A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Cenikő.
Bogi pont olyan kis golyófejű, mint én voltam, kap is puszikákat a kis golyó fejikéjére...
Zsuzsi.
Igen apa kis Hercegnője...
Imádva is van de rendesen...
Nagyon kiváncsi vok a Ti kis királylányotokra már, lassan Ti következtek...
Lehet hogy majd jövő hét kedden a hidegfrontra kibújik, Bogi is a hidegfrontra bujt ki, amit igazábol nem is bántam.

Gurgika!
Mégegyszer hatalmas gratula csodaszép Samukához, pihengessetek szopizzato sokat aztán majd gyere a beszámolóval.
Írom én, aki még lóg a szüléstörténettel, de igérem a jövő héten potlom, bár totál nem emlékszem az egészre, de majd Robival összehozzuk...

Csajok, Magyarországon Kiskunhalason mértek a legtöbbet 41.9fokot, a tv-ben volt, hát készek is vagyunk de rendesen, Bogim csak egy szál pelusban viselte ezt a hőséget...
Fürcsi eőtt meg levettem a pelenkát is egy 15percre róla, volt ám vigyor meg boldogság, hogy szellőzött a kis nunus, össze is pisiltük a pelenkázót...
Vendég

Gurgi:Isten hozott ismét köztünk.Nagyon édes a kisfiad sok-sok tejcsit nektek is.Móni:tök jó,hogy Blankát ismét a karjaidban tarthatod.Ja és a lényeg hozzánk ide ért a vihar pár fokkal már elviselhetőbb a hömérséglet.Továbbra is igényt tartasz a felhőkre mert akkor küldöm.Amúgy nekem,hogy tegnap elment a nyákdugó semmi jel sincs.Szerintem kölyök szórakozik velem.Na jó tudom,hogy a nyákdugó akár két héttel hamarabb is elmehet.De akkor is....Na mindegy nem nyavalygok tovább :wink:

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Kép

hemej

Gurgi! Welcome on board. Aranyos a gyerekszoba, főleg belakva.

Hencsi - jó vót az önkritika. Ha majd jön egy kis enyhébb levegő felétek, nem úszod meg a szüléstörténet követelését. Addig halasztást kapsz :wink:

na, ma mán vótunk a síma mezei emberkéknek rendezett offroadfesztivál nyitóünnepségén. Meg is kaptam, hogy nem vagyok normális. De jött is a pontosítás, hogy sze tudták. Há szerencse. De csak nem akarták ideadni az 5ös számot a nagykerekű babakocsinkra. Juszt is begyűjtünk majd a Trabis találkozón. Bepótoljuk.

Eddig mi még nem aludtunk napozóban éccakára, na ma ezt is kipipáljuk.

Na mék, mett jányok alszanak, s az én szemeim is készülnek kiesni.

Pussza, s jószakit néktek.

Kép
kissmanó

Dorka! Az Aventnek is van zacskója, csak nemtom, hol árulják… Én kaptam egy adagot, de venni már nem tudtam. Talán a Brendonban lehet kapni. Ha érdekel, megkérdezem.
Én úgy csinálom, ahogy Nadine javasolta. Nagyjából ( :oops: )fertőtlenítem a rendszert, és más márkájú zacsiba átöntöm a tejet. A zacsi steril, és a fejő meg így is úgy is bekerül a képbe.

Bébiőr HOME márkájú, sztem magyar. Kb. 60 centire raktam, be az ágyba, a lábától nem messze, az érzékelője Ádámra nézett.

Mik lehetnek ezek a bilirubin mérőszámok? Ádámnak 292 volt 40 órásan (és ez nem a legmagasabb volt az osztályon!), Andrisnak meg a 14,9 már sok. Nem értem.
Annee! Nagyon sok erőt, és megértő kórházi személyzetet kívánok Neked!
Vendég

Manó! Mi az a napozó?
Vendég

Sziasztok!

Megvolt a szokásos pénteki nst, gyönyőrű görbe, ilyen szép még nem is volt, méhtevékenység...nos... nulla. Egyenes vonal.

De hogy milyen lüke vagyok! Nst után adnak mindig egy pohárkát, abba kell pislantani, s nézik, van-e fehérje a vizeletbe.
Pohár idead, elvonulok a wc-re, kiteszem magam elé a poharat, hogy lássam, s erre nem belepisilem az egészet a wc-be!? Basszus, ott volt az orrom előtt a pohár és elfelejtettem belepisilni! :oops:
Meg kellett várni az újabb adagot.
:shock:

Manó, egy sima láz miatt voltunk 3 napra megfigyelésen kórházban. Pont beleesett a szilveszter is, Emi 2 hónapos volt. A sztori kissé röhejes: kezdő anyuka, gyereke üvölt, mint állat. Kétségbeesetten rohantam az orvoshoz, csak helyettes volt bent, mondta, fáj a füle, menjünk a Bethesdába, az az ügyeletes kórház, de előtte otthon csillapítsam a lázát, mert lázas. NA, itthon beadom a kúpot, amit anyós férje hoztt (mentőtiszt, hoztak egy csomagot, mikor EMi megszületett, benne alázkúp, gyerekdoki írta fel).

Aztán néztem, hogy 1 léves kor alatt nem ajánlott... (Utólag derült ki, hogy valami ismerősük gyerekének írtatták fel, az meg már elmúlt 1 éves). Így végül elmentünk a Bethesdába, a fülének kutya baja nem volt, mi viszont gyógyszertúladagolás miatt megfigyelésen voltunk 3 napot. (Amiből egyet Emi átaludt, kutya baja nem lett).
Mikor a saját gyerekdokink megtudta a történetet, annyit mondtott, hogy ettől a kúptól semmi baja nem lehetett volna, csak olyan mintha 3 germicidet adtam volna egyszerre. A Bethesdban egy túlbuzgó rezidens volt, aki bentfogott.

KépKépKépKépKép
uxi

Kedden a kórházban kicsit kiakadtam: egy csajszi volt utána nest-n, júli 31-re van kiírva.

Már kijöttem a folyosóra, vártam az eredményt, erre jött utánam nem sokkal ,s hallottam, amint nagy boldogan újságolta valakinek, hogy ha jövő szerdáig nem szül meg (az 25-e) akkor megindítja a dokia a szülést, mert utána szabira megy a doki és nem ér rá.

Hát... ok, a végét midnenki nehezen viseli, én is szülnék már nagyon (minden józan észérvem ellnére), de azért ezt durvának tartom, hogy a doki szabijához kelljen alkalmazkodni.
Szerintem az indított szülés mindig kockázatosabb, ha muszáj, akkor indítsák, de emiatt?!

KépKépKépKépKép
uxi

Most olvasom, Annee, Andrisnak gyors jobbulást!

KépKépKépKépKép
uxi

Há itt errefele a nem síma mezei body neve a napozó. Mett há olyan, mintha body lenne, csak elegáncsosabb, meg esetleg kis ujja van, pl. fodros (na jó, nem spéci fiúkra gondolok itt), ergó macerásabb egy blúzocskát már erre ráadni, míg a bodyra símán megy.

Uxi - há izgalmas lehetett így szilveszterezni.
Amúgy én (asszem) az Adriával való terhességem elején kaptam s bevettem símán egy allergia elleni gyogyót. Aztán fél nap múlva észbekaptam, hogy atyám, sze azt nekem nem lett volna szabad. Na, a kocka el volt vetve, így infót megtartottam magamnak, de azért végigizgultam, hogy ugyi gyereknek semmi baja. Há persze nem lett.

Amúgy fasza a helyettes doki, ha csak annyira képes, hogy kórházat ajánl.

Csajszi s dokija miatt megértelek. Sajna én is voltam olyan balga, hogy Adrienn emiatt lett 16 nappal korábban előszedve belőlem. Dokim aszonta vala, hogy tuti olyan paraméterekkel a jövő hetet nem érem meg egyben, ő meg 7végén nincs a városban. Aztán olyan szépen átpasszolta a döntés jogát nekem, hogy ihajj. De persze ott helyben kellett válaszolni, s meglepetésemben rávágtam, hogy oké, akkor szüljünk aznap, ha már úgyis akkor ő az ügyeletes.
De erről jut eszembe: vagy most szabin volt az akkori dokkerem, vagy csudijól sült el a dolog, s nem találkoztunk. Kicsit cikis lett volna találkozni vele, de a forgatókönyvben szerepelt a lehetőség, így válasz elő vala készítve, nem ért volna váratlan.

Na, télleg jószakit.

Kép
kissmanó

Bori!

A 292 az 2.92..azt hiszem..

Samunak csütörök reggel 2.19 volt, ma reggel pedig 2.60, ami picit magasabb, mint a csütörtöki de másképp számolják mert már 4 napos..

Nagyon szorítunk Andrisnak Annee!!
Olyan kis stramm lurkóóó!!

Köszi mindenkinek a Samu dícséretet.

Lenne egy kérdésem: egy szopinál kb. hány grammot kell enni??? vagy mililitert?

Ma reggel Samu 3450 gramm volt a zárójelentésen..
Este lemértük és 3520 gramm..
Az jó nem?!! Azaz eszik rendesen..gondolom :roll:
torolve_20131003125716

Sziasztok Csajok!
A sok melegtől való szenvedés miatt kerülök ritkán géphez. Szegény Egon, annyira sajnálom.

Annee! Megsirattam a kis pindurkádat. Kívánom, hogy gyorsan gyógyuljon meg és nagyon hamar otthon legyen megint. Nyugtassátok meg a nagyobbikat is, mert ilyenkor erős büntudat léphet fel, hiszen ő titokban "kívánhatta, hogy tűnjön innen..." és ez teljesen normális reakció.

Henchy! Boglárka gyönyörű!

Manó! A kis Gréti annyira édi!

A hétvégére kiköltözünk Balatonalmádiba Egonnal. Ott nem lesz netem. Hétfőn jövünk vissza, mert akkor vizsgálják Egont a kórházban. Szorítsatok!
Emi jól van. Az oxitocin nem hozott semmit, még jele sincs annak, hogy a kis Maja ki akarna jönni. Nehezen tűri a meleget.

És még dobok egy képet!
Kép
molkata

Gurgi! De jó, hogy újra itt vagy!!!!
Már hiányzott a sok tri-lá-lá és lá-lá-lá!!! Csak te tudsz ilyen édi lenni. :D Biztos sokat énekelsz Samunak! :D
molkata

Sziasztok, itt az éjszakai műszak! 1kor keltünk szopizni, azóta vagy cici vagy nézelődés! :D De legalább nincs meleg!

Gurgi, üdv újra köztünk, és mégegyszer gratulálok Samu babához! Majd összehozhatjuk a közös szülinapozást! :wink:

Brigi, neked is gratulálok!!! Hát csak összehoztuk, hogy egy napon szüljünk?! :lol:

Aneeéknek mennek a drukkok, hogy Don Tömzsi mihamarabb gyógyuljon!

Bori, itthon is van napozó, tulajdonképpen body, csak van egy kis lába is! Henchi Bogis képén is napozóban van a csajszi! És nagyon csini!!!

Valaki kérdezte, miért volt meglepi a rózsaszín kuckó: mert nem hittük el, hogy csajszi lesz! :) A 2 fiúnál már átvágtak, végig lányt ígértek, így nem vettünk most semmit előre! Anyu és a párom hétfőn bevásároltak, íígy egy halom csini csajszi ruci, és ez a kuckó fogadott itthon! :)

Ma voltunk pku szűrésen, hazafelé meg shoppingoltunk! Mindenki csodájára járt Jázminnak a tescoban. Egyszer mentem el valamiért, máris udvaroltak apának! :D Azt mondta, jól lehetne vele csajozni! :lol:

Na remélem most már pilled kicsit, mert jó lenne már visszabújni az ágyba! Jó éjt mindenkinek!!!

KépKépKép
dikó1

Annee! Nagyon sajnalom, hogy bent kell maradnia Andrisnak a korhazban. Tiszta szivembol kivanom, hogy minel hamarabb teljesen egeszsegesen hazamehessetek!!!!

Babakepek tovabbra is tunderiek, nyujtozkodo Bogi :D
Kata, Egon nagy sokat nott, "gombolyodott", nem?

Gurgi, udv ujra itt, orulok, hogy minden rendben, nagyon edes Samu baba a kuckojaban!

Diko, nagyon rendes ferjed es anyukad, hogy ilyen kedves ajandekkal fogadtak! Bar a legnagyobb ajandekot Te vitted nekik :)

Ma jon este ferjuram es csak kedd delben megy haza, nagyon drukkolok magunknak, hogy ekozben szulessen meg Kisbaba :wink:
Vendég

sziasztok

ANNEE NAGYON SAJJNÁLOM ANDRIS BABÁT, DRUKK HOGY MINÉL HAMARABB HAZAJÖJJETEK!

Gurgi! Üdv újra a csapatban! Samu baba tündéri

Nagyon cukik a babafotók

Én is rakok egyet amin épp apával van Lilla baba
Kép Apa és lánya

Emi

Kép Kép
emi_25

Jó reggelt!:)

Nagyon aranyosak vagytok! Köszönjük Mindenkinek az együttérzést és a drukkokat.
Tömzsi kanárim (Bent igy hívják mert olyan sárga volt mint egy kanári) jól van. Kapja az infut, attól kezd szépen fehéredni.
Tulajdonképpen ez az infúzió csak egy átmosás hogy gyorsabban tisztuljon. És 3 napnál tovább nem marad bent Tömzsi. Én a laborpapíron 14,2 értéket láttam, de a dokinő este mondta hogy 300 fölött volt a bilirubinja. 11-re értem haza tegnap. Akármeddig lehet maradni, de ottalvásra most nincs lehetőség mert tele van az Anyaszoba mütétes babák anyukájával. Igy megértően hagytam ott éjjelre Tömzsit lefejt tejcsivel.
Apum jön a nagyokért és robogok vissza az én Édesemhez.
A nővérkék nagyon kedvesek, segítőkészek. Éééés, 16 év után ott kellett összefutnom az általános iskolai osztálytársammal! :shock: :D Ott dolgozik a csecsemőosztályon, igy Andrist jó kezekben hagytam! :)
Vendég

Mary! Igen, sokat nőtt. Már több, mint egy kilót. :D

Most indulunk Almádiba. Hétfőn jelentkezünk újra.

Addig is kitartást nektek és jó babásodást. Talán ez az új front....
molkata

Sziasztok!Nálunk ma egy kis enyhülés van olyan jó a levegő.Végre nincs kánikula.Tudtam is aludni.Mindenkinek kívánok egy kellemes hétvégét.Remélem ma is raktok fel majd képeket. :P

hemej

Jó reggelt!

Gurgi: örülök, hgy minden jól alakult, és haza mehettetek. Samu tündér, gondolom nem tudtok betelni vele. Szerintem a súlyváltozás reggeltől estig abszolút jó....mármint Samunál. Várjuk majd a beszámolót. No és milyen volt az első éjszaka? Sikerült a gátvédelem? Bocsi a sok kérdésért....

Lányok, még nem olvastam vissza, nagyjából átfutottam, de csak a tegnap estét, így nem tudom, Zsú mikor mehet haza Marcival?

anne: olvasom, hogy mi történt, kívánom hogy mielőbb jól legyen a babád, most ez a legfontosabb.

Nálam a helyzet változatlan, semmi fájás, de szó szerint, van egy kis mozgolódás, és ennyi....
A meleg?! Ez már sokkal több annál. Számolom a napokat, hogy mennyi van még hátra az enyhülésig....ami őszintén remélem, hogy nem marad el.

Andi!!!! Hogy vagy? Mikor is mész legközelebb a dokihoz? Bocsi, tudom hogy írtad, de nem emlékszem.

molkata: jó pihit nektek Egonnal, jól teszitek hogy elutaztok.

reggeliznem kellene. Megyek is, majd még jövök.

Sziasztok, Móni

Kép
Kép
moni1973

hemej: gyorsan, gyorsan id enkünk is egy kis enyhülést, légyszives....IRIGYKEDEM!

Kép
Kép
moni1973

szóval: ide nekünk akart lenni, bocsi

Kép
Kép
moni1973

Móni:Csak neked csak ma Kép Kép

hemej

Bekapcs a gépet, hadd lám Tömzsikéről van-e infó. S van. Az csúcsszupi amiket írtál. Mármint ösmerős, meg azért te is megnyugodtál picikét. Na, s akkor immár egyharmada le is telt, már 2 nap, s az ifiúr húzhat haza.
Nekem valahogy furi, hogy 3 hetesen lett ilyen sárga. Ez normális? Mármint úgy értem, hogy szok ilyen későre is sárga bőr lenni?

Ja, s már nincs sírós smileval tele a hozzászólásod. Ez is jó jel.
Na, pusszantás.

Kép
kissmanó

hemej: pont jó lenne ott, és most.... :D

Kép
Kép
moni1973

Melinda - morcos képű felhőből picit mi is kérünk.
DE havat azt nem, ha kérhetném.

Kép
kissmanó

Ok morcos felhőt mindenkinek küldöm.

hemej

:lol: :wink:

Kép
kissmanó

Reggelt!

Csak életjel, megyek boltba, meg főznöm is kell..... :roll:

Reggel éjszaki műszakból hazaért apa, és egy 20 perces kiselőadást tartott Zalánnak, hogy jó volna ha már kibújna :roll: :lol: Utána beiktattunk egy Zalánkicsalogató kekszet :oops: hátha...... de én már nem bízom semmiben. Ha ezen múlna rég kibújt volna.... :shock: 8) De kiderült ám, hogy miért várja apa a fiát..... ugyanis jövő hétvégén szabados és akarna menni a kollégákkal éjszakai horgászni, de ha épp akkor szülök (meg ha nem akkor se), akkor nem tud kimenni :evil: Hmmm a hátsó szándék :twisted: 8) ...... csak kiderült miért akarja, hogy mostanában szüljünk :twisted: :lol: Fééééérfi! :evil:

Manó: Te megbékéltél apával????

Gurgi: Üdv úúújra itthon :)

Emi: Lilla egy tündér :)

Molkata: Egon milyen édes :) Szoktatom magam Egonon keresztül a kuki látványához :lol: Úgy vagyok mint Dikó csak fordítva :lol:

na eltűntem, amíg nincs 40 fok csak 38 gyors elugrok boltba... 8)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!!!

Annee: Szuper, hogy Tömzsikét jó kezekben tudhatod, biztos nagyon figyelnek rá, amíg nem lehetsz ott. De már nem sok van ám hátra, és minnyá otthon lehet veletek!

Kata: Egon nagyon nagy lett! Büszke lehetsz nagyon, cukipofa! Jó lesz nektek Balcsin!

Gurgiiiiii :D :lol: :lol: Hiányoztál!!!! Samu meg imádnivalóóó :lol:

Hencsi: Nem szabad, hogy kedden ki akarjon bújni Panna, mert 26-ára vagyunk programozva csaszival. Nem fordult meg. A választott vérem miatt meg muszáj kihúzni 26-ig.

Enikő: Férjed jó fej :lol: Mondd meg neki, hogy inkább ne menjen sehova... úgyis akkor szültök :D

Egész jó éjszakám volt, de a hasam már mindenhol dudorodik. Úgy sajnálom Királylányt, szerintem marha nehezen fér el. :(

5 nap, lányok!!!

Kép
zsuzsi**

Bori: a Brendon honlapján néztem és csak nem aventes zacsijuk van. Aventhez poharuk van. Az avent honlapján sem találtam zacskót. :(

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka: A VIA poharakban is lehet fagyasztani, nem csak zacskóban, nem?

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!
Itthon vagyunk, gyorsan teszek fel képeket szerelmetes kisfiamról.

Kép

Kép

Kép
Kép
emma1976

Emma: Zalán nagyon kis cukibébi:) Kis hajasbaba! Nagyon édes! :lol: :lol: :lol:

Emi: Lilla olyan kis szééép!!! Jaaaj! Hogy imádja őt az apukája! Olyan édik! :lol: :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk..aztán megyek én is aludni. Samu és apa már alszanak. Aludtam vagy 3 órát éjszaka..Tegnap Samu nappal jól aludt és este is. Aztán egyszercsak felébredt éjfél körül és kettőig szopi+sírás, szopi+sírás..
6-kor keltettem mert 8-ra varratszedésre +pko vérvételre kellett mennünk a kórházba, előtte pelenkázás+szopi..
Most alvás ezerrel..

Anneee!!
Örülök, hogy Tömzsike jobban van illetve, hogy minden rendben lesz vele!! Küldöm neki a gyógyenergiát!! Gondolok rátok.

Mindenkinek köszi a hiányolást+ Samu dícséreteket..nagyon jól esik..Nem tudunk bertelni vele, nagy a boldogság..
Apa tegnap egy nagy felírattal várt bennünket: Isten hozott Samukánk és Ritukám itthon..
Na többsem kellett amint megláttam..zokogtam..nagyon soxor meghatódom, mint mindig..

Ti is nagyon hiányoztatok, jó itt lenni köztetek...megint sírok..
Asszem én már így maradok.

Szeretnék reagálni mindenki írására de most nem megy sorry..

Szép Napot!
Gurgi
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Megint nincs sok időm és olvasni sem tudtam rendesen, csak bele beleolvastam :oops:

Annee: nagyon drukkolok, hogy Andrisod mielőbb kifehéredjen!

A képek nagyon édesek, mindeden babóca gyönyörűűű!

Én is megpróbálok feltenni képet:
megérkeztem Kép
Kép
Kép
egy napos
Kép
Kép
Kép

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Uxi! Nagyon aranyos kezdőanyuka sztori. Persze a kórházas 3 nap nem lehetett leányálom, de így utólag édes sztori.

Gurgi! Légy szíves ne parázz az evésen, és ne méregesd, mert befrusztrálod magad! Ráadásul a ruha sem mindegy, és ha tisztába rakod közben, akkor egyáltalán nem mérvadó.
De hogy mondjak is vmit: a hivatalos álláspontot csak részben ismerem, amiket hajlandó voltam meghallani. Heti 150-250 g hízást szeret a házidokink, és nekem most a mellgyuszi miatt a nem beteg ciciből 50-70 ml-t tanácsolt leszívni a nővérke, azaz egy hónaposan szerinte kb. ennyit szoktak enni eccere. A kórházban (azaz az első héten) még 20 ml is elég volt nekik.
Ha hazaengedtek, és nem alszik k. sokat Samu, meg eszik rendesen, akkor nincs baj. Ha parázol, keltegesd (tisztába rakás ha pillednek a pillák, hideg tárggyal nyomkorászás, nagylábujj csavargatás, fültő vakarás vált be nekünk), etesd másfél óránként. Ha van kaki, pisi, és nem sárgul vissza, akkor megnyugodhatsz (úgyse fogsz, hehe, ez már 20 évig így marad ;) )
És mindezeket úgy írom, hogy a hazajövetel óta egyszer sem mértük meg a gyereket... :oops: Tehát ha nem reális, akkor bocs!

Mijaza pko vérvétel?

Dorka! Hát, ha nincs a brendonban aventes zacsi, akkor passz. Tesóm ott vette még 3 éve. Sztem a medelás túl drága. Ennyiért adjanak már 20 db-ot...
Az öntögetés nem tetszik?

Bébiőr. Nem adom fel! Kinek, hogyan működik a bébiőre. Állandóan van adás, vagy csak akkor kapcsol be, ha zaj van? És mekkora zaj kell, hogy bekapcsoljon?
(azért kérdezem, hogy van-e esélyem nekem jobban teccő gépre, vagy olyan nem létezik?)
Vendég

Domikám ma d.e.is ugyanazta a műsort adta elő mint tegnap d.u.,úgyhogy szerintem nem a kv volt a gond.Nem tudom ti olvastátok-e a Suttogó titkait.Én próbáltam azt a megoldást is,hogy mikor látom rajta,hogy álmos beteszem a kiságyba,de nálunk nem működik ahogy a könyvben van,mert amint leteszem kipattan a szeme és sír.Tehát marad a bébihordozó,ringatás stb.Vagy nem vok kitartó?

Ha nektek babák 3 óránál többet alszanak felkeltitek?Mert a könyvben ez is van,hogy ébreszteni kell őket nappal,mert ellenkező esetben éjszaka lesz éber ha nappal hagyjuk aludni.

Nekem Domika az első 2 hétben 6Oml kapott,most már 9O-1OOml is adható a dokinő szerint.
pillangó7

nekünk Angel Care bébiőr van.és ha megmozdul Domi már jelzi,egyet villog,ha sír akkor többet és azt hallani is lehet.
pillangó7

Felébredtem, többiek még durmolnak :lol:

Brigi!
Gratulálok Samuhoz, sok boldogságot és tejcikét, nagyon édike a picuri!

Bori!!
Köszike az infot. Na ja igazad van. Én nem is akartam mérleget aztán mégis, most meg jön a méregetés is effektus. A csecsemősnővér azt mondta, hogy reggel és este mérjük.
A védőnő meg azt, hogy felesleges a mérleg.
Amúgy a kórházban is 100an mondtak 100 félét a csecsemősök..már a 2-3-ik napon kafán összezavarodtam,hogy most akkor mi a helyes.. :roll: de szép lassan kitapasztaljuk, a lényeg, hogy nem parázunk Atival.
Nem is gondoltam volna, hogy tök hamar bele lehet jönni mindenbe.. :shock: :lol: /pelenkázás, szopi, öltöztetés, fekvési pozicíó/ bár a kórházban nagyon szépen megmutattak mindent. Volt egy kisebb fajta oktatás, amit nagyon hasznosnak éreztem.

Samu tegnap 3450 grammal jött ki a kórházból ma délelőtt szopi után 3590 gramm volt.. :lol:
torolve_20131003125716

Pillangó!!

Nekem párszor sikerült vállalon elaltatni és szépen betenni a kiságyába de inkább az ágyunkon cicin alszik el oldalt fekve. Hagyom picit aztán szépen beteszem hasra és szerencsére nem ébred fel.
Ma volt egy kis műsorozás, nagyon nehezen aludt el délelőtt..de cicit már nem akartam adni mert szétenné magát..cumi ide vagy oda betettem a szájába..5 percet nyugtató cumizott utána magától kiköpte. Erre nem igazán szeretném rászoktatni..
torolve_20131003125716

Gurgi: Egyetértek Borival méricskélés ügyben. Ne sokkold magad rajta. Nekünk sincs mérlegünk és nem is lesz, majd a tanácsadáson havonta 1x lemérik. :wink: Ez a 100 ember 100 félét mond, mindig így van... :roll: Örülök, hogy belejöttél a baba körüli teendőkbe. Ügyi vagy :wink:

Brigi: Bakker ez a Samufiú gyönyörűűűűűű. Mennyire más az arca 1 napos korában, mint közvetlenül a megszületése után :D

Te figyuka, tegnap beszéltem a szülésznőmmel és mondta, hogy 3x-4x....stb szülő nőknél előfordulhat szülés után erősebb vérzés, és akkor elaltatnak egy eü kaparás erejéig. Te hallottál erről valamit??? Ez a kérdés többi 3 vagy több gyerekes mamihoz is szól :oops:

Bori: Gyógyszertárakba is lehet kapni Aventes zacsit, nem??? Meg Tecsóba,Corába is, legalábbis én mintha láttam volna....

Pillangó: Én ébreszteném, de csak 1 okból, mert kurvameleg van, és hogy nehogy kiszáradjon a béjb... Amúgy hagynám, hogy magától spontán alakuljon ki a napirend... Ha lenne egy-két átüvöltött,ébren töltött éjszakánk akkor próbálnék alakítgatni a napirendünkön. Amíg nincs a babával "gond" addig nem :wink: magánvélemény volt

ceniko
Szeged

Ti hogy adjátok be a K-vitamint?

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka én úgy adom be,hogy kiskanálra cseppentem és cseppentek rá anyatejet is.Így mondta a dokinő.
pillangó7

Szia Enikő!!
Köszike, ari vagy!
Neked meg kitartás, nemsokára előbújik a béb.

Bori!
Igen-igen ébreszteni kell ha túl sokat aludna...szopiszopiszopi, mármint sárgaság ellen.
Nálunk mióta itthon vagyunk 2 nagy kakis pelus volt, a többi pisis.
Most alszik Samu 2.5 órája..még hagyom picit...meg a melegtől is bealszik..
torolve_20131003125716

Dorka én egy kanálba kiöntöttem az ampulla tartalmát és -szopi előtt- beöntöttem a szájába :shock: . Elég drasztikus megoldás, de másképp nem ment, mert kiköpték :x elég szörnyű íze van :x :( . De én elég hamar el kezdtem pótolni (nem gyarapodtak megfelelően) és ha tápit (is) kap, utána már nem kell K vitamin... csak akkor ha kizárólag szopik.

ceniko
Szeged

Pillangó: Mostmár csepp formájában van a K vitamin? Hú akkor én az őskorba szültem, mert nekünk még ampullás megoldás volt heti 1x! :oops: Most hogyan kell adni, basszus le vagyok maradva :shock: :lol: :oops: :lol:

Gurgi: Az a helyzet, hogy ilyen hőségben szülni se lenne kedvem (rohadt meleg van a szülőszobán :shock: csak a folyosón van légkondi) úgyhogy várom a szerdai lehűlést, azutánra gyúrok :wink:

ceniko
Szeged

Most látom, hogy Nenőke csak nekem üzent...ohh basszus..

Nenőkének Juli 17-én 15. 20-kor megszületett kisfia Dávid, ha jól emléxem 2950 grammal és 53 cm-vel
/de ez nem biztos, mármint a centi/
torolve_20131003125716

Elnézést kérek Nenőkétől és tőletek lányok!
Nenőke kedden este smsezett nekem.. :oops:
torolve_20131003125716

csak ugye mi is bent voltunk, stb..stb..
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?