A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Hahó mindenkinek 8)

megjöttünk Barbiéktól..:D Angi egy valódi Angyal-baba, mosolygós, dumálós,rohangálós tünelke :)

Lábim: semmiféle cipőt nem tudok venni momentán, úgy hogy a vezetést is mezítláb nyomom.... majd néz a nép délután, ha megyek mezítláb vásárolni a Corába... sajnos köll...
de majd veszek egy papucsot, aminek nincs a kisujjánál pánt

Tinu,
szolidarítok!!!!! éljenek a bicegők (is) :lol: :lol:

most nem tudok többet, mert térdemen Füli és sárgadinnyézik velem... :lol: :lol:
macskanyu

Sziasztok,
szóval egyenlőre visszaolvasatlan vagyok, mert ebben a dögben még a gép előtt ülni sem nem van kedvem. Meg egyébként is olyan sokat termeltetek. :lol: De ami késik, elmúlik...

Deni :D , te kérdeztél: Szilvásváradon voltunk 2 napot, ott jókat sétáltunk az erdőben, völgyben, szuper volt . Kisvasutaztunk kétszer, a nyaralóház előtt volt egy két hete készített hatalmas fajátszó, na azt igencsak igénybevette a három lurkó, pezsgőfürdő vala a füszobában, azt is alkalmaztuk, a két srác pedig megmászta az ősemberbarlangot, ezért világbajnokok voltak. A faluban sétálgatva újra gyerkő lettem. Mintha nagymamámnál nyaralnék. A bácsik-nénik köszöntek, MOSOLYOGTAK, tyúkok, csirkék rohangáltak az utcán, meggy és szilvafák alatt sétáltunk, jó meggyes lett a cipőnk, még ez is jó volt. Szóval isteni volt. (2 hét múlva megyünk a nagymamámhoz tovább lelassulni. Ott olyan élet van, amit imádok. Aztán persze jó visszajöni a forgatagba, de utána újra vágyom vissza az erdőszéli paradicsomot:)
Aztán pedig az Aquaticumban voltunk Dembrecenben. Na, az pörgés-fürdés volt töményen, de nagyon jól sikerált. Este, vacsi után lementünk még fürdeni, és voltunk vagy 20-an az egész hodályban, a 10 csúszdára, 8-10 medencére. Minha saját uszodában lettünk volna. El is döntötte a család, oda (is) visszamegyünk még. Ja, kinnt villámlott, szakadt az eső, mi pedig mediterrán környezetben fürcsiztünk. Ésésésés lecsúsztam az ÖSSZES csúszdán, és óóóóóóriási volt. A család csak azt hallotta, hogy anya hangosan vihog közben. :oops: :lol:
Most töltögetem le a kéoeket, majd teszek fel belőle, ha gondoljátok.

Más. A szüléses témát olvasgattam, én erről már korábban leírtam a véleményem, ami nem változott, különben is vége vagyon, ezért csak egy mondat: Én borzasztóan hálás vagyok Istennek, hogy élek, és élünk, és egészségesek vagyunk, még akkor is, ha csúnya-csúnya császárral "szültem". (mindenki válogassa ki, hogy melyik csoportba tartozom :wink: Fibi :lol: )

Indi :) Üdv otthon, mikó jöttök? (gondolom, ha élhetőbb az idő) Képeket várom nagyon.

Macs :) Lábujjadnak gyógyulást, én ezt gyerekkoromban minden nyáron előadtam a kisujjammal. Nem kellemes, vigyázz magatokra. Mirkának pocaksimogatást, Fülinek puszit küldök. (és ha egyben lesz végre, akkor a képeket neked :lol: )

Valaki kérdezte még elutazás előtt a fiammal való gondomat. Ígérem leírom, csak még magamban is meg kell fogalmaznom. (nehezebb, mint a szülés-sztory, mert nem tudom mi a baj, csak érzem jelekből, hogy valami nem jó)

Votiv :D a képek csudajók, kis Pumuklid nagyon menő a cuccában.
Ez az olvasói levél meg... Csak arra vagyok kíváncsi, hogy aki ilyenekkel tölti az idejét, valójában mit is csinál az életében? És mennyi méreggel lehet tele.
Ésésés Pilatesről mesélj! Nekem megvagyon ángilusul, de még nem vettem rá magam a prószára. Télleg olyan jóóóóóó? Merakkó nekiállok én is, ugyanis lánykám elválasztotta magát 14,5 hónaposan :cry: :cry: :cry: :cry: és most akkor szabad a pálya, kivakarásznám alakomat a zsírpárnák közül.

Curse, hogy te milyen mazochista vagy? Én a főzéstől annyira izzadok, hogy zuhanyozhatok, te meg nagytakarítasz, ablakmosol???? Kalapemelgetős, hitetlenkedős szmájli. Lánykádnak remélem nincs komoly baja.

És minden kép szupi, bocs ha most egyenként nem mindenkit szólítottam meg, de most béfejezem magam, mék áldozni Szent Sparhertnek. (és izzadni :evil: )
zsugyu

sziasztok újfent,
nekünk is borzalmas éjszakánk volt, én el nem tudom kézelni mitől, de Meme megállás nélkül sirt, végül az erkélyen kötöttünk ki éjjel 2-kor, ott abbahagyta, aztán kirángattam a gyerekágy szivacsát, és ott aludtunk 4-ig, akkor megint sirás, ezért bejöttünk, mert nem akartuk a házat felverni.
Olyan volt, mintha nagyon fájna a hasa, de mellette meg forró volt, igy levettem róla a bodyt is, és akkor elaludt...és azóta alszik! :roll:

Zsugyu,
jó, h visszajöttél.

szegény nagyfiam táborban sinylődik ebben a melegben... :oops: :cry:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Barbi: vituki ez: http://www.sportcelpont.hu/
1 baja van, hogy csak 1 db medence van, az is 1,80-as vízzel és Apjuk lábujjhegyen állva úsztatta Kamillát :) Annyira élvezte a pancsit és tényleg úgy kapált a végtagjaival, mint aki úszni akar. Nagoyn édi volt..és persze volt hsizti amikor kiszedtük a vízből!

Votiv: szívecskés harignya beszarás!
és levélíródról nekem is az jutott eszembe, hogy max macskája lehet és egy idősebb hölgyike aki csontos ujjával szemezgeti az olvasni ill fikázni valót :?

Macs: ááá lábujj, vietnámi papucs?

még akartam de anyázás van
R
rylie

na visszanyomtam a dedet :)

Tinu: ahogy írtad ezt a tamponkiszedős izét nekem is fájt a lábamujja-jáááj-hős vagy! Én lábujjam szerintem előbb rohadt volna le, mintsem hogy elmenjenk dokihoz :?
Tündi meg :P

ööö kinyúlós bőr?? :o mindgyá meggondolom jobban a ketteske projektet!!

Curse: remélem nincs nagy baj Adéllal??? nem lehet, hogy felfázott valahol?? :roll:

Rosszul alvó dedeknek és anyáiknak +++++++++++++++++ tutti a hőségtől van szerintem a rosszalvás :(

Deni, Barbi: olvasás-írás tanítás :shock: na azért azt nem!
Bár Kamilla épp számolni tanul :P pl ha megyünk le a lépcsőn közli, hogy "ketten" és ha a maciját viszi tittába tenni akkor is mondja, hogy ketten, mint anno Fibi Bálintja!
Ja és ha jövünk fel a lépcsőn számoljuk a fokokat, és a 6 akedvence mert ahogy a 6-hoz érünk akkor begyorsít és hadarja, hogy hat het hat het nyóc titta viz kijenc :lol: :lol:
és eldicsekszem, hogy már harmadszorra :!: jött fel a ded teljesen egyedül a 4.-re!! Stramm csajom van és vádlira gyúr :)

Rylie
rylie

CURSE,
ilyen nekünk a rotánál volt, de nem azért,mert ez rotás dolog lenne, hanem mert ez a kevés folyadék jele - vmi kristály-féle az a pirps ami így kijön (doki mondta, csak már elfelejtettem), úgyhogy no para csak itatás!!!! Adél már tök nagy, mehetnek neki a levek, vizek, midnenek! :D

Macs,
:( lábad miatt
törökbálinti corában nem volt teknős medence, talán ma megnézzük a fótinál is , de még nem tudom, majd telcsin egyeztetünk ;) mármint h ha Fót felé járunk v ha esetleg nem és te meg mennél népet rökönyödtetni a corába ;)

Ábel itt negyed 12-ig nem aludt, de a ti éjszakáitokhoz képest ez kismiska :) (nyűgös volt mondjuk )
Zsan,
Hjú Lori vidiókat megnézted? :D

Dominó meg aranyos, h mindent megkóstol :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Réka egész nap kézben akaródzik lenni... Nem tudom, miért jobb neki a karjaimban izzadni, mint lent a földön játszani?!?!?!?! Anyamajom vagyok... :lol: :lol: :lol:
És az előbb hörpintett be 50ml teácskát a tápika után és most is itt cuppog a hátam mögött (most genyó voltam és a kocsijába raktam)

Az az igazság, hogy ez az idő a kendőzés-gyakorláshoz nem éppen ideális...

nukada

sziasztok! :)

Macseknal nagyon klassz volt tegnap :D siman megerte a 2-2 ora utat ;)

Lindi, mindenkepp irj, mi volt a dokinal!!! (mi ma kaptuk meg tole a a vervetel leletet: alatamasztja a diagnozist)

na megprobalok visszaolvasni

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Barbi :) Párodnak jó ötletei vannak: Velencei-tó :D Nincs pancsizós kép Angiról? Tuti nagyon édes lehetett a csajszid! Földbe ásott ház király, legközelebb mi is ilyet :wink:

Indi :) De jó, hogy jól átvészeltétek a hazautat! :D Rendrakáshoz meg ++++

Akata :) Fütyihuzogatás: Bálintnak dokibácsi húzta (tépte) fel :roll: de azóta legalább nincs gond, néha azért hátrahúzom óvatosan ellenőrzésképpen.

Fibi :) Frappé nyamiiii :D nálunk is mindennapos vendég :wink:

Tinu :) Ujjaidnak sok ++++ és még a másik lábad is :( Féléves Tündéd nagyon cuki!!!

Nuk :) 6gyerek? wow :shock: igazán edzésben vagy :lol:

Macs :) Lábujjadnak bulást és ++++++

Leni :) De jó, hogy BS válaszolt és hogy nincs baj! :D

Votiv :) Szupi, hogy Lilike bőre javul! Képek nagyon klasszak, tök jó kedvem lett egyből :D :D A "kedves" olvasód levele meg :evil: :lol: nem tudom, talán nevetni jobb... :lol:

Curse :) Sok +++ Nektek!! Jól tetted, hogy inkább kihívtad a dokit ebben a hőségben! Nagyon drukkolok, majd mondd el, mit tanácsolt a doki!

Zsugyu :) Szilvásvárad nagyon klassz hely, mi akkor voltunk ott párommal, amikor Bálintunk még csak pocaklakó volt (és mi is vasutaztunk, mert nagy pocival nem vállaltam be a "hegymászást" :lol: ). Csúzdázás meg megarulez, most szívesen csobbannék én is... Képek még szép, hogy jöhetnek, csak rajta, ide velük!!

Zsan :) Éjszakátok :( nem lehet, hogy "csak" melege volt?
Én ma feladtam és becsukóztunk :roll: Délelőtt ugyanis lementem a kertbe homokozni-pancsolni a gyerkőcökkel, de Bencus képtelen volt elaludni és nagyon nyűglődött, Bálint is egyre nehezebben tűrte anyás-Bencét, így végül feljöttünk, mert bent csak 30 fok van... de ez már elég volt, hogy bealudjon Bencus, Bálint meg jól elvolt a kádban is :D én meg becsuktam és behúztam mindent, hátha marad ez a "hűvös"... :?

Kép
Kép
denizsa

Rylie :) Kamilla számolása édes :lol: és nagy gratula neki a lépcsőzéshez!! Akkor most jöhet a kistesó? :wink: (ha jól emlékszem azt mondtad, hogy megvárod, amíg a csajod egyedül fel tud menni a 4.-re :D )

Nuk :) Te anyamajom! :D :lol: én egy textilpelust teszek most ebben a melegben a feje alá szopizáskor ill. dajkáláskor, mert különben csatakosra izzadunk össze...
denizsa

most nem tudok olvasni, de pár ma kedvenc képemet feldobom:
Kép csudaszép Füli almalevezik

Kép ha majd egyszer én is olyan nagy leszek...

Kép puszi után

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

csajok, tud vki ajanlani egy jo haziorvost (nem gyerekorvost!)? persze legjobb lenne itt a XI-ben, de mashol is jo, ha tenyleg jo a doki es el is vallalna ;) (ugy latszik belejottem az orvos-valtasba :lol:)
recca

Én is kérdés:
szóval mikor kell (?), érdemes leszoktatni a gyereket a cumiról? Vagy leszoknak maguktól?

Kép
Kép
tinu

Barbi,
dejók lettek :D :D :D köszíííí :D

Tinu,
enyém gyerek naggyon cumis így másfél évesen-ha épp látja. Ha nem vezsi észre, akkor nem kell neki, nem kéri. Csak alváshoz, ahhoz viszont egyenlőre muszáj.. lehet, hogy drasztikus elvonással s néhány átüvöltött éjjel le tudnám szoktatni, de ezt majd meghagyom szinkronban, mikor majd a kisebbiket is le akarom szoktatni a ciciről... :lol: :lol:

Recca,
örvendek, hogy jól éreztétek magatokat :D Én meg sokat pihenhettem :D jó háziorvos??? :shock: :shock: :shock: az nem olyan, mint a perpetuum mobile????

Rájli,
nincs olyan papucsom... vennék, de ahhoz próbálni kell, a próbához tiszta láb kell, a tiszta lábhoz cipő, a cipő meg nem jön fel a lábamra. Szerinted? :mrgreen:

Füles újabb feltalációja: a hőség miatt (bár a hőmérő idebent 26C-t mutat), egy szál pelusban rohangász. ehhez megtalálta és felhúzta az apja 43-mas zoknijait, amit nem lehet levenni róla... :lol: :lol: :lol: előbb még egy kék, fodros kalap is járt a szerkóhoz, de mire elővettem a fotógépet, csak a combig-zokni maradt... :lol: :lol: :lol:

Kép
macskanyu

Tinu, cumit Hanka fél évesen kezdte, és még tart, de akár csak Füles, nekünk is alváshoz kell elsősorban, meg ha anya-anya-anya hangulat tör rá, és nekem épp Ignáccal kell valamit kezdenem.
Kistesó miatt én jelenleg erősazkkal nem veszem el tőle. NAppal a figyelemelterelősdi megy.

Füles :lol: Macs, nem lehet, hogy fázik? :wink: :roll:
leni

Votiv, nyaralasos kepek nagyon jok! :D (Isti mar teniszezik is?! :o ;))

Tinu, Tunded :D labadnak gyogyulast!!!

Barbi, a ket kiscsaj szuper! :D (B es D is kapott am puszit tegnap ;) :D)

Curse, remelem, semmi komoly!

Macs, lanyod igazi (kis)macska: a legmelegebb idoben is kepesek bebujni dog meleg helyekre, es akkor az baromi jooo nekik! :lol:
ja es szted ilyen remenytelen az orvos-helyzet? mondjuk a mi mostaninknal szinte barki jobb :( (parom egy beutaloert sem hajlando elmenni hozza :cry: v :lol:)
recca

Rec,
dr. Szatory Péter
Veráék dokija, 11. ker.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Gyors beszámoló:
Szóval egyenlőre még nem tudjuk micsoda :? Pisimintát kell vételezni és holnap leadni a laborba, egy óra alatt meglesz az eredmény. Azt mondta, h lehet, h folyadékhiány, de lehet, h más. Az eredményből ki fog derülni.
Mindenesetre újra megpróbáltam nála a vizet, hátha bejön neki és igen :D Persze az elveimet feladtam, mert cumis üvegből kapta. Sajna a kanál nem volt elég hatékony, a csőrös pohárból pedig nem megy neki. Rengeteg vizet megivott és azóta csendesen szunyókál apja hasán :D
Viszont a súlya miatt aggódok egy picit. Nem hiába paráztam, h a tej elég-e neki vagy sem. 240 grammot fogyott. Azt mondta a dokinő, h a súlyát akkor most figyelni fogjuk, bár ez is lehet a melegtől. De a dokinő megnyugtatott, h nem baj, ha még a tejcin kívül nem kell neki semmi más. De ezek szerint az még sem volt elég a folyadékbevitelre :?
Na mindegy, ne foglalkozzatok vele, csak megint parázok :oops:

És NAGYON KÖSZI MINDENKINEK!!! :D Olyan jól esett, megnyugtattatok nagyon és Barbi Neked külön köszi az smst, igazán jól esett. :D Annyira jó, h vagytok Nekem :D

Na most megyek gyorsan felmosok, míg szunnyad a ded és aztán jövök visszaolvasok

Kép Kép
curse

Curse: akkor további drukkok, hogy kiderüljön. De ezek szerint mégis a folyadékhiány lehetett, ahogy leírtad. Hiába ez a meleg... :x

Tünci is úgy döntött, hogy ahelyett, hogy a 36,5 fokos lakásban mozgolódna, inkább durmol egész délután. Csak kérdés, mikor fog este elaludni. :shock:

Én meg közben azon agyalok, hogy akkor hogy is van ez a hozzátáplálás dolog. Tudom, hogy még egyelőre csak kóstolgatás, de elveiben nem tudom, hogy kell-e valamit alakítanom. Én eddig össze-vissza szoptattam (nevezhetjük igény szerintinek :mrgreen: ). Na most akkor honnan fogom tudni, hogy kivált-e valamikor is egy szopit a szilárd hami? :shock: Most úgy csinálom, hogy valamikor délelőtt, 9-10 tájt adok neki valamit. Ez nagyjából az ezer szopi előtt és egyben után is van. :lol: Ez normális így? És akkor egyszer csak kevesebbet fog szopizni, vagy mi? Lehet, hogy nem kérdeztem értelmesen, csak nem értem, hogy lesz az a folyamat, amit olvastam, hogy majd növekedik a szilárd kaja mennyisége és akkor egyszercsak majd kivált egy szopit. (Ha tudnám, hogy mondjuk napi 6x szopik, akkor érteném, de nálunk nem így megy.)

Kép
Kép
tinu

Recca, igen, mint egy kis John McEnroe :D (folyton dobálja közben az ütőt)

Curse, jaj, remélem semmi baj!!

tegnapi nap+este nálunk is horror volt a gyerekeknek a nagy meleg miatt (23h körül nyugodtak meg és aludtak el), de a maihoz képest pipafüst!
kinézek a teraszon a hőmérőre: 49 fokot mutat!!!!
viszont a teljes bezárkózás miatt itt belül csak 29-et. Egy baj van, nagyon állott a levegő, de ahogy kinyitnám az ablakokat, mindjárt kiegyenlítődnénk úgy 39 fokra...

Isti ma nem engedett haza a napköziből, úgyhogy ott kellett maradjak vele végig. Asszem most fogta fel, hogy ez rendszeres elfoglaltság akarna lenni :roll:
és mivel én nem is reggeliztem, én hülye ma egész délelőtt étlen-szomjan kornyadoztam :roll: aztán pontban 12-kor hazatoltam a kölköket a tűző napon (még szerencse, hogy nincs messze...), de ahogy hazaértünk, lezuhanyoztunk hideg vízzel, és aludtunk 2 órát hármasban a nagyágyban pelusban/bugyiban, ventillátor mellett... :P

Angi és Fülicsek milyen aranyosan játszanak :D

Macsek, vegyél be Arnicát, ha van otthon, segít a lábadon!

Tinu, neked is ajánlom, mert mindenféle műtét ill sebesülés után sokat segít a gyógyulásban.

Nukada, teát adsz a bébidnek? de ugye legalább nem cukros :wink:

mindjárt elájulok, az agyam totál megfőtt, és állítólag a meleg még fokozódik holnap-holnapután :x

votiv 8)
votiv

Curse, most olvasom, remélem csak a folyadék miatt... és ilyenkor érdemes csak igazán feladni az elveket :D emiatt ne aggódj!

Tinu, hát én sztem én ugyanígy leszek Lilivel! Isti úgy evett, mint az óramű, nála pontosan lehetett látni, mikor vált ki a kaja egy szopit, szóval vele ez nem is volt kérdés. úgyhogy én nem tudok okosat...

votiv 8)
votiv

Votiv: ha már tea, akkor milyet lehet adni, ami nem cukros? Mármint a gyereknek. :D A sima vizet nem igazán issza Tündérke. Most gyümilevet adtam, dehát az is cukros azért, jobb lenne valami lájtosabb.

Kép
Kép
tinu

Votiv:
Csak kis sót teszek bele ásványianyag-pótlásként. Meg ma csöppentettem bele egy kis citromot (kb 2csepp), hogy jobban oltsa a szomját.
Pont ezt beszéltük ma a Zolival, hogy a Sorbi-Norbi vajh édesítőzi a gyerekek cuccait????
Mi az az édesítő anyag, ami nem annyira ártalmas? Ne akarom agyon cukrozni a gyereket, de talán szívesebben inná, ha kicsit édesebb lenne. Most olyan az íze, mintha víz lenne egy kis mellékízzel.

És ma megkóstolta a barackot. Ne tudatosan adtuk neki, csak én ettem, ő ott volt a karomban és kíváncsi voltam, milyen pofát vág, úgyhogy lenyalattam az ujjamról. Hát, nem volt tőle elragadtatva...

Melyik ásványvizet ihatná a bébi?

És tápis anyukák:
Vizet azért ugye még forraljam neki????

nukada

Tinu:
Mi a Mecsek Baby-t isszuk, köményes, ánizsos, szal még a pocinak is jó. Amúgy a H-ban sima fekete teát kaptak, a csecsemős nővér nekem mondta is, hogy 2dl-be pár szál(!!!) teafű és kicsi cukor...

nukada

Sziasztok lányok!

Nagyon édes az összes kép, és Kis Macs haláli a hatalmas zokniban :D

Grétit vitte ma Peti a lyme szakértő dokihoz. Mivel a folt már elmúlt, így vettek tőle vért, majd hétfőn küldik az eredményt. Persze Grétikém végigordította az egészet, ami nem csoda, ismerve az decemberi előzményeket, és doki, ahelyett, hogy valami szép, nyugtatót mondott volna neki, csak annyit mondott: Úgyis megvizsgállak :evil: Mindegy, túlvannak rajta.

Imába foglalom annak a nevét, aki a (a cumi után) feltalálta a légkondit. Az összes légkondink 26 fokra van állítva, és a gyerekek úgy alszanak, mint a bunda. Grétim tegnap reggel 3/4 9-kor ébresztett bennünket (én már Barnival a hajnali szopi óta összebújva aludtam). Aztán délután fél 2-kor lefektettem és 3/4 6-kor már úgy mentem be ébreszteni, és a kiasszony a jó hüsi szobában már csak lustálkodott az ágyában.
Persze a kis medencéje itt van a teraszon felállítva a napernyő alatt, de én bentről figyelem, ahogy pancsizik.

Így:
Kép

KépKép
KépKép
lindicita

Bajnikám meg 2 hete 4kézláb próbálkozik a mászással (de egyelőre még orrabukás a vége :)

Kép

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!

Igaz, hogy még hétfőn ígértem, hogy írok, de azóta sem jutottam el odáig :oops: , csak olvastam, igaz a pattogatott kukoricát nem szeretem :P

Most sem fogok tudni sokat írni...
Magunkról annyit, hogy bár Macs a múltkor nagyon profin összefoglalta a dolgainkat, de azóta kicsit módosult. Egész pontosan az, hogy nem megyünk németo.-ba. Ne kérdezzétek miért, valószínű csak bef...tunk :oops:

Hétfőn itt volt Dia baba, V nagyon jól bírta! Most viszont egyre rosszabb szegény fiúkkal, nagyon nehezen bírják, hogy nem merünk kimozdulni velük, de itt a lakásban is borzalmas meleg van...

Még annyit szerettem volna írni, hogy Balut elkezdtük leszoktatni az éjszakai szopiról, most apa altatja este és Ő kel fel hozzá éjszaka is, ill. vele is alszik általában. De még így is nehéz és tök bűntudatom van, igaz nagyon fárasztó volt, de amikor sírva mondja hogy anya, akkor nagyon fáj. Az is igaz viszont, hogy V is 2-3 perc alatt vissza tudja altatni és napközben nem tűnik úgy hogy B "haragudna"rám. Sőt a nagyfiú napközben már csak alváshoz kap pelust, egyébként bilizik nagyon ügyesen, teljesen önállóan ráül és csak utána "szól" hogy kész van :lol:

Teszek fel egy pár képet, ha nem baj!

Hétfői hűsölés, nálunk sajna medence nem férne el
Kép :D

Kép

Kép

Kép

Marci, mint tornász Kép

Kertészkedés :D Kép

Nagyon vigyázzatok Magatokra ebben az óriási hőségben!!!

Nem ígérem, hogy hamarosan írok, de azt igen, hogy amikor időm engedi olvaslak titeket!
:lol: Pattogatott kuki nélkül :P

Pussz: Pocak
pocakpacni

Nuk :) Én semmiképpen nem édesíteném a baba italát és teát se adnék rendszeresen - semmilyen gyógynövényt nem jó folyamatosan fogyasztani egy felnőttnek sem. Nincs semmi, ami a víznél jobban oltja a szomjat.

Szrek :) kálcium oxalát az illető kristály, ami nem más, mint a vesehomok alapanyaga. Sajnos sokszor találkoztam vele össze - elsősorban a saját butaságom miatt (elfelejtettem eleget inni).

Tinu :) Mivel enyém gyerek egy haspók, néhány héttel a kezdés után már átvett egy teljes étkezést, de én nem etetés után adtam neki a kóstolót. Akárhogy is, úgyis látod majd, hogy szívesen eszi-e vagy sem, viszont a hozzátápiban kevesebb a kalória, mint a tejecskében/tápszerven, úgyhogy lehet, hogy kevesebbet hízik majd az addig szokásosnál.

Kata :) hűűűű, szeretném látni Ákost mellúszni :) de ügyes!
Mi is víziszörnyikék vagyunk :wink:

Zsuzsi :) De jókat nyaraltatok! Képeket ide! Miénk is hasonló, majt teszek fel képeket én is. Most egyelőre kimerült az utazási keret, majd augusztusban, jó?

indianyo

Lindi :) De szépek vagytok! Gréti milyen lazán nyomja a pancsit :lol:

Pocak :) Ó de jó látni benneteket (téged is szeretnélek ám :wink:)! Balu is mindjárt 2 éves, áááááááá, sose felejtem el a szoptatási tanácsadó-csoportot :lol:

indianyo

Tinu!
Grétim is össze-vissza szopizott, és sokáig az volt, hogy csak kostólgatott, és mivel mindig cicin aludt el, így alvás előtt cicizett is. Aztán a délelőtti és a délutáni alvás előtt ciciről kb 10 hónapos korában szokott (szoktattam :oops: ) le, de ilyenkor és még sokáig szopizott hajnal 5 körül, aztán reggel, és alvás előtt este.

Bajni is össze-vissza szopizik, főleg ebben a melegben, így én sem tudom, hogy mikor "váltja ki" egy kaja a szopit, valószínűleg nála is jó sokára fog ez bekövetkezni. Főleg, amjd ha a nővéréhez hasonlóan ő a folyadékot a tejből kívánja kinyerni.

Nuk!
A tiszta víznél nincs jobb,és most még rá tudod szoktatni, hogy a sima vizet igy ameg, ne rontsd el azzal, hogy már most csak az ízesített löttyöket igya meg.

És akkor ez itt megint a reklám helye :D
Remélem mindenki tudja, hogy mi víztisztítókat forgalmazunk, itt a honlapunk, sok hasznos infóval a vízről is. Babaszobásokanak jelentős kedvezménnyel és ajándék zuhany- és mosógép/mosogatógép szűrővel :D

www.viztisztito.hu

KépKép
KépKép
lindicita

Indi!
Olyan kötős kengurut is tudzs szerezni vagy abban nincs érdekeltséged?
lindicita

Lindi :) Nincs érdekeltségem, írj a www.babakozelben.hu-ra (ott látod az anyagmintákat is), ők árulják a rugalmas kendőt is és a kötős kengurut is. Én nagyon szeretem mindkettőt, azért reklámozom, mert jók - egyéb érdekem nem fűződik a dologhoz :wink:

indianyo

Teát ritkán kap, tegnap kicsit tekergett, meg nem kakilt, azért adtam ma neki. Amúgy vizet iszik! Amikor született, akkor vettük a doboz teát és még a fele sem hiányzik...

A "cukrozást" meg majd későbbiek miatt kérdeztem... Finomított cukor helyett mit lehet?

nukada

Nuk :) Így már más a leányzó fekvése :wink: Mi nyers nádcukrot eszünk - drága, ragacsos, fekete, valódi. Illetve mézet, de ezzel vártunk egy éves korig, akkor lett egy rövid pöttyös popsi-korszak, mostanra már elmúlt.
Lindihez csatlakozom: Rékának még jó esélye van nem hozzászokni a cukorhoz (ha érdekel, miért ellenzem, olvasd el a Cukorblues című könyvet, sokkoló), így inkább édesítés nélkül itatnám a teát is.

indianyo

Indi:
Azt a könyvet a Norbi is ajánlja :D :D :D
Hol szerzed be a nádcukrot??? Mi amúgy sem használunk sok cukrot (tényleg, belegondolok, hogy alig eszünk kenyeret, nem eszünk sok cukrot, akkor mi a fenétől vagyunk dagadtak a Zolival???) Max sütibe, teába :wink:

HP rajongóknak:
"Harrynek egy sötét, veszélyes és lehetetlennek tűnő feladatot kell teljesítenie: megtalálni és elpusztítani Voldemort utolsó Horcruxait. Harry még soha nem volt ennyire egyedül és még soha nem érezte ilyen sötétnek a jövőt, de erősnek kell lennie, hogy teljesíteni tudja a rá bízott feladatot. El kell hagynia az Odú nyújtotta melegséget, biztonságot, társaitól is meg kell válnia, hogy a számára kiszabott elkerülhetetlen ösvényt járhassa." /ez a 7. ajánlása/

nukada

Fülöp Egyedül mászik a meglehetősen magas csúszdára
Kép
Kukucs
Kép
Fogadjunk, fel sem ismeritek az ábrándos szemű hölgyet Kép
Szőkék, szelídek, szépek Kép
hárman egy csónakban Kép
Sarazás közben pihi Kép
PumukliKép

indianyo

Indi:
Nagggggyon jó a hajad!!!!!! Sztem tökre fiatalít!
És a gyerkőcök is csudi szépek!!! Sarazó-Dominó :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Zsan, koszi :) es te is ismered? v tovabbi infoert varjam meg Kisunt? :)

Tinu, nem mindegy, h kivalt-e egy szopit v sem? :lol:
es sztem, ha nem issza a vizet, akkor nem szomjas! siman lehet, h a szopi kielegiti a folyadek-igenyet (is)... sztem ;)

Lindi, sajnalom a rossz tapasztalatot. velunk irto rendes volt

Pocak, szia!!! de jo kepek :)

Indi, ezek is milyen jo kepek :D :lol:
recca

Indi, szuper az új háréd!! :D

Nuk, édesítéshez gyümölcscscukor (fruktóz) vagy szőlőcukor, esetleg juharszirup, akár teába, sütibe! sőt, befőzéshez is!
már szinte minden bioboltban kapni, de Johitól is kérhetsz.
A fruktóz egyébként sokkal erősebb is, mint a répacukor, abból negyedannyi mennyiség is elég, és teljesen normál édes íze van, észre se lehet venni a különbséget (nincs mellékíze, mint az édesítőknek), viszont egészségesebb!
A fruktózból 250g kb 300Ft, a szőlőcukorból meg 400 egy kg - ez viszont ez nem olyan koncentrált.

bocs, hogy még buzerállak :oops:, de a citrusfélék kb 1 éves korig nem ajánlottak, mert nagyon allergizálnak :P
és tényleg, a VÍZ a legjobb szomjoltó :wink:

mi is tisztított vizet iszunk, de régen Óbudai Gyémánt babavizet vettem párszor, mielőtt Norbi bekebelezte a céget, és jól megemelkedett az ára :? de valójában nem bírtam nézni a képét a flakonon :P

Indi, herbaházban találtam fekete és vörös rizst. Te mint távol-keleti élelmek nagy szakértője, mit tudsz róluk? van vmi spéci felhasználási területük? vagy csak jól néznek ki :P

Kata, mindig elfelejtem, az új avatarod rulez! :D

votiv 8)
votiv

Votiv :) Ha a fekete a vadrizs, akkor az nem gabona, hanem egy amerikai vízinövény magja, a vörösről már hallottam, de nem emlékszem, mit :(

vannak még baromi jó képek és videók, de nem tudok feltölteni, annyira lassú nálam a net :(

ÉS a yahoo fotóalbum megszűnik, tessék gyorsan a képeket onnan átrakni máshova!!!!!!!!!!!!!!

indianyo

Indi :D dögös a rőzséd :lol:

Víz víz víz és abból is a tisztított - ha lehet. Akkor is ha Neet nem így látja :)
Azelőtt mi Humanát vettünk aztán a Sparban az Óbudait 90 FT-ért. De van már Jana bébivíz is meg kitudjamiegyéb :)
én teát csak akkor adok néha amikor nincs ilyen meleg és a gyerek nem akar inni, de általában a víz a legjobb. És az eszközök cserélgetése jó motiváció. Hol cumisüveg, hol csőrös bögre, de már a szopókás vizesüveg is nagyon bejön :D

Tinu,
miért kellene leszoktatni a cumiról a kölyköt? láttál már cumizó menyasszonyt? majd leszokik róla magától előbb-utóbb.
És csatlakozom Lindihez, a cumi az egyik legjobb találmány :D ( a légkondi után! :lol: )
Mondjuk az nem okés ha sokat cumizik, enyém csak és kizárólag az elalváshoz használja.

Deni,
köszi a kuki hszt, bár :shock: volt.

Kép
akata

Votív! Nagyon szuperek a képek! :lol: Hattyúval mi is találkoztunk tegnap :D . S a naplemente! :lol: Anginak is megmutattam, hogy megtanulhassa. :lol:
KidugottnyelvűLilRózás nagyon huncut! :lol:
A vegyespárosotokat pedig megnéztem volna. :wink: :lol:

Állatkert: nekünk jó a péntek (csak kb 2-fél3 magasságában legkésőbb le kell lépnünk)

Tinu! Nagyon ügyesen haladtok a tápival! :D
Drukk hogy tényleg ne jöjjön vissza a lábadra. Nem hangzik jól ez a tortúra. :?
Nálunk nincs cumi, témához nem tudni hozzászólni
Kaja: nálunk is hasonló volt a helyzet (1000 szopi :mrgreen: ). Pár hónapja kezdtem el, hogy amikor cicit kér, akkor előbb felkínálok minden földi jót, s így csökkentek a szopiszámok.
Nálunk is eleinte nem volt menő a víz, s végül az almalé+víz 50-50%-ban jött be. S 2 hete – végre :lol: - elkezdett vizetinni (nemcsak locsolni). Bár a kádbólivás napiprogi :lol: .
Szerintem is kielégíti a víz a folyadékigényt, de jómagam is beparáztam tavaly nyáron (de az én dedem akkor még bőven 6hő alatt is volt)

Akata! Viziszörny :lol:

Lindi! Ezt a bunkó dokit! :twisted: Kőceid cool-ak! :lol:

Pocakgyerekek nagyon édesek! :lol:

Rylie! köszi az infót. S mennyire népszerű? Én nagyot néztem, hogy a felnőtt jegy Gárdonyban 400HUF! Csak!
4.re felmenés: Kamilla kéri a tesót :lol:
számolás: olvastam erről egy számomra tetszőt. Lényeg lenni, hogy az a fontos, hogy mennyiségeket tanuljon meg a gyerek. Angi is tudja az egyet, s napi játék egyik párnáján a betűk számolása. Meg van egy dalocskánk is.
Barátnőméknél is per pill kedvenc a 6-7 (majdnem Kamillával egyidős) :lol:

Szrek! Ha már Fótnál járni akkor beugrani! :!: :lol: :wink:

Recca! Antibogyóval hogy haladtok?

Curse! Éljen a vízivás :D . Jó anya vagy, no para! :wink:

Indi! de rövid a hajad! Remekül áll!!! :lol:
S tök jók a képek!!! Köszönjük!!! :lol:

Macs! ZoknisFüli rúl, de nagyon :lol:

Fibi! minden ok?

No és mint már tudjátok 3macscsunk volt itt a délelőtt :lol: . A „legjobban” a kutya járt, aki ilyen zsíros nagy öleléseket, mint Fülié, nem sűrűn kap ilyen mennyiségben :lol: . Füli nagyon édes kiscsaj! :lol: Anyukája meg csak úgy sugárzik :lol: .
A képek után élőben is tetszett Anginak Fülilány. :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Éljenek a tudatlan anyukák, akiket nagyon könnyű félrevezetni :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
A "citromos" teát a drnéni várójában kiakasztott "mit tegyünk a kánikulába-kisbabák és kismamák" című olvasmányról koppintottam... Olyan jó azzal a tudatal élni, hogy (bocsánat aki nem így érez és 100%ban biztos saját magában 8) ), hogy bárki, bármikor, bármivel félrevezetheti, ráadásul jószándékkal...

Na, L aludni, inkább nem gondolkodom ma már többet...

nukada

cukortémához annyi, hogy nekem baromi nehéz vásárolni (ugye olyan nagy igényekkel, mint vega, teljeskiőrlésű fan és nincs tele lóvéval). komolyan felháborító, hogy konzervtől kezdve a húson(apjuknak) át a fagyasztott zöldségig mi mindenbe belerakják. ami a legjobban felháborít és elszomorít amikor diétás, cukorbetegnek ajánlott cuccba rakják! más emberek életével játszanak! :twisted:

ez csak úgy kijött.
gödibarbi

Sziasztok!

Mindegyik kép csúcs,balatoni nyaralástól Tündin át a fótligeti és Pocak-bandáig meg Lindiékig (kit hagytam ki? :oops: bocsi ha igen )

Indi,
köszi a nevét a cuccnak :D hajad meg irtó királyságos (szeretnék én is ilyet no de hát egy ilyen golyó fejre :D :lol: )

hú, ebben a dögidpben hulahoppoztam tiszta dili vagyok :roll: még most is ezer fok van gyerek persze nem akar aludni csak dumál az állataival ilyesmi

Lindi,
doki :roll: hát ő nem az empátiájáról ismert ezek szerint :(

Nuk,
ne aggódj se kendőn se teán, itt az is tök jó, hogy mindig tudunk segíteni egymásnak!

Vot,
kamillát hogy kell adagolni fogzásra?

Barbi,
;) ok de még nem tudom, mikor megyünk :D de megyünk! :D

HP-t án nem bírom követni - van vmi extra ebben az új részben?!

Kép

Kép

szrekuc

szrek! képkihagyás: minket :mrgreen:
gödibarbi

Ma el akartam menni 23előtt aludni, de már nagyon ég az orcám Vicaadósságom miatt :oops: . No Bölcsek köve a lá Barbi :lol: 8) avagy hogyan alszunk el cici nélkül a cicibubus Angi :D . Úúúúúúúúgy kezdődött, hogy részemről sokmindent kipróbáltam (kivéve az elveim ellenieket). Énekléses (cd és saját és relaxost is), mesélős (könyvből, fejből, amit láttunk, élmények, jövőképek), gyerekmellettföldönalvós, kiberakosgatós, simizős, fenékrázós, 40percrőlindulunkgyermeketaludvaberakvaágyban kézrátételessimogatóskézotthagyóst, s még sorolgathatnám. Egy idő után rájöttem mi az amire mindig vevő, s mi az Ő rutinja, s miket szeret (enyhe off: valamiért ezt még le szeretném írni.: egyszer Recca írta, hogy még fél12kor is mellette rajzolt a gyerek, s ez is inspirált, hogy pl.: ne ragaszkodjak időhöz + Fibi kitartása engem is nyugalomra intett)
Szóval ami nekünk bejött:
A kezdetek: a szobájában van egy kétszemélyes szófa. Az esti fürcsi után ezen ciciztünk, s aludt be rajtam(s cicin). No amikor már nagyon kába volt – s már félig álomországban járt - akkor amikor már x.szerre kapott a cici után, akkor nem adtam oda (volt hogy nem is érdekelte s aludt). De inkább nem tetszett, s felébredt. Ezután a szófán félig elfeküdtem (úgy hogy elzárjam a lemászási pontokat), s elkezdtünk játszani, beszélgetni, tanulni. A lényeg a gyors könnymentes figyelemelterelés. Ezután le-föl rohangált a szófán, majd egyszercsak lefeküdt (általában a szívemre :lol: ), s ilyenkor már nem szabad simiznem/beszélnem, s elalszik.
Ami nekem meglepő volt, hogy ugye mindenhol azt olvastam, hogy nyugodt körülményeket teremtsünk, ne játszunk, ne pörögjünk. No ez ránk nem igaz! (Ma is lovagolt még a hátamon 5perccel bealvás előtt :lol: ).
Mióta rájöttem, hogy a mi ágyunkban nyugodtabban alszik, azóta ugyanez a módszer. Már magától rötyögve lejön, vagy szólok neki, hogy szerintem már elég(ha már látom hogy bealudna), s minden zokszó nélkül lehuppan.

A déli cicinélküli elalvás is már szépen alakul. DE még mindig egy darab éjszakát nem aludtunk át. DE amióta cici nélkül alszik el – s nincs egyéb melléktényező pl.: fog vagy hőség – azóta csak 1x ébred 5ig(nálunk ez már hatalmas eredmény a régebbi átlag 5-6 helyett). Van aki aszongya rossz szokás ez is. Néha sikerült visszadumálni álomvilágba, de az esetek 95%-ban cici kell.
Azt látom, hogy pl.: ha délben cicin alszik el, akkor felébred egy óra múlva s cici kell ismét. ha egyedül alszik el, akkor is felébred, de magától visszaalszik.
gödibarbi

na mielott elkezditek teljesen leirni a "kullancsos" dokit: velunk nagyon rendes es empatikus volt, pedig B is sirt es probalt ellenkezni a vervetelnel.
ez most nagyon klappol a multkori orvosos eszmecserehez... ;)
recca

no majdnem 23előtt leléptem :lol:
nyugis éjszakát, s mindenkinek hűsi helyet holnapra :D
gödibarbi

Barbi,
hamut fejére szóró szmájli :oops:
helyes a csajod egyébként- fogadjunk h csak ezt akartad hallani :mrgreen: :wink: :lol: (egyébként tényleg! jó a két szőke együtt :D)

Kép

Kép

szrekuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?