2003.04.12 16:11
2003.04.12 17:45
ez szuper, hogy a gyerköcök jól/jobban vannak!!
Küldöm a drukkot hétföre!!
Kedd óta vannak mindennap. Vagyis nem tudom, mi ez, mensis görcsök meg hátfájás, de meg nem tudnám mondani, milyen sürün jön, hány percig tart. Nekem úgy tünt, órákon át folyamatosan volt. Be is izgultam, bepakoltam a fogkefémet és társait.
Lányok, kérhetek egy kis drukkot, hogy szerdáig még inkább ne jöjjön a Baba.
a szüléstörténet kötelezö olvasmány lett nálunk, párom is sokat okult belöle. Leszter nagyon ügyes volt, így olvasni könnyü volt, végigcsinálni biztosan nehezebb. Azt hiszem sokan egy ilyen szülésröl álmodozunk. Petra tündéri.
Nagy gratula Ronihoz!
2003.04.12 18:01

: ) 2003.04.12 19:56
2003.04.12 20:10
Kicsi Petranak szerintem nagyon jo dolga lesz Veletek
es nagyon jol tetted, hogy megsimizted a kis meleg testet
biztos jol esett neki
nagyon klasszak a kepek, csucs, miket alkot Petra muveszno a kis kezeivel
meg azok az arckifejezesek
Puszi Leszternek, mi is varjuk haza a lanyokat, bar biztos Te a legjobban
Sajnalom, hogy ennyi teher nehezedett Rad a szules elott es utana is, de Te nagyon bator voltal, es ugyes!
Es ami az igazan lenyeges: hogy Roni gyonyoru, egeszseges baba lett
2003.04.12 20:15
2003.04.12 20:17
9
Júlia 3200g, 50cm 2003.04.09. ( - 12 ) nap
Petra Jázmin 3600g, 56cm 2003.04.09. ( - 2 ) nap 2003.04.12 20:42
MOndjuk azért azt sem bánom, ha hamarabb jön, csak ne késõbb, már olyan nehéz kivárni az idõt, annyira szeretném már látni, hogy milyen!!!!
A szép emlékeink legalább megmaradtak
2003.04.12 21:00
2003.04.12 22:10
de lehet, csak a heti hetes miatt volt
és holnap érkezik egy nagy csomag babiruci
Na, ezek a dolgok már jelentenek valamit
lehet, hogy lassan a harmincasok táborát gyarapítom?
2003.04.13 00:16
2003.04.13 00:36

. Estebédre meg grillpipit, hiszen az meg Danónál volt hatásos
. Este még áthivtuk Danó keresztszüleit egy kis dumcsira, ittam egy pohárka szamorodnit megint, és mikor elmentek, kivettem a fülbevalómat, hátha segit
. 
. A pár kósza fájás után fél tiztõl már 6-8 percenként jöttek a fájások, de keményen, mint Danónál a magzatviz elmenetele után. Ezért elmentem én is zuhizni, mondjuk elõtte 2x el kellett mennem WC-re is… 11-kor szóltam apának, hogy kelhet, mert ugyan nincsenek 2 órája 5 perces fájásaim, csak félórája, de mostmár menjünk, csak nem lesz ez is vakriasztás… 
, én meg mondtam, nincs nekem olyan szerencsém, hogy csak úgy, pikk pakk kijöjjön a lyány
.
. Izmos fájás után beszálltam az autóba, apa indult is, 5 perc múlva a bejárat elõtt voltunk. Mivel épp jött egy mentõ, megálltunk, jött a fájás, apa indult volna, de mondtam, hogy inkább álljunk még egy kicsit… aztán persze bementünk az autóval, kiszálltam, elindultunk befelé, na a liftben sem egy leányálom túlélni egy fájást
. A felvételen a szülésznõ rögtön elkezdett kapkodni, hiába nyugtatgattam, hogy biztos nem vagyok még kinyilva rendesen… és tényleg, bõ egy ujjnyi volt az eredmény… mindez negyed egykor. Felmentünk a szülõszobára, meglesték a magzatvizet, szép tiszta volt, de csak harmadszorra sikerült a dokinak… 
. A magzatvizvizsgálat után kaptam a beöntést – még mindig görcsölt a belem és reménykedtem, hogy ez is segit, ami szerencsére be is jött. Közben rábeszéltek a ciklámen szülõágyra, hogy az sokkal jobb, mint a kék, amin Danót szültem. Ez viszont sajna nem jött be, nekem a kék sokkal kényelmesebb volt, azon szinte teljesen ülve szültem, ezen meg inkább fekve. Ellenben ez teljesen el volt szeparálva a többitõl, közel volt a fürdõ és a vizsgáló, úgyhogy voltak elõnyei is. Szóval ekkor még fitten „felugrottam” a szülõágyra, csináltunk egy irodalmi CTG-t, 5 perces 80-85%-os fájásokkal. Késõbb megvizsgált a szülésznõ, vagyis vizsgált volna, de nem érte el a méhszájamat, csak a kolleginája, viszont már 2 ujjnyinál tartottunk. Apával bevonultunk zuhanyozni, ahol a melegviz hatására még intenzivebbek lettek a fájások, bár a gyakoriságuk maradt 5 perc. Közben valamikor Frida is megérkezett, én meg csak fájtam 5 percenként… két fájás között pihentem a labdán (ami szintén ciklámen volt
), fájás alatt pedig guggoltam, igényt tartva egy kis derékmasszázsra… Megint CTG, fogjuk rá, hogy már 4 percesek, viszont 100% felettiek… Ott gyönyörködtek a görbékben, hogy milyen szép, szabályosak, jó hosszan tartanak, és milyen jó a baba ketyegõje… Én meg próbáltam jól lélegezni, melynek köszönhetõen állandóan kiszáradt a szám, úgyhogy minden fájás után nyakaltam egy kis ásványvizet. 4 óra felé már 3 ujjnyi volt a méhszáj, 5 körül meg már 4 ujjnyi. Frida 7-re jósolta a babát. Elkezdték keresni a doki bácsimat, közben kiderült, hogy fél hétkor punkciója lesz, igy ajánlotta az egyik ügyeletest, akivel elõször a Frida, majd a párom is beszélt. Szerencsére ismertem már régebbrõl, Danót sokat UH-zta. Fél 6 körül a doki is megvizsgált – a szülõágyon – teljesen elsimúlt a méhszáj, viszont még mindig nagyon magasan volt. Burkot továbbra sem tudtak repeszteni, bár utólag kibeszélve, valszeg megrepedhetett valamikor közben, viszont annyira kevés lehetett a fej elõtt a viz, hogy nem érzékeltük… Doki tanácsára még leszálltam az ágyról, hogy legyek egy kicsit függõlegesben, hátha segit. Mondták, hogy szóljak, ha nyomásingerem van, nekem volt és végre nyomhattam is. Közben átöltöztem a kórházi szülõingbe és visszamásztam az ágyra. Innentõl nagyon összefolynak a dolgok, szinte szünet nélkül jöttek a fájások, hiába könyörögtem egy fél perc szünetért:
… Az egyik – igen ritka – szünetben azt mondtam, jó akkor én most leszállok és befejezi az aki akarja, mert nekem most már tele a hócipõm. De azért maradtam, nyomtam, lihegtem, ittam, néha apára vicsorogtam, hogy letörölje az arcom, és ha véletlenül jött egy kis szünet, hálásan pihegtem egy kicsit. Aztán hirtelen felgyorsultak a dolgok, megvizsgált a doki, és mondta, hogy na akkor szülünk! És akkor most nagy levegõ, szem száj becsuk és nyom! És én nyomtam egyet, még egyet és még egyet. A harmadik nyomásra kibuggyant Zsófibaba és rengeteg víz. A kiscsaj elkezdett nyekeregni, én szerettem volna lerakni a lábam, de mondták, hogy csak õrá tudnám lerakni, úgyhogy nem tettem le
. Rápakolták a mellemre a lányt, apa nézett nagyot, mert rögtön emelgetni kezdte a fejét, kereste a cicit
, mi meg az apjával sirtunk-nevettünk egyszerre. Doki rákérdezett a zsinórra, de mondtuk, hogy nem ragaszkodik az apuka hozzá, csinálja csak meg a dolgát
. Ekkor volt 7:10. Aztán elvitték leméricskélni apjával a sarkában (3900g 53centi, 35 centis fej 36-os mellkas, 10/10 es Apgar). Eközben pikk-pakk kijött a lepény is, viszont a gátsebbõl nagyon kivéreztem… Közben visszahozták Zsófit, aki nagy szemekkel pillogot ránk és megfogta a kezem
, apa meg fotózott. Közben többször elmondták a méreteit, mivel nem voltam hajlandó elhinni, hogy majdnem 4 kilós babót hoztam a világra
.
. Szerda reggelre bedurrantak a melleim, csütörtökön reggel már 70 g-ot szopott a lány, el kezdett hizni, nekem kivették a varratot, úgyhogy jöhettünk haza
. Azóta is jókislány, Danó is elég jól veszi a dolgokat, úgyhogy teljes a boldogság
. De ha nekem mégegyszer valaki elõadást tart arról, hogy a másodikat könnyebb megszülni, megeszem reggelire
!2003.04.13 04:56

Gratula nektek

Most elaludt az ordogfioka, igy legalabb nyugodtan olvashatok es irhatok.

2003.04.13 08:16
Gratulálok a friss anyukáknak!!! 2003.04.13 10:37
2003.04.13 11:10
2003.04.13 18:38
Alig várom a szeptembert, hogy én is hasonlókat élhessek át!
), akkor sötétbarnában leszek. A piros pulcsi marad! 2003.04.13 18:52
2003.04.13 20:53
2003.04.13 21:06
Lehet, hogy mind egyszerre szülünk?
2003.04.13 21:42
Örültek neked
Várjuk a storit

Azért ez az útközben abbahagyás ari lehetett
Nem néztek zizinek????

néha ideenged
2003.04.14 04:21

2003.04.14 08:33
Más kérdés, hogy éjszaka többször felébredek, de mindig vissza tudok aludni, eddig ez nem volt rám jellemzõ.
(ciklámen szülõágy? Jól nézhetett ki
)
Mondjuk pár nap múlva valószínûleg én sem a neten fogok böngészni
Julcsiról lesznek képek? (amit mi is láthatunk?)
És egyre gyorsabb lesz, csak az elején tûnik olyan lassúnak, komolyan 
DRUKK
DRUKK
DRUKK
DRUKK
DRUKK
DRUKK
(tud róluk valaki?)
mindenkinek, aki szeretné, azért, amiért szeretné 

2003.04.14 08:48
Még csak az hiányozna!! 2003.04.14 09:12
) szórakoztassa, én meg végre pihentem egy kicsit.
2003.04.14 09:54
Én is így akarok szülni! Gratulálok neki! 2003.04.14 10:05
2003.04.14 10:57
2003.04.14 13:02
Lehet, hogy írtad már, de sajnos nem emlékszem - az elõzõ szülésed milyen volt?
Most majd várjuk ám a képeket:
lennék!!!
Hja, Nektek már nagyon jó lehet!!! Csak irigykedni tudok, ha ilyen ari babábkat láthatok, mint amilyen Petra is.
) Én pont ma éreztem elõször, mintha kinyomta volna a kis lábát úgy gyomortájékon.
: Nagyon érdekes volt - majdem felkiáltottam, de épp komoly beszélgetés közepén csücsültem.
Lassan minden virágba borul és én úgy, de úgy örülök, hogy Picurkát ilyen szép idõkben sétáltathatom majd!
És mégis hogy sikerült elesni? Szegénykék, biztosan jól megijedtetek.
Nagyon tetszett az írásod. Mindig megható számomra egy új kis emberke világrajöttének nehéz perceirõl olvasni. (Na, ezt megaszontam
) További szép napokat Nektek is!
)2003.04.14 14:53
2003.04.14 14:57
2003.04.14 15:07
2003.04.14 17:05
Egyszercsak derült égbõl a villámcsapás lesz? Én ezt nem értem. Az elõzõnél ilyenkor már menni se tudtam. Most meg gyakran el is felejtem hogy terhes vagyok, és úgy rohangálok a kislány után, meg lazán cipelem, meg dobálom.
De van, hogy megzavarnak.
Holnap reggel, kipróbálok 1-2 beváltnak mondható praktikát, aztán megyek megint CTG-re. Utolsó héten nektek is 2 naponta kell menni? 2003.04.14 19:43
? 2003.04.14 20:25

) 

2003.04.14 22:38
Szamomra nem volt elrettento, bar konnyunek se mondanam
, azert erzodott, hogy rutinos anyuka vagy, hidd el
A kiverzest mondjuk tenyleg ki lehetett volna hagyni belole... de Zsofi irto cuki lehetett cicire vadaszva
alig varom, mikor jon Toled level
2003.04.14 22:52
) 2003.04.14 22:54
9
Júlia 3200g, 50cm 2003.04.09. ( - 12 ) nap
Petra Jázmin 3600g, 56cm 2003.04.09. ( - 2 ) nap Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint