A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Bimbóvédő
Igen, a baba álla is és orra is a cickómnak nyomul, úgy van kiképezve, olyan a pillangó alak

Levegő
tegnap egy hetesen 10 percre kivittük este 8-kor fürdi előtt, ma 15-20 percre szeretném, de megint csakis este

Kép
Kép
emma1976

Dorka! ne legyen lelkifurdalásod! nem adtad fel, és szoptatsz! még sokkal több van hátra, mint amennyi letelt a szopis időszakból. majd, ha már uncsi mindennapi rutin lesz, megpróbálhatjátok lerakni.
Vendég

Emma, csak most volt időm elolvasni a szüléstörténetedet. úgy meghatódtam!
Vendég

Köszi, Bori a bíztatást. Azon gondolkodtam, hogy mi rosszat csinálok, ha azzal eszik? Végülis anyatejet szopik a cicimből, közben az ölemben van, ölelem, szeretem, beszélek hozzá, mintha ott sem lenne az a hülye bimbóvédő...
Alakulhat ettől másképpen a fognövekedése? Mi hátránya lehet, ha így marad?

kétfiús anyuka
babdorka

Ja Bori!!
Ez van, majd edződik a bimbó. Pl. az előbb vhogy úgy adtam be a szájába, hogy nem is fájt..
Zsuzsi mondott egy technikát és lám műkdödik..

Samu nálunk csak a kiságyában alszik, ill ha az ágyon elalszik, szépen beteszem.
Most pl. ébren betettem, kijöttem és elaludt. Egy ideig nézelődött aztán paff.

Megsülök basszus :evil:
torolve_20131003125716

Dorka! nem tom, mi bajt okoz a bimbóvédő. gondolom, a természeteellenes anyag zavarja őket. vagy talán az ösztönöket még jobban serkenti, ha a bőrhöz is hozzáér.
de tudod, azért a szoptatási tanácsadók elég elfogultak tudnak lenni. vaskalaposan ragaszkodnak a természetes állapotokhoz, holott soxor nem az a lényeg, hanem amit Te is írsz, hogy anyatejet kap, hogy belenézel a szemébe, és becézgeted.
nem hiszem (csak megérzés szintjén), hogy a fognövekedést zavarná.
Vendég

Ja, amúgy ma éjszaka is próbálkoztam a fekveszoptatással, de még nem megy. Nem adom fel... előbb-utóbb csak sikerül!

kétfiús anyuka
babdorka

ez az, Dorka! így kell ezt! ;) hajrá!
Vendég

óriás gratula az új babákhoz! sok tejcsikét minden babusnak!

Hajrá Dorka! az én tapasztalatomat megosztanám veled. az én babám a szopi első 5 percét azzal tölti, hogy 3 szippantás után elfordítja a fejét, majd újra keresi a cicit.... és így játszunk 5 percig.... az elején azt hittem hogy nem éhes... aztán 5 perc után el sem engedi 20 percig a mellbimbómat... fekve szopi naon kényelmes, biztos vagyok benne hogy menni fog...
én gondolatban nagyon készültem a szoptatásra, hogy legyen tejem... és most is atom tejes trikóban ülök a gép előtt... de szerencsére szivárog.... az tök jó, kisebb az esély a gyulladásra...

tök jól vagyunk, hízik a gyerek, már Pintér Toka Botinak hívom...))) lassan gyógyulgatok én is....

lassan lesz szüléstörténet is....

mindenkinek hasonló szép érzésekkel kívánom megélni a anyaságot, ahogy én is érzek,

üdv,
Ildi

felébredt a gyermek....
lidikoka

Dorka
Én is éjszaka szoptattam először fekve! Ez a 3. próba volt, most vhogy összehoztuk! :D Látom, nagyon hasonló fázisokon megyünk át :D

Kép
Kép
emma1976

Bori, elmúlt a gyulladás?

van jó aranyeres krémem, csodákat művel: Reparon néven fut...

jó ebédhez szól nóta!
lidikoka

Én vettem Reparon kúpot mert picit kint van az aranyerem vagy mi. Nem fáj de kijött, mint egy páviánnak :lol:
torolve_20131003125716

Emi írta: "11:57-kor megszületett Maja 3650 gr 53 cm. Jó nagy hangja volt. Puszilok mindenkit!"

Isten hoza a kis Maját és gyors felépülést Nektek!!!

Hemej írta: "Köszönjük mindenkinek. Hétvégén jelentkezek. Nem volt egyszerű, de megcsináltuk. Szopit gyakoroljuk. Üdv, Melinda."

Gratula még egyszer Melindának is!!!!
molkata

Sétára szoktatás: Hát én asszem bedobom majd béjbet a mélyvízbe, ugyanis van 2 nővére akiket le kell vinnem a játszóra :shock: meg sétálni, ilyenek (hogy menjen beléjük a kilóméter :lol: ) úgyhogy én nem fogom nézni az órát (max az időjárást) amint hazajövünk a kórházból, már megyünk is játszóterezni :oops: :lol: ..... Muszáj lesz, mert mást nem tudok csinálni.... Délután kb 2 órát szoktunk lent lenni a játszón.... muszáj lesz valahogy kibírnia... :oops: :shock: :roll: A kicsit nem tudom majd senkire bízva fent hagyni, a nagyokat meg nem tudom senkire bízva leküldeni..... :roll:

Bori: Sztem sem az a lényeg hogy mivel szoptatod, bimbóvédővel vagy anélkül, a lényeg a többi amit te is leírtál. Az lll-esek nem kicsit fanatikusok.... nem rossz amit csinálnak, csak kicsit túlzásokba esnek, szvsz......
Úgyhogy ebből nehogy lelkiismereti kérdést csinálj!!!! Szuper ügyes vagy, hogy bimbivédővel is megy a szopizás :wink: +++++++++

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Emi: Isten hozta Maját :D Soksok boldogságot nektek, millió gratula :)

ceniko
Szeged

KinderAndiról nincs senkinek híre????? Nagyon drukkolok Nekik!++++++++++++++++++

ceniko
Szeged

Emi!!!

Nagyon sok boldogságot kívánunk Maja születéséhez!!!!!!!!!!!!!!
torolve_20131003125716

Emi! Gratulálok a kis Maja születéséhez! Nagyon jó egészséget, sok boldogságot, és még több tejcit kívánok nektek.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Emi
Hurrráá! Szeretettel gratulálunk a kicsi Majához! Sok örömet, sok tejcsit, gyors gyógyulást kívánunk!!

Nadine
Istenhozta Petrát! Gratula!!

KépKép

KépKép
szivvi

Én megint megejtettem a szokásos alvásomat, szerencsére most nem aludtam sokat, mert épp hívott a barátnőm. Így remélem, hogy éjszaka jobban megy majd az alvás, vagy a szülés, hahaha :wink:

Ceniko: a babasétával nagyjából nálam is hasonló lesz a helyzet, mi is megyünk majd játszótérre, stb.... persze nem a legnagyobb kánikulába. Szerencsére van a közelben (3-4 pec) egy jó kis játszótér, jó parkos, fás, lehet hűsölni....(már amikor egyébként nincs 40 fok) Alapból pedig a Gellért-hegyen fogok sétálni a picúrral, a terhességem idején is sokat sétálgattam ott. ( még tavasszal). Jó mert nincs nagy forgalom, és viszonylag csendes.

Dorka: szerintem se aggódj a bimbóvédő miatt, ha így megy, akkor így megy, a legfontosabb, hogy van tejed!!!!!!!

Sajnos Anditól még nem kaptam sms-t, reggel írtam neki miután írt, de azóta még nem válaszolt. Tűkön ülve várom, hogy pittyegjen már a telefonom :wink: :wink:

Móni

Kép
Kép
moni1973

EMI!!!

SOK BOLDOGSÁGOT A KICSILÁNYODHOZ!!! SOK TEJECSKÉT NEKTEK! DE JÓÓÓ, DE JÓÓÓ!!!!

Kép
zsuzsi**

Írtam Orsinak esemest!! Kíváncsi vagyok, hogy tud-e válaszolni... Hmmm.
Tudjátok mi a legjobb a kórházban? Hogy nem kell tv-t nézni. Annyira gááááz a műsor. Olvasni valahogy nincs kedvem. Már háromszor átpakoltam a kórházi táskáimat! :D Teljesen bediliztem!

Kép
zsuzsi**

KinderAndi miatt meg megüt minnyá a guta... Nagyon izgulok mááá!

RÓZSAAAA HOL VAGY????

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: ha megy sms Orsitól, írd meg majd légyszives a híreket. Egyébként nem tudod miért fektették be őt?

Kép
Kép
moni1973

egyébként a kórházi táskáról csak annyit, hogy nekem is folyton azon jár az eszem, hogy mit hagytam még ki. Ha soká szülök, a végén utánfutóval kell vinni a cuccomat, annyi mindent bepakolok.... :D :D :D

Kép
Kép
moni1973

Móni: Fogalmam sincs, hogy miért fektették be Orsit, mert nem mondták neki, hogy indítani akarják...Hmmmm... fogalmam sincs tényleg. Lehet, hogy ő maga sem tudja.
Képzeld, én már optimalizáltam a dolgokat a tatyókban, mert 3 volt, de 2 lett... :D
Szerinted vigyek tányért meg evőeszközt? Az minek kellhet?

Kép
zsuzsi**

Én viszek tányért is, meg evőeszközt is, mert nem tartom valószínűnek, hogy a benti kaját fogom enni. Sajnos nagyon válogatós vagyok, ráadásul húst sem eszem, szóval nem egyszerű az eset....
Így nekem fognak hozni kaját, így nem árt majd a tányér, stb...

Egyébként én azt gondoltam, hogy azért kellett Orsinak befeküdnie, mert a doki megindítja a szülést....Ő most hányadik napnál is tart? mármint túlhordás ügyileg....

Kép
Kép
moni1973

Ügyi vagy, hogy 2 táskából egyet csináltál. Én ezt max úgy tudnám kivitelezni, hogy a két táska tartalmát beletenném egy jó nagy táskába, és már is kész a 2in1. Vagy te is így csináltad?! :wink: :wink:

Kép
Kép
moni1973

Enikő! Jaja, én nagyon örülök, hogy vannak a szopis tanácsadók, mert nekem spec sokat segítettek ezek az oldalak, és ezek az elvakult tanácsok. Úhy érzem, ha nem tudnám az ő véleményüket, akkor sokkal nehezebben álltam volna rá a cicizésra. De szerencsére ömlik a tejem a 3. nap óta. azonban néha azt is el kell osztani kettővel, amit ők mondanak.
De egyébként én nem hordok bimbivédőt (jelenleg ;) ), csak Dorkáékat bíztattam.

Aranyér. Nekem még az első-második hónapban volt valahogy. Azután elmúlt, és még szülni is tangában mentem ;) Most, a visszaalakulás 4. hetében derült égből villámcsapásként kijött, és nagyon durva volt. Alig tudtam ülni pár napig, vérzett, mindig fájt. Aztán elmúlt magától….. Gondolom, vmi átalakulás volt odalent ;)

Mellgyuszi. 3 (4?) nap nagyon magas láz, majd elmúlt. Sokat masszíroztam a csomókat, de nekem a meleg borogatás segített igazán. 2x melegvizzel töltött tejgyűjtő zacsit tettem az érzékeny részre, kb. 20 percig, majd masszír és szopi.
A legelső napot sztem én nem vettem észre, mert a láz jeleit a melegnek és a változó testnek gondoltam. A mellem pedig nekem végig nem fájt. Csak akkor, amikor az érzékeny részeket megnyomtam. És én nem éreztem, hogy csomó van benne. De ahol én érzékenynek éreztem, ott mondta a Párom, hogy ő meg csomót érez.
Csak amikor második napja fájtak az izületeim (ami nálam a láz tipikus jele), akkor gondoltam este, hogy megmérem. Akkor már 37,9 volt, ami következő napra felment 38,9-re (eddigi „rekord” 38,8). Akkor még csak masszíroztam, és 3. (4.?) nap jött a melegvizes zacsi, estére lement 36,5-re. Azóta nem ment fel.
Vendég

Nem, nekem 3 volt, de a nagyból kivettem egy törölközőt, amire nem lesz szükség, mert viszek másikat, a pipere dolgokat kicsit lecsökkentettem. Így a 3 táskából 2 lett. Az egyik Pannáé. Én ruhát is viszek neki.
Orsinak tuti nem indítanak, azt tegnap mondta neki a dokija. Kapott egy hét türelmi időt. Azt hiszem, eddig egy héttel hordta túl.

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: megkérdezhetem, hogy miket raktál ki, amiket nem tartottál fontosnak? Hátha én is kirakom.... :wink:
Nekem meg folyamatosan azon jár az eszem hogy kellene még pólókat ( illetve ilyen spagettipántos trikókat) beraknom, mert ha ilyen hőség lesz, napi 3 biztos kell majd... én itthon is izzadok mint egy paci :roll: de arra gondoltam, hogy majd néha-néha kimosok egyet-kettőt, vettem egy mini mosószert, így nem kell egy egész bőröndnyi ruhát vinni... Vagy inkább vigyem a mosógépet is???? :shock: Nagyon vicces vagyok ma, ebből baj lesz....

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!:)

Meggyüttünk! Minden okés! Kanáriból Hófehérke lett! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Eredménye jó lett, igy péntek hajnalban irány a Balcsiiiiiiii! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Emi nekem is irt, de csak most estem haza.

Nagy nagy gratula nekik, sok sok tejecskét!
Vendég

Tehát akkor igaz, hogy betartják a 2 hetet a túlhordásra....nane....jujujujjjj :shock:

Kép
Kép
moni1973

annee: :D :D :D :wink:

Kép
Kép
moni1973

Móni: Igazából én nem viszek sok ruhát, mert olyan hálóingeket viszek, amik inkább vékony pamutruhák (3db). Egy óriási törölközőt kiraktam, amiből először kettő volt, de annyi felesleges. Ennyi. Asszem. De van a tatyimban egy köntös is, ha jön vki látogatni, ne slafrokkban menjek ki.... Az pl sok helyet elfoglal.

Kép
zsuzsi**

Annee: Éljen Tömzsi, aki már nem McKanári!!! Tudtam én, hogy minden oké lesz...! :D :lol:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: én pl. köntöst nem is raktam be, mert az enyém olyan meleg, hogy azt biztosan nem tudnám elviselni. Egyébként a múlthéten amikor nst után vártam a dokira, sok anyukát láttam akikhez jöttek a látogatók, és nem igazán voltak köntösben. Nem is csoda, akkor is volt bent vagy 30-32 fok, az tuti!!!! Bár ha lenne egy vékonyabb köntösöm, vagy olyasmi, azt biztos én is bevinném.... Én a babónak nem tettem be ruhákat, csak textilpelust, de most beletetted a bogarat a fülembe, és lehet, hogy én is teszek be egy párat... ajajj Zsuzsi, ez így nem lesz jó, mert nem kevesebb lesz a cuccom, hanem több :shock:

Kép
Kép
moni1973

Háhá, Móni :D Bébiknek elvileg adnak ruhát... de én levetkőztetem, ha nem tetszik... az tuti. A köntöst meggondolom még.... :roll: :roll:

Kép
zsuzsi**

zsuzsi: holnap mikor lesz a nagy beköltözködés?

Kép
Kép
moni1973

tudom hogy adnak a bébinek ruhát, ráadásul azthiszem Dorka írta, hogy egészen tűrhető kis rucik vannak, ezért is nem pakoltam be. Eddig....Babónak mit pakoltál még be? Én csak textilpelust, liberót, popsitörlő kendőt, és azthiszem mást nem is. Kellhet még valami?!

Kép
Kép
moni1973

Móni: Holnap 7-re kell mennem. Lidikóka Ildi mondta, hogy popsitörlő, és a pelenkázáshoz való összes dolog kellhet. Minden, ami van Johnsonos, ami szerintem nem túl jó az újszülötteknek. Én bepakoltam még a fürdetőkrémet is... Pelus, textilpelus, textilkifogó, kis bodyk, 2 rugi, zoknicskák, sapi (vékony), saját pléd, és a Csacsija...ezeket pakoltam neki. Ja, meg a nesszeszerét, alkohollal, steril gézzel (hátha kell) sose lehet tunni.

Kép
zsuzsi**

Bori: :oops: :oops: basszus télleg :) nem te voltál :) bocsika akkor Dorkára átértelmezve a fentiek :lol:

Móni, Zsuzsi: Nekem egy hátizsákom van a vajudásra, és 1 utazótáska, szülés utánra. Ha megszülök a hátizsákot hazaküldöm.... :wink: Nekem befért minden, még köntös is (vastag :x ) erre a 3 napra nem akartam beruházni vékonyba, itthon nem hordok köntöst. Tettem be 1 kis és 1 nagyobb törcsit. 2 papucsot, egybe császkálni egybe tusolni... Evőeszközt viszek, meg bögrét. Tena bugyi, rendes bugyi, hálóing, szopis cicifix, betét, kicsinek pelenka, tisztálkodási cuccok,törlőkendő, vécépapír és kész! Más semmi!
Nektek van még valami???

ceniko
Szeged

ceniko: én pl. viszem a mellszívót, bár nem tudom, hogy szükségem lesz e rá?! Viszek hajszárítót, amit nem feltétlenül a hajam szárítására fogok használni. Papírtörlőt is viszek egy csomaggal, hogy "lent" nem a normál törölközőt kelljen használnom, így legalább abból nem kell többet vinni, elég lesz 1-2... az a baj, hogy ezek mind-mind olyan nagy helyet foglalnak....

Kép
Kép
moni1973

Enikő: szalvéta, papírzsepi, konyharuha (2db), nekem is 2 papucs, bugyik, cicifixek, zoknik (ki tugggya ugye...), Tena betét, másik betét, nedves WC papír, törlőkendő (a meleg ellen jó), intim törlőkendő, 1 nagy és 1 kicsi törcsi. Asszem ennyi. + Pankának amiket írtam.

Kép
zsuzsi**

SZiasztok!

KÖszi a tippeket, közben el kellett indulnom a kórházba ctg-re.

De már meg is vettük az ágyat, felhívtam vagy 10 helyet, hol mennyi. Faktum Gabi fenyő, jó sok boltot felhívtam, végül 26-ért lett volna az egyik helyen,de csak 4 hétre hozták volna, így 29-ért vettünk a Lehel úton bunkóéknál.

Novetex bio kókuszmartacot viszont marha olcsón, 7990-ért kaptunk a Bocskai úti elefániban.

Mindenképp 70*140-es kellett, olyan, ami átalakítható heverővé és kivehető 2-3 pálcája. Ilyen a Faktum Gabi és Tomi, de a Tomi nagyon drága lett volan.

Azért ekkora, mert ez Emié lesz, ő lassan kinövi a 120*60-ast, így azt kapja a kistesó.
Úgy volt, kapunk egy kiságyat, de közben rájöttünk, hogy nem jó, mert a matracot meg kéne úgyis venni, s az csak 70*113-as, mert pelenkázós a vége, s még rövidebb, mint a mostani, így nem fogadtuk el. Eminek már nem jó, kb. fél év múlva úgyis nagyobbat kellett volna venni, így most évekig megoldva a dolog.
:D

KépKépKépKépKép
uxi

Zsuzsi: ilyesmiket, hogy fürdetőkrém, alkohol, stb... a gyógyszertárban megvetted előre? nekem még ilyenek nincsenek, csak köldökre hintőpor...A fürdetőkrémet oda fogod adni, hogy azt használják? Gondolod, hogy fogják használni? Bocsi a sok hülye kérdésért, csak tájékozódom, mert ezekről a szokásokról semmit nem tudok

Kép
Kép
moni1973

Húúú csajok, borzasztó ez a hőség, nem bírom már..... ma extra melegem van :roll:

Kép
Kép
moni1973

Móni: Igen, mindent megvettem a gyógyszertárban előre, nem volt sokkal drágább, mintha receptre vettem volna. A patikusok viszont rafkósak, mert szólni kell direkt, hogy mindenből a gyógyszertárit adják. Én a szülésznőmmel, Picúrral fogok beszélni fürdetés ügyben, hátha tud segíteni, hogy ne a Johnsonost használják... nem tudom, hogy lesz. Naponta egyszer van fürdetés, mondták a lányok. Remélem, nyitottak lesznek, mert nem szeretném, ha kiütéses lenne a gyerekem. Barátnőm kislánya tiszta kiütés lett a Johnsonos termékektől. Ezért félek tőle annyira. Inkább a gyógyszertári. Szerintem vegyél meg minden gyógyszertári kelléket, mert ki tudja, hogy a gyermekorvos mikor tudja felírni, és valamit addig is használni kell. Én vettem még fertőtlenítős folyékony szappant is, hogy ha jön vki majd hozzánk, inkább eleinte azt használjuk. Lehet, hogy ezek baromságok, és a következő gyerekemnél már nem lesznek ennyire fontosak számpmra, de most azok...

Kép
zsuzsi**

Nadine, gratulálok Petrához! Sok boldogságot nektek!

Most olvasom :wink: : szívből gratulálok a (nem is olyan kicsi) Maja érkezéséhez!

A tegnapi témához: BPD és fejkörfogat: nem a BPD a lényeg, a HC a fejkörfogat az uh-n! Két hete nekünk 34,4 cm volt :shock: :shock:

Enikő, sorstársam :D! Szerintem mi is a kórházból a játszótérre fogunk menni :wink: .

KépKépKépKépKép
uxi

Hali!

Gratulálok Eminek!!!

Babdorka: nagyon nem tudtam visszaolvasni, de látom, hogy a bimbóvédő miatt lelkifurid van. Szeretnélek megnyugtatni, hogy ez a jelen esetben a legjobb megoldás! Én egész végig ezzel fogok szoptatni, mert iszonyú hülye a mellem, nincs normális bimbóm hozzá... bevallom nekem még nem jutott eszembe, hogy emiatt aggódjak, örülök, hogy van ami segít rajtam, rajtunk.

Borssal minden o.k., éjszaka 4 óránként eszik, délután 3 vagy 4 órás evés közben alvás, de délelőttönként borul a rendszer: 6-12ig csak nyűgös össze-vissza kér enni és a déli harangszónál, mintha elvágná azt a fonalat, vissza a nyugiba. Mi van délelőtt, ami így bezavarhat????

üdv.: ckat
ckat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?