A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Köszi mindenkinek az üdvözletet.
Kátya azért vagyok, mert ez a második keresztnevem és szeretem, de Nonónak is hívnak sokan. Persze névnapot csak Noémi napon ünneplem.
Este több időm lesz, akkor csinálok vonalzót és megpróbálok képeket is küldeni.
Pelenkára visszatérve, mi most a Liberot próbálgatjuk és eddig nagyon szupi.
Bence most ébredt ezért befejezem, de este jobban elolvasom mit írtatok. Ismerkedek veletek.
kátya84

Beteg babák,
Szegénykéim pont ebben a szar időben, vagy pont ezért! Nagyon félek az első betegségtől.

Május,
Betegség-anyatej összefüggésre dettó ez volt az elképzelésem, épp most akartam írni.
Ez jó beszámoló volt, ilyesmire gondoltam, köszi!

Sági,
Bár Nanica nagy "reklámot" csinált a vérvételnek, reméljük nem lesz rá szükség.

Nanica,
Elismerésem a lélekjelenlétedhez, remélem Linus nem érezte annyira durvának ezt az egészet, mint amilyennek látszott!
A képekre hirtelen azt hittem, hogy Áron! :o

Bébikomp,
Nem :evil: .

Mazsi,
Sebi sem iszik „vizikét” :P , csak szopizik, szopizik…

Anyós,
Túlságosan magabiztos, mert Sebi már a sokadik unokája, és tényleg van is gyakorlata, meg érzéke a gyerekekhez, de nem veszi számításba, hogy a Sebinek az első pár órában ő idegen, és megijed, ha letámadja. Első látogatásakor felkapta, hasra fordította, és elkezdte masszírozni a hasát, de olyan vehemensen, hogy azt hittem kitépi a szerveit, de a gyerek bírta, úgyhogy inkább nem néztem oda. Ja, és egy-egy látogatás után nyelvtörőket szoktam szavalni, hogy pótoljam az elszenvedett hiányt R-ekből, meg S-ekből. De nem szólok…még.

Noémi,
Szia, hova költöztetek, hol szültél, milyen volt? Írj még!
Pelenka,
Libero, a Pempörsz ruhagyilkos volt és alapból büdös Laci apu szerint (Norc, kölcsönözhetem az elnevezést?)

Kami,
Ne maradj el ilyen soká, már kezdtem „rosszakat” gondolni ezekben a nehéz időkben! Hajrá Gedeiapu, de főleg hajrá Kamimami! Sebinek vagy a kéztámasz van rendben, vagy a lábát sikerül felhúzni, a kettő együtt még nem ment, az elégedetlenség viszont pipálva.

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Gyorsan átfutottam a hsz-okat. egyszerűen képtelen vagyok itt ülni a gépnél ebben a melegben, ráadásul a múlt héten apa végig szabin volt, szóval nem is nagyon jutottam ide! Helyette itthon "nyaraltunk" , rengeteget játszottunk a kiscsajjal és folyamatas 24 nézésben voltunk, szóval már függőkké váltunk. Már a 4. évadnál járunk. :D
Tavaly Jóbarátok függők voltunk.... még jó hogy nem Barátok közt. ;)

Évi!
A BCG Laurán sem látszik, és nem tudom eldönteni, hogy látszott-e valaha! :( Valami kicsi göböt talán éreztem, de nem tudom.
Az új doki azt mondta, h újra olták, de most azon aggódom, h mi van, h mégis védett és kap még 1 dózis? Olyat is hallottam, hogy van valami próba, ahol meg tudják nézni, h védett vagy sem. Hozzáértők? tudtok erről valamit?

Pann!
Nekem is az Uzsokiban szült a barátnőm. Én is meglátogattam őket bent a kórházban. Szerintem nem volt látogatási idő, annyit tudok, hogy nem lehet bemenni a kórterembe, szóval az anyuka kitolja a babát a folyosóra. Ja, és én bevittem Laurát a kórházba... :oops: Azt gondoltam, ha az újszülötteknek nem lesz semmi baja a folyosón, nem kapnak el semmit a sok látogatótól, akkor Laura sem, ill. ha lehet őket látogatni, akkor a csöppségnek sem baj, hogy odamegyünk.

Húh, a vérvétel nem semmi!! :( akkor ezért nem csinálnak alapból minden újszülöttnek pl. vércsoport meghatározást.

Szemben valami: Laurának is szoktam látni olyan valamit, mintha a kontaklencse elcsúszott volna. Szerintem olyan, mintha egy nagy könnycsepp szétfolyt volna a szemében. De mindig elmúlik, aztán valaimikor megint látom. Dokinál nem voltunk vele, mert egyéb tünetet nem produkál, és nem dörzsöli a kiscsaj a szemét.
Elég volt a könnycsatorna átmosásnál hallgatni az ordítást.

Jók a babafotók! Ajron csúcs egy srác!

Hallásvizsgálat:
A fülbe helyeznek valami szerkezetet, ami nagyon gyorsan nagyon sok széles spektrumú, rövid ideig tartó hangokat ("kattanásokat") ad ki. A belső fület, szőrsejteket, csigát vizsgálja.
Azért kell alvás közeben csinálni, h teljesen nyugott legyen a baby és ne zavarja semmi. Pl. a folyamatos cumizás is befolyásolja az eredményt.

hopp, sírás van!

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Pelenka!
Én már írtam, és többet nem fogom :D a Tesco-s pont olyan, mint a Libero, csak sokkal olcsóbb... szerintem.

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Dinyuska! En a hetvegen fejeztem be a 24 6. sorozatat. Meg a Szuletett felesegek 3. sorozatat. Most a Sopranos 4 van folyamatban, ennek is lassan vege, jon az 5. Most valahogy megint elovettem ezeket a sorozatokat...
kami

Bendegúz,
A harmadikat még véletlenül se vállaljátok be, ha annyira kislányt szeretnétek, hogy a fiú rosszul esne. Még úgy járnátok, mint a család, akiről a nőgyógyim beszélt. Én kislányt szerettem volna másodikra is, először még úgy is volt. A második uh-nál módosított, pár pillanatig csalódott voltam, nem ezt vártam az első után. Mondta, hogy ne aggódjak. Egyik kismamáját rábeszélte a férje a harmadik babára, mert annyira szeretett volna egy kislányt. Sikerült a terhesség, dupla öröm érkezett. A ciki csak az volt, hogy mind a ketten fiúk lettek. :twisted:
Tudom, hogy ezt már régen lebeszéltük, de egy tv műsorban pont elkaptam, amikor a baba választható neméről beszélgettek és eszembe jutottál. Ahogy eredetileg gondoltam, sérülnek a spermák a különböző kezelések eredménye képpen sok a genetikailag sérült embrió. De ami engem igazán ledöbbentett, hogy ennek ellenére épp, hogy fel tudják dúsítani a spermát, és mintegy 60-65 %ra tudják csak növelni a kívánt nem arányát. Ez rosszabb, mint ahogy én gondoltam.
Kösz a dr-t jól esett. :D De azért kezeld fenntartásokkal, amit írok, mert azért tudok melléfogni.
Én a kompot nem tartom jónak, a helytelen járás és a veszélyessége miatt.

Bella,
Szüleim Agárdon laknak, strandon nem is voltunk még igazán, csak a szabad részére néztünk be párszor. Ott viszont a lépcsőnél mindig torlódás van és nagyon mély utána a víz, nem épp gyerekbarát. Merre szoktatok menni? Ha túl meleg van, az a baj, ha meg hűvösebb, akkor meg minek menjünk?! 8) Ráadásul egyikünk sem vitt most sem fürdőruhát, négyünk közül egyedül Robinak van. Valahol.

Pann,
Képesek voltatok hazajönni most, hogy még a melegfrotnt végét itt Budapesten kapjátok el? Pedig ez még igazi Balcsi idő.

Kátya,
Szia itt :)
Nálunk pelenkaügyileg szerintem minden van. A Pampers a kedvenc, de volt már Rossmann, Tesco és most Libero van a popsiján.
A piros popsit jó sokat kell szellőztetni és gyakran, mondjuk 3 óránként vagy gyakrabban cserélni. Ha leveszed a pelust pár órára és pisibiztos helyre rakod (Nem pihenőszék :twisted: - ez csak Timonak szólt) az a legjobb. Ha a pelenkával van gond, akkor az az egész pelus területét érinti, egészen fel a derekáig vagy jobb esetben azt a részt, ahol szorosabb.

Kristy,
Én renitens vagyok. Ha kell valami, megveszem. Mondhat apa bármit. (legutóbbi a cirkoproject, ami közel milla lesz) Egy kis medence meg nem kerül olyan sokba.

Mazsi, Sági, Csongria,
Sokszor akartam már kérdezni. Hogy tanul az ember vért venni? Odamész egy osztálytárshoz, hogy ha én nem szúrom el, akkor te is vehetsz tőlem vért? És mikor döfhetsz le először beteget? Nekünk a kórházban volt két tanuló csajci. A szomszédom kapott tőlük injekciót, hát nem repesett a gondolattól, hogy kezdők használják tűpárnának. De azt, mondták, hogy nekik ez megy és tenyleg jól csinálták.

Sági,
Láz?

Mazsi,
Ha mégegyszer apuci kiröhög egy ilyen fürdővizes buli közben, nyomd a kezébe, hogy mossa le. :twisted: Egyébként Robi is jókat tud ilyenkor szórakozni rajtam. Meg én is rajta. Még véletlenül se szoktunk ilyenkor egymásnak segíteni, annál hosszabb ideig nézhetjük, hogy a másik szenved :D Szerencsére nem csak én vagyok lökött a családban. :lol:
Szabi sem kapott még vizet. Nati egyszer megpróbálta lenyomni a torkán a cumisüveget, de nem tetszett neki. Fintorgott és kiköpte még azt is, ami előtte véletlenül belement. Néha azért jól jönne, mint pl ma is, amikor délelőtt 4 órára leugrottunk a játszótérre. Én inkább azt várom, hogy rendesen lehessen már adni neki kaját a játszin, hogy ne kelljen ott szoptatni. Nati jóval azután sem volt hajlandó elfogadni a vizet, hogy evett.

Kép KépKép
lorca

Na mostmár énis kipróbálom a Tecsós pelust... Ha allergia lesz, legalább tudom, kinek adhatom oda :-) De emiatt nem merek kísérletezni :-(

Sno! Mi az, h ruhagyilkos a "pempörsz"? Kifolyik a cucc??? A bnőm is "PVC" szagúnak tartja... Én nem szagolgatom... És Te, Ágiboldi?? :-)
Vendég

Sziasztok!

Jól vagyunk hálistennek :D Ma már nem volt nyűgös sem, inkább kicsit bágyadt és most nem dumál annyit és nem forgolódik. Meg egy kicsit hasmenése volt ma :( A vizelet vizsgálat is negatív lett :D

Kátya üdv itt! :)

Pann üdvözöllek újra itthon! Gyere mesélj és tegyél fel sok képet. :D

Kami nem győzök ámulni! Na de az a fájdalom az arcán :shock:

Lorca! Én 16 éves voltam amikor előszőr vért vettem a nővérke mutatta mit kell tennem és úgy csináltam. Első nap vagy 10 idős embert kellet megszurnom jó nehéz volt. Gyereket még nem szúrtam de nem is akarok :? Aztán 17 éves voltam amikor először infuziót kötöttem be na az nagyon jó volt. De magamat nem birom ám megszúrni még vércukorhoz sem. :lol:

Sági! Nagyon sajnálom Petyát remélem jobban van! Mi az eredménye a vizeletnek?

Ágiboldi! Mi újság azokkal a "romantikus hős" szemekkel?

Május ne is add fel a bizakodást! A barátnőm kisfia most 7 és fél hónapos és ő is egy kicsit később csinált mindent. De azért megy neki. :)

Sno! Az első tali nagyon izgi volt én is Kaminál voltam először és mindenkit nagyon megkedveltem. Kicsit izgultam mert én jóval később csatlakoztam és a többiek már ismerték egymást. :)

KépKép
csongria

Sziasztok!
Köszi az aggódást, Petike már jobban van. Ma már nem volt lázas, viszon van egy kis hasmenése. A vizelet negatív lett szerencsére. Holnap este megyünk vissza a dokihoz.
Viszont extra hisztis lett két nap alatt, csak ölben van el vagy ha lát. A kiságy megint a legnagyobb ellensége és csak ölben vagy cicivel lehet elaltatni. Jó gyorsan megtanulta mi a jó neki.

Lorca,
Én már nem is emlékszem mikor szúrtam először beteget, de nem volt kin gyakorolni, rögtön élesben ment a dolog. Újszülöttet "könnyű" szúrni, de a csecsemőket ha egy kicsit ducibb akkor baromi nehéz. De azért legtöbbször sikerült, ha nem átadtam másnak.

A tescos pelus nem műanyag-nylon vagy milyen kívülről? Na mert az olyantól tiszta piros körban Peti combikája. De ha papírmint mondjuk a libero akkor én is kipróbálnám.

Ria,
Lehet a srácok hasonló vírust nyaltak be?! Jobbulást Beninek!!!

Pann,
SZIA!!! Milyen volt? Majd gyere mesélj!!! Képeket is kérünk Gergőről!!!

Na megyek aluszkálni.
Jó éjszakát mindenkinek!!!
Vendég

Sziasztok!
Most csak egy gyors bekukkantásra van időm, holnap majd többet mesélek, szülésről, költözésről mindenről, ja és persze készítek vonalzót is. Aludjatok jól.
kátya84

halllalihó!

Gyors beszámoló, aztán idővel majd visszarázódom és tudok reagálni is.
Két hétig voltunk a Balcsin, az első héten a hideg front miatt nem volt igazán jó, aztán meg a dög meleg miatt. Gyakorlatilag a nyaralóban tévéztünk Gergővel :oops: a nap nagy részében.

Itt nyaraltunk: Kép

A legjobb kapaszkodó: Kép

Ezt is kipróbáltuk, Gergő kezdeményezésére: Kép

A Balcsiban még nem de a medencében azért összejött a fürdés: Kép

Kép

Egyszer azért levittük a stégre is, de negyon megijedt, amikor hirtelen a derekáig felcsapott egy hullám, úh ezt a projektet jövőre toltuk. Megjegyzem én se nagyon jutottam le a Balcsiba, csak 5-10 percekre. :( Ráadásul első héten olyan hideg volt a víz, hogy a helyi uszodára fanyalodtunk! :shock: (Én meg apósom mentünk, Gergő otthon maradt Ádámmal, és persze alvásidőben "szöktem")

És végül egy klasszikus: Kép

Most ki vagyok túrva, holnap folyt.
Vendég

Nya haj. Hat jomagam is amulok, mennyi ero szorult ebbe a kolyokbe. Mostanra rutin lett neki a negykezlabra allas, igaz, egesz nap orditott, mig gyakorolta, de most este, hogy Gedeiapu is hazajott, nagy buszken es vigyorogva mutatta be az uj tudomanyat. Ime:

Kép Kép Kép Kép

Na, jo, holnap olvasok vissza, dogfaradt vagyok es Ajronra is rafer egy kis altatas, mert meg mindig eber...

Pusszantas!
kami

Mazsi,
Mi a baj a spanyoltanítással? Én tanítanám angolul, ha nem lenne extra energia és nem tanulna meg amúgy is. Én sem szeretem egyébként az idióta gügyörészést.
Vicces, hogy a morci Lea nekem jobban hasonlít Gergőre, mint Leára :)

Sági,
A doki egyébként mondta, hogy lehet háromnapos láz? Bár ha hőemelkedése van csak, akkor nem az. Semmi tünet, csak a láz, utána pöttyök és kész.

Kami,
Az első képen azért kerestem, hogy hova is dughattad Áront. :D A sorozatban meg már szépen látszik a kutyázás :)

Május,
Nálam mindkét gyerek egy hónapos kor előtt már elkapott valami szortyogit, úgyhogy az anyatej mindentől megvéd dolog tuti nem jön be.

Orsi,
Arra nincs tesósztori, hogy a bébikomppal hogy próbálták anyáik idegeit tovább rolytosítani? Tipikus rémtörténet kellék pedig. :D
Hiába szólnál. Nekem a beszéd a nagy problémám. Nati már most mond olyanokat, hogy Nati megmutassa. Ettől áll égnek a szőr a hátamon. De nem tudok velem

Dinyuska,
Semmi baj nem lesz az ujraoltásból. Egyébként is utána kell oltani, csak hamarabb kapja max.
Amit végignéztem vérvételt, az kellett a vércsoporthoz is. Nem volt egyszerű, úgy nyomkodták ki belőle azt a kis vért is. Ő meg csak kétségbeesetten lalázott.

Csongria,
Szegény Beni :( Egyik gond a másik után. Reméljük, azért hamarosan elmúlik a peches szériája.
Szerintem magamat én sem tudnám megszúrni. :) Anyós vércukormérő tollat kapott karácsonyra, azt kipróbáltam, de még ahhoz is sokáig gyűlytöttem az erőt. :wink: Tudom, gyáva kukac vagyok. :oops:

Rögtön betegen próbálják először a szúrást? :shock: Tényleg azt hittem, hogy azért van előtte egy kis főpróba.

Sági,
Van a fehér Tescos gazdaságos, azt úgy láttam, hogy olyan műanyagos. Az már ránézésre sem volt szimpi, azt nem akartam én sem. A lila csomagolású 4-9 az olyan papír tapintású kívülről, mint a többi. Sztem is ok, Szabi nem jelzett, pedig ebben a melegben tényleg tesztelve volt. Lehet, hogy mostanra Peti is bírná a Pampit, nem úgy, mint elsőre. Ha nem bírja, összefuthatunk és eredeti áron megveszem.

Kép KépKép
lorca

Úgy döntöttem, Szabinak edződnie kell. Most már nem koppan akkorát a feje a parkettán, mint régebben, már ellen tud egy kicsit Natinak tartani. Inkább hagyom, hogy had játszon vele Nati, remélem ezzel a testvéri szeretetet erősítem, nem pedig a HeimPali ismeretségi körét. Miért van az, hogy éjfél van mindjárt, én meg dög fáradt, de mégsem vagyok álmos?!

Kép KépKép
lorca

Dinyus!

Lucának nagyon is látszik a BCG. Annyira, hogy kb 3 hónapja havonta-kéthetente kifajad. Először egy textilpelus tele volt véres gennyel. Most kb a jól kiázik két-három nyomással kijön. Utána egy napig gézzel kell fedni És még mindig gyulladt, szóval még jönni fog belőle!!!! Ha felszakad, ki kell nyomkodni. Iszonyatosan fáj neki. Ő, aki tényleg soha semmiért nem sír, akkor keservesen, vígasztalhatatlanul zokog. Sztem döntsd el melyik a jobb, ez vagy az újraoltás... :-(
Ja és figyelni kell a nyirokcsomóit, mert ha bekeményedik a hónalja, azonnal kórház...
Vendég

Hát én annyira eészánt vagyok, h mindenre reagáljak ami közben eszembe jutott, de már késő van és elfelejtem.. :oops:

Dinyuska, mi már a 6. évfolyamnál járunk, és szigorúan csak 1-et nézhetünk egy nap (közben jégkrém)

Sági, dejó, h Peti rendbe jött! :D Orsi, én is úgy parázok az első betegségtől. Úgy tűnik rosszabbul fogom viselni mint gondoltam..

Boldi szeme rendben van, még dörzsöli, de hátha csak tényleg az orrát akarja... Azért ijedtem meg, mert tényleg pont úgy nézett ki mint egy elcsúszott kontaktlencse, és azt hittem, h vm levált vagy mittom én..

Pann, hurrá, nem nyaraltok tovább. Gergő 2 hét alatt is változott.

Ja, könnycsatorna: a 'sógoromnak' gyerekkorában olyan klasszul átfúrták, h bugyborékol ha lemerül a víz alá :D

Nóri, én nem szagolgatom, már a szomszéd utcából is érzik :shock: Azért kérdezted?

Kátya, szia! Minden méretben más. Most Libero, de általában Huggies. A Pampers nem jött be, de egy ideig a Liberot utáltam, szóval korszakok vannak.

Kami, Boldi mikor fog így mászni!? Kb 5 percig hajlandó hason fekve kinyomni... aztán megfordul és kész :?

Ria, ugyanazt írtad mint Ági, nincs láz, csak kis hasmenés.. Dejó, h meggyógyultak.

Autó nélkül nekünk a tesco-s pelenka nem gazdaságos.

Ma először velem fürdött Boldi, először ordítani kezdett, mert bármiféle újdonságtól irtózik, nekem úgy tűnik, h nem lesz kísérletező kedvű. (Ami tulképp jó, nem kell aggódnom később, h kipróbálja a bunji jumpot... :shock: ) Aztán rájött, h a kádban meleg víz van meg én, éshát mindkettőt szereti, úgyhogy irtó vidám kedve kerekedett.

És itt vannak a szüleim, úgyhogy mászkálok néha szabadon :)

Lorca, én nem merek popsit szellőztetni, már annyiszor megjártam, lásd 3-szor belepisilés a pelenkázóról az ágyába, lepedőcserével :twisted:

Május, az Árkádos babamama szoba is mocskos mint az ikeás? Na mindegy, az ikeábamenésre máshogy nehezen találok apropót... bár terhesen hetente jártunk a lakásfelújítás miatt. Észrevettétek, h ott mindenki terhes?

Megyek aludni, akinek nem írtam, annak jó éjszakát! :)

Kép
Kép
agiboldi

Ági!!!!

Nem, nem arra gondoltam! A múltkor mondtad, hogy szeretsz szagolgatni bizonyos boltokban! :-) De ezennel ünnepélyesen leszálltam a témáról... :-)
És igen, ott mindenki terhes. Amióta terhes voltam, mindenhol, mindenki terhes. Aki nem, annak kisgyereke van... :-) Vagy gyereke van ÉS terhes!
Vendég

Kami!

1 liter víz???? Ki is jött belőle vmilyen formában???

Tali!

Én szívesen felajámlom a lakásunkat legközelebbre... Csak az a baj, hogy nagyon rossz a tömegközlekedés. (Móriczról 40es busz-no klíma)
Viszont itthon van klíma. És ha beletömöm a gyerekembe az anyatejeket, fagyi is fér a fagyasztóba!!!
De ha ennyhül az idő, akár lehetne vhol sétálni is... Városliget...stb???
Vendég

Azt hiszem, átálltam a new yorki időszámításra... :x :twisted:
Vendég

Asszem nagyon keveset alszom... most teregetem a 2. mosást. :-(
Vendég

Nya szasztok,

Meg csak annyit, hogy a lila tecsos pelus is "muanyag" - olyan, mint ami a kepeimen van. De az tuti nem muanyag, mert akkor Aron mar reg bepallott seggu gyerek lenne. Sagi, ha akarod, amikor megyek, viszek par darabot kiprobalasra es akkor el tudod donteni, hogy bejon-e. En megmondom oszinten, miota elfogyott a Huggies a DM-bol, ahova jarok, ilyen veszunk es tokeletesen megfelel. Nem pirosodik be Aron, nem folyik ki a kaki-pisi (sosem fordult elo, egyszer sem...) es nincs vele semmi baj. Egy probat szerintem meger - es valoban feleannyiba kerul a csomag ara, mint egyeb pelenkak ara, es nemtom ott mennyi van egy csomagban, ebben 72 db... Ez 4-9 kilos, de neha ugy erzem, Aron kezdi kinoni, egy-egy jollakot pocakra mar nehez rendesen foltenni, hamarosan johet a kovetkezo meret...

Na, megyek babsalatat csinalni...
kami

Norci! Jaja, az 1 liter Baba Jana, amit vettem penteken, mar vasarnapra elfogyott, ugyhogy vasarnap mar a ormal Janaval potoltam. Pisil tole, de egyebkent nem annyit, amennyit 1 lityi viz utan varna az ember. Foldolgozza.

BCG
: nekunk is latszik es idonkent kifakad - erre a torna is rasegit egyebkent, masszazs kozben ohatatlanul kifakad, mikor epp meg van gyulve. De most egesz szep mar ahhoz kepest, amilyen volt. Igy nez ki:

Kép
kami

Jó reggelt!

A fiam újszülött kora óta 9-kor kelt. Néhány hete áttért a 7 órás kelésre! Ezt még megemésztettem na de ma 5:50-kor dobta ki a kiságy :evil: :shock:

Sági örülök hogy jobban van Petya! :D

Pann sajnálom a rossz időt mi is igy jártunk! De legalább egy kis környezet változás!

A BCG: Nekünk egyszer szépen kifakadt azóta OK! Hát azt nem tudtam hogy ki kell nyomni? Azt mondta a védőnő ne nyuljunk hozzá magától kifakad. Olyan jó hogy minden védőnőnek orvosnak más a véleménye :evil:

Ma jön a barátosném a 7 hónapos kisfiával remélem jól szórakozunk ebbe a dög melegbe :D

Nekünk a nagypapi hozza a pellust NémetO-ból MAMMIA a neve! Szavamra eddig ez a legjobb semmi baleset nem történt vele. Ha valakinek végképp nem jön be semmi adok egy párat kipróbálásra és lehet az internetről rendelni.
Nagypapi olyan rendi hogy szetember elején elvisz minket Zsóri fürdőre nyaralni a saját költségén (hogy ne menjen egyedül). Hát remélem jobb időt fogunk ki mint a balcsin.

Na megyek van mit csinálni itthon.... :(

KépKép
csongria

De nem kell kinyomni, Csongi! Nem szabad! Magatol kell, hogy kifakadjon!!!
kami

Ria!

Én is akkor nyomtam ki, amikor kifakadt!!!! Csak megnyomtam párszor, hogy ki is jöjjön! De mondom, nekem legalább egy evőkanál genny jött ki belőle... :-(
Vendég

De azt nem kene, Norci... en rakerdeztem, amikor lattam, hogy a gyogytorna miatt felszakad es kifakad es a vedonom meg annak sem orul. Ez ugyanis a szervezet vedekezokepesseget mutatja, marmint igy vedekezik: begyullad, kifakad, begyullad, kifakad es ha mi erre rasegitunk annak nem sok ertelme van... (Akinel nem fakad ki, ott nem tudom, mi mutatja a vedekezest, ne is kerdezzetek... nekem ezt anno igy mondta a vedono, elore szolt, hogy az majd szepen megygulik, mint egy patti, de ki ne nyomjuk... es tenyleg egy ido utan meggyult es kifakadt...)
kami

Igen, Kami, de nekünk folyt a genny a karján. Ne értsd félre, nem úgy nyomtam mint egy pattanást. Csak mondjuk elősebben nyomtam rá a gézlapot, mintha csak odatenném. Ez nem tudom, érthető-e... :-)
Irtó undi volt... És nekem a védőnő mondta, hogy ha kifakad, akkor ami benne van, az jöjjön ki. Aztán majd begyűlik újra, de nem tud begyógyulni, ha ott van egy csomó cucc a sebnél...
Vendég

Hat nemtom. Minket tudom, ova intett mindenfele kulso behatastol... ehhez kepest a gyogytorna hetente kifakasztotta... ugyhogy szerintem nincs ennek akkora jelentosege, mint hisszuk...
kami

Hali!

Nekünk még soha nem fakadt ki a BCG, és ahogy elnézem, nem is fog. Azért remélem, újraoltani nem kell, mert azért látszikegy kis rózsaszín folt! :shock:

:?: Van még olyan 'szerencsés' rajtam kívül, aki éjjel két óránként kelhet etetni/bármi mást csinálni? :?: Azt hittem, ha hazajövünk visszaáll a régi rendszerünk, de nem, 12,2,4,6-kor kelünk, óramű pontossággal. :evil: Ma ezt még egy fél 5-ös "fáj a hasam, csinálj vmit" sírással is fűszereztük, úh teljesen kivagyok! :cry: Csak azt nem értem, hogy ő miért nem fáradt, amikor azt olvastam, hogy ilyenkor még 14-15 óra az alvásigényük! Gergő tuti, hogy nem alszik ennyit, mivel napközben is csak 1,5 órát alszik össz-vissz, két részletben. Komolyan, úgy érzem, hogy mi beragadtunk az egy- két hónapos csecsemők evési szokásaiba és fogalmam sincs, hogy hogy lehetne ebből kivergődni!!! :shock: :evil:

Kami! Áron megintt/még mindig a csúcson! :D Tényleg nem lehet behozni! Négykézlábra állás? Nekünk ez olyan álom, mint egy 6 órás alvás! :lol:

Pelus: tegnap télleg ki akartam próbizni a Tescosat, de nem volt a mi méretünkben. Biztos "ideiglenes készlethiány". Ezen mondjuk még túltettem magam, de hogy a jégkrémes pult is kongott, na ezen már fel voltam 'áborodva!!! :lol:

Víz, víz, ásványvíz: amikor Gergő úgy döntött, hogy márpedig ő is inni akar a poharamból, enyhén szénsavas ásványvizet ivott. Nem látszott rajta, hogy zavarná! :o Persze lehet, hogy csak annyira lekötötte, hogy ő most pohárból ihat, hogy fel sem tűnt neki.
Azért egy lityót nem iszik meg, pedig folyamatosan kínáljuk. Hiába, Áron minden téren verhetetlen! :wink:

Mozgás: Új tudományunk a hasról hátra fordulás, és a Lilla-féle rákmászás is megy! Szerintem együtt gyaksiznak vhol titokban! :lol: Bár Gergő ezt kiegészíti egy oldalrafordulós helyváltoztató technikával. Akárhogy figyelem, még mindig nem vágom, hogy oldalra fordulással hogy lehet odébbmenni, de neki megy. :lol:
Vendég

Helló!

Én még semmi kifakadás jelet nem láttam Bercinél. Kellene?

Dinyuska-
Megnyugodtál akkor hallás ügyben? Vagy továbbra is úgy látod nem figyel?
Kb. mennyibe kerül per db a tescos pelus, a dm-es 39 ft/db..?Mostanság nem járunk a Tescoba, de ismerem a pelusukat, nekem ugyanolyan hatásfokú mint a többi-jó.

Maffiózók-kedvenc sorozatom, bár a végére néhány rész már sok volt nekem. Utolsó évadot még nem láttam, de meg van írva cédére, majd...
Én inkább mostanság olvasnék, most épp George R. R. Martin-t az alvás kárára.

Lorca-ezek szerint nem vagytok vízimádó család. Mi a fizetős strandon voltunk, nem vagyunk ott ismerősek, nem tudtuk milyen van még.

Pann-Üdv újra itt!

Nanica-Csak nem vérszegény Linus?! Olyan szép súlya van. Neked milyen volt a vérképed a terhesség alatt?

Lora- 68 cm! Tyűha!

Na, megyünk pár napra anyóshoz. Hát igen...reméljük a legjobbakat.

üdv

Bella

Kép

Kép
bella2

Bella!

A BCG csak extra immunreakció esetén fakad ki!!!
Vendég

Nóri!

Ja! Akkor jó!

(Heinekkenes fotó- keresgéltem tegnap, mert az én Lucámnak is van egy ilyen fotója, csak dobozos Heinekkennel, de nem találtam meg, nem digi kép ezek szerint. Pedig vicces lett volna, Lucák és a Heinekkken. Na, mindegy.)

Bella

Kép

Kép
bella2

Jó reggelt!

Pann,
jó hogy visszajöttetek. :) Briginél is felborult a régi sokatalszoméjjel rend. Ő is 2 óránként kel. Gödöllőn kezdte, és sajnos itthon folytatja. Lehet a meleg, mert Brigi viszont nappal alszik rendesen. Éjjel meg dorbézol a jó időben. Lehet neki van igaza...

Ria,
Mi is megyünk a Zsórira, de mi aug. 21-étől egy hétre. Viktorapu családja ott él (csak a szülei nem). Megyünk Dédilátogatóba, meg született májusban egy kis uncsitesó is. Ő is lány. :) Úgyhogy remélem jól elleszünk, szeretem Mezőkövesdet, meg főleg a Bogácsi borospincéket! :lol:

Pelus
Mi kezdettől Pamperst használunk. Bejött, de csak az Active Baby, a Sleep&Play az nem jó. Viszont én is néztem a tescos pelusokat. Nem tudom máshol hogy van, de a Gödöllői TESCOban mintapéldányok voltak kirakva és ránézésre tetszett. Van egyébként műanyagos tescos és nem műanyagos is. Egyszer lehet én is kipróbálom.

BCG
Brigié nem fakadt ki, de látszik. Már nem göbös, hanem olyan hegszerű piros mélyedés van ott. Remélem ez nem gond!

Kami
Áron tényleg hihetetlen ügyes, és milyen kitartó! Valszeg az életben is ilyen lesz!
Bár azért, hogy büszkélkedjek kicsit, Brigi is a nyomában van. Ugyan még a négykézláb nem megy, de próbálkozik! Mire 5 hós lesz, már lehet az is menni fog. :lol:
lora7

Egy pár képet is rakok Gödöllőről:
Kép Kép
Kép Kép
És a legújabb tudomány! :D Finom a lábam! :lol:
Kép

A bátyám 10 éves ikerlányai rendesen kényeztették Brigikét. De én legalább pihizhettem. :) Meg imádja Brigi a medencéjét, már mikor vetkőztettem tudta, hogy pancsi jön és már előre vigyorgott. :lol: Nem is akart kijönni onnan, jól ki is ázott a bőre! :lol:

Bella
Hát igen, Brigike egy hosszúpuska! Hosszban nő inkább, mint széltében! :) De én is magasnak számítok nőben (172cm) és párom sem egy törpe! :lol:
lora7

Kami! Ja én tudom hogy nem lehet kinyomni csak azé irtam mert Norc irta hogy nyomta! :)

Lányok! Kaptam egy jó tippet hajhullás ellen!!! Fodrászkellékesnél lehet kapni az a neve hogy PAR-O-STAR! Állitólag a kemoterápiások is ezt viszik! Én bizti kipróbálom! :)

Kitakarítottam a lakást mostam és most neki állok főzni :?

KépKép
csongria

Sziasztok!

Pann,
Ha ez vigasztal nálunk is detto ugyan ez a helyzet. Kezdek én is kiakadni.Kb 5x kel éjjel, nappal még csak csak aludt eddig, de a hétvégi láz óta már nappal sem hajlandó aludni. Suttogó ide, suttogó oda hiába az első jele a fáradtságnak, ahogy beteszem a kiságyba akkor üvöltésbe kezd. Csak ölben hajlandó elaludni.
Vendég

Képzeljétek most hívott az anyukám, hogy a sógörnőm terhes. De jó!!! :lol:
Vendég

Sági!
Gratula a tesódnak! Kicsit irigy is! :) Olyan jó volt pocakosnak lenni. Akkor majdnem pont egy év lesz Peti és közte. Később majd milyen jó lesz, ha játszhatnak együtt! Mégegyszer gratulálunk a kis uncsitesóhoz! :D :D :D
lora7

Sági!

Nagy gratula!!!!!!!

Lorca!

Megkérdezhetem, ki a gyerekorvosotok? Hozzánk most jött egy dokinéni a VIII. ker Aurora utcai rendelőből. Dr. Bartos Katalin. Én még ilyen tünemény nővel nem talákoztam. Itt ült 2 órát. Végignézte mindenét a nunijától a lépéig. (ennyivel megállapította, hogy nem vérszegény, mert a nagy súlyú babáknál sokszor gondot okoz)
D-vitaminnál: 1kg-s súlygyarapodás felett napi 2csepp!!!!
Most nekünk marad az 1, de azért, mert jó a csontképzése (lásd fog). Az ízületei tökéletesek, hajlékony és a nagy súlya ellenére nagyon jó a mozgása hála a tornának meg a babaúszásnak!!!!

Szóval Lorca amit igazából Neked akartam írni, hogy ha esetleg nem vagy megelégedve a gyerekorvosoddal, nyugodt szívvel tudom ajánlani! Házhoz mondjuk 5000Ft-ért jön (gyerekenként, de a barátnőm Törökbálinton a 2 gyerekre CSAK? 7500-t fizet)
ami nem olcsó, de Pestről kiautózik, itt ül két órát, mindent hoz magával (oltóanyag vatta...stb) A régi dokim még alkoholt se. A szemben lévő házból 2000/gyerekért jön ki. Bejön, kezetmos, benyomja a szurit, és veszi a cipőjét. Esetleg a lépcsőházban megkérdezheted, amit akarsz, de azt is csak menet közben!!!!
Szóval akkor inkább a drágább. Még így is százszor jobb az órabére...
Vendég

sziasztok!

Megjöttünk az oltásról és megkaptuk a vérvizsgálat eredményét is.
Sajnos beigazolódott, hogy vérszegény! :(
Úgyhogy most a d-vitamin mellé naponta kapni fog vasat, c -vitit és folsavat is. (hogy anya ne unatkozzon!)

Bella: a terhesség alatt jó volt a vérképem, bár vasat akkor szedtem.
A szoptatás alatt csak az elevitet szedtem hébe - hóba, de egy hónapja voltam vérvizsgálaton és minden rendben volt velem.
A hétvégén beszedtem egy egy szemet a terhességnél kapott vasból, de attól elkezdett fájni a Linus hasa! Úgy néz ki váltanom kell!

Az oltást viszonylag jól viselte (megedződött a vérvételen :( ) délelőtt még nyűgös volt, most sikerült szopi közben :evil: elaludnia. Lassan egy órája alszik. :D

A hétvégi növekedett folyadékbevitelnek azért jó hatása volt a Linusra- azóta több a pisi/kaki is. Nappal két óránként evett - jól be is indult a tejcsi, erre teganp fél 10kor elaludt és csak 5kor kelt -a cicim meg majd szét durrant.

Pann ( és a többiek ): a Linusnál is éjjeli szopiszaporodást tapasztaltam, amióta nappal 30 fok felett van (igaz nálunk egybeesik a 3 hós növekedési ugrással is.) Újszülött kora óta csak 1szer kelt, úgy hajnali 3 és 5 között, de a tegnap este kivételével ebben a hónapban mindig kétszer is felkelt enni! Én ennek örülök, mert nappal nagyon rosszul eszik!
Az álmosságot jól birom, csak igen szétszórt lettem :(

Most néztem rá a Linusra, és nem alszik, hanem kötöget - nagyon cuki.
Most megyek foglalkozom vele kicsit!

Üdv Noémi, várjuk majd a beszámolót!

nanica

Norc,
A pisi oldalt, a kaki hátul folyt ki. De azért elhasználtam egy 80 darabosat, a Liberó kiegészítéséül.
BCG Sebinek is nagyon csúnya volt, de nem mertem kinyomni, pedig csábított :oops: , összegennyezett néhány bodyt, mostanra viszont egész beszáradt, van rajta egy pici seb, oszt annyi.
De jól hangzik az új dokinéni! Nekünk a védőnőnk egy tündér. Amiből első találkozáskor láttam, hogy különleges személyiséggel van dolgunk, hogy az ajtóban felvette a cipővédő zacskókat, és úgy jött be a lakásba.

Pann,
Nekünk is az egy hét Szibéria, egy hét Kenya jutott nyaralásnak. Viszont Gergő sármja mit sem kopott mióta nem láttuk, sőt!
Óránként kel éjszaka, óóóóóóránként! 11-kor kezdte, úgyhogy semmit nem aludtam! A régi kétszerkelések már olyan idillinek tűnnek. :evil: :evil: :evil:

Lorca,
Bébikompunk nem volt, már akkor sem voltak jó vélemények róla, viszont volt nyuszisbicikli (a mai pedálnélküli motorok elődje, minden két év körüli közlekedési eszköze), amivel a bajai gyerekek úgy fejreálltak, hogy az egyik metszőfoguk befeketedett. Nekem is fekete volt, de alólam kirántották a szőnyeget egy vendégségben, a tbányai öcsém, meg ugye az etetőszékkel intézte el.

Ja, van aranyos sztorim is, majd leírom.

Bella,
Anyós, vigyél egy levél nyugtatót, ha neked is a jó fajtából jutott, és így vagy úgy, de jó pihit!

Sági,
De jó, jön a játszópajti!

Tegnap megérkezett az új Harry Potter (természetesen még csak angolul)! Olvasni akarooook, de annyi mást kell csinálni. Brü-hü-hü-hü.

Nanica,
Milyen gondokat okoz a vérszegénység? Mitől alakul ki? Hogy múlik el?

Töltöttetek már ki gyermekgondozási díj igénylőt? Mi köze ennek a magán nyugdíjpénztárhoz?

Orsi
Kép Kép
sno

Nem Heineken, hanem Soproni Szűz, nem a gyerek, hanem az anyja, de sörös kép (és hát a szülőt megillető tisztelet) :lol: :

Kép Hogy készül az anyatej

Orsi
Kép Kép
sno

Kukkolos Nori baratnom kuldte...

http://www.network.hu/videos/show/3443
kami

Kami!

Ez brutál....
Mikor mentek Jászakárhova??????
Vendég

Jaj, én nem szerettem ezt a videót, brrrr.

Orsi
Kép Kép
sno

SNO: még fáradtan is olyan jó az írókát!!! :lol: :lol: Az óránkét kelésnek mi lehet az oka? Eszik is olyankor vagy csak felébred?

Milyen gondokat okoz a vérszegénység?
A csökkent mennyiségű vér kevesebb oxigént szállít, így csökkent ellenálló képességhez, a csecsemő fejlődésének elmaradásához vezethet.

Mitől alakul ki?
a hemoglobinszint (a vörös vérsejtek oxigént szállító, vastartalmú fehérjéje) csökkenése okozza, melynek leggyakoribb oka a nem megfelelő vasbevitel vagy vas felszívódás. A gyors növekedés (csecsemőknél és serdülőknél) fokozott igényt jelent, a vasraktárak pedig kicsik, tehát kell a megfelelő vasbevitel.

Hogy múlik el?
vaspótlás legalább fél éven át, hogy a vasraktárak telítődjenek és a növekvő igényt is kielégítsék.

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=434

Most néztem meg a gyogyikat és a folsav tablettában van :evil: Nem értem el sem a gyerekdokit, sem a védőnőt, hogy hogy érdemes beadni!!!
Arra gondoltam, hogy csinálok egy koktélt: 7 csepp vas, 5 csepp c vitamin, a fél szem folsav elporlasztva hozzá anyatej, gyerek szájába be...nem hangzik túl jól a Linus szemszögéből! Lehet, hogy még a D vitamint is hozzáteszem és akkor egybe megkap mindent! Remélem nem üti a többit.

nanica

Szegény Linus!
Ha koktél, akkor inkább Mojito, vagy bármi, de nem ez... :-(
Vendég

írókát=írókád

Most hívott vissza a dokinéni és ő is a koktélt említette :) rendes volt!

nanica

Na most kb egyenként fogok írni, h ne felejtsem.
Orsi, hát igen, én is ezt nem értem, ezért nem is töltöttem ki, mert leblokkoltam, h ennyit nem hülyülhettem a kismamaság óta, mi köze a gyednek a nyugdíjpénztárhoz???

És én is imádok Harry Pottert olvasni (csak angolul, mert rettegek, h elfelejtek), de ezek aztán tényleg hosszúak a szoptatáshoz :( szabad időmben meg mint látjátok netezek.

A szüleim most mentek el Boldinak ketrecet (járókát) venni :wink:

Még olvasok vissza...

Kép
Kép
agiboldi

Nanica,
Van aki már írta (aszem Május), hogy éjszaka nincs más opció, csak a szopi. Ezzel én is így vagyok, max a pelust ellenőrzöm, de a Suttogóban javasolt megfigyelési folyamat kizárt. Úgyhogy egyelőre nem tudom, hogy miért kel ennyit. Pár éjszaka után rá fogok jönni :twisted: Ha még élünk...

Ágiboldi,
Az egyetlen összefüggés, amit fel tudtam kutatni az agyamban, hogy az én nyp-at a munkabérből vonják, és aszem erre az időszakra felfüggesztik a levonást, lehet, hogy ehhez kell. És küldtek egy fizetésnélküliszabadság kérelmet is. Minek?
Fel kéne hívni a céget, de annyira nincs kedvem, olyan jól elvagyok nélkülük.

Vihar van, épp visszaértünk a postáról, oda a játszin olvasás :( .

Sebi Tarzant hallgat. Ez a kedvence, főleg az angol verzió. Fekszik a hátán és lazázik, még képes és elalszik nekem...

Orsi
Kép Kép
sno

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?