A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Gratula mindkét bébihez, Évi!
A nem-úgy-gondoltamhoz: az intelligenciánál persze engem sem maga a hányados érdekel, csak úgy általában, megérzésre. (múltkor rövidíteni akartam az int. szót, rosszul. Hiába, Május ez a te asztalod... :wink:
A felemás cickók: az enyémek nem. "A várjuk ki a végét", úgy gondoltam, h ti várjátok ki, de én is kíváncsi vagyok, helyreáll-e az egyenlőség.
Most csak ennyit írok, mert teljesen magamba szálltam és hálás vagyok a Jóistennek, h egészséges a gyerekem.
Remélem, nincs komoly gond se Linussal, se Boldival meg senkivel.
Külön jókívánságok Lukacsniki Kittijének!
sziasztok!

hú Róki, izgalmas lesz! remélem, jól sül el...
Vendég

Bocs a hibákért, de nem olvastam vissza :oops:

Roki
Ha kettővel ilyen ügyi vagy akkor a harmadik meg se kottyan :D

Kép
Kép
bendegúz30

Bocs Bella, nem ertelem a kerdesed... me azt se tudom eldonteni, vicc akar-e lenni, vagy komoly... ennyire nem ertem...
kami

Kami!

Vicc.

Bella

Kép

Kép
bella2

Kami- mármint úgy értettem az írásod- hogy mióta szóltál, sokat reagálunk és Te nem is azért szóltál stb. ( hú, nem egyszerű elmagyarázni) és viccből kérdeztem, hogy akkor most ne írjunk.
Szóval semmi extrát nem akartam közölni.

Bella

Kép

Kép
bella2

Hazaértünk!
Tegnap éjjel 20 fok volt kint, úgyhogy 1 perc alatt átszellőztettük a lakást (még a WC deszka is forró volt :shock: ), és tök jót aludtunk. Laci mondta is, hogy kár volt parázni... Erre reggel arra ébredtem, hogy elhasználtam az utolsó oxigén molekulát is, és már csak a forróság van. :?
Elkezdett fújni a szél, lehet, hogy mégsem kell átzarándokolnunk Apáékhoz. Jó lenne egy kicsit itthon.

Itt a jól megszokott környezetben nagyon feltünő, hogy mennyit fejlődött Sebi az elmúlt másfél hét alatt!!! Letettem a kiságyba, 1 perc alatt körbe "mászta", és majdnem beveri a fejét a pelenkázó aljába. Kezébe adtam az itthon maradt játékokat, és már egész máshogy játszik velük. Sokkal pörgősebb, élénkebb, ügyesebb lett.
Lorca, nem tudom, hogy áll most az aranyhalacska memória, de úgy tűnik, örül az ismerős helynek. :)

Tényleg, tud valaki jó könyvet vagy weboldalt javasolni, ahol leírják hónapról-hónapra (mint a terhességnél), hogy milyen szakaszban van a baba? Tudom rengeteg ilyen van, de olyan igazán jót, ahol elmagyarázzák, hogy éppen mi mozgatja őt, mint az anyához ragaszkodás és az el ne kóboroljon a bozótban. Az ilyen magyarázatok rengeteget segítenek, hogy helyén kezeljem a dologkat!

Tudom, hogy ilyen melegben jól kéne esnie egy kis borzongásnak, de valahogy mégsem... Ugye ha lemegy a hőség, ismét a béke szigete lesz ez a fórum???
Tapasztalt fórumozók segítsetek! Mondjátok azt, hogy ezek a villongások normálisak, és utána minden ok lesz, mert akkor türelmesen kivárjuk. Vagy éppen most kell észnél lenni, és kűzdeni a folytatásért? Hogy ment ez máshol, Róki, Lorca, Május (Bella neked is van másik fórumod?)?

IHB,
Gin-tonic, a "romantikus" egyetemi évek alatt kizárólag. Mostanában, legtöbbször egy sima vadászt kívánok a legjobban (ne értsétek félre :D ). A koktélok is nagyon érdekelnének, de mi általában Tescogazdaságos bulikba járunk :? .

Orsi
Kép Kép
sno

Róki,
Hajrá, az új családtaghoz! Nagyon ügyesek vagytok a lányokkal! Vigyázz, még kedvet csinálsz nekünk a kis korkülönbséghez! :D

Orsi
Kép Kép
sno

Ria!

Nem használ még kiskanalat... De tuti kocogna!!! És örülök ha bejött a gyógyi, mert így nyugodt szívvel tudom ajánlani másnak is!

Róki!

Üdv újra itthon! Drukkolok, hogy jó legyen a találka!!!

Nanica!

Teljesen kiakaszt, amit a kisbabáddal csinálnak! Velem is történt hasolnó, még az infuzió is mellé ment vagy 15 percig!!! De én felnőtt ember vagyok! Egyszerűen nem találok szavakat! Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz mindenki babájával. Olyan rossz izgulni más gyerekéért, pláne gondolom a sajátért! :-(

Megyek mert kész az ebéd...
Vendég

Hahó, csak bekukkantok, megpróbálok pihenni, mert dühöng a tegnapi migrénem. Gondolom az se segített, h ma kora reggel a Mária utcai szemészeti ügyeletre mentünk, mert a tegnapi öregnéne a heimpálban azt mondta, h szerinte semmi gond, de estére úgy dörzsölte a szemét, h alig tudtam kihúzni belőle az öklét, úgyhogy reggel elmentünk. Szerencsére semmi, csak pirosabb, nem tudják miért, nincs benne semmi idegen cucc.

Erről jut eszembe, van valakinek IKEÁS rácsvédője? Miután a Brendonost nem tudtuk odaszuszakolni, a fejét viszont folyton bevágta a rácsba, vettünk egy IKEÁ-st (Május, én is IKEA fan vagyok), nade most végük, mert ha a gyerek rugdalja (márpedig egy gyerek az bizony rugdalja, azér is rácsvédő a neve :twisted: ), akkor műanyag szöszgombolyagok keletkeznek. Tele volt velük az ágya, keze, szája, sztem a szemébe is az mehetett... azt se tudtam először honnan jön a szösz, alaptalanul megvádoltam egy plüssnyulat akivel birkózni szokott.. aztán rájöttem, h a rácsvédő :(

Róki, ez tök izgi, egyrészt először találkozni vele, másrészt lehet, h működik a kétgyerekes modell :D

Hát igen, Orsi, én is remélem, h rendbe jövünk fórumilag, nekem nincs tapasztalatom, ezért is a csalódottságom..

Kép
Kép
agiboldi

Ja, a tegnapi öregnéne a heimpálban akkor vesztette el a bizodalmamat, mikor a gyerek homlokán lévő anyajegyet (tűzfoltot) szúnyogcsípésnek nézte. Ekkor már kevés esélyt adtam neki, h hitelesen diagnosztizálja a szemébe ment szöszt.

Ági, amúgy tökre úgy nézett ki mintha levált volna valami réteg, ahogy írtad is, h találtatok vm irományt. Ezért ma meg is kérdeztem a szemdokit, h nem válhat-e le vm, mert ez úgy néz ki mint egy félrecsúszott kontaktlencse, de azt mondta, h nem.

Kép
Kép
agiboldi

SNO: hogy bírta Sebi az utat? Nagyon jó hogy így lehült a levegő nálatok, itt Baján éjjel is még 28 fok volt! (gondolom az ország nagy részén hasonló volt)
Tegnap már az ágynemű is meleg tapintású volt - úgyhogy részvétem a wc ülökéért!

Norc: ne húzd föl magad nagyon! :D én valahol éreztem, hogy nem fog nekünk simán menni a vérvétel. Nekem is nagyon vacakok a vénáim, pedig nekem nincs zsípárna a karomon, mint a Linusnak (máshol van :lol: 8))
A szülsénél az 1 infúziós és az 1 vérvételhez 9szer szúrtak meg! :( már untam kicsit) Jött az új műszakos szülésznő és egyből sikerült neki, szóval biztos számít, hogy ideges vagy nyugott e, aki csinálja. Mondjuk egy ordító csecsemő mellett nehezebb nyugodtnak marani. Majd holnap kiderül...

nanica

Ágiboldi:

Nálunk is sokszor van valami szösz a szemében, általában a pelenkázáskor a vatta szösz száll a levegőben. Mi még 6 naposan találkoztunk vele először, amikor kijött hozzánk a gyerekháziorvos és pont rá tudtunk kérdezni.
Nekünk is azt mondta akkor, hogy nem kell vele semmit csinálni, egy idő után kipislogja és nem zavarja őket általában.

A nyuszi azért nem lett száműzve ezek után :lol:

Pár napja a Linus is dörzsöli a szemét ill. a pofiját. Ennek 3 oka szokott lenni nálunk:
- álmosság - s akkor jön a hajszárító - de gondolom nem ez a gond nálatok
- nincs légkondink, csak ventilátorral próbáljuk hűteni magunkat, és azt vettem észre, ha kicsit is éri a légáram a Linust, akkor pár perc után pirosodik a szeme és dörzsöli (én is érzékeny vagyok rá, és úgy érzem hogy kiszárad, ég a szemem)
- nem is igazán a szemét, hanem az orrát dörzsöli csak még nem tudja pontosan belőni :D - ez nekünk akkor van, ha tele van a nózija és nem tudja kitüsszögni.
Úgy vettem észre, hogy egy kitartó pocakfájós sírás után láttam egy kis váladékot az orrában és leszívtam, de kb a 10szerese jött le, hatalmas darabokkal. Meg is lepődtünk Linusapuval- és a kilány is megnyugodott utánna.
Azóta minden héten egyszer kitisztítom, és mindig jön le valami. Ilyen száraz időben nekik is beleszáradhat a trutyi. :?
-

nanica

Én tartok otthon borvizet (2-3% ha jól emlékszem) Nagyon gennyes volt a szeme az első hetekben. Féltünk, könnycsatora elzáródás. De elmúlt. Napi 5-6szor törölgettem vele. Az a legjobb, ha a szemébe ment vmi. Vattára kell önteni, és KÍVÜLRŐL BEFELE törölni.
Vendég

Sziasztok!

Megjártuk ma a Bethesdát. Beni egész éjjel sírdogált olyan nagyon nagyon panaszosan. Ha bementünk akkor megnyugodott a simire, ilyen utoljára a fülfájásnál volt. :( A fogára fogtuk és reggelre lett egy hólyag az innyén. De nem volt semmi extra jó kedvű volt. Elmentünk az Árkádba vásárolni és ott vettük észre hogy a bal szeme alatt beduzzadt, hát paramami révén azonnal az ügyeletre mentünk. Kiderült hogy virus fertőzése van és piros a torka is és ezért duzzadt meg a szeme is. Holnap nekünk is kell vizelet mintát adni megkaptuk a zacsit. Hát kiváncsi vagyok. DE teljesen jó kedvű és nem lázas. Nagyon kiváncsi leszek az éjtszakára :roll: Lehet hogy olyan beteges lesz mint én voltam :?: Remélem azért nem :cry:

Ágiboldi részvét az újabb szemvizsgálat miatt. :(

Sno! Nekem van egy szupi jó könyvem azt nem tudom hol lehet meg venni, Kenéz Kíra "Az első tizenkét hónap titkai". De lehet hogy ha a bookline-on rákeresel akkor meg lehet rendelni. :)

A melleim nekem közel egyformák bár a szoptatás elhagyása után is nagyobb maradt mint volt. :D Most kellett új melltartókat venni és egy új fürdőruha is rám fér mert kibuggyan :oops:

Most mondták hogy kicsit lejebb hűl a levegő :D

KépKép
csongria

Sziasztok Lányok!

Iszonyat már ez a meleg nem tudom még meddig tart de én már nem birom sokáig :evil: A lakásban 32 C van és rólam folyik a víz, Dávid elég jól birja, de szegénykém már kezd tiszta kiütés lenni. :evil:

Nanica én nem tudom te hogy birtad, hogy szegény Linust kinozták én biztos végig sirtam volna az egészet, de reméljük, holnap egy jobb szakembert kaptok aki pik-pak leveszi a vért. :shock: Drukkolok.

Rokica remélem jól sikerült az első találkozás majd irjál beszámolot hogy telnek a napok. :lol:

Ágiboldi hogy van szegény Boldi, sajnos én semmi okos tanácsot nem tudok neked adni mert nálunk még ilyen nem történt, ha van benne szösz akkor őt ez nagyon nem érdekli inkább engem de én ki szoktam neki ovatosan piszkálni egy papirzsebkendő sarkával.

Ja és képzeljétek a nagy hír, hogy Dávid tegnap hasra fordult, és ma is egésznap ezt gyakorolta, de még csak bal oldara megy és nem veszi ki a kezét, de már nagyon ügyesen csinálja. :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Itt a hideg!!!!!! Fúj a szél! Hűl a levegő! Innen megy Pestre! Tessék örülni!!!!! :-)
Vendég

Kami!

Én szólok Hozzád! Nem kukkolós, de Nóri! Hol vagy?????? Nem megbántódtál???!!! Nem vagy olyan!!!!! :-) Tudod, csípjük 1mást... :-)
Leszel a barátom?????
Vendég

Mai termés!
Nesze Neked higénia! Apa a bohóc!!!!

Kép
Vendég

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés.
Tegnap délután óta a Peti lázával küzdünk. Reggel már inni, enni sem akart se ciciből se cumisüvegből. Ráadásul a kutacsa elődomborodott és feszes volt ami még jobbanaggasztott mint az, hogy nem eszik.
Telefon ismerősnek, gyerek összepakol, irány az I.Gyerekklinika. Mire odaértünk a kutacsa rendeződött, megvizsgálták, vizeletet néztek, de semmi okot nem találtak a lázra. Bent akarták tartani infúzióra, hogy ha ilyen melegben nem szopizik, de szerencsére az utolsó pillanatban hozzálátot.
Itthon egész nap csak úgy elvan, a Nurofentől azért vannak láztalan időszakok, de a hőemelkedés azért szinte állandó. azért rendesen szopizik 1- 1,5 óránként, a cicivel nyugtatta magát.
Most alszik, de már érzem, hogy megint melegszik a buksija, igaz a Nurofen adagját megkapta megelőzés képpen. Aztán jöhet a kúp.
Napközben volt priznic is amit annyira békésen tűrt, rendesen jól esett neki.
Csajok, annyira rossz nézni, hogy csak fekszik és olyan szomorúan néz maga elé. Mondjuk, most este határozottan jobb volt már a kedve. Nagyon remélem nem lesz semmi baja, izgat, hogy nincs oka a láznak. Inkább legyenm egy kis torokgyuszi vagy valami, mert ez így félelmetes!

Beninek jobbulást!!!!!

Imádom a Heinekent. Akkor én majd a Lucával barátkozom! :D
Vendég

Sági!

Hatalmas drukk Petinek. Nagyon erős baba. Pont akkora, mint Luca! Nem lehet baja!!!! Életerős kiskrapek! Remélem holnap már nem lesz semmi! Addig is őrizzétek az álmát! Hátha csak egy fogacska mozgolódik a szájában! Nézd meg, hátha!!!! :-)
Vendég

Ági, jajde átérzem az aggodalmad! Pont tegnap gondoltam, h ha egy szemébe ment valszeg szösztől már így kiver az ideg, mi lesz még később, mennyi mindenen fogunk aggódni. Biztos valami gyors vírus, talán mint Riáéknál. Jaj, de hülye hétvége volt ez... gyógypuszik Petinek, Beninek, Linusnak - remélem másnak nincs rá szüksége! :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Megjöttünk Agárdról, a hétvégén ott pároltuk a hátsónkat. Szabi egyre jobban bírja az utazást, csak itt Budán jött rá, hogy ő utálja a kocsit és a vasárnap délutáni csúcsforgalmat kihasználná egy kis szopira. :twisted:

Sági,
Sajnálom szegény Petit! :( Én inkább jó hírnek veszem, ha nincs a láznak oka. Teljesen jelentéktelen dolgoktól is előjöhet és borzalamsan tudnak festeni (első alkalommal kihívtam az ügyeletet), de amilyen gyorsan jön, úgy el is múlik. A torokgyulladásra meg ab-t írna fel esetleg, azt meg az én gyógyszerpara agyam viseli rosszul.

Kristy,
Gratuláció a szép kis forgó mutatványhoz! :)

Csongria,
Azt kell gondolnom, hogy ez a brutál meleg a babák immunrendszerének is ad egy pofont. Nem véletlen, hogy pont most betegszik meg több baba is. :(

Ágiboldi,
Gonosz rácsvédő! Amit babáknak gyártanak, nem lenne szabad, hogy szöszöljön. Ez egy nagyon komoly minőségi kifogás. :evil: Lehet, hogy valakinek a fejére húznám az IKEÁban. Valamikor, amikor lenne időm, mondjuk mikor a gyerek iskolába jár már... Egyébként ettől a szembemenősditől nekem is pánikrohamom van. De valahogy őket nem szokta zavarni. Ha piros, az mondjuk más.

http://www.babaszemesz.hu/home.html

Orsi,
Én a Picik és kicsiket szeretem, jókat ír, vagy az iskolakezdésig. A másik Dr. Richard C. Woolfson : Boldog baba. Ez 0-15 hós korig van, az Alexandra gondozásában jelent meg. Havi lebontásban, jó színes képekkel. Ez volt sokáig Nati kedvenc olvasókönyve, a miénk teljesen szétrongyolódott a sok forgatástól.
Minden csoda három napig tart. :wink:

Bendegúz,
Kis ügyes Gergő :)
A szobatisztaságra azt mondták nekem eddig, hogy ha érett rá, akkor gyorsan megy. Nem tudom, nálunk nem volt átmeneti szakasz, tehát ez bejött.

Réka,
Nem csodálom, hogy izgulsz a tali miatt! Sok sikert, remélem jól fog sikerülni.
A közös altatáshoz szintén nagy gratuláció. Én csak akkor merem megkockáztatni, ha majd Szabi kicsit "ütésállóbb" lesz. Addig Nati a nagy szeretetével agyonnyúzná, mire én kipattanok az ágyból.

Bella,
Én arra nem is akarok gondolni, milyen lehet segítség nélkül. Még felébrednék éjjel álmomban. Az a több részletbeni 6-7 óra amúgy is elég kevés, nem veszélyeztetem. Én meg azon gondolkodom, hogy mi lesz, ha lesz majd Hármaska. Ott Nati lesz némileg idősebb Lucánál, de ott lesz még Szabi is. Egy-egy nap dupla gyerek után azért meginog bennem az elhatározás. De újabb gyerekről amúgy nem az értelmesebben gondolkodó agysejtjeim kisebbsége fog dönteni. :D
Oltás :D Nálunk Natiban benneragadt az eltörött a méhecske. Nálatok mikor ütött be a miért korszak? Nálunk most dühöng.

Norcmorc,
Nagyon békés Luca, hogy hagyta a fotózást. Szabi ilyenkor azonnal elkezdi nyalogatni az ujjam, hátha valami új kaja került a szája közelébe. :)

Kép KépKép
lorca

csak rövid helyzetjelentés.

Próbálkoztam a víz adásával, s ha előtte nem írjátok, hogy ne aggódjak, nem fogja először elfogadni, akkor tuti a falnak mentem volna:
először igen csodálkozott, hogy mi ez a vacak - fintorgott, és az üvegből csak annyi fogyott, amit én lötyögtettem ki, de fél óráig nagyon jól elszórakoztatta magát és minket azzal, hogy próbálta a szájába tenni és rágcsálni. "Helyesen" nem is kapta be egyszer sem, de oldalról, szemből és macival együtt is megpróbálta :lol: , mi meg jót mosolyogtunk mellette:
képekben: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

nanica

a sorrendet igen összekeverte, de a lényeg látszik :D

Most azzal próbálkozok, hogy éjjel 3 óránként felkeltem enni, hogy legyen benne extra folyadék. Remélem sikerül. (már csak 3/4 óra a kövi evésig)

nanica

Sági,
Ok, akkor az erkélyetek is kell. Hogy ne aprózzuk el, a házatok körüli fák is. :twisted: (Na, kilőttem a tizedik parancsolatot, ha jól emlékszem. De attól még irigy :D )

Barátság:
Azt hiszem, a "haverkodásból" jó vagyok. Akiket viszont tényleg a barátaimnak tekintek, azokat többnyire olyan húsz éve ismerem, a legrégebbit 27. Igaz, a legújabbat alig több, mint két éve. Így felnőtt fejjel nekem sokkal nehezebb azokat a tinibarátság erősségű kapcsolatokat megismételni. De kitartóan keresek :D Még nem jöttem rá, hogy lenne amolyan rendezőelvem. Max az, hogy hosszú távon el tudjnak viselni. :oops: :D

Orsi,
Az első babatalin Róki és Pann volt itt. Remélem ők is jól érezték magukat. :D Nem olyanok voltak, mint az írás alapján gondoltam, de egyáltalán nem volt gond. 8) Főleg, hogy akkor amolyan friss újracsatlakozó voltam és nem is igazán állt még össze a kép. Személyesen nekem mindenki más volt, mint írásai alapján, pedig talán a fél gárdát biztos ismerem személyesen is.
Az aprómagvasokat nem szokták ajánlani. Az eper a főgonosz a hisztamin miatt, a többit nem tudom miért. A magok ha jól tudom, nem emészthetőek, de gondolom azt amúgy sem adná oda senki.

Bozotka,
Autóklímával nincs sok tapasztalatom. Csak pár hét, amíg Japánban voltunk. De ott a csurom vizes 40 fok volt többnyire az alternatíva, akkor aztán tök mindegy, hogy bírom-e. :lol: Jelen kocsink 12 éves, az autószerelő még a szervót sem nézte ki belőle. Majd ha nagyok leszünk, lesz légkondi is :wink:

Bendegúz,
A BCGről a Spektrum oltásos sorozatában volt, hogy 5%os védettséget ad. A Patika újságban meg az olvastam, hogy a felnőtt lakosság nagy része már átesett valami tbc jellegű vírusfertőzöttségen. Így annyira azért nincs veszélyben.

Kata,
Akkor a strand amolyan helyi iwiw? Csak meghívóval lehet látogatni? :twisted:

Kép KépKép
lorca

Sági!
Pár hete mi is ilyesmivel kűzdöttünk (Bencussal) 4 napig jött-ment a láza és semmi más baja nem volt, mondjuk a láza is max 38,2 volt, mi pedig csak 38 felett szoktunk lázat csillapítani. Sokat idegeskedtem mert zavart a látszólag ok nélküli láz, de a doki azt mondta van ilyen :shock:

Jobbulást minden beteg babucinak

Lorca
Tavalyig minden hétvégén Agárdon voltunk a férjem szüleinél, de eladták a nyaralót és most úgy, de úgy vérzik a szívem :( sokszor eszembe jut, imádtam oda járni.
Nekem is megvan a Picik és kicsik c. könyv én is nagyon kedvelem. Benőke ma is szobatiszta volt :lol: és tényleg felesleges erőltetni, majd ők eldöntik mikor akarják és pont. Én is sokszor elmélázom a 3. gyerkőc ügyében, de kb. mindennap mást gondolok. Attól is félek, hogy bevállaljuk, kiderül még a pociban hogy kiskrapek én csalódott leszek és ettől bűntudatom lesz.

Kép
Kép
bendegúz30

Lorca
Én már nem olvasok semmi után, inkább megkérdezem tőled, hívhatlak dr. Lorcának? :lol:

Mi a véleményetek a bébikomp-ról? Én ebben a témában is csak homlokegyenest más véleményeket hallottam :shock: káros? Hasznos? Benőnek nem volt! Gergőnek legyen?

Kép
Kép
bendegúz30

Orsi-
van az Origo-n Babázó link és azon belül egy Bébi link, ott hónapokra bontva leírja, mit mikor csinál a nagyátlag, ha nem találod meg, berakom ide.
Más topikokban szereplés- én egy kerületesben vagyok jelen, de alig van ott forgalom, már nagyok a gyerekek, ovisok, anyukák dolgoznak. stb.

Lorca- tegnap voltunk mi is Agárdon, egészen jó volt, csak nincs igazán árnyék ott, kisbabának nem ideális. De Luca nem akart hazajönni, ő egy kis vizipók. Natit szoktátok vinni?
Hogy mikor is kezdődött a miért korszak, valamikor két év körül, de nem volt feltűnő, mert egyébként is folyton beszélt és beszél a csaj.

Bendi- az elmélet szerint a bébikomp nem jó, de aki használta az ismerőseim közül, ott ált. nagyon szerette a gyerek. Nekünk nem volt, nem kellett, nagyon gyorsan megtanult járni a Luca. Nálad Bence nem molesztálja a kistestvérét csupa jószándékból?

Ágiboldi, Sági, Nanica, Ria- jobbulást!
Nanica- nálatok mi a gond, elvesztettem a fonalat, hogy mi baja Linusnak?

Krissy- Dávid is ügyeske!

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok! Megjöttünk a Balcsiról! Eszméletlen menyiséget kell mosnom :(, meg visszaolvasnom, hogy képben legyek, mi is zajlik/lott itt, és ma még igyekszem képeket is feltenni.

+ tegnap megszületett barátnőm kislánya :D :D :D az Uzsokiban (végre, végre hurrá meleg front!), úh őt is meg kéne látogatnom. Hogy van ott a látogatási rend? És szerintetek Gergővel bemehetek? :roll:

Most megyek, mert iszonyú nagyott rottyantott most az ölembe, pontosabban az ölemben :lol: + teregethetem az első adagot. :(
Vendég

jó reggelt!

Sikerült a vérvétel :P buksiból. Most szerintem rosszabb volt, mint pénteken, mert nekem kellet lefognom a lábait :(
Az asszisztens a fejét fogta, de akkora műkörmei voltak, hogy azt hizzem nem is tudja megtartani rendesen!

Holnap reggel mehetek az eredményért, utánna oltás :(

Bella: a háziorvos szerint kicsit sápadt, lehet, hogy vérszegény, ezért kellett a vérviszgálat, ill. azért, mert sokszor köhög - aminek nem tudjuk az okát!

Megyek mer nyöszög.

nanica

Sziasztok Mamócák!

Gyors bemutatkozással kezdem. Noémi vagyok 23 éves és 2007 május 3-án született meg első gyermekünk Bence (52 cm és 3150 gr). A pici születése előtt elköltöztünk vidékre, a nagyszülők elég távol élnek segítségre nem nagyon számíthatok, ezért elég sokat netezek, így találtam rátok. Elég tapasztalatlan vagyok, jó ha tud az ember érdeklődni, infókat gyűjteni és azokat megtárgyalni.

Hogy bírjátok ezt a nagy meleget???? Nekem a babócám elég izzadós és folyamatosan szelőztetem a popsiját, mert kicsit bepirosodott. Lehet, hogy a pelánkánk nem volt jó???? Ti mit használtok??? Én még csak szoptatok, ebben a nagy melegben vizet szoktam adni, ha éppen szükséges.
Remélem jókat fogunk majd beszélgetni.
kátya84

Sziasztok!

Most vagyok túl a vasaláson, de utána le is kellett zuhanyoznom mert, folyt rólam a víz a lakásban még mindig 30C van. :evil:

Nanica örülök, hogy sikerült levenni a vért, de nagyon sajnálom szegény Linust, holnap várjuk az infót mi lett az eredmény.

Úgy irigylek mindenkit aki nyaralni megy vagy most jött vissza, mi itthon poshadunk a lakásban és sehova sem megyünk és még medencénk sincs. :cry: Apa nem akar venni mert azt mondja ha egyszer lesz medencénk akkor az rendes kiásott medence lesz, persze mert ő könnyen beszél amikor a légkondis munkahelyén dolgozik egész nap. :evil:

Üdv Noémi és a pici Bence gyertek minnél sürübben. Nálunk is izzadós Dávid mi néha babapúdert használunk, bár neki inkább a tokája alatt izzad be. Én is szoptatok és néha én is adok neki vizet vagy sürübben rakom mellre. Hozzál képeket rólatok és csináljál vonalzót, hogy lássuk Bence mennyi idős. :lol: Egyébként nekem is sokszor csak a net a társaságom, mert párom egész nap dolgozik a szüleim is anyosomékkal meg nem vagyok jobban, mert egy köppönyeg forgató :evil:

Mindjárt rakok fel képeket a forgásról. :lol: :lol:

krisy79

Üdv Kátya!!

Mi Pamperst meg néha Liberot használunk, mert még a kórházban kiderült, hogy allergiás a Fixiesre (csak azt lehetett kapni a kórház környékén) és a Huggiesra (otthon volt belőle 400! db különféle méret, amit ajándékozhattam el :twisted: :twisted: :twisted: ) Csúnya piros kiütéses lett a posija két sávben. Érdei is lett tőle a bőre. Azóta, hogy ezt a fajtát nem adtam rá, nem jött többet. De Nektek nem hiszem, hogy erről lenne szó, mert ez kb fél óra után előjött már az első alkalommal! Lehet, h melegkiütés. Ha jön doki/védőnéni mutasd meg neki!

Nóri
Vendég

Nem Kátya! Noémi! Miért is ez a felhasználó neved?????? :-)
Vendég

Kép
innen sikerült megörökíteni

Kép
ide jutottunk

Kép
ehez már egy kis segítség kellett

Kép
nézd anya már kéz nélkül is megy

krisy79

sziasztok!

először is gyógypusszanncs megy a kis betegeknek!!!Remélem jól van már Peti Linus és Beni is. :lol:

bébikomp
a múltkor talán már volt 1x téma, én akkor is írtam hogy csak rosszat hallottam eddig róla merthogy azon kívül hogy a mamának talán kényelmes semmi jót ne mtud nyújtani ...a gyerek gerincének, mozgásfejlődésének abszolút nem tesz jót mindamellett rendkívül balesetveszélyes is.
szóval nálunk tuti nem lesz

vérvétel
sokszor és sokféle vénából vettem vért na de 9x megszúrni és nem eltalálni (akárhányan is próbálkoztak)? :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted:
na ilyenkor elszáll az agyam :twisted: :twisted: :twisted:
és tök mindegy hogy gyerek vagy felnőtt!!!!!
na és a műköröm :shock: egy gyerekosztályon én tuti mentem volna a főnővérhez v a főorvoshoz ...mert amellett hogy balestveszélyes még abszolút nem higéniás egy kórházi osztályon vagy tök mindegy milyen eü. részlegről beszélünk :evil: :evil: :evil:

Bencusnak gratula a szobatisztasághoz!!!!

Dávid pedig kis ügyes a forgással!!!és ilyen korán? :shock:
Lea most a hason pörgés (mint a breaktáncosok :lol: :lol: :lol: ) tudományát fejleszti :lol: másodpercek alatt megtesz egy teljes kört aztán kezdi előlről :lol: a forgás továbbra is az oldalra forulásig működik ill álmában most már 2 éjszaka sikerült neki a hasra fordulás :lol:

szia kátya!
mi Liberot használunk, kezdetben a Pampers nem jött be

ágiboldi
a hétvégén gondoltam rád miközben mostam a sz..rt magamról :lol: :lol:
szombat este apa kicsi lányával szeretett volna fürödni...épp vittem a kis meztelen popsit a szobájából a fürdőbe apához amikor érzem h vmi meleg folyik!!! ó mondom lepislted anyát? erre apa nem nem ez kaki és hangos röhögésben tört ki :lol: :lol:
szóval megáldott engem is a kiscsaj! :lol:

róki
tök jó hogy a csajok így elalszanak...
most hogy elment a meleg már csak 30°Cvan Lea szobájába így elaszik a kiságyáában ha beleteszem és kicsit simizem a buksiját :lol:
izgalmas napjaid lesznek majdnem mint egy első randi :oops: :lol:

bigsis
a felemás cici eddig is volt de ez most nagggyon durva :shock: :shock: ki kell tömjem a jobb cickót :lol: :lol: még jó hogy most hivatalosan is melltartóbetétet kell használni...persze a balhoz nem használok :wink: :lol:

bébivíz
úgy látom én vagyok az egyetlen renitens mami aki nem itatja szegény gyerekét :shock: mi csak szopizunk,csak szopizunk...
a kutacsát folyamatosan figyelem úh nem aggódom...

tegnap anyóséknál voltunk és a fársz kerülget a gügyögésétől...ráadásul nem hagyta Leát elaludni :evil: :evil: hiába mondtam neki hogy most alszik 3/4 órát utána nyüstölheti így aztán nem aludt vagy 2 órán keresztül persze nem is amradt meg anyósnál :wink: aztán cicizett egyet és a cicin aludt el de miután nagyi nem hagyta elaludni Leát vszínű megjegyezte a kisasszony mert az alvás után sem volt hajlandó megmaradni a nagyanyjánál aki ezt zokon is vette :lol: :lol: :lol:

na és a legjobb hogy miután idiótán beszél, le is csesztem megint merthogy a "mami iszik vizikét!" mondja Leának erre én hogy talán vizet nem? mire ő vizikét!(csakazértis!) nem, mondom vizet és a reakció persze: "holnap meg már spanyolul tanul a gyerek!" :twisted: na itt elszállt az agyam és közöltem vele hogy lesz szíves normálisan beszélni a gyerekkel mert bmilyen hihetetlen de ezeket jegyzi a kölyök !!!! :twisted: :twisted: :twisted: el akarok költözni a világ végére hogy ne is lássam!!!!!!!!!!!!!!!!!!

na most hogy kibosszankodtam magam megyek is!
kicsit előveszem a német cuccot...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

fársz=frász :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Kép

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!

Lehet vmi anyós megjegyzésében! Németcucc??? 3 hónaposan???? :-) :-)
Vendég

Kép

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

nóri
spanyol nincs itthon :lol: :lol: :lol:
neeem én akarok ismételni egy kicsit,német vendégek jönnek a héten vagyis anyósékhoz de mennünk kell nekünk is

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

na dupla Lea ment bocsi

Kép már megint fotózol? :twisted: :lol:

Kép villám kezű-lábú huncut Lea :lol:

na megyek nem alszik már lőttel a németnek is :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Megjöttünk mi is Gödöllőről. Ott is meleg volt, de elviselhetőbb, mint itt a panelban.

Hát mi van? Brigi után kidőlnek a bébik? :cry: Linus, Beni, Boldi és Peti jobbulást! Briginek is csak 1 napig tartott a láz. Azóta jól van. :)

És remélem marad is, mert most jöttünk az oltásról. Eddig soha nem sírt a dokinál, most végig üvöltötte az egészet. A mérlegeléstől a szuriig, mindent.
Ja friss adat: 6090g és 68 cm. Bár szerintem nem pontos adatok, mert a mérleg 5500-6500-ig ugrált, míg végre megállt. Brigi most nem volt jó formában. Azóta meg alszik, mint tejbetök.

Elolvastam reggel mindent, amit azóta írtatok, de elfelejtettem mindent mit írni akartam. :oops: :oops:

Valaki még múlthéten kérdezte: a Nagycsarnok a Fővám téri Vásárcsarnok.

És mindenkinek köszönjük a hófordulós jókívánságokat. Viszont kívánunk minden érintettnek!

Mazsi nagyon cuki Lea! Ez a satyi uaz mint a vonalzón lévő? Hihetetlen milyen gyorsan belenött! :) Akkor még egy picit nagy volt! :lol:
Brigi is csak szopik. Miután sem vizet, sem teát nem fogad el. Pedig próbálkoztam. A kutacsát én is figyelem.

Barbi kilépéséhez nem szeretnék hozzáfűzni semmit. Olyan véleményem van ami van, ami valszeg sokaknak nem tetszene. Azért sajnálom és remélem tényleg nem az újak hibája...

Róki! Ez nem semmi! Egy 16 éves fiúval igen nehéz. Kíváncsi vagyok mi lesz, majd írjál! :D

Egyelőre ennyi, majd még átfutom egyszer az eddigieket, mert egy csomót akartam írni! :oops: :D
lora7

Nóri! Lucának nagy gratula a fogacskájához!

Ja és Kami, mikor ideültem a gép elé, eszembe jutott a dinnyemagos billentyűzetetek. A párom itthon volt, míg én Gödin Brigivel, és az íróasztal olyan ragadós, tele van szennyes edénnyel stb. hogy egyből eszembe jutottál. De legalább a konyha és a szoba viszonylag rendbe van. :)
lora7

Ja és üdv Kátya84/Noémi! Írj minél többet! És csinálj vonalzót! És tényleg miért Kátya?
lora7

Sziasztok!

Noémi,
Üdv köztünk! :D

Mazsi,
Nagyon aranyos Lea és nagyön ügyike!!!

Peti ma máe jobban van, délelőtt még volt hőemelkedése, de most már az sincs. Délelőtt elmentünk a gyerekorvoshoz, megvizsgálta, ő sem talált semmit. Vizeletet adtunk le , ha negatív és még mindig lázas akkor vérkép. Remélem már nem fog belázasodni. Ma nanoszekundumokat aluszkált csak, de annál többet nyöszörgött. Még azért nem százas.
Vendég

Nya haj. Kiraly napunk van, Ajron hozza a formajat. Gyagya, mint mindig:

Kép Kép Kép Kép

Most eppen alszik, igy van egy kis idom magamra is.

Katya, udv nalunk! En Ajronra ma eloszor vizes (eppen kimosott-kicentrizett) pelust teszek, hogy kevesbe legyen melege. A haloban meg a ventilator ele szoktam tenni. Es rengeteg vizet iszik, a hetvegen tobb mint egy litert megivott (!!!)

N, visszaolvasok egy kicsit...
kami

róki
szupi, h megvalósítottad a minden nélküli alvást! gratula! bár kicsit én is büszkélkedhetek, már kele is el tud aludni bugyola nélkül! mondjuk ebben a melegben egyiküknek mennie kellett :lol: (azért cumizás, pelus a kézbe, esetleg mackó a hasra előfordul néha :oops: )

bende30
én is akartam már írni az árkádos szopihelyiséget. végülis teljesen okés, két pelenkázó, egy mosdó, és egy (nem túl kényelmes) rattanfotel
gratula benőnek a szobatisztasághoz! gondolom ez is hatalmas mérföldkő.

bébikomp
unokahugoméknál van, a gyerek imádja (9 hónapos). nekem nem szimpi, baromi sok helyet foglal, ha nekimegy a bokádnak az n fáj, és nem tűnik egészségesnek, ah a baba lábujjal hajtja, sztm nem sok köze lehet a járástanuláshoz. szvl nekünk nem lesz, az tuti.

bigsis
légyszi nekem is küldd el priviben a strandinfót, mert most már igazán kíváncsi vagyok, h mi a szösz ez :roll:

snorsi
http://www.informed.hu/eletmod/care/dev ... _hid=71775
én ezt szoktam olvasgatni, bár egyébként sztm a link innen volt, úgyh lehet, h láttad már
nekem az első tali izgi volt (kaminál - a korábbiakra nem tudtam menni, mert hol dolgoztam, hol épp szültem), mert ott már nagyjából mindenki ismert mindenkit, csak én nem. de minden tökjól alakult, mindenki v olyan, v szimpibb volt, mint virtuálisan. na és róki beszédhangjáért odavagyok, ezt igazán kár lett volna kihagynom! :lol:

ágiboldi
azok a gyönyörű boldiszemek, ajaj. rem, már minden oké, írjál, h mi van!!! (írtam privit is)

nanica
érdekes, nálunk is vlh minden héten előkerül az orrszívó. előtte egy kis tengervizes lazítás, aztán gyerünk.nem mondhatnám, h kele élvezi, de muszáj, mert van, h már röfögve veszi a levegőt. jó az itatásos sorozat!
n sajnálom, h linust egy vérszegénységgyanú miatt így megkínozzák!!!

csongria
te is írjál, mi a pálya benivel! örülök, h jó a kenéz kira könyv, mert nekem a csaj rendkívül ellenszenves lett, amikor a megjelenéskor telenyomta a bnet összes topikját a reklámjával :twisted:

sági
basszus, h nálatok is felütötte a fejét ez a lázas dolog. úgy látszik, ez időszerű, nekem is a napokban jutott eszembe, h mennyire szar lesz,ha megbetegszik kele. márpedig egymillió százalék, h ezt nem lehet elkerülni, előbb-utóbb bekövetkezik. mondjuk akkora szájuk van az anyatejpropagandistáknak, h én tök elhittem, h amíg azt eszik, nem lesz beteg..na erről ennyit, egy illúzióval kevesebb :lol:
gyors jobbulást petinek!!!

lorca
megnéztem bella vonalzóját, úgy számolom, az agysejtek még idén akcióba lépnek :wink: (egyéb sejtekről nem beszélve :lol: ) az izraeli barátnőm mind a három gyerekét másfél év korkülönbséggel szülte, neki n bejött!

barátság
vlh úgy vagyok vele, mint lorca, a legesmindenlegjobb barátnőmet 18 éve ismerem és szeretem, de azért nem zárom ki a felnőttkori barátszerzés lehetőségét sem, és dolgozom is az ügyön :)

pann
üdv újra itthon! gratula a barátnődnek! a kórházba ergoban biztos beviheted :lol: (mert akkor nem ér hozzá semmihez, nem nyalhat be semmit)

krisy
dávid n ügyes a forgással!
sztm a tgyásból spórolj meg egy kismedencére valót :wink: ismerem a pasik ilyen hozzáállását, h majd ilyen meg olyan lesz, csak győzd kivárni. egy kis felfújható medence igazán nem nagy befektetés. és sztm az sose baj, ha a babának van egy külön pancsolója, amibe nem mászik bele az egész család

mazsi
leáról az a kép kábé olyan, amilyen arcot te vághattál a mami iszik vizikétre :)
kele se iszik vizet, csak szopizik
alakul a hasonfekvés, már egész sokáig megtartja a fejét bőgés nélkül, szvl bizakodom

majus3

Lora! Dinnyemag-ugyben (es Gedeiapu egyeb nyalanksagai ugyeben) kezdek olyan lenni, mint a Sopranos-ban Carmela. Robotgep-szeruen megyek es eltakaritom. Vagy rezzenestelen arccal lenyelem. De azert van meg mit gyakorolni. Azota egyebkent dinnyemag nem volt es a kukat is leviszi Gedeiapu reggelente (mar ki se kell kesziteni a "cipojebe") es a mozzarellas tasakok is a kukaba ugranak valami csoda folytan... Szoval lassan de biztosan valtozik a dolog. Mire minden tokeletes lesz, en mar agyhalott leszek :D De azert bizakodom :D

Majus! Az tok jo, hogy kele igy fejlodik hason. Nalunk egyebkent ugyanez volt, Aron utalt a hasan fekudni es tessek. Azt mar le se merem irni, hogy vagy 2 napja a negykezlab-allast gyakorolja Dinnye Aron... egyre tobbszor huzza maga ala a labat es all meg a terden+ keztamasz...
kami

Ime nehany mai tornagyakorlat. Csak ne orditana gyakorlas kozben!!!!!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?