Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Eddig még nem nagyon írogattam, csak ritkán, de most már nagyon el vagyok keseredve. Nem tudom mit csináltam rosszul, és mit tehetnék a javulás érdekében.
A lényeg, hogy a nagyobbik gyerkõcöm 5 éves elmúlt, és még mindig bepisil minden éjszaka. Volt egy idõszak, amikor úgy tûnt, talán elmúlik, de mégsem. Most már visszaszoktunk az éjszakai pelusra, mert nem gyõztem az egy éjszaka alatt termelt 2-3 pisis lepedõt, no meg õ is mindig meg volt fázva. úgy gondolom, mi rontottunk el valamit, mert nagyon zárkózott a gyerek. Hazajön az óviból, és semmit nem mesél, hogy mit csinálnak odabent. Hiába kérdezgetem, kitér a válasz elõtt. Azt is tudom, hogy bent is többnyire csak egyedül szeret játszani. Kivonja magát a programokból, ha lehet. Már mindent kipróbáltam, amit úgy gondoltam, segíthet.
Most titeket kérlek, segítsetek nekem! Mit tennétek a helyemben?
Tünde
Névtelen
 


Kedves Tunde! Azon gondolkodtal mar, hogy mitol lehet ez? Ne tunjon indiszkretnek a kerdesem, csak okokat keresgelnek, de minden rendben van az otthoni dolgok korul? tenyleg nem akarlak megbantani, vagy turkalni a maganeletetekben, csak hangosan gondolkodom. Van testvere, vagy egyetlen gyerek?
En egyeszr irtam a Babanet pszichologusanak egy kisse mas, de azert hasonlo problemabaval kapcsolatban. Ugyanis az en fiam,(o most negy eves)bar imadott oviba jarni, nem vett reszt semmiben. Ha a tobbiek rajzoltak, o a masik asztalnal ult es legozott. Ha a tobbiek eneket, verset tanultak, akkor o autokat tologatott. Ennek ellenere voltak baratai, es nagyon szeretett oviba jarni. Szereplesekrol( farsang, anayk napja) szo sem lehetett, nem volt az a konyorges, ami ravette volna, hogy odaalljon.
Most mas az ovonenije. Megismetli a kiscsoportot, hoszen keso oszi, tehat evvesztes. Az uj ovonenik keze alatt szarnyal a fiam. Mindenben benne van, egyfajta vezetoje lett a csoportnak, o tanitja a kicsiket. Ezeket csak azert irtam le, mert nalunk megvaltozott a dolog, a pszichologus is azt irta, hogyez meg valtozhat, eroltetni nem szabad a kozos dolgokra.
A tied milyen csoportos? Hogyan viszonyul egyebkent az ovihoz, az ovonokhoz?
Az ejszakai bepisilesrol pedig az jutott eszembe, hogy nem lehet fiziologiai oka? ( volt egy rokon kislany a csaladban, az is bepisilt egeszen hateves koraig, nala kiderult, hogy a holyagjaval voltak problemak, este hat utan nem volt szabad innia szinte semmit, nagyon nem tudta tartani a holyagja a vizeletet.)Orvos mit mondott? A gyermekedet nem zavarja a bepisiles?
Miket probaltal ki eddig, hogy segits a gondokon?
Ne haragudj, hogy ennyit kerdeztem, hidd el, csak segito szandekkal tettem.
Udv
Eva
Eva
 


Nappalra mikor lett szobatiszta? Nappal nincsen semmi gondotok? Az óvónõk hogy viszonyulnak hozzá? Lehet, hogy csak más ovit kellene választanotok. Otthon is zárkózott? Orvos látta, mit mond? Elnézést a sok kérdésért.
Judit
 

 
 

Kedves Tunde,
elõször én is megnézetném, hogy van-e valami fiziológiai dolog a háttérben.
Egyébként meg tudnék ajánlani neked egy nagyon jó helyet, ha Budapesten laktok. Nem tudom, ismered-e Polcz Alaine könyveit, a Világjátékra gondolok most konkrétan. Ez egy olyan pszichológiai módszer, ahol egy nagyon érdekes homokozós játékasztalon való játszás közben figyelik meg a gyerekeket gyerekpszichológusok, pszichopedagógusok (nem akarom részletezni, a könyvben minden le van írva). Nagyon sok minden kiszûrhetõ, és játék közben a gyerek sok mindent elárul, amire te, mint az anyja, néha ha megszakadsz, akkor sem tudsz rájönni. A Mikkamakka játéktárban (V, Balaton utca 15) ezzel a módszerrel foglalkoznak a kisgyermekek problámáival. Mi próbáltuk (ugyancsak szobatisztaság ügyben), 4-5 alkalommal voltunk, a lányom 'kijátszotta' magából a gondot, és megoldódott a problémánk. Nagyon ajánlom!!
Andi
andi
 


Tünde,
és egyáltalán nem biztos, hogy te rontottál el valamit!!! Andi
andi
 


POntosan most akartam ezt en is irni. Nem biztos, hogy te rontottad el a dolgokat!
Eva
Eva
 


Kedves Tünde!
Barátnöm kislánya igen okos és élénk,de elmúlt 5 éves mire éjszakára szobatiszta lett.Az ovit szerette,s mindig is a csoport vezéregyénisége volt. Igaz a szülei 3 éves korában elváltak,de egy tündéri nevelõpapája van.Mikor az iskolai készülõdés elkezdödött a probléma egyik pillanatról a másikra megoldódott.
Ancsi
Ancsi71
 


Kedves Éva, Judit, Andi, és Ancsi71!
Nagyon köszönöm a gyors reagálást! Igyekszem válaszolni a kérdéseitekre, hátha közösen sikerül megoldani a problémámat!
Rengeteget gondolkodtam az okán, de én nem találom a választ. Sõt pszichológushoz is jártunk fél évig, de õ sem igazán tudott mit mondani. A tanácsa annyi volt, hogy ne térjünk vissza a pelusra, mert az visszaesésre vezethet, de ezt sajna nem sikerült megoldani, annyiszor bepisilt. Ráadásul õ kéri a pelust.
Én úgy érzem, hogy minden rendben van itthon. Nem sok a veszekedés (néha van, de nem nagyok, és nem sokáig - szerintem olyan, mint mindenhol). Egyébként nagy szeretetben élünk. Van egy kétéves kisöccse. Mi is gondoltunk annak idején a kistesó miatti féltékenységre (mert ez sajna van egy kicsit), de ez a pszichológus szerint nem okozott traumát neki, nagyon szereti az öcsijét, sokat beszélt róla neki a találkozásukkor.
az óviba járás vegyes: van, hogy nagyon szereti, van, hogy nem akarna menni. Lehet, hogy kicsit félreírtam. Szóval õt szeretik az óvistársai (sok buliba hívják), van amiben szeret részt venni (pl. várépítés). Nagyon szépen szerepel minden ünnepélyen (és ezt szereti is csinálni). Inkább azokban a feladatokban nem vesz részt, ami fejlesztené (rajzolás, gyurmázás, stb.)
Az igaz, hogy idén jött egy új óvónéni, és ezt nagyon szereti (akitõl félt, az elment). Azt hittem, lesz változás (én az óvónõre "fogtam" a dolgot), de még mindig semmi változás. Vagy szerinted ez hosszabb folyamat, ha tényleg õ volt az oka? egyébként középsõ csoportba jár.
Fiziológiai oka? - erre még nem is gondoltam. Jövõ héten lemegyünk a háziorvoshoz, mit mond õ a dologra. Remélem nincs ilyen jellegû problémája.

Nappalra két és fél évesen lett szobatiszta. Nem volt erõltetve, szép lasan saját magát szoktatta rá.
Nappalra általában nincs probléma. Persze néha elfordul egy kis becsordulás. Általában ha nagyon játszik, vagy nagyon örül valaminek. De ilyenkor is megy pisilni, csak az eleje csordul be.
Az óvónõknek elmondtam a problémát, de szerintük ez még gyakran elõfordul ilyen korban (mármint az éjszakai bepisilés).
Sajnos itthon is zárkózott. Vagyis mostanában érzem egyre jobban ezt. Mikor hallom, hogy más gyerekek elmesélik a szüleiknek, mit csinálnak az óviban. Ezt belõle nem tudom semmilyen trükkel kiszedni. Egyébként nagyon érdeklõdõ, okos, beszédes gyerek.
Sajnos nem ismerem az említett könyvet. Hol lehet ezt kapni? Gyerekneveléssel kapcsolatosak?
Ha a háziorvos nem talál semmi problémát, lemegyek a Mikkamakkába vele. Már több helyen láttam, hogy ajánlották mások is. Ilyen nagyobb gyerekkel is foglalkoznak ott? Mennyi idõt célszerû ott tölteni? Elõre be kell jelentkezni, vagy bemehetünk bármikor?

Andi: A Te lányod mennyi idõs volt, amikor sikerült "kijátszani magából" a problémát?

Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszúra sikeredtem, de nagyon reménykedem, hogy talán így sikerül rájönni a probléma lényegére.
Tényleg még egyszer köszönöm segítségeteket. Most egy nagy fokkal bizakodóbb vagyok, hogy sikerülni fog, és az önbizalmam is kezd a helyére állni (hogy nem feltétlen én voltam "rossz" anya)
Tünde
Névtelen
 


Tünde!

Urológiai szakrrendelésen nem voltatok még?
Ha a pszichológus nem tudott segíteni legalább ide elküldhetett volna nincs-e valami szervi baja vagy csak egyszerüen olyan mélyen alszik, hogy nem kell fel a pisilésre.

Nekünk is van hasonló bajunk, de nálunk a mély alvás áll fenn és élt. nem minden éjjel.

bigacsiga Kata

Ui: Ja, nyugtasd meg magadat nem rontottál el semmit, te nem szabályozhatod, hogy a te gyereked mikor pisiljen csak õ. Ha meg õ nem tudja szabályozni, akkor valószínüleg érettlen ez a része, akkor meg felesleges marcangolni magadat, ha megérik rá úgyis száraz lesz. Addig meg kitartás türelem.
bigacsiga
 


Add rá a pelenkát, ha nem tiltakozik ellene. Még a legbirkalelkületûbb szülõt is megviseli az allandó ágyhúzás, és a gyerek érzékeli ezt. Pár hét után próbáld meg levenni, de ha akkor is bepisil, akkor add vissza rá.
És vizsgáltassátok ki, nincs e szervi baj. Ne csinálj (legalabbis elõtte) belõle ügyet.
Judit
 


Szia Tünde!

Legelsõ egy alapos fiziológiai kivizsgálás!!! Ne a háziorvoshoz menjetek, õ nem tudja megvizsgálni, hanem urológiára, ahogy Bigacsiga is írta. Nagyon gyakori az antidiuretikus hormon termelõdésének zavara, aminek azt kéne szabályoznia, hogy éjjel kevesebb vizelet termelõdjön, mint nappal. Az éjszakai 2-3 bepisilés, ahogy írtad, könnyen utalhat erre, mert a lelkileg bepisilõs gyerekek ált. inkább csak egyszer szoktak pisilni. Ezt a hormont utána orrspray formájában lehet egyszerûen adagolni, és aztán idõsebb korban ált. rendezõdik a helyzet, helyreáll a hormontermelés.

Ha az urológián nem találtak semmit, akkor valóban érdemes pszichológushoz fordulni. (Ha szükséged van rá, meg tudom adni egy kolléga telefonszámát, csak írj: dormouse@freemail.hu )

A kisfiad óvodai viselkedése nem biztos, hogy összefügg a bepisiléssel. 4 éves kor elõtt amúgy is ritka a valódi együttjátszás, de lehet, hogy a te gyermeked késõbb érõ, vagy egyszerûen csak visszahúzóbb, befelé fordulóbb típus, akit esetleg szorongással tölt el, hogyha ki kellene állnia szerepelni. De ezzel semmi gond nincs, attól õ ugyanolyan értékes, értelmes emberke, mint a nyitottabb gyerekek.

Üdv: Pele
Pele
 


Sziasztok!
Lementünk a körzetihez, elmondtam a problémát, és kértünk beutalót. Jövõ héten megyünk a Nephrológiára. Errõl tudtok valamit, hogy itt mit vizsgálnak - a doktornõ nem igazán mond el semmit, és fel szeretném készíteni a gyerkõcöt. Azt sem tudom, hogy kell-e vinni vizeletet. Egyszerûen kidobott a beutalóval együtt a doktornõ, nem adott semmi felvilágosítást (tele volt a rendelõ, és az elõttem lévõ szülõ nagyon felhúzta valamivel)
Ismételten köszönöm a hozzászólásaitokat, nekem nagyon sokat jelentenek!
Kedves Pele!
Ha nem találjuk meg így a megoldást, akkor valószínû élek a lehetõséggel, és írok. Köszi!
Tünde
Névtelen
 


Tünde,
ne haragudj, de a héten nem jártam erre. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az eredmény.
A Polcz Alaine könyve szerintem a könyvesboltok pszichológia részlegében található, de akármelyik nagyobb Libriben csak kérdezd meg az eladót (nagyon jók a könyvei egyébként, most van egy új, amiben a kicsi gyerekek számára teszi érthetõvé a halál témáját).
A Mikkamakkába be kell jelentkezni a világjátékos foglalkozásra, foglalkoznak még kisiskolásokkal is, de ez a módszer különösen jó (mint a bábozás) az óvodáskorú gyerekek 'megszólaltatására', hisz õk sok mindent a játékon keresztül adnak ki magukból. A lányom 2.5 körül lehetett,amikor mi voltunk, amikor minden egyes kakilást óriási kiborulás elõzött meg. Akkor már felfogta, hogy mi történik, és én tudtam, hogy szorong, azt is, hogy miért, de nem tudtam neki segíteni abban, hogy feldolgozza (valamivel elõtte kórházban voltunk, és az egyik szobatársat, egy három éves kisfiút bélelzáródással mûtötték. A hasára volt kivezetve a kaki egy zacskóba, a pici lányom többször kénytelen volt végignézni, hogy hogy tisztítja a kisfiút a mamája, és ez nagyon sokkolta).
Egyébként meg már az is nagyon sokat segít, hogy tudsz egy jó nagyot beszélgetni a pszichológussal a kisfiadról!
De én azt tanácsolom, hogy semmiképpen ne csinálj nagy ügyet a gyerek elõtt a dologból. Nem ti vagytok az egyetlenek, akikkel ez elõfordul! Ha kéri a pelust, add rá - szerintem elég kényelmetlen lehet ahhoz, hogy akármelyik gyerek is szórakozásból kérje...
És azon se aggódj most, hogy hány éves már a fiad, bármilyen korban elõfordulhat a dolog, a lényeg az, hogy megtaláljátok az okát.
Andi
andi
 


Sziasztok!
Egy barátnõmnek is bepisilt minden éjjel a kisfia. Most négy éves. Persze ott más baj volt. Elváltak kb másfél éves korában a szülõk. Azóta került új apa jelölt akivel jól kijöttek, de a bepisilés maradt. Pár het viszont elkezdte az új embert apunak szólitani, és abbamaradt a bepisilés. Sikersztori mi? Jójó. Nem teljesen ide vág, de én úgy örülök...

Maradok is csöndben.
Köszi a türelmet.
Zsunya
Kép
zsunya (zsunya)
 


Hahó Tünde!

Ha veszed még az adást, szerintem nem rontottál el semmit!
Nagyobbik leányom 10 éves és kb. egy éve, na esetleg másfél is van, hogy nem pisil be minden éjjel.
Nagyon fárasztó és küzdelmesek voltak az eltelt éjszakák, fõleg a reggeli ébredések, de fokozatosan javul a helyzet.

A történetem röviden a következõ,
A leányom 3 éves korában megszületett a tesó, 2,5 éves korában már mintha lettek volna száraz éjszakák, de a kicsi megszületése után erõs visszaesés volt tapasztalható.
4-5 éves koráig csendben vártam, kérdezgettem a doktorbácsit, de õ nem javasolt semmit, többszöri témafelvetés után mégiscsak elküldött egy vizelet fajsúly vizsgálatra, ez a reggeli elsõ vizelet fajsúlyát mutatja, ha nem elég nehéz a dolog akkor nagy a gyanú, hogy valami ami a vizeletkiválasztást segíti hormon az még nem úgy mûködik, ahogy kell, akkor kapsz egy orrbacsöpögtetós gyógyszert. Ez nálunk rendben volt.
Nagycsoport elején újabb nekifutás pszichológus....
Nagy híve vagyok a gyerekpszichológiának, kedvelem is a olvasom is az elérhetõ félig meddig tanácsadó, felvilágosító irodalmat (Vekerdy, Apró-cseprõ, Vendég a háznál...) de ez a mi körzetileg rendelt nénink nem igazán jött be.
Tulajdonképpen sokat segített, abban hogy figyeljek a két gyerek mellett a nagyobbra, legyen külön közös félóránk amikor, egymással beszélgetünk csak ketten...
De számonkérésszerû miért kellett idõ elött bölcsibe adni, 1 éves korában egy hétre a nagymamánál hagyni...stb dolgok..
hatalmas büntudatot ébresztettek bennem, hogy valamit elrontottam, nem így kellett volna csinálni, a gyerek és köztem lévõ viszony problémássá vált, mindig figyeltem magam, néha még most is, hogy hogy csináltam nem sérült-e meg szegény lelke, melyikük mesél az iskoláról, kit hallgatok meg elõször, törödtem-e jobban a másikkal stb.
Szóval az az õserõ, amit a szeretet vezérel kicsit orvosi gyógyírré változott, szegény beteg lelkileg és külön figyelem kell neki..., de a beteggel nem mindig olyan természetes a viszonyod....
Hát ez lehet, hogy nem volt olyan világos, de valami ilyesmi volt a helyzet...
Ebbõl következik bízz önmagadban, anyaságodban, amit eddig csináltál az úgy volt jó, elöttetek a boldog jövõ.

A pszichológusi kezelés, a külön figyelem sem járt eredménnyel, a nyomokról csak annyit, mikor 8 évesen újra felmerült még mindig a bepisilés miatt a pszichológus, könnyes szemmel kért, hogy csak azt ne.
Persze néha reggelente, morogtam, hogy ez mégse járja, jajj de büdös van, de szegénynek nagyon rosszul esett, ezt a dolgot õ igazán nem tudta kontrolálni.
Szerencsém volt a kerületben a gyermek szakrendelõben nyílt két éve egy bepisiléssel foglalkozó szakrendelés, ha érdekel irok telefonszámot is.
Na ott szépen mindent megvizsgáltak, és felírtak egy Adiuretin cseppet, amit kezdetben minden másnap, kellett lefekvés elött, csöpögtetni. Ha cseppentetünk, akkor nem volt pisi az esetek 80%-ban, akkor növeltük az adagot napi egy cseppre, de ha elfogyott havi szünet következett. Ennek tényleg örültünk 4-5 év küzdelem után, dehát mégis gyógyszer, jöttek a szokásos félelmek. Dehát végre nem volt pisi.
Náthás idõszakban nem müködik a dolog, akkor a nátha miatt nem szívódik föl a csepp.
Kb. fél évig használtuk, persze megszakításokkal, aztán valahogy a kilencedik év után minden jóra kezd fordulni, kezdi kinõni az egészet, ahogy önbizalma lesz, sikerek, nem kiszámíthatatlan közeg az iskola a világ körülötte ez az igazi gyógyír. Persze még matek dolgozat elött, vagy számára izgató esemény elött, azért ma is van néha eset, de nem ilyen direkt az egész.

Így nagyon bölcsen az egészrõl az a véleményem, hogy valóban pszichés eredetû ez a dolog, de a psziché, az nemcsak a nevelés eredõje, (bár kicsi gyereknél az anya hajlamos ezt gondolni), azaz rengeteg alkati, örükletes dolog van, amit a legjobb módszerek mellett sem lehet elkerülni.
Egy érzékenyebb idegrendszer, zárkózottság, szorongás alkati adottság is lehet, bármitõl szoronghat valószínûleg a környezet kelti ezt benne, de nem feltétlenül te, vagy általad elõidézett dolog, a táguló világegyetem is okozhatja a bizonytalanságot, hiszen egyre kisebbek vagyunk benne.
(Én például évekig féltem a farkastól, az elsõ emeleten, hiába volt minden racionális magyarázat, még azt is pontosan elképzeltem, hogyan nyargal föl a farkas a lépcsõn és marhára tudtam félni ettõl a magamnak kitalált a jól kigondolt szörnyetegtõl)
Bízz magadban és a szeretetedben, meg különben is tökéletes anya nincs. A kiegyensúlyozottságod, boldogságod, elégedettséged, meglátszik a csemetéden, a bizonytalanságod csak õt is megzavarja.
Egymásnak vagytok teremtve, nincs minõsítés, nem lehet kilépni a dologból, újrakezdeni, a szeretet van, a boldogságkeresés, ami mutatja a nektek való utat, ami lehet, hogy nem a tankönyv szerinti ideális megoldás lesz, de a nektek való, a szereteted vezeti.

Talán a felmenõket, azért érdemes végiggondolni, volt-e valaki hasonló bepisilõs ;
Nálunk azért akad labilis idegzetû egyén, például holnap én, ha ilyen késõn fekszem le.

Sok sikert!!!

Az ágyról meg annyit:
Nálunk volt egy darabig pelenka, talán 4,5-5 éves korig, aztán hagytuk a pizsamát, hogy hátha érzi a szagot és nem pisil be, ez is butaság volt,
Az egyetlen szag stb. kezelhetõ megoldás a mûanyag lepedõ, 3-4 váltás pizsoma, mosható paplan volt, van.

Anyabanya
 


Szia Anyabanya!
Köszi soraidat, nagyon jó volt olvasni errõl, s valóban sokat segítenek.
Képzeld, a nephrológián mi is kaptuk ezt a csöppet, és az elsõ csöppentés óta egyetlenegyszer sem fordult elõ baleset. kb. 3hete csináljuk. Azt mondta a doktornõ, hogy val.színû még nem alakult ki az a hormon a gyerekben, ami az éjszakai vizelet-termelést csökkentené - ezért kell-e csöpp. Én is félek tõle, hogy gyógyszer, de látni kell a gyereket, mennyire felszabadult. Mindenkinek örömmel újságolja, hogy már nem pisil be (és hozzáteszi, hogy az orrcseptõl). Este jön oda lefekvés elõtt, hogy a csöppeket el ne felejtsük!
Szóval most minden rendben. Csak hát azt nem tudom, meddig kell csepegtetni, és valóban nincs-e mellékhatása.
De a lényeg, hogy a gyerkõc lelki világa helyére zökkent!
Még egyszer köszi soraidat!
Tünde
Tünde
 


Lányok! Megsúgok valamit. Én még iskolás koromban is hosszan bepisiltem éjszakánként.
Még ma is élénken él bennem az álom: Mikor pisilnem kellett, jött a bátyám a kék mûanyag bilimmel, ráültem és bepisiltem. Hát erre felébredtem. De már késõ volt.
Késõbb (felnõtt koromban) betegségek idején már azt álmodtam, hogy w.c-re ülök. De mindig nagyon kínos helyzetekben... tömegben, nem volt a w.c-nek ajtaja, be lehetett látni, sõt w.c fülke sem volt, stb...
De ami a legkínosabb volt: Amikor összeköltöztem a párommal két éjszaka is oldalba pisiltem. Egymás után. Ma sem értem az okát. Állati kínos volt. Nem tudtam, hogy hova bújjak szégyenemben. Még csak beteg sem voltam. Hál'Istennek õ nem érezte annyira katasztrófálisnak. Azóta eltelt négy év, összeházasodtunk, és híre-hamva nincs bepisilésnek.
És az az érdekes, hogy egy teljesen kiegyensúlyozott ember vagyok. Lelki problémáktól abszolút mentes. Egyszerûen nem tudom megmagyarázni a dolgot.
most inkább n&eacu
 


Most inkáb névtelen maradoknak szol :nem adtak rád pelust mer égö volt mi? vagy zörgöt ? vettél volna fel textilpelenkát ,és nem kakáltál be mi?
Névtelen
 


Névtelen!
Nem is értem ezt a primitív hozzászólást! Neked ez a perverzitásod, hogy éjszaka ilyen baromságokat firkálsz? Helyette inkább a helyesírásodat csiszolgatnád! Jellemzõ, hogy az ilyen gyengeelméjûek mindig névtelenek maradnak. Egyébként ennek ellenére most én is ezt választom, hogy az ilyen uninteligens barmok ne zaklassanak. A stílusodból ítélve más topicokon is garázdálkodsz. Valószínûleg férfi vagy, mert egy nõ nem hiszem hogy képes ilyen hozzászólásra, vagy ha igen akkor nagyon sajnállak, és remélem soha nem lehet gyereked. Különben ne erõlködj, mert nem vagyok partner az ilyen társalgásban, csak véleményt nyílvánítottam, bár valószínûleg úgysem érted mirõl beszélek! Légy boldog!
Névtelen
 


"most inkább névtelen maradok...", ezzel azt akartad mondani, hogy megiscsak okozhatott valamifele lelki serulest? Mert a gyerekdokim a kajaeroltetes mellett a szobatisztasag eroltetest is felhozta, mint nem helyes cselekedetKép
A.
 


Sziasztok!
Én voltam Névtelen ápr.14-én 07.05-kor. Elnézést kérek a kicsit arrogáns hangnemért, de nagyon felbosszantott az elõttem lévõ névtelen. Most ahogy visszaolvastam, úgy érzem lesüllyedtem az õ szintjére. Még egyszer elnézést!
Névtelen
 


Hát, arra a szintre nagyon nehéz lenne lesüllyedned!
Névtelen
 


Helló!

Kicsifiam még csak 7 hónapos és nála még természetes, hogy éjjel pisil, nem is ezért olvasgattam bele ebbe a topikba, csak érdekelt a téma, hogy ha egyszer esetleg ilyen helyzetbe kerülünk mi a teendõ... DE ez az ápr. 14 00:45-ös névtelen kihozott a sodromból!!!
Adott egy ember aki megosztja (igaz névtelenül, de ez érhetõ) a legféltettebb titkait és akkor egy ilyen barbár akinek a szintjére most lesüllyedek ideír tök baromságokat.
Átkozott légy mindhalálig, kívánom neked a poklok poklát, kívánom a rothadás és a kiszolgáltatottság minden kínját, kívánom, hogy hamar leépülj és ezeket a kínos jeleneteket mihamarabb átéld, kívánom hogy mihamarabb pelenkás légy egy elfekvõ osztályon, kívánom, hogy hagyjanak a szarban, a húgyban dunsztolódni és kínok közepette meghalni...

sasha
s.
 


Sacha, te jol vagy???Kép Kép Kép Kép
Ne haragudj, de a te stilusod is hagy ne`mi kivanni valot...Hhmmmm...
baboca
 


Baboca!

Az lehet, hogy hagy némi kívánnivalót az elõbb irt pár sorom, de elõre közöltem, ha nem neked szólt akkor elnézést, hogy elolvastad, de ez egy internetes forum itt semmi sem kötelezõ, csak éppen baromira feldühített egy olyan névtelen irománya, aki amellett, hogy cinikus, gusztustalan, és sorolhatnám még névtelen is. Miért kell így válaszolni olyasvalakinek aki nem kérdezett, csak megosztott velünk egy titkot?!?! Ez talán megfelel az ízlésednek, mert ha igen akkor talán hagyjuk! Ebben a témában nem engedek, mert errõl nem tehet az illetõ! Vagy az t nem is olvastad? Vagy csak névtelenül lehet csúnykákat irni? Névvel már rögtön meg vagyok szólva? És mikor azt irtam jól voltam, csak nagyon dühös, köszönöm kérdésedKép Bár lehet, ha kicsillagozok 1-2 betüt, talán megfelel az érzékeny lelküeknek is, de nem bánom, csak bosszant az igazságtalanság és van aki nem érdemel "kegyelmet" és más sorsot!
Egyébként mikor kicsi voltam a nagypapám halt meg pontosan ilyen körülmények közöttKép Az ötlet nem az én agyamból pattant ki, ez van akármelyik elfekvõre bemész, de ezt nem mindenki tudja, ezért részleteztem, de ha tovább folytatom akkor már nagyon off leszek, így ezért inkább jó éjszakát kívánok neked Bóbita és remélem nem tudod meg milyen egy ilyen hely.

sasha
sasha
 


Lányok!
Az a véleményem, hogy ne veszekedjünk egy-egy ilyen hozzászólás miatt, hiszen õ ezért csinálja, hogy minket kihozzon a sodrunkból. A topik jó, de ne azért maradjon fenn, mert mi az õ degeneráltságán veszekszünk. Valószínûleg az õ anyukája is valamit nagyon elrontott! E.
 
 


Van egy olyan vélemény is, hogy azok a gyerekek hajlamosak akár iskolás korukig is a bepisilésre, akik rendszeresen a szüleikkel alszanak, akár 5-6-7-8 éves korukig. Társtünet szokott még lenni a napközbeni szülőt elutasító, ugyanakkor éjjel túlzottan ragaszkodó attitűd, illetve a bepisilés teljes elmaradása vendégségben, nagymamánál, táborban stb. egyszóval a szülőtől távol. És persze minden gyógyszer hatástalan.
Hátha segítettem valakinek.

F.D.
F.D.
 


Hátha valaki még idevetödik, leírom a mi esetünket: Panka 5 éves koráig csak egy pár éjszaka sikerült pisilés nélkül megúszni. Mi pelenkát adtunk rá, nem is nagyon próbáltuk elhagyni. Utána reggeli vizelet fajsúly mérések következtek változó eredménnyel. Végül édesanyám úgy döntött (ö a gyerekorvosunk), hogy próbálkozzunk meg a Minirin orrspray-vel és müködik!!! Azóta egy-két bepisiléstöl eltekintve teljesen szobatiszta lett Panka, elhagytuk a pelenkát és nagyon boldog, hogy így alakult. Persze mi is. Próbáltuk 3 hónap után abbahagyni a gyógyszer, hogy hátha megindult nála az a bizonyos hormontermelés, de nem jártunk sikerrel, úgyhogy most már féléve befújjuk neki minden este. Mellékhatásokat egyelöre nem tapasztaltunk, azaz néha vérzett az orra, de már elég régóta ez sem fordult elö. Úgyhogy mindenkinek ajánlom az orvosi kivizsgálást mielött pszichológushoz fordultok, vagy magatokat ill. a gyereket okoljátok!

Sziasztok, remélem azért valakinek segítettem. Majd még megírom a további fejleményeket.
Mimóza
 
 


Még valami,

TÜNDE,
ha még valaha benézel ide, leírnád,hogy nálatok azóta hogy alakult ez az egész?
Köszi!
M.
 
 


Egész jól ellevelezgetek itt magammal...Kép
Azért mégis leírom, hogy mi lett a történetünk vége, hátha valakinek hasznos lehet. Fél év után megint sikertelenül próbáltunk leállni a Minirinnel, de háromnegyed év után, amikor újra elhagytuk egyetlenegyszer sem pisilt be már Panka! Ennek kb. 1 hónapja, azóta nincs se orrspray, se pelenka, se éjszakai bepisiliés! MÁsoknak is hasonló sikersztorit kívánok.
Mimóza
 
 


SZÜLÕK HÁZA - a felnőttekért és gyerekekért Kht.


Áprilisban a Szülők Háza tréninget indít, kisgyermekes szülők részére.

A szülői tréning öt alkalmas, minden alkalom másfél órás.
Az alkalmak érzelmi fejlesztő és kapcsolatépítő gyerekfoglalkozással indulnak, majd ezt követően csoportos beszélgetéseken vehetnek részt az anyukák, apukák.

A beszélgetések során, sok egyéb kérdés mellett, foglalkozunk az esetleges nehézségek, elakadások okaival is. A feldolgozásokat szupervíziós eszközökkel, drámajátékokkal, szituációs játékokkal és tesztekkel segítjük.

Amíg mi beszélgetünk, a gyerekekkel a drámapedagógus foglalkozik, de nem jelent problémát az sem, ha a gyermek >>bekapcsolódik<<, vagy akár egy-egy pillanatra meg is állítja a beszélgetés folyamatát.

A Tréning péntekenként 10.30 - tól 12-ig tart.
1 alkalom 2500 (öt alkalomra összesen12.500) Forint.

ELSÕ ALKALOM: április 7. Péntek
A Tréning minimum 6 fő esetén indul el, és maximum 10 fő jelentkezhet egy csoportba.

Addig is, Gyere el és próbáld ki a >>saját bőrödön<<:
Csütörtökönként 10.30.-tól 12 óráig az >>Éden<< játszóházban szeretettel várunk!

Jelentkezni lehet:
- Személyesen, a Bálint Házban (Révay utca 16)
- Telefonon: 06-30/ 942-3699-es számon
- Emailben: info@szulokhaza.hu

www.szulokhaza.hu
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó