A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Zsuzsi: Akkor a drukkokat áttesszük du 4-re! :lol: :lol: :lol: :lol:
De jóóóó hogy Orsival vagy egy szobában! :D
Vendég

Azért ez röhej, nem? Hogy nincs vér? És akkor mi lett volna, ha beindul a szülés?? Akkor a szerencsére mennek? Vagy mi? Vicces!

Köszi a drukkokat mindenkinek, olyan arik vagytok!

Még ventillátorunk is van bent, mert Orsi anyukája hozott...

Kép
zsuzsi**

Beszóltál?
Kép

Fincsi, mi?
Kép
Vendég

Zsuzsi: én is drukkolok neked, remélem nem lesz szükség arra a fránya vérre.

Szuper, h Orsival vagy egy szobában. Neki is szorítok.

Kép
szücsi

Bori: Ez kész! Imádnivaló!!! :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

jaj, de nagy lett, bocs!
Vendég

Köszönöm a tel. számokat élni fogok velük.

Bori: Ádám szuper kiscsávó!

Kép
szücsi

Na, mostanáig nyomattuk a nyűgit rendesen, most, hogy mindjá' itt a kajaidő, bealudtunk...
Hát nem volt egy egyszerű menet ez a délelőtt... úgy látszik, nálunk de-re esik a nyűgiidőszak.
Bár az éjszaka sem volt túl pihentető. Az egyik szopizás után nem vártam ki a félórát, amíg elég mélyen alszik, mert már nekem is esett le a fejem, így jött a nyekergi műsor és kezdhettem előlről. :(

kétfiús anyuka
babdorka

Ja, és persze, ma éjszaka sem sikkerült a fekveszopi. :((((
De már olyan zombi vagyok, hogy napközben sincs türelmem gyakorolni. :(

kétfiús anyuka
babdorka

Bori - kész vagyok az ilyen képektől.
S na és, hogy nagy lett? Kit zavar? Téged? Engem nem, s asszem merek a többiek nevében is pofázni, hogy dehogy nagy, inkább számszerint kevés amit a Főnökről megosztasz velünk képügyileg.

Zsuzsi - majd leszarjátok símán, s meg is tarthatják maguknak azt a vért. Mert nektek nem fog kelleni. Ámen.

Dorka - há sajnállak. Asszem nálunk azért inkább nyerő, hogy este van a műsor, abban kifárad, akkor még én is bírom, oszt éccaka nyomjuk az alvást. Na, de majd pár év múlva visszasírjuk ezt az időt, mikor már nagyok, s mennek a saját fejük után.

Kép
kissmanó

Hello Zsuzsikám!
Akkor 4-kor irány a szoba Orsival. Jól van, vér meg lesz, mert a vér kötelez!
:lol:

Bori!
Észidisziii..hehe.vagány

Nálunk Samunak éjféltől tök pontosan 2 óránként kipattan a szeme..de sztem most a pocak fáj. Minden szopi 20-30 perc..egy cicin..nem hinném, hogy éhes. Na megyek, most apánál van..adok neki cickót..nincs más..de itt pocakfájás van, mert közben jönnek a trottyantások.
Asszem bevetem az infacolt.
torolve_20131003125716

Szegény gyerek. Elég sok a tejragya rajta. Nekünk hálisten az egyik arcikánk lett letámadva, s mikor azon elmúlt, akkor átpártolt a ragya szimmetrikusan a másik oldalra. Így azért féloldalas, de legalább egyik profilból tökéletes képekhez bír pózolni a gyerek.

Na, akkor nektek egy tegnap esti morcos kedvű, cumós fürcsis Grétuca.

Kép fürcsi

Kép
kissmanó

Ja, ez egy hetes pikcsör, Apa szülcsi napcsi ajcsi...
Ragyák mán szebbek, bár, így egy hónap után már ideje volna, hogy elmúljanak....
Vendég

Na, s akkor még 1 kép, vasárnap este "buliztam" a bébjárgányban, anya legnagyobb elégedetlenségére, de kit érdekelt, ha nekem cici kellllllllll :?: :?: :?: :?: :?:

Kép

Kép
kissmanó

Köszi Gurgika!!! Háhá... a vér kötelez!! Komoly azért ez az egész. Tök szar volt ott várni,hogy mit mondanak. :?

Manó: Grétu annyira ééédes, hogy az nem igaz! :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

Szól a babazene..hát az előbb majdnem elaludt de aztán mégsem.
Lehet, hogy beteszek vmi. keményebbet.
Kép
torolve_20131003125716

Ja, én most tartok kereken -10 kg-nál, amikor haza jöttünk -8kg volt..de étvágyam sincs nagyon.
Remélem délután el tudom küldeni Dorkának a szüléstörténetet.
torolve_20131003125716

Sikerült jönnöm. :D

Tegnap először kipróbáltuk az ülve szopit és tök jól ment. Igaz még szopipárnával, mert akkor nem nyomja a pocakomat.

Cumit mi is használunk, teljesen jól el van vele. Ja és bimbóvédőt is kénytelenek voltunk, mert a víztől a bimbik be voltak ödémásodva és nem ment volna a szopi másképp. De örülök, hogy azzal szoptatok, mert így nem fáj, nem sebesedik ki. De attól a kontaktus még megvan.

Pocakfájás hál az égnek elkerült még minket. Remélem el is fog, olyan jóízűeket tud büfizni és trottyantgatni. Nagyon sok kakis pelusunk van egy nap. :D

Éjszaka, ma 10.30-tól aludtunk 3.15-ig. Akkor szopizott egy jó nagyot, amibe belealudtam, és 6 környékén kelt legközelebb.

Zsuzsi, legalább a rossz ellenére van valami jó!!!

kispiskóta

Zsuzsi! De Panka még aranyosabb lesy. S főleg neked, mett ő a TE jányod, te meg az ő ANYÁJA.

Kép
kissmanó

Ja, há' én csak ordítós fürcsiképet bírnék felrakni, mert eddig az összeset végigüvöltötte. :(

Cumi nekünk sem kell, nagyívben kiköpjük (amit nem bánok), csak akkor mi a fenével nyugtassam meg, ha nem akarok éppen cicit adni neki, hogy ne legyen hasfájása?

kétfiús anyuka
babdorka

Kész vagyok. Vóna jó pár elintéznivalóm. Gyerekem meg tojik rá, hogy esetleg ehhez igazodjon. Mert ha tenné, akkor mán min. fél órája, de esetleg egy órája is ébren lehetne, hogy cicizzünk, s aztán Mamájával intézzék a büfit, én meg mehessek.
Asszem ezt kimondottan ráérzéssel teszi, mert tegnap du. is ugyanezt eljátszodta. Apa kellett menjen végül a csajok után az úszótanfolyásra, én meg itt szobroztam, s ő erre alukátorkodott 5,5 órát (ha nem számítom bele, hogy cicit sikerült közben a szájába nyomnom, de há oly keveset evett belőle, hogy szerintem az nem számottevő)

Kép
kissmanó

Dorka! Asszem akkor a két lehetőség közül kell eldöntsed, meyik nektek a kisebb rossz? Vagy cici esetleges következményeivel, vagy kipróbáljátok a cumót.
Neagyjisten marad egy kis üvöltés, ami tom, nem elsőgyerekesek módszere.

Kép
kissmanó

ugy látom elég sokan nyűglődünk ma.
Apa most megy a gyógyszertárba v.mi "csodaszerért" mert Nyunyi lusta böfizni inkább bealszik legtöbbször.
most trottyolt 2szer is már javul a helyzet.

megvolt az első körömvágás is!végre nem tépi le az arcát vele.

Bridzsi

Kép
esztora

Üdv!

21-24 óra között óriási ordítások, azóta már csak kisebb nyekergések. Jó lenne túl lenni ezen a hasfájáson. Megpróbálok gyakrabban szoptatni, általában 2 óránként, így nem eszi magát teljesen tele, és hátha könnyebben megy az emésztés.

Szivvi ez egy "lájtos depresszió" a lényeg hogy te gyere rá a jelekből hogy ez van.
nálam ugy jött hogy mindentől sírni tudtam volna de nem mindig sírtam csak tudtam volna.aztán ami nagyon durva volt szerdán mikor hazajöttünk hogy halálosan idegesített ahogy sírt Nyunyi,nem tudom mi lett volna ha Ricsi nincs itt...
aztán éjjel bevallottam hogy nekem szerintem ez a bajom és másnap hozta is nekem a bogyót amit szedek még mindig.
a saját hülyeségemnek lettem áldozata nagyon jó szobatársam volt és beszélgettünk pihenés helyett persze hogy lemerültem mire haza jöttünk.

Bridzsi

Kép
esztora

Szivvi: Nem tudom, hogy mennyire hiszel a homeós bogyókban, de van erre olyan is. Vagy lehet, hogy lemaradtam, és már eleve arról beszéltetek Esztorával?? :oops: :oops:

Kép
zsuzsi**

Depresszió szülés után - baby blues
Szomorkás hangulat a terhesség vége felé, illetve a szülés után léphet fel, melyet a terhességi hormonok csökkenése válthat ki. Fiziológiás esetben egy hét alatt spontán megszűnik, rendeződik a hangulat. Elhúzódó, súlyosabb esetben beszélünk szülés utáni depresszióról, ilyen esetben keresse fel kezelőorvosát.

-Sepia officinalis 15 CH: napi 1X5 golyócska.
Ha lehangolódás, sírás jellemzi a várva várt baba megszületése ellebére. Keresi az egyedüllétet, elutasítja a vígasztalást.

-Natrium chloratum 15 CH: napi 1X5 golyócska.
Ha a rossz hangulatot erős kimerülés kíséri, fáradtsággal, nagy alvásigénnyel. Ha egyedül van, akkor sírdogál, kerüli a vígasztalást.

-Pulsatilla pratensis 15 CH: napi 1X5 golyócska.
Ha érzékeny, szomorú, nagyon könnyen sír, könnybe lábad a szeme örömre és bánatra is. Igényli a vígasztalást, amitől megszűnik a rossz hangulata.

Díjazzátok csajok...ezt mind begépeltem a homeós füzetecskémből. Remélem, tudtam segíteni....

Kép
zsuzsi**

Esztora
De azért jobban vagy, ugye?? Ricsi apuka hogy bírja a kiképzést?
Zsuzsi
Köszönöm!! De asszem én csak a fáradtságnak tudom be...
Annyira szorítok értetek, hogy jól menjen minden! De legalább ismivel leszel egy szobában! Ellesztek, mint a befőtt!

Voltunk védőnyanyánál. Javasolt egy Mecsek nevű teát, hogy ezzel próbáljam meg széthúzni a 2 szopi közti időt. Ma 9-kor evett Lilkó 40 gr-ot, aztán ugye túráztunk, így kibírta 1/4 12-ig, akkor befalt 90 gr-ot és érdekes megint kibírta 13:20-ig. Most megint bekajolt és alszik, mint a bunda...Semmi baja, ki érti ezt? :roll:
Manó
Cumival fürcsi?? :lol:
Bori
A kiütések nem attól vannak, hogy sok tejfélét eszel-iszol? Rocker Főnike :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: Köszi nagyon! Orsinak is mondom majd, hogy mindenki sokat gondol rá.

Most elbúcsúzom, megyek, lezuhanyzom, aztán készülődünk, 4-re megyünk.

Puszilok mindenkit!

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Köszi a krémötletet, már meg is vettem. Este alkalmazom is.

KépKépKépKépKép
uxi

Szerintetek az a vajúdóolaj, amit vettem, tényleg megindítaná a szülést?
Itt lapul a táskámban... :oops:

Na jó csak vicc, nem akrom sehogy indítani, induljon csak önállóan.

KépKépKépKépKép
uxi

Ma este egyébként lejár a 40 hét a fogantatástól számítva, mivel a 12. nap estéjének eredménye. Lehet meg kéne neki mondani. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: A vajúdóolajat hova kell kenni? :lol: Vagy meg kell inni? :oops: Vagy mit kell vele csinálni???? És hol vetted? mennyi annyi, mekkora, milyen, minden infó érdekel :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő. a MOM parkban vettem a Medi MOmban, állítólag ott készítik. (vagy nem? Nem tom)

Azt mondták, a szülőszobán használandó, elsősorban derékmasszírozásra, előbb ne bontsam ki, mert megindíthatja a szülést. (Ezt nem igazán hiszem el...). Illóolaj, szerintem nem tanácsos meginni.LEgalábbis nem tudom, ezek ihatók-e. Valahogy eszembe sem jutott, hisz olaj.

Valahol megvolt a tartalma, de nem tudom, hova tettem. Az biztos, hogy van benne muskotályzsálya, meg kanadai csapfenyő, meg gólyaorr, de a többi gyógynövényre nem emlékszem.

KépKépKépKépKép
uxi

Már írni sincs erőm, megy a du-i nyűgi. :(
Ma alig aludt Balázs. :(

kétfiús anyuka
babdorka

13-kor szopiztunk, mire végre bealudtunk, jött az a hülye védőnő. Azóta sem tudunk visszaaludni, pedig már volt egy peluscsere és egy szopi is azóta. :twisted:
Úgy utálom, mikor kizökkentenek az igény szerinti ritmusunkból. :twisted:

kétfiús anyuka
babdorka

Pedig hallgatjuk az andalító babazenét és anya hasán ejtőzünk egész nap...
És ma már kánikula sincs.
Van még valaki, akinél így telik a nap?

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka!
Ma én is lefáradtam de most picit tudtam aludni.
Samu éjfél óta 2 óránként kel és szopizik aztán alszik de ma délelőtt 9.15 óta 13-kor végre elaludt és azóta is alszik, bár az előbb kinyította a szemét de aztán aludt tovább.

Szerintem az időjárásváltozás lehet az oka, hogy több baba ma sokkal nyügibb.
torolve_20131003125716

Tömzsi viszont marha jól alszik.:) Szopi, oszt ájulás. :D
Vendég

Szivvi sztem az a baja,hogy éhes még mikor elalszik.én azt csinálom igaz nekem nincs elég tejem,hogy pl.ma is csak 5O-et szopott beájult,után kipótoltam tápszerrel így 3-4 óránként eszik ,közötte alszik szerencsés esetben.
pillangó7

Anee ez gyönyörű.
pillangó7

Hozok pár Tömzsi fotót! :D Kép
Vendég

Ilyen volt Kanárinak:
Kép
Vendég

És végül a tesókkal: Kép Kép

És a ráadás: Kép
Vendég

Annee, Don Tömzsi írtó cukker béb!!!!

Na ma kölcsönöztünk mérleget. :D Éééés 3710-el hoztuk haza (4060ról fogyizott vissza) és ma kereken 4 nappal utána 4090-ek vagyunk. Tisztára meglepődtem. :lol:

Igaz rentgeteg tejem van, csak úgy csurog a szája sarkából és még így is minden szopi után úgy 60-at lefejek, muszály mert akkor nagyon fáj.

Marci, úgy, mint TömzsiAndris alszik egész nap. Háromoránként jelzi, hogy éhes, bevág egy nagy adagot és szundi tovább.

Fürdés nálunk még igen érdekes mutatvány, mert nagyon félünk, nehogy víz kerüljön a csonkhoz, így viszont bénázunk szegénnyel. :?

kispiskóta

Pillangó
Én most majd kipróbálom ezt a teát, hátha eltudom húzni az időt, amíg lesz elég tej, meg vettem homeos tejszaporítót, hátha..
Annee
Sztem még a névjegykártyára a kerekpocak is felkerülhet!!! Tündér bogárka :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi!
Ne vedd kérlek okoskodásnak, csak a jószándék vezérel most, hogy belekotty.
Homeós bogyókat tejszaporításra úgy kell szedni, hogy szeded max 5 napig, oszt utána minimum 5 nap szünet.
Ezt mondták nekem anno okosak, akik jobban értenek a homeopátiához mint én. S akiknek javasolták, azoknál bejött.
Szóval én megírtam, aztán te tegyél a legjobb belátásod szerint.

Kép
kissmanó

Annee! Azért asszem a hipózott változat jobban néz ki. Arról ne is beszéljünk, hogy egészségesebb is, hisz ő nem egy kicsi (haha: kicsi) kínai. :wink:

Kép
kissmanó

Zsuzsi írt!
Bent van a szobában, jól érzi magát, Panka királylány rúgdos. Nemsokára NST, holnap kiderül, hogy mikor lesz a csaszi.

Nálunk Samu aludt 16.30-ig..aztán szopika mindkét ciciből. Szopiztunk ülve! Juhéjj..azóta kb. 5percre bealszik aztán szem kipattan, sírás..nem akar aludni..fürcsi csúsztatva..lehet, hogy kevés a tejem neki?? pedig hízunk..a jobb cicimből folyik a hasamon.. :roll:

Annee!
Don Tömzsinek jókora pocakja van, nagyon édes!
torolve_20131003125716

Gurgika édes. Ha folyik a ciciből a tej, akkor száműzd a negatív gondolatokat. Nem tesz jót neked. Inkább ajánlom (és más nyűgös gyerek anyájának is), hogy nézz át a júniusi topikba is, ott is csak panaszkodnak az anyucik, hogy milyen nyűgösek a babók, nem alszanak, meg állandóan ciciznének.
Szal ha máshol is van ilyen, akkor szerintem nincs ok pánikra.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?