A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Missi: Édes a kis Samu!
Az én lábaim ugyanígy néznek ki! Nem tudom én sem mit csináljak vele, ráadásul ha a badagadt ábammal sétálgatok nagyon fáj is! Remélem ha mérséklődik ez a dögmeleg, javul az állapotunk!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Masi: Timurr is régen járt erre, de neki tuti kislánya lesz: Bíborka!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Masika,
Nálunk is Lili-dilemma van, vagyis ez csak az én dilemmám, pont azért, mert nagyon sok Lili van most. A párom nem hajlandó más lánynévről hallani, vagyis azok a nevek, amik neki tetszenek, nekem egyáltalán nem jönnek be.
:cry:
Ő ugyanis német, és nagyon mennek náluk az amerikai nevek, mint Vanessa, Melanie :oops: stb...ezek pedig magyarul elég érdekesen hangzanak, én semmiképpen nem szeretnék ilyet. Viszont olyan nevet keresünk, ami minden nyelven könnyen kimondható, leírható, hogy ne legyen ebből a kicsinek később kellemetlensége, bárhol fogunk is élni (nekem a Tímeát is betűznöm kell mindig, pedig nem egy bonyolult név).
Szóval, szerintem, ha van más, ami mindkettőtöknek tetszik, akkor inkább azt válasszátok, nekem pl a Dorka nagyon tetszik, de a barátnőm kislányát is így hívják.

A többnyelvű nevelés nálunk is érdekes lesz: én magyarul, az Apukája németül fog beszélni hozzá, de mivel mi egymás között angolul beszélünk, lehet, hogy a Pici össze lesz zavarodva :o . Azt mondják, hogy ne csodálkozzunk, ha később kezd el beszélni - mondjuk nem is csodálnám, ha tök hülyének nézne minket :lol:

tila
Kép
tila

Sziasztok,
megjöttünk dokitól.
A jó hír hogy jól vagyunk, 1600 gramm a súlyunk, ez egy héttel nagyobb a számítottnál, szóval nem vészes, csak szép stramm gyerek :)
És akkor most a rossz hír: még mindig faros. Ha nem volna is nagy volna az esélyem a császárra az előző császár miatt. Így garantált. Elég a helye és a magzatvize, nem tudni miért nem fordult meg. Tudom hogy mindenkinek van legalább 1 ismerőse akinek a harmincsokadik héten fordult be a baba, de valahogy nem reménykedem. A doki közölte: majd befektet úgy 10 nappal korábban, és mivel új vezetése van a kórháznak, és az új főnök nem engedi hogy bejöjjenek ügyelet után, így majd megindítjuk a szülést mikor mindenkinek jó, és ha 1-2 ujjnyira kitágultam szépen megcsászároz.
Egyetlen mondatával sem értek egyet, de nem tehetek semmit, és most nagyon el vagyok keseredve. :( :( :(
Képet kaptam, de nagyon rossz minőségű, majd holnap felteszem ha tudok belőle valami értékelhetőt kreálni.

Amúgy végigolvastam amit írtatok, és reagálni is szoktam rendszerint, csak most inkább gyűrködöm a párna csücskét és dolgozom az érzésen hogy megint császár... :(
Vendég

Cukika,
tudom ám hogy igazad van, és tényleg az egészséges baba a lényeg, akiért másfél évig küzdöttünk, sok sok hormoninjekciót magamba szúrtam, műtöttek érte, februárban lett volna a lombikom mikor januárban spontán megfogant, igazi csodababa. Csak reméltem hogy megszülhetem. Túl fogom ám élni, nyilván majd megnyugszom, csak most ez nem esett jól... :(
Vendég

Halihó!!

Áfonya Annyira sajnálom! Nem lenne jó esetleg dokit cserélni?? Vagy nem is tudom... :?
Missi Micsoda kukis!!! Bár AZT én sem láttam, de ha ti mondjátok! :D
Én ma megtapasztaltam ismét az egészségügy fantasztikusan jól kitalált, ám mégis sötét bugyrait! Rosszul lettem, ájulás stb, bementünk az sztk-ba.Ott azt mondták, hogy várjak, majd jön valaki egyszercsak elsősegélyt nyújtani!(MI VAN???) Nem vártam. Irány az István! Ott közölte az ügyeletes doki, hogy ez itt nem ambulancia.Elküldtek bennünket a 3. helyre is és mit ad Isten??? Ott meg nincs orvos- beteghez hívták! Valószínűleg nem ihattam eleget és egy kicsit túlhajszolom magam, a nővérke szerint. El is patkolhattam volna!!!!!Szép, mi?? :roll: Ez történt ma velem. Elég volt! Ha Nektek is bármi baj van hívjatok azonnal mentőt! AZONNAL! Nem dísznek fizetem a tb-t! Legközelebb egy percet nem gondolkozom rajta, hogy tényleg annyira rosszul vagyok-e stb. Hívom,oszt' kész!
Na kibosszankodtam magam! :D Már jobb!
Esik az esssőőőő!!!24fok van! Megjött a férjem! Mennyi jó dolog!! :D Megyek is!
Legyetek jóóók! Sálálálá!! :D
Vendég

Sziasztok!

Én is vagyok, nagyjából olvaslak is titeket, de az írás valahogy mindig elmarad. :oops:
A párom otthagyta a munkahelyét, júni közepétől itthon dolgozik. Na, ezt is meg kell szokni, hogy egész nap együtt vagyunk, sokszor nem könnyű. De ha a baba megszületik, nagyon jó lesz, hogy nem egyedül kell megoldalom a hirtelen felmerülő problémákat, hanem együtt fogunk szerencsétlenkedni.

Nagyon csini kismamák vagytok, nem írom külön-külön, mert tényleg mindenki az. A gyerkőcök pedig ennivalóak!

Nálunk apás szülés lett volna, a párom még a császárra is bejönne, de a dokink nem támogatja az ötletet. Attól félek, hogy még én se nézhetem, kifeszítenek majd valami rongyot elém, hogy azt nézzem, ne a kislányom első találkozását a kinti világgal. :evil:

Ja de jó, hogy többen is most festetek, azt hittem, csak mi leszünk elmaradva mindennel. Hozzánk jövő héten jönnek a festők, aztán a padlót teszik le, majd elkezdünk vásárolgatni. Még semmit se vettünk, de csomó mindent kapunk is. A barátnőim üdvrivalgásban törtek ki, mikor mondtam, hogy kislányunk lesz, mert így tudják kinek adni az édes kis lányruhácskákat.

Voltunk 4D-n, édesdeden aludt a Drága, nem lehetett felébreszteni. A doki mondta is hogy nagyon nyugodt baba. Ez már nem tetszetett neki, mert azóta nagyon sokat mozog. Az egész hasamat bejárja. Egy hete már 1,5 kg volt. Mondta a doki, hogy a köv. 2 hónapban még 2 kilóval kellene felhizlalni.

Tényleg nem ajánlott a barack? Én mostanában rengeteget eszek. De nem érdekel, ezután is azt fogok. Meg szilvát, aztán szőlőt. Vagy az se jó? Elég volt az almából!

Büngyike, nekem is fáj a mellem alatt, főleg a jobb oldalon, már hónapok óta. Sokszor csak úgy, de néha akkor kezdődik, ha a jobb oldalamon fekszem. Olyan, mintha a csont fájna, ha a bőrömhöz hozzáérek, olyan más állaga van, mintha levegő lenne alatta, vagy be lenne gyulladva, nem is tudom. Nem érzem annyira a bőrömet. Elég kellemetlen. Neked is ilyesmi?
Megijedtem, hogy le akarjátok cserélni a Helénát Hannára. A blogodban olyan szépen írsz kettőtökről mindig, hogy egészen megszerettem ezt a nevet.
A hálószobátok nagyon klassz!

Cukika, jó, hogy a férjed ilyen megértő, biztos, hogy a rokonok is megértik. Nekem is most az ország egyik végében kellene lennem, rokonlátogatáson, de nem mentem, a párom az anyját vitte. Mostmár belül hisztis vagyok, ha nem csinálhatom azt, ami éppen jólesik, márpedig ez előfordulhat, ha nem vagyok otthon.
Én is szept. 24-én szeretnék szülni, de félek, hogy a dokim hamarabb akarja.

Áfonyaa, a mi utunk elég hasonló, engem is műtöttek, majd lombik, februárban lett volna a következő lombik, de januárban spontán megfogant a csodababánk. Nekem biztos, hogy császár lesz, már egy hónapja emészgetem a dolgot, nem könnyű, két éven keresztül hüvelyi szülésre készültem. Minden szülésből lehet császár, neked megvan az előnyöd, hogy lelkileg idejében felkészülj rá. Én úgy fogom fel, hogy a császármetszés is csak a gyermekünk világrajövetelének egy módja.

Adri, el se akarom hinni, hogy így bántak veled. Ugye az estéd már jól sikerült?

Missi, gratulálok a kisfiúhoz! Olyan édes kis arca van :D
Szegényke, biztos sokat szenvedsz ettől a fránya vizesedéstől.

Tila, most olvasgatok egy könyvet, amiben az van, hogy ne féljünk terhelni a gyereket, mert az agya korlátlan mennyiségű infót képes eltárolni a kezdei időkben (3 éves kor alatt), és ha egyszerre hall több idegen nyelvet, az se fogja összezavarni. Persze lehet, hogy egy másik könyven mást írnak.
Mi levetetjük a köldökzsinórvért, a Sejtbanktól és a Kriótól kérünk ajánlatot nemsokára.

Masika, gratulálok a házassági évfordulóhoz. Mi a találkozásunk évfordulóit szoktuk megünnepelni. Nekem a Liliána név nagyon tetszik, és a Farkas vezetéknevet szépen meglágyítja. De az tényleg nem jó, ha a közeli ismerettségi körben annyi van. A Dorkát és a Blankát még ízlelgetem.

Evu, drukkolok, hogy jó legyen a cukor eredményed. Az én babóm is szeret a köldökzsinórral játszani. Természetgyógyászatot/kineziológiát szeretnél tanulni? Én jártam kinezhez, sokat ültünk egymásal szemben.

Sheepy, nagyon szép a gyerekszobátok. Háton én se merek aludni, pedig én korábban úgy aludtam. De már csak pár hónap, kibírjuk.

Gabi, az tényleg nem ér, hogy két gyermek után pánikolsz a szüléstől. Minden rendben lesz, annyi mindent kibírtál már.

Klára, olyan szépet írtál Ágicának hétfőn, teljesen meghatódtam.

Ágica, én azt látom, hogy ha vannak is problémák az anyósoddal, nagyon jól kezeled a helyzeteket. Jó nyaralást kívánok!

Csim, nekem is inkább a jobb oldalra helyezkedik, ott érzek hosszú kidudorodásokat. Gondolom a háta. Rúgkapálni mindenhol szokott.

Bogyo, az otthonszülésnél a pasidon kívül még ki lesz ott, aki levezeti?

Kalloni, ügyes vagy, hogy a hirdetésekből így össze tudtad szedni a dolgokat. Nekem ehhez nincs érzékem, de mivel a korosztályomhoz képest későn szülök, sokmindent kapunk a barátnőimtől, nem mindegy, hogy nem kell egy rakás pénzt kiadni.
Érezzétek jól magatokat Rómában, hozzál szép képeket.

Gerika, a TM-et én megtanultam vagy 16 évvel ezelőtt, de képtelen voltam alkalmazni. Ezek szerint nem voltam rá megérve? A jóga nidra az, amit élvezek, ha jógaórán vagyok. De otthon már az se megy. Mindig elkalandozok.
A gyerekek hogy állnak hozzá a kistestvér érkezéséhez?

Evarga, jó nyaralást! Akkor már nem is fogsz dolgozni?

Bocsi, hogy ilyen sok voltam, legközelebb, ígérem, hamarabb jövök, és nem írok ennyit.

Ariel

Kép
ariel

Ariel,
le a kalappal a teljesítményed előtt! Ennyit begépelni! :D
Tényleg nagyon hasonló a sorsunk, és abban is igazad van hogy előny hogy én legalább fel tudok készülni a császárra. Össze is fogom szedni magam, csak hirtelen nem esett jól. :)
Adri,
cserélnék én de enyém a legjobb a megyében (képzeld a többit :? ) Itt vidéken korlátozott a kórház és orvosválaszték.
Ahogy jártál az felháborító! :evil: Tényleg lehetett volna nagyobb baj is, és akkor is sétáltattak volna ide oda? Terhesen? :x
Vendég

Ja, a lényeg elmaradt!
Kisfiam:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, Ariel, jó hogy itt vagy! Ne aggódj a császár miatt, lényeg, hogy egészségesek legyetek mindketten! Ez Neked is szól Áfonya!
Különben mi is lombikosok vagyunk :) De minket nem lepett meg spontán a mi kis Helénánk. Imádom, és nagy-nagy kincs nekem!
Ha a dokim azt mondaná, hogy keresztbe-kasul kell vágjon, akkor is bevállalnám, hiszen négy év után az embernek teljesen mindegy csak egészségesek legyünk.

Adri! Nagyon megrémísztettél! örülök, hogy nincs komolyabb baj! Persze hogy hívunk mentőt! Én nem kockáztatok. De azért tessék többet inni! Kössél magad után egy palackot :)

Masika! A dorka és a Lili igencsak slágernevek :( Úgyhogy, ha ez alapján döntenél, akkor inkább a Blanka :)
Én se mennék most Miskolctapolcára. Ráadásul úgy tudom, hogy kismamáknak nem is igazán ajálott az a víz.... Jó lesz az a medencés pati, meglátod Én majd itt pakolom vissza a lakást és gondolok rátok :)

Missi! Tényleg brutál az a láb! :shock: A terhesség ezen szakaszán ez szokványos??????

Na, ennyire futotta hírtelen. Majd még visszanézek. Közben itt a festő, csinálja a plafont. Fehér lesz mindenütt :)

büngyike

Áfonya! Most látom a képet a fiadról. Tényleg nem csúcsminőség :( De ne aggódj, én is kaptam már ilyen képet, ami nem volt ínyemre ;)

büngyike

Jó reggelt csajok!

Végre aludtam egy jót éjszaka és bogyóka sem kellt fel minden órában, Jó kislány volt egész éjszaka.

Missi: az én lábam tudod mikor volt ilyen mikor 5 hónapos terhesen végigmásztam Erdélyen, az utolsó nap így nézett ki a lában a sok buszozástól. Hazajönni már csak papucsba tudtam. De én is megörökítettem egy fotóval :D :D

Cuki: nekem csak egy ötlet volt a talákozó, bár lehet, hogy előbb kellett volna, mikor még csk 5-6 hónaposak voltunk felvetni a kérdést. Az is tök jó, ha majd szülés után talizunk, akkor már lehet vinni a babókat is. :D

Név választásban köszi a segítségeket, de apukája csak a Liliána mellett voksol. Megnéztem a statisztikát is a tavalyi évre:
Dorka: 374
Liliána: 295
Blanka: 250
Én meg tanácstalan vagyok, mert mindhárom nagyon tetszik, na mindegy szeptemberig eldöntjük.

Na megyek ismét takarítani, szerintem sose fogok végezni ezzel, hihetetlen hogy egy 62nm lakásban mennyi szekrény és fiók van, amit most mind ki kell takarítanom. ma az előszobaszekrény a soros, de hála az égnek főznöm nem kell, mert tegnapról maradt bolognai.

Masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sziasztok!

Most csak gyorsan néhány mondat, majd du megpróbálok jönni.

Ariel, Tel:225-0393, hívd fel ezt a számot, és kérj meditáció ellenőrzést, ill. mond el a problémádat. A TM az az egyik legegyszerűbb technika, ha úgy érzed, nem tudod alkalmazni, akkor valamit félreértettél, vagy egyszerűen erőlködni próbálsz. Itt nem baj az elkalandozás sem, csak vissza kell térni, ha észreveszed. DE majd egy tanár újra elmondja neked, ha szeretnéd. Remélem, igen. Ha már megtanultad, megértél rá, egyszer mindenki megfog, aki meg abbahagyta, visszatér. Ez az élet rendje. Most vagy később, ez rajtad múlik. Kár várni köv. életekre. :)

Bogyó, írtam mailt.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok !

Annyi mindent írtatok, nagyon jó volt olvasni , de nem tudok mindenre reagálni, mert nincs annyi karakter :wink:

Egyre ügyetlenebb vagyok, olvastam már korábban is ,hogy előfordulhatnak koncentrációs zavarok így a vége felé, de reggel óta 2x öntöttem magamra a vizet, kiborult a konyhaszekrényből az összes műanyag doboz, és lefejeltem a nyitott szekrényajtót is . Még jó ,hogy itthon vagyok, mert kint az utcán lehet,hogy tömegszerencsétlenséget okoznék :P :P

Cuki : Örülök, hogy megoldódott az utazásos dilemmád.
És ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha egy kicsit kételkedtél a párodban. Azért mégsem úgy indult a dolog, hogy te eleve nem veszel részt az ilyen murikon, mert kíméllni kell a babával.

Evarga : Klasszul hangzik ez a 4 hetes szabi ! Használd ki minden percét a pihenésre ,ha utána még vár a munka . Evunak is írtam már ,hogy nagyon irígylem a kitartásotokat, mert nem könnyű a munkahelyen is helyt állni miközben lélekben már az anyaságra készültök.

Missi : A lábadról röviden annyit ,hogy nagyon ronda :x , itt tényleg nem hízásról van szó!!!!
A a szalonnás máj itthon is házi kedvenc, baconba göngyöljük és irány a serpenyő , nyammmmmm .
Májat és májkészítményeket mostanában kerülöm, mert azt híresztelik ,hogy terhesen nem egészséges a fogyasztása . :(
Nem tudom más mit szól hozzá ???? Igaz ,hogy én szigorúan betartom a tea tilalmat is .Korábban imádtam a fekete teákat , most csak zöld és fehér jöhet szóba+ víz.

A pároddal nagyon helyesek vagytok ezen a fotón !!!!!

Masi: Tuti ,hogy azért van ennyi Lili, mert a pasiknak nagyon tetszik ez a név !!
Nálunk is Apa és apósom ragaszkodik hozzá a legjobban , de nem bánom .

császárosok : Talán annyi " öröm " az ürömben, hogy előre tudjátok mi vár rátok, így fel lehet rá készülni. Szerintem a " sima " , hüvelyi szülés is legalább ennyi misztériumot rejt magában , és aki először szülő kismamaként gondol rá annak legalább olyan rémisztő lehet . Persze nem akarom a félelmeket elbagatelizálni , de így , vagy úgy , a gyereknek csak ki kell jönnie.
+ ne hanyagoljuk el a szex témát sem ! Talán ilyen szempontból még örülhettek is .
Én attól tartok a leginkább, hogy némileg /nemileg változások lesznek ,ami befolyásolhatja a korábbi megszokott együttlétek minőségét .

tejci: Néha , 1-2 cseppecske. Nálunk ugyebár nuku szex, de egyáltalán semmilyen formában , talán ezért nincs inger sem a csöpögésre.

Bogyó : a kép a lábamról novemberi , épp új volt a bakancs , azt kellett megörökíteni :P

Szép napot mindenkinek , és kerüljétek a fákról potyogó ágakat!

Kép
sheepy

Masika!

A találkozó kiváló ötlet! Tényleg nem lehet összehozni szülés előtt???? :roll:

Erika! Várunk vissza délután :)

Sheepy! Koncentrációs zavarom nekem is van bőven :) Még jó, hogy én se nagyon mozdulok ki itthonról, vagy csak kísérettel.

büngyike

Hali!

Ma reggelre azért leapadt a lábam!! :) Amugy nekem is csak ebben a hőségben jött elő és igazából a lagziban egész nap nyüzsgés hozta elő..!De most nem ilyen!Ráadásul azon a képen még vmi buzi csípés is rásegített! :?

A csirkemájról én anno megkérdeztem a védőnőt és azt mondta h ami abban van méreganyag,azt egy felnőtt szervezet letudja bontani és a babához sosem jut el..valami ilyesmi,amugy meg tele van vassal és egézséges!!Én csak csirkemájat eszem,a disznót ki nem állhatom!!De ezt is csak max havonta 1szer!

Lefotóztam a bútort..igaz még nincs a helyén és a polc sincs feltéve..délután felrakom a képet!Pussz!!

Missfried
Kép
missfried

Amugy épp húslevest főzök,jó sok réőával..épp egy kevés vegetával(A párom majd megsózza magának)..,meg tepsiben sütök csirkemellszeleteket,rajtuk hagyma és paprika szeletek,ráöntve "tejszines csirke"alap..plusz még rákarikátzam pár krumplit! :) :) Na ki éhes??ÉN igen :wink:

Missfried
Kép
missfried

Répával na :D

Missfried
Kép
missfried

Sziasztok!

Erika, köszi a telszámot, eltároltam, átgondolom a dolgot.

Sheepy, én nem eszek most májat, vagy májkészítményt, több okból, de az egyik tényleg az, hogy sok benne a retinol (A-vitamin), aminek kimutatták a magzatkárosító hatását. Várandósoknak kb. 1,5 mg /nap A-vit fogyasztása javasolt, 10dkg májban 4-11 mg A-vit van, a csirkemájban van a legtöbb, vagyis gyakran biztos, hogy nem kellene enni, mert zsírban oldódik, és felhalmozódik a szervezetben. A növényekben karotin formában van jelen, ennek nem mutatták ki magzatkárosító hatását lehet, hogy azért, mert sokkal rosszabbul szívódik fel.

http://www.beres.hu/index.phtml?p=abc&abcid=4

Ariel

Kép
ariel

Szeríntem meg azt együk meg ami jól esik..!!Nyílván májat sem mindennap eszünk!!Kicsit unom már mindenhol azt olvasni,hogy ezt ne együk,azt ne együk..mert a magzatot károsíthatja..stb..!!Egy egézséges magzatnak nem lesz baja a csirkemájtól..vagy a szénsavas üdítőktől..vagy a szalonnától :D De most komolyan..Régen szeríntetek mit ettek az asszonyok??

Missfried
Kép
missfried

Én ugyan májat nem eszek (bár most megkívántam :P ) no nem azért mert károsít, hanem valamiért ritkán esszük. De a májkrémekért meg vagyok veszve! Pláne mióta babás vagyok. Én speciel még nem hallottam hogy ártana, se védőnő se orvos nem mondta. Szerintem is kicsit sok dologról lett kikiáltva a káros hatása. Én még macskaalmot is takarítok :D
Vendég

Missi :
Én a sok babának való kütyüvel vagyok úgy,hogy felesleges, mert több 1000 évig is elvoltak nélküle és nem áll szándékomban a fogyasztói társadalom által kierőszakolt szokásoknak behódolni.

A testemmel kapcs. is abszolút a természetesség híve vagyok , és nem terhesen is megválogattam milyen módon mérgezzem magam . Már attól felfordul a gyomrom ,ha a párom szénsavas üdítőt vásárol . Persze nem vagyunk egyformák, és mindenkinél magánügy ,hogy mit csinál.
Viszont a tudatosság nem árt, szóval ha meg is esszük azt a májat / szalonnát / cukros löttyöket ..... legalább jó tisztában lenni vele, hogy ez hogyan befolyásolja a szervezet működését.

Ezt most csak úgy ide írtam , nem téged akarlak kritizálni, - már amennyiben ez kritika lehet.
Remélem nem haragszol meg, mert ha közelebb laknál szívesen elmennék hozzátok ebédre , úgy meghoztad az étvágyamat wink:

És örülök ,hogy a lábad nem mindig ilyen, mert biztos fájdalmas is ,ha így beduzzad :x .

Kép
sheepy

Szia Áfonya !

Toxoplazma szűrésed volt ?

Nem is írtam még ,hogy jó lett az eredményem !!!!!!!!! Nem vagyok toxoplazmás , és még soha nem is voltam , ezért a cicázás és nyers hús evés továbbra is szünetel.
Nem értem miért, de a doki a nyers húst 10 x jobban kihangsúlyozta .
Persze ott a sushi , meg minden , de a honfoglalásnak vége , nem eszünk nyereg alatt puhított husit ebédre.
Én legalábbis........ :P :P :P

És képzeljétek most hívott fel anyukám, hogy a munkahelyén ma kiírták az év végéig a szabikat, és ő is bejelentette, hogy szülés utánra 1 hetet+ következő hónapban még 1 -et kivesz , hogy velünk lehessen .
Én úgy meghatódtam !!!!!
Ráadásul dec. 6-án koncertre mennénk , és semmi rosszallás nem volt benne , mondta ,hogy csak nyugodtan, bármikor ha szükség van rá ott lesz, én nem kell ,hogy bezárkózzak .
Na nem mintha olyan nagyon mehetnékem lenne , de 1-2 havonta nem árt kikukucskálni a babaszobán túlra sem .

Kép
sheepy

Szerintem is azt együnk, ami jólesik, és amiről úgy gondoljuk, hogy jó, vagy nem árt a babának. Mindenki maga dönti el, hogy a meglévő információit hogyan használja fel. Egyébként nem írtam olyat, hogy ne együnk, azt írtam, hogy "gyakran biztos, hogy nem kellene enni" :D
A májon kívül én nem hallottam semmiről, hogy káros hatása lenne, de lehet, hogy csak nem foglalkoztam vele, ugyanúgy, mint sokan a májjal se foglalkoznak. Tényleg nem vagyunk egyformák.

Kép
ariel

Helló!

El is felejtettem Missi, hogy a tappancsod überbrutál!! :shock: Fel kell ilyenkor polcolni, ha ennyire vizesedik, ha jól tudom...
Májkrém Imádom!!! Paprikával és a zsőmle alsó felére kenem mindíg(a felsőt kihajintom :) ). Jaaaaj de nagyon finom!!!
Voltunk a Brendonban reggel és meg akartunk venni egy ilyen kombi kiságyat, mert le volt értékelve. Tegnap még volt, ma már nincs :shock: :evil: Hihetetlen! Ezt a hetet nem igazán érzem magaménak! :cry:
Vendég

Sheepy,
volt toxoplazma szűrésem, régen átestem ezen a fertőzésen szerencsére. :) Nem csoda, gyerekkorom óta állatok vesznek körül (négylábúak! :lol: ) szeretem őket.
A nyers húst (úgy tudom) nem csak megenni veszélyes (annak aki még nem volt toxoplazmás) hanem pl husit klopfolsz a rántott húshoz, nem mosol alaposan kezet, utána meg megkóstolod a répát a levesből hogy megfőtt-e...
Anyukád nagyon rendes! :) Biztos jó nagyi lesz! :)
Vendég

Ariel,
nem baj ám a sok helyről jövő infó! :wink: legalább hallottunk erről is! :)
Vendég

Sziasztok!

A találkozó jó ötlet, én benne vagyok!:)

Most olvastam a Szabolcs utcai topic-ban, hogy akár dec. végig is elhúzódhat a költözés (Szabolcsból a MÁV új szülészetébe) és akkor a Szabolcsba fogok szülni. Állítólag ott szakmailag a topon vannak, de a higéniás viszonyok szörnyűek. Pl. egyes szobákban nincs a mellékhelységben villany vagy ülőke a wc-n, nem mintha az ember le akarna ülni, de hát akkoris. Pont egy ilyen helyzetben mint a szülés, amikor az ember a babájának és magának szuper tiszta körülményt akarna, akkor kell ilyennel szembesülni.

A sógornőm az Istvánban szült, ott meg a szobájukba egy nemzetiségi pereputy volt és állandó ricsajban és emberek között kellett szoptatnia, teljesen kivolt, de a nemzetiségi emberek nem vették, hogy talán a folyosóra ki kéne menni. Na szóval sehol sem tökéletes.

Missi, én is kivagyok, szinte semmit sem lehet enni, ha az ember terhes, legfeljebb saját kertben termesztett zöldséget és gyümölcsöt, az a biztos. Én elég parázós vagyok, így májat, lágy sajtot, konzervet, húskészítményt (májas, virsli, párizsi, szalámi) stb. nem eszek. Ja és a távolról érkezett gyümölcsöket is kihagyom. De barackot (Apósomék fájáról) és dinnyét eszem...

Masika, a Liliána szép név, pénteken lesz a névnapja...

Sziasztok, Csilla
csim

A nyers hús az lehet tatárbeafstek is :)
Mondjuk én ebből a szmpontból védett vagyok, mert vegetáriánusan táplálkozom :)
De nekem meg sokminden másra is oda kellene figyelnem...

büngyike

Adri! sajnálom az ágyat :( Így szokott ez lenni....

Sheppy! Rendes anyukád van. Én sem maradnék itthon egyfolytában.Néha mi is elmegyünk majd szocializálódni.

Csilla! A fenti sztori miatt szeretnék majd egy alapítványi szobába kerülni..... ha lehet

büngyike

A találkozó nekem is jó ötletnek tűnik!!! :D
Vendég

Ajajajaj! Megettem egy egész zacskó chipset egyes egyedül.... :oops:
Hol vagytok többiek????
Vendég

Adri,
ha vígasztal én épp csokit majszolok :oops: :D
Vendég

ÁFONYAAAA!!! Szentségtörés :D

Nézzétek! Egy kedves csaj az nlc-n összeírta, miket kell vinni (tapasztalat alapján) a kórházba. Én meg kimentettem. Hátha kell valakinek:

Szüléshez:
• Személyi + lakcímkártya + TB kártya
• Kiskönyv + fontosabb eredmények (vércsoport stb.)
• Igazolások (anyakönyvi kiv. házasságkötésről; apasági, ha kell; orvosi ig, hogy megjelentél a terhestanácsadáson elégszer)
• 1 db strapabíró hálóing
• Papucs
• Sok-sok víz + csoki a szülés idejére (előfordulhat, hogy nem ehetsz hosszú órákig, nem mindenhol értékelik a szendvicset)
• Törölköző zuhanyzáshoz + ha hűteni akarod magad szülés közben, ajánlott egy kicsi is
• Menetfelszerelés apának (van, ahol adnak, van ahol előre meg kell venned)
• Betét (szerintem Tena a legjobb közvetlen szülés után)
• Eldobható hálós bugyi, vagy egyszerhasználatos, vagy olyan, amit nem sajnálsz. Ki tudja mikor lesz erőd újra lábra állni…

Gyerekágy:
• Zuhanyzáshoz menetfelszerelés: (Egy nagy törölközőt már beraktál a szüléshez, hogy ott tudj zuhizni. Sőt van, ahol közvetlenül szülés után egyszerűen el kell menni fürdeni!) Szerintem kell még egy kéztörlőnek is. Zuhanyzópapucs. Tisztálkodószerek. Az illatos tusfürdőket van, ahol rögtön elveszik az anyukáktól. Fogkefe, fogkrém, szépítkezőszerek és WC papír (lehetőleg valami finom, hátha szar a gátsebed)
• 2 hálóing, lehetőleg elöl gombos
• Köpeny, amivel kimész a váróba, ha vendéged jött
• Sok-sok betét
• Bugyik (sima v. eldobható, hasszorítósat is érdemes már betenni
• Szoptatós melltartó + betét; aki szeretne, annak mellszívó; bimbóvédő (hátha nehezen szoktok össze a babával) Garmastan krém kisebesedett cicire (de jó még egy csomó másik is, nekem ez jött be)
• Könyv, újság, valami szórakozás
• Papírzsepi bőven (én mindenen képes voltam bőgni a 3. napon, állítólag akkor csökken le drasztikusan az endorfin szint az anya testében)
• Egyéb gondok megoldására: glicerines kúp, aranyeres kúp és krém. Algopyrin méhösszehúzódás miatti fájdalom elviseléséhez. (van, hogy egyszerűen elfogy és nem tudnak adni!)
• Pohár, kés (inkább bicska), villa, kanál, kiskanál, szalvéta, konzervnyitó.
• Sok-sok innivalót hozass be magadnak!
• Baba menetfelszerelése haza.
• Pelus és popsitörlőkendő a babának, ahol nem adnak. 2 db textilpelus és cumi.
• Papír + toll, esetleg megérkeztem kártyák
• Mobil + töltő
• Volt, hogy valaki vitt sampont és hajszárítót is. Nekem mindig túl kicsi a táskám.
• Amit elfelejtesz, azt az Urad be tudja hozni később is, hiszen minden nap ott fog topogni, hogy láthasson benneteket!
• Fényképezőgép
• Pénztárca

büngyike

Húúú Büngyi ez tök jó!!
Áfonyaaaa Ez megnyugtat valamennyire, köszönöm! :lol: Minnnnyááá szétpukkanok!
Lassan tipli melóból, aztán irány bababolt nézőbe bababútor orientálódással! Esetleg babakocsi is!Hmmmmmmmmm!Hurrrá! :D
Vendég

Help! Most megint felmerült a Barbara... Szerintetek melyik jobb? Erdei Barbara vagy Erdei Dominika??? :?
Vendég

Büngyi, nagyon jó a lista, el is mentettem.

Adri, nekem az Erdei Dominika nagyon bejön.

Ismertek olyan weboldalt, ahol a nevek jelentése és a becézése is megvan? Nézegettem utónévkönyveket is könyvesboltokban, de valami mindig hiányzik, pedig emlékszem évekkel ezelőtt láttam ilyen könyveket.

Kép
ariel

Minnnyá szomojú leszek, hogy csak én vagyok itt órák óta. Nem mondom jót dumálok magammal, de valahogy mégis jól esne a társaság!! :roll: :cry:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ariel!!! Szzíííja! De örülök Neked!!! :lol: Dominika?? Azt mondod??Hmm...
Én még nem is nézegettem ilyen könyvet, csak naptárat szoktam, de a jelentések miatt legalább a neten meg kéne nézni!! :shock:
Vendég

Dominika :) Erre szavazok :)

büngyike

Büngyi, ezt le is mentettem :) !!

Na itt a bútor egy része!Még a polc nincs feltéve,meg az ajtó a pelenkázóra,mert csinálják rá a mintát(vmi édi figurát)...plusz a betétet kell még berögzíteni!!95.000 :? :? :)

Missfried
Kép
missfried

Kép Kép

Missfried
Kép
missfried

Misssi! Ez nem volt drága! Ne aggódj, nagyon szép! Nem mezei pasztell, kicsit ötletesen van megoldva, igazán jó lett :)

Közben nálunk is megy a festés! Lehet, hogy nem is sárga lesz, hanem valami barackosabb árnyalat... hm... most mutatta a festő, mert volt nála ebből az anyagból, hááát.... elcsábultam picit. Majd jön délután Apuci és még rábólint.

büngyike

Cuki! Ilyet még nem hallottam! Mi az hogy mondjuk és ne? mg hogy szemcsés?? Hm... érdekes

Fő hogy jól vagytok :) Kép van????

Én Augusztusban már megveszek mindent. Tenát, bugyingót, hálóinget, mindent! Még hasleszorítós fűzőm is lesz vagy mi a fenének hívják.....

Klassz napod volt különben, ismerem az ilyet. Erre ondja a férjem, hogy egyszerre csak egy dolgot csináljak :roll:

büngyike

Adri :

DOMINIKA
: latin eredetű; jelentése: az Úrhoz, Istenhez tartozó; vasárnap született.

BARBARA: görög eredetű; jelentése: idegen, külföldi nő.

http://nev.lap.hu/, http://noinev.lap.hu/,

Valami lehet a levegőben , mert én fél órája szemezek egy jégkrémmel a hűtőben. ( egészen icipici, energiaszegény ám! )
Már egy jó ideje csak gyümölcsön élek ,így muszáááááj lesz megenni , mert a végén még elfelejtem milyen az íze.
Na ennyit a reggeli szónoklatomról az egészséges táplálkozás mellett :oops: :oops: :oops:
Persze ma kiadós torna is volt+ tényleg hetek óta semmi nasi ,csak rozskenyér, csírák és sali.

Azért a chipset nem bírnám , mert nagyon sóóóóóóóós :x és nem izlik.

Missi : nagyon tetszik a bútor ! Saját ötlet , vagy az asztalos tervezte ?
Lassan kész az egész babaszobátok és lehet bepakolni a szép holmikat is :lol: :x

Kép
sheepy

Cuki : Nagyon aranyos vagy !!!! Olyan jót nevettem a mini katasztrófa sorozaton :P .

Igyekszem nem össze szedni semmit, szegény macskák ugyan néha mérgesen bámulnak rám , de mondtam nekik ,hogy most szünetel a szerelem .
Egyébként a tisztaság-mániám miatt mindent 10 x megmosok forró vízben. A hűtőben műanyag dobozokban van a cucc, egymástól elszeparálva, és oda is csak mosva , tisztítva kerülhet.
Tojás mosószeres öblítést kap .

Ugye ez még nem kóros ??????
Már évek óta így csinálom, és bár a család hülyének néz , én így érzem jól magam .
Persze igyekszem kompenzálni is , legutóbb a nappaliban 3 hétig nem porszívóztam mert nem volt hozzá kedvem . :oops: :oops:

Ezt a szemcsés dolgot most hallom először :!: :?: :?: :?:
Remélem nem adott okot újabb aggodalmakra ? És jó ,hogy a kíméletes életmód mellett nem rövidült tovább a dolog . Még a végén minden rendben lesz !!!!!!!!!!!!!!!!

Én a babaápolási dolgokról adtam egy tudományosan összeállított listát Apának, Ő a felelős érte,hogy október elején a patikából mindent hazahozzon.
Aug. szept. hónapban megveszem a hálóingeket, mellszívót, cicitartó betétet, és a kórházba való eldobható bugyit is .
Ami marad , és vinni kell, azt szintén a patikából hozza haza a párom októberben.

Kép
sheepy

huu, ma lemaradtam :( segitseg

csak atfutottam most gyorsan, bocs akinek nem valaszolok..

nekem a Blanka a befuto a 3 bol, utana lili, aztan dorka. Ez persze a nepszeriseg miatt is, jobban kedvelem a nem-nepszeru neveket. bungy, mar megint UGYANAZ :) az izlesunk, ez vicces

cuki, pedig azt hittem, hogy 12 eves vagy ott :) de persze te meg most is fiatal vagy

eri, majd olvasom

tila, erdekes ez a vedono, amondjauk amit mondd az rendben van, de vicces, hogy o 120 kg, bagoly mondja verebnek ... :)

missi, tetszik a kep rolatok, ez a kedvencem rolad :)

masi, gratula az alvashoz, ez nagy dolog !!!! mi megertjuk !

mindenki masnak is udv. majd este meg probalok irni

finom ma az ido VEEEEGREEEEEE :)
bogyogyorgyi

Ő a CHIPS : Kép

:P

Kép
sheepy

Cukika, hihetetlen sztorijaid vannak. Tudom, hogy te nem élvezed annyira, de olyan aranyosan írod le. Az a lényeg, hogy minden OK, ha foglalkozni kellene a dologgal, biztos mondta volna a doki.

Kép
ariel

Sheepíy, valahol megvan az ötletadó kép(neten találtam)..ha megvan felteszem!!A mienken is lesz vmi kis minta..,csak nem oroszlán,hanem vagy tigris(Micimackós)vagy Tom és Jerry..vagy Micimacko!Ezt még nem tudom.. :) :roll:
Kép
Na ez volt az ötlet kb!Jóó perxe nem lett ugyanolyan..de azért nagyjából :wink:

Az én kajám vacsira(tegnap is)egy kefír,hozzá szelve papr,pari,hagyma..:D!!És 2 szelet diétás kenyér :shock:

Missfried
Kép
missfried

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?