Megbecsülni mások munkáját
("Ha mindenáron meg akarjátok ölni egymást az
öcséddel, kint csináljátok! Most takarítottam fel")

2. Vallást
("Jobb lesz, ha imádkozol, hogy kijöjjön a fehér ingedből!")

3. Az időutazás alapjait
("Úgy megcsaplak, hogy a jövőhéten térsz
magadhoz!")

4. Logikát
("Azért, mert én azt mondtam")

5. Tornamutatványokat
("Most nézd meg hogy néz ki itt hátul a nyakad!")

6. Bőrön át táplálkozást
("Fogd be a szád, és edd meg a vacsorád!")

7. Türelmet és kitartást
("Addig ülsz ott, amíg a spenót el nem fogy")

8. Meteorológiát
("Úgy néz ki a szobád, mintha tornádó söpört volna át
rajta")

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

jajj lehet ma kicsit pihent vagyok. Szétszedtük a konyhát... Meleg van, bezabáltunk egy nagy pizzát, egy fazék levest. Dugig vagyok. Apa most ment darázst irtani. Itt ugrál a kezében a flakonnal és a Super Timor reklámzenéjét énekli.... Asszem neki sem lesz gondja az alvással.

Jaj alvás: Senki ne menjen éjjelre sátorozni nagy pocakkal!!! Nagyon rossz. Megtapasztaltam tegnap éjjel... Fél éjjel fennt voltam és utána meg negyed 6-kor keltem....

Na befejeztem.. lelövöm magam.. :D sziasztok

ja és üdv az újaknak. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Pattogobolha! Ezek annyira jók voltak! Szétröhögtem az agyam! :D
Teszek fel én is egy ilyet! :D

Gyermekeink száma miként változtatja meg szokásainkat:

Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás
1.: Mosás, szárítás, vasalás.
2.: Mosás, szárítás.
3.: Szárítás.

Babaprogramok
1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2.: Eljártok babatornára.
3.: Eljártok a közértbe. Mert, kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből!

KépKép
dincuska

sziasztok, dobok nektek képet :wink: a fenekem is majdnem akkora már mint a pocim :lol: :lol: :lol:
Kép Kép

Kép
mona76

Lányok,
viccesek, amiket feltettetek. :D

Mona,
jók a képek, és nagyon is jól nézel ki. Hol voltatok pontosan?

Robcsi,
szerintem a dinnye vízhajtó hatása azért szűnt meg a napokban, mert most simán kiizzadunk mindent ebben a hőgutában. Én is kevesebbet járok most levet ereszteni, viszont néha úgy érzem, még a fülemen át is víz folyik. A csodálatos új 4-6-os villamosokat senkinek sem ajánlom, ma délután kipróbáltam. :evil: Szerintem a szauna maximumra állítva ennél lájtosabb. Alig bírtam ki két megállót. :shock:

italoman

Csajok... neeeeeeeeeeeeee!
Ez tudom ciki, de bepisiltem... :) És ez miattatok van! Ilyeneket írni.... :lol:

Összepakoltam a pakkomat....
Ím a lista... ha vknek van kiegészítenivalója, állok elébe.., hátha nektek is könnyebb lesz... és ha kiegészítitek, még berakhatom a hiányzókat... :)

1184701736.79.txt

Mona: édes a pocakod! Ha jól látom a feneked még nem érte utól a pocidat! Az enyém sajna már igen... és erre kitalálják a csoki-kúrát..... a csudiba!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Csajok! Elképesztően megdagadtak a lábaim :( Pedig eddig nem volt semmi gond. Annyira rondák :( :( :( A felpolcoláson kívül más módszer? Legalább annyira lemenne, hogy papucsot tudjak felhúzni...

horvviki

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Viki és a többi lábdagadós... egy kis egyszerű torna....

1. A lábujjak „marokba” szorítása (1/2 perc)

Feküdjön hátra, és lábát fektesse magasra (tegyen például párnákat vagy összehajtott pokrócokat a láb alá)! Szorítsa össze és nyissa szét az ujjait olyan gyorsan és erősen, ahogy csak bírja! Képzelje el, hogy egy odatartott ceruzát kell minduntalan megfognia és elengednie. Ha nincs lehetősége hanyatt feküdni, akkor a gyakorlat munkahelyen, sorban álláskor, buszon, tehát mindenütt végezhető.

2. Lábkörzés (1 perc)
Hanyattfekvésben húzza fel a térdét, emelje fel alsó lábszárait, és körözzön gyorsan két lábszárával egymással ellentétes irányban. A lábkörzés után – mely körülbelül fél percig tartson – tegye le e lábát, és többször egymás után hajlítsa be, majd ismét nyújtsa ki térdét!

3. Párna összeszorítása (1/2 perc)
Feküdjön továbbra is felpolcolt lábakkal! Szorítson össze lábfejeivel egy párnát, emelje meg, majd ismét eressze le!

4. A vér kipréselése a vádliból (1/2 perc)

Továbbra is fekve maradva hajlítsa be az egyik lábát csípőben és térdben! Kulcsolja át ujjaival a behajlított láb bokáját, majd lassan nyújtsa ki a lábát, közben kezeit engedje feljebb csúszni. Ujjaival préselje végig a lábát egészen a lágyékig. Végezze el ugyanezt a gyakorlatot a másik oldalon is, majd még 3-4-szer mindkét lábával! Ezt a gyakorlatot különösen a lelkére kötjük. Adott esetben ülve is elvégezheti, de ne mulassza el.

Mandala
Jó a listád... de helyi variációk lehetnek...

Csajok
Vigyázzatok ám.... új rendszer van... ügyelet után, reggel a doktorokat hazaküldik... :wink:
Vendég

Szia lányok!
Mire végigolvastalak benneteket elfelejtettem kinek mit is akartam írni
Bocsika :oops:
Voltam ma ctg-n dokinál a kórházba. Nagyon sokan szültek most kevés a doki mindenki szabin van, 9.30-ra volt időpontom szívhangra, 2 órakor jöttem ki a kórházból.Rákérdeztem a kenetre azt mondta a doki, hogy nem szoktak venni, de mondtam, hogy az első babámnál (aki meghalt) kitenyészették a fülecskéjéből a streptococcus B baktériumot, és szertném ha levenné.
Kb még másfél óra volt mire az asszissztens szerzett egy kémcsövet és elmondta, hogy azért macerás, mert megszűnt az a magáncég aki a kenetek eredményét csinálja, és most máshova kell küldeniük, a mintát,blabala, (gondoltam mi közöm hozzá én fizetem a tb-t, de most minden másképp működik már) és a múlt héten még ingyenes volt, de most lehet hogy fizetnem kell érte. Megpróbáltam nem kiadni. :twisted:
Egyébként nálatok milyen bacikat néznek amikor kenetet vesznek ?
Pattogó: Jót röhögtem elég pihentek vagytok tényleg!
Mona: Szép a pocakod nagyon!
Mandala: Köszi a listát felhasználom, csak ahogy mennek a napok előre egyre több a cucc és már a 3. táskát kell ki be pakolnom, mert kicsi. Asszem nagybőrönddel megyek be.Pihizzetek, és ha lehet ne mozduljatok ki a melegbe! 8)
Ja Gergő köszöni szépen jól van nem óhajt megfordulni célirányba :shock:

Kép
Kép
zeze

Jó reggelt

Mona szép kis pocó,de fenék hol érte utól?nem értem? :wink: csini vagy....
Basszus lányok tegnap már 30 fok volt a lakásba is :cry:
Most csak 29.4 de ha így melegszik tovább akkor panel is forrósodik és mégmelegebb lesz.Én már gondolkodtam kiköltözök erkélyre éjszakára csak ciki egyszálcsöcsbe kifeküdni ....elmenekülne aki reggel lenéz és idelát :P
Este haverhoz átmentünk fürcsizni ,illetve gyerekek fürcsiztek mi beszélgettünk kertbe ,tök jó levegő volt.
Képzeljétek ott mondta haverunk anyukája aki70 évesenmég tök jól tertjamagát /teszem hozzá mellékesen/ ,hogy anyósom agyba főbe dícsért neki,semmi rosszat nem mondott csak ,hogy milyen szépen nevelem a Diát ls miylen rendes háziaszony vagyok ,valamint Atit/kedves kisfiát/is jól tartom.De arra ,hogy mi van velünk azt mondta nem tudja :twisted: hülye pina pediig már apjával átmehet a Dius és utóbbi időben /elmúlt hétvégét/ is ott töltötték vasárnap. :twisted:
Már előre fosok,bizti bejön a kórházba is és nem tudom ,hogy reagálok majd rá.Nincs kedvem ott jópofizni. :oops:

Ma gyümilevest csinálok meg pizzát sütök estére nekik.

Miért magas a pulzus ha vérnyomi rendben van?107/76/86 ugye nem baj a babára nézve a magas pulzus?Sabine?mi doktorunk...:-)

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Az elmúlt napokban vendégeink voltak... itt voltak a barátnőmék... :lol: :lol: :lol: :lol:

Jó sokat csavarogtunk...

Jucu
Az a pulzus teljesen normális....

Lucas irányba áll, feje beilleszkedve...
Vendég

Kép

Kép

Tegnapi pocakképem.... :lol:
Vendég

Betsy!
Tök csini kismami vagy és még bikiniben is, neked nem lesz gond visszaállni.
Csajok assszeeem elment a nyákdugóm.
Lindánál barnás pirosas volt, most meg sárgászöld, lehet, hogy ez nem is az volt :?: :?: :?: :?:

Kép
Kép
zeze

Zeze
Attól még lehet..... :wink:

Kép
Vendég

Betsy
DE csaini vagy WOW!!
Én már elbúljok asszem mellettetek...... :oops:

ZEZE
Hú aztamindenit.Hídd fel dokit lehet ,hogy az az!!!!
Izgi!!!

Kép

Kép
jucu

Zeze,
hűha, nagy dolgok közelegnek... :shock: :D

Betsy,
hogy tudsz ilyen vékony lenni? :lol:

Csajok,
hol van ma a hajnali műszak? Csak nem kialudtátok végre magatokat? :)

italoman

Azért még nyugi.... a nyákdugó távozása 1-2 héttel megelőzheti a szülsé megindulását!
Vendég

Sziasztok Csajok!! :)

Hajnal óta olvasgatom, hogy kivel, mi mindent törtétn. Úgy láttam éjszakai pillangók lettetek :D Engem olyan szinten kiszipolyoz ez a meleg, hogy estére kiterülök, mint a nagyalföld.

Doki szerint minden ok, méhszáj zárt, ctg és vérnyomás rendben. Legközelebb vasárnap reggel kell mennem vizsgálatra, mert a jövő héten nem lesz....és mi lesz, ha rám jön a szülhetnék?! Mit mondjak Babszinak? Hogy vagy ezen a héten, vagy két hét múlva, de jövő héten semmikép?! Basszus :twisted:
Egyébként az összes gyógyszerrel le kell állnom, egyedül egy van, amiről nem lehet csak úgy....azt még 10 napig a korábbinál fele dózisban szedem, aztán semmi.....
Lehet, hogy hipohonder vagyok, de már tegnap éreztem, hogy többet keményedik a hasam, begörcsölt a lábam - mert hát a magnéziumot is abba kellett hagyni.

Jucu
Bízz csak a saját dokidban. Tegnap rákérdeztem, az enyém azt mondta, hogy ha a 40. hétig nem lesznek fájások, akkor a 41. héten kipiszkáljuk Babszit. De azt mondta, hogy jönni fognak.....Lehet, hogy látnok is egyben? :)

mikegirl

Sziasztok!
Mandala, összevetettem a listádat azzal, amit kaptam múltkor szülésfelkészítőn. A következő dolgok vannak nálam pluszban: zokni, textilpelenka (büfihez??), tejfokozó tea (belátás szerint), szülőszobára legyező. Meg nekem külön lista van a szülőszobára is, ha valakit érdekel, szívesen elküldöm.

Bogesz, Pupu, voltatok tegnap szülésfelkészítőn? Mi volt?

A vizesedés ilyenkor már normális? Mintha a szemem alatt meg lenne duzzadva kissé. Remélem, amikor majd megyünk a kórházba, nem lesz ilyen meleg. Meg tuti nincs légkondi a szülőszobán... Ja, mennyi tena-bugyit kell vinni? Mert én ötöt vettem. Az elég lesz vajon??? Jóég, valóban mindjárt rajtunk a sor....

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Huni
A klíma legolcsóbb verziójaként vettünk egy ventillátort :D De lehet, hogy elugrom majd mégegyért. A tetőtérben tegnap 30,3 fok volt, lent 28. Viszont az elviselésben segített.

Bogesz
Küldjed képeket, várjuk :) Én viszonylag nem rég voltam fodrásznál, szülés előtt már nem tervezem.....Bár ha a 41. hetes kipiszkálós módszer lesz, akkor még lehet, hogy belefér. Kozmetikus kicsukva, legfeljebb befestem a szemöldököm, azt úgyis én szoktam. De már hetek óta erre az öt perces műveletre sem tudom rávenni magam.

Kispupu
Azért próbálj meg enni. Fontos az a pocaklakónak. A táppénzes papírt nem a körzeti doki adja most, hanem terhesgondozáson kapom.

Csajok, minden feltett pocak csodaszép :D És a nagy seggből semmi sem igaz :)

Szeméremcsont fájás - csajok, én időnként belülről jövő szúrást érzek lent és középen. Nem tudom, hogy kontkrétan hol és honnan jön ez. Az vajon Babszi lába lehet? Éppen ott tapos a kis drága valamin? :)

Mandala
Kellemes fagyizást :D Reméljük a változás nem csak átmeneti :) , már ami az anyóst illeti.....Higgyünk még a csodákban :D

Üdv Holly! :D :D :D

Kis pupu
A 34. héten még lehet 4d-t csináltatni? Illetve érdemes? Látszik még azon valami? Babuci nem túl nagy, és nincs túl összegubózva?

Ági
Mi Babszival összeférhetetlenek vagyunk. Apukája RH+, így Ő is az. Én meg RH-. Csütörtökön megyek a harmadik ellenőrzésre, hogy nincs-e a véremben ellenanyag. Három vizsgálat elvégzése kötelező. Ha nálad nem erről van szó, akkor nem értem, hogy mlért nézegetik :shock: ....az ember vércsoportja nem változik.....

Köldökzsinór vér - mi nem vetetünk le. Nem tudom, hogy áll-e úgy a gyakorlati orvoslás - mert hogy lehetőségek vannak, kutatásokat végeznek, egy-két esetben történik felhasználás -, hogy abból előnyt kovácsolhatnánk - 20 évre vállalják a megőrzést. Mondjuk ezek a beavatkozások elérhetők-e egy olyan szürke kis halandó számára, mint pédául amilyen én vagyok.....

Robcsi
Csatlakozom az alulöltözöttekhez :D Én pólóban és bugyiban vagyok itthon, gatya készenlétben, ha esetleg valaki csenget :D

Értesítési lánc :) - Csajok, ez hogy működik? Az elérhetőségeimet megküldtem. Megvan már, hogy ki kinek szól? Ki - kit értesít, hogy mindannyian tudomást szerezzünk egymásról?

Ctg - tegnap mondták, hogy a 38. héttől hetente 2x kell menni. Nektek is? Mi pestre járunk be, Apa már nem engedi, hogy vezessek Gödöllőn kívül - így a dokis napokra mindig szabit vett ki. Ez eddig heti 1 nap volt. Most hogy vegyen ki heti kettőt? Bár jövő héten a második hétvégére fog esni.....de mi lesz azután?

mikegirl

Italoman
Gének.... :wink:

Bugyi, betét....
Mikor Sasa született én csak sima, boltban kapható éjszakai betétet használtam az első 2-3 nap... aztán a 2. héten már csak tisztasági betét kellett....
Most se szándékozom mást használni....

Mikegirl
Nyugi... keményedések most már had legyenek... azokból lesznek majd a fájások... és már jöhet a baba....
Vendég

Hello!

Jucu: Nálunk is 28,5 fok van, pedig nem panel!:( Olyan vagyok, mint aki egész éjjel keményen dolgozott volna! Van, hogy szinte majd elájulok!

Zeze: Az a nyákdugó lesz, de tényleg lehet még 1-2 hét is szülésig! Mindenesetre, mostmár végképp úgy fogok belépni, hogy lehet, hogy megérkezik az első baba!

Betsy: Fantasztikus milyen vékony tudtál maradni!:)

Megyek, mielött ledőlök a székről!

Judit

mamiblue

Betsy!!! Bomba az alakod!!!! Sehol semmi felesleg, csak az a púpocska ott elől :D

mikegirl

Dokit nem hívtam, de lezuhiztam hajat mostam, most elbeszélgetek vele, hogy forduljon meg és ne ma szülessen meg meg mert apa ma nincs a közelben, mentővel meg nem akarok menni.

Kép
Kép
zeze

Mikegirl, én is úgy tudom, hogy utolsó két hétben heti 2 CTG... Férjem ki is van akadva, hogy mi a fenének rángatják annyi vizsgálatra a kismamákat pont a várandósság végén....

Köldökzsinórvért mi se vetetünk le.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Zeze
Még ráérsz apát, orvost hívni... nekem kb. 2-3 hete kipottyant a nyákcsapom... azóta 2 ujjnyira nyitva a méhszájam... A tökik meg vígan ficánkolnak még benn... :wink:
És tegnap doki még 2-3 hetet mondott... :lol:
Vendég

Szia Ági!
Elküldenéd nekem a szülőszobai listádat? Előre is köszi
Kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki az NTS görbék értelmezésében?
Köszi
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?