A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Na, most vagy kapok majd az orromra valakitől, vagy se.
Kata írta, hogy Maját Savanyú Szilárd alatt kell keresni az iwiw-en. Há kerestem. S nem kaptam. Mert ú-val kerestem s nem u-val.
Ha valaki nem látta volna a kis aranyos, nagyszemű csajszit, há megmutitom. Aztán max télleg kapok a pufázmányomba.

Kép

Kép
kissmanó

Lányok! Segítsetek?

Aki feji a tejet, hogy csinálja?
Gondolok arra, h milyen edénybe, azt be a hűtőbe, rá lehet-e fejni stb.... :?: :?: :?:

NÁgi!

Már írtam, itt orvosilag sincs támogatva az anyatej tárolása. Ergó semmiféle tároló eszközt sem kapni. Pl. tejgyűjtő zacsik. Ezért én fél literes műanyag ásványvizes üvegeket kifőztem, s abba tettem a lefejt tejkót. Az Aventes mellszívók a cumisüvegbe gyűjtik a tejet, én onnan beleöntöttem a kb. 3 decisre zsugorodott flakonokba. S be a fagyasztóba. Persze egyszerre nem telt meg, csak kb. 2 fejésből. Hát én a másodikat símán rátöltöttem az előzőre.
S ezt még anno Adriennél is így tettem, s mikor már nem volt anyatejcsi a ciciben, bevetettem a készletet, s gyerek ügyesen megiszogatta.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Először is gratula Hemejnek, Eminek, KinderAndinak! Sok boldogságot nektek a babáknak meg sok fincsi tejecskét!

Látom mindenkinél nyügi van porondon. Sajnos nekünk is kijut belőle. Van egy 2-3 órás nyügisebb időszak délelőtt és ugyanennyi délután is. De legalább éjszaka alvás van! A szopikban semmi rendszer, van, hogy félóránként kér, van, hogy 2órát is alszik. Ennél többet még nem bír.

Zsuzsi, Orsi: mennek a drukkok! Dejó, hogy egy szobába kerültetek!

A még pocisoknak kitartás! Tudom közhely, de nemsokára már ti is babázhattok!

Ébredés van nekem meg mennem kell!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok Lányok!

Itthon van Blankám, így nem jöttem ma. Még holnap is itthon lesz... :D :D

Viszont beszéltem ma Kinder Andival, jól vannak, mindenkit puszil.

Olvastam, hogy szegény bébik milyen nyűgösek...hát nem csodálom... olyan össze-vissza időjárás van, biztosan megviseli őket...Tudom, ez nem könnyű nekünk anyukáknak, nem tudok okosabbat, mint hogy kitartást kívánjak nektek.

Nálam minden okés, jól vagyok, ma pl semmi fájásom nem volt. Néha egy-egy keményedés, és kész. Bár én ezt nem bánom, mármint hogy nincsenek brutál jósló fájásaim.
Holnap megyek nst-re, meg dokihoz, lehet, hogy összefutok Zsuzsival, vagy Orsival :wink:

Ha ma már nem jönnék, nyugodalmas jó éjszakát kívánok mindenkinek, babáknak mamáknak egyaránt.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Móni!
Most félre ne értsd a szavaim, nem szeretném.
Csak elgondoltam, hogy csudi szar lehet neked, hogy még papíros szerint ennyi van hátra, s itt a sok béb már, meg útban is egy jó pár, meg akinek még van, elviekben kevesebb mint neked. De hát ugyi mikor hozzánk "igazoltál" is tudhattad, hogy lehet ilyen kifejlet a dologból.
Kívánom neked, hogy ami még hátravan, az a legnagyobb rendben teljen, tuti most jól telt a napod Blancsal. Ja, bocs ha nem tecc az ilyen becézés. Akkor vissza is vonom.

Jujj lányok, most történt először, hogy csuklizott a törpe, s nem kezdett éktelen ordításba tőle, hanem addig nyöszörgött, míg abbamaradt. Vagy mégsem :?:

Kép
kissmanó

Ni, Blanka épp ma 5 és fél éves. Pussz a nagylánynak.

Kép
kissmanó

Manó
Kösszz a tippet! Kb mennyi idő, amíg lesz vmi fejlemény?? És látványos a fejlődés?? Nekem pl már nem is csöpög szopi közben a másik.. :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Brigi - buli van kilátásban? Hisz Marci gyerek szülinapja közeleg :wink:

Kép
kissmanó

Szivvi - hát nem is bíztos, hogy visszajön a szopi közbeni másik cickó csöpögése. Nekem pl. már egy hete nem csöpög. Vagy csak 1-2 pötty. S fejlemény szerintem kell hozzá olyan 48 óra. Vagy kicsivel több. De ne gondolj arra, hogy durr lesz. Mert az az idő azért elmúlt. Szerintem ez a szopi közbeni tejképzést serkenti. Azaz besegít, hogy ne ürüljön olyan hamar le a készlet ha szívja a gyerkőc.

Na, rotyi volt, s most oááááá, kell menni.

Kép
kissmanó

Manó
Köszönöm!! Várom a csodát :wink:
jó éjt mindenkinek!

KépKép

KépKép
szivvi

eddigi legszarabb nap kb 3 órát aludt egész nap azt is Ricsin.
remélem holnap már könyebb lesz.

Szivvi Ricsi imádja Nyunyit,nagyon szenvedett a kórházban hogy nem foghatja meg.
ma édes volt mert kibontotta pelenkából és pont akkor pisilt Ricsi akkorát ugrott"láttam most pisilt ott folyott"
ez is mai sláger 3szor pisilt a pelenkázás közben.

Bridzsi

Kép
esztora

sziasztok!

Gratula Nadinenak Eminek KinderAndinak sok tejcsit és jó egészséget!

Nem volt netem csak ma jöt a szerelő, már elvonási tüneteim voltak.

Dorka! Jégkockazacskót lehet kapni a nagyobb élelmiszerboltokban, én a Corában vettem, és sokkal olcsóbb mint a madela zacskó, pontos árat nem tudok neked mondani.

Hát ma mi is nagyon nyűgösek vagyunk, alig alszunk, szenvedünk, és még mindig folyik az orrunk, szegénykém az orrleszívással nagyon hadilábon áll, én nem is merem csinálni, párom szívja le neki.

Pocakosoknak kitartás, Zsuzsinak megy a drukk holnapra!
Emi

Kép Kép
emi_25

kissmanó: szerencsére nekem nincs semmi negatív érzésem azzal kapcsolatban, hogy itt már szinte mindenki babázik, lassan csak én leszek pocakos. Én örömmel nézegetem a babafotókat, és tök jó, mert egy csomó okos dolgot olvasok tőletek, amiket én az 5 év alatt elfelejtettem már. Ennek is örülök.
Persze hogy nyilvánvaló volt amikor "átigazoltam" ( ahogy te írtad), hogy ez nem kifejezetten az én topicom...én akkor ezt írtam is, de olyan kedvesen fogadtatok, és Dorka is felajánlotta hogy betesz a táblázatba, én meg nem álltam ellen. Ha az lett volna a célom, hogy az élmezőnyben szüljek, akkor az augusztusi topicba írogattam volna továbbra is, mert ott egész jó eséllyel indultam volna.... de nem, ez eszembe sem jutott... és tényleg nincs semmi rossz érzésem. Nem soká eljön majd az én időm is :D :D :D Csak ne hordjam túl, azt az egyet nagyon nem szeretném!!!!! Szorítsatok nekem kérlek!!!!

Jó éjt mindenkinek! Megyek én is lefekszem, mindjárt kelnem kell, reggel nst :D :wink:

Móni

Kép
Kép
moni1973

SZiasztok!

Már megint offolok: most vettük észre, hoyg a villanyszámla, amit a férj befizetett, nem is erre a lakásra szól, hanem arra, amit veszünk, s júniustól kezdve számláztak. PEdig még át sincs adva a lakás, a villanyt meg mindnen közműt az építtetőnek kellene fizetnie.

Persze ideges lettem, férjem meg van olyan görény, hogy jót röhögött rajtam, hogy legalább felébredtem. :evil: .

Amúgy a szokásos sehol semmi, lehet lassan át kéne igazolnom az augusztusi babás topokba... Még van rá 5 napom. NEM szeretnék augusztusban szülni!!!! :shock: :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Basszus, ha lenne olyan barátnőm, akit el tudnék hívni a szüléshez, tuti nem lenne apás szülés. De aki szóba jöhet, vagy pici babás, vagy nagyon messze lakik. :cry: Vagy anyukám, de ő is messze van.

KépKépKépKépKép
uxi

Öröm az ürömben, hogy legalább aludni tudok (még). Ha Emi hagy, de mostanában 1-2 ébredéssel+ivással lerendezi a dolgot, nincs éjjeli műsor.

Más: ti hogy szoptattok: mindkét mellből, vagy egyszerre az egyikből?

Attól tartok, ha mindkettőből szoptatok, akkor arra áll be majd a termelés, s sosem lesz elég egyből. S ha igény szerint megy, akkor hogyan? Pl. ha váltott mell, akkor ha óránként eszik, minden órában más mellből?

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Tegnap nekem a babanet is nyűgösködött, fel akartam tenni képeket, de állandóan lefagyott...

De majd most! :)

Lábimádóknak :D
Kép

Anya kedvenc rucija:
Kép

Apával:
Kép

Most megyek is, ébredünk, próbálok még jönni!

Pusszantás!

KépKépKép
dikó1

Na, tegnap este megvolt az első sétánk, apa elvitt minket, olyan jó volt! Balázs végigaludta. Biztos kifáradt az egésznapos nyűgiben.

Esztora, mi meg rendszerint fürcsi után a kifogóba szeretünk pisilni. :lol:

kétfiús anyuka
babdorka

Jó Reggelt!!!

Ma kétszer ébredtünk éjjel, de olyan aranyos, mert semmi hiszti csak nyekereg. :D

Mi tegnap szerettünk volna sétálni menni, de ekkora szélben nem mertünk, úgyhogy mára izzítjuk a bébjárgányt.

Kérdés: Szénsavas dolgokat lehet inni?

kispiskóta

Uxi! Amíg nem indult be a tejem, addig mindkét mellből "szoptattam", vagy legalábbis ingereltük a cicit, hogy legyen tej. Amióta belövelt, azóta felváltva szoptatok: egyszer az egyikből, köv. szopinál a másikból.[/b]

kétfiús anyuka
babdorka

De ha túl hamar éhezik meg, vagy csak megnyugtatásra vágyik, még nem cserélek mellet, azt adom neki, amelyikből utoljára szopizott.
Ma éjjel pl. evet 1-kor, majd 2-kor marha éhes volt, így ugyanazt a cicit kapta, és jóllakott. Mondjuk szerencsére van elég tejem. De ha már két óra telik el két szopi között, akkor a másik mellet kapja.

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Éjszaka nálunk is kétszeri kelés volt vagy három. 20-23.00-ig alvás, aztán fél egykor ébredés, majd fél 3-kor is ébredés, viszont onnantól fél 5-ig cicizés, nyöszörgés. Nagy sírás nálunk sincsen éjszaka. 7-kor megint kell, most próbál aludni apával.
Ma reggeli mérés szerint: 3640 gramm..az jóó.

Dorka!!
Ugyanígy csinálom én is a szopit.

Én még nem fejtem. Tegnap náluk 2 óránként szinte szopi volt, a mellek puhák, tejci jön..
Most megint volt csepegés ill. folyt végig a hasamon.
Mikor kell fejni????

(Zsuzsika még nem írt eddig)
torolve_20131003125716

UXI!
Sajnálom ezt a férjes dolgot..apás szülés,stb..
Én szívesen bemennék veled.. :lol: na de Samuzunk.

Az egyik barinőm február végén szült a Szt.Imrében, ő megkért, hogy legyek ott vele mert a pasija nem akar de aztán végül mégis ott volt vele. (szegénykém nagyon sokat vajúdott)

Ma délután lesz az első séta!
Hétvégén már megyünk a városligetbe..sálálá Kép
torolve_20131003125716

Uxi!
Ez a tied: Kép
torolve_20131003125716

Jó reggelt!:)

Tegnap elkiabáltam Tömzsi jó alvókáját.:( Este 19:30-tól 23:45-ig üvöltött. Nem kellett neki semmi. Tiszta pelusban volt, enni-inni nem kért, büfizni sem akart, csak a bömbi.:(
Szerintem fáj még a pocója...:(
Vendég

tanulva a tegnapi napból gyorsan rendeltem hordozó kendőt.remélem hamarosan ideér.

az éjszaka jól telt 3kor kelltünk csak enni.

Bridzsi

Kép
esztora

Kép
torolve_20131003125716

Nálunk a hétfő bableves akció óta nem fájt a pocak hála istennek.
torolve_20131003125716

Először is: hun van Enikő?

Móni - örülök, hogy nem vagy akkor rossz hangulatban. Ezt csak azért írtam, mert a még pocósokon kezd eluralkodni a vége fele (általam is) ismerős depi. S gondoltam, ha rajtad is, akkor.... Na jó, nem ragozom tovább, inkább mindenkinek szurkolok, hogy a kmég hátralevő 5 nap sipirc minden lurkó oxigénre.

Ja, másik körözött: hun van Kiskacsa?

Kéne még valakit köröznöm?

Uxi - sajnállak emiatt a villanyszámlás cirkusz miatt. Azért asszem pocósan jobb ha hagyod az egészet, nem tuti, hogy jót tenne neked, ha megpróbálnád az igazad kivitelezni.

Szopi téma: nálunk is hasonlóképp megy, csak van, hogy épp mire gyerek cicire kerül, addig elfelejtem melyiket is kéne adni.

Kép
kissmanó

Én is sokszor azon gondolkodom, most melyik cici is jön. Ha nem emlékszem, jön az ec-pec kimehetsz... :lol:

kétfiús anyuka
babdorka

Samuubééééb! Jajj de extra cukker! :lol: :lol: :lol: :lol:

Néha betekintek, de amúgy pakolászok nehogy valamit itthon hagyjak! Hajnal 2-kor ébresztő oszt 4:30-kor húzás itthonról. 5:35-kor meg már zötyögünk a Balcsira! Jippiiiiii! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Dorka! Csatlakoztatod a 3-ik Samut az előző kettőhöz?
vagy írjam rejtvényfejtés nélkül..... Kinderkét is nyomasd át a tábla felső felébe.

Kössz.-

Kép
kissmanó

Annee - s meddig lesztek Balcsin?
S onnan kapunk-e tudósítást Don Tömzsikéről?

Kép
kissmanó

Manó: Jövő hét szombatig üdülészünk Fonyódligeten. Ottan sajna nincs net, igy majd néha valakinek (Gurginak, vagy Zsúnak ha nem gond :D ) küldök sömöst a jelentésekkel.
Vendég

Annee - na, akkor megkapod az igazolást a jó egyhetes távollétre.
S jó balatoni kikapcsolódást nektek.
S ha fürdeni fogsz a Balcsiban, majd gondolj ránk is picurkát :wink:

Jajj, Dikó! El is felejtem. Egyem meg a kis rucis jánykát. Nekünk nincs ilyen kisrucink. Akkor csodálhatom a Mináét?

Kép
kissmanó

Gurgika. Látom felétek is hűvösebb idők járnak. De Samesz a piros gatyóban is nyomatja a hunyát.

Kép
kissmanó

Lányok. Aki elszalasztotta szülésügyileg a 07.07.07-et, az gyúrhat egy másik, hasonlóan szép számra. Ebben is csupa azonos számjegyek vannak: 2, 0, 7: azaz 2007.07.27. Tehát hajrá, holnap.

Kép
kissmanó

Köszi Manó! Akkor mostmár nyugodtan megyünk, mert igazolásunk van! :D Megígérem hogy ha belemegyek a Balcsiba, akkor úszom egyet Nektek is! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Épp javasolni akartam eme szép dátumot ami holnap jön!:D
És Tömzsike aznap ponty 1 hónapos komoly férfi korba lép! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Manó: Jelentem itt, csak lakástnézni voltunk+hozzánk is jöttek :wink:

Amúgy sziasztok!!!! :D

Zsuzsinak drukkok mennek++++++++++++++++++++++++
Most L vásárolunk mamával :)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Van egy barátném, az Ő szülinapja, a hugáé, valamint a barinőm férjéé mindig eszembe jut!
Barátnőm szül: 1976.07.06. Hugicája: 1978.08.28. A kedves férj meg: 1975.05.25.
Haláli... :D :D :D :D
Vendég

na JÓ NAPOT! :lol:

befutottam végre, KÖSZÖNÖM AZ ÜDVÖZLÉSEKET!!
majd megpróbálok vissza olvasni és felvenni a fordulatot!

KépKépKép
mütyürke

voltunk sétálni de jó volt.lassan két hete csak varrat szedésen voltam.
Nyunyi alszik még mindig a járgányban.ma olyan jó kisfiú a tegnaphoz képest de tuti volt valami a levegőben mert többen írtátok hogy nyügi van meg én is átolvastam júniusiakhoz ott is írták.
tudjátok a "blues"-om miatt fontos hogy nem én csináltam v.mit rosszul.

nálunk folyton megy a vita ki tolja a babakocsit :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Jaj, manó, köszi, hogy szóltál, valahogy lemaradtam. Felraktam kinderandinkat is.
Marykiskacsával mi van? Ő elvileg azt mondta, majd nekem ír, de még nem tette.

Most délelőtt megint nyűgik vagyunk. :( És sokkal sűrűbben kérünk enni. Szinte óránként, de max.1,5 óránként. Valahogy nem bírjuk ki a 2 órát. Csak rossz, mert nem tudom, hogy most tényleg megéhezne ilyen hamar, vagy a pocója fáj??? Viszont ha a pocója fáj, akkor még rosszat is teszek egy ráetetéssel. :?

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!!!!!

Megvolt az első sétánk! :lol: Annyira jó volt, végre kimozdulni!!!

Annee, irigyellek a nyaralás miatt! Érezzétek jól magatokat, ha valami történés van nyugodtan írj!

Manó a 2007.07.07 után a 2007.07.17 se rossz dátum! :wink: :lol:

És egy babakocsis kép:
Kép

kispiskóta

Dorka! Ha felhúzza a lábit a pocihoz és úgy ordít akkor tutkó a poci fáj. Ezt a kórházban mondták míg bent tanyázott Tömzsi.
Vendég

Köszi Zsú!:) Remélem a pancsi, napcsi, kajcsi történésen kivül semmi extra nem lesz. :D De mindenképp jelentek.:D

Marciiibééb! Naggyon kis dizájnos! Éééédike! :D :D :D
Vendég

Pedig tegnappal ellentétben ma volt de. kaki, és szopi után megnyugszik egy kicsit, így gondolom, nem a hasa fáj.
Persze ma is volt PPP = pucéros-pisi a pelenkázón. :lol:

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Mar jo reg nem voltam...

Gratulalok eloszor is Mindenkinek aki nemreg szult, nagyon jo egeszseget Mamaknak, Babaknak, sok sok tejcsit!!!!!

Visszaolvasni most sajna nemtok, meghalok itt a gep elott a melegtol.
Nem volt tul jo kedvem az elmult hetekben (gondolom negyven pluszban ez mar ertheto), ezert is voltam ilyen hallgatag, de mar jobb, sokkal jobb;)

Ma voltunk orvosnal, 2 centire van nyitva a mehszaj (hetfon meg mindig csak 1cm volt), ugyhogy lehet hetvegen jon Kisbaba. Ha megsem akkor hetfon ujra orvos s az lesz az uccso alkalom, mert megbeszeljuk mikor kell befekudnom. Szoval mar barhogy is lesz legkesobb jovo het hetvegen mar kezemben lesz a picur :D

Puszilok sokszor Mindenkit es kellemes babazast, illetve konnyu szulest azoknak, akik meg velem egyutt erre varnak!!![/b]
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?